Logo
     
<
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 1

 

  Platen met in de titel de naam van stations, medewerkers enzovoorts
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Loop eens langs de platenkast van een verzamelaar uit de jaren zestig en / of zeventig en ongetwijfeld kom je er één of meerdere elpees of singles tegen waar op de hoes de naam "Veronica" voorkomt. Alle grote maatschappijen gebruikten, uiteraard in overleg met de leiding van het station, de namen van de zeezenders ter promotie van een vinyl-product. Zelfs waren er stations, zoals Dolfijn en Mi Amigo, die hun eigen elpees op de markt brachten. Ze waren dan ook alleen te koop via het station of enkele specialistische adressen. In deze eerste categorie van onze zeezenderdiscografie zijn dit soort albums – op jaar van verschijnen – verzameld.

Next 1961: Radio Nord Valsen. Met dit nummer van Evert Taube gaan we terug naar 8 maart 1961. Om 10 uur in de ochtend werd op die dag Radio Nord voor de Zweedse kust officieel geopend. Na de openingstoespraak van directeur Jack Kotschack werd de Radio Nord Valsen (wals) voor de eerste keer op de radio gehoord. Het was een speciale versie van Evert Taubes liedje "Kärleken i rymden," gecomponeerd als een eerbetoon aan het nieuwe radiostation.
Next 1962: Radio Nord's Orkester Med Kör - Sjung Met Radio Nord. Een plaatje opgenomen in 1962 op het Hör Skwan-label in Zweden. Allemaal korte deuntjes gecomponeerd door Henry Fox met een groot aantal jingles van Radio Nord, op zowel de A- als de B-kant van de single.
Next 1964: Kinderkoor Jacob Hamel – Klaas Vaak. Een nummer gecomponeerd door Lodewijk Post en Herman Broekhuizen. Lodewijk Post was een pseudoniem van Gerrit den Braber. Herman Broekhuizen was muzikaal leider van het Kinderkoor Jacob Hamel en nam met dit koor vele platen op voor het CNR-label. Het nummer "Klaas Vaak" stamt uit 1964 en werd tot een jingle verknipt op Radio Veronica voor deejay Klaas Vaak, ofwel Tom Mulder.
Next 1965: 13 Hits Aan De Spits Van Stan Haag (Discofoon). Dit album werd uitgebracht door het warenhuis Vroom en Dreesmann op het toenmalig eigen label. Er zou nadien een serie van vier gelijknamige elpees verschijnen. Op nummer 4 stond ook nog eens een nummer over Veronica gezongen door Dick Jockey. Deze song was een ode aan het station geschreven door Stan Haag.
Next 1965: Mike Ravens Blues Sampler (Transatlantic). Een elpee met bluesmuziek, die zoals de titel aangeeft werd samengesteld door Radio City-deejay Mike Raven.
Next 1965: Stan Haag Presenteert De Mars Van De Dag (CNR). Een album uit 1965 met 13 marsen, die ieder waarschijnlijk ook "Mars van de Dag" zullen zijn geweest. Ze worden uitgevoerd door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Militaire Kapel en De Limburgse Jagers. Op de voorkant staat een foto van een jonge Stan Haag met een trommel waarop de titels van enkele marsen staan.
Next 1966: Dolfijn's Top 5 LP (Dolfijn Label). Dit album bracht cover-versies van bekende hits en was alleen via het station en enkele winkels in de Randstad leverbaar.
Next 1966: Gary Stevens 22 Golden Oldies Volume I (Island). Een verzamelelpee vol Amerikaanse gouwe ouwe die werd samengesteld door WABC-deejay Gary Stevens. De programma's van Stevens waren overigens ook via Radio City en Swinging Radio England te horen. Via dit laatste station werd deze elpee ook gepromoot.
Next 1966: Mike Raven's Blues Shows (Xtra). Weer een elpee (zie 1965: Mike Ravens Blues Sampler) gevuld met blues, samengesteld door Caroline-deejay Mike Raven.
Next 1966: Radio London Top Ten (Top Rank). Een elpee die via Radio London werd gepromoot, met daarop covers van allerlei bekende hits. Op de voorkant staat een tekening van de MV Galaxy, het zendschip van het station.
Next 1966: Radio Veronica Tienerband Show (Imperial). Een album genoemd naar het gelijknamige programma op Radio Veronica.
Next 1966: Sound Of The Stars. Deze plaat werd in 1966 als een flexidisc uitgebracht door Disc And Music Echo. Diverse artiesten en groepen, waaronder Dusty Springfield, Cilla Black, Cliff Richard, Pete Townsend en de Beatles, worden op de plaat geïntroduceerd door Tom Lodge. Tevens zijn door Radio Caroline gebruikte jingles in het geheel verwerkt. De betreffende flexidisc verscheen later ook in een gewone vinylversie op de zwarte markt.
Next 1966: Teenbeatclub Volume I (Artone). Dit album, met onder meer werk van de Maskers, de Clungels en Margie Ball, was vernoemd naar het gelijknamige programma op Radio Veronica.
Next 1966: Teenbeatclub Volume II (Funckler). Deel twee en opvolger van het bovenstaande album met onder meer werk van Bob Bouber, Haigs en Gonnie Baars.
Next 1966: Viva Britt Wadner. Het was een medewerker van Radio Syd, Lennart Christiansson, die onder het pseudoniem Chrichan op het Zweedse Karousell label dit nummer uitbracht als ode aan zijn directrice Britt Wadner. Op de b-kant nam hij het nummer "Moss Lilla Olof" op hetgeen "vaarwel kleine Olof" betekent. Hij doelde daarmee op de toenmalige Zweedse minister voor communicatie, Olaf Palme, die een wet tegen Radio Syd introduceerde.
Next 1967: The Perfumed Garden Blues (John Peel's Lament). Deze song werd door Jeffrey Prowes speciaal vervaardigd voor de bekende John Peel Show, de "Perfumed Garden," op Radio London en wel voor de laatste shows van maandag, 7 en 14 augustus 1967. De complete tekst luidde als volgt: "I was sittin' at my radio, alone and feeling blue / When over the airwaves, there came a sound so true / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / A song so soft and gentle, came into my brain / I listen very slowly, it's a number by the Jefferson Airplane / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / He blew my mind ... the lovin' kind ... makes everything so fine, fine, fine / I really feel for the tender lovin' tunes the DJ spins / He played the Mothers of Invention and the Velvet Underground / He played some freaky music from the Zodiac Cosmic Sounds / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / Lookin' dark and gloomy, what am I gonna do? / Between those same grand hours of twelve 'til two / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away."
Next 1968: 14 Veronica Hits. Deze draaiorgelmuziek, gepresenteerd door Johnny Hoes, is zowel op het Uniek-label als op het Flash-label verschenen. Aan het begin van de jaren zestig werd de naam van het omstreeks 1938 door de orgelfabriek van Bursens in Antwerpen gebouwde draaiorgel veranderd van "De Kleine Beer" in "De Veronica." Deze naamswijziging was geen toeval. Met het draaiorgel werden opnamen gemaakt, die verschenen op singles en albums. Het beroemde orgel werd gesponsord door de eigenaren van het zendschip Veronica. Het geld werd onder meer gebruikt om nummers van artiesten als de Heikrekels aan te passen voor het gebruik in het draaiorgel. Als toondrager dient bij een draaiorgel een kartonnen rol, het orgelboek, waarop in sporen naast elkaar gaten zijn aangebracht. Deze gaten bepalen welk instrument en welke toon er gaat klinken. De vervaardiging van een orgelboek is arbeidsintensief en dus kostbaar en de orgeldraaier was daarom blij met zijn sponsor. Als tegenprestatie was het draaiorgel "De Veronica" destijds dagelijks te horen op de zeezender.
Next 1970: Dank U ("192" Veronica). Elpee met het werk van Nederlandse popartiesten. De verkoop gebeurde via een eigen label: "192" Veronica. De opbrengsten kwamen ten goede aan de Nierstichting. Het verzamelalbum haalde de hitparade: datum van binnenkomst: 6 juni 1970; hoogste notering: 2; aantal weken: 13.
Next 1970: Dank U ("192" Veronica). Verzamelalbum met het werk van Nederlandstalige artiesten. De verkoop geschiedde via het eigen label: "192" Veronica. De opbrengsten kwamen ten goede aan de Nierstichting. Het album haalde de hitparade: datum van binnenkomst: 20 juni 1970; hoogste notering: 8; aantal weken: 8.
Next 1971: Doe Een Mop In Een Enveloppe - Joost den Draayer (Polydor). Op deze elpee werden de mooiste moppen uit zijn programma via Radio Noordzee opgenomen.
Next 1971: Goud Van Out (Columbia Records). Samenstelling Rob Out en Adje Bouman. De opbrengsten gingen naar Stichting Eemeroord (Zwakzinnigen Inrichting). Het album behaalde de hoogste hitnotering: datum van binnenkomst: 18 december 1971; hoogste notering: 1; aantal weken: 10.
Next 1971: The Joost Den Draayer Show Volume I. (Pink Elephant). Dit album werd uitgebracht tijdens de periode van Joost den Draayer bij Radio Noordzee.
Next 1971: The Joost Den Draayer Show Volume II (Pink Elephant). Een vervolg op het bovenstaande album, uitgebracht tijdens de periode van Joost den Draayer bij Radio Noordzee.
Next 1972: 12 Jaar Radio Veronica ("192" Veronica). Een album met werk van Nederlandse popgroepen.
Next 1972: Goud Van Out Deel 2 (Columbia Records). Een vervolg op het album uit 1971, ook weer samengesteld door Rob Out en Adje Bouman. De opbrengsten gingen andermaal naar de Stichting Eemeroord (Zwakzinnigen Inrichting). Ook weer een hitnotering, nu wat lager: datum van binnenkomst: 1 april 1972; hoogste notering: 8; aantal weken: 8. Naast deze en de bovenstaande elpee Goud Van Out werd er door EMI / Bovema later ook nog een elpee Goud Van Oud uitgebracht terwijl Polydor het nog eens dunnetjes overdeed met dezelfde titel en wel "Goud Van Oud, Volume 1, 2 en 3".
Next 1972: Met Volle Kracht ... De Eerste Hits Van 538 (Columbia). Dit album werd uitgebracht rond de frequentiewisseling van 192 naar 538 meter in september 1972. Het album haalde de hitlijsten: datum van binnenkomst LP Top 50: 28 oktober 1972; hoogste notering: 2; aantal weken: 8.
Next 1972: Popkracht 538 (Negram). Een album met hitnotering in de LP Top 50: datum van binnenkomst: 9 december 1972; hoogste notering: 7; aantal weken: 9.
Next 1972: Stan Haag - Gouden Juke Box Successen. Weer een schoolvoorbeeld van een elpee vol met nummers die in die tijd veelvuldig in de ether klonken. Niet alleen bij Radio Veronica maar zeker ook bij Radio Noordzee waren de nummers van deze elpee op het Elf Provinciën-platenlabel te horen. Met onder meer Vader Abraham en zijn Zeven Zonen, Wilma, Corry en de Rekels, de Gebroeders Brouwer, Jules de Corte, Ben Cramer en het Cocktail Trio.
Next 1972: Veronica / Volendam Hoog (Veronica / Volendam Hoog). Dit album werd uitgebracht naar aanleiding van de officiële bekendmaking van de sponsoring van Ere-Divisieploeg Volendam door Radio Veronica. Het verscheen op het éénmalige label: Veronica / Volendam Hoog. De muziek op deze elpee was voornamelijk van Volendamse groepen als: Jen Rog, BZN, Left Side, the Cats enzovoorts.
Next 1973: Barend Servet - Presenteert de Peuneveu Show. Achter de shownaam Barend Servet ging IJf Blokker schuil, een alomtegenwoordige artiest in de lichte sector. Hij trad op de televisie onder meer op in de "Barend Servet Show", de "Fred Haché Show" en in "Barend is weer bezig". Op Radio Veronica kreeg hij op een bepaald moment een eigen weekend-programma en de platenmaatschappij "De Zilvervloot" bracht in 1973 dus de elpee Presenteert de Peuneveu Show uit. Dat was dan meteen de naam van het programma op Radio Veronica. Op de achterkant van de hoes wordt daar ook melding van gemaakt.
Next 1973: Hits Uit Zee. Een elpee met zonnige meezingers, voor een groot deel uit de stal van Jack de Nijs, als producer maar ook als zanger. Het waren de hits waarbij hij betrokken was van 1971 tot en met 1973. Jack de Nijs werd ook bekend als Jack Jersey en onder die naam werd hij zeer succesvol. Voorop de platenhoes staat een mooie kleurenfoto van het zendschip van Radio Veronica, de Norderney.
Next 1973: Island People (Island). Deze elpee met grote afbeelding van het Veronicaschip was een gezamenlijke promotie van het Island-label en Veronica en verdiende een hitnotering: datum van binnenkomst: 17 november 1973; hoogste notering: 14; aantal weken: 4.
Next 1973: Radio Atlantis' ... Hits Ahoy! (Elf Provinciën). Dit album is hoofdzakelijk gevuld met het werk van Vlaamse artiesten.
Next 1973: Radio Atlantis Hits (Passe Partout). Dit album werd in België uitgebracht op één van de labels van de directeur van Radio Atlantis, Adriaan van Landschoot. Op deze elpee staan onder onder meer Salim Seghers, Danny Willis, Franca en de Spoetniks. Deze laatste formatie speelde een nieuwe versie in van het oude succes van de Shadows met het nummer "Atlantis", een nummer dat in 1973 regelmatig als tune werd gebruikt op Radio Atlantis. In deze, door Peter van Dam ingesproken jingles, werd als aanduiding van de frequentie "385" genoemd. Een dag voor de officiële start werd het zendkristal opgeblazen en besloot men te gaan uitzenden via de 259 meter. Dezelfde jingles verschenen in hetzelfde jaar ook op single als achterkant van de versie van "Atlantis" door King Harris op het Start-label (zie hiervoor de tweede pagina van deze discografie).
Next 1973: Radio Veronica Presenteert MCA Superstars. Really Got Their Hits Together. Twaalf hits zijn verzameld op deze elpee, die ook verkrijgbaar was op cassette en 8-track.
Next 1973: Saved By The Bell - 13 Veronica Alarmschijven (Polydor).
Next 1973: Veronica CBS Popfestival (CBS). Dit album werd uitgebracht rond het grote internationale popfestival dat door Veronica in samenwerking met CBS werd georganiseerd in Scheveningen. De elpee haalde een hitnotering: datum van binnenkomst: 1 september 1973; hoogste notering: 5; aantal weken: 6.
Next 1973: Veronica Gouwe Ouwe (Omega International). De naam zegt het al: gouwe ouwe.
Next 1973: Veronica Muziek Expres (Negram). Op dit album staan onder meer nummers van de Bintangs, Teddy Lane en Andy Star.
Next 1974: 18 Veronica Gouwe Ouwe (VIP) Net als het album "Veronica 20 Top Hits" (zie hieronder) kreeg dit album een hitnotering na de close-down van het station: datum van binnenkomst: 7 september 1974; hoogste notering: 9; aantal weken: 6.
Next 1974: Chiel Montagne (Imperial). Een elpee met verschillende songs, die door Montagne zelf waren geschreven.
Next 1974: Een Gouden Mi Amigo (Start België). De elpee werd gepromoot op Radio Mi Amigo, mede omdat er de song op stond over Radio Mi Amigo door de Mi Amigo Boys (de deejays). Het album werd uitgebracht in de maand maart. Dezelfde elpee, met dezelfde hoes, werd ook uitgebracht onder titel: "Een gouden Start Volume 7".
Next 1974: Frans Nienhuys Presenteert: Men Vraagt En Wij Draaien (Omega).
Next 1974: Geert De Bruin En De Veronica Singers – Vaarwel Vanaf De Norderney. Het was Juul Geleick die in september 2021 dit nummer plaatste in een forum. Voor het lied werd gebruik gemaakt van het nummer "Hello Sailor". Het werd gecomponeerd door Richard Westwood, die het als "Gone West" zelf eerst opnam. Hij was lid van de Tremeloes, die het ook aan het vinyl toevertrouwden en die versie van "Hello Sailor" werd gebruikt voor "Vaarwel vanaf de Norderney". Het was Geert de Bruin met zijn Veronica-koortje die in het programma "Kolder op Zolder Show" van 30 augustus 1974 was te horen met het lied.
Next 1974: Gouden Mi Amigo Hits, Volume I (Gnome Piccolo).
Next 1974: Mi Amigo Presenteert: 12 Krakende Super Hits, Volume I. Andermaal een elpee met daarin de naam Mi Amigo. Deze kwam uit op het Voque-platenlabel in 1974.
Next 1974: Ik Huil Om Jou. In 1974 werd op de melodie van dit nummer een speciale versie door de Zangeres zonder Naam, oftewel Mary Servaes, opgenomen, die tijdens de laatste uitzenddagen van Radio Veronica werd gedraaid via de 538 meter: "Ik huil om jou Veronica." Vele decennia later werd het nummer in dit jasje op de cd-box Mijn leven alsnog uitgebracht.
Next 1974: Radio Mi Amigo Orginele Hits Volume 2 (Dureco/Elf Provinciën). Op deze elpee, die werd uitgebracht in juni 1974, staan voornamelijk Vlaamstalige artiesten.
Next 1974: (Speel Nog Eenmaal Dat Lied Voor Mij Ooh Ooh) Mi Amigo. Gezongen door Kleine Diana. Een achterkant van een niet te traceren single die door Nobert op Radio Mi Amigo in 1974 werd verkozen tot zijn persoonlijke hittip. De zangeres is in België nu bekend onder haar artiesten naam "Diane More."
Next 1974: Veronica 20 Top Hits (VIP). Op 31 augustus 1974 ging Veronica uit de lucht en een week later stond dit album in de LP Top 50: datum van binnenkomst met stipnotering: 7 september 1974; hoogste notering: 12; aantal weken: 6. Het album werd overigens al ten tijde van de uitzendingen vanaf zee gepromoot.
Next 1974: Radio Veronica 40 All Time Greatest Hits (K-Tell). Een album van de firma K-Tell, dat bovenaan in de LP Top 50 belandde: datum van binnenkomst: 15 juni 1974; hoogste notering: 1; aantal weken: 16.
Next 1974: Radio Veronica Presents MCA Superstars (MCA). Een album met hitnotering: datum van binnenkomst: 16 februari 1974; hoogste notering: 6; aantal weken: 11.
Next 1974: Radio Veronica Presenteert Vakantie Favorieten (Negram). Een Veronica-album met hitnotering na de close-down van het station: datum van binnenkomst: 7 september 1974; hoogste notering: 48; aantal weken: 1. Het album verscheen overigens na een bijna gelijknamig album – "Veronica presenteert Vakantiefavorieten" – dat in juni 1974 al de LP Top 50 binnenkwam (zie hieronder).
Next 1974: Uit de Nobert Show (Philips). Nobert was deejay op Radio Mi Amigo.
Next 1974: Veronica Bedankt En Tot Ziens (CNR).
Next 1974: Veronica Gaat Door (Dureco/Pink Elephant).
Next 1974: Veronica Presenteert Vakantiefavorieten (Negram). Een album met een hitnotering: datum van binnenkomst: 8 juni 1974; hoogste notering: 6; aantal weken: 10.
Next 1974: Veronica Souvenir. Dit dubbelalbum met de ondertitel "40 Superhits uit 14 jaar Veronica Top 40" werd in 1974 uitgebracht op het Decca-label. Op de voorkant van de hoes staat een foto van de Norderney die overdag is genomen, op de achterzijde een foto van het schip bij schemer met daarbij: "Foto's voor- en achterzijde: Lex Harding."
Next 1974: Veronica Teleflight Presents: RCA Superstars Nashville Sound (RCA). Dit album werd uitgebracht ter gelegenheid van een speciale reis van Veronica-deejays en enkele tientallen luisteraars naar de bakermat van de country, Nashville. Het album kwam in de LP Top 50: datum van binnenkomst: 4 mei 1974; hoogste positie: 3; aantal weken: 9.
Next 1975: 15 Veronica Alarmschijven (EMI-Bovema Holland - EMI-5C054.25401x). Een jaartal ontbreekt op dit album met alarmschijven, maar de nummers dateren grotendeels uit de jaren tussen 1969 en 1974. Waarschijnlijk is het album iets later, waarschijnlijk in 1975, uitgebracht. De tracks stammen evenwel uit de zeezenderperiode en daarom hoort ook dit album in deze lijst.
Next 1975: Gouden Mi Amigo Hits. Op deze elpee die in 1975 werd uitgebracht op het Gnome-platenlabel staat onder meer het "Mi Amigo-lied" en een aantal jingles van de Mi Amigo Boys en verder ook songs van typische Mi Amigo-sterren zoals Paul Severs, John Horton, Ricky Gordon en Samantha.
Next 1975: Gouden Mi Amigo Hits, Volume II (Gnome Piccolo).
Next 1975: Mi Amigo's Accordeon Parade (Monopole).
Next 1975: Mi Amigo Feest Elpee (Monopole). Een album volgezongen met feestnummers door de Mi-Amigo-deejays.
Next 1975: Mi Amigo Presenteert The Best Of Geo Andries (Arena).
Next 1975: Veronica Gaat Door. Een serie van in totaal twaalf elpees met daarop nummers die in de loop der jaren zijn groot gemaakt via Radio Veronica. Dit alles aangevuld met jingles en zo meer. De elpees kregen namen mee van programma's dan wel programmamakers. (Omega International).
 • Top 40
 • Juxebox
 • Muziek bij de lunch
 • Ook Goeie Morgen
 • Lexjo/Adje Bouman top tien
 • Nachtklup
 • Rob Out Show
 • Vader Abraham Show
 • Goud van Out
 • Non-stop Veronica
 • Muziek terwijl U werkt
 • Veronica gaat door. Documentaire, waarin wordt teruggeblikt op het verleden van deze zeezender.
Next 1976: 16 Jaar Veronica (EMI). Op de hoes komt de Norderney als het ware achter de dijken op de landkaart vandaan om vervolgens Nederland te overspoelen.
Next 1976: 35 Mi Amigo Accordeon Successen door Henri de Hoes (Arena)
Next 1976: Mi Amigo Karnavalsklappers (Monopole). Een elpee volgezongen met karnavalsplaten door de Mi-Amigo-deejays.
Next 1976: Mi Amigo Stelt Voor: 11 Original Super Hits Volume I (Capitol Records).
Next 1976: Mi Amigo Stelt Voor: 11 Original Super Hits Volume II (Capitol Records).
Next 1976: Nederlandstalige Hits Mi Amigo Volume I (Voque).
Next 1976: Nederlandstalige Hits Mi Amigo Volume II (Voque).
Next 1976: Nederlandstalige Hits Mi Amigo Volume III (Voque).
Next 1976: Radio Mi Amigo Presenteert: The Best Of The British Rock (Arena). Deze elpee werd uitgebracht in 1976 met songs van onder meer Dave Clark Five, Hollies, Swinging Blue Jeans, Bee Gees en Peter and Gordon: samen liefst 22 tracks op een dubbel-LP, uitgebracht door Arena.
Next 1976: Tipparade Herinneringen 12 Bijna Hits 1968-1976 (BR Music/Carrere).
Next 1976: We Love The Pirate Stations - Diverse artiesten (Philips). Dit album werd in 1976 uitgebracht naar aanleiding van de Veronica-documentaire "The Day The Music Died". Naast grote hits uit de jaren zestig en zeventig staan er een aantal specifieke zeezendernummers op, zoals "Veronica Sorry," "Man of Action," "Caroline" en het door Michael Robinson gezongen nummer "The Day The Music Died" – dit laatste nummer op de melodie van "American Pie" van Don McLean.
Next 1977: Pirate Radio 20 Golden Hits (K-Tell International). Met behulp van deejays Tony Blackburn (ex-Caroline) en Ed Stewart (ex-Radio London) werd op dit album geprobeerd het geluid van de jaren zestig te doen herleven.
Next 1978: 16 Harde Van Lagarde (Basart Goldstar; met op de hoes het nummer GSC 55070, terwijl op de plaat het nummer GSL 25070 prijkt). Een collectors-item is dit verzamel-album met de kop van Alfred Lagarde – als een soort Dracula – prominent op de hoes. Lagarde was een (ex-)medewerker van Radio Noordzee. In de tijd dat deze elpee uitkwam werkte hij al bij de VARA en was hij vermaard om zijn betonuur. De plaat werd uitgegeven in samenwerking met de Hitkrant. Het valt te betwijfelen of Lagarde zelf de plaat heeft samengesteld. Waarschijnlijk zat Basart in zijn maag met een niet goed lopende hardrock-verzamel-LP en wist de maatschappij de restanten via een deal met de Hitkrant alsnog op deze manier te slijten.
Next 1979: 10 Jaar Dik Voor Mekaar - André van Duin en Ferry de Groot. (CNR). Op dit album staan onder meer fragmenten van de show op Radio Noordzee.
Next 1979: Gouden Successen Van Gerard De Vries (Bovema/Negram). Een compilatie van Gerard's successen gedurende zijn Veronicaperiode.
Next 1979: U Spreekt Met Will Luikinga (Philips.) Een samenvatting van Luikinga's Fop Out Shows zoals die in de beginjaren zeventig door Veronica werden uitgezonden.
Next 1990: Sailing For Peace. Dit lied van Sabby Jones was in de nadagen van de Voice of Peace, zeg maar de beginjaren negentig van de vorige eeuw, aardig populair onder de deejays van het vredesstation. Nadere informatie rond de zanger, die het leven aan boord van de Voice of Peace bezingt, is helaas onvindbaar. Wel weten we dat Sabby uit Israël kwam en in 1990 een elpee opnam met de titel For Those Who Forgot What Love Is, waarop ook dit nummer staat. Verder zijn in het achtergrondkoor onder meer de stemmen te horen van Voice of Peace-deejays Kenny Page en John McDonald.
Next 1998: Tony Blackburn's Best Songs From Radio Caroline. Liefst 102 Gouwe Ouwe op zes cd's, uitgebracht in 1998 op het EMG-label. Niet alleen de muziek maar ook de stem van Blackburn is te horen op intro's, terwijl er ook diverse jingles uit zijn tijd bij Radio Caroline voorbij komen.
Next 2001: Radio Caroline Calling Flashback. Driedubbele cd met de meer bekendere flashbacks uit de jaren zestig, zoals veel gedraaid op Radio Caroline. Uit de serie Radio Caroline Calling uitgebracht op het Disky-platenlabel in Nederland.
Next 2002: Oh Tony Blackburn. Het thema van Blackburn's programma op "Simply Shopping TV" wordt gespeeld door Flint's Minx. Het is gecomponeerd door Oswin Falquero en Debbie Flint en werd al in 1999 opgenomen. In een remix versie, waarbij jungle-geluiden zijn toegevoegd, kwam de single in 2002 opnieuw uit. De plaat werd op zondag 3 november gelanceerd via het programma "Simply Shopping Live".
Next 2003: Radio Caroline Calling Rock Flashback. Driedubbele cd met de betere rock-platen, zoals gedraaid op Radio Caroline. Uit de serie Radio Caroline Calling uitgebracht op het Disky-platenlabel in Nederland. Op elke cd is er ook ruimte voor een Caroline-jingle.
Next 2005: We Love The Pirates. Charting On The Big L Fab 40. Deze dubbel-cd met bekende en minder bekende songs uit de Top 40 van Radio London werd uitgebracht door Castle Records. Veel werk uit de Pye-collectie.
Next 2006: Je Hoort Ze Nergens Zo - Geert Gerrits en Rosita. Dit plaatje valt onder de noemer "Piratenplaten" en het duo begon het lied met de regel "Het is al lang gelee, Veronica zond nog uit vanaf zee." De tekst is trouwens ingezongen op de melodie van de jaren zeventig hit van Lobo: "Me and you and a dog named boo."
Next 2007: Veronica 538. Dit lied werd destijds gebruikt tijdens de golflengtewisseling van Radio Veronica in 1972. In 2007 werd het opgenomen door Jacques Herb. Het is te vinden op zijn cd Het beste van Jacques Herb diet bij Disky is uitgebracht onder nummer HSI 903903.
Next 2007: The Voice Of Peace. Uitgebracht in Israel, brengt deze cd de muziek die door de Voice of Peace tussen 1973 en 1993 is gedraaid, waaronder een aantal tunes die door het station werd gebruikt. Dit alles opgefleurd met jingles en promospots van de VOP. Samensteller is Noam Tal. Het boekje bij de cd is voornamelijk in het Hebreeuws geschreven.
Next 2008: The Voice Of Peace Volume 2. Opvolger van de cd The Voice of Peace uit 2007 en volgens hetzelfde recept.
Next 2009: Mi Amigo Grootste Hits. Twee cd's met samen veertig nummers, van Ricky Gordon via de Criminals tot Ronald and Donald.
Next 2009: Mi Amigo Lievelingen. Twee cd's met samen veertig nummers, van Eddy Wally via Joe Harris tot James Lloyd (Pink Records).
Next 2009: Rockin' With The Pirates. Big Hits, Classic Tracks & Lost Gems From The Golden Era Of Off-Shore Radio. Een set van drie cd's met bij elkaar 75 tracks (EMI).
Next 2010: A Tribute To The Pirate Stations 1964-1974. Compilatie op zeven cd's en een dvd. Uitgave van EAP.
Next 2011: Radio Caroline. Opmerkelijk dat zelfs in het jaar 2011 een formatie nog een ode zingt aan hun favoriete radiostation Radio Caroline. Het lied is van de Incredible Kidda Band.
Next 2011: The Voice Of Peace, Volume 3. Uitgebracht in Israël, brengt deze cd de muziek die door de Voice of Peace tussen 1973 en 1993 is gedraaid. In vergelijk met de twee eerder uitgebrachte cd's — Volume 1 en 2 — staan op deze dubbel-cd alleen Engelstalige nummers. Dit alles opgefleurd met jingles en promospots van de VOP. Het boekje bij de cd is voornamelijk in het Hebreeuws geschreven.
Next 2012: The Voice Of Peace, Volume 4. Uitgebracht in Israël, brengt deze cd de muziek die door de Voice of Peace tussen 1973 en 1993 is gedraaid. In vergelijk met de twee als eerste uitgebrachte cd's staan op deze dubbel-cd alleen Engelstalige nummers. Dit alles opgefleurd met jingles en promospots van de VOP. Het boekje bij de cd is voornamelijk in het Hebreeuws geschreven.
Next 2014: Be A Radio Pirate. Een compositie van Wayne Hepler uit Amerika die een documentaire produceerde over de zeezenders en de landpiraten in de Verenigde Staten. In 2014 werd een deel voor de eerste maal vertoond op de Radio Day in Amsterdam. "Be A Radio Pirate" is te horen aan het einde van de documentaire. Uitvoerenden zijn: Benny And The Bucs. De documentaire is getiteld: "Radio Pirates Taking Back the Airwaves" en is op DVD leverbaar.
Next 2014: Freedom. Een song van Michael Murphy. Het gaat hier om de titeltrack van de speelfilm 3 Mile limit die in 2014 in Nieuw Zeeland in première ging en de belevenissen van een zeezender, vergelijkbaar met Radio Hauraki, beschrijft.
Next 2017: Radio Nord & Radio Syd Topplatarna Fron 1961-1962. Een dubbel-cd uitgebracht op het Riverside-label in samenwerking met Prenium.
Next 2019: The Voice Of Peace, Volume 5. Uitgebracht in Israël, brengt deze cd de muziek die door de Voice of Peace tussen 1973 en 1993 is gedraaid. In vergelijk met de twee als eerste uitgebrachte cd's staan op deze dubbel-cd alleen Engelstalige nummers. Dit alles opgefleurd met jingles en promospots van de VOP. Het boekje bij de cd is voornamelijk in het Hebreeuws geschreven.
Next 2020: Mongo Shakers – (You Want To Be) Emperor Rosko. Een funky nummer van de formatie Mongo Shakers uit London. Een mix van muziek, jingles en kreten betreffende en van de Emperor Rosko. Ze zijn voornamelijk afkomstig uit de beginjaren zeventig van de vorige eeuw toen Emperor Rosko voornamelijk voor de BBC Engelstalige programma's presenteerde. Het nummer is afkomstig van de elpee F-F-F, de vijfde elpee die door deze formatie is opgenomen. De productie was in handen van Matt Button.
 
Next –: 15 Veronica Alarmschijven. Een verder onbekend album van Negram.
Next –: 28 Non Stop Party Hits (Discofoon). Dit album van Chiel Montagne en Eddie Becker werd door Vroom en Dreesmann uitgebracht op het eigen label.
Next –: Funny Three. Onder de naam Cowboy Gerard nam Gerard de Vries een groot aantal songs op, zoals "Het Spel Kaarten," "Ode Aan Jim Reeves" en "Zo Maar Een Soldaat". Een pesterige antwoord-song kon haast niet uitblijven. De Funny Three namen daarvoor het initiatief met hun "Cowboy Gerard".
Next –: Lusna A Radio Nord. Een hymne van het Henri Fox Orchestra voor Radio Nord.
Next –: Three Men In A Boat. In dit lied van Frinton Folker wordt Radio Caroline op de 319 bezongen met daarbij wat beledigende opmerkingen richting Caroline's voorman Ronan O'Rahilly. Verdere bron van dit lied is totaal onbekend.
Next –: Veertien Veronica Hits 2. Een album met muziek van het Draaiorgel De Veronica. Naast het album uit 1968 (zie boven) blijkt er nog een tweede elpee van dit draaiorgel te zijn uitgebracht. Onduidelijk is alleen in welk jaar ...
Next –: Veronica (Philips 6065 079). Een song van Victor Yturbe "Piruli" over Radio Veronica, en nog wel met een Spaanse tekst. Of het echt over Radio Veronica gaat en uit welk jaar de plaat komt is vooralsnog onbekend.
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes