Logo  
  | home | authors | calendar colophon | links | newsgroups | newsfeed | new |      
index

Volume 20 / 2017-2018

 

Index of volume 20
Previous
   
  Autumn 2017
   
Dutch Een omroep voor oud-Indië-strijders (december 2017). De Nationale Radio- en Televisiestichting manifesteerde zich aan het eind van de jaren zestig, toen de eerdere politionele acties in Indonesië weer ter discussie stonden. De bedoeling was een medium te hebben voor een weerwoord tegen de groeiende kritiek. Uiteindelijk ging de organisatie, waarvan de gepensioneerde ambtenaar M. Velterop de drijvende kracht was , aan interne tegenstellingen ten onder. André van Os vertelt er hier meer over.
Dutch Alles over de Duitse radio (november 2017). Gerd Klawitter en Wolf Siebel hebben het weer voor elkaar. De Duitse radio-experts komen met een nieuwe publicatie, de Radio Guide 2018/19. Hans Knot dook voor ons in in deze dikke bundel nuttige radio-informatie en doet verslag.
Dutch Veronica in beeld (november 2017). In de eerste helft van de jaren zeventig maakte Hans Becker duizenden foto's van Radio Veronica en van alles wat er rond deze bruisende zeezender gebeurde. En dat was heel wat. Een selectie van deze foto's is nu verschenen in boekvorm onder de titel Radio Veronica Memories. Hoe de wal het schip keerde. Met het boek in de hand voert Hans Knot ons terug in de tijd.
   
  Summer 2017
   
Dutch Het grove schandaal van Radio Veronica (augustus 2017). De komst van de zeezender Radio Veronica in de jaren zestig betekende ook de doorbraak van de populaire cultuur op de radiogolven. Niet iedereen was daar even gelukkig mee en Veronica werd al snel onderwerp van hevige debatten in de pers, waarin naast de inhoudelijke programmering de wettelijke status aan de orde werden gesteld. Hans Knot nam de kranten van toen nog eens door en neemt je mee terug naar het jaar 1962.
Dutch Zingen voor de reclamewereld (juli 2017). Reclame is tegenwoordig overal om ons heen. Maar, sommige reclamemiddelen zijn inmiddels lang en breed verdwenen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de grammofoonplaat met ingezongen reclameboodschap, die in de jaren zestig en zeventig een populair reclamemedium vormde. Aan de hand van een aantal voorbeelden vertelt Hans Knot er hier meer over. Tussendoor laat hij zien dat veel bekende zangeressen, zangers en groepen niet afkerig waren om met deze vorm van gezongen reclame iets bij te verdienen.
   
  Spring 2017
   
English The drummer portrayed (april 2017). "I love the rhythm section," writes photographer Deirdre O'Callaghan and her love unmistakeably shows in her pictures of famous and less famous drummers, collected in The Drum Thing. Hans Durrer read the book, steered by the photographic as well as the textual observations.
   
Previous
  1998-2017 © Soundscapes