Logo
     
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 4

 





  Songs die werden opgenomen door deejays
  door Hans Knot
Previous
  De deejays van de zeezenders deden meer dan platen presenteren. Een groot aantal waagde zich ook aan het maken ervan. De vierde categorie van deze discografie vormt daarom de ruime rubriek met songs die ooit door de deejays van de verschillende zeezenders zijn opgenomen. Ze zijn hier alfabetisch gerangschikt naar de naam of artiestennaam van de deejays. Niet geheel onverwacht zijn er enkele doublures met de voorgaande pagina's.

Next Aal: Een Barg Die He Un Krul In De Steert / Au Doe't Nou Goed. Een single in 1980 opgenomen door Bert van Aalten ook wel bekend als 'De zingende tandarts,' of in dit geval 'De Aal.' In 1985 ging hij werken voor Radio Monique en werd de single opnieuw uitgebracht. Verder nam hij nog ondermeer op: "Ik Heb Een Kater In M'n Kop," "Yppie Yuppie," "Zon Van Scheveningen," "In De File," "Sjanson De Confiture" en "Spaghetti."
Next Abie Nathan: Desiderate. De grote man achter de Voice of Peace trad met dit liedje ook als zanger naar voren.
Next Ad Bouman. Zie: Binkies; DJ King.
Next Ad Rolls: Taxi / Morning Sun (Barclay). Zie: Adriaan van Landschoot.
Next Adriaan van Landschoot: Hello DJ / Hello DJ (Lone Star). Adriaan was de directeur van Radio Atlantis. Onder de naam Fillemon nam hij een aantal songs op. Dit is er een van – met twee keer hetzelfde nummer. Op de voorkant van de single staat een Vlaamse en op de achterkant een Nederlandse versie. Het zijn bewerkingen van de novelty song "Hey D.J." – een zeldzame promo-single (Mega 615-0062) van Don Bowman. Bekend van Van Landschoot is verder de single: "Move On" / "Baby I Feel Good" (Carnaby). Onder de namen Ad Rolls en Wuldre (zie aldaar) nam hij nog andere singles op.
Next Anushka: Anushka. Lied gezongen door Veronica-deejay Anushka. Zij zong verder ook nog het lied "De Laatste Bloemen."
Next Bert van Esch: De Afspraak / De Das (Polydor). In 1970 opgenomen door Veronica-deejay Tom Collins.
Next Binkies: Met Carnaval / Met Carnaval (instrumentaal) (Imperial). De Binkies bestonden uit Veronica-medewerkers Ad Bouman, Hans Mondt, Tom Collins, Gerard de Vries en Tom Mulder. Ze namen deze carnavalskraker in 1969 op.
Next Blue Mink And Emperor Rosko: Keep Fit With Andrews And Give Yourself A Sparkle. Het betreft hier een enkelzijdige promotie-single die in 1971 werd uitgebracht door de firma Andrews, een leverancier van speciale zouten. Op de melodie van Blue Mink's "Good Morning Freedom" is er een korte song gevolgd door allerlei bewegingsoefeningen om fitter te worden en daarbij is Emperor Rosko als voice-over te horen.
Next Bob en Brenda: Komt 't Door Jou / Jij Bent (Fontana). Bob en Brenda vormden het gelijknamige deejay-duo dat bij Veronica onder meer het programma "Teenager Muziek Expres" presenteerde. Ze gingen privé door het leven als Krijn en Freda Torringa. Ze maakten ook nog een tweede single "Mandoline En ... Benzine" met op de achterkant "De Wereld Draait Alleen Om Jou." De a-side van deze single werd geschreven door Willem van Kooten terwijl de Nederlandse tekst van de b-side van de hand van Willy Rex is. Het origineel van dit nummer is van Heinz Gietz en Kurt Feltz, en komt uit de film Jetzt dreht die Welt sich nur um dich (1964). Het plaatje kwam uit in 1964. Meteen daarna ging de platenmaatschappij van Max Woisky over de kop. (Later was Krijn Torringa actief bij de AVRO en de zeezenders Radio 558 en 819. Hij werkte ook nog een tijd bij Holland FM).
Next Bob Lawrence – We Were There. Meer dan vijf minuten in lengte is deze song van Bob Lawrence waarin hij terugblikt op tal van gebeurtenissen in de afgelopen meer dan vijftig jaren. Twee keer luisteren en het ligt direct vast in je geheugen. Bob kennen we ook als Richard Thompson, die in 1978 bij Radio Caroline kwam te werken. Tal van andere radiostations hebben daarna van zijn talenten gebruik gemaakt. Bob is ook auteur van The Last Great Adventure for Boys, een roman die draait om het leven van personen werkend bij een zeezender.
Next Bumpers: Niet Vrijen Onder Het Rijen De Rotterdamse formatie de Bumpers bestond ondermeer uit Stan Haag (Veronica), Annie de Reuver (TROS) en Clous van Mechelen (divers waaronder componist van Grolsch campagne). Ze namen een tweetal singles op in 1970 en 1971 op het CNR label. Naast voornoemd nummer werden "Bumper Aan Bumper", "Vader Is Foetsie" en "Bertus Vrijt" opgenomen.
Next California License: The Cage / Easter Song. (1970). In deze groep bespeelde Ferry Maat het toetsenbord. Op Facebook schreef hij: "De studiogroep California License, een bij elkaar geraapt stelletje muzikanten met een nummer van Elton John - "The Cage." Met onder meer de Britse Christine Holmes (ex-zangeres van Family Dogg en componiste van de Cliff Richard-hit "Devil Woman"), drummer Max Spangenberg en Ferry Maat op toetsen. Productie van het nummer was in handen Caroline/Tros-dj Robbie Dale." Het nummer werd in 1970 uitgebracht op het Pink Elephant label.
Next Cardboard Orchestra: Nothing But A Sad Sad Song. Bekend geworden als deejay Mark West bij ondermeer Radio Scotland and BBMS en later onder de naam "Mark Wesley" bij ondermeer RNI, speelde hij ook in een aantal bands en orkestjes. Zo schreef hij "Nothing But A Sad Sad Song" tezamen met een zekere K. Bonson in 1969. Het werd opgenomen door het Cardboard Orchestra, waar ze zelf ook in speelden. Zie ook: Mark Wesley; Wooly.
Next Cardboard Orchestra: Zebedy Zak / Mary Tell Me Why (CBS). In 1969 nam Mark Wesley, die zowel voor Radio Scotland als RNI heeft gewerkt deze single op. Hetzelfde jaar verscheen ook nog: "Nothing But A Sas Show" / "Yes I Heard A Little Bird". Later nam hij nog in 1973 "Sunshine Souvenir" / "Leaving And Lovin You" (Moon) op. Zie ook: Mark Wesley; Wooly.
Next Carlo: Pepino Kleine Witte Muis. In het begin van de jaren zestig kwamen er vele Italiaanse families naar Nederland, waar meer werkgelegenheid was. Zo kwam ook Carlo naar ons land. De jongen maakte eerst een kleine zangcarrière om vervolgens door de directie van Radio Veronica gevraagd te worden een verzoekplatenprogramma voor dezelfde groep gastarbeiders en hun gezinnen wekelijks te presenteren.
Next Cees van Zijtveld. Deze Veronica-deejay is onder meer te horen op een reclame flexidisc van Reader's Digest: "Great Original Hits Of The 50's And 60's, Een Gratis Luisterproef". Zie ook: Jan en Ceessie.
Next Chiel Montagne: Kaartenspel. Nog voor Gerard de Vries (zie aldaar) van dit nummer ("Deck Of Cards") een hitsingle wist te maken, vertolkte Chiel Montagne zijn versie in 1965 – Veronica bestond toen vijf jaar – voor de radio. Deze uitvoering verscheen nooit op plaat, maar werd wel opnieuw uitgezonden tijdens de Veronica-revival van 1999. In 1972 waagde de Veronica-deejay een echte poging om de hitlijsten te beklimmen met het lied "Marja" op het Philips-label. In 1974 kwam er ook nog een elpee uit met verschillende zelfgeschreven songs, onder de titel "Chiel Montagne". Ook op de televisie liet Montagne van zich horen. Eddie Becker had een gigantische hit met het nummer "La Felicidad," maar het was Chiel Montagne die in de jaren zestig met hetzelfde nummer het veelbekeken programma "Voor de Vuist Weg" wist te halen, dat Willem O' Duijs vanaf 1963 presenteerde voor de AVRO-televisie. Montagne's uitvoering verscheen overigens nimmer op plaat.
Next Chrichan And The Buccaneers – Jungman Jansson. Andermaal een zingende deejay en wel de leadzanger van de Zweedse formatie Chrichan en de Buccaneers. Zijn volledige naam luidt Chrichan Christiansson en hij was deejay bij Radio Syd. Daar presenteerde hij onder meer "Chrischan Fixar, Trixar och Mixa". "Jungman Jansson" kwam in 1962 uit op het Viking-label. Een jaar later bleek dat de begeleidingsgroep een andere naam had gekregen: The Gamblers en kwam de single "Answer Me My Love", gekoppeld aan "Apron Strings" uit op het Viking-label.
Next Chris Sandford: Not Too Little Not Too Much / I'm Looking (Decca). Deze voormalige Caroline-deejay, die voornamelijk in 1964 programma's aan land opnam, kwam met deze single begin 1964 op de markt en speelde later in een aflevering van "Danger Man" de rol van deejay in de aflevering die zich deels afspeelde op Shivering Sands. Verder nam hij nog op: "You're Gonna Be My Girl" / "Don't Leave Me Now" (Decca) in 1964 en een jaar later: "I Wish They Wouldn't Always Say I Sound Like The Guy From The USA Blues" / "Little Man Nobody Cares" (Fontana).
Next Crazy Old Wout: De Oudste DJ Van Het Land. Een pseudoniem van Wout van der Meer uit Friesland, die als Peter de Vries in 1979/1980 enige keren aan boord van de MV Mi Amigo voor Radio Caroline aanwezig was. In 2022 nam hij deze song op waarbij de originele tekst is aangepast en hij onder meer over de zeezenders zingt. Het lied heet van origine "De Oudste Stapper Van De Stad" van Hollander en Macintosh terwijl de tekstbewerking van Arie Kuipers was. Zie ook: Peter de Vries; D.J. Wout en Piet Paulusma.
Next D.J. Wout en Piet Paulusma: Piet Is Us Weerman / De Elfstedentocht. Op 15 januari 2003 werd er een cd-single uitgebracht met twee tracks, waarvan de belangrijkste de titel droeg "Piet is us Weerman". Die Piet is natuurlijk Piet Paulusma, de "Waarman" van "Omrop Fryslân" en van SBS6. De song werd door Paulusma samen gebracht met D.J. Wout, achter welke naam Wout van der Meer schuilgaat, oftewel Peter de Vries – ooit bekend van Radio Caroline. Het nummer werd ten doop gehouden tijdens een uitzending van het programma Hart van Nederland op SBS. Het valt ook te beluisteren op een reünie-CD van discotheek Fire-Palace waar De Vries momenteel onder meer werkzaam is. Zie ook: Crazy Old Wout; Peter de Vries.
Next Daddy's Act: Eight Days A Week. Zie: John van Dooren.
Next Danny Mirror: I Remember Elvis Presley (EMI). Dit nummer werd in de nacht na Elvis Presley's dood, in 1977, opgenomen door Danny, die in de zeezenderwereld beter bekend staat als Eddy Ouwens (Monique). Het nieuws van de dood van Elvis, dat wordt voorgelezen in het nummer, werd verzorgd door Tony Berk (Radio Noordzee, Radio Monique). De versie die in Engeland werd uitgebracht had de nieuwflits die werd ingelezen door Tony Prince (Radio Caroline en Radio Luxembourg).
Next Dave Dennis: Yes Virginia There Is A Santa Claus / Little Boy Lost (Go). Dave nam deze plaat op onder zijn eigen naam Neil Spence.
Next Dave Lee Travis: Convoy GB (State). Deze in 1976 uitgebrachte single heeft als makers "Laurie Lingo and the Dipsticks" en heeft naast Dave Lee Travis (ex-Caroline) ook Paul Burnett (ex-Radio 270) als achtergrondzanger.
Next David Alexandre Winter: Vole S'En Vole. David Alexandre Winter was een van de pseudoniemen van Lion Kleerekoper van Radio Veronica en Radio 227. In 1969 verbleef hij in Parijs en kwam daar onder contract bij Riviera Records. Onder de naam David Alexandre Winter scoorde hij dat jaar internationaal met de nummers "O Lady Mary" en "Vole S'En Vole". In 1970 deed hij als vertegenwoordiging namens Luxemburg mee aan het Eurovisiesongfestival, dat in het RAI Congres Centrum in Amsterdam werd gehouden. Er waren dat jaar slechts twaalf deelnemende landen. Het nummer "Je Suis Tombé Du Ciel" werd geschreven door Eddy Mornay en Yves de Vriendi was verantwoordelijk voor de totale compositie. Tijdens het Eurovisiesongfestival was het de Franse dirigent Raymond Lefèvre die het orkest leidde. Het mocht allemaal niet baten want David kreeg totaal geen enkele punt en eindigde als laatste. De Engelse vertaling kreeg als titel "Falling In Love" mee. Winter bleef in Frankrijk en begon daar een theater- en platencarrière zelfs met deels eigen songs. Twee daarvan zijn te vinden op het album David Alexandre Winter et Orchestre sous la direction de Christian Gaubert: "Quelque Part À Bethlehem" en "Grain De Sable." De elpee kwam destijds uit op het Rivièra-label (521116). Onder dezelfde naam bracht Kleerekoper in 1973 ook nog "Laissez Moi Le Temps" uit. Een jaar eerder, in 1972, kwamen er ook nog twee nummers uit op het Barclay-platenlabel. Deze nummers, met de titels "Young Love" en "Young Girl", werden op Radio Noordzee wel eens gedraaid en zijn heden ten dage nog maar moeilijk te vinden. Zie: Lion Kleerekoper; John van Dooren.
Next Dean Alan Set: Yeah Yeah / Baby I'm Still Free (Whamm PS 018). In deze formatie speelden Will Luikinga en ook Ferry Maat van Radio Veronica een dreuntje mee. Deze single verscheen in 1967 op het Whamm label.
Next Dick Jockey. Zie: Stan Haag.
Next Dick Verheul. Zie: Marc Jacobs en Dick Verheul.
Next Dimitra De Bruyn-Evripidiotou – Grieks Voor Uw Vacantie. Het was in 1967 het idee van de platenmaatschappij Phonogram een EP uit te brengen waarmee Nederlanders, die op vakantie wensten te gaan naar Griekenland, een klein beetje Grieks konden leren. Dimitra, die ook voor Radio Veronica programma's maakte gericht op de Griekse gastarbeiders, was van beroep tevens vertaler en beëdigde tolk. Hierdoor kon zij bijvoorbeeld tijdens rechtszittingen als tolk optreden. De plaat werd opgenomen op 23 februari 1967 in de Phonogram-studio, gevestigd in Hilversum. Dimitra zorgde niet alleen voor de vertaling van de teksten maar ook voor het inspreken daarvan. De tracks op de EP, die op het Darkblue-label uitkwam, hadden als titels: 1) In het hotel; 2) In het restaurant; 3) Op de weg; 4) Waar gaan we heen; en 5) Aankomst en vertrek. Geen fragment te vinden maar wel is het contract van Dimitra met de platenmaatschappij in bezit van ons archief, eveneens als allerlei afrekeningen van verkochte exemplaren.
Next DJ King: Lazy / One Finger, One Thumb (Negram NL1970). Op deze single staat ene DJ King vermeld als zanger. Achter die naam ging Jaap de Groot schuil, toenmalig gitarist bij de Maskers en later DJ bij de NCRV. Hij werkte destijds (1970) als deejay in de KING club in Amsterdam. Samen met Veronica-technicus Ad Bouman maakte hij deze single in de Soundpush Studio: De Groot de teksten en Bouman de productie. Dit laatste onder de neutrale noemer "Little MA Production" om eventueel "gezeur" bij Veronica te vermijden. "Little MA" werd afgeleid van de eerste twee letters van de naam van Bouman's zoontje Marcel. Bij het geheel was ook Stevie Gee betrokken, die in 1967 korte tijd als deejay actief was op Radio Caroline. Het nummer "Lazy," zo vermeldt de A-kant van de single, is namelijk geschreven door Jaap de Groot en Stevie Gee gezamenlijk. Aan de B-kant, "One Finger, One Thumb" kwam De Groot helemaal niet te pas. Het was een nummer van origine geschreven door Joe Dassin en vertaald en bewerkt in het Engels door, alweer, Stevie Gee.
Next Don Allen: Hey D.J. Bovenaan deze pagina viel al te lezen dat van Don Bowman's novelty song "Hey D.J." ooit een Vlaamse bewerking werd gemaakt door Adriaan van Landschoot, de directeur van Radio Atlantis. Er bestaat nog een bewerking van hetzelfde nummer en die werd vervaardigd door Don Allen voor zijn "Country and Western Jamboree" op RNI.
Next Dukes: In A Sentimental Mood. De bekende compositie van Duke Ellington werd in 1965 opgenomen door een gelegenheidscombo bestaande uit Tony Vos (Veronica), Wim Overgauw en Pim en Ruud Jacobs. Op de achterkant stond het nummer "Dunmow Flitch." Het werd uitgebracht op het Philips-label onder nummer JF 327914.
Next Duncan Johnson: The Big Architect / Memories Of A Boy (Spark). Tussen zijn periode op Big L en die op RNI nam Duncan in 1968 onder meer deze single op.
Next Duo Binnenstebuiten: De Wodka Caschachock. In 1979 zetten Wilfried de Jong en Wout van der Meer (bter bekend als Peter de Vries – zie aldaar – op Radio Caroline) dit nummer op de plaat, waarmee zij een vermelding verdienen in de categorie der zingende deejays.
Next Ed Stewart: Who's Afraid Of The Big Bad Wolf / Teddy Bears Picnic (Disney Label). Ex-Radio London-deejay Ed Stewart (Stewpot) ging niet alleen deejay-programma's presenteren bij de BBC maar werd vooral succesvol met zijn "Junior's Choice". Naar aanleiding van dit succes werd hij door Disney Records aangetrokken voor het zingen van een aantal liedjes in tekenfilms. Ed Stewart zong verder nog: "Disneyland" / "Three Little Pigs" (Disney Label) en in 1968: "I Like My Toys" / "Myrthles Birthday" (MGM). Zie ook: Lynsey de Paul.
Next Eddie Becker: La Felicidad (De Roddel Van De Stad) / Sjaantje (Polydor S 1269). Eddie Becker sleepte in 1968 een gigantische hit binnen met het nummer "La Felicidad," te weten een derde plaats in de Top 40. De Veronica-deejay Becker maakte daarna ook nog de single "Mijn Tante Weet Van Wanten" / "De Steert Van Jaap De Schilleman Zijn Peerd". Zie ook: Chiel Montagne; Eddy Jones.
Next Eddy Jones: Jaybirds / That's The Reason (Funckler). Onder een schuilnaam nam Veronica-deejay Eddie Becker een aantal singles op. Dit er een van. Een ander voorbeeld is de single "Happy Happy" / "My Kind of Heaven". Eddy werd begeleid door Willy and his Giants.
Next Eddy Ouwens. Ouwens (zie ook: Danny Mirror; Eddy Owens; The Eddysons) Ouwens maakte in de jaren zestig deel uit van de Eddysons. Deze groep scoorde enkele hits in Nederland. In 1969 verliet Ouwens de groep om productiewerk te gaan doen voor bekende nederbeatgroepen als Cosmic Dealer, Teach-In, Bolland and Bolland en The Shoes. Ouwens zong ook mee in de groep Purple People, die in 1970 onder meer "Hey You Old Boy" opnam. Vervolgens zong hij in de formatie Jumbo met onder meer "Say The Right Thing At The Right Place" (1971). In de formatie Circus was hij ook terug te vinden ("Beer Or Sangria" en "Sagapo"). Ook maakt hij enkele solosingles als Eddy Owens. In 1974 produceerde hij de solosingle van Larry Cotton, "I Love You," een jaar gevolgd door "Love Story." Ouwens, verantwoordelijk voor vele hits, waaronder "Ding A Dong," het songfestival liedje van Teach Inn dat in 1975 won, scoorde zelf internationaal, vlak na het overlijden van The King, in 1977 met "I Remember Elvis Presley" en dat onder de naam Danny Mirror. In dat jaar nam hij ook nog eens een elpee op met de begeleidingsgroep van Elvis Presley, The Jordenaires, met daarop vijftig kassuccessen van The King.
Next Eddy Owens: Everybody's Nobody (Delta). Deze uit 1970 afkomstige song is één van de vele platen opgenomen door Owens, die beter bekend staat als Eddie Ouwens (zie aldaar).
Next Eddy and The Eddysons: I Count In Tears. De leadzanger van deze plaat, die in 1966 werd uitgebracht, was de latere platenproducer en deejay (Radio Monique) Eddie Ouwens. In 1967 maakte deze groep nog de singles "Turn The Year" en "Oh Sussanne" (1967) en in 1968 volgden "Ups And Downs" en "A Face".
Next Eddy and the Eddysons: Oh So Wrong / Oh Sussana. Dit plaatje werd als flexisingle in een oplage van 400.000 exemplaren in 1967 onder de scholieren van het voortgezet onderwijs verspreid, tezamen met een folder. Doel was hen te waarschuwen voor de gevaren van het roken. Over Eddy and the Eddysons kan verteld worden dat Eddy, toen nog aan het begin van zijn loopbaan, Eddy Ouwens is. Hij schreef sindsdien tientallen hits en produceerde diverse groepen met ondermeer Teach Inn, Sandy Coast, Jackpot en Bolland and Bolland en scoorde zelf, ondermeer onder de naam Danny Mirror zelf ook de nodige hits. Ook zou hij in de tweede helft van de jaren tachtig nog enige tijd programma's presenteren, ondermeer voor Radio Monique.
Next Egbert Douwe – Als Dat Zou Kunne. Dit nummer is afkomstig van de in 1968 uitgebrachte elpee Kom Uit de Bedstee Mijn Liefste van Egbert Douwe. Een langspeler die werd uitgebracht na het enorme succes van het nummer "Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste". Kenners weten dat achter Egbert Douwe Veronica's Rob Out schuil ging. Op de eerste zaterdag van augustus in 1974 was tussen 9 en 10 uur in de ochtend de "Egbert Douwe Show" eenmalig te beluisteren. Het nummer "Als Dat Zou Kunne" werd als tune voor het programma gebruikt. In de intro vertelde Egbert Douwe dat eerder het tomeloze talent van hem was ontdekt en dat hij door de programmaleider van Radio Veronica was gevraagd een show te presenteren. Let wel die programmaleider was hij zelf. Een klasse-stukje van zelfbevlekking? In 1969, tijdens een van de Egbert Douwe-opnames in de GTB-studio in Den Haag, namen Rob Out en Peter Koelewijn een tweetal instrumentale nummers op, te weten "Count Down" en "Stampede." Ze werden op de plaat gezet onder de groepsnaam 'Robbie's Soul Power' en bereikte zelfs de hitparade. En het kwam dus als "Als Dat Zou Kunne" op de voornoemde elpee terecht.
Next Egbert Douwe: Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste / Het Gerucht (Philips). Opgenomen onder leiding van Peter Koelewijn was deze single slechts als grap bedoeld van Veronica-medewerker Rob Out. Het werd een gigantische nummer 1 hit in 1968 waarna er dat jaar nog meer platen uitkwamen: "Mama O Mama?" / "Toen Viel De Bril Van M'n Neus" (Philips), "Vader Is De Dader" (Philips). In 1972 werd dit laatste nummer, gekoppeld aan "Mama Oh Mama" nog eens uitgebracht. In 1968 verscheen ook de elpee Kom uit de Bedstee op Philips. Zie ook: Los Piratos; Rob en Birgit; Rob Out; Robbie's Soul Power
Next Egbert Douwe: Kom Van Het Dak Af. Een lied dat zeker niet mag ontbreken in deze discografie is de oude klassieker van Peter Koelewijn, die onder zijn leiding nog een keer werd ingezongen door Egbert Douwe, de zanger naam van Rob Out.
Next Emperor Rosko: Al Capone / Anna (Trojan). Werd in 1975 door de voormalige Caroline-deejay opgenomen. Verder bekend materiaal van hem is: "The Opposite Lock" / "The Opposite Lock" (Polydor), "Grabit The Rabit" / "Mohamed Ben Ali" (Philips),"Customs Man" / "Take It In Your Stride" (B&C), "Jive" / "Roskettes" (Stock), "Hey Sah-Lo Ney" / "Twelve Hours With You" (MCA) en "French Connection" / "C.B. Wrapper" (Magnet). Zie ook: Emperor Rosko And Dave Cash.
Next Emperor Rosko and Dave Cash: Pump Up The Pirates. Op 14 augustus 2007 waren er precies veertig jaar verstreken sinds de Britse zeezenders uit de lucht werden gehaald. Alleen Radio Caroline North en South bleven in 1967 in de ether. Op maandagochtend 13 augustus 2007 keerde het Britse radiostation "Big L 1395AM" voor enkele dagen terug naar zijn "roots" als zeezender met uitzendingen vanaf een Amerikaanse kanonneerboot voor de kust van Frinton en Walton. Een van de nummers uit de top-5 van het station was deze gloednieuwe coproductie met een techno-tintje van deejay's Emperor Rosko en Dave Cash.
Next Erik Post. Zie: Gerard Smit.
Next Erin Kelly. Zie: Maronic Surveyors.
Next Ferry Maat: Veronica Sorry. Deze speciale versie van het door Peter Koelewijn geschreven nummer werd in mei 1986 door Maat ingezongen nadat Erik de Zwart besloten had de TROS in te ruilen voor Radio Veronica (zie verder: California Licence; Free; Gary O'Shannon).
Next Fillemon. Zie: Adriaan van Landschoot.
Next Frans Nienhuys: De Mensen. In 1960 uitgebracht als een soort van voordracht waarin Nienhuys zich beklaagt over het feit dat de mensen in het leven elkaar zoveel verdriet doen. Frans Nienhuys draaide dit nummer trouwens nog in zijn laatste programma op Veronica als zijnde zeezender. Nienhuys zong verder nog: "Broeder Willem" (Negram). In 1969 nam hij ook nog een single op voor het RCA-label en wel "Welkom Thuis" met op de achterkant "Grijze Haren, Jong van Hart." Er kwam ook nog een elpee uit op het Omega-label onder de titel Frans Nienhuys presenteert: Men Vraagt en Wij Draaien.
Next Fred van Amstel: Wie Kust Anushka? / Hé Wacht Even (Delta). Een song van Fred van Amstel uit 1963 op Anushka. Fred van Amstel was destijds deejay bij Veronica, evenals Anushka.
Next Fred Steyn: Er Is Een Spook / Kakaboe (Sound Master). Fred Steyn was één van de deejays bij Radio Antwerpen.
Next Freddie Ryder: Man of the Moment / My Block. Deze studio-engineer en zanger bij het Caroline House bracht in de jaren zestig een aantal platen uit. Dit is er een van.
Next Freddies: Comedy Is Over Now. Een plaat gemaakt door Willem van Kooten, in samenwerking met de platenproducers (zanger) Freddy Haayen en Peter Koelewijn, die in 1970 een kleine hitnotering haalde: het nummer stond een week op nummer 40 in de Top-40. Zie voor dit trio ook: Praatpalen.
Next Free: Because I Love/ Keep In Touch. In deze Rotterdamse soulformatie, die in 1967 haar eerste hits scoorde, speelde onder meer Ferry Maat (Radio Noordzee) op de toetsen mee. Songtitels zijn onder meer: "Because I Love You"; "Soul Party" (1968); "Keep In Touch" (1969); "Try, Try, Try Part 1" (1969). In 1969 verscheen de elpee Funky Free.
Next Gary O'Shannon: All You Need Is Time My Love (Injection). Het was Ferry Maat die in deze groep de piano bespeelde, terwijl Veronica-technicus Sietze Gardeniers de drums beroerde. In hetzelfde jaar dat bovenstaand nummer werd uitgebracht, 1969, verscheen ook nog "The Barrel Organ" (Injection).
Next Gaston Huysmans. Zie: Pierre van Ostade.
Next Ger Lammens: De Verloren Zoon. Ger Lammens werkte in 1985, toen deze plaat uitkwam, als deejay bij Radio Monique en wel onder de naam Gert van der Zee.
Next Gerard Smit: Mensen. In de laatste weken van uitzendingen in augustus 1974 zong Gerard Smit op Radio Noordzee in het programma "Buitengaats" dit nummer. Dit nummer blijkt eerder, en dan met een originele tekst, te zijn opgenomen door de komiek Dolf Brouwers in zijn rol van Sjef van Oekel. Zie ook: Gerard Smit en Erik Post - Het Laatste Refrein.
Next Gerard Smit en Erik Post: Het Laatste Refrein. Voor het programma Buitengaats op RNI maakten de presentatoren Gerard Smit en Erik Post ooit dit lied op de melodie van "I'd Love You To Want Me" van Lobo. Zie ook: Gerard Smit - Mensen.
Next Gerard de Vries (Cowboy Gerard). Gerard (zie ook: Binkies) maakte diverse platen waaronder vele succesvolle: "Het Spel Kaarten" / "Ode Aan Jim Reeves" (Delta); "Zo Maar Een Soldaat" (Delta); "Brief Van Een Held" (Decca); Cowboy Gerard Successen (een elpee op Delta); "Giddy Up Go" (Delta), zijn zo maar een aantal van zijn toppers. ("Het Spel Kaarten" werd overigens al eerder door Chiel Montagne – zie aldaar– ingezongen.) Ook werd er nog een dubbele single in 1972 uitgebracht met op de voorkant Les Crane met het nummer "Desiderate" (Warner Bros) terwijl op de achterkant een Nederlandse bewerking van Gerard de Vries stond. Ongetwijfeld zullen we nog meer nummers vergeten hebben te vermelden maar een lezer wees ons in ieder geval op het nummer "Ode Aan De Wegenwacht" dat bij Dureco in de beginjaren zeventig uitkwam. In 1997 werd verder het album Grootste Hits uitgebracht in de zogenaamde Regenboog-serie. Ook de niet eerder op de elpee verschenen "Ode Aan De Wegenwacht" staat op deze elpee. Zie op deze pagina ook: Soldat Gerhard – "Das Kartenspiel"; Keith Skues – "Deck Of Records".
Next Gert van der Zee. Zie: Ger Lammens.
Next Ginger Ale: The Flood (Eagle). Uit de beginjaren zeventig is deze formatie waarin onder meer Will Luikinga meespeelde. Verder singles onder meer "Promised Land" (Eagle) en "In The Sand" (Negram), "Bella Bella Ding Dong," "Mon Mon Mon" en "Scoobidab".
Next Gnomes Of Zürich – High Hopes. Te betwijfelen valt of deze groep destijds uit Zwitserland afkomstig was. Eerder valt te denken aan het volgende en dat daar de groepsnaam door is ontstaan: "Gnomes (Kabouters) van Zürich" is een denigrerende term die soms wordt gebruikt om Zwitserse bankiers te beschrijven. De term werd in 1964 bedacht door de Britse Labour-politicus George Brown in reactie op een bijeenkomst over een valutacrisis, die het Britse Pond pijn deed en die werd gezien als een gevolg van valutamanipulatie door Zwitserse banken. In ieder geval was het zo dat in 1967 McBebb, die destijds manager was van de Radio London deejay Keith Skues, hem en zijn collega's Ed Stewart en Mike Lennox vroeg in een achtergrondkoor mee te zingen met voornoemde groep in het nummer "High Hopes". Het was een Easterly Production die in 1967 uitkwam op het CBS-label. De compositie was van J. van Heusen en S. Cahn.
Next Graham Gill: Besame Mucho. In de categorie zingende deejays past ook Graham Gill. In 1973 zong hij zich in zijn programma namelijk helemaal schor, toen hij een instrumentale versie van "Besame Mucho" draaide en onderwijl een eigengemaakte tekst kweelde onder het motto "Great A Music."
Next Hans Mondt. Zie: Binkies
Next Harm Duimstra: Het Bakkertje Uit Het Hoge Noorden (Ariola). Achter de artiestennaam Harm Duimstra ging Veronica-deejay Will Luikinga schuil. In 1972 verscheen van hem de elpee "Het Bakkertje Uit Het Hoge Noorden" met daarop enkele van de kinderverhalen die hij begin jaren zeventig op Veronica voorlas over de avonturen van het Bakkertje uit het Hoge Noorden en Flip de Zeemeeuw. Dat zelfde jaar verscheen onder dat zelfde pseudoniem ook een single op het Ariola-label met op de a-kant het nummer "Rolleboldebol" waarin het bakkertje zichzelf voorstelt: "Roldeboldebol, roldeboldebol, ik ben een kleine bakker met de toverkrentenbol." Op de achterkant van de single stond het nummer "Flip De Zeemeeuw". "Rolleboldebol" kwam dat jaar op plaats 26 van de Tipparade terecht.
Next Henny Spijker, Alice Oppenheim en Hans Veerman: Uw Stem Is Ons Visitekaartje. Henny Spijker, die naast omroepwerk voor de AVRO, ook voor RNI werkte, nam – in opdracht van de Nederlandse spoorwegen met Alice Oppenheim en Hans Veerman, onder producer Pieter Goemans, dit plaatje op dat in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw verspreid werd onder het personeel van het toenmalige Staatsbedrijf. Doel was het personeel duidelijk te maken dat men altijd voor iedereen duidelijk verstaanbaar dient over te komen middels uitleg van stemgebruik.
Next Ian Macrae: The Ballad Of Lady Di / Three Minutes Silence (Stiff). Opgenomen naar aanleiding van het huwelijk van Lady Di met Prince Charles. Ian Macrae werkte in de jaren zestig zowel voor Radio City als Radio Caroline.
Next Ian Macrae: We'll Meet Again. Ian nam het nummer "We'Ll Meet Again" in Australië op in 1972 voor het RCA Victor-label. Ten tijde was hij breakfast deejay op 2UE in Sydney en wij kennen hem van zijn tijd op Radio City en Radio Caroline South.
Next Jan en Ceessie: Als Ik James Bond Was. Komisch plaatje gezongen door Veronica-deejays Jan van Veen en Cees van Zijtveld. Het nummer was, zoals Van Veen bevestigde, een cover van het eerdere en duitstalige "When Ich James Bond Wär" van de Amerikaans-Duitse deejay Chris Howland.
Next Jan van Veen: Candlelight. Op basis van de strijkende violen van het orkest van Mantovani nam Jan van Veen ooit een gedicht op dat gezien kan worden als een promotie van zijn programma "Candlelight" dat ooit begon op de zeezender Veronica. Het plaatje is door sessie-muzikanten ingespeeld in de Soundpush studio en in het koortje zingen de gezusters Paay. Uitgebracht op het Park/Basart label.
Next Jan Van Veen: Gratis. Oorspronkelijk droeg dit lied de titel "No Charge" en het is gecomponeerd door Harlan Howard. Het werd in de VS allereerst een hit voor Melba Montgomery, maar er zijn tal van uitvoeringen, onder meer van Tammy Wynette en Johnny Cash. In Nederland verscheen het onder de titel "Voor Niets" in de uitvoeringen van Gerard Smit en Bob Bouber. Peter Koelewijn produceerde de Duitse versie, die in 1976 als "Gratis" uitkwam en werd ingesproken door Jan van Veen.
Next Jan Van Veen: Hit-Tips. Er is een mooi voorbeeld van platenpromotie en wel voor HAVOC Records, destijds onderdeel van Negram-Delta. In 1966 kwam "Hit-Tips" met Jan van Veen uit, waarin hij nummers van het HAVOC-label voorstelde, ondermeer met Petula Clark, Sandie Shaw, Motions en Nancy Sinatra. Jan van Veen stelde de Top 10 voor alsof het een radioshow was. En het was een promotiesingle die niet in de verkoop was maar gratis werd verspreid binnen de platenwinkels.
Next Jan van Veen: Jan van Veen / Veronica (1969). Met op de A-side het nummer "Jan Van Veen" dat in 1969, werd ingezongen door een dameskoortje op de melodie van "Amen" ondermeer bekend van Otis Redding. Zie het als een super promotie voor Jan van Veen en zijn programma "Jan en Alleman" op Radio Veronica op 192. Op de B-side staat dan het liedje "Veronica" met de duur van 1 min en 43 seconden waarin Van Veen zelf zijn liefde voor Radio Veronica bezong. Opgenomen op de basis van de tune van zijn programma "Candlelight," gespeeld op piano: "Raak haar niet aan, laat haar spelen, immers is zijn het geluk van velen."
Next Jan van Veen: Merry Christmas. Poging van deze ex-Veronica-deejay om mee te doen aan de jaarlijkse Kerstplaten-hoos. Een collectors-item. Van Veen is verder bekend van de single: "Veronica" / "Jan Van Veen" (Park). Voorkant was de tune van Veronica's lunchprogramma, gezongen op de melodie van het gospelnummer "Amen". De achterkant was een soort van gedicht geschreven door Veronica-fan Henry Francino uit Den Haag en dit werd aan het vinyl toevertrouwd met als achtergrond het instrumentale nummer "Greensleeves," de tune van van Veen's programma Candlelight. In 1974 kwam de single "Meer" / "Meer (instrumentaal)" (Polydor) uit. Voor het station Radio Noordzee nam Jan daarvan ook nog een speciale versie op ter ondersteuning van de "Hou Em In De Lucht"-actie. Zie ook: Jan en Ceessie; Jan van Veen / James Iotti; Los Piratos.
Next Jan van Veen / James Iotti: Het Lied Van De Sirene. Van origine een Italiaanse zomerhit die andermaal werd bewerkt met een Nederlandse tekst die door Jan van Veen werd ingesproken.
Next Janice Nicholls: I'll Give It Five / The Wednesday Madison (Decca). Janice was deejay op Radio City en de vriendin van één van de leden van The Fortunes wiens manager Reg Calvert ook directeur / eigenaar van Radio City was.
Next John de Mol: El Paso. De voormalige directeur van Radio Noordzee nam in de jaren vijftig en zestig tal van grammofoonplaten op, waarvan dit nummer een bekend voorbeeld is. Andere songs zijn onder meer "Zomernachtfeest" en – met John de Mol's Swinging Specials – "Zonnig Madeira".
Next John De Mol En Combo Henk Elkerbout: The More I See You. Uit de tijd dat elke omroep zijn eigen orkestjes had. Zo was bij de NCRV ondermeer het Combo onder leiding van Henk Elkerbout regelmatig te horen op de radio. Ver voordat hij directeur van Radio Noordzee zou worden was John de Mol de zanger van dit combo en zong ondermeer het succes van Chris Montez, "The More I See You."
Next John McDonald. Zie: Sabby.
Next John Peel and Tony Blackburn: You Don't Bring Me Flowers. Deze prachtige klassieker van Barabara Streisand en Neil Diamond was reden voor BBC-deejay Noel Edmonds om in de jaren tachtig twee voormalige deejays van Radio London, John Peel en Tony Blackburn, het nummer ook te laten opnemen. Was hij maar nooit op het idee gekomen dan was ons dit bespaard gebleven.
Next John van Dooren: Eight Days A Week. John van Dooren was een van de vele pseudoniemen van Lion Kleerekoper (zie aldaar). Die naam (met twee o's) gebruikte hij bij zijn werk als presentator voor Radio Veronica en Radio 227. Hij was een van de meer succesvolle zingende deejays. Bij zijn geboorte in 1943 krijgt hij de naam Lion Kleerekoper. Zijn moeder noemt hem evenwel Lonnie en dat wordt dan al gauw Jonnie. Vanaf zijn vijfde levensjaar gebruikt iedereen de naam Johnny. Op veertienjarige leeftijd krijgt hij een platendeal bij Philips. De leidinggevenden van Philips vinden Lion of John Kleerekoper geen geschikte artiestennaam en komen met de naam John van Doren (met één enkele o) op de proppen. Omdat de zanger dan nog minderjarig is moeten beide ouders hun handtekening onder het platencontract zetten, maar ze weigeren te tekenen en dat is voor hem dan even einde oefening. Maar, hij komt terug op he podium. In 1967 brengt hij onder de naam John van Doren zijn eerste single "Marian" [Philips JF 333698] op de markt. Een tweede volgt snel: "It Ain't Fair" / "Last Night" [Philips JF 333 609]. In de jaren tussen 1967 en 1969 treedt hij op als leadzanger van de nederbeat-groep Daddy's Act. In 1967 scoorde deze formatie met een Beatles-cover, een soul-versie van "Eight Days A Week". Later scoorde hij wereldwijd als David Alexandre Winter. Zie: Lion Kleerekoper; David Alexandre Winter.
Next Johnny Camaro: Don't Worry Be Happy. We kennen dit nummer van Bobby McFerrin allemaal en het was Johnny Camaro die er in 1988 een Nederlandstalige persiflage van maakte en het met een Surinaams accent ten gehore bracht. Achter Johnny Camaro ging Alfred Lagarde schuil. De in Groningen geboren Lagarde begon zijn loopbaan bij Radio Noordzee en was verder onder meer te horen via de VARA en Veronica. Big Al, zoals Lagarde ook werd genoemd, nam als Johnny Camaro nog een aantal platen op, waaronder: "Oh Darling, Dans Nog Een Keer Met Mij" (1982), "Ik Ben De Weg Kwijt" (1989) en "Want We Gaan Weer Dansen" (1991; met Olga Lowina). Hij kwam in 1998 op 49-jarige leeftijd te overlijden.
Next Joost en Tineke: Turkse Koffie / Hé Tineke, Hé Joost (Funckler). Joost (Willem van Kooten) en Tineke waren beide deejays bij Veronica. Dit nummer van beide deejays stamt uit 1964. "Turkse Koffie" was tevens de naam van het fanblad van de Joost den Draayer-fanclub. De B-kant was een Nederlandse versie van "Hé Paula" van het Amerikaanse duo Paul and Paula.
Next Joost den Draayer: Spinning Ar / By The Way Of Ekseption (Velours). Werd opgenomen door Willem van Kooten (ex-Veronica, ex-Radio Noordzee en ex-Monique). Ook bekend van Joost den Draayer is: "Spotpourri," andermaal een aanvulling op het eerder uitgebrachte materiaal. Zie ook: Joost en Tineke; Praatpalen; Freddies.
Next Jos Brink: Pas Goed Op Jezelf / Toe Jos Draai Nog 'ns Een Plaatje. Door Jos Brink van Veronica.
Next Jurg van Been. Zie: Piet Hein.
Next Juul Geleick. Zie bij: Tom Mulder.
Next Karel van der Woerd: Studio Top 40 Wat Daar Kan . . . Deze promoplaat voor de nieuwe activiteiten, in 1974, van een aantal voormalige zeezendermedewerkers van Veronica nemen we op in ons overzicht aangezien het op het randje van de geschiedenis van Veronica als zeezender is opgenomen.
Next Keith Hampshire: Millions Of Hearts / Lonely Boy (King). Caroline-deejay Keefers gebruikte op deze single op de A-kant onder meer zijn slagzin: het welbekende Keefers' zinnetje "Knee knocking, toe tapping." De B-kant is een cover van de hit van Paul Anka. Verder nam hij nog op: "The First Cut Is The Deepest" / "Waking Up Alone" (A&M); "Daytime Nighttime" (1972) en in 1973: "Sitting In The Park" / "First Cut Is The Deepest" (A&M). "It's All Part Of Using" was andermaal een nummer van deze voormalige Caroline-deejay, die met zijn zangcarriere vervolgens veel geld zou verdienen in Canada en Australië. In het voorjaar van 1974 werd het laatstgenoemde nummer ook veel gedraaid op Radio Atlantis. In 2006 nam Hampshire het nummer "The Olga Patricia" op en wel op een tekst van Swinging Radio England deejay Rick Randell. De song werd in mei tijdens een reünie van voormalige medewerkers van het station uitgedeeld; een productie in eigen beheer uitgebracht.
Next Keith Skues – Deck Of Records. Het was in zijn 500ste aflevering van het programma "Skues Me", tevens zijn laatste op BBC Eastern Counties Radio in september 2020, dat Keith Skues vertelde zich ooit ook te hebben overgeven aan het zingen van een lied, met als titel "Deck Of Cards". Het dient volgens hem gezien te worden als een persiflage op de hit van Wink Martindale, genaamd "Deck Of Cards", dat in december 1959 uitkwam. "Deck of Records" is in 1960 ingezongen in de tijd dat Keith Skues werkzaam was bij BFBS Keulen en zijn uitvoering is nooit op vinyl verschenen. Wel is het decennia later, in een zeer beperkte oplage, verschenen op cd met daarop tevens zijn tune en verschillende van zijn zo bekende 'catch phrases'. Winterdale was trouwens niet de eerste die "Deck Of Cards" opnam, dat gebeurde in 1948 door T. Texas Tyler. Andere zeer bekende versies – er werden tientallen opgenomen – zijn die van Bruce Low, Max Bygraves en Gerard de Vries. Zie op deze pagina ook: Gerard de Vries; Soldat Gerhard – "Das Kartenspiel".
Next Kenny Everett: The B-Side / Knees (Decca). Een eerste poging van Kenny, in 1965, om de hitlijsten te beklimmen. Er volgden andere, zoals: "It's Been So Long". Op deze single uit 1968 maakte Kenny het de deejays wel heel gemakkelijk door de plaat in de intro zelf aan te kondigen. "Nice Time" / "Now For A Little Train Number" (Deram) stond op 14 maart 1969 genoteerd als tip. De talentvolle voormalige Radio London-deejay zou later nog meerdere platen opnemen en een succesvolle televisieshow krijgen. In 1978 verscheen de EP One Year Of Cuddley Capital en het album The 20 Worst Songs Ever Recorded. Noemenswaard zijn verder: "The Edge" en natuurlijk ook: "The Snotrap, Part 1" (EMI). Kenny scoorde een gigantische hit met dit nummer in 1983. "The Snotrap, Part 2" (EMI) was een vervolg op deze eerste hitsingle, helaas zonder de hoge hitnotering. In 1980 volgde The Greatest Adventure Yet of Captain Kremmen (EMI). Deze elpee kwam uit naar aanleiding van de verhalen over Captain Kremmen in zijn populaire radioprogramma op de BBC. Vermeldenswaard is ook de Naughty Joke Box (Relax Records/CBS) uit 1984. Ook deze elpee staat vol bekende Everett-grappen, grollen en typetjes.
Next Kenny Page. Zie: Sabby.
Next Klaas Vaak: And I Love Her / En Ik Hou Van Haar. Op de melodie van "And I Love Her" in de uitvoering van het George Martin Orchestra nam Klaas Vaak, oftewel Tom Mulder, in zijn Veronica-tijd zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie op, waarbij nieuwe teksten waren geschreven en gezongen.
Next Krijn Torringa. Zie: Bob en Brenda.
Next Larie Lingo and The Dipsticks: Convoy (1976). In deze groep figureerden zowel Tony Blackburn als Paul Burnett (ex Radio 270).
Next Lenny Gamble: I'll Do Anything Bride (Casino Classic Label). Was de B-kant van "Little Darling" door the Flirtations. Kwam in 1978 uit en Lenny Gamble was een pseudoniem van ex-Radio London en ex-Caroline-deejay Tony Blackburn (zie aldaar).
Next Leo van der Goot. Zie: Wouter Larijnx ter Zeekeringh.
Next Lex Harding. Zie: Los Piratos.
Next Lion Kleerekoper. Hij werd geboren als Lion Kleerekoper, maar gebruikte tal van pseudoniemen waaronder John van Doren, John van Dooren en Jan Paardekoper. Kleerekoper was een van de meer succesvolle zingende deejays. Zo was hij de leadzanger van de groep Daddy's Act en had hij later onder de naam David Alexandre Winter een geslaagde muzikale carrière in Frankrijk. Zie: John van Dooren; David Alexandre Winter.
Next Liz West. Zie: Maronic Surveyors.
Next Los Piratos: Na-Na-Na-Hé-Hé / Boem (Decca AT 10412). Los Piratos waren de Veronica-deejays Lex Harding, Rob Out en Jan van Veen. Dit nummer is een bewerking van het nummer "Na Na Na Hey Hey" van de formatie Steam, waarin de drie deejays hun piratendom bezingen. De eerste regel luidt toepasselijk: "Wij zijn piraten ..." Het werd in 1969 uitgebracht en kwam op 6 december 1969 binnen als Alarmschijf; hoogste notering: 36; aantal weken: 2. De beide nummers werden in 1971 andermaal uitbracht als "Woopy Whistle" / "Boem" (Decca) – onder de groepsnaam Los Piros – en als "Na-Na-Na-Hé-Hé" / "Boem" (Philips) onder de artiestennaam Tribune (zie aldaar).
Next Lynsey de Paul: Won't Somebody Dance With Me (MAM). Op dit nummer van Lynsey de Paul is een "deep voice" te horen die vraagt: "May I have the pleasure of this dance." De stem behoort toe aan ex-Radio London-deejay Ed Stewart.
Next Marc van Amstel Band: The Trends Of Today. Titel geeft al aan dat het gaat om een lied over de veranderlijke dingen in het leven. Werd in 1988 uitgebracht en volgens Marc zelf werden er wel dertig exemplaren van verkocht.
Next Mark Roman: Gonna Get Along Without Ya Now / Cuddly Toy (Columbia). Werd in 1968 opgenomen door deze voormalige deejay van Radio London.
Next Mark Wesley: Nothing But A Sad Sad Song. In de "Andy Archer Show" op RNI in augustus 1970 kondigde Archer deze compositie van Jonathan King aan in een uitvoering van de toenmalige RNI-deejay Mark Wesley. Verder is er niet veel van bekend, maar het lied hoort zeker thuis in deze lijst. Zie verder ook: Cardboard Orchestra; Wooly.
Next Mark Wesley: Hands Of Time. Een flexi-disc die in 1975 uitkwam als een promotieplaat en werd weggegeven aan apothekers die de producten van "The Rubinstein Bio Clear Range" in de verkoop hadden of namen. Mark Wesley, ondermeer bekend van RNI, was op dat moment ook werkzaam voor Radio Luxembourg waar de productielijn werd gepromoot via commercials.
Next Maronic Surveyors: I Spy For The DTI. Spotlied uit 1985 door onder meer medewerkers van Laser 558 op de actie van de Britse overheid die een schip, the Dioptric Surveyor, inzette om de bevoorrading van het zendschip Communicator van Laser 558 en de Ross Revenge van Radio Caroline te verhinderen. Op de 12-inch-versie stond ook de zogenaamde "White Hall extended version." Kwam al eerder in een andere categorie voor (zie de tweede pagina van deze discografie). Aangezien Erin Kelly en Liz West (beiden Laser) en Robbie Day (Laser en Caroline) meezongen in het achtergrondkoor wordt het hier nogmaals genoemd.
Next Marijke Philips: Draaien / Het Einde. Marijke Philips was in 1964 heel kort omroepster bij TV Noordzee als vervangster van Marianne Bierenbroodspot. Daarna ging zij — op voordracht van Arie Kleywegt — bij de VPRO werken als omroepster. Verder deed ze veel theaterwerk en presenteerde ze samen met Karel Prior het amusementsprogramma "Liedjes op Zicht". En die Karel Prior werkte dan weer voor Radio Noordzee in 1971 met zijn programma "Prioriteiten". Naast de genoemde liedjes nam Marijke Philips ook het nummer "Weet Je Hoe Ik Weten Kan", dat zeer geliefd was en is onder de landpiraten.
Next Meta de Vries en Krijn Torringa: All I Ever Need Is You. In het begin van de jaren zeventig was een aantal uitvoeringen van dit nummer in omloop, zoals die van Ray Charles en die van Kenny Rodgers en Dottie West. In 1971 verscheen er ook een versie op het Bovema-label van twee "medewerkers" van de zeezenders. Krijn Torringa werkte voor Veronica en was in 1971 bij de AVRO werkzaam. Daar was ook de freelance-medewerkster Meta de Vries actief. Tegelijkertijd werkte ze ook voor Radio Noordzee, waar ze de Rufad Show presenteerde voor de warme bakker, een programma dat trouwens later ook op Veronica was te beluisteren. Tezamen namen ze "All I Ever Need Is You" op.
Next Mi Amigo Boys: Amalia (Start / Monopole). In 1975 een carnavalssingle opgenomen door de Mi Amigo-deejays.
Next Mi Amigo Boys: Mi Amigo. Het "Mi Amigo-lied" is te vinden op een elpee die in 1975 onder de titel Gouden Mi Amigo Hits werd uitgebracht op het Gnome-platenlabel. Op hetzelfde album staan ook een aantal jingles van de Mi Amigo Boys en verder ook songs van typische Mi Amigo-sterren zoals Paul Severs, John Horton, Ricky Gordon en Samantha.
Next Mi Amigo Deejays: Mi Amigo Radio / Mi Amigo Jingles. Werd in 1975 opgenomen door de Mi Amigo-deejays. Zie ook: Mi Amigo Boys.
Next Michael Robinson en Will Luikinga: Veronica Blues. Werd speciaal geschreven voor de reünie van oud Veronicamedewerkers zoals op 31 augustus 1996 werd gehouden in Hilversum.
Next Mick Luvzit: Long Time Between Lovers / Though I Still Love You. Het jaar van release is onbekend. Mick werkte in de jaren zestig voor Radio Caroline.
Next Mike Lennox: Images Of You / Words I Like (Decca). In 1968 opgenomen door de voormalige Radio London-deejay.
Next Mike and Michael: A Star / Caroline. Mike was Mike Rondel, oftewel Jaap de Groot en Michael was Roek Williams. Het duo maakte in de beginjaren zeventig meerdere platen in Nederland.
Next Mick Luvzit: Long Time Between Lovers / Though I Still Love You. Mick werkte in de jaren zestig voor Radio Caroline. Deze single werd in 1966 uitgebracht op Decca.
Next Mods: Moef Ga Ga. De Mods, een uit Nijmegen afkomstige formatie, waren in 1965 verantwoordelijk voor het opnemen van de tune van het AVRO TV-programma "Moef Ga Ga," een melodie gecomponeerd door Ruud Bos met teksten van Bob Rooyens. De vrouwelijke stem die je in het lied hoort is van niemand anders dan Tineke de Nooij.
Next Motions: Teenbeat: Songbook LP APLP 101. In 1967 verschijnt een Motions LP in de Songbook serie (waarin ook albums van Tee Set en The Outsiders werden uitgebracht). Deze LP's kenmerken zich door liedjes, afgewisseld door stukjes gesproken tekst (in het geval van The Motions ingesproken door Joost den Draayer). De Motions' Songboek LP begint met het voorstellen van de bandleden: "Ik ben het, zei Rudy Bennett"; "Henk Smitskamp op zoek naar geluk." Het nummer "How Can We Hang On To A Dream" is een grote solo-hit voor Bennett.
Next Ned Miller Band With Neddy Noel: The Ballad Of Radio 270. Jarenlang was er sprake van dat Ned Miller dit nummer door zijn band zou laten opnemen. Uiteindelijk is het in de nazomer van 2016 eindelijk zover gekomen. Uiteraard worden de woelige tijden van Radio 270, van een halve eeuw geleden, bezongen. Op YouTube is de versie ook te zien en dan voorzien van uniek filmmateriaal. Beelden een halve eeuw geleden geschoten door Neddy Noel.
Next Nederlands Artiestenkoor: Joost Mag 't Weten / Asia Minor (Phonogram). Deze single werd in 1978 opgedragen aan Joost den Draayer, bij zijn afscheid als deejay. Op de achterkant stond het nummer "Asia Minor" van Kokomo, de eeuwige tune van de "vader aller deejays" (sinds 1961) geperst, terwijl op de voorkant hetzelfde nummer was opgenomen met een tekst over de loopbaan van Willem van Kooten. De plaat was opgenomen door deejays en artiesten als hommage aan de grote meester. Het nummer bereikte de hitparade: binnengekomen op 10 juni 1978; hoogste notering: 13; aantal weken: 5. De plaat was overigens al eerder uitgebracht op het London label.
Next Neil Spence. Zie: Dave Dennis
Next Norbert: Liever Lief / 'T Is Te Laat (Philips). Eén van de vele singles die de voormalige Mi Amigo-deejay opnam. Andere bekende singles zijn: "En Dat Vergeet Ik Nooit" / "Sprookje" (Philips), "Meisjelief" (Start), "De Zee" (Philips), "Dank Je Wel Lieve Meid" (Philips), "De Zee" (Philips), "Zomermeisje" (Philips), "Groote Brugge" / "Boudewijnpark" (Hey), "Yeah" (CBS), "War Beat," en "Pas Op Voor De Verf" / "Liedje Voor Mary Ann" (Philips). Dat laatste liedje boekte een fenomenaal succes in België en Nederland.
Next Paul Burnett. Zie: Dave Lee Travis; Larie Lingo and the Dipsticks.
Next Pete Drummond And The VHF Band: Rocking At The BBC / Goodbye (Warner Brothers). Kwam uit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de BBC.
Next Peter Holland. Zie: Radio Noordzee Koor.
Next Peter de Vries. Zie: Duo Binnenstebuiten, alsmede: D.J. Wout en Piet Paulusma.
Next Pierre van Ostade: Zus En Zo. Plaatje van de man die bij Veronica programma's maakte onder de naam Gaston Huysmans. "Zus En Zo" werd gezongen op de melodie van "Tom Hark". Op de achterkant staat het nummer "In De Jungle".
Next Piet Hein: 't Kijkglas Moet Vol. Achter de artiestennnaam Piet Hein hield zich in 1969 de Veronica-technicus Jurg van Been schuil.
Next Praatpalen: Ome Sjakie (Polydor). Single van de Veronica-deejay Joost den Draayer (Willem van Kooten), Fred Haayen (Polydor-producer en later directeur van Polydor USA) en Peter Koelewijn. Jan van Veen wilde de plaat niet gedraaid hebben op Veronica wegens de te onkuise tekst en werd daarin gesteund door de Veronica-directie. Reden genoeg voor Joost om destijds bij het station te vertrekken. Was een Top 40 hit in 1968. Later nam men in 1969 nog de single "Maar Dan Kom Ik" op. Zie voor dit zelfde trio ook: Freddies.
Next Praatpalen: Wat Gaan Ze Hard Op De Schaatsen / Ome Sjakie. Het blijkt dat "Ome Sjakie" (zie hierboven) in 1968 ook nog een keer op een B-kant verscheen en wel op de achterkant van "Wat Gaan Ze Hard Op De Schaatsen," waarbij een verwijzing naar Ard Schenk en Kees Verkerk. In de Praatpalen stond ondermeer Willem van Kooten van Radio Veronica opgesteld.
Next Projectiles. Zie: Sietze Gardeniers.
Next Radio Mi Amigo 272 DJs: Love Me Tender. Op een onbekende instrumentale versie van de bekende Elvis-Presley-song zongen de deejay's van Mi Amigo de tekst opnieuw in.
Next Radio Noordzee Koor: Geef Ons Een Kans / Radio Noordzee Jingles (Elf Provinciën). Met Peter Holland als lead-vocalist. Deze plaat werd in 1973 uitgebracht in het kader van de "Hou em in de lucht" actie en werd een week lang ieder uur op het hele uur gedraaid. Was wel terug te vinden in de Noordzee Top 50 maar haalde om duidelijke reden van concurrentie de Veronica Top 40 niet.
Next Rascal Roots: Someday I Find A Love. Van dit onbekende groepje was Veronica-technicus Sietze Gardeniers de drummer en zanger.
Next Rene and Renato: Save Your Love. Een grote hit van dit duo waarmee ze in 1982 wereldwijd scoorden. Het gaat in werkelijkheid om een compositie van Johny Flux en zijn vrouw Sue. Flux werkte bij Radio City en verscheen later op Radio London als John Edwards.
Next Rob de Nijs: Vriend Voor Een Dag. In de begindagen van zijn zeer lange carrière was een groot deel van de songs, dat door Rob de Nijs werd opgenomen, een coverversie van buitenlandse hits. Zo ook de in januari 1966 verschenen single op het Philips-label. Het nummer "Vriend Voor Een Dag" is een bewerking van "Yesterday Man" van Chris Andrews in een Nederlandse vertaling van Tineke de Nooij van Radio Veronica. Het orkest dat De Nijs begeleidde stond onder leiding van Frans de Kok. De teksten werden ondergebracht bij Intersong/Basart. Het nummer is in februari 2022 opnieuw uitgebracht in de box Tegen Beter Weten In die maar liefst 32 cd's bevat met praktisch alle songs die Rob de Nijs, al dan niet met anderen, opnam.
Next Rob en Birgit: Papa Wat Gebeurt Er? (Bovema/Negram). Veronica's programmaleider Rob Out met dochter Birgit, met een nummer uit 1974 geschreven door Dimitri van Toren.
Next Rob Hudson en Dick Verheul: Mi Amigo, Baken 16. Dit nummer, gebaseerd op de "Bronx-theme," werd slechts een keer uitgevoerd, live, "on air" en op Radio Mi Amigo natuurlijk: "Mi Amigo, Baken 16, Iedere dag ...," enzovoorts, enzovoorts.
Next Rob Out: Kerstnieuws. Dit nummer was een bewerking door Rob Out van het nummer "Silent Night" van Simon and Garfunkel. Zie ook: Egbert Douwe; Los Piratos; Rob en Birgit. In 1969, tijdens een van de Egbert Douwe opnames in de GTB studio in Den Haag, namen Rob Out en Peter Koelewijn een tweetal instrumentale nummers op, te weten "Count down" en "Stampede." Ze werden op de plaat gezet onder de groepsnaam Robbie's Soul Power en bereikte zelfs de hitparade.
Next Rob Out: Koelewijn Behoeft Geen Krans. In 1974 kwam er een elpee uit met de titel Koelewijn behoeft geen krans, waarop tal van composities die Peter Koelewijn voor diverse artiesten had gecomponeerd en tot succes had gemaakt. In dezelfde periode kwam het lied "Oh Robbie" van hem uit waarop hij zijn vriendschap met Veronica's Rob Out bezong. Het antwoord was er ook al snel, maar werd nooit een succes: Rob Out met "Koelewijn Behoeft Geen Krans."
Next Robbie Dale: Hey You're Crazy / Freddie De Fluiter (Philips). Ten tijde van zijn periode bij Veronica nam hij ook nog een aantal singles op met zijn Soul Power: "Countdown" / "Stampede" (Philips) (zie aldaar)
Next Robbie Dale: Soul Mamma / Queen Stella (Pink Elephant). Robbie Dale was eerst deejay op Radio Caroline en ging daarna werken voor Radio Veronica. Dit nummer was een ode van Dale aan zijn vrouw.
Next Robbie Day. Zie: Maronic Surveyors.
Next Robbie's Soul Power: Countdown / Stampede (Philips). In 1969 uitgebracht en gezongen door Veronica-deejay Rob Out en Peter Koelewijn. Zie ook: Rob Out.
Next Roek's Family: Get Yourself A Ticket (Park). In deze formatie onder meer Wil Luikinga, voormalig Veronica- en Caroline-deejay. Verdere singles: "Hurry For The Army," "I Got To Bed At Seven," "I Want You Back Again," "Crazy Rockin Daisy," "I Can Remember" en de elpee Get Yourself a Ticket kwamen allemaal in de periode 1968/1969 uit.
Next Sabby: The Album. Een formatie uit Israël die in 1990 een elpee opnam met onder meer het nummer "Sailing For Peace". In het achtergrondkoor van deze groep onder meer de Voice of Peace-deejays Kenny Page en John McDonald.
Next Screaming Lord Sutch: Till The Following Night / Good Golly Miss Molly (HMV). Van deze voormalige eigenaar / deejay van Radio Sutch zijn in de afgelopen decennia tal van singles en elpees uitgebracht, zoals de single "Election Fever / Rock The Election." David Edward Sutch overleed in 1999. Hij was toen, namens zijn "Official Monster Raving Loony Party," ook de langst zittende partijleider uit de Britse politieke geschiedenis.
Next Sietze Gardeniers. Sietze Gardernier was samen met J. Rigter verantwoordelijk voor het schrijven van het nummer "Dum-Do-Di-Dum" dat werd uitgevoerd door de Rascal Roots (zie aldaar) en in 1966 op het Mercury label verscheen. De track verscheen later ook nog eens op de LP Beat behind the dikes op het Philips Label. De technicus speelde ook in Gary O'Shannon (zie aldaar) en de Projectiles. Samen met Will Luikinga verbouwde Gardeniers ook nog eens het nummer "De Glimlach Van Een Kind" van Willy Alberti tot "De Handel Van Verweij."
Next Simon Dee: Julie / Whatever Happened To Us (Chapter One). Dit door Les Reed geproduceerde nummer werd niet alleen door Simon opgenomen maar ook door Tony Brandon (1969).
Next Soldat Gerhard – Das Kartenspiel. Officieel heet het nummer "Deck Of Cards". Het werd in de VS een hit van Tex Ritter. Bij onze oosterburen kwamen er twee versies uit. Bruce Low is alom geroemd destijds in West-Duitsland om zijn prachtige uitvoering, terwijl in ons land onder meer Gerard de Vries het nummer "Het Spel Kaarten" tot een hit maakte in 1965. Als zingende deejay dus, destijds werkend voor Radio Veronica (zie ook bij Gerard de Vries voor meer). Onder de naam Soldat Gerhard kwam de Duitstalige versie van zijn nummer uit met als titel: "Das Kartenspiel" en werd zijn naam veranderd van Gerard de Vries in Soldat Gerhard. Zie op deze pagina ook: Gerard de Vries; Keith Skues – "Deck Of Records".
Next Stan Haag: Pigalle, Zo Heet Die Grote Muizenval In Het Hartje Van Parijs. Stan Haag bewoog zich vaker op het pad van de platenmakers. Zo zijn van hem ook nummers als het "Eifeltorenlied," "Noordzeestrand" en "Verlegen" bekend. Hetzelfde geldt voor een nummer met de titel "Veronica". Op het vierde album uit de V&D-serie "13 Hits aan de Spits van Stan Haag" (Discofoon) stond ook nog een nummer over Veronica, dat door hem was geschreven. Het werd gezongen door ene Dick Jockey. Haag zong overigens ook wel eens commercials in. Op Radio Mi Amigo viel in 1976 bijvoorbeeld een commercial te horen voor Mi Amigo Jeans. Het was een aangepaste versie van Ria Valk's "Dan Moet Je Mijn Zuster Zien". In Haag's uitvoering werd dat: "Dan Moet Je Die Vogel Zien". Tot zijn rijke oeuvre behoorden verder ook liedjes als "Catharina," "Ons Festival," "Verlegen" en "Bim Bam Boemerang."
Next Stan Haag: Veronica Moet Er Zijn. In 1973 maakte Veronica deejay Stan Haag een kort lied dat in de programma's van het station werd uitgezonden vanaf band. Het is dus nooit officieel uitgekomen. Hij zong het lied op basis van het nummer "Life On The Ocean Waves" van The Pride of the 48 Band.
Next Stevi Merike: As Tears Go By / Girl. Caroline-deejay Stevi Merike had de eer in 1965 een plaat te mogen opnemen op het Decca-label.
Next Stevie Gee. Zie: DJ King.
Next Studio-orkest onder leiding van Tony Vos: Glazen Stad (MMP). Was een instrumentaal nummer ter ondersteuning van een zeer populaire televisieserie uit de jaren zestig. De single werd dan ook een gigantische hit. Van dezelfde formatie werd ook "The Girl With The Sun In Her Hair" bekend. Zie ook: Tony Vos.
Next The Opposition: Who Do You Think You're Kidding Mr. Wilson? Pas in juni 2014 werd bekend dat er van dit nummer, dat tijdens de uitzendingen van Radio Caroline in juni 1970 intensief werd gebruikt in de verkiezingsweek, drie exemplaren op vinyl waren geperst.
Next Telegraafpalen: Zeg Feyenoord We Komen Het Cupje Halen. Een lied opgenomen in 1971 op het Dureco label met op de hoes het logo van dagblad De Telegraaf. Op zich niet vreemd omdat de beide zangers bij dit dagblad werkten. Jip Golsteijn was popjournalist en Barry Zand Scholten sportjournalist. Deze laatste was tevens presentator van het programma 'Telesport op Veronica.'
Next Tineke De Nooij En Jan Van Veen: Tien Dagen Tientjes Voor Uw Top Tien Tips. We gaan proberen geld te verdienen. Het ging om een speciale actie voor platenzaken. Van 25 maart tot 7 april 1967 liepen er medewerkers (sters) van Negram/Delta zomaar willekeurig een platenzaak in en vroegen dan naar een plaatje in een bepaald genre. Op de achterkant van dit plaathoesje staan tien platen die zijn uitgebracht door Negram Delta en je kon als platenhandelaar een Tip Tientje verdienen door één van de tien platen aan te bevelen. Als je de hele serie van 10 singles kon tonen dan kreeg je maar liefst 15 gulden! Op de plaat spreken Jan van Veen en Tineke de verbindende teksten tussen de reacties van de mensen in de platenzaken en delen van de fragmenten.
Next Tom Bradley - Fly With Me. Bradley heeft een lange loopbaan als anchorman op Channel 9 in Nieuw Zeeland en wel gedurende drie decennia. Ook is hij schrijver van kinderboeken, entertainer, zanger en bovendien was hij één van de good guys van Radio Hauraki. In 1970 kwam het nummer "Fly With Me" uit, waarmee hij onder meer verscheen in de Australische versie van "Bandstand."
Next Tom Collins. Zie: Bert van Es, Binkies
Next Tom Mulder: Schone Slaapster. Op werkbezoek in Canada vond Tom (Klaas Vaak) deze plaat een jaar of tien geleden in een Engelstalige versie. Het nummer was gezongen door een deejay en toen dacht Tom: "Wat hij kan kan ik ook." Ook maakte Mulder de elpee Hoe Bedien Ik de 27 Mc, waarvan de techniek werd verzorgd door Juul Geleick. Zie verder ook: Binkies.
Next Tommy Vance: You Must Be The One / Why Treat Me This Way (Columbia). De A-kant werd in Los Angeles opgenomen in de Gold Star studio's met als orkest dat van Phil Spector. Het werd echter niet in Amerika uitgebracht aangezien hij het land ontvluchtte daar hij anders in militaire dienst naar Vietnam moest. De B-kant werd in London in een studio in Bondstreet opgenomen. Vance werkte zowel voor Caroline als London. Later, in 1966, nam hij nog de single "Off The Hook" / "Summertime" (Columbia) op. Later, jaar onbekend, werd "I've Been Lonely So Long" / "Melinda Maria" tesamen met the Phantom Band opgenomen op het York Records Label.
Next Tony Berk: Achter De Regenboog (Philips). Werd in 1973 door Tony Berk opgenomen en sloeg enigszins op het Radio Noordzee-prijzenspelletje "Prijsbewust" ("Achter de regenboog straalt een pot vol met goud." Op het nummer "Leo" van Ria Valk, dat in 1976 werd uitgebracht op het Park Label, een onderlabel van Basart, was een deejay – onder invloed van een dosis carnavalspils – aan het meebrullen. Ook hier ging het om Tony Berk die na de closedown van RNI was blijven hangen bij Strengholt. Van deze onderneming was Basart weer een dochteronderneming. Het nummer werd uitgebracht onder nummer ParkBP 091. Zie verder ook: Danny Mirror.
Next Tony Blackburn: Don't Get Off That Train / Just To Be With You Again (Fontana). Single van Tony uit 1965. In hetzelfde jaar verscheen ook: "Is There Another Way Of Love You" (1965). Een jaar later kwam op Fontana ook nog het nummer "Green Light" (1966) uit. Verder kwam er in 1966 een single uit: "Tony Blackburn Meets Matt Monro". "Don't Get Off That Train" stond op de B-kant. Vervolgens ging Blackburn naar MGM waar "So Much Love" / "In The Night" (1968), "She's My Girl" / "Closer To A Dream" (MGM) (1968), "It's Only Love" / "Open Your Eyes" (1969) en "Blessed Are The Lonely" / "Wait For Me" (Polydor) uitkwamen. Blackburn zette verder ook nummer "Here Today, Gone Tomorrow" op de plaat. In welk jaar is onbekend, maar waarschijnlijk ergens aan het eind van de jaren zestig. Op MGM kwam in 1968 de elpee Tony Blackburn Sings uit, terwijl respectievelijk in 1969 op Polydor en 1971 op RCA elpees uitkwamen met als titel Tony Blackburn. Beide elpees waren verschillend van inhoud. In 1970 verscheen het album: Tony Blackburn Meets Matt Monro. Op RCA kwamen vier singles uit: "Is It Me, Is It You" (1970), "Chop Chop" / "If You Were A Dream" (1971), "Cindy" / "Dusty" (1972) en "Paper Song" / "Money Don't Make A Man" (1972) uit. Op Decca verscheen in 1975 tenslotte "Fairy Tales" / "Arnold". Genoemd moet ook de single "It's Only Love" / "Janie" (Decca), die uitkwam in de tijd dat Blackburn bij Radio London werkte. Zie ook: Lenny Gamble; Larie Lingo and the Dipsticks.
Next Tony Brandon: Candy Kisses (MGM). De voormalige Radio London-deejay nam deze single in 1968 op. Vijf jaar later nam hij ook het nummer "Julie" op dat op de achterkant stond van "Sleep Little Children" (Chapter One). In de laatste week van uitzendingen van Radio London werd tevens het nummer "Just Leave It To Me" als Radio London climber gedraaid maar dit nummer verscheen nooit op plaat.
Next Tony Vos: Een Zwoele Zotte Zomer / In Yokohama (MMP). Binnengekomen in augustus 1963; hoogste notering: 12; aantal maanden: 3. Tony Vos was destijds programmaleider van Veronica en werd later een gerenomeerd platenproducer, onder meer verantwoordelijk voor het succes van Boudewijn de Groot. De B-kant is een Nederlandse bewerking van het nummer "Sukiyaki" en stond ook genoteerd: binnengekomen: september 1963; hoogste notering: 13; aantal maanden: 13. Bekend is verder de single: "Tilly Oh Tilly" / "Ik Voel Me Zo Alleen" (MMP). De B-kant was een bewerking van het nummer "All Alone Am I" van Brenda Lee. Zie ook: Studio-orkest onder leiding van Tony Vos.
Next Tony Vos Met Zangeres Sandy Fort En Het Off The Road Trio: Love For Sale. Dit is één van de achttien nummers die voorkomen op een speciale CD met jazzy muziek die werd uitgegeven ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de firma Domed BV. Het trio bestond uit pianist Cees van der Wilden, drummer Bob van Hoolwerff en bassist Willem Meijboom. Gezien de speciale uitgave is deze CD, die de titel Captain's Mainstream meekreeg, een veel gezocht item bij verzamelaars.
Next Tony Vos Quartet: Danse Vise. Een prachtige jazzy uitvoering van "Danse Vise," dat in 1963 het winnende liedje was op het Eurovisie Songfestival in Londen. Het was het Deense duo Grethe en Jorgen Ingmann dat daarmee het songfestival won met liefst 42 punten voorsprong op de nummer twee van dat jaar, Zwitserland. Tony Vos was uiteraard ook werkzaam bij Radio Veronica. De opname is afkomstig uit een Willy en Willeke Alberti-show uit 1965.
Next Tony Vos Quartet: Souvenir / You Hi To My Ho. In het jaar 1955 werd door Philips een LP uitgebracht met als titel: Jazz Behind The Dikes. Op deze LP staan ook een tweetal nummers van het Tony Vos Quartet, dat bestond uit: Børge Ring op dubbele Bas, Fred Gilhuys op drums, Henk Vos aan de piano en tenslotte Tony Vos op altsaxofoon.
Next Tony Vos Trio: Undecided. In het jaar 1963 naam Tony Vos met zijn trio nog drie nummers op, naast het succesvolle "Een Zwoele Zotte Zomer." Met zijn Jazz Trio bestaande uit Arend Nijenhuis op bas, Han Bennink op drums en Tony Vos op saxofoon, namen ze onder meer "Undecided" op en verder: "Lover Man" en "Comin' Home Baby," een nummer dat hij later nog eens opnam als producer van "Crazy Caesy" en nog weer later met "Casey and the Pressure Group."
Next Tribune: Na-Na-Na-Hé-Hé / Boem. "Na-Na-Na-Hé-Hé" is precies het zelfde nummer als dat van Los Piratos (zie hierboven onder: Los Piratos), met dezelfde titel, alleen met een ander hoesje en een andere zanger, namelijk producer Peter Koelewijn die met een lichtelijk aangepaste tekst probeerde om een graantje mee te pikken van het feit dat Ajax in 1971 in de Europacupfinale stond. Veel moeite troostte Koelewijn zich niet, want de geluidsband van deze zogeheten voetbal-versie is duidelijk dezelfde. Ad Bouman bevestigde dat overigens. De B-kant "Boem" is verder compleet identiek aan die van de eerdere single en dus ingezongen door de Veronica-deejays Lex Harding, Rob Out en Jan van Veen. Deze plaat werd dus uitgebracht in 1971. In hetzelfde jaar werd ook de single "Woopy Whistle" / "Boem" (Decca) uitgebracht van de groep Los Piros. Ook ditmaal betroffen de A- en de B-kant dezelfde nummers in dezelfde uitvoeringen.
Next Veronica Deejays: Veronica Blijft. Werd in 1971 opgenomen door de Veronica-deejays ter ondersteuning van de actie "Veronica Blijft Als U Dat Wilt".
Next Wally Duval. Zie: Wally Meehan.
Next Wally Meehan: 18 Yellow Roses. Een klassieker die in 1963 zowel door Marty Robbins als Bobby Darin tot een hit werd gezongen. In de maand mei 2014, ruim een halve eeuw later, werd het andermaal opgenomen en wel door Wally Meehan, ex-Caroline-deejay.
Next Wally Meehan: Streets Of Dublin. Voordat hij als deejay aan de slag ging bij Radio Caroline North was Wally Meehan actief als gitarist en zanger bij de Ierse Nevada Showband. Ook na afloop van zijn zeezenderavontuur bleef Meehan muzikaal actief. Zo bracht hij in 1968 in Londen een single uit bij CBS, onder de naam van Wally Duval. Uitgezongen is hij ook in 21e eeuw nog niet. In 2006 bracht hij een cd-single uit met de nummers "Streets Of Dublin" – met een knipoog naar Ralph McTell – en "When You Were Sweet Sixteen."
Next Wilfred de Jong. Zie: Duo Binnenstebuiten.
Next Will Luikinga: De Reclamenamen 1974. Het was de Veronica-deejay Will Luikinga die op de melodie van "Overlevenden" van het "Kabaret voor de Overlevenden" een soort van ode voor de adverteerders van het jaar 1974 op het station inzong.
Next Will Luikinga: Will Wil Wel's: Sneeuwbalorkest Goes Party (CBS). In 1974 verschenen feest-elpee. In 1980 verscheen van Luikinga ook nog het album Will Wil Wel (Philips 6423 413) met daarop numers als "Driekus Kiekus," "Donna, Doe De Afwas," en "Koos De Gele Kanarie." Zie ook: Dean Alan Set; Ginger Ale; Harm Duimstra; Michael Robinson en Will Luikinga, Roek's Family, Sietze Gardeniers.
Next Willem van Kooten. Zie: Freddies; Joost den Draayer.
Next Wooly: Golden Golden / Sugar Daddy (Sony / RCA). Achter Wooly zat de Britse deejay Mark Wesley die onder meer in 1970 voor RNI werkte. In 1973 verscheen onder deze naam de single "Sunshine Souvenier" / "Leaving And Lovin You" (Mooncrest). Zie ook: Cardboard Orchestra; Mark Wesley.
Next Wout van der Meer: Met Z'n Allen Naar De Knoppen. Wout van de Meer, anno 2014 bekend als DJ Wout, nam met medewerking van Michiel Terpstra, MLT Haagie, Marcel van de Ploeg, DJ Marcello, Sharon Bosma, John Bosma en Luk in 2014 een carnaval-nummer op. Als Peter de Vries haalde hij beperkte roem in de nadagen van Radio Caroline in de jaren zeventig van de vorige eeuw.
Next Wouter Larijnx ter Zeekeringh: Papa Wat Is Een Popster (Dureco). Achter deze prachtige schuilnaam zit Radio Noordzee-deejay Leo van der Goot.
Next Wuldre: Danzezegen / Koppijn (RCA). Wuldere is een Vlaams woord dat staat voor "wij allemaal." Onder deze naam nam de directeur van Radio Atlantis, Adriaan van Landschoot, een aantal singles op, waaronder naast "Danzezegen" / "Koppijn" ook "'t Doeterniettoe" / "Doetanie" (Mouse Records), "Congé In Het Zuiden," "Samen Op Kot," "Voelda nog goed" en "Trouw nie." Zie ook: Adriaan van Landschoot.
 
Next Uitvoerenden Onbekend: The Windmills Of Your Mind. Op een instrumentale uitvoering van deze klassieker van Burt Bacharach maakte het Caroline-deejayteam uit de zomer van 1977, bestaande uit onder meer Tony Allen, Mark Lawrence, Ed Foster en David "Daisy" Brown, een "Summer 319 Song."
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes