Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed |  
index

Volume 16 / 2013-2014

 

Index of volume 16
Previous
   
  Winter 2014
   
Dutch Radio op het internet (maart 2014). Iedere radioliefhebber kan tegenwoordig kiezen uit een ongelooflijk aantal stations, waar dan ook ter wereld — tenminste zolang hij of zij maar online is. Over het fenomeen internetradio — want daar hebben we het dan over — schreef Thomas Riegler een heel boek vol. Hans Knot haalt er de belangrijkste punten uit.
   
  Autumn 2013
   
Dutch Twee generaties en hun muzikale voorkeuren (december 2013). Sportverslaggever Jeroen Wielaert heeft ook iets met muziek. Dat mag blijken uit zijn boek "My generation," waarin hij middels een aantal interviews met bekende Nederlanders de muzikale voorkeuren van twee generaties tegenover elkaar zet. Hans Knot las het voor ons door.
Dutch De tiende uitgave van de Hörzu Radio Guide (december 2013). In 1998 verscheen de eerste editie van de Hörzu Radio Guide. Inmiddels zijn we aanbeland bij nummer tien in de reeks. Een mijlpaal voor de beide redacteuren, Wolf Siebel en Gerd Klawitter, die met hun boek de radioliefhebber steeds weer van actuele informatie voorzien. Zoals gebruikelijk beschrijft Hans Knot hier de vaste en nieuwe rubrieken in deze uitgave.
Dutch Ons kijkgedrag in 1987 (december 2013). Televisiekijkend Nederland is inmiddels gewend geraakt aan de keuze uit meer honderd kanalen. Maar, vijfentwintig jaar geleden zag het televisielandschap er compleet anders uit. Hans Knot voert ons terug in de tijd aan de hand van een kijkdichtheidsonderzzoek uit 1987.
   
  Spring 2013
   
Dutch Sneller dan verwacht (juni 2013). Volgend jaar is het een halve eeuw geleden dat er vanaf de Noordzee zowel radio als televisie-uitzendingen op commerciële basis werden uitgezonden. Dan ook zal er een nieuw boek ter herinnering aan dit project verschijnen. In een aantal artikelen zal Hans Knot de komende twaalf maanden alvast een aantal zaken belichten over dit project, waaruit later de TROS is ontstaan. Deze keer neemt hij de lezer mee naar de gebeurtenissen in de maand juni 1964, ruim voor de start van de uitzendingen van RTV Noordzee.
Dutch Boortorenbouwer Vink uit Peize (april 2013). Volgend jaar is het een halve eeuw geleden dat er vanaf de Noordzee zowel radio als televisie-uitzendingen op commerciële basis werden uitgezonden. Dan ook zal er een nieuw boek verschijnen ter herinnering aan dit project. In een aantal artikelen zal Hans Knot de komende twaalf maanden alvast een aantal zaken belichten over dit project, waaruit later de TROS is ontstaan. Allereerst iets meer over de man die de leiding had bij de bouw van het REM-eiland.
English An offshore station against Hitler (april 2013). In 1938 the "Deutsche Freiheitspartei," a small political counter movement acting against Hitler, tried their luck with offshore radio, broadcasting their appeals for resistance to the population of Germany. The daring operation lasted only for just three months and a few days. Martin van der Ven here recollects the short history of the "Sender der Deutschen Freiheitspartei" and the people involved.
Dutch De entering van de Borkum Riff op 1 april 1964 (april 2013). Op 1 april 1964 enterde een schip met medewerkers van de publieke omroep en een aantal bekende artiesten het zendschip van Radio Veronica. De hele gebeurtenis was direct te volgens op de golflengte van de zeezender. Het was niet zozeer een 1-april-grap als wel een stunt. Anders dan de omroepbazen uit Hilversum, wisten de luisteraars het gebeuren te waarderen. Hans Knot brengt de dag hier weer tot leven ..."
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes