Logo
     
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5M

 





  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Maarten van Rooyen - Mystic Mood Orchestra
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma"s kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina"s. Hier: van Maarten Van Rooyen tot en met het Mystic Mood Orchestra.

Next Maarten Van Rooyen - Zwijgen Is Goud (Dennis Music). Veronica gebruikte van deze elpee, met de ondertitel Music for Silent Movies, diverse nummers: "Comic Bulge Call" voor de jingle ten behoeve van de top 40 "Meine Damen und Herren, die Schlagerparade"; "Wah-Wah" voor een top 40 jingle; "Slide And Wah Wah" eveneens voor een top 40 jingle en "Uncle Harry" voor een muziekje in de Kolder op Zoldershow. Het album leverde ook de originele backings van het eerste jingle-pakket dat door Radio Monique werd gebruikt: "Radio Monique, één kan maar de beste zijn."
Next Madonna - Holiday. Madonna's "Holiday" werd op Laser Hot Hits gebruikt ten bate van de promotie van "Fun Ski Laser Holiday's" met de veelzeggende tekst: "Book today for a fun ski holiday."
Next Magnificant Seven - Raggae Bagpipes. Dit nummer werd in februari 1974 als eindtune gebruikt door Tony Allen in zijn programma dat hij destijds op Radio Seagull presenteerde.
Next Mahna Mckay - Mah-Na-Mah-Na. Piero Umiliani is de naam van de Italiaanse componist, die het nummer "Mah-Na-Mah-Na" in 1968 schreef en dat eerst werd gebruikt als soundtrack voor een documentaire waarin het erotische leven van de Zweedse bevolking werd getoond. Een deuntje dat prettig gestoord kan blijven hangen en door Brian Mc Kenzie in 1972 als filler werd gebruikt in zijn programma's op RNI.
Next Major Hans Friess - Das Macht Die Regimentsmusik. Andermaal een marsmuziekje. Was de Caluwé verliefd op deze muzieksoort? Op Radio Antwerpen had je het programma "Hartelijke groeten van Uilenspiegel" waarbij "Das Macht Die Regimentmusik" als tune werd gebruikt.
Next Makkers - Zomerzon. In de zomer van 1972 maakte RNI deejay Peter Holland verschillende montages met de prachtige jingle, ingesproken door Hans ten Hooge: "RNI's Smash Play." Peter monteerde er telkens een kort fragment achter gericht op de zomer. Daarbij gebruikte hij allereerst "De zomerzon" van de Makkers.
Next Mamas And Papas - Go Where You Wanna Go (Dunhill). Zie: Fifth Dimension - "Go Where You Wanna Go".
Next Manfred Mann - Do Wah Diddy Diddy. In een programma op Laser 558 met John Leeds kwam een heel aantal toepasselijke nummers voorbij in een promotiespot voor "Sixties Sundays from breakfast till dinner." Achtereenvolgens waren stukjes te horen uit: "Roll Over Beethoven" van Chuck Berry, "Do Wah Diddy Diddy" van Manfred Mann, "Bad Moon Rising" van Creedence Clearwater Revival en "Whole Lot Of Shaking Going On" van Jerry Lee Lewis.
Next Manfred Mann - God Rest Ye Merry Gentlemen. Dit nummer werd slechts een keer gebruikt als eindtune en wel bij het laatste avondprogramma van Pete Drummond op Radio London, een dag voordat het station door de invoering van de MOA uit de ether zou verdwijnen.
Next Manfred Mann - I Got You Babe. Werd in 1967 door Pete Drummond op Radio London gebruikt.
Next Manfred Mann - Sack O'Woe. Op de dag dat deze aanvulling werd gevonden, 19 maart 2017, was het precies een halve eeuw geleden dat de spot voor The King George Competition, ingesproken door Kenny Everett, voor het eerst werd gedraaid op Radio London. Te winnen was een champagne-diner met een Radio London-deejay. Everett gebruikte het nummer "Sack O'Woe" voor de productie van de spot; een nummer afkomstig van de eerste elpee van Manfred Mann uit 1964 dat als titel "The Five Faces of Manfred Mann" meekreeg.
Next Manfred Mann - The Abominable Snowman. Een instrumentaal nummer afkomstig van de elpee Mann Made uit 1965 dat werd gebruikt als tune in het programma "Early Bird Show" op Radio City, welke vanaf 6 uur in de ochtend was te beluisteren op de 299 meter.
Next Manfred Mann - The One In The Middle. Dit nummer van de gelijknamige EP uit 1965 werd toegepast in een promo op Caroline South in 1965 voor de promotie van The Caroline Club.
Next Manfred Mann's Earth Band - Davy's On The Road Again. In een jingle voor "The Caroline Family" uit 1974 kwamen twee nummers voorbij. De eerste was de intro van "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" van de Beatles, dat weer werd gevolgd door dit nummer van Manfred Mann's Earth Band.
Next Manhatten Transfer - Love For Sale. Bij de officiele opening van Radio Mi Amigo 272 in 1979 gebruikte Ton Schipper dit nummer, dat wil zeggen het instrumentale gedeelte, als tune.
Next Mannheim Steamroller - Toccato. Bij het horen van de eerste tonen zal een intensieve luisteraar van Laser 558 in de mid-jaren tachtig van de vorige eeuw onmiddellijk de live-verslaggeving vanaf "the poopdeck" inzake de DTI herkennen. Charlie Wolfe gebruikte dit destijds dagelijks in zijn programma. Het was Chip Davis die de elpee Fresh Air III in 1979 produceerde, waar het nummer "Toccato" van afkomstig is.
Next Manny Albam And His Orchestra - That Old Black Magic. Bij het Driemasterteam van Radio Noordzee is er bij het kiezen van tunes, fillers en voor productiewerk altijd een ruime duik genomen in de betere orkesten gelinkt met de jazz-muziek, zo ook met het orkest van Manny Albam waarvan "That Old Black Magic" als filler werd gebruikt.
Next Mantovani And His Orchestra – Ebb Tide. Muziek gecomponeerd in 1953 door Robert Maxwell, terwijl voor de vocale versie de tekst werd geschreven door Carl Sigman. Vooral de instrumentale versie is in vele uitvoeringen op de plaat verschenen. De versie van Mantovani and his Orchestra werd door Dave MacKay gebruikt voor een promotiespot op Radio 355: "Imagine blue skies and the sun is shining ... Let's take you now to the calmness on the deck of the Laissez Faire and the home of Radio 355."
Next Mantovani And His Orchestra - Elisabeth Serenade. Dit prachtige nummer werd op Radio Veronica gebruikt als tune voor het programma "Even voorstellen," een programma dat werd gepresenteerd door Veronica aandeelhouder Max Appelboom.
Next Mantovani And His Orchestra - Goodnight Sweetheart. Met zijn orkest heeft Annunzio Paolo Mantovani vele mooie nummers gespeeld waaronder "Goodnight Sweetheart." In begin 1961 werd het door Tony Vos gebruikt om de dagelijkse programma's van Radio Veronica, na een uurtje met dansmuziek, af te sluiten. Hij wenste altijd de luisteraars een goede nacht en eindigde met de woorden: "Goodnight Sweetheart."
Next Mantovani And His Orchestra - Green Leaves Of Summer. Werd op Veronica gebruikt in het programma Candlelight van Jan van Veen.
Next Mantovani And His Orchestra - Greensleeves. Andermaal een instrumentale backing in het programma Candlelight van Jan van Veen.
Next Mantovani And His Orchestra - Lonely Ballerina. In de categorie van zeer melodieuze instrumentale nummers hoort dit werk van Mantovani zonder meer thuis. Het werd op Radio 390 gebruikt als tune van het programma "Evening Serenade." Tevens werd het ook voor het programma "Serenade" ingezet.
Next Mantovani And His Orchestra - Most Beautiful Girl. Als je dit nummer hoort dan denk je zo terug aan de tijd dat de BBC Light Program op de radio was te beluisteren. Toch heeft dit nummer te maken met de zeezenders want het werd gebruikt als tune voor het programma "Spotlight on" op Radio 390, waarin telkens het werk van één en dezelfde artiest werd voorgesteld.
Next Mantovani And His Orchestra – Red Roses For A Blue Lady. Een nummer geschreven door Sid Tepper in 1948 op de avond nadat hij ruzie had gehad met zijn vrouw en haar als teken van spijt een bos mooie rozen aanbood met de woorden: "Red roses for a blue lady."Hij realiseerde zich daarbij "dat is een pracht titel voor een lied." Het werd een jaar later opgenomen door Vaughn Monroe en later door tal van artiesten en orkesten. Sid Tepper was trouwens verantwoordelijk voor meer dan vijftig songs van Elvis Presley. Op Radio Mi Amigo gebruikte Stan Haag de uitvoering van "Red Roses For A Blue Lady" door het orkest van Mantovani op het einde van het programma Stan Haag Vandaag op naar het nieuws van 12 uur. Dit was op 31 augustus 1976 en ook stond hij stil bij het gegeven dat twee jaar eerder Radio Veronica en Radio Noordzee gedwongen waren de ether te verlaten.
Next Mantovani And His Orchestra - Theme From Exodus. Ook deze uitvoering door Mantovani werd gebruikt door Jan van Veen op Radio Veronica in het programma "Candlelight."
Next Manuel And His Music Of The Mountains - Proud Matador. Dit was een van de tunes die Rob Ronder gebruikte op Radio Atlantis.
Next Maria Neuhaus – Die Sonne Bist Du. Soms komen verrassingen plotseling voorbij, ja zelfs IN 2023, een halve eeuw nadat het betreffende nummer in een speciale versie is uitgebracht op het BASF-label in Duitsland. Dankzij Werner Tschoepe weten wat dit nummer een liedtekst heeft gekregen door P. Mathäus en dat de compositie, die eerder een instrumentaal succes was en werd gebruikt als station-tune voor RNI, een speciale versie is van "The Man Of Action" van Les Reed.
Next Mariachi Brass - Arena Santa Monica. Even terug naar de jaren zeventig en het Vlaams-Nederlandse radioproject Radio Mi Amigo. Op een bepaald moment werd in 1977 de wekelijkse Playa Tip ingevoerd en uiteraard diende daar een jingle voor worden geproduceerd. Afkomstig van de elpee Fiesta Mexicana werd het nummer: "Arena Santa Monica" gebruikt als achtergrond.
Next Marc Winter - De Heilsoldaat. Uit dit nummer werd de zin "Ze kennen hem in alle kroegen van oud Amsterdam" gebruikt voor een jingle voor Bert Bennett op Mi Amigo. Marc Winter is overiges de artiestennaam van songschrijver, producer en zanger Ad Kraamer.
Next Marc Winter Band - The Whistling Scout. De formatie die ook "De Heilsoldaat" tot ons liet komen, bracht in 1976 "The Whistling Scout" uit op Decca, een compositie van Ad Kraamer. Het vinyl was nog warm toen het nummer meteen dat jaar op Radio Mi Amigo werd gebruikt voor een nieuwe spot voor een zeer trouwe adverteerder: Frans Vlaeminck Bouwcentrum, je weet wel die met de gratis besteldienst.
Next Marianne Faithfull - Greensleeves. In een productie van Bryan Vaughn en presentatie van Simon Dee werd op de gedenkwaardige 90ste verjaardag van Sir Winston Churchill, 30 november 1964, een prachtige documentaire via Radio Caroline uitgezonden. Het programma eindigde met het nummer "Greensleeves" in de uitvoering van Marianne Faithfull. Het was de B-kant destijds van "As Tears Go By," waarmee destijds de succesvolle loopbaan van de zangeres mee begon.
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - Anchors Away (Philips). Deze mars, afkomstig van een elpee van Philips, werd gebruikt door Radio Noordzee vanaf het REM-eiland als de eerste plaat na het bekende herkenningsgeluid van de zeemeeuwen.
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - Alte Kameraden. Nee, geen Stan Haag met "De Mars van de Dag" maar Joost den Draayer die deze uitvoering van "Alte Kameraden" in 1972 gebruikte als filler in de Top 50 van Radio Noordzee Internationaal en wel om een overzicht van weer tien gedraaide platen in snel tempo te kunnen oplezen op weg naar het hele uur. Het kwam in 1962 op een single uit genaamd "Mariniers op Mars".
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine – Brandweer Mars. Dit nummer kwam uit op een B-kant van de single die als A-kant de "Koningin Juliana Mars" had. De "Brandweer Mars" werd gecomponeerd door W. Schootemeijer en de single kwam uit op het Philips Minigroove-label in 1964. De Kapel stond trouwens destijds onder leiding van Kapitein H.C. van Lijnschooten. Het nummer kwam in "Stan Haag Vandaag" voorbij toen Haag het tegen de klok van twaalf uur in de ochtend gebruikte om een programma-overzicht voor die dag in 1976 op Radio Mi Amigo te brengen, evenals om afscheid te nemen van zijn luisteraars die betreffende ochtend.
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - March Of The Herald. Zie onder: Band Of The Royal Netherlands Navy – "March Of The Herald".
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - Mars Koning Voetbal (Philips). Werd door Veronica gebruikt door Stan Haag bij zijn item "Mars van de dag". Later ook bij Mi Amigo. Verder gebruikte ook Radio Noordzee deze mars in haar programma's ter promotie van haar voetbalteam. Op Radio Mi Amigo fungeerde dit nummer als tune voor de "Mi Amigo Sportshow," een kortstondig sportprogramma gepresenteerd door Johan Friso en Willem Kapel. Marc Jacobs gebruikte het nummer op Radio Mi Amigo om zijn collega Herman de Graaff uitgebreid te feliciteren met zijn verjaardag. Hij deed dat vanaf "de Mi Amigo, het schip aan de ene kant zwart en aan de andere kant bruin van de roest."
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - Neerlands Roem. Werd gebruikt als dagopener op Radio Veronica. Er kan worden aan toegevoegd dat enkele noten van het nummer ook werd gebruikt in het programma "Ook Goeiemorgen" om de Tom Collins Hittip aan te kondigen.
Next Marinierskapel Der Koninklijke Marine - Stadionmars. Zoals bij Radio Veronica en Radio Noordzee gebruikelijk was werd er door een voetbalteam van het radiostation met bepaalde regelmaat voor een goed doel gevoetbald. Dit gebeurde met medewerkers van het station, maar ook met medewerking van bevriende artiesten. Op Radio Mi Amigo werden deze wedstrijden in de programma's ook aangekondigd en geruime tijd werd daarvoor de "Stadionmars" gebruikt.
Next Mario Capuano - Theme From Close Encounters (IBC). Tune van Johan Visser op Radio Mi Amigo.
Next Mario Molino And His Magic Guitars - Il Sogni Del Mare. Een instrumentaal nummer dat in 1968 werd opgenomen als een ode aan de zee en in 1973 werd opgepikt door Mike Moorkens op Radio Atlantis waar hij het draaide als zijn eindtune in zijn middagprogramma "Verzoekjes met Mike."
Next Mario Mathy - Jumbo. Twee nummers van de formatie Mario Mathy werden in de tweede helft van de tachtiger jaren als filler gebruikt op Radio Monique. Naast "Jumbo" was dit ook "Jumping Dance."
Next Mario Mathy - Jumping Dance. Twee nummers van de formatie Mario Mathy werden in de tweede helft van de tachtiger jaren als filler gebruikt op Radio Monique. Naast "Jumping Dance" was dit ook "Jumbo."
Next Mark Dinning - Top 40, News, Weather And Sports. Dit nummer is gecomponeerd door John. D. Loudermilk en het was in sommige delen van Amerika in 1961 een groot succes. Het bleek andermaal dat de programmamakers van Radio Hauraki een goede neus hadden om de juiste platen als ondersteunend te gebruiken in de documentaire This is Hauraki tijdens het eerste uur van uitzending in 1966.
Next Mark Wirtz Orchestra - Yeh Yeh (London Label). Tommy Vance gebruikte het als tune op Caroline South, terwijl later Spangles Muldoon het ook op Caroline International zou gebruiken. Het was Robbie Dale die op Caroline International het nummer gebruikte om een promospot voor Spangles Muldoon in te spreken in 1967: "There comes a time in everyone's life when you find culture is what you need. Now is that time with Spangles Muldoon.
Next Mark Wirtz Orchestra - Riviera Carnival. De Caroline-organisatie probeerde in de jaren zestig van de vorige eeuw op allerlei manieren de luisteraars aan zich te binden. Zo werd er een speciale Caroline Club opgericht, waar uiteraard ook promotie voor diende te worden gemaakt. Eén van deze promotiespots, in 1966, werd begeleid door de muziek van Mark Wirtz.
Next Mark Wirtz, His Orchestra And Chorus - The Real Mr. Smith. Een instrumentaaltje gebruikt door Andy Archer als filler aan het einde van zijn programma-uur in de RNI Top 30 van 26 juli 1970. Het nummer werd daarnaast door Martin Kayne op RNI als filler gebruikt.
Next Mark Wirtz, His Orchestra And Chorus - There's No Business Like Monkey Business. Deze track van de Studio 2 LP Mood Mosaic werd in 1970 door Robb Eden gebruikt als tune op RNI. Ook zijn collega Alan West kon op RNI niet van dit mooie nummer afblijven en gebruikte het als filler in zijn programma's.
Next Marketts - Batman Theme. Het was een enorme rage alles rond een nieuwe televisieserie te verzamelen in het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw. Radio London deed volop mee door de zogenaamde "Bat-T-shirts" weg te geven. Kenny Everett maakte daar weer een prachtige spot voor waarvoor hij het Batman thema gebruikte, zoals in januari 1966 opgenomen door de Marketts. De groep afkomstig uit Los Angeles werd vooral bekend door de instrumentale hit "Out Of Limits."
Next Mar-Keys - Grab This thing. Dit nummer had twee versies, die op de A- en B-kant van de single uit 1965 op het Stax label verschenen. De in 1958 opgerichte formatie had een funky geluid dat precies aansloot met het doel van een programma-item in het eerste uur van de avondshow van Johnny Walker op Radio Caroline International: "The Soul Spot."
Next Mar-Keys - Last Night (Atlantic). Werd gebruikt in het programma "Will Wil Wel op Veronica." Daarnaast was het de tune van een van de vele gesponsorde shows op Radio Caroline South. In 1967 had je namelijk de "Miss Wortski Show," waarin reclame werd gemaakt voor "Miss Wortski Fashion Centre."
Next Mar-Keys - Philly Dog. Hans Hogendoorn: Dave Lee Travis gebruikte op Caroline "Philly Dog" van The Mar-Keys. Een splinternieuwe plaat toen, in 1966. Maar er kan nog aan worden toegevoegd dat het in 1966 op Radio Caroline South door Dave Lee Travis werd gebruikt voor een promo spot voor "The Caroline Night Out."
Next Marmelade - My Little One. Dit nummer had eigenlijk al vanaf het begin, ver voor die op internet verscheen, op deze lijst, dienen te staan maar is destijds gewoon vergeten. Veel artiesten zongen spontaan een jingle in voor Radio Veronica, vaak op melodie van een van hun hits waarna deze jingle veelvuldig werd gedraaid op het radiostation. De Marmelade gebruikten daar voor hun song "My Little One."
Next Marmelade - Wait For Me Mary-Anne. In combinatie met het nummer "Holiday" van André Brasseur werd "Wait For Me Mary-Anne" van de Marmelade in september 1968 op Radio Veronica gebruikt voor een promotiespot ten bate van de "Top 100 Aller Tijden". Het nummer was afkomstig van de elpee There's A Lot Of It About.
Next Marni Nixon - I Feel Pretty. West Side Story was de grote, vernieuwende Broadway-hit van Arthur Laurents en Jerome Robbins uit 1957. Kort samengevat: Romeo en Julia maar dan vertaald naar de situatie van de Amerikaanse binnensteden in een strijd tussen twee rivaliserende jeugdbendes. In 1961 kwam de bekende film-versie uit. De vrouwelijke hoofdrol, Maria, werd daarin gespeeld door Natalie Wood. Haar songteksten werden evenwel ingezongen door Marni Nixon. Ook op de originele soundtrack is dan ook de stem van Nixon te horen bij het nummer "I Feel Pretty," dat vijf jaar later, in 1966, op Radio Caroline werd gebruikt ter ondersteuning van een commercial voor "London hairstyle with Radio Caroline." Zie voor de West Side Story ook: John Green - "Dance At The Gym, Jump"; John Green - "Prologue"; John Green - "The Rumble."
Next Marshall Tucker Band - Long Hard Ride. In 1976 was het Peter van Dam die op Radio Mi Amigo die het nummer gebruikte als eindtune voor zijn doordeweekse middagprogramma: "Met Peter Gaat het Beter." In september 1978 gebruikte Ton Schipper het nummer als eindtune voor zijn programma "Persoonlijke Top 10" op Radio Mi Amigo dat op weekdagen tussen drie en vier uur in de middag werd uitgezonden. Het was afkomstig van de vijfde studio elpee, met de gelijknamige titel. Het werd in juni 1976 uitgebracht op het Capricorn-label, in productie van Paul Hornsby.
Next Martha Reeves And The Vandellas - Dancing In The Street. Op Laser 558 was in 1985 een promotiespot te horen voor het programma "Motown Magic" dat er op de vrijdagavond uitging. De lange spot was ingesproken door een van de Laserettes. Voor de begeleiding waren fragmenten geknipt van de volgende nummers van Martha Reeves and the Vandellas: "Nowhere To Run," "Heat Wave," "You've Been In Love Too Long" en "Dancing In The Street."
Next Martha Reeves And The Vandellas - (Love Is Like A) Heat Wave. De eerste grote hit en tevens eerste track van het eerste en gelijknamige album van de girl-group Martha Reeves en de Vandellas, uitgebracht op 30 september 1963, werd op Radio Caroline gebruikt door Graham "Spider" Webb voor een promo van de Mick Luvzitt – "is a heat wave"– Show. Op Laser 558 was in 1985 verder een promotiespot te horen voor het programma "Motown Magic" dat er op de vrijdagavond uitging. De lange spot was ingesproken door een van de Laserettes. Voor de begeleiding waren fragmenten geknipt van de volgende nummers van Martha Reeves and the Vandellas: "Nowhere To Run," "Heat Wave," "You've Been In Love Too Long" en "Dancing In The Street."
Next Martha Reeves And The Vandellas - Nowhere To Run. Op Laser 558 was in 1985 een promotiespot te horen voor het programma "Motown Magic" dat er op de vrijdagavond uitging. De lange spot was ingesproken door een van de Laserettes. Voor de begeleiding waren fragmenten geknipt van de volgende nummers van Martha Reeves and the Vandellas: "Nowhere To Run," "Heat Wave," "You've Been In Love Too Long" en "Dancing In The Street."
Next Martha Reeves And The Vandellas - You've Been In Love Too Long. Op Laser 558 was in 1985 een promotiespot te horen voor het programma "Motown Magic" dat er op de vrijdagavond uitging. De lange spot was ingesproken door een van de Laserettes. Voor de begeleiding waren fragmenten geknipt van de volgende nummers van Martha Reeves and the Vandellas: "Nowhere To Run," "Heat Wave," "You've Been In Love Too Long" en "Dancing In The Street."
Next Martin Agterberg - Behind The Mountains. Een nummer dat veelvuldig te horen was wanneer Ferry Eden aan boord van Radio Monique afscheid nam na zijn programma te hebben gepresenteerd. Het was moeilijk om uit te vinden van wie of wat het was. Ferry beschikte over nog over de tape, en wel van goede kwaliteit, maar er stond alleen maar bij dat het een "Ferry Eden filler" was en dat hij het nummer ooit had gevonden op een bandje aan boord van de Ross Revenge. Maar we kunnnen nu onthullen dat het gaat om "Behind The Mountains." Het nummer kwam in 1983 al als een single uit op Lark Records met op de B-kant "Hot Wheels." "Behind The Mountains" werd ook veelvuldig gebruikt bij het NOS-programma "Radio Tour de France." Het werd opgenomen in Studio Soundhouse in Schiedam, waarvan Martin Agterberg de eigenaar is.
Next Martin Denny Orchestra - Delilah. Dit nummer is afkomstig van de elpee Exotic Moog, die in 1969 op het Liberty-label verscheen. Martin Denny was één van de eerste personen die experimenteerde met de Moog-synthesizer. Zijn werk wordt gerekend tot de categorie van Kingsley en Perry en hij kreeg de bijnaam "Father of Exotica". In 1957 nam hij al een elpee met exotische geluiden, Exotica, op. "Delilah" werd door Peter Holland op Radio Noordzee gebruikt voor de productie van een spot voor zijn eigen zondagochtendprogramma: "Hoe laat U op zondag opstaat is toch niet belangrijk, als u maar met Noordzee opstaat. Dan weet U zeker dat uw zondag goed is."
Next Martin Denny Orchestra - Something Latin. Een nummer dat afkomstig is van de elpee Latin Village die in 1964 op het Liberty label uitkwam. Het werd opgenomen door Martin Denny en zijn orkest. Denny, geboren in New York en in 2005 op 94-jarige leeftijd in Los Angeles overleden, werd "father of exotica" genoemd en maakte muziek die we nu lounge zouden noemen. Het nummer werd als tune gebruikt door David Sinclair op Radio Essex voor het programma "Evening with Essex."
Next Martin Denny Orchestra - Theme From Mondo Cane / The Enchanted Sea. "Once upon a time there was a little ship" was de eerste zin van een documentaire over de Tiri 1. Het schip liep op de klippen op 28 januari 1968 en Radio Hauraki leek verloren. Slechts vier dagen later was er een nieuw zendschip, de MV Kapuni, die werd omgedoopt tot Tiri 2. Toen Radio Hauraki, na inrichting van het tweede zendschip, in de ether terug kwam bracht men een half uur durende documentaire over de geschiedenis van Hauraki op de Tiri 1. Het verhaal werd verteld met als achtergrond de muziek "Theme From Mondon Cane" en "The Enchanted Sea," beide afkomstig van een elpee van het orkest van Martin Denny uit 1959 op het Liberty-label.
Next Martin Gale - Square Time. Werd door Tineke op Veronica gebruikt in het programma "Sliep uit". Was ook de tune van Kookpunt met Tineke en Gerard de Vries op Veronica. Dient tevens aan te worden toegevoegd dat Jan Jaap van der Laan, die in de zomer van 1971 als invaller actief was op Radio Noordzee, dit nummer ieder uur een aantal malen liet terugkomen bij het oplezen van de verzoeken.
Next Martin Gale - Twistin' Gerty. Martin Gale (echte achternaam van Galen) was een van de leden van de legendarische Skymasters. Hij nam een aantal solo-lp's op met pianodeuntjes en een van de tracks van zijn eerste album uit 1962 werd tussen dat jaar en 1964 gebruikt als tune voor het programma "Teenbeatclub" op Radio Veronica, waarna deze werd ingewisseld door het elders genoemde "Beat Girl" van ZZ en de Maskers.
Next Martin Wulms En Orkest - Bill. Deze orkestleider uit Roermond hield heel veel van sax en dat was te horen in zijn platen. Zijn "Rumba Tamba" was een groot succes in 1971. "Bill" kwam echter jaren later, in 1978, uit op het Park Label, onderdeel van het Strengholt-concern. Rob Hudson besloot op Radio Mi Amigo het nummer als tune te gaan gebruiken voor een nieuw programma destijds, namelijk "Koffie met scheepsbeschuit."
Next Martin Wulms En Orkest - Rumba Tamba. Twee hitjes had het uit Roermond afkomstige orkest van Martin Wulms, reden genoeg dat men een contract kreeg bij Negram om een LP op te nemen in 1971. Het herkenbare geluid van dit orkest was vooral op Radio Veronica te beluisteren. Lex Harding gebruikte het nummer "Rumba Tamba" in de zomer van dat jaar als filler in zijn programma. Het nummer werd ook door Hans ten Hooge op RNI gebruikt als filler naar het nieuws in zijn zondagochtendprogramma "Easy Listening." Ook Joost den Draayer gebruikte het als filler tijdens de presentatie van de RNI Top 50 in 1971.
Next Marvin Gaye - Don't Mess With Mister 'T'. Soms heb je van die momenten dat je op een regenachtige zondag muziek, die je de laatste tijd hebt aangeschaft, eindelijk eens kunt draaien om daarbij te ontspannen. Deze ochtend draaiden we de soundtrack van de film Trouble Man uit 1972. Muziek destijds gecomponeerd door Marvin Gaye. Bij track 12 begon na 24 seconden mijn oren, zo ver nog mogelijk, op scherp te staan. Na een paar keer draaien wist ik het zeker dat dit muziekje deels is gebruikt om een rondloper van te maken die in de Nederlandstalige uitzending van RNI door onder meer Mark van Amstel werd gebruikt als filler.
Next Marvin Gaye - Let's Get It On. Van dit prachtige nummer van Marvin Gaye werd in 1976 gebruik gemaakt op Radio Caroline voor het maken van een LA-jingle, in combinatie met het nummer van Perrey and Kingsley: "Umbrellas Of Cherbourg."
Next Marvin Gaye / Tammi Terrell - You're All I Need To Get By. In een "red-ons"-spot' van Radio Veronica waren Bolland en Bolland te horen met een gezongen "Radio Veronica" met direct daarop de titelfrase van dit nummer van Marvin Gaye en Tammi Terrell.
Next Marvin Hamlisch - Bond '77. In 1978 werden er door Radio Caroline in samenwerking met Radio Mi Amigo de "Miss Caroline" verkiezingen gehouden, waarbij het ging om dames die de naam "Caroline" bij de geboorte hadden meegekregen. De promo werd ondersteund door bovenstaand nummer van Marvin Hamlisch.
Next Mary Hopkin - Goodbye. Werd gebruikt bij Radio Noordzee als iedere zaterdagmiddag werd verteld welke platen er waren verdwenen uit respectievelijk The Super Hit 50 en later de Radio Noordzee top 50.
Next Maskers - Wade In The Water. Van origine is dit een zogeheten Negro Spiritual, die in 1901 op papier werd gezet door de broers John Wesley Work en Frederick J. Work. Er zijn vele uitvoeringen waarvan die van de Staple Singers en de instrumentale versie van Ramsey Lewis Trio wel de bekendste zijn. De Maskers namen in 1966 hun versie op, die op Radio Veronica werd gebruikt bij de door Tom Collins ingesproken jingle: "Dit is het geluid van Radio Veronica met 20 uur muziek per dag en in het weekend 24 uur per etmaal. Dit is Radio Veronica het geluid van commerciële radio in Nederland."
Next Mason Williams - One Minute Commercial. De man die hoog scoorde met "Classical Gas" maakte ook vele korte instrumentaaltjes, waaronder "One minute commercial." Dit werd gebruikt op Radio Veronica in het programma "Sportief zijn beter worden" en het item "Het Elfje van de Week," wanneer weer een voetballer in de spotlight werd gezet.
Next Mason Williams - Classical Gas (Warner Bros). Werd door Peter Holland gebruikt op Radio Noordzee. Ook gebruikte Dave Owen het op Caroline en Hugo Meulenhof het op Radio Mi Amigo. Werd in 1974 gebruikt op Radio Atlantis door Steve England, ter promotie van Monitor Magazine, het tijdschrift van zijn maatje Buster Pearson uit Benfleet. Een reclame die nooit werd betaald, hetgeen ook geldt voor andere vrije radiobladen, zoals Script Magazine en Pirate Radio News, die op Atlantis veelvuldig werden gepromoot. Hetzelfde nummer werd op Radio Veronica ingezet als filler in de Top 1000 die in juli 1974 werd uitgezonden, toen de Top 40 vijfhonderd weken bestond. Verder gebruikte ook Peter van der Holst het nummer op Radio Delmare. Zie ook: Beggar's Opera.
Next Mason Williams - Greensleeves (Warner Bros). Werd door Jan van Veen gebruikt naast de uitvoering van Mantovani (zie boven) in zijn programma Candlelight op Veronica.
Next Mats Olsson Orkester - Swedish Rhapsody. Olsson kan het beste omschreven worden als muziekman want hij was niet alleen dirigent, maar ook orkestleider, arrangeur, componist, muziekproducent en pianist. Dat alles vanuit het Zweedse Stockholm. Zijn uitvoering van "Swedish Rhapsody" werd ingezet door Gert Landin op Radio Nord als tune voor het programma "De Tio."
Next Matt Monro - Born Free (Capitol). Eén van de drie versies van dit nummer die door Radio Hauraki voor de kust van Nieuw Zeeland werden gebruikt als stationstune. Bijzonder is dat het zowel de allereerste plaat ooit gedraaid op de zeezender Hauraki was (december 1966) als de allerlaatste plaat (mei 1970), waarmee het station dus de 1111 Days at Sea afrondde.
Next Matt Monro - Going Places. Van deze Britse zanger is heel wat mooi materiaal in de loop der jaren uitgebracht. De intro van "Going Places" werd op Radio Caroline North in 1967 gebruikt voor het inspreken van de jingle: "This is the Jerry King Show."
Next Matthew's Southern Comfort - Woodstock (Decca). Instrumentaal gedeelte werd gebruikt voor Veronica actie-jingle en wel "wij houden stand, Veronica moet aan land".
Next Maurice Jarre Orchestra - Lara's Theme (from Dr. Zhivago). Deze uitvoering werd op Radio Noordzee gebruikt als afsluiter van het programma "Herrie met Ferry" – Ferry Maat dus.
Next Maurice Jarre Orchestra - Symphony No. 2 In B Minor. Alexander Borodin componeerde dit dramatische, korte klassieke stuk rond 1870. Klaas Vaak gebruikte het ruim een eeuw later, in 1972, voor het produceren van een spot voor Radio Veronica. Het ging om de agent die een telefoontje kreeg van een mevrouw van wie al haar radio's waren gestolen. Omdat zelfs ook haar auto was verdwenen, was ze bij elkaar veertien radio's kwijt die allen waren afgestemd op Radio Veronica. De spot was een soort van Nederlandse bewerking van een soortgelijke spot die in 1967 op Radio 270 liep. Vaak gebruikte de uitvoering van Maurice Jarre uit 1968.
Next Max Greger And His Orchestra - American Patrol. Voor het promoten van de eigen drive-in-show hadden de diverse zeezenders vaak een vast instrumentaal nummer om deze te kunnen promoten. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Zo pakte Norbert in 1974 voor de promotie van de Mi Amigo drive-in-show het nummer "American Patrol" van de LP The best of Glenn Miller in de uitvoering van Max Greger and his Orchestra.
Next Max Greger And His Orchestra - In The Mood. Een compositie van Glenn Miller die het nummer met zijn orkest al in 1939 opnam. Max Greger heeft tussen 1963 en 1977 zowel het orkest van de ZDF als SWF geleid en dit nummer diverse malen aan het vinyl toevertrouwd. Eén van de gespeelde versies is door Bert Bennet in mei 1975 opgepikt om als tune en filler te gebruiken in de Mi Amigo Flashback top 100. "En laat de buren ook meeluisteren" was zijn motto.
Next Max Greger And His Orchestra - Java. Het was Al Hirt die er een wereldhit mee scoorde maar ook Willy Schobben scoorde hoog. Tal van uitvoeringen van het nummer "Java" zijn er geweest en die van Max Greger werd tijdelijk gebruikt door Bart van Leeuwen op Radio Mi Amigo toen hij een tijd in Spanje onder meer het programma "Schijven voor bedrijven" presenteerde.
Next Max Greger And His Orchestra – Moonlight Serenade. Dit nummer komt voor op de elpee Max Greger Plays Glenn Miller, uitgebracht in 1970 door Polydor. Op 78 toeren werd het nummer in 1939 door de componist zelf opgenomen op het Blue Bird-label, een sublabel van His Masters Voice. De uitvoering van Max Greger werd door Stan Haag op Radio Mi Amigo ter afsluiting van "Stan Haag Vandaag" gebruikt in september 1975.
Next Max Greger And His Orchestra - Sapporo. Deze plaat van de Duitse jazz-musicus uit 1972 werd op Radio Atlantis voor de Vlaamse service gebruikt voor de Radio Atlantis Top 40 Show, gepresenteerd door Fred van der Bosch.
Next Max Greger And His Orchestra - String Of Pearls. Afkomstig van de elpee Glenn Miller Evergreens, waarop 28 nummers ooit populair gemaakt door het orkest van Glenn Miller in medleyvorm voorbij komen. Deze "String Of Pearls" werd trouwens in 1941 al gecomponeerd door Jerry Gray en Eddie de Lange. De uitvoering van Max Greger werd veelvuldig gebruikt op Radio Mi Amigo, in dit geval als eindtune voor "Stan Haag Vandaag" in 1975.
Next Max Greger And His Orchestra – Tuxedo Junction. Dit nummer komt voor op de elpee Max Greger Plays Glenn Miller, uitgebracht in 1970 door Polydor. Zijn uitvoering van het nummer "Tuxedo Junction" werd gebruikt voor een Mi-Amigo-promo, waarin over de mogelijkheden tot het maken van reclame werd verteld: "Dit is Radio Mi Amigo Internationaal met een kracht van 50.000 watt ...". Een spot destijds ingesproken door Peter van Dam. Het nummer Tuxedo Junction werd door Glenn Miller en zijn orkest in 1940 opgenomen maar werd in 1939 gecomponeerd door Erskine Ramsay Hawkins, een trompetist en big band leider. Hij componeerde het samen met saxophonist en arrangeur Bill Johnson.
Next Max Meynier - Allo Max. Een plaatje uit Frankrijk uitgebracht in 1977 op Polydor. Max Meynier presenteerde tussen 1972 en 1983 een populair radioprogramma op RTL voor en over de vrachtwagenchauffeurs onder de titel "Les routiers sont sympas." Het nummer is op de een of andere manier op de Mi Amigo terecht gekomen, want het werd in 1978 gebruikt voor de dagelijkse Mi Amigo-sticker-actie waarbij een prijswinnaar werd bekend gemaakt die was gespot met een Mi Amigo-sticker op de autoruit.
Next Max Steiner - Soundtrack Gone With The Wind - Tara's Theme. (Warner Bros/1939). Een klassieker, deze gedragen muziek bij het grootste vooroorlogse film succes uit Hollywood, waarin Clark Gable en Vivian Leigh (Tara) elkaar lijken te krijgen maar dan toch net weer niet, vandaar de droevige ondertoon van Tara's theme. Ferry Maat gebruikte het nummer vaak ter afsluiting op Radio Noordzee van zijn "Herrie met Ferry," voor het oplezen van Top 50 standen en bij acties als "Hou'm in de lucht." Filmfans beschouwen de muziek van Steiner met die van Bernard Hermann (de Hitchcock-componist) als hoogtepunten in de filmgeschiedenis.
Next Maynard Ferguson - Give It One. Maynard Ferguson prachtige: "Give It One" werd op Radio Veronica gebruikt in de niet-regelmatige "Techniekshow."
Next Maynard Ferguson - Gonna Fly Now (Theme From Rocky). "Gonna Fly Now", toch wel de meest bekendste hit van Maynard Ferguson stamt uit 1977. Het was in 1978 dat Ton Schipper dit nummer gebruikte als eindtune voor zijn programma "Keukenpret" op Radio Mi Amigo.
Next Maynard Ferguson - L-Dopa Door. Terry Davis gebruikt voor het maken van de jingle "RNI Alan West 1971," een jingle waarvan hij zich nog herinnert dat deze destijds werd gemaakt met de hulp van Mike Ross en Leo van der Goot. (L-Dopa is een pil tegen Parkinson). Terry Davis maakte ons recentelijk heel duidelijk dat dit tevens de door hem veelvuldig gebruikte tune in zijn programma's op RNI was.
Next Maynard Ferguson - The Fox Hunt. In "Herry met Ferry" op RNI in 1974 kwam dit nummer voorbij. Mike Abena componeerde het en het werd gespeeld door de Canadese trompetist Ferguson, die al in het begin van de jaren zestig actief was op het Roulette-label.
Next Maynard Ferguson - Three More Foxes. De muziek van de bekende trompettist, zo blijkt decennia later, veelvuldig gebruikt te zijn op de zeezenders. Het nummer "Three More Foxes" werd op Radio Caroline in 1966 gebruikt voor een promo om mooie vrouwen op te roepen zich aan te melden als "Radio Caroline Model." Het nummer werd verder gebruikt als tune op Radio Veronica in 1965 in het programma "Jazz Journaal" met Tineke en Harmen Siezen.
Next Maywood - Late At Night (Philips). De groep maakte een speciale Caroline-versie.
Next McCoys - Hang On Sloopy. Ik luisterde recent naar een programma van Rick Dane op Radio Caroline, waarin ook een item voor de huisvrouw. Gedurende de show promootte hij het item ettelijke malen. Ondermeer gebeurde dit met een kort stukje uit "Hang On Sloopy" van the McCoys. Namelijk "Hang On" of misschien vrij vertaald "even aandacht."
Next Meat Loaf - Nowhere Fast. Dit nummer werd gecomponeerd door Jim Steinman en in 1984 door de formatie Fire Inc. en opgenomen voor de soundtrack van de film Streets on Fire. Meatloaf nam het nummer ook op in 1984 en gebruikte het om zijn nieuwe single aan te kondigen op Laser 558, daarbij gebruik makend om ook "Laser 558, never more than a minute between the hits, rocking you" te promoten.
Next Meco - Lady Marion. Een in Nederland redelijk onbekende groep. Werd in 1979 op Radio Delmare verkozen door Gerard van Dam als tune voor zijn verzoekplatenprogramma. Voor de Nederlandse markt werd dit nummer op single uitgebracht in 1978 met op de A-kant "Topsy" (zie hieronder) en op de B-kant "Lady Marion." Deze single werd uitgebracht door RCA op nummer XB-1045.
Next Meco - Time Machine. Dit is mogelijk het allerkortste nummer vanaf vinyl dat ooit gebruikt is voor het maken van een jingle. Het komt van het album Encounters of Every Kind van Meco, dat in 1977 uitkwam op het Millennium-label (RCA). Het gaat dan om het 43 seconden tellende intro van de elpee: de "Time Machine," dat werd gebruikt voor de jingle: "Elke avond tussen zes en zeven op Radio Delmare: het verzoekplatenprogramma van Gerard van der Zee. Een verzoeking."
Next Meco - Theme From Close Encounters. Meco Monardo is zijn volledige naam met een nummer gecomponeerd door John Williams. "Theme From Close Encounters" was het thema uit de gelijknamige film uit 1977 en werd later bekroond met een Grammy Award voor het beste instrumentale nummer van dat jaar. Het werd op Radio Mi Amigo wekelijks in 1978 op de woensdagmiddag tussen 3 en 4 uur gebruikt als tune voor de "Scholieren Top 10," in presentatie van Ton Schipper. "Wakker met Bakker" op Radio Delmare werd in 1979 door Ronald Bakker gepresenteerd en hij gebruikte dit nummer als tune.
Next Meco - Topsy. Net als "Lady Marion" werd ook dit nummer in 1979 gebruikt door Radio Delmare en wel als filler. Beide nummers kwamen trouwens niet van de Nederlandse single (zie boven), maar van een elpee die Van Dam meenam uit Spanje of Italië.
Next Mel Blance Orchestra - Woody Woodpecker Song. Deel van het nummer werd gebruikt als programma-opener door Tony Berk op Radio Noordzee. Het werd daarnaast gebruikt op de Vlaamstalige service van Radio Atlantis in 1974 in de jingle "U gaat toch ook mee met Gerard van der Zee ..." Eerder al, in 1968, werd het nummer gebruikt als opener van het programma "Hondewacht" op Radio Veronica, een programma in presentatie van Chiel Montagne.
Next Mel Henke - Old Mcdonald Had A Girl. Andermaal een nummer dat werd gebruikt op Radio Caroline North voor een promo en wel voor: "Stop fooling with the antenna."
Next Mel Tormé And The Mel-Tones - There's No Business Like Showbusiness. Dit nummer werd opgenomen in 1946 en is een compositie van Irving Berlin. Het nummer in de uitvoering van Mel Tormé and the Mel-Tones stond op de b-kant van de single "Dream A While" en was afkomstig uit de musical Annie Get Your Gun. Bijkomstigheid was dat een jonge — nog onbekende — Ray Conniff arangeur van het nummer was. Op Radio Veronica gebruikte Will Luikinga het als filler in zijn programma "Willem Keukenhof Presenteert" in juni 1973 onder meer om de luisteraars te vertellen dat spoedig het voetbalelftal van Veronica op het veld zou gaan tegen een team uit de Tweede Kamer. Hiermee week hij af van zijn gewoonte, gezien het veelvuldig gebruik dat hij maakte van dit zelfde nummer in de uitvoering van Al Goodman and his Orchestra (zie aldaar).
Next Melanie - Peace Will Come. Ontdekt door Willem Duys in 1969 had de Amerikaanse zangeres Melanie in de beginjaren zeventig vele successen. In mei haalde Veronica, in samenwerking met organisatiebureau Paul Acket, de zangeres voor een concert in het Amsterdamse Concertgebouw naar Nederland en werd een promospot ingesproken op de tonen van "Peace Will Come."
Next Melanie - See The Girl Around Me. Zie: Pepper And Salt.
Next Members - Radio. Op Radio Caroline was in de jaren zeventig een jingle te horen met de tekst "I heard it on the radio." Dit blijkt een remake te zijn van deze single van The Members. Het nummer werd ook gebruikt voor een Radio Caroline-jingle in de jaren tachtig, toen het station vanaf de Ross Revenge haar programma's verzorgde.
Next Merle Travis - Saturday Night Shuffle. Een heerlijk instrumentaal nummer van de in 1917 in Rosewood, Kentucky, geboren Merle Travis. Hij was singer-songwriter en heeft vele mooie composities achtergelaten waarbij de allerbekendste wel het nummer "Sixteen Tons" is. Hij overleed op 65-jarige leeftijd. Zijn klassieke C&W-nummer "Saturday Night Shuffle" werd in 1965 door Paul Kaye op Radio London gebruikt voor het produceren van een spot ten bate van de lunchtime-show van Dave Dennis, "the double d," die daar elke werkdag tussen 12 en 15 uur was te beluisteren op Wonderful Radio London.
Next Merle Travis - Walking The Strings. Dit nummer komt van de gelijknamige eerste solo-elpee van Travis, maar de nummers werden in 1949 en 1950 met een heel ander doel opgenomen. Capitol's A&R directeur Lee Gillett wenste korte deuntjes die in programma's van radiostations zouden kunnen worden gebruikt en vroeg Merle Travis een groot aantal in te spelen, wat later de elpee tot gevolg had. Het was Paul Kaye op Radio London die begreep waar de muziek voor was geschreven want hij gebruikte "Walking The Strings" als filler.
Next Mezzoforte - Garden Party. Ad Roberts gebruikte ondermeer dit nummer als tune tijdens zijn periode op Radio Monique en Radio 819/558. Zijn andere favorieten waren "Route 101" en "Fandango" van Herb Alpert en "Morning Dance" van Spyro Gyra.
Next MFSB - Back Stabbers. Deze instrumentale uitvoering van het O'Jays-nummer werd gebruikt door Hans ten Hooge voor de jingle "Muziek vindt U hier bij Radio Noordzee".
Next MFSB - Family Affair. Deze instrumentale uitvoering van de formatie MFSB werd gebruikt door Bert Bennett. Het staat nu op een cd met de titel Deep Grooves die werd uitgebracht door Sony. Op deze cd staat verder ook het nummer "K-Jee" (zie hieronder). In zijn Atlantis-periode gebruikte ook Joop Verhoof deze uitvoering van MFSB als eindtune voor zijn show. Bert Bennet gebruikte het nummer ter promotie van het popmagazine "Joepie" op Radio Mi Amigo. In de zomer van 1973 werd er door Veronica, in samenwerking met de platenmaatschappij CBS, een groot popfestival gehouden waarin alleen artiesten uit de stal van CBS optraden. In de maand september kwam er een elpee met de opgetreden artiesten op de markt die op Veronica werd gepromoot. "Family Affair" werd gebruikt voor de promo waarin ondermeer de bekende kreet: "Hij ligt klaar bij je platenhandelaar," aangevuld met de kreet: "koop hem."
Next MFSB - Freddie's Dead. Een compositie van Curtis Mayfield in de uitvoering van het orkest uit Philadelphia dat veel goede soulartiesten in jaren zeventig van de vorige eeuw begeleidde. Ik hoorde het nummer en associeerde het meteen met de naam-jingle van Dennis King, toen hij werkte voor Radio Caroline.
Next MFSB – Human Machine. Dit nummer is de B-kant van de single waarvan "Sexy" op de A-kant verscheen. Dat gebeurde in 1975 op Philadelphia International Records. Compositie is van Leon Huff en Ronald Baker, die ook als producer bij het platenlabel actief waren. "Human Machine" werd in 1976 gebruikt op Radio Caroline voor de productie van de jingle: "Throughout the day on 192 metres medium wave and through the night on 259 Europe's first and only album station Radio Caroline."
Next MFSB - K-Jee. Dit nummer "K-Jee" werd afzonderlijk op single uitgebracht, maar is oorspronkelijk afkomstig van de soundtrack van de film Saturday Night Fever (1977). Het werd gebruikt als een "filler" door het live team op Radio Delmare in 1979.
Next MFSB - Let's Go Disco. Van deze band staat een groot aantal nummers in de discografie. In dat rijtje mag het nummer "Let's Go Disco" dat in 1975 uitkwam op de elpee Universal Love, niet ontbreken. Ter promotie van de allerlaatste "Caroline Roadshow" voor het jaar 1977, die werd gehouden in een discotheek in Maidstone in Kent met de deejays Robb Eden en Robbie Day, werd dit muziekje ingezet.
Next MFSB - Love Is The Message. Een klein stukje van dit prachtige nummer werd gebruikt bij de productie van een jingle ten bate van het programma "Import" dat wekelijks gepland was op Radio Atlantis in juli 1974 in presentatie van Tony Houston. En, in de zomer van 1974 gebruikte Frans van der Drift het nummer als eindtune voor zijn middagprogramma op Radio Mi Amigo.
Next MFSB - My One And Only Love. Jason Wolfe werkte maar kort bij RNI en zat vaak ook nog in de nachtelijke uren zijn programma's te presenteren, waardoor er weinig bewaard is gebleven. Recentelijk kwam een opname uit juli 1974 boven water waarin hij dit nummer van MFSB, op het Philadelphia Label, als filler gebruikte op weg naar het hele uur.
Next MFSB - Poinciana. Dit nummer werd tijdelijk op Noordzee gebruikt in het programma Buitengaats terwijl Leo van der Goot het in de laatste week van uitzendingen op dit station gebruikte voor de productie van de Reclame Top 10. Het werd ook gebruikt door Will Luikinga op Radio Veronica als filler in zijn "Willem Keukenhof Show."
Next MFSB - Something For Nothing. Dit nummer werd de laatste twee dagen bij RNI gebruikt ter ondersteuning van de introductie van de fragmenten uit de Historie van RNI. Ferry Maat gebruikte het in de Soul Show op Noordzee wanneer de vertegenwoordigers van de verschillende maatschappijen de nieuwtjes voorlazen. Bijvoorbeeld: het Tamla Motown-nieuws met Pete Felleman. Tevens werd het gebruikt op Radio Caroline voor een naam-jingle ten bate van Dennis King, opmerkelijk genoeg ingesproken door Will Luikinga.
Next MFSB - Summertime And I'm Feeling Mellow. In de nadagen van Radio Mi Amigo, vanaf de Mi Amigo, was er op de zondag een uur lang de "Cocktail Show" gepresenteerd door Ton Schipper. Hij gebruikte "Summertime And I'm Feeling Mellow" van MFSB als tune. Het nummer was afkomstig van het album Summertime, dat in 1976 uitkwam op het Philadelphia-label.
Next MFSB - The Zip. Het huisorkest van het Philadelphia label dat prachtige instrumentale nummers heeft afgeleverd naast de begeleiding van diverse solisten en groepen. Eén van de instrumentale nummers is: "The Zip" dat op Radio Mi Amigo door Jan van der Meer in het programma "Ook Goeiemorgen" werd gebruikt als filler tot het hele uur.
Next MFSB - TSOP. Een geweldige soultune die op perfect wijze de "Sound of Philadelphia" weergeeft. Op het eind staat een kort stukje vocaal van The Three Degrees. Het is afkomstig van de uit 1973 uitgebrachte elpee Love Is the Message. Nobert gebruikte het in 1974 als eindtune voor zijn Nobertshow op Radio Mi Amigo. Het nummer werd verder als tune gebruikt op Radio Atlantis door Tony Houston, als ook – aan het eind van zijn dagelijkse show – door Frans van der Drift gedurende diens laatste periode op Radio Mi Amigo.
Next MFSB - Zack's Fanfare. Op het Philadelphia label was dit orkest de voornaamste backing voor tal van artiesten die in de jaren zeventig furore maakten op dit soul-label. TSOP stond voor "The Sound of Philadelphia" een soort tegenhanger van Motown uit Detroit City. Dit nummer werd door Ferry Maat in 1974 meteen na release opgepakt om als filler te gebruiken in de "Soul Top 30" op RNI.
Next Mi Amigo Boys - Mi Amigo. Dit nummer werd door Marc Jacobs gebruikt voor de jingle met ondermeer de tekst: "Dit is Radio Mi Amigo het enige radiostation dat uitzendt zonder censuur van de regering".
Next Micha Marah - Altijd Tezamen. De intro van dit nummer werd in 1979 voor een Mi Amigo jingle die werd gedraaid in het openingsprogramma van Radio Mi Amigo 272, dat werd gepresenteerd door Ton Schipper.
Next Micha Marah - Vakantie. Is de achterkant van de in 1979 uitgekomen single "Altijd Tezamen." Van dit liedje is een speciale versie gemaakt voor Radio Mi Amigo.
Next Michael Chapman - Polar Bear Fandago. Een instrumentaal nummer van de elpee Wrecked Again die in 1971 uitkwam. Het was een van de veertig elpees die de in Leeds geboren Michael Chapman sinds 1966 heeft opgenomen. Hans Mondt gebruikte het nummer als eindtune voor de "Hans Mondt Show," die in 1972 in de nachtelijke uren werd uitgezonden op Radio Veronica.
Next Michael Jackson - Bad. In 1987 werd het intro van Michael Jackson's "Bad" gebruikt op Radio Monique om de discoshows van het station, georganiseerd door Boekingsbureau Intershow, aan te kondigen. Zo had men in ieder geval al de aandacht van de fervente Michael Jackson-fans.
Next Michael Jackson – Rockin' Robin. In de zomer van 1972 kwam er op RNI een promotiespot voor het station voorbij met daarin ondermeer de volgende zinnen: "RNI is cool and keeps the sun pouring through your radio. Get really golden tan this summer by listening to RNI." Een aantal fragmenten van de toenmalige hits werd daarbij gedraaid, waaronder deze van Michael Jackson. Zie ook: Clodah Rodgers – "It's Different Now"; David Bowie – "Starman"; en de Moody Blues – "Isn't Life Strange".
Next Michael Learns To Rock – Come On And Dance. Het is een nummer afkomstig van de eerste cd van de Deense formatie Michael Learns to Rock uit 1991, dat uitkwam op Medley Records. De formatie verkocht meer dan twaalf miljoen platen in Scandinavië, Duitsland en vele Aziatische landen. "Come And Dance" werd in 1999 gebruikt voor de station-identificatie van Offshore 98, een station dat een paar dagen tijdens Pasen in 1999 actief was in internationale wateren boven de Duitse kust. "Irgendwo von der Nordzee Offshore 98".
Next Michael Zager Band - Let's All Chant. In een lange promo voor de Costa-Bravo-Drive-In-Show op Radio Mi Amigo waren naast dit nummer ook nog stukjes uit de volgende songs te horen: Silvetti - "Travel Check" en American Eagles - "Kokka (Amore, Amore)."
Next Michel Colombier - We Could Be Flying (featuring Lani Hall). Een in Nederland bijna onbekende componist van balletmuziek, kamermuziek en liefst 42 soundtracks voor verschillende films. Colombier begon in 1962 te componeren en was zowel in Frankrijk als Amerika zeer succesvol. In 2004 kwam hij op 65-jarige leeftijd te overlijden. "We Could Be Flying" werd op Radio Mi Amigo in 1976 gebruikt voor een promotiespot voor de Franse service.
Next Michel Fugain - Attention Mesdames et Messieurs. De intro van dit nummer werd in 1978 gebruikt voor de spots van de Costa Brava Drive-In-Shows op Radio Mi Amigo.
Next Michel Polnareff - Lipstick. Deze Franse zanger, die in de jaren zestig en zeventig de nodige hits had, dacht ook mee te kunnen draaien in het discocircuit met het nummer "Lipstick" uit 1976. Het diende als een filler op Radio Mi Amigo. Op hetzelfde station was verder eenmalig een programma te beluisteren van de Westlandse Discjockey Organisatie, met de Westvlaamse Top 10. "Lipstick," werd als tune voor dat programma gebruikt. Frank van der Mast gebruikte het verder als tune in de Discoshow, die iedere zondagmiddag in 1977 werd uitgezonden tussen vier en zes uur op Radio Mi Amigo.
Next Michel Sardou - Danton. Het openingsnummer van de derde elpee van de Franse zanger Michel Sardou — een elpee die alleen de naam van de zanger droeg en in 1972 verscheen. Een jaar later werd de intro van het nummer "Danton" gebruikt door de makers van het programma "Kolder op Zolder" van Radio Veronica en wel voor de productie van de jingle "De zolder hit-tip."
Next Migra's – Third Man. "The Third Man" is de titelmuziek van de gelijknamige film noir uit 1949 en een compositie van Anton Karas, die vele uitvoeringen kent. In 1973 speelde het duo De Migra's hun versie op accordeon. De uitvoerende artiesten waren Leo Stoffelen en Toon van de Burgt, beiden afkomstig uit Brabant in Zuid-Nederland. Het nummer werd door Will van der Steen opgepikt om als eindtune te gebruiken in zijn programma met "Ome Joep met medewerking van List en Bedrog" op Radio Mi Amigo in 1974.
Next Mike Absalom - Hector The Dope Sniffing Hound. Andy Archer writing about his time on Radio Seagull: "One of the most requested songs we played was Mike Absalom's 'Hector The Dope Sniffing Hound.' It was played so often, it almost became the station's theme tune!"
Next Mike Batt And The London Philharmonic Orchestra – Theme From The Caravans. Thema afkomstig van de originele Motion Picture Score. Een compositie op naam van Michael Batt en die als Mike Batt het met voornoemde orkest in uitvoering bracht in 1979. In juli dat jaar werd het door René van Elst gebruikt op Radio Caroline als afsluiter van de 19tig show.
Next Mike Oldfield – Blue Peter. Een heerlijk folkloristisch deuntje dat in 1979 in een nieuwe variatie werd ingespeeld door Mike Oldfield en uitgebracht op het Virgin-label. Mike Oldfield kennen velen vooral van zijn eerste elpee Tubular Bells uit 1973, maar ook de single "Blue Peter" is bekend, in ieder geval bij veel Britten. Het was namelijk een bewerking van de tune van het gelijknamige populaire kinderprogramma op de Engelse televisie en het werd door die show ook als tune gebruikt in de jaren tussen 1979 en 1989. Een deel van de opbrengst uit verkoop van de single ging destijds naar een goed doel en wel het Blue Peter Cambodia Appeal. Begin 1980 kwam het nummer in Nederland uit en werd aan boord van de Mi Amigo in de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Caroline door Hugo de Groot als filler gebruikt. De persoon die deze vondst deelde, Theo van Halsema, bezocht de Mi Amigo in 1979 en constateerde dat er in het rek met spotmastercartridges en doosje zat met de tekst "overheenluldeuntje".
Next Mike Oldfield - Tubular Bells, Part One. Een nummer afkomstig van de eerste elpee van Mike Oldfield die in 1973 uitkwam en meteen in Engeland werd uitgeroepen tot elpee van het jaar 1973."Part One" bestrijkt de hele eerste kant van het album, "Part Two" de gehele tweede kant. "Tubular Bells, Part One" is dan ook een bijna half uur durend nummer. Op 25 minuten in het nummer is het deel te horen dat in 1973 door Robb Eden op RNI werd gebruikt voor het maken van een commercial voor het toen nieuwste RNI T-shirt.
Next Mike Post Coalition - Fused. Mike Post, artiestennaam van Leland Michael Postil, (Berkeley (Californië), 29 september 1944) is een Amerikaans componist. Hij schreef de muziek en titelsongs voor vele, vaak succesvolle televisieseries. Hij ontving voor zijn werk onder meer een Grammy en een Emmy Award. Mike Post werkte veel samen met componist Pete Carpenter. Zij waren verantwoordelijk voor de muziek van hitseries als Hill Street Blues, The A-Team, Magnum, P.I. en The Rockford Files. In 1974 gebruikte Will Luikinga in zijn laatste Willem Keukenhofshow op Veronica tal van nummers van het album Fused tijdens de telefoongesprekken die hij in het programma voerde.
Next Mike Simpson And Orchestra - Takes Two To Tango. Dit nummer komt van een elpee uit 1961 getiteld Discussion in Percussion die uitkwam op het Mercury-label. Het werd op Radio Veronica in 1971 gebruikt als instrumentaal deel van een jingle ten bate van het programma "Nachtklup" met Gerard de Vries. Het was de jingle waarin onder meer de kreet van Johan Kaart (zie aldaar) werd gebruikt: "Vroeg in de morgen zal het wezen."
Next Mike Simpson And Orchestra - Three Little Words. Dit nummer komt van de in 1961 uitgebrachte elpee Discussion in Percussion. Het werd op Radio Veronica in 1971 gebruikt voor een "Nachtklup"-jingle, waarbij Gerard de Vries het woord "Nachtklup" insprak gevolgd door een andere stem die daar aan toevoegde: "Ja, is wel lekker als ik aan het werken ben." Het was de stem van technicus Dick Boll.
Next Mike Theodore Orchestra - Moon Trek. Amerikaans orkest onder leiding van Mike Theodore die tevens deze "disco instrumental" componeerde. Het nummer kwam in 1977 uit op de elpee Cosmic Wind en werd in 1985 gebruikt voor de productie van een promospot voor de Nederlandse "Roadshow" van Laser, te boeken via Frans van der Drift Producties.
Next Mike Vickers - Eleventy One. Gebruikt door Dee Harrison op Caroline North. Ook op Radio City dit redelijk zeldzame instrumentale nummer gebruikt als tune, en wel voor het programma "What's new" in presentatie van Ed Mereno.
Next Mike Vickers - On The Brink. De kenners van de Britse popmuziek uit de jaren zestig van de twintigste eeuw associëren de naam Mike Vickers met de Manfred Mann Group, maar hij heeft ook uitstapjes gemaakt, die vallen in de categorie "Northern Soul." "On The Brink" is een instrumentaal nummer dat werd gebruikt als tune voor een gesponsord programma op Radio Caroline, "Let's motor with Moss."
Next Mike And Michael - Caroline. Een nummer afkomstig uit 1972 dat in 1979 opnieuw werd ingezongen als "Caroline, it's your station on 319." Mike was Mike Rondel, oftewel Jaap de Groot van de popgoep De Maskers en achter de artiestennnaam Michael ging Roek Williams schuil.
Next Mikis Theodorakis - Vrecha Sti Ftochogeitonica. Een prachtige compositie van de Griekse Theodorakis, met wie zangeres Liesbeth List nauw heeft samengewerkt in haar loopbaan. Niemand verwacht dit nummer in de discografie. Het gaat over regen neerdalend in sloppenwijken. Tussen 1960 en 1968 werden door Radio Veronica veel korte programma's uitgezonden met een duur van 15, 30 of 60 minuten. Dit waren deels gesponsorde programma's en deels programma's gericht op de eerste generatie gastarbeiders in Nederland. Eén van die programma's was "Tragouda I Ellade." Dit programma was gericht op Griekse immigranten in Nederland en werd gepresenteerd door Dimitra. Zij gebruikte dit nummer van Mikis Theodorakis als tune voor haar programma.
Next Millionaires - Queen Of Santamaria. Voor de Nederlandse service van Radio Caroline, die in de periode april 1979 tot medio maart 1980 actief was, werd op dit nummer van de Amsterdamse formatie The Millionaires een Caroline-319-jingle ingezongen. De zanger vande groep heette Jay Delmore, ofwel Jaap van der Moren, heeft overigens in het seizoen 1980/'81 nog meegezongen op een serie jingles voor de NOS, en viel toen op door zijn op Jay – van The Americans – lijkende stemgeluid.
Next Milt Jackson Quartet - Slowly. In 1964 werd door tal van dag- en weekbladen de programma-informatie van RTV Noordzee gepubliceerd en omgekeerd was er regelmatig enige aandacht voor deze dag- en weekbladen in de programmering van het station, waarbij het nummer "Slowly" als filler werd gebracht.
Next Milwaukee Youth Orchestra - Jab The Jaw. Het nummer werd op Radio Mi Amigo International gebruikt als tune door Brian Anderson.
Next Missing Persons - US Drags. Een van de vier singles van het debuut-album van de Amerikaanse new wave formatie Missing Persons, dat in 1982 uitkwam en uiteindelijk de 17de plaats in de Billboard-lijst zou halen. Een tweede LP is er nooit gekomen wel een re-release op CD met enige bonusnummers. "US Drags" werd gebruikt op Laser 558 in mei 1985 ter ondersteuning van de promotie van de "Laser Birthday Bash" toen het station 1 jaar jong was.
Next Mister K. - Louisiana. Een nummer afkomstig van de elpee Pop Arp uit 1973 van de Canadese driemansformatie Mister K. Muzieksoort is synthesizer-pop, in dit geval gecomponeerd door Mat Camison. Het nummer "Louisiana" werd door Eli Prins op Radio Atlantis in 1974 gebruikt als tune voor zijn programma "Katers en Koppijn".
Next Mitch Miller - The Yellow Rose Of Texas. Niet echt een tune, maar toch leuk om te weten als het gaat om zeezenders en songs. Het allereerste testprogramma op de dag dat "Swinging" Radio England startte, te weten 3 mei 1966, opende met een testtoon die direct werd gevolgd door Mitch Miller's uitvoering van "Yellow Rose of Texas" uit 1955. Dat gebeurde op verzoek van de financiers van het station die uit het Texas afkomstig waren. Daarna volgden "back to back," dus direct na elkaar nog drie tracks: "Don't Bring Me Down" van de Animals, "Pied Piper" van Crispian St.Peters, en "Substitute" van de Who. Pas daarna waren de eerste woorden op het station te horen en wel uit de mond van Ron O'Quinn.
Next Mitch Miller And His Gang - March from the River Kwai. In 1957 was David Lean's oorlogsfilm The Bridge on the River Kwai een kaskraker in de bioscopen. Ook de score, gecomponeerd door Malcolm Arnold werd in het collectieve geheugen gegrift. Dat geldt met name voor "March from the River Kwai," dat de begeleiding vormde voor de mars van een peloton krijgsgevangen soldaten die fluitend over de betreffende brug marcheren. In 1971 maakte Tony Allan een jingle ten bate van collega Alan West. Daarvoor gebruikte hij, naast een doos vol geluidseffecten, ook een stukje van deze mars, die in de volksmond ook wel bekend staat als de "whistle march," in de uitvoering van Mitch Miller and His Gang.
Next Mitch Miller And His Orchestra - O'Cangaceiro. Dit nummer, en dan in de uitvoering van Mitch Miller and his Orchestra, werd gebruikt als achtergrondmuziek bij uitgebreide aankondigingen tijdens de testuitzendingen van KING Radio. Dit in combinatie met twee composities van John Philip Sousa, namelijk met "Hands Across The Sea" en "Stars And Stripes Forever." Dit gebeurde met kreten als "Your day by day holiday," "King Radio London a new sound of news and music" en "This is K-I-N-G test transmission: you're number one radio." Het testsignaal haalde overigens nauwelijks de kust.
Next Mitch Murray Clan - Cherokee. Een instrumentale compositie van Ray Noble dat op de B-kant staat van het nummer "Skyliner," dat ook in deze discografielijst is opgenomen. Mitch werd in 1940 geboren als Lionel Michael Stichter en componeerde en produceerde tientallen songs voor diverse artiesten en groepen die meestal hitgevoelig bleken. "Cherokee," dat in 1966 uitkwam, werd nog hetzelfde jaar gebruikt door Dave Dennis op Radio London. Hij had een filler nodig tot het nieuws op het halve uur, want het gesponsorde programma van Johnny Moran, de "Elida Show," bleek te kort van lengte. Derhalve was "Cherokee" destijds de oplossing.
Next Mitch Murray Clan - Skyliner. Dit nummer is een van de vier tunes die Tatty Tom, ofwel Tom Edwards, gebruikte tijdens zijn loopbaan bij de zeezenders die hem ondermeer bracht bij Radio City en Radio Caroline. Ook door Ross Randell (Alan West) werd het nummer gebruikt en wel op op Radio 270 als tune in zijn programma's. Verder gebruikte Willy Walker het nummer als tune op Radio London.
Next Mohawks - Beat Me Till I'm Blue. We kennen deze groep vooral van het nummer "The Champ." Aangevoerd door leider Alan Hawkshaw werd vervolgens een gelijknamige LP opgenomen waarop ook het nummer "Beat Me Till I'm Blue." In 1972 was er op RNI een voortreffelijk programma te beluisteren onder de titel "Cloud Nine," waarin voornamelijk nieuwe muziek werd voorgesteld en ook een prijsvraag was te beluisteren. Voor het voorlezen van de "Cloud Nine Contest" werd dit nummer ingezet.
Next Mohawks - The Champ. In 1966 bracht Lowell Fulsom zijn nummer "Tramp" uit, waarmee hij in 1967 de Amerikaanse R&B-lijst beklom. Nog beter deden Otis Redding en Carla Thomas het die in hetzelfde jaar in duet een stevige funk-versie van het nummer afleverden. Twee jaar later, in 1969, bracht Alan Hawkshaw met een groep sessie-muzikanten onder de naam "The Mohawks" het nummer "The Champ" uit, een disconummer met een jammerend hammond-orgel. De melodie van "The Champ" was zowat het enige dat nog aan "Tramp" deed herinneren. Het nummer werd door Larry Tremaine als filler gebruikt. Buiten het disco-circuit werd de "The Champ" overigens aanvankelijk niet opgemerkt. Na een rerelease in 1987 (Pama), met eental overbodige knips en in een dito stereo-bewerking, bereikte het nummer in de UK evenwel alsnog de hitparade. In dat zelfde jaar viel ook Lowell Fulsom's "Tramp," gecoverd door de meidengroep Salt'n Peppa, in de prijzen.
Next Mohawks - Mony Mony. Voor zijn show op Radio Veronica International, die niet alleen op Mallorca in de lucht ging ging maar incidenteel ook via de 192 meter werd uitgezonden, gebruikte Robbie Dale zowel aan het begin als het einde van het programma dit nummer van The Mohawks.
Next Mohawks - Sweet Soul Music. We kennen dit natuurlijk van Arthur Conley, dus was te titel van de filler gebruikt door Terry Davis op RNI niet moeilijk, wel om erachter te komen dat het de uitvoering van de Mohawks is.
Next Mongo Santamaria - 25 Miles. Begin 1970 gebruikte Alan West op RNI deze instrumentale versie van de song "25 Miles". De oorspronkelijke uitvoering is van Motown- en soul-zanger Edwin Starr en stamt uit 1969.
Next Mongo Santamaria - Fever. Jane Ballantyne maakte enkele programma's op de korte-golf-service van RNI in 1971 en gebruikte dit prachtige van Mongo Santemaria als tune.
Next Mongo Santemaria - Listen Here. Het nummer Listen here is afkomstig van het album Mongo"s Way dat in 1971 op het Atlantic-label uitkwam. Mongo Santemaria, geboren op Cuba in 1917, maakte vele elpees met Latin Jazz. Het was Alan West op RNI die het nummer gebruikte als achtergrondmuziekje om over heen te kunnen praten. Mongo kwam in 2003 in Florida te overlijden.
Next Mongo Santemaría - Watermelon Man. Mongo Santamaría is het pseudoniem van Ramon Santamaría, een Cubaans percussionist die zowel solo als in een groep verschillende hits had met latin jazz- en Afro-Cubaanse jazz-liedjes, waarvan "Watermelon Man" er een is. Joop Verhoof gebruikte dit nummer als eindtune voor één van zijn programma's op Radio Mi Amigo in 1974.
Next Monkees - Auntie Grisilda. Werd op Radio City gebruikt in de Auntie Mable Hour.
Next Monkees - Daydream Believer. Stevie Gee, die in 1967 korte tijd als deejay actief was op Radio Caroline, veranderde voor zijn tune de frase "Wake up sleepie Jean, oh what can it mean" in "Wake up Stevie Gee ..."
Next Monkees - I'm A Believer. Dit was een van vier nummers die werden gebruikt te ondersteuning van een promotiespot voor "Laser Sixties Sunday." De andere drie waren: "Reach Out And I'll Be There" van de Four Tops, "Money Money" van Tommy James and the Shondellas en "Can't Buy Me Love" van de Beatles.
Next Monty Python - Be A Great Actor. We hebben Jason Wolfe eerder leren kennen als presentator op Caroline North in 1967. Jaren gingen er voorbij totdat hij in 1974 plotseling te horen was via de internationale programma's van RNI, ondermeer met de "RNI Requestshow." Na een maand verdween hij omdat de eigenaren zijn manier van presentatie niet zagen zitten. De "RNI Requestshow" werd via een promospot aangekondigd waarin het begin van het nummer "Be A Great Actor" werd gebruikt: "And now the moment you've been waiting for."
Next Monty Python - Sit On My Face. Kort nummertje dat door Mark Mathews en Mark Stam werd gebruikt als filler in het programma "International Breakfastshow" op Radio Monique in 1985.
Next Monty Python - Two Men In A Pub. Dit fragment uit de derde aflevering van Monty Python's Flying Cricus – "How to recognise different types of trees from quite a long way away" – werd door Steve England gebruikt op Radio Atlantis: "If you know what I mean ... nudge, nudge, wink, wink ... say no more, say no more!
Next Mood Mosaic - A Touch Of Velvet And A String Of Brass (Columbia). Mood Mosaic was een Duits studio-orkest dat bij toeval door Dave Lee Travis werd ontdekt tijdens zijn tijdelijk verblijf in Duitsland. Hij promoveerde hun nummer "A Touch Of Velvet And A String Of Brass" direct tot tune van zijn programma op Caroline als wel voor het televisieprogramma Beat Club dat hij in Duitsland presenteerde. Hij kreeg een stoet navolgers. Alan Turner gebruikte het nummer als zijn tune op Caroline North. Op hetzelfde station zette Rick Dane het nummer voor zijn programma in als eindtune. Het werd ook door Steve England gebruikt tijdens het behandelen van verzoeken in zijn ochtendprogramma op Radio Caroline in juli 1973. Hugo Meulenhof gebruikte het daarnaast in 1977 in het programma "Mi Amigo 's avonds" op het gelijknamige station. Op Radio Mi Amigo hanteerde Bert Bennett dit nummer als tune, zowel in de orginele uitvoering als in de versie van het Ron Grainer Orchestra (zie aldaar). Het nummer is daarnaast ook nog eens op Radio Caroline door Rob Hudson gebruikt als rondloper. Het nummer werd ook op Radio 270 gebruikt, en wel door Rusty Allen. Verder gebruikte Frank van der Mast dit nummer, bij de behandeling van luisterpost, als filler in het programma "Baken 16" op Radio Mi Amigo. Er kan aan worden toegevoegd dat Keith Hampshire het ook in het najaar van 1966 gebruikte als tune voor het wekelijkse, drie uur durende, programma met daarin het overzicht van de American Hot 100 op Radio Caroline South. In december 1977 gebruikte Ferry Eden op Radio Mi Amigo het nummer als achtergrond terwijl hij de luisterpost behandelde. Zie ook: Second City Sound - A Touch Of Velvet And A String Of Brass.
Next Mood Mosaic - Bond Street P.M. De in 1943 in Straatsburg geboren Mark Wirtz produceerde prachtige werken waaronder het nooit afgemaakte "Excerpt from a Teenage Opera." Hij huurde als het ware diverse artiesten in voor de verschillende projecten die dan onder de naam "Mood Mosaic" een plaat opnamen. Zo ook met de Britse gitaristen Vic Flick en Jim Sullivan. Het nummer "Bond Street P.M." werd door Tony Allen gebruikt in het voorjaar van 1971 op RNI in zijn ochtendprogramma wanneer hij toe was aan de dagelijkse "Housewive Spot."
Next Mood Mosaic - Dreamin' (Columbia). Martin Kayne gebruikte het als tune op Radio 355, Caroline North en RNI. In 1971 werd het nummer ook gebruikt op RNI als tune door de toen nieuwkomer Dave Rodgers.
Next Moodey Blues - Go Now. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Moody Blues - In The Beginning (Decca). Een compositie van Graeme Edge en de eerste track op het bejubelde Moody Blues album On the Threshold of a Dream uit 1969. Mike Hagler lichtte er zowel enkele instrumentale als gesproken delen uit en gebruikte die voor een van zijn betere Loving Awareness Spots op Radio Caroline, te weten de beroemde mega-LA-jingle: "In the beginning there was darkness ... I think, I think I am, therefore I am ... There you go man, keep us cool as you can." Voor deze prachtige Mike-Hagler-jingle werd overigens ook nog een stukje van "The Voyager" gebruikt, een leuke titel afkomstig van hetzelfde album.
Next Moody Blues – Isn't Life Strange. In de zomer van 1972 kwam er op RNI een promotiespot voor het station voorbij met daarin ondermeer de volgende zinnen: "RNI is cool and keeps the sun pouring through your radio. Get really golden tan this summer by listening to RNI." Een aantal fragmenten van de toenmalige hits werd daarbij gedraaid, waaronder deze van de Moody Blues. Zie ook: Clodah Rodgers – "It's Different Now"; David Bowie – "Starman" en Michael Jackson – "Rockin' Robin".
Next Moody Blues - Nights In White Satin. De gong aan het einde werd gebruikt voor de gong van het laatste uur bij Radio Veronica.
Next Moody Blues – The Best Way To Travel. Een prachtig symfonisch nummer uit 1968 van de Moody Blues, afkomstig van het conceptalbum In Search of the Lost Chord. Een ondergewaardeerde elpee waarvan twee singles werden uitgebracht. "Ride My See-Saw" en "Voices In The Sky", die helaas beide geen grote hit werden. Het nummer "The Best Way To Travel" werd deels, vanaf 2.41, gebruikt voor een jingle op RNI: "This weekend RNI brings 'em back alive, the international top 100 records of 1972 ..." Een spot ingesproken door Robb Eden en de lijst was te beluisteren in de nacht na Eerste Kerstnacht tussen middernacht en zes uur in de volgende ochtend.
Next Moody Blues - To Share Our Love. Dit nummer werd door Tom Anderson gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next Moog Machine - Hey Jude. Heb je je altijd al afgevraagd welk deuntje er op RNI werd gebruikt voor de jingle: "And now everybody standby as RNI brings you a Beatles classic"? Welnu: deze klassieker van The Beatles uit 1968 werd in een moogversie in 1969 opgenomen en staat op de LP Switched-on Rock van de formatie Moog Machine. Op Radio Atlantis werd ook bij herhaling reclame gemaakt voor het radioblad Script Magazine waarvoor het nummer "Hey Jude" werd gebruikt in combinatie met het nummer "Yummy Yummy Yummy," ook van de Moog Machine (zie aldaar). Het Script Magazine was een radioblad waarin over de zeezenders werd geschreven.
Next Moog Machine – Spinning Wheel. Instrumentale versie van het succesnummer van Blood, Sweat and Tears. De Moog Machine bestond uit Norman Dolph, verantwoordelijk voor de productie, Kenny Ascher en Alan Foust. Deze uitvoering van "Spinning Wheel" staat op de elpee Switched on Rock die in 1969 uitkwam op het CBS-label. Een ultrakort stukje van dit nummer werd gebruikt voor de openingsjingle op Radio Atlantis en de "Andy Anderson Show". Dit in combinatie met het begin van het nummer "Tutti Frutti" van Little Richard (zie aldaar).
Next Moog Machine - Yummy Yummy Yummy. Dit nummer is afkomstig van de elpee Switched on Rock uit 1969 en werd in combinatie met "Hey Jude" van dezelfde elpee gebruikt voor het maken van een promospot voor het radioblad Script Magazine op Radio Atlantis. Zie ook: Moog Machine - Hey Jude.
Next Mort Garson – Three Five Zero Zero. Mort kwam als Morton Sanford Garson in 1924 in Canada ter wereld en overleed in 2008 op 83-jarige leeftijd. Hij was op allerlei muzikale gebieden actief als componist, muzikant, songwriter en voorganger in de elektronische muziek. In 1969 kwam bij A&M de elpee Electronic Hair Pieces uit met allemaal nummers gespeeld op de Moog Synthesizer met een knipoog naar de toen zeer populaire musical Hair. Bij Radio Veronica werd "Three Five Zero, Zero" ingezet voor de jingle: "Men legt zijn benen op tafel."
Next Mort Garson - Walkin' In Space. Dit nummer is afkomstig van de in 1969 op het A&M-label verschenen elpee Electronic Hair Pieces van de Canadese songwriter, arrangeur maar vooral pionier op het gebied van de elektronische muziek Mort Garson. Het was Tony Allen die in 1972 op RNI een deel van het nummer gebruikte voor een "verkeer-informatie-spot" om vooral regelmatig de spanning op je autobanden te controleren en daarbij de reserveband daarbij niet te vergeten.
Next Morton Gould And His Symphonic Band - Yankee Doodle. Op Radio Veronica was het Will Luikinga die in spelletjes met de luisteraars een muziekdeuntje draaide als opvulling van de bedenktijd. Hiervoor werd het nummer "Yankee Doodle" ingezet in de uitvoering van Morton Gould en zijn band. Morton Gould was een in 1913 geboren Amerikaanse orkestleider, arrangeur en componist. Hij werkte voornamelijk voor radio en televisie. De muziek van "Yankee Doodle" kwam in Europa tot ons via de Readers Digest LP-serie Hear Them Again.
Next Move - Walk On The Water. Free Radio Ball of the Year werd in augustus 1967 in de Alexander Palace in Londen gehouden en gepromoot op een aantal zeezenders, waaronder op Radio Caroline South. The Move werd uitverkozen als begeleidend muziekje in de promotiespot en voor Radio Caroline traden Johnny Walker en Robbie Dale op tijdens deze "Free Radio Ball of the Year."
Next Mr Acker Bilk - A Taste Of Honey. Tijdens de programma's van de actie "Veronica blijft als u dat wilt" in 1971 gebruikte Rob Out in zijn shows dit nummer regelmatig als filler.
Next Mr Acker Bilk - Aria. Tijdens de allerlaatste uitzending van de programma's voor de Socialist People's Libyan Arab Jamahiriyah Broadcasting Corporation vanaf het zendschip de El Fatah, voorheen de MEBO II, voor de kust van Libië, was het Robin Banks die afscheid nam van de luisteraars en dankte voor de gastvrijheid die men vanuit Benghazi in de daaraan voorafgaande maanden had gehad. "Aria" werd daarbij gebruikt ter ondersteuning in combinatie met "Wonderful Land" van The Shadows en "Man Of Action" van het Les Reed Orchestra.
Next Mr Acker Bilk - Strangers On The Shore. Een van de mooiere klassieke jazz-werken uit het begin van de jaren zestig. Het nummer werd in oktober 1973 door deejay Mike Ross op Radio Northsea International gebruikt om zijn late avondshows mee af te sluiten als tune.
Next Mr Acker Bilk - The Girl With The Sun In Her Hair. In zijn boek Pop Went the Pirates (1994) vermeldt Keith Skues een gesponsord programma dat in 1966 op Radio London te horen was. Het programma ging onder de naam "Terelyne Club" de lucht in en werd gepresenteerd door Johnny Moren. Dit nummer van Acker Bilk fungeerde daarbij als tune.
Next Mr Bloe - Groovin' With Mr Bloe / Sinfull (DJM). De voorkant van deze single werd in 1970 op RNI gebruikt als filler, en wel door Spangles Muldoon. Ook Paul Rusling, beter bekend als Paul Alexander of Young Paul gebruikte in juni 1973 dit nummer van Mr Bloe als filler. Rusling gebruikte daarbij"Wipe Out" van The Surfaris als begintune - zie aldaar. De achterkant van Mr Bloe's hit, "Sinfull," werd door Marc Jacobs gebruikt in zijn eerste periode voor Radio Mi Amigo (1976). Als Marc van boord was nam Frank van der Mast regelmatig zijn programma over en gebruikte het nummer dus ook. Eerder al, in 1971, gebruikte de deejay's aan boord van de MEBO II hetzelfde nummer voor de promotiecampagne "Don't drink and drive." In 1978 werd het nummer gebruikt op Radio Mi Amigo ter promotie van de Mi Amigo modeshow in Zaal Cupido in Tielt met als presentator Patrick Valain. "Groovin' with Mr Bloe" was ook de eindtune van het programma van Luk van Kappellen op Radio Atlantis in 1973. Dave Rodgers gebruikte hetzelfde nummer in 1971 als filler in zijn programma's op RNI. Waarschijnlijk stond dit instrumentale nummer op een cart in de studio van RNI want niet alleen Spangles Muldoon en Dave Rodgers gebruikten het als filler maar ook Crispian St. John. Op Radio Mi Amigo werd in november 1976 een "Berichten Rubriek" geïntroduceerd in het programma "Baken 16". Allerlei activiteiten, waarvan de opbrengsten voor een goed doel bestemd waren, mochten minimaal vier weken voor de activiteit plaats vond, worden gemeld aan het adres in Spanje en werden dan opgenomen in het programma. Voor de promospot werd door Marc Jacobs "Groovin' With Mr Bloe" ingezet.
Next Mr Bloe – Ja Da. Een nummer van Mr Bloe uit 1970 van de elpee Blowin' with Mr. Bloe. Officieel luidt de titel "Ja Da, Ja Da, Jing Jing Jing" en het werd al in 1918 opgenomen door Bob Carleton begeleid door het orkest van Arthur Fields. De uitvoering van Mr Bloe werd op Radio Atlantis gebruikt door Mozes van den Berg in het doordeweekse programma tussen 9 en 10 uur in de ochtend, genaamd "Stofzuigermuziek", een verzoekplatenprogramma voor bedrijven en kantoren.
Next Mr Bloe - Sinfull. Robb Eden gebruikte dit nummer in een show uit 1971 als filler. Als tune was in dezelfde show daarnaast André Brasseur's "Holiday" te horen – zie aldaar. Het intro van dit nummer werd in 1976 gebruikt voor een jingle voor de "Caroline International All Time 100 Hot Albums."
Next Mr Lee Grant - Thanks To You. Bogdan Kominowski is zijn originele naam maar als artiest gaat hij door het leven als Mr Lee Grant. Zijn tweede Nummer 1-hit uit 1967 werd door Radio Hauraki gebruikt om alle Nieuw Zeelandse artiesten die Radio Hauraki aandacht had kunnen geven te bedanken voor het maken van hun muziek zodat de politiek van het station, zoveel mogelijk nationaal product te kunnen draaien, kon worden gerealiseerd.
Next Mr. Walky Talky – Be My Boogie Woogie Baby. Achter deze pseudoniem zat een man die in zijn voornaam onder meer Franz Richard had en op 9 mei 1946 werd geboren in Berlijn. Hij had niet alleen een millionseller op zijn naam in 1965 maar nam onder verschillende namen 40 jaar lang platen op en was tevens bekend als producer van artiesten als Tony Christie en Boney M. "Be My Woogie Boogie Baby" was een hit in zowel België als Nederland en het was Erik Beekman (Bart van Gogh) die het nummer als filler gebruikte in zijn programma op Radio Mi Amigo in februari 1977. In werkelijkheid was Mr. Walky Talky de in 2006 overleden Drafi Franz Richard Deutscher. Weet je nog? "Marmer, Stein und Eisen Bricht" oftewel "Marble Breaks And Iron Bends". Marc Jacobs gebruikte het nummer in de zomer van 1977 op Radio Mi Amigo om live er een tekst overheen te zingen. Een probeerseltje voor een wespenlied: "Allemaal wespen. Wespje hier, wespje daar ..."
Next Mr Wally And Green Light - Neptune. Werd gebruikt voor de Radio Atlantis drive-in-show.
Next Mud - In The Mood. Een nummer afkomstig van de elpee Mud Rock die in 1974 werd uitgebracht. In het voorjaar van 1975 werd er een grote Mi Amigo deejay-wedstrijd georganiseerd. Deelnemers konden zich aanmelden via SBC in Westerloo. Er viel 200.000 BFr. aan prijzen te winnen. Vanzelfsprekend werd het evenement gepromoot via het station en wel middels een spot die werd ingesproken door Peter van Dam. Daarbij werd "In The Mood" van Mud ingezet.
Next Mungo Jerry - In The Summertime. In de studio van Radio Noordzee werd dit nog eens op de draaitafel gelegd voor het inspreken van een aantal commercials voor Neckermann Reizen.
Next Murrey Head - Jesus Christ Superstar. In een promo voor de LP Veronica MCA Superstars werd een groot aantal nummers verwerkt. Naast dit nummer van Murrey Head waren dat: "Garden Party" van Rick Nelson, "Song Song Blue" van Neil Diamond, "Gypsies, Tramps And Thieves" van Cher, en ook nog eens "Walking In The Rain With The One I Love" van The Love Unlimited.
Next Muscle Shoals Horns - Breakdown. Een uit het Amerikaanse Alabama afkomstige groep met sessiemuzikanten die gezamenlijk actief waren in de periode van de eindjaren zestig tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ze waren ondermeer bij Elton John actief als begeleidingsgroep op de elpee DJM uit 1975. Met "Breakdown" gingen ze eigenlijk op de loop met het nummer "Black Skinned Blue Eyed Boys" van Eddy Grant. Het werd op Radio Caroline in de zomer van 1978 gebruikt voor een promospot voor een "Sunday out with the Caroline Fun-Bus."
Next Musician Union Band - Elvis Leeft. We hebben hier te maken met een zogenaamde Superband, en wel van Nederlandse bodem. The Musicians Union Band met leden van ondermeer de Sandy Coast, Golden Earring, Earth and Fire, Tee Set, Shoes en de Elton John Band. De opening van dit nummer werd in februari 1971 gebruikt tijdens de officiële opening van RNI met Alan West.
Next Musique – Summer Love Theme. Eén van de vier tracks op de elpee Keep on Jumpin', die in 1978 uitkwam. Het was een project van de uit New York afkomstige, onafhankelijke producer Patrick Adams. Met ondermeer vijf ingehuurde zangeressen bracht hij onder de naam Musique twee swingende disco-elpees op de markt. Op Radio Caroline werd "Summer Love Theme" in 1979 gebruikt als tune voor het programma "Tussen Keuken en Kombuis" dat op de doordeweekse dagen was geprogrammeerd tussen tien en twaalf uur in de ochtend.
Next Musiques Insolites - Enfant. We hadden nooit verwacht het mirakel van de tune en promo voor het programma "De Speeldoos" van Radio Veronica, waarin veel gevraagde klassieke muziek werd gedraaid, te kunnen ontrafelen. Maar het is gelukt. Het nummer staat op bovengenoemde plaat, met als ondertitel "Automates, pendules, boîtes à musique." Het laat in de melodie ondermeer een deel horen van de Faust Waltz van de Franse componist Charles Gounod. Voor het nummer werd gebruik gemaakt van allerlei apparaten die muziek kunnen voortbrengen waaronder speeldozen en pendules. Het programma "De Speeldoos" stamt trouwens uit de vroege jaren zestig van de vorige eeuw.
Next Muziek Voor Stomme Films - Comic Bulge Call. De kreet "Die Schlagerparade" van Radio Veronica werd uitgesproken op de "Comic Bulge Call," afkomstig van de elpee Muziek voor Stomme Films.
Next Mystic Mood Orchestra - Elusive Butterfly. Even voor de kerstdagen van 1973 werd de generator aan boord van de MV Mi Amigo weer opgestart en dat voor de testuitzendingen van een nieuw radiostation, Radio Mi Amigo, maar ook voor testuitzendingen van de Caroline-organisatie. Ondermeer was er een segment in de avonduren van eerste kerstdag, dat Radio Toad werd genoemd. Ook werden, zowel op Caroline als RNI, de nodige "Toad spots" gedraaid. De belangrijkste instrumentale, die bij herhaling terugkwam, in het gehele Toad-verhaal was van het Mystic Mood Orchestra: "Elusive Butterfly."
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes