Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 5
mei 2002

Radio Luxembourg in beeld

 

  Foto's en afbeeldingen van Radio Luxembourg
  Redactie: Hans Knot
Previous
  Voor veel Nederlanders bood Radio Luxembourg, het station dat vanaf 1932 via de lange golf haar uitzendingen vanuit het Groot-Hertogdom begon, de eerste kennismaking met de oorspronkelijke Amerikaanse populaire muziek. Vanaf eind 1953 was het vooral de Nederlandstalige afdeling van dit station, die de trends in de populaire muziek aangaf. Deze reeks pagina's laat in ruim honderd foto's en afbeeldingen zien hoe de gebouwen, de apparatuur en de mensen eruit zagen die samen deze afdeling vormden.

Dutch 1. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (1).
Dutch 2. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (2).
Dutch 3. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (3).
Dutch 4. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (4).
Dutch 5. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (5).
Dutch 6. Foto's van de Nederlandstalige Afdeling (6).
Dutch 7. Een stripverhaal met reclame voor Radio Luxembourg.
   
 
  Lees ook:
Dutch "Het is een zogenaamde wilde zender ..." (mei 2001). Ergens in september 1932 begonnen de uitzendingen van Radio Luxembourg, voor veel Europeanen de eerste kennismaking met de combinatie van commercie en populaire muziek. Hoe werd er op de onderneming gereageerd? Voor het antwoord op die vraag neemt Hans Knot ons mee terug naar de roerige jaren dertig.
Dutch Radio Luxembourg, de Nederlandstalige Afdeling (1960-1962) (september 2001). In het midden van de vorige eeuw waren de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Luxembourg buitengewoon populair in ons land. In dit lange artikel blikt Hans Knot terug op het wel en wee van de Nederlandstalige afdeling van het commerciële station in de jaren tussen 1960 en 1962.
Dutch Terugdenkend aan Radio Luxembourg (mei 2002). Op het lange artikel dat Hans Knot eerder schreef over de Nederlandstalige afdeling van Radio Luxembourg in de vroege jaren zestig, reageerden tal van lezers. Hier volgen de reacties van Bert Bossink, Alfred Kleijn, Piet Muys en Weia Reinboud.
   
Previous
  2002 © Soundscapes