Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5B

 





  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
B. Bumble - BZN
  door Hans Knot
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van B. Bumble naar BZN.

Next B. Bumble And The Stingers - Bumble Boogie. Deze rock-and-roll-formatie, die slechts instrumentale nummers speelde, was populair op Radio Atlantis. Men pakte dit nummer erbij toen er een commercial diende te worden ingesproken voor de in-huis-reclame voor Radio Atlantis car-stickers. Bij de terugkeer van Radio Atlantis vanaf een nieuw zendschip, in december 1973, werd het nummer door nieuwkomer Paul van Leeuwen gebruikt als tune in zijn verzoekplatenprogramma.
Next B. Bumble And The Stingers - Nut Rocker (Stateside). Dit instrumentele nummer hoort zonder twijfel als herkenningsmelodie bij het programma "Kenny and Cash," de toppers van Radio London. Ook bij andere stations was het populair onder deejay's. Zo werd dit nummer als tune gebruikt tijdens de "Rock at one o'clock show" op Radio Mi Amigo, een programma dat werd gepresenteerd door Secco. En ook Rob Out gebruikte dit nummer in 1967 als tune voor zijn programma "Goud van Out" – zie ook: Peter Thomas Sound Orchester - "Raumpatrouille Orion." Het nummer was ook te horen in een Radio-Atlantis Car-Stickers-jingle, maar daarvoor werd de versie gebruikt van Apollo 100 (zie aldaar).
Next B.J. Thomas - Rock 'n Roll Lullaby (Wand WN24). Dit nummer van de Britse zanger Thomas uit 1971 was een van Brian McKenzie's themes op RNI.
Next Baby Face Willet - Amen. Amerikaanse Soul-Jazz-artiest die vooral bekend werd om zijn spelen op het Hammond orgel. In 1965 nam hij de LP Behind the 8 Ball op met ondermeer het nummer "Amen." Dit werd door Big Jim Murphy op Radio Caroline North gebruikt als eindtune voor de Midnight Surf Party.
Next Badfinger - No Matter What. Op Eerste Kerstdag 1984 werd er met regelmaat een spot gedraaid op Radio Caroline waarin werd aangekondigd dat tijdens de Kerstdagen alleen gouwe ouwe zouden worden gebruikt. In die spot waren fragmenten te horen van de volgende songs: Badfinger - "No Matter What," Hollies - "On A Carousel," John Lennon And The Plastic Ono Band - "Mother," en Diana Ross - "I'm Still Waiting."
Next Baja Marimba Band - Brasilia. Een typisch nummer dat de trouwe Caroline-luisteraar bij het terughoren hoogstwaarschijnlijk achterlaat met de gedachte: "Dat heb ik vaker gehoord." Dat kan kloppen. Dit nummer, afkomstig van de in 1965 uitgekomen elpee Ride Again, was namelijk op Radio Caroline telkens te horen wanneer het gesponsorde programma "Partners in Profit" was te beluisteren met ondermeer sponsor Weetabix. Een programma dat aan land werd opgenomen en gepresenteerd door Colin Berry.
Next Band Of The Dutch Royal Airforce - Pennsylvania 6-500. De titel van dit nummer is een telefoonnummer in New York City van Café Rouge, onderdeel van een hotel met de naam "Pennsylvania." Het swing-jazz nummer is een compositie van Jerry Gray en Carl Sigman. Glenn Miller and his Orchestra hadden er een hit mee in 1940. De uitvoering van "Pennsylvania 6-500" van de Band of the Dutch Royal Airforce werd ingezet door Tony Allan op RNI. Hij verving Alan West in zijn programma in april 1971 en gebruikte het nummer als eindtune.
Next Band Of Her Majesty's Royal Marines – Do You Know The Way To San Jose? Een nummer afkomstig van de elpee The Royal Marines Play Burt Bacharach die in 1974 op het Studio 2 Stereo-label uitkwam. Het waren Steve England en Andy Anderson die vaak aan het experimenteren waren om een "radiosong" te produceren. Dit gebeurde tijdens productietijd maar ook tijdens uitzendingen van Radio Atlantis, waarbij het uiteindelijke product soms totaal mislukte.
Next Band Of Her Majesty's Royal Marines - Trafalgar. Will Luikinga had op Veronica ook de Willem Keukenhof show waarin hij allerlei onderwerpen terug liet keren, zoals de rubriek "Waar heb ik dat laten liggen?" Voor die rubriek had hij het bovengenoemde "Trafalgar" als tune ingezet.
Next Band Of The Grenadier Guards - The Liberty Bell. Onder de liefhebbers van marsmuziek een wel overbekende deun die vele uitvoeringen heeft. Die van de Band of the Grenadier Guards werd in 1971 door Tony Allen gebruikt voor een stationsidentificatie waarbij hij al lallend zich door de informatie heen worstelde.
Next Band Of The Irish Guards - When The Saints Go Marching In. De Band of the Irish Guards is een van de vijf bands in de Foot Guards Regiments binnen de zogenaamde Household Division, die als voornaamste taak heeft de Britse vorst te bewaken. De Band begeleidt het Regiment door muzikale ondersteuning te bieden waar veel van de ceremoniële taken in het centrum van Londen van afhangen. Het nummer "When The Saints Go Marching In" werd op Radio Veronica gebruikt als eindtune voor het programma "Platenpalet" dat in de begin jaren zestig al werd gebracht in de presentatie van Pierre van Ostade.
Next Band Of The Life Guards - Royal Windsor. Muziek van de enige militaire Britse band die geheel ter paard haar uitvoeringen doet bij belangrijke jaarlijkse tradities in Engeland. Het corps bestaat uit 64 leden en is gevestigd in Windsor. Op Radio 270 was er in de jaren zestig een spot te horen: "You've found guilty of listening to an offshore radio station etc." Die spot eindigt met een deel van het nummer "Royal Windsor."
Next Bande Espagnola Gaitas - Y Porros Diaros El Encierro Pasodoble. Jaarlijks is er in Pamplona (Navarra) een festival genaamd "San Fermin," en wel van 6 tot en met 14 juli. Het wordt altijd geopend met bovengenoemd nummer en een openingsschot vanaf een balkon. Bij Veronica is dit nummer op de een of andere manier ook in de discotheek terecht gekomen want in de zomer van 1964 werd er een instrumentale knip uit het nummer gehaald en gebruikt te ondersteuning de "Red Band Prijsvraag," een spot ingesproken destijds door Harmen Siezen.
Next Bangles - Walk Like An Egyptian. Werd samen met een aantal andere songs gebruikt voor een lange stationpromo van Laser Hot Hits 576: "Returning to your radio sets – Laser is back, more powerfull than ever before." Zie ook: Amazulu - "Montego Bay"; Love Affair - "Everlasting Love"; Peter Gabriel - "Steam"; en Status Quo - "In The Army Now".
Next Bar-Kays - Soul Finger (Stax). Stuart Henry gebruikte dit kassucces op Radio Scotland. Werd – naast het elders op deze pagina's genoemde "I'm Coming Through" van The Sounds Incorporated – ook gebruikt door Tony Prince op Caroline North. Ook vormde dit nummer de herkennings-tune van Killroy, op Radio Caroline South. Killroy was een deejay die slechts kortstondig aan boord van de Mi Amigo was. Hij had, zoals lange tijd wel werd aangenomen, niets uit te staan met Spangles Muldoon. Daarnaast gebruikte ook Marc Jacobs het nummer in 1977 op de Mi Amigo als tune voor zijn "DiscoShow" op de zondagmiddag. Dat programma begon overigens met de bekende "Countdown ... ten seconds to fi-ring" jingle, die eerder al werd gebruikt door Lex Harding) en de jingle "Funny ... funny" die eerder werd gebruikt door Don Allen.
Next Barend Servet - Hoe Kan Dat Nou. Op Radio Mi Amigo werd in 1974 de intro van dit nummer door IJf Blokker, alias Barend Servet, gebruikt om een kerstwens voor de luisteraars van het station in te spreken.
Next Barend Servet - Waar Moet Dat Heen (Zilvervloot). "Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan?" Die hartekreet werd in 1973 ingezongen door IJf Blokker als Barend Servet, een figuur uit de Fred Haché Show van Wim T. Schippers. Het werd gebruikt voor een jingle in de "Kolder Op Zoldershow" bij Veronica, en was daarnaast op het zelfde station te horen in een actiespot voor "Veronica moet aan land." Dit nummer werd daarnaast in 1973 gebruikt als showopener voor de Barend Servetshow op Radio Veronica. Op Veronica werd het verder gebruikt voor een spot om de luisteraars aan te moedigen op 18 april 1973 vooral naar Den Haag te gaan.
Next Barney Kessel - Just Squeeze Me. Bents Pladebar was een programma op Denmarks Commercielle Radio, ofwel DCR. Het nummer "Just Squeeze Me" werd als tune voor dit programma gebruikt. Barney Kessel was een van de grootheden uit de Amerikaanse jazz-scene van na de Tweede wereldoorlog en trad onder meer op met Ben Webster en Benny Goodman.
Next Barry Gray - The Thunderbirds Theme. Werd gebruikt door Veronica als een filler in de wekelijkse uitzending van de Top 40 op de zaterdagmiddag. Dave Lee Travis hanteerde het op Caroline South als filler op weg naar de nummer één in the Caroline Countdown of Sound in de jaren zestig.
Next Barry White - Girl, It's True, Yes I'll Always Love You. Met zijn prachtige doordringende stem zong Barry White vooral over liefde, zoals in dit nummer waarin hij stelt: "The world is love." Het kwam voor op de elpee Stone Gon' uit 1973. En dan komen we bijna automatisch weer terecht bij de anti-K-Tel spot die ooit in 1974 door Gerard Smit werd gemaakt op Radio Noordzee, waarin hij diverse nummers gebruikte, waaronder dus ook "Girl It's True, Yes I'll Always Love You". Smit's werkstuk betrof een fake reclamespot voor een elpee met eigen gemaakte liedjes waarvoor hij diep in de Radio Noordzee-discotheek was gedoken. De persiflage op de K-tell-spots had op 43 seconden de instrumentale uitloop van "Girl It's True, Yes I'll Always Love You," een uitloper die start op 7.54 in het nummer van Barry White. De spot betrof overigens Gerard's lied "Verliefd".
Next Barry White - Love Theme. Zie: Bob Keene Orchestra - Love Theme.
Next Barry White - Never Never Gonna Give You Up. Het was in een aflevering van het programma "Ook Goeie Morgen" van Bart van Leeuwen dat we in mei 1974 een vreemde jingle hoorden, waarvan de tekst onduidelijk overkwam en we dus Juul Geleick hebben gevraagd of hij de betekenis kende. Het gaat, zo blijkt, over "Buggie Loek." Hij had een zaak in Haarlem die zogenaamde buggy's importeerde en in ons land op de markt bracht. Samen met zijn vrouw verzette hij ook veel werk voor Radio Veronica als vrijwilliger. En hij kreeg daar reclame voor zijn buggy's voor terug.
Next Barry White And Love Unlimited Orchestra - Alive And Well. In 1977 nam Marc Jacobs voor Radio Mi Amigo het Wespenlied op als een soort van protestlied tegen een enorme wespenplaag aan boord van het zendschip. Dat nummer was gebaseerd op het korte "Alive And Well" van Barry White's soundtrack voor de "blaxploitation" film Together Brothers uit 1974. Van hetzelfde album gebruikte Jacobs in hetzelfde jaar ook nog het nummer "You Gotta Case" (zie aldaar).
Next Barry White And The Love Unlimited Orchestra - Don't Let Me Wait Too Long. Dit nummer is afkomstig van de in 1976 uitgekomen elpee Is This Watcha Wont? - het zelfgeproduceerde zesde album van de Amerikaanse R&B-zanger Barry White. De instrumentale versie werd door Frank van der Mast eind 1976 ingezet als filler op weg naar het nieuws met Marc Jacobs op Radio Mi Amigo.
Next Barry White And Love Unlimited Orchestra - Just Not Enough. Weer een nummer van de pen van Barry White dat we kunnen toevoegen aan de lange lijst waar zijn naam op staat. "Just Not Enough" is de achterkant van het nummer "Can't Get Enough Of Your Love" en is dus de instrumentale versie van de voorkant. Peter van Dam gebruikte het nummer in 1974 op Radio Mi Amigo bij de afsluiting van de dagelijkse programma's voordat de deejays van Radio Caroline de uitzendingen op de 259 meter overnamen.
Next Barry White And The Love Unlimited Orchestra - More Than Anything, You're My Everything. Dit is de instrumentale versie van het nummer "You're The First, The Last, My Everything". Het verscheen dan ook op de b-kant van deze single in oktober 1974. Het nummer "You're The First, The Last, My Everything" werd al in 1953 gecomponeerd door Peter Radcliffe als countrysong maar werd nooit opgenomen. White herschreef de tekst en maakte er een discosound van. De instrumentale versie werd door Peter van Dam in 1975 op Radio Mi Amigo enige tijd gebruikt op het einde van zijn dagelijkse show.
Next Barry White And Love Unlimited Orchestra - Rhapsody In White. In 1974 werd dit prachtige instrumentale nummer uitgebracht en meteen opgepakt door de deejays van Radio Noordzee. Marc van Amstel gebruikte het in juli als tune in zijn programma. Ferry Maat echter zag er een filler in om reclame te kunnen maken voor een honkbalwedstrijd van de Haarlem Nichols.
Next Barry White And Love Unlimited Orchestra - You Gotta Case. In 1977 gebruikte Marc Jacobs dit nummer van Barry White's soundtrack voor de "blaxploitation" film Together Brothers uit 1974 als achtergrond voor een programmaoverzicht van Radio Mi Amigo. Voor een ander doel zette Jacobs, ook in 1977, het nummer "Alive And Well" van hetzelfde album in (zie aldaar).
Next Bassett Hand - In Detroit. Vanaf 1963 was er een Amerikaanse formatie Strangeloves, bestaande uit Bob Feldman, Jerry Goldstein en Richard Gotteher. Bob en Jerry hadden eerder onder andere namen al platen opgenomen. De Strangeloves kregen een contract bij het FGGG-label en op elke plaat stond een verwijzing: gearrangeerden gedirigeerd door ene Bassett Hand. In werkelijkheid bestond "Bassett Hand" echter niet en was de naam een soort van pseudoniem voor de eerder genoemde drie heren. Onder de naam Bassett Hand werden, voordat men onder de naam van de Strangeloves ging opnemen, twee instrumentale singles uitgebracht. Het nummer "In Detroit" werd op Radio Veronica ingezet voor de promotiespot ten bate van de Stichting Vrienden van Veronica. Je kon per briefkaart een zogeheten luisterviskaart bestellen door een gulden bij te plakken. Van elke bestelling ging dan een gulden naar een goed doel, namelijk de misdeelden. Een idee ontstaan uit het brein van Cor Petrus, de voorzitter van de Stichting Vrienden van Veronica.
Next Battered Ornaments - My Love's Gone Far Away. Een nummer van de elpee Mantle Piece die in 1969 werd uitgebracht. Het is gecomponeerd door Chris Spedding en Peter Brown, beiden lid van deze Britse Progressive Rock groep The Battered Ornaments. Op RNI werd het instrumentale deel van het nummer door Ian Anderson in 1973 gebruikt als achtergrondmuziek bij zijn vertellingen. Trouwens, de begintekst luidt: "In the waves of sleep my ship is very strange."
Next BBC Philarmonic Orchestra - The London Theme. De in 2003 op 78-jarige overleden Britse componist en orkestleider Ron Goodwin heeft aardig wat filmmuziek gecomponeerd, waaronder de soundtrack voor de psychologische horror film Frenzy uit 1972, die onder regie van Alfred Hitchcock werd opgenomen. "The London Theme", het hoofdthema van de film, werd een jaar later door Peter van Dam als tune opgepakt voor zijn programma "Met Peter gaat het beter", dat via Radio Atlantis was te horen.
Next Beach Boys - California Girls. Zie: Kinks - "You Really Got Me".
Next Beach Boys - God Only Knows. Nadat Simon Dee de Mi Amigo en dus ook Radio Caroline verlaten had, was hij nog wel incidenteel te horen als voice-over in gesponsorde programma's. In 1966 bijvoorbeeld, toen hij een dergelijk programma voor Smith Chips presenteerde. In het programma beloofde hij aan de luisteraars van Radio Caroline 5000 platen namens de sponsor weg te geven. Een promotiespot werd gemaakt met gebruik van "God Only Knows."
Next Beach Boys - Good Vibrations. De betreffende titelwoorden uit het nummer van de Beach Boys werden in 1970 gebruikt ten bate van een jingle voor de Roger Day Show op RNI, een jingle die door Roger zelf werd ingesproken.
Next Beach Boys - Help Me Rhonda. Dit nummer werd gebruikt op Caroline in 1978 bij de commercial die werd uitgezonden voor The Caroline Needlecords.
Next Beach Boys - Heroes And Villains. Werd gebruikt in een promo op Radio London voor de New Sound of Big L in 1966. Dit gebeurde ook met "Walking In A Coal Mine" van Lee Dorsey en "Eleanor Rigby" van de Beatles.
Next Beach Boys - I Can Hear Music. Dit nummer werd in 1970 gebruikt voor een promo op RNI, vervaardigd door Mark Wesley: "On 244 metres ... (I can hear music)." Op Kerstmis in hetzelfde jaar kreeg Klaas Vaak in zijn programma voor Radio Veronica bezoek van Bruce Johnston, met als gevolg de nodige gein en ongein. In een promo waarin Radio Veronica bekend maakte dat zij, in samenwerking met Theaterbureau Paul Acket, de Beach Boys naar Nederland zou brengen, werden ter ondersteuning twee nummers van de groep ingezet, met naast "I Can Hear Music" ook "Tears In The Morning".
Next Beach Boys - I Get Around. Heerlijke klassieker van de Beach Boys, opgenomen op 2 april 1964 en gecomponeerd door Brian Wilson en Mike Love. Uitgekomen onder meer op de elpee All Summer Long op het Capitol-label. Jaren later, in 1978, werd het nummer op Radio Caroline gebruikt voor de promotiespot ten bate van "Caroline's Jeans Offer, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren."
Next Beach Boys - Let's Go Away For Awhile (Capitol). Prachtige instrumentale backing voor de frequente opwekkingen met huilstem van Rob Out om een tientje te storten voor Veronica op gironummer 240024. Het was destijds de achterkant van de single "Good Vibrations," de hit-single van de groep uit 1966, en het viel daarnaast te beluisteren op het fameuze album Pet Sounds uit datzelfde jaar. Bij de introductie van het blad "Veronica 192" werden verder een tweetal promotiespots gedraaid, waarin alle namen van de medewerkers werden genoemd. Bij één van die spots werd er gebruik gemaakt van dit nummer van The Beach Boys. Het nummer werd daarnaast gebruikt als ondersteuning bij het afscheid van de medewerkers in het laatste uur van Radio Veronica in 1974.
Next Beach Boys - Pet Sounds. Radio Veronica had in de jaren zeventig van de vorige eeuw regelmatig een programma met een gastdeejay in de avonduren. Bij het terugluisteren van een van deze programma's, die van Roel Koenders, viel het op dat al eindtune het prachtige instrumentale nummer van de gelijknamige LP Pet Sounds voorbij kwam.
Next Beach Boys - Shutdown, Part II. Je bent een ultieme Beachboys-fan en draait al meer dan een halve eeuw in elk programma wel een track van de groep. Dan hoort er ook een jingle bij van de Beach Boys. Het is van de gelijknamige elpee Shutdown afkomstig die in 1964 voor het eerst op de markt kwam en werd in 1967 voor het eerst op Radio Caroline gebruikt. Het betreft de wel overbekende aftel-jingle, beginnende bij "9" waarna ingesproken op de intro van het nummer "... this is the Roger Day Show" werd gehoord. Roger Day gebruikte deze jingle ook op RNI. Het nummer begint met het aftellen en daarna het geluid te vergelijken met een scheepstoeter en juist dat geluid gebruikte Marc Jacobs op Radio Mi Amigo in 1977 voor de productie van de jingle "Mi Amigo's Top 50."
Next Beach Boys - Surfin' USA. Werd in 1984 gebruikt door David Lee Stone voor de promotie van "the official Laser T-shirt," je weet wel, het shirt dat je kon bestellen via een postbusnummer op het Grand Central Station in New York.
Next Beach Boys - Tears In The Morning. Zie: Beach Boys - "I Can Hear Music".
Next Beach Boys - Wild Honey. Ter promotie van zijn dagelijkse Beach-Boys-plaat liet Roger Day in zijn show op RNI een jingle horen, waarin een heel kort stukje van "Wild Honey" te bespeuren valt.
Next Beach Boys - Wouldn't It Be Nice. Dit nummer werd in 1978 gebruikt voor een commercial voor Caroline jeans.
Next Beadle/Horricks Orchestra - Samba Saravah. Deze instrumentale uitvoering van "Samba Saravah" uit 1967, werd door Keith Hampshire op Radio Caroline gebruikt als filler.
Next Beatles - A Day In The Life. In combinatie met een stukje van het nummer "Being For The Benefite Of Mr. Kite," werd een stukje van dit nummer gebruikt in een promospot van Robb Eden op RNI in juni 1972. Ter gelegenheid van het feit dat het album St. Peppers Lonely Hearts Club Band vijf jaar eerder was uitgezonden, werd door hem in de nachtelijke uren van 3 juni 1972 aandacht besteed aan deze elpee op RNI. In 1985 vierde men in de maand mei bij Laser 558 het eenjarig bestaan. Hiervoor was een promotiespot gemaakt die veelvuldig in de programma's te beluisteren was. Een aantal van de gebruikte songs in deze spot zijn de moeite van het vermelden waard &mash; naast "A Day In The Life" en "Birthday" van de Beatles gaat het om "Born In The USA" van Bruce Springsteen.
Next Beatles - A Hard Days Night. "A Hard Days Night," "Eight Days A Week," "She Loves You" en "Got To Get You Into My Life" werden alle gebruikt om een begin-jingle te maken voor het RNI-item uit 1972 getiteld "10 jaar The Beatles," waarbij iedere dag in "Herry met Ferry" een plaat van de Fab Four werd gedraaid. Een jaar later was er, weer in het programma "Herry met Ferry," een soortgelijke spot te horen. Naast "A Hard Day's Night" kwamen in die spot fragmenten voorbij van "I Want To Hold Your Hand," "She Loves You" en "Got To Get You Into My Life." Vanzelfsprekend werd "A Hard Days Night" daarnaast ook op Veronica gebruikt als tune voor de Radio Veronica Beatles-dag ("B-day").
Next Beatles - All My Loving. Ook dit nummer werd op Veronica gebruikt als tune voor de Radio Veronica Beatles-dag ("B-day").
Next Beatles - All Together Now. Dit nummer begint met het telrijtje "One, two, three, four - Can I have a little more?" gevolgd door "Five, six, seven, eight, nine, ten - I love you." Op Caroline monteerden ze het laatste gedeelte in 1979 om tot: "319 - I love you."
Next Beatles - All You Need Is Love. Als je hedentendage deze muziek voor promo's zou gebruiken, dan dien je kapitalen bij de BUMA te deponeren. In de jaren zestig en zeventig viel dat nog mee. Op 11 augustus 1967 viel op Radio Caroline een programma van Tom Edwards te beluisteren met daarin een promotiespot voor "Our last date," een laatste live optreden van Robbie Dale en Johnny Walker voordat de Marine Offences Act van kracht zou worden. Het optreden vond plaats op zaterdag 12 augustus in Brombley in het Britse Kent. Voor de promo werd "All You Need Is Love" van de Beatles gebruikt. Caroline gebruikte dit nummer verder in 1974 toen Mike Hagler een lange LA-spot maakte "Lovin Awareness is the real thing, try it, you will love it!" Ook werd het nummer gebruikt ter ondersteuning van een spot op Radio Caroline South waarin de allerlaatste openbare show in een pub werd aangekondigd van Johnny Walker en Robbie Dale, alvorens ze op 14 augustus 1967 de illegaliteit ingingen. Deze spot werd ingesproken door Roger Day. Op de Voice of Peace figureerde de jingle "Peace is the word and the Voice of Peace is the station, 24 hours a day." Van deze jingle bestonden verschillende versies. Van de Beatles werd naast "The End" ook "All You Need Is Love" voor een versie gebruikt. In 1973, dus nog in de zeezenderperiode, was verder op Radio Veronica een jingle, door Lex Harding in sneltreinvaart maar rustig ingesproken, te horen met de tekst: "Iedere dag om half vijf The Beatles." Op de tape werd ofwel de intro ofwel een muzikaal bruggetje uit de volgende nummers gebruikt: "All You Need Is Love," "All My Lovin," "Love Me Do," "From Me To You," "She Loves You," "I Want To Hold Your Hand," "I Feel Fine," "Ticket To Ride," "Day Tripper," "Drive My Car," "Norwegian Wood," "I'm The Walrus," "Michelle," "Eleanor Rigby," "Sgt. Peppers Lonely Heartsclub Band," "Lady Madonna," "Hey Jude" en "Revolution."
Next Beatles - And I Love Her. Samen met een instrumentaal stukje uit "I'm Only Sleeping" werd een fragment van dit nummer gebruikt voor een promo van Radio Veronica's Beatlesdag.
Next Beatles - Back In The USSR. Toen Laser 558 officieel van start ging was dit de eerste plaat die op het station te horen was.
Next Beatles - Being For The Benefit Of Mr. Kite. In combinatie met een stukje van het nummer "A Day In The Life" werd een stukje van dit nummer gebruikt in een promospot van Robb Eden in juni 1972. Ter gelegenheid van het feit dat het album St. Peppers Lonely Hearts Club Band vijf jaar eerder was uitgezonden werd door hem in de nachtelijke uren van 3 juni 1972 aandacht besteed aan deze elpee op RNI. Het nummer was verder te horen op Radio Caroline in een programma van Stevie Gordon op 28 augustus 1978 in een jingle voor de Caroline Road Show Summer Tour. Het was op Radio Atlantis dat deejay Terry Davis op deze melodie een nieuwe tekst inzong: "For the benefit of you and me you'll hear a show that's really great on 312." Zie ook: Beatles - A Day In The Life; Pink Floyd - Have A Cigar; Doors - Hello I Love You.
Next Beatles - Birthday. In 1985 vierde men in de maand mei bij Laser 558 het eenjarig bestaan. Hiervoor was een promotiespot gemaakt die veelvuldig in de programma's te beluisteren was. Een aantal van de gebruikte songs in deze spot zijn de moeite van het vermelden waard – naast "Birthday" van de Beatles gaat het om "Born In The USA" van Bruce Springsteen en "A Day In The Life" van de Beatles.
Next Beatles - Can't Buy Me Love. Dit was een van vier nummers die werden gebruikt te ondersteuning van een promotiespot voor "Laser Sixties Sunday." De andere drie waren: "I'm A Believer" van de Monkees, "Reach Out And I'll Be There" van de Four Tops en "Money Money" van Tommy James en de Shondellas.
Next Beatles - Christmas Time (Is Here Again). De Beatles namen in de jaren zestig voor de Beatles Fanclub met Kerstmis speciale plastic plaatjes op met korte liedjes en kerstwensen. Het nummer "Christmas Time (Is Here Again)," oorspronkelijk uitgebracht in december 1967, werd in december 1974 op Radio Mi Amigo gebruikt als rondloper. Ook de wensen van de vier uit Liverpool werden van deze plaatjes geknipt en op Mi Amigo, bij herhaling, door de programma's heen gebruikt.
Next Beatles - Day Tripper. Dit nummer werd in de jaren zestig gebruikt voor een Radio-Caroline-jingle. Het intro van "Day Tripper" gecombineerd met het outro van "She Loves You" werd door Robb Eden in 1972 gebruikt op RNI voor het maken van een "Beatles Classic"-jingle.
Next Beatles - Dizzy Miss Lizzy. Werd op Radio London gebruikt door Kenny Everett voor het inspreken van de jingle: "Radio London, the world's first official Beatles-station" (1965).
Next Beatles - Drive My Car. Dit nummer werd op Radio Caroline gebruikt voor een LA-spot die in de nadagen van het station op zee werd geproduceerd en om die reden zelden is uitgezonden.
Next Beatles - Eleanor Rigby. Tony Allan zette dit Beatles-nummer in 1971 in voor het inzingen van een RNI jingle.
Next Beatles - Everybody's Got Something To Hide Except For Me and My Monkey. Naast vele andere Beatles-songs werd ook deze track van het titelloze White Album op Veronica gebruikt als tune voor de Radio Veronica Beatles-dag ("B-day").
Next Beatles - From Me To You. Dit nummer werd ingezet voor een commercial voor Caroline-T-shirts in 1978. Ook werd het gebruikt op Radio City in de "Five by Four Show." In samenhang met "Stoned" van the Rolling Stones werd het gebruikt als tune voor dit programma. Verder zette Klaas Vaak het nummer in voor de productie van een spot inzake "Het Veronica 538 programmabureau", waarin besloten werd een "Beatles Spectacular" te programmeren. Dit gebeurde in de Klaas Vaak-show die in 1972 op de zondagmiddagen werden uitgezonden.
Next Beatles - Girl. Werd met een nieuwe tekst ingezongen voor een promo voor de Beatlesdag op 29 februari 1972 en wel door Klaas Vaak en Will Luikinga. De betreffende tekst luidde: "D'r is niemand die nog luistert naar een andere zender, iedereen die luistert toch naar ons." Het nummer werd daarnaast door Geert de Bruin bewerkt voor een jingle, die in de laatste week van Radio Veronica, in augustus 1974, te horen was: "ABTT ... Iedereen luistert mee en weg met die teevee." Voor hetzelfde station werd ook nog een soortgelijke jingle ingezongen maar dan eindigend met: 'Oh, Kolder-op-Zolder show."
Next Beatles - Good Day Sunshine. Dit nummer werd door Kenny Everett in 1967 gebruikt op Radio London voor een promotiespot voor de wekelijkse "Fabulous Forty."
Next Beatles - Good Morning. Een promospot voor het Veronica-programma "Ook Goeiemorgen" liet een ware kakofonie horen van Beatles-nummers. Naast het geluid van "Sgt. Pepper's Lonely Hearts'Club Band" was ook het gekraai te horen van de haan uit "Good Morning" en ook nog eens een stukje van "She Loves You." Van hetzelfde hanengekraai werd in 1974 op Radio Veronica dankbaar gebruik gemaakt door Leo de Later voor een aflevering van de Alternatieve Boord Top Tien. En ook op de Voice of Peace kwam regelmatig de haan uit dit nummer, vergezeld met de beide titelwoorden voorbij. Verder gebruikte Roger Matthews de eerste woorden van het nummer als jingle in 1977 bij de opening van zijn shows op Radio Caroline. Het nummer werd daarnaast gebruikt voor een jingle in de ochtendshow van Don Allen op Caroline North in 1967. Tevens werd het nummer in 1970 door Horst Reiner op RNI in zijn ochtendshow gebruikt en wel de kraaiende haan gevolgd door een aantal malen "good morning, good morning".
Next Beatles - Good Night (Apple). Van het witte dubbel-album uit 1968 afkomstig draaide Radio Veronica sinds 1970 dit nummer iedere nacht, rond 2 uur, voor het uit de ether verdwijnen en wel aansluitend op het programma Radiodrama. Op RNI werd het nummer door Andy Archer in 1970 gebruikt als afsluiter van zijn programma, waarna hij vervolgens het station voor die dag afsloot – zoals gebruikelijk met "Man of Action" van het Les Reed Orchestra. Op Radio Seagull gebruikte Norman Barrington het nummer aan het einde van zijn programma rond 5 uur in de ochtend om afscheid te nemen van de luisteraars. Dit betekende niet dat het station, dat de 259 meter deelde met Radio Mi Amigo, de lucht uit ging. Er volgde een uur non-stop muziek tot 6 uur, waarna de dagelijkse uitzendingen van Radio Mi Amigo werden opgestart. Het is niet duidelijk waar het gesnurk van afkomstig is dat op het einde te horen valt. Op Radio Veronica gebruikte Klaas Vaak het nummer "Good Night" verder voor de dagelijkse afsluiter. Dit in afwisseling met de versie van dit nummer door de Hollyridge Strings — zie aldaar.
Next Beatles - Got To Get You Into My Life. In 1972 werden tal van nummers van de Beatles in stukjes gehakt en gebruikt ter promotie van de groep op Radio Noordzee. Een jaar later was er een soortgelijke spot op het station te horen in het programma "Herry met Ferry." Naast "Got To Get You Into My Life," kwamen er in de spot fragmenten voorbij van "I Want To Hold Your Hand," "She Loves You" en "A Hard Day's Night."
Next Beatles - Hello Goodbye. Item in het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee was het onderdeel "Drie Beatles-platen achter elkaar." Een promojingle hiervoor bevatte een segment van het nummer "Hello Goodbye."
Next Beatles - Help! (EMI). De Amerikaanse soundtrack van de film Help!, die werd uitgegeven door platenmaatschappij Capitol, begint met een titelloos James Bond-achtig riedeltje. Deze uitvoering was jarenlang de opener van Veronica's Tipparade. Later, in een spot uit 1973, die bedoeld was om Veronica te redden van de ondergang, was weer een stukje uit dit nummer te horen; dit keer naast "Veronica" van Cornelis Vreeswijk. Ook de oorspronkelijke song-versie van "Help!" door de Beatles werd op de zeezenders gebruikt voor promo's. Zo liet Roger Day in een van zijn programma's ooit een promo horen, waarin werd gemeld dat er iedere zondagmiddag een Flashback Show was vol met nummers van enkel en alleen de Beatles, de Rolling Stones en de Beach Boys. Ter ondersteuning werd daarvoor dit nummer van de Beatles ingezet. De internationale service van Radio Atlantis beperkte zich in 1974 voor een promospot tot de kreet "Help!" waar het nummer mee begint.
Next Beatles - Hey Jude. Dit nummer vormde de basis voor een jingle die in 1970 werd gemaakt door Mark Wesley van RNI: "And now stand by for a RNI's Beatles Classic." Aan het begin is ook nog een stukje te horen van "Force Ten - Scotch On The Rocks."
Next Beatles - I Need You. Op 18 april 1973 viel er in het programma van Tom Collins op Radio Veronica een rondloper te horen, die geknipt was uit "I Need You" van The Beatles.
Next Beatles - I Saw Her Standing There. Deze onvergetelijke Beatles-song werd door Klaas Vaak met een nieuwe tekst ingezongen voor de Beatlesdag op 29 februari 1972 op Radio Veronica. Ook vormde dit nummer de basis van een PAMS-jingle van Radio London.
Next Beatles - I Want To Hold Your Hand. In 1972 werden tal van nummers van de Beatles in stukjes gehakt en gebruikt ter promotie van de groep op Radio Noordzee. Een jaar later was er een soortgelijke spot op het station te horen in het programma "Herry met Ferry." Naast "I Want To Hold Your Hand" kwamen er in de spot fragmenten voorbij van "She Loves You," "Got To Get You Into My Life," en "A Hard Day's Night." Zie ook: Hollyridge Strings - "I Want To Hold Your Hand".
Next Beatles - I'll Be Back. Het was in de allerlaatste 'Kolder op Zoldershow' op Radio Veronica, die in de nacht van 31 augustus 1974 werd uitgezonden, dat de makers via een lange productiespot nog eens een overzicht – via jingles – van het Veronica presentatieteam gaven. Daarbij werd "I'll Be Back" van de Beatles gebruikt, in combinatie met "I'mM Going But I'll Be Back" van The Viscounts en het nummer "I'll Be Back Again" van Edgar Allan Poe.
Next Beatles - I'm Only Sleeping. Samen met een stukje uit "And I Love Her" werd een instrumentaal fragment van dit nummer gebruikt voor een promo van Radio Veronica's Beatlesdag.
Next Beatles - In My Life. in 1978 werd dit nummer van het album "Rubber Soul" gebruikt voor een propmotiejingle voor Stuart Russel op Radio Caroline. Zo'n vier jaar eerder, in de midjaren zeventig, koos Terry Davis ervoor om een aantal tracks van de Beatles te gaan bewerken. "In My Life" bleek daarvoor uiterst geschikt, omdat het rechterkanaal van de stereo-opname bijna het instrumentale deel is. Hierop zong Davis een lied dat betrekking had op Radio Atlantis, dat op dat moment, in 1974, haar programma's verzorgde op "312."
Next Beatles - Love Me Do. Werd gebruikt voor een van de jingles voor de Beatlesdag in 1972 en wel die waarin Klaas Vaak stelde dat er behalve vaderlandse geschiedenis ook nog zoiets bestaat als popgeschiedenis.
Next Beatles - Magical Mystery Tour. De titelsong van de psychedelische televisiefilm van de Beatles uit 1967 werd in in 1973 ingezet door Mike Hagler voor een jingle: "Welcome back on Caroline 259."
Next Beatles - Michelle. Werd gebruikt door Geert de Bruin voor een jingle in de Adje Bouman Top 10 op Veronica: "ABTT maandagavond, luistert iedereen mee, weg die tevee." Op de melodie van het nummer zong de formatie LBS (eerder bekend als Dream Express en Hearts of Soul) een a-capella jingle in voor Michelle op Radio Mi Amigo. Zie ook: LBS. In het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee was in 1974 met regelmaat een item te horen onder de titel "De Drie Beatles Platen." Dit item werd aangekondigd met een jingle waarvoor "Michelle" werd gebruikt.
Next Beatles - Mr. Moonlight. Tom Lodge gebruikte deze cover van de Beatles op Caroline North in 1965. Op de intro van zijn tune horen we de woorden "Mr Moonlight" van de Fab Four uit Liverpool.
Next Beatles - Nowhere Man. Dit nummer van de Beatles werd gebruikt door Robb Eden voor een anti Ronan O'Rahilly lied op Radio Caroline. Het werd ook door Bob Stewart gebruikt voor het maken van een jingle voor deejay Jerry King op Caroline North.
Next Beatles - Please Mr. Postman (Parlophone). Werd gebruikt in de jingle bij het Veronicaprogramma Hits uit Zee.
Next Beatles - Rock And Roll Music. Stukje van dit nummer werd door Don Allen gebruikt in de leader van de Rock and Roll show van Brian McKenzie op RNI in 1974. In een programma van RNI ontdekten we verder dat deze fameuze cover van de Beatles ook in een promo voor dit programma van Brian McKenzie werd gebruikt.
Next Beatles - Run For Your Life. De zin uit dit nummer: "Run for your life, if you can little girl" werd gebruikt op een outro van een jingle voor Jerry King op Radio Caroline.
Next Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Een promospot voor het Veronica-programma "Ook Goeiemorgen" liet een ware kakofonie horen van Beatles-nummers. Naast het geluid van "Sgt. Pepper's Lonely Hearts'Club Band" was ook het gekraai te horen van de haan uit "Good Morning" en ook nog eens een stukje van "She Loves You." De intro van dit nummer werd gebruikt voor een promo voor het "312 Golden Weekend on Radio Atlantis." Op Caroline International kwam het nummer voorbij in de Spangles Maldoon Lunchtime Show toen er een promo werd gedraaid voor het programma van Glenn Adams. Daarvoor werd het aftellen van het nummer werd gebruikt. Op Radio Atlantis werd het nummer gebruikt voor het maken van een jingle ter promotie van "The 312 Golden Weekend." In een jingle voor The Caroline Family in 1974 kwamen twee nummers voorbij. Dat was allereerst de intro van "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band;" de tweede was "Davy's On The Road Again" van Manfred Mann's Earth Band. Ook voor een promospot op All Europe Radio Laser 558 en hun "Sixties' Sunday" werd "Sgt. Peppers Loneley Hearts Club Band" gebruikt en wel gevolgd door "Mr. Tambourine Man" van de Byrds en "Rock And Roll Music" van Chuck Berry.
Next Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise). Geheel onverwacht kwam in 2018, via Juul Geleick van de Stichting Norderney, een promospot tevoorschijn van Radio Veronica waarin luisteraars werden opgeroepen mee te doen aan de Brinta-In. Een mogelijkheid om een eigen programma te presenteren op Radio Veronica. Men diende twee keer de blauwe letters "Brinta" van een verpakking te knippen en op te sturen naar Brinta, Postbus 192 in Amsterdam. Het zal rond 1967 zijn geweest dat de spot werd uitgezonden, aangezien de reprise-versie van "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" werd gebruikt voor de productie van de spot.
Next Beatles - She Loves You. Deze Beatles-hit werd gebruikt op Radio City voor een promotiespot ten bate van de Five by Four Show, waarin op de doordeweekse dagen, tussen vier en vijf uur in de middag, telkens om en om, een plaat van de Beatles en de Stones werden gedraaid. Zie hiervoor ook: Kinks - "You Really Got Me". Een promospot voor het Veronica-programma "Ook Goeiemorgen" liet verder een ware kakofonie horen van Beatles-nummers. Naast het geluid van "Sgt. Pepper's Lonely Hearts' Club Band" was ook het gekraai te horen van de haan uit "Good Morning" en was er ook nog eens een stukje ingeknipt van "She Loves You." En dan Hannibal ... in 1970 actief bij RNI's Duitse service. Hij gebruikte enige weken op het einde van zijn programma het "yeah, yeah, yeah" als uitluider, nadat hij van zijn luisteraars afscheid had genomen. Daar kan aan worden toegevoegd dat Hannibal ook een programmaopener had. Met de tekst: "Bitte Generator 1 anschalten und nun bitte Generator 2. Hier ist Hannibal" hoorde je het geluid van een onderzeeboot afkomstig van de LP Super Stereo Demonstratie. Het werd direct gevolgd door de laatste "yeh yeh"-tonen van "She Loves You". In 1972 werden verder tal van nummers van de Beatles in stukjes gehakt en gebruikt ter promotie van de groep op Radio Noordzee. Een jaar later was er een soortgelijke spot op het station te horen in het programma "Herry met Ferry." Naast "She Loves You" kwamen er in deze spot fragmenten voorbij van "I Want To Hold Your Hand," "Got To Get You Into My Life," en "A Hard Day's Night." De fameuze slotakkoorden van "She Loves You" werden gebruikt voor de jingle op Radio City: "You're in good hands on the Shivering Sands," waarmee werd verwezen naar het fort waarvanaf Radio City haar programma's via de 299 meter uitstraalde. In combinatie met het intro van "Day Tripper" werd het outro van "She Loves You" door Robb Eden op RNI in 1982 tot een Beatles Classic jingle omgevormd.
Next Beatles - The End. De laatste frase "And in the end ..." van het voorlaatste nummer van het album Abbey Road werd in 1978 gebruikt voor een leuke Loving Awareness Spot op Radio Caroline. Op de Voice of Peace figureerde de jingle "Peace is the word and the Voice of Peace is the station, 24 hours a day." Van deze jingle bestonden verschillende versies. Van de Beatles werd naast "All You Need Is Love" ook "The End" voor een versie gebruikt. In een programma van de Voice of Peace met Sally Kahn uit 1985 was een jingle te horen met de tekst: "And in the end we are the Voice of Peace." Daarachter zat vanzelfsprekend de muziek van dit nummer. Ook Peter van Dam gebruikte dit nummer en wel in januari 1977 in een mix met een jingle voor het programma "School's out." Het was dan ook de laatste keer dat hij dit programma op Radio Mi Amigo presenteerde.
Next Beatles - We Can Work It Out. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Beatles - When I'm Sixty Four. Intro en outro van dit nummer werden in 1969 gebruikt voor een promo voor de Beatles en Stones-show op Veronica. Het werd iedere woensdagavond uitgezonden om half acht en de spot werd ingesproken door Lex Harding. Ook een promospot voor de Beatlesshow op Radio 227 werd ingesproken op dit nummer. Deze wekelijkse show werd trouwens gepresenteerd door Tom Collins en Lex Harding. Het was in 1974 dat de deejays van de Engelstalige service van Radio Mi Amigo een rondlopertje maakten van de instrumentale intro van het nummer. Daarop werd een anti-Suzy-Wafel-commercial ingezongen door een aantal van de deejays. Andy Archer vertelde eens dat ook aan boord de wafels werden gebracht met de tender maar dat men ze zo vies vond en deze dus vrij snel overboord werden gegooid.
Next Beatles - Within You Without You. Werd gebruikt op Caroline in de jaren zeventig voor een LA-spot ("LA is a state of mind").
Next Beatles - Words Of Love. Op Radio London liet Kenny Everett ooit een zelfvervaardigde spot horen ter aankondiging van een "Beatles Classic." Hij gebruikte daarvoor ter ondersteuning de intro van "Words Of Love." Verder werd een Caroline 3-1-9-promo in 1978 ondersteund door dit nummer, met daarnaast overigens ook nog "Peace" van Peter: 'All through the night love, peace and good music."
Next Beatles - Yellow Submarine. De bekende Beatles-meezinger werd voorzien van een nieuwe tekst en ingezongen voor een promo voor de Radio Veronica Beatlesdag op 29 februari 1972. De tekst luidde: "Wat een dag, oh, wat een dag. Begon om zes uur al tot ... vannacht." Verder werd het nummer ook dragend gebruikt in de documentaire 1111 Days at Sea die tijdens het laatste uur van Radio Hauraki vanaf zee in 1970 werd uitgezonden. Hier kan aan worden toegevoegd dat in december 1966 tijdens de documentaire "Introducing Radio Hauraki" het nummer ook ondersteunend werd gebruikt.
Next Beatles - Yesterday. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Beatles - You Can't Do That. Werd gebruikt ter promotie van de verslaggeving van Kenny Everett op Radio London, toen hij de Beatles in 1966 in Amerika tijdens hun toernee begeleidde en via Big L daarvan dagelijks verslag uitbracht.
Next Beatstanders - Baseline. De Beatstanders waren een Schotse groep die in de mid-jaren zestig van de vorige eeuw zowel in Schotland als Engeland in het clubcircuit optrad. In juli 1966 was op het Decca-label de single "A Love Like Yours" — de bekende compositie van Holland en Dozzier — gepland. Er ontstond evenwel ruzie met de originele manager en de deur ging op slot. Wel werd de single later in het illegale circuit te koop aangeboden. Aan boord van Radio 270 was de plaat in ieder geval aanwezig, want Guy Hamilton gebruikte het bijvoorbeeld voor de promo ten bate van "The 270 Free Patrol Competition" en het voorlezen van verzoekjes.
Next Beau Dollar & The Coines (with Lonnie Mack) - Soul Serenade. Dit nummer vormde het vaste thema van Mike Raven's show op Radio 390.
Next Be-Bob Deluxe - Life In The Air Age. De Britse band Be-Bob Deluxe was actief tussen 1972 en 1978. In 1976 werd op het Harvest-label de elpee Sunburst Finish uitgebracht waarvan "Life In The Air Age" in 1979 werd gebruikt op Radio Caroline om te vertellen wat de meest effectieve manier van radioreclame maken was.
Next Bebu Silvetti. Zie: Silvetti.
Next Bee Gees - Night Fever. Op de Voice of Peace gebruikte Kas Collins dit nummer voor de zogenaamde anti-disco-spot.
Next Bee Gees - Staying Alive. Dit nummer werd op de Voice of Peace gebruikt voor een strijdlied dat werd ingezongen door een aantal deejays.
Next Bee Gees - Tragedy. Het is Pasen 1979, de herstart van Radio Caroline is een feit. Met zowel Engelstalige als Nederlandstalige programma's komt het station in de lucht. Luisterend naar het eerste programma van Herman de Graaf denk je: wat een tragisch programma. Het één na het ander ging mis en tot overmaat van ramp gebruikte hij de intro en de uitro van het nummer "Tragedy" van de Bee Gees om in twee delen een programmaoverzicht te geven.
Next Beethoven - Symphony #9 In D Minor, Opus 125, Choral - 2. Molto Vivace. Dit gedeelte van de bekende symfonie van Beethoven werd gebruikt voor jingle van de Voice of Peace.
Next Beggar's Opera - Classical Gas (Vertigo). Naast de uitvoering van de man die het nummer schreef, Mason Williams (zie aldaar), gebruikte Dave Owen ook de versie van deze "postpsychedelische" band uit Glasgow als tune op Radio Caroline in de jaren zeventig. Roger Kent gebruikte het in 1974 als tune op RNI. In 1977 kwam het nummer nog een keer op de draaitafel terecht en wel voor de productie van een spot ter promotie van de Caroline Loving Awareness Shirts. Nadat Bob Noakes de wekelijkse presentatie van de RNI Request Program in 1974 overnam, werd "Classical Gas" als tune voor het programma in gebruik genomen.
Next Belgian National Radio Symphonie Orchestra – Nutcracker Suite. Een opname op het Telefunken-label uit 1959. Het Belgische orkest stond onder leiding van Frans André en deze versie van de "Nutcracker Suite", gecomponeerd door Pyotr Ilyich Tchaikovsky, lag op de draaitafel bij Radio Veronica in mei 1971 toen er een twee uur durende aflevering van "Goud van Out" met Rob Out werd opgenomen, een programma dat normaal een uur van lengte was. Het werd als tune gebruikt voor de speciale aflevering.
Next Bellamy Brothers - Let's Give Love A Go. Werd op Radio Caroline door Stuart Russel gebruikt voor een Loving-Awareness-jingle.
Next Ben E. King - Goodnight My Love. Een van de vele solosingles van de voormalige zanger van The Drifters. Het werd door Carl Mitchell gebruikt als afscheidsplaat op Caroline International voor vooral zijn vrouwelijke luisteraars.
Next Ben E. King - What Is Soul. Dit nummer werd gebruikt voor een Mick-Luvzit-jingle op Radio Caroline North.
Next Ben E. King - Yes. Tijdens de laatste uitzending van Tony Prince op Caroline North, op 13 augustus 1967, kwam er een jingle voorbij in de categorie "nooit eerder gehoord." Het was een promospot voor Prince Tony op Caroline North en ter ondersteuning werd het nummer "Yes" van Ben E. King gebruikt. Het werd in 1962 als single uitgebracht op het ATCO-label.
Next Benelux - Do It. In de jaren zeventig zong de formatie Benelux een jingle in voor Marc Jacobs op de intro van hun nummer "Do It."
Next Benny Goodman And His Orchestra - Let's Dance. Over Benjamin David (Benny) Goodman, geboren in Chicago en bijgenaamd de "King of Swing," hoef je een muziekliefhebber niets te vertellen. Vreemd genoeg komt hij niet veel voor in de discografielijst, maar hij hoort er wel degelijk in. Het was het nummer "Let's Dance" dat van herkomst de tune was van een gelijknamige show op NBC Radio. Op de zeezenders kwam het nummer weer naar voren toen het op Radio 390, waar anders, werd ingezet als begin- en eindtune van het programma "Swing Session."
Next Bennie En De Damrakkertjes – De Drummer Is Me Broer. Een welbekend kinderliedje, dat afkomstig is uit 1966. Het was destijds geschreven als onderdeel voor de kindermusical Bah September. Dit naar een idee van Gied Jaspars met muziek van Tony Nolte en teksten van Harrie Geelen. De VPRO-televisie maakte er in 1966 een tv-bewerking van onder regie van Ruud van Hemert. Het werd in 1967 op elpee uitgebracht en won prompt een Edison. Bij Veronica knipte men uit "De Drummer Is Me Broer" de zin "... moeder laat me nou even kijken, ze spelen net zo lekker," en wel voor een jingle.
Next Benny Hill - Ernie (The Fastest Milkman In The West). De Britse komiek Benny Hill werkte in zijn jeugd als melkboer. Voor de "Benny Hill Show," die van 1955 tot 1989 op de Britse televisie te zien was, maakte hij ook dit nummer: "They called him Ernie, and he drove the fastest milkcart in the west." Het verscheen in 1971 op het album Best of Benny Hill en behaalde in de Engelse hitlijsten een eerste plaats. Op Radio Monique fungeerde het als als intro voor een jingle: "Dit is Radio Monique met het Zondagmiddag Matinee." Gelijk aan voornoemde jingle van Radio Monique blijkt een soortgelijke jingle al in 1974 geproduceerd te zijn voor Dave Rogers, destijds actief voor Radio Atlantis.
Next Benny Hill - Ting A Ling A Loo. Dit nummer werd in 1980 gebruikt voor het programmaonderdeel "Hugo's Neurotherapie" van Hugo de Groot op Radio Caroline.
Next Beppie De Nooy Sr en Johnny Jordaan - Omdat Ik Zoveel Van Je Hou. Voor een hele vroege spot van Radio Veronica, zo rond 1962, voor Tineke's "Koffietijd" werden "Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie" van Rita Corita en "Omdat Ik Zoveel Van Je Hou" van Beppie de Nooy Sr en Johnny Jordaan gebruikt.
Next Berdien Stenberg - Fire Dance / Extasy. Berdien Stenberg, de absolute koningin van de dwarsfluit, verkocht wereldwijd miljoenen platen. Deze medley werd in 1986 gebruikt voor het item "Boordmijmeringen" dat om half een in het zondagmiddagprogramma voorbij kwam op Radio Monique. In dit item vertelden de live-deejays over "onzin, waarheden en keiharde leugens."
Next Berliner Philharmoniker - Also Sprach Zarathustra. Het was Klaas Vaak die deze LP van het Berliner Philharmoniker onder leiding van Karl Bohm uit de kast haalde om het nummer "Also Sprach Zarathustra" te gebruiken voor een jingle op Radio Veronica en wel om erin te vertellen dat Lex Harding volgens de luistercijfers helemaal geen luisteraars in China had: "Weet U, Lex Harding schaamt zich een beetje. De luisterrapporten verschenen onlangs en hieruit bleek dat niemand in China naar zijn programma luistert. Ping Lex Harding." Deze spot werd ingesproken door Klaas Vaak.
Next Berliner Philharmoniker - Beethoven Symphonie nr. 9, Molto Vivace. Alom bekend is deze 9de symfonie van Beethoven en de drie eerste tonen van het onderdeel "Molto Vivace" werden gebruikt voor een prachtige jingle: "We are the Voice of Peace" daarbij gebruikmakend van een prachtige donkerbruine stem.
Next Berliner Philharmonisches Orchester - Till Eulenspiegels Lustige Streiche, Opus 28. Het Symfonie-orkest van Berlijn onder leiding van Herbert von Karajan speelde ondermeer dit klassieke werk, waarvan enige tonen gebruikt werden op Radio Antwerpen vanaf de Uilenspiegel en wel als herkenningsthema voor dit station.
Next Bernard Estardy – 6 Heures 30 Du Soir. Een man met een enorme collectie aan elpees met productiemuziek. Het nummer "Half 7 In De Avond" hoorde je in 1974 met regelmaat in de zondagmiddagprogrammering van Radio Mi Amigo en wel als filler in de "Joepie Top 50" met Ad Petersen. Vooral bij de regelmatige overzichtjes werd de "6 Heures 30 Du Soir" van Bernard Estardy ingezet.
Next Bernard Estardy - La Valse Du Vépar. In combinatie met een deel van het nummer "Meut's Boogy" (zie hieronder) werd in 1974 een filler gemonteerd voor het pluggen van de Mi Amigo Drive in show. Het nummer is afkomstig uit de film La Formule du Baron, die in 1969 in Frankrijk in distributie ging.
Next Bernard Estardy - Meut's Boogy. In combinatie met een deel van het nummer "La Valse Du Vépar" (zie hierboven) werd een deel van dit nummer gebruikt voor het monteren van een filler ter promotie van de Mi Amigo drive in show in 1974. Deze spots werden voornamelijk afgedraaid in de programma's voor het hele uur.
Next Bernard Estardy – Swing Guide. Andermaal een nummer uit de grote collectie productiemuziek van deze Fransman. Dit nummer kwam van de elpee Piano et Orgues uit 1969 en werd op Radio Mi Amigo gebruikt door Ad Petersen bij het oplezen van de prijswinnaars van de wekelijkse "Jopie Pop Quiz", hetgeen gebeurde tijdens de uitzending van de "Joepie Top 50".
Next Bernie Green - Give Me That Good Old Progressive Jazz. Weer zo'n prachtig jazzy orkestraal nummer dat kenmerkend is voor Radio Nord. Dit keer als eindtune voor het programma "Music For Men."
Next Bert Kaempfert - Afrikaan Beat. Werd gebruikt als station-tune op KING Radio. Tijdens een speciale uitzending van Radio Noordzee met Kerstmis 1972 werd het daarnaast gebruikt als openingstune. Het Kerstdiner werd namelijk opgenomen in de bistro "In den Vollen Pot" in Amersfoort. Hier kan aan worden toegevoegd, dat Bryan Vaughn en Keith Skues in december 1965 op Caroline South probeerden er live een jingle op in te zingen: "Radio Caroline seven days a week."
Next Bert Kaempfert - Gentleman Jim. In de programmering van Radio 390 zaten heel wat thematische programma's verwerkt, vaak niet langer van duur dan 15 minuten. Eén van deze programma's heette: "Stateside Special," met daarin alleen de muziek vanuit Amerika. "Gentleman Jim" werd ingezet als tune voor dit programma.
Next Bert Kaempfert - Jingo Jango. Dit feestelijke deuntje werd door Alan West in 1970 gebruikt om in de luisteraars van Radio Veronica namens de mensen aan boord van het Veronicaschip, als wel aan wal, prettige kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar te wensen.
Next Bert Kaempfert - Living It Up. Dit nummer werd in 1970 op RNI gebruikt voor promo's en reclames. Marcel Overstegen, beter bekend als zanger Boudewijn de Groot, gebruikte het nummer in oktober 1966 als afsluiter van zijn programma "Alle Remmen Los," dat in die tijd tevens de afsluiter betekende voor de dagelijkse programma's van Radio Veronica.
Next Bert Kaempfert - Love Me Happy. Dit nummer werd gebruikt als dragend onderdeel in de documentaire: 1111 Days at Sea over Radio Hauraki en wel op het moment dat de journalist Adrian Blackburn aan het woord kwam als kritisch volger van het radiostation. Niet veel later zou hij het prachtige boek "A Shoestring Pirate" schrijven.
Next Bert Kaempfert - On The Street Where You Live. In 1978 hanteerde Johan Visser voor het programma "Koffie met Scheepsbeschuit" deze versie van "On The Street Where You Live" als tune.
Next Bert Kaempfert - Red Roses For A Blue Lady. Andermaal een juweeltje van Bert Keampfert en zijn orkest dat gebruikt werd op de zeezenders. In dit geval op Radio London waarbij Kenny Everett een spot maakte voor de "in huis reclame" van het station voor Big L bracelets. Ook kan worden toegevoegd dat het nummer werd gebruikt op Radio City en wel voor een gesponsord programma "Linda Lee: makers of clothes for the fuller figured woman."
Next Bert Kaempfert - Skokiaan. Deze Duitse componist, arrangeur en orkestleider heeft een dermate eigen geluid dat, bij het horen van een van zijn nummers, je direct mee begint de neuriën. Bij twee spots voor de mobiele studio van Radio Mi Amigo in 1977 werd dit nummer voor de productie gebruikt.
Next Bert Kaempfert - So What's New. Een feest is het om af en toe een radioprogramma van een easy listening station te beluisteren. Britain Radio is daar een voorbeeld van en in 1966 gebruikte Phil Martin het nummer "So What's New" als opener voor het programma "Morning Serenade." Ook Paul Kaye gebruikte dit nummer en wel in augstus 1967 als filler naar het nieuws toe op Radio London. Ted Bouwens gebruikte deze compositie als een van zijn tunes voor zijn programma 'Doorsnee Noordzee' op Radio Noordzee. Tevens werd het nummer in begin 1976 gebruikt op Radio Mi Amigo door Jan van der Meer in het programma 'Ook Goeiemorgen.' Zie ook: Herb Alpert And His Tijuana Brass - "So What's New."
Next Bert Kaempfert - That Happy Feeling. Op Radio 390 gebruikt als tune voor het verzoekplatenprogramma "From Me to You". Op Radio Caroline werd dit zelfde nummer ingezet door Robbie Dale. In 1979 Paul de Wit gebruikte het nummer ter ondersteuning van een promotiespot ten bate van de Caroline Radio Club.
Next Bert Kaempfert - Three O'Clock In The Morning. Eén van de vele prachtige instrumentale nummers van dit Duitse orkest dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ingezet als tune of voor het maken van een promotiespot. Dit laatste is het geval met dit nummer want het was te horen in een promotiespot op Radio London voor het programma van The Double D, oftewel Dave Dennis.
Next Bert Kaempfert - White Christmas. Deze instrumentale versie werd in Studio Alpina ingezet toen Ingo Paternoster, namens de Free Radio Campaign Germany, in december 1973 de beste wensen aan de luisteraars en medewerkers van RNI uitsprak, die wie werden uitgezonden in het programma "RNI Goes DX" met AJ Beirens.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Bye Bye Blues. Een prachtige instrumentaal nummer dat de typische sound van Bert Kaempfert meekreeg. Het nummer "Bye Bye Blues" was dagelijkse kost bij de closedown van Radio 270. Het nummer werd trouwens ook door Ben Healy gebruikt op Radio Scotland als tune voor het programma "Apron Strings".
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Don't Forbid Me. Deze opname stamt uit de tijd dat je nog niet kon spreken van de typische sound die het orkest van Bert Kaempfert voortbracht. Het nummer "Don't Forbid Me" werd toen al, in 1962, op Radio Nord gebruikt als filler ondermeer voor het vragen van de luisteraars om ontvangstrapporten.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Holiday For Bells. "Holiday For Bells" was de A-kant van een single die met "Jumpin, Jimmy Christmas" op de B-kant in 1963 door Polydor werd uitgebracht. Later was het nummer terug te vinden op de elpee Christmas Wonderland. Op Radio City werd het in december 1966 gebruikt voor een promotiespot voor het Radio City T-shirt, verkrijgbaar destijds door een Engelse Pond — een "12 and 6" zoals het in die tijd en dus ook in de spot genoemd werd — te sturen naar Radio City, Denmark Street 7 in London WC2. In hetzelfde jaar 1966, rond Kerstmis, was tijdens de uitzendingen van Britain Radio regelmatig een instrumentaal nummer te horen met veel buisklokken, zoals met veel Kerstnummers het geval is. Na vele jaren kwamen we erachter, dat het hier ging om het nummer "Holiday For Bells," uitgevoerd door Bert Kaempfert. Het arrangement is er overigens een die je niet zo snel met Kaempfert zou associeren. "Holiday For Bells" kwam in December 1971 weer voorbij en wel bij RNI. Er werd aangekondigd dat op Kerstavond om kwart na negen er een speciaal interview door Robb Eden zou worden afgenomen met Santa Claus, juist voordat deze aan het werk zou gaan. De spot werd gemaakt met behulp van de klanken van "Holiday For Bells".
Next Bert Kaempfert And His Orchestra – I'll Get By (As Long As I Have You). Een typisch Bert Kaempfert-geluid, dat afkomstig is van de elpee Dancing in Wonderland, die in 1960 voor het eerst op het Polydor-label uitkwam. De vocale versie van dit nummer werd in 1928 uitgebracht en werd gezongen door Nick Lucas, bijgenaamd "the crooning troubadour". De versie van Kaempfert werd door Graham Gill op Radio 390 gebruikt als tune voor zijn allerlaatste programma op Radio 390, dat dezelfde avond nog uit de ether verdween. In het laatste uur vertelde Graham vol lof over zijn fantastische tijd op Radio 390.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Lonely Nightingale. Het programma "Melody Hour" was zowel op KING Radio als op Radio 390 te beluisteren. Logisch omdat Radio 390 ook een voortzetting was van KING Radio. Als tune voor het programma werd gebruik gemaakt van het nummer "Lonely Nightingale" in de uitvoering van het orkest onder leiding van Bert Kaempfert. Het nummer werd in Engeland uitgebracht op het DECCA-label en de trompetsolo was van Fred Moch. Op de achterkant stond destijds het overbekende "Red Roses For A Blue Lady." Opmerkelijk is dat wij thuis als single "Red Roses For A Blue Lady" hadden als a-kant op Polydor en op rood vinyl!
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Love Comes But Once. Een hele mooie keuze van Paul Kay van Radio London dit nummer van Bert Kaempfert and his Orchestra uit 1964 te gebruiken voor de productie van een inhuis-reclame. Hij probeerde de vrouwelijke luisteraars te overtuigen de nieuwste "Big L. Eyelashes" aan te schaffen. Tja, en daarbij hoort natuurlijk romantische muziek.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Mexican Shuffle. Dit nummer kwam in juni 1966 uit op de elpee Strangers in the Night. Kenners weten meteen dat het een cover is van een compositie van Sol Lake (echte naam Solomon Lachoff), die ook onder meer "The Lonely Bull" schreef en nog veel meer nummers die Herb Alpert op plaat zette. Herb had er in 1964 al een hit mee. Het nummer in de uitvoering van Bert Kaempfert en zijn orkest werd gebruikt in een speciale "Auntie Mable Hour"-promotiespot voor het Radio City Tower of Power T-shirt.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Santa Claus Is Coming To Town. Heerlijk om een oud programma met kerstsfeer terug te beluisteren. In het programma van Tony Berk op eerste kerstdag 1973 vulde hij "Berk in uitvoering" met items die normaal ook voorbij kwamen alleen had hij die dag een andere tune gekozen, namelijk de instrumentale uitvoering van "Santa Claus Is Coming To Town" van Bert Kaempfert and his Orchestra.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Swinging Safari (Polydor). Dit inderdaad swingende werkje was welhaast voorbestemd om de tune te worden van Wally Meehan op Caroline North. Ook op Radio Syd, voor de Zweedse kust, werd dit werkje toegepast als tune. Radio London gebruikte het nummer verder onder de reclamespots voor de Stockcar Speedway wedstrijden, zoals gehouden op de circuits van ondermeer Ipswich en Arlington. Vaak waren onder de deelnemers ook deejays van het station aanwezig. Ook op Radio Veronica werd het geruime tijd gebruikt door Joost den Draayer en Tineke voor het programma "Uit de koers".
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Strangers In The Night. "Strangers In The Night" is een prachtige song en compositie van Ivo Robić en Bert Kaempfert met Engelse teksten van Charles Singleton en Eddie Snyder. Kaempfert gebruikte het oorspronkelijk onder de titel "Beddy Bye" als onderdeel van de instrumentale partituur voor de film A Man Could Get Killed uit 1966. Op Radio Veronica werd op de Tweede Kerstdag van 1968 een programma gepresenteerd door het presentatieteam dat normaal verantwoordelijk was voor de speciale programma's voor gastarbeiders: Isabel, Dimitra, Mimo en Boedram. Ze gebruikten daarvoor de instrumentale versie van dit nummer door het orkest van Bert Kaempfert. Een deel van het nummer werd daarnaast ingezongen voor een jingle voor Michelle op Radio Mi Amigo — vier keer achter elkaar die naam, gevolgd door een filler waar ze overheen kon praten in haar programma's.
Next Bert Kaempfert And His Orchestra - Wake Up And Live. We gaan even naar Radio Noordzee in de maanden maart en april van het jaar 1971. De uitzendingen waren toen deels in het Engels en deels in het Nederlands en op de zondagochtend presenteerde Karel Prior zijn "Prioriteiten." Strengholt, de organisatie achter de Nederlandse Service, had ook een aantal zogenaamde "in huis reclames," ondermeer voor Ideaal Wonen. Zowel voor deze reclame als voor een filler in Prior's programma werd deze fraaie compositie van Bert Kaempfert gebruikt. Op Radio Noordzee was er ook nog een in-huis-reclame voor een tijdschrift van het Strengholt Concern, namelijk De Vrouw en Haar Huis. Voor het inspreken van de reclamespot maakte Karel Prior gebruik van "Wake Up And Live" van het orkest van Bert Kaempfert.
Next Bert Paige And His Strings Of Trumpets – Trumpeter's Holiday. Het was een van de allereerste jingles van Radio Veronica? Wie herinnert zich die nog: "Hier is Radio Veronica, het station waar muziek in zit." Voor de intro van de jingle werd het nummer "Trumpeters' Holiday" ingezet. Na 12 seconden werd het gevolgd door de intro van Eric Delaney's nummer "Fanfare Jump," waarna het programma werd geopend. Zie ook: Eric Delaney And His Band - Fanfare Jump.
Next Biddu Orchestra - Blue Eyed Soul. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo International gebruikt voor diverse promo's. Ook werd het gebruikt voor de promotiespots op Radio Caroline ten bate van de drive in shows in Frankrijk in 1979/1980, die er uitgingen onder "Caroline Dancing France."
Next Biddu Orchestra - Rain Forest. Werd gebruikt als filler op Radio Mi Amigo. Ook werd het nummer als eindtune gebruikt op Radio Delmare in 1979 door Ronald Bakker. Eveneens op Radio Delmare en ook in 1979 gebruikte Rob van der Meer "Rain Forest" in het programma "Muziekfabriek."
Next Biddu Orchestra - Soul Coaxing (Kama Sutra). Dit oude nummer van Raymond Levefre werd door het Biddu Orchestra in een nieuw jasje gestoken en op Radio Mi Amigo gebruikt als tune voor de Top 50.
Next Biddu Orchestra - Summer Of '42 (Kama Sutra). Dit instrumentale werkje werd door Herman de Graaf gebruikt op Radio Mi Amigo. Op hetzelfde station werd in maart 1978 verder melding gemaakt van het Mi Amigo Deejay Festival. Ook voor deze spot werd dit nummer van het Biddu Orchestra gebruikt. Op Radio Caroline maakte René van Elst van dit nummer gebruik. Op dat zelfde station werd het nummer in 1978 ook nog eens ingezet ter ondersteuning van een promospot voor "The Caroline Newsletter."
Next Big Ben Banjo Band – She Loves You / I Want To Be Your Man. Beide Beatles' nummers komen voor op een eepee met medleys uit november 1966. Gedurende elf jaar nam de band tientalen singles en elpees op. In 1955 kwam Norrie Paramor met het idee voor deze groep, met verder ondermeer Billy Bell, George Chrisholm, Stan Roderich en Joe Fanton. Men bracht de platen grotendeels op het Columbia-label uit. Voornoemde titels, beide composities van Lennon en McCarthy, werden gebruikt voor promotiespots ten bate van de "Five by Four Show", een programma dat van maandag tot en met zaterdag dagelijks om vijf uur in de middag was te beluisteren via Radio City op 299.
Next Big Joke – Disco Cha-Cha (instrumental version). Inderdaad de B-kant van de gezongen versie van "Disco Cha-Cha" dat in 1977 op het Jupiter-label uitkwam. Eén van de huisadverteerders van Radio Mi Amigo kwam regelmatig met nieuwe aanbiedingen waarna in het Spaanse Playa de Aro een nieuwe spot werd ingesproken. In 1977 was dat voor standaarddeuren en houten garagekantelpoorten. Juist: Goormans te Nijlen en deze spot werd ingesproken door Haike Debois.
Next Bill Black's Combo - Do It Rat Now. Dit uit 1963 stammende nummer werd op Radio Caroline South ingezet in 1966 en 1967 voor de uitgebreide campagne onder de noemer "Caroline Free Petrol Promotion." Dit nummer werd daarnaast gebruikt door Paul Kaye als filler op Radio London in januari 1965. Dit om over de melodie heen de luisteraars te bedanken voor de enorme hoeveelheid post die men had ontvangen, nadat het station in de ether was gekomen.
Next Bill Black's Combo - Little Jasper. Een lekker jazzy instrumentaal nummer dat niet is te vinden op de best of CD's van Bill Black en zijn Combo, maar wel op Radio London werd gebruikt als tune door Paul Kaye.
Next Bill Blacks Combo - Movin' (London). Johnnie Jackson gebruikte dit nummer in mei en begin juni 1964 toen hij dagelijks de close-down verzorgde op Radio Atlanta.
Next Bill Black's Combo - My Babe. Een van de meer geliefde Veronica-programma's in 1965, als het om mijn oren gaat, was "Alle Remmen Los" met Jan van Veen. Op een bepaald moment gebruikte hij "My Babe" als eindtune van het programma. William Patton "Bill" Black, Jr. was leider van het combo. Hijzelf kwam in oktober 1965 te overlijden op 39-jarige leeftijd nadat twee jaren eerder een hersentumor bij hem was geconstateerd.
Next Bill Doggett - Honky Tonk Part 2 (Parlophone). Tony Blackburn gebruikte dit als één van zijn tunes. Ook Chuck Blair gebruikte het op Swinging Radio England en Radio London.
Next Bill Haley And His Comets - Rock-A-Beatin' Boogie. Deze uit 1955 stammende plaat van de Amerikaanse rock-'n-roll-formatie werd op Radio Veronica ingezet als tune voor het programma "Rock, beat and boogie" dat werd gepresenteerd door Joost den Draaijer en Harry Knipschild.
Next Bill Haley And His Comets - Rock Around The Clock. Dit was het eerste nummer dat werd gebruikt als onderdeel van de promo voor het rock-'n-roll-programma van Brian McKenzie – de "Brian McKenzie Rock and Roll Special" – in een programma van Mark Slate op RNI. Het tweede nummer was "Great Balls Of Fire" van Jerry Lee Lewis (zie aldaar). De promo werd overigens ingesproken door Paul May.
Next Bill Haley And The Comets - R.O.C.K. Afkomstig uit de film Rock around the Clock uit de late jaren vijftig van de vorige eeuw. Dit nummer werd gebruikt door Rosko op Caroline South in zijn show voor een programmasegment "Rock and Roll." Ook werd het in een promo, gemaakt door Dave Lee Travis voor de Roskoshow, gebruikt.
Next Bill Potts Big Band - Summertime. Een nummer afkomstig van de LP The Jazz Soul Sound of Porgy and Bess. De LP is afkomstig uit 1959 en Potts is van herkomst arrangeur. Het nummer haalde de Amerikaanse hitlijsten en is jarenlang de opener van de show geweest als het orkest optrad. Dit swingende nummer werd in de jaren zeventig veelvuldig gebruikt door het team van "Driemaster" op Radio Noordzee voor de jingle "een scheepslading vol muziek op Radio Noordzee."
Next Bill Quateman - Only Love. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline in 1974.
Next Bill Withers - City Of The Angels. Een prachtig, ruim tien minuten durende, song van Bill Withers, afkomstig van het album Naked and Warm uit 1976. Een stukje van het nummer werd door Johnny Jason op Radio Caroline gebruikt voor de productie van een Loving Awereness jingle: "There are two worlds, the loving world and the defensive world ..."
Next Billy Cobham - Quadrant 4. Dit nummer is afkomstig van de elpee Spectrum, het debuut soloalbum van de jazz-fusion drummer Billy Cobham. Eerder was Cobham lid van het Mahavishnu Orchestra. Hij stelde dat hij bij het opnemen van de elpee zeker beïnvloed was door de toenmalige muziek van Miles Davis. De plaat kwam in 1973 uit op het Atlantis-label. Het nummer werd gebruikt voor een promotiespot die zowel op Radio Mi Amigo als op Radio Caroline in 1974 werd gedraaid: "Nieuws van de Caroline en Mi Amigo Racings teams ..."
Next Billy Cobham - Stratus. Let wel: Het gaat hier om de lange versie van 9:50 minuten, die onder meer te vinden is op de dubbel-cd "Great Moments In Jazz" (Atlantic 7819072). Het begin van dit nummer werd gebruikt voor de prachtige jingle: "From a point at sea to the circle in your mind. This is the new Radio Caroline." Op sommige verzamelalbums is een korte versie van dit nummer te vinden waarop het Caroline-gedeelte ontbreekt.
Next Billy Joe And The Checkmates – Percolater Twist. Het was in december 1961 dat dit nummer in de VS op het Doré-platenlabel uitkwam. Een compositie van Ernie Freeman en Louis Bideu. Het was de eerste van de twintig singles die de groep tot en met 1973 opnam. In 1961 stelde de eigenaar van het platenlabel, Bedell, aan sessieleider Ernie Freeman voor dat hij en collega-muzikanten — waaronder drummer Earl Palmer, gitarist René Hall, bassist Red Callender en marimbaspeler Julius Wechter — een versie van een Maxwell House-reclamejingle zouden opnemen. De plaat, "Percolator (Twist)", werd gecrediteerd aan Billy Joe and the Checkmates en bereikte begin 1962 nummer 10 in de Billboard Hot 100. Bedell claimde, dat hij mee schreef onder het pseudoniem "Louis Bideu", en gebruikte, om de plaat te promoten, een oude schoolfoto van zichzelf, als "Billy Joe Hunter". Het was Dave Cash op Radio London die aan het einde van zijn programma op 25 juli 1965 aankondigde, dat collega Kenny Everett aan het begin van zijn daarop volgend programma een nieuwe herkenningsmelodie zou voorstellen, hetgeen met de "Percolater Twist" gebeurde.
Next Billy Joel - Root Beer Rag. Een lekker ragtime-muziekje dat afkomstig is van de elpee Streetlife Serenade van Billy Joel, die in 1974 werd uitgebracht en de titel van de song was tevens de titel van het nieuwsbulletin over Billy Joel dat in de jaren zeventig en begin jaren tachtig werd uitgegeven. "Root Beer Rag" werd in verschillende werelddelen opgepakt door televisie- en radiostations om het als tune voor een programma te gebruiken. Jan van der Meer, op Radio Mi Amigo, gebruikte het in 1976 als eindtune voor zijn deel van "Ook Goeiemorgen."
Next Billy May And His Orchestra - Children Of The Night. In de beginperiode van Radio Caroline North was er een late avondshow genaamd "Late Late Show," gevuld met de meer rustige muziek en de show werd standaard, ondermeer door Tom Lodge, afgesloten met het prachtige nummer "Children Of The Night." Het nummer is afkomstig van de elpee Billy May's Big Fat Brass.
Next Billy May And His Orchestra - I Gotta Have You. Werd op Radio Veronica gebruikt als tune voor "Kookpunt" met Gerard de Vries.
Next Billy May And His Orchestra - Once Again. Op Caroline South was er in 1965 een door Bullavo watches gesponsord programma dat telkens de loopbaan van een artiest belichtte. Het programma werd door Ted Francis gepresenteerd en als tune gebruikte hij het nummer "Once Again."
Next Billy May And His Orchestra - Rose Marie. Is eens gebruikt als talk-over door Stan Haag in een ASPRO Sponsor Show op Radio Veronica.
Next Billy May And His Orchestra - Soon / The Donkey Serenade / They Didn't Believe Me. Caroline North kreeg op een bepaald moment vanuit het kantoor in London Tommy Vance als programmaleider met als de opdracht van het station net zo'n swingend station van te maken als Caroline South. Waarschijnlijk heeft hij zich in de productiestudio op een bepaald moment verveeld en een elpee van Billy May en zijn orkest gebruikt om drie verschillende korte "soundeffects" te monteren, die hij in december 1965 in zijn programma gebruikte.
Next Billy May And His Orchestra - The Preacher. Billy May wordt vaak één van de grootste arrangeurs van zijn tijd genoemd. Werkte in de jaren dertig van de vorige eeuw al in het orkest van Charlie Barnet om vervolgens bij Glenn Miller te gaan spelen. Later vormde hij zijn eigen orkest. In 1963 componeerde hij "The Preacher" dat door Tom Lodge in 1964 werd opgepakt als tune voor zijn diverse programma's, die hij in het begin presenteerde op Radio Caroline.
Next Billy May And His Orchestra - The Sheik Of Araby. Op Veronica werd voor de 'Seven O'Clock Show' de tune "A Go-Go Dancer" van The Ventures gebruikt (zie aldaar). Dit nummer kwam in 1966 uit, terwijl de start van de show van veel eerdere datum was. Uit een oude opname van het programma blijkt nu dat de eerste tune die werd gebruikt het nummer "The Sheik Of Araby" was. Het nummer werd al in 1921 gecomponeerd en werd door vele jazz- en dancebands opgenomen, terwijl ook The Beatles in hun vroege jaren niet vies van het nummer waren.
Next Billy May And His Orchestra – Whisper Not. Een nummer afkomstig van de in april 1963 op Capital Records verschenen elpee Bill's Bag. "Whisper Not" is een compositie van Benny Golson en Leonard Feather. In juni 1964 werd het nummer gebruikt door Christopher Moore om een promospot in te spreken met de mogelijkheid tot adverteren op "Radio Caroline on 199". Geïnteresseerden dienden zich te richten tot een adres aan de Fether Lane in London.
Next Billy May And His Orchestra Featuring The Rhytmaires - After Freberg, the Stan Freberg Show. Altijd gedacht dat een jingle van Caroline, die veel door Keefers werd gebruikt, speciaal was ingezongen voor dit station totdat we erachter kwamen dat het ging om de introductie van "After Freberg, the Stan Freberg Show." De in 2015 op 89-jarige leeftijd overleden Freberg werd in Pasedena geboren en je kunt allerlei beroepen achter zijn naam zetten als bijvoorbeeld: auteur, acteur, stemartiest, komediant, componist, radiopersoonlijkheid en meer.
Next Billy Mure And His Orchestra - Unison Trumpets. Deze Amerikaanse gitarist, die vele muzieksoorten wist te spelen, nam in de beginjaren zestig ook een aantal elpees op met een door hem samengesteld orkest. In 1960 werd zo het album A String of Trumpets opgenomen waarop ook het nummer "Unison Trumpets" staat. In 1962 was er op Radio Nord het programma "Vilkommen an bord" met Larsan Sörensson. En daar kwam het nummer weer voorbij, nu als tune voor het programma.
Next Billy Ocean - Red Light. Werd gebruikt op de Voice of Peace, waarbij de intro werd ingezongen als ode voor het station.
Next Billy Paul - The War Of The Gods. Het intro van dit nummer werd gebruikt voor jingles in de "Top 100" van 1973 op Radio Veronica en wel tijdens de opening van elk uur dat het programma werd uitgezonden op de 538 meter. Het nummer is afkomstig van de gelijknamige elpee in 1973, geproduceerd door Gamble en Huff voor Philadelphia International Records.
Next Billy Preston - Billy's Bag (Sue). Het allereerste succes van de man die later zelfs met de Beatles ging optreden. Werd zowel door Steven Ladd als Mark Wesley gebruikt als tune bij het voorlezen van verzoeken of andere informatieve onderwerpen in hun programma's in 1970 op RNI. Al eerder werd in de jaren zestig het nummer op Caroline South en Caroline International gebruikt door Stevie Merike. Joost den Draayer gebruikte het in 1966 ter afsluiting van zijn programma "Rhytmn and Blues Hop" op Radio Veronica.
Next Billy Preston - Blackbird. Dit nummer werd in een prachtige instrumentale versie van Billy Preston in het programma RNI Goes DX met AJ Beirens op RNI gebruikt voor de jingle "Here's an RNI Newsflash for DX'ers." Op Veronica was er in 1973/1974 een item te beluisteren met de naam "Astrologie." Het was een rubriek die gepresenteerd werd door Ed Noorman. De opener van die rubriek werd ingesproken op deze zelfde uitvoering van de Mccartney-compositie.
Next Billy Preston - Don't Let The Sun Catch You Crying. Eén van de meesters op het hammondorgel in de jaren zestig van de vorige eeuw was Billy Preston. Zijn uitvoering van dit nummer werd door Carl Mitchell gebruikt op Caroline International als een filler tot het nieuws op de top van het hele uur.
Next Billy Preston - Ferry Cross The Mersey (Stax). Instrumentale versie van het nummer van Gerry and the Pacemakers. Werd door Ferry Maat op Radio Noordzee gebruikt naast ondermeer "Walk Don't Run" van the Ventures.
Next Billy Preston - Goldfinger. In 1971 was er gedurende korte tijd een item in de Crispian St. John Show op Radio Northsea International (RNI). Hij gebruikte daarvoor een uitvoering van het nummer "Goldfinger." Uiteraard een compositie van John Barry. De uitvoering van Billy Preston kwam in 1965 uit op het President-label en was de achterkant van "Billy's Bag," dat ook in deze discografie vermelding vindt.
Next Billy Preston - I Am Coming Through. Dit is een nummer van de in 1965 uitgekomen elpee The Most Exciting Organ Ever van Billy Preston. "I Am Coming Through" werd door John van Doorn op Radio 227 gebruikt als tune waarbij hij op diverse plekken in de tune zijn naam inzong. Maar was het wel zijn naam? Pseudoniemen genoeg: John van Doorn, John Van Dooren maar zijn echte naam was Lion Kleerekoper. In de periode 1966-1968 was hij leadzanger van de Haagse formatie "Daddy's Act" en scoorde hij met "Eight Days A Week" een hit. Onderwijl was hij korte tijd deejay op Radio 227 in 1967. Maar Lion had nog een bijnaam die hem heel groot maakte. Een single die in Frankrijk werd opgenomen verkocht ruim 3,5 miljoen exemplaren en liefst 36 weken stond hij nummer 1 in Frankrijk. Wel weer onder een pseudoniem, namelijk David Alexandre Winter en de titel van zijn hit luidde: "Oh Lady Mary." Gedurende zijn muzikale loopbaan verkocht hij meer dan 26 miljoen platen. In 1972 heeft Lion Kleerekoper zijn naam veranderd en officieel laten vastleggen en sindsdien gaat hij door het leven als David Alexandre Winter. Het nummer van Billy Preston werd tevens gebruikt op Radio Essex in 1966 voor het programma waarin de Top 25, de nieuwe releases en "the new pick hits" werden voorgesteld.
Next Billy Preston - If I Had A Hammer. Dit nummer in de uitvoering van Billy Preston werd op Radio London gebruikt als tune voor het gesponsorde programmaonderdeel: "Big L Swinging Sound of Silver Competition," dat werd gepresenteerd door Paul Kaye.
Next Billy Preston - Let Me Know. Uit de periode dat hij de beste organist ter wereld werd, stamt het nummer "Let Me Know". In 1974 werd het opgepikt door Tony Houston op Radio Atlantis om te gebruiken als tune voor het wekelijkse programma "Import" waarin voornamelijk Amerikaanse releases waren te horen.
Next Billy Preston - Nothing From Nothing. Dit nummer werd in 1974 gebruikt voor een reclamespot op Radio Mi Amigo.
Next Billy Preston - Outa Space. Billy Preston - Outa Space. Dit instrumentale nummer verscheen zowel op single als op de elpee I Wrote a Simple Song uit 1971. Zowel op RNI als Radio Mi Amigo werd dit instrumentale nummer gebruikt als filler. In december 1972 werd het nummer daarnaast door Mike Storm gebruikt als eindtune van zijn programma's op Radio 199. Hier kan nog een opmerkelijke vermelding aan worden toegevoegd. Op Caroline 389 was onder meer een twee uur durend programma van Spangles Muldoon te beluisteren. Het was één van de twee zogenaamde tapeprogramma's. Op een dag in juni 1973 was de timing niet correct en liep het eerste uur veel te vroeg af, waarna etherstilte viel. Het was "Young" Paul Rusling die snel handelde, een instrumentaaltje, inderdaad: "Outa Space", opzocht en opzette en vervolgens een overzicht gaf van wat die uitzenddag nog zou gaan brengen, waarna hij het tweede uur van Spangles startte op het hele uur. Het was Steve England die in de voorzomer op Radio Caroline in 1973 het nummer gebruikte als tune voor de "Caroline Countdown of Sound," de toenmalige hitparade van het station. Verder was het Ron Dolman die het nummer gebruikte als filler tijdens testuitzendingen van Radio Caroline in de maand mei 1973 om vooral de luisteraars op te roepen een testrapport te sturen naar het Caroline House in den Haag.
Next Billy Stewart - Summertime. Werd op Radio Veronica gebruikt bij een jingle in de wekelijkse Top 40. Als ik zeg voor welke jingle zegt u als lezer onmiddellijk: oh, ja die. "De klapperrrrrrr van de week." Het nummer werd trouwens al in 1966 gebruikt voor de spots ten bate van het "Veronicabal," de voorganger van de drive-in-show. In oktober 1966 werd het gebruikt ter promotie van de "Veronica Dans Show."
Next Billy Strange - It's Not Unusual. Billy Strangewas een weloverbekende arrangeur en orkestleider die met vele bekendheden als Everly Brothers, Frank Sinatra, Nancy Sinatra, Cher en meer samenwerkte. In 1965 bracht hij met zijn orkest een elpee uit met instrumentale versies van Britse hits van dat jaar met ondermeer het door Les Reed en Gordon Mills gecomponeerde "It's Not Unusual." Rick Grant gebruikte het nummer als filler op Radio Hauraki in 1968.
Next Billy Strange - Memphis. Het was The Emperor Rosko die dit nummer in 1966 als tune gebruikte in zijn programma's op Radio Caroline South. Billy Strange nam een grote variatie aan instrumentale nummers op, grotendeels met een 12-snarige gitaar.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Berlin Melody (London). Werd gebruikt als één van zijn tunes door Peter Holland op Radio Noordzee.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Goodnight Sweetheart. Het was Joost den Draayer die "Goodnight Sweetheart" inzette als eindtune van het non-stop-programma en tevens met dit nummer afscheid van de luisteraars nam, daar het station voor de nacht uit de ether verdween.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Orange Blossom Special. Het was in het jaar 1977 dat Frank van der Mast deze plaat koos om te gebruiken als eindtune van het door hem gepresenteerde "Ook Goeiemorgen" op Radio Mi Amigo. Het nummer was afkomstig van een elpee uitgebracht in 1961 met als titel: Orange Blossom Special and Wheels.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Raunchy. Een instrumentaal nummer, gecomponeerd door Bill Justice en Sidney Manker en in het najaar van 1957 in drie versies uitgebracht, onder meer door het orkest van Billy Vaughn op het London-label. In het voorjaar van 1973 gebruikte Joop Verhoof het nummer als tune op de zondagen als er ruimte was voor het programma van Radio Caroline met groeten van de bemanningsleden aan boord van de Mi Amigo aan familie, vrienden en bekenden.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Sail Along Silvery Moon. Op 21 april 1965 werd het vijfjarig bestaan van Radio Veronica gevierd met een speciaal programma. De special, die werd gepresenteerd door Tineke, werd afgesloten met dit nummer van het orkest van Billy Vaughn.
Next Billy Vaughn And His Orchestra - Under The Double Eagle. Dit vrolijk deuntje werd door Jan van Veen op Radio Veronica in het jaar 1965 ingezet voor de eindtune van zijn programma: "Hits A Gogo." Er kan ook aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt op Radio Nord als tune voor "Musik for Man," één van de gesponsorde programma's op dit station.
Next Bimbi Worrick – Long Time Comin'. Er is niet veel bekend over deze zangeres. In de beschikbare overzichten komt ze slechts voor met deze single uit 1969. Het nummer kwam uit op het Polydor-label en is gecomponeerd door Ellie Greenwich. Deze Amerikaanse componiste schreef vele nummers, al dan niet in combinatie met anderen, zoals Phil Spector. Zo komt ze onder meer voor als co-writer van succesvolle songs als "Leader Of The Pack", "Da Doo Ron Ron", "Be My Baby" en "River Deep Mountain High". Bimbi Worrick's "Long Time Comin'" werd door Klaas Vaak gebruikt op Radio Veronica voor de productie van een jingle.
Next Bimbo Jet - El Bimbo. Dit nummer werd door Dick Verheul gebruikt als filler in zijn ochtendprogramma op Radio Monique.
Next Bimbo Jet - La Balanga. Bimbo Jet was een Franse discogroep geleid door Claude Morgan en Laurent Rossi die internationale bekendheid verwierf tijdens de zomers van 1974 en 1975 met het nummer "La Balanga". In de lente van 1976 was het Joop Verhoof die het nummer als eindtune van zijn ochtendprogramma gebruikte op Radio Mi Amigo. Zie ook: Percy Faith And His Orchestra - "La Balanga".
Next Bing Crosby And The Andrew Sisters - Santa Claus Is Coming. Dit kerstlied werd door Tony Allan in 1974 gebruikt op Caroline en wel met de Kerstdagen voor de prachtige jingle: "Caroline is swinging through the night Caroline rocks on."
Next Bintangs - Ridin' On The L&N. Dit nummer is afkomstig van de elpee Travelin' in the USA van de Nederlandse formatie de Bintangs uit het jaar 1970. Het werd gebruikt in combinatie met het nummer "Marian" van de Cats voor een promotiespot op Radio Veronica. Er werd op donderdag 26 maart 1970 een groots popfestival gehouden ten bate van de Nierstichting en wel in Middenmeer. Belangeloos traden, naast de Cats, ook Left Side en de George Baker Selection op. De presentatie was in handen van Tineke en Lex Harding.
Next Bishops - I Take What I Want. Een zogenaamde pub-rock song, in 1978 uitgekomen op het Chiswick Record-label met als titel "I Take What I Want." Porter, Hayes en Hodges staan genoteerd als componisten. In 1965 was het al een klein succesje voor Sam en Dave. Op het intro van de versie van de Bishops werd op Radio Caroline in 1978 een promo-spot gemaakt voor het Caroline Rock Concert dat op 17 juni 1978 werd gegeven in Cambridge. Entree slechts 2 Pound.
Next Black Blood - Kiswahili (African Song). Black Blood was van herkomst een Zuid-Afrikaanse groep die deels haar songs opnam in het Swahili. Trouwens, men nam voornamelijk in Belgische platenstudio's op, en dit nummer verscheen in 1975 op Warner Bros. Het werd op Radio 819 ingezet om er een rondloper van te maken die als filler werd gebruikt.
Next Black Light Orchestra - Once Upon A Time In The West. Het was in 1978 dat Herman de Graaff op Radio Mi Amigo dit lange instrumentale nummer van het Duitse Black Light Orchestra gebruikte als filler naar het hele uur.
Next Black Sabbath - Paranoid (Vertigo). Werd gebruikt voor een jingle: "Veronica moet blijven;" en tevens voor de actiejingle: "Naar Van Doorn, die kent U toch!" – een verwijzing naar Minister Harry van Doorn.
Next Blind Faith - Presence Of The Lord. Een compositie van Eric Clapton en afkomstig van de in 1969 uitgebrachte elpee Blind Faith. Een supergroep met als leden naast Eric Clapton, lead singer Stevie Winwood, Ginger Baker op drums en gitarist Rick Grech. De elpee haalde de nummer-een positie in de VS, Canada en Engeland, maar een vervolg kwam er nooit. Een hele korte naam-jingle voor Andy Archer op RNI werd door een zwoele damesstem ingesproken op een riedel van het nummer "Presence Of The Lord" en wel beginnend op 2.34 in het nummer.
Next Blood Sweat And Tears - Sometimes In Winter. Werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor een jingle voor het ochtendprogramma "Ook Goeiemorgen".
Next Blood, Sweat And Tears - Spinning Wheel. In 1970 ging er een VPRO-afvaardiging naar de MEBO II om daar een zelf-geproduceerde jingle heen te brengen. Wim Noordhoek sprak deze in: "Radio Nordsea International." In 1971 hoorden we de jingle terug in de Ferry Maatshow. Voor de productie werd "Spinning Wheel" gebruikt, een nummer dat in de outro "daar wordt aan de deur geklopt" heeft staan.
Next Bloodrock - D.O.A. (Capitol). Adje Bouman knipte er voor Veronica de prachtige "I remember" jingle uit.
Next Blue Mink - Good Morning Freedom. Vroeg in 1970 bracht de hard-rock-groep Blue Mink haar eerste album uit: Melting Pot en daarnaast ook de single "Good Morning Freedom," die overigens niet op de eerste release van het album stond. De eerste regel van deze zong luidt "Good morning world, it's a brand new day." Dit stuk werd in de eindjaren tachtig op de VOP gebruikt. Eerder al, in 1973, monteerden Veronica-technici het "Good morning" een aantal malen achterelkaar en gebruikten het resultaat bij het begin van het programma "Ook Goeiemorgen". Het nummer vond ook elders emplooi. In een programma van Carl Kingston op de VOP, uit het jaar 1977, kwam bijvoorbeeld een zeer korte versie voorbij: simpelweg alleen "Good morning," ditmaal afkomstig van het einde van de song.
Next Blue Sound Incorporated - Eurovisions Slop. Soms heb je van die instrumentale nummers die je niet eerder bewust hebt gehoord. Bij het beluisteren van het programma "Showtime" van Radio Veronica met Cees van Zijtveld, gebeurde dit ook. Het was een programma dat liep van 12:15 tot 13:15 in de middag, in de tijd dat Radio Veronica nog geen nieuwsuitzendingen had. Om zijn programma af te ronden gebruikte Cees het nummer "Eurovisions Slop." The Blue Sound Incorporated stond onder leiding van Paul Nero (Klaus Doldinger) en het nummer is de A-kant van een single met op de B-kant "Beduinen Twist," uitgebracht in 1965 op het Fontana-label.
Next Blues Trottoir - Soir De Pluie. Deze compositie is afkomstig van de gelijknamige elpee van het Franse duo Clémence Lhomme en Olivier Defays uit 1987. Er zijn verschillende versies, waaronder een instrumentale en die werd door Colin Peters op Radio 558 in 1988 gebruikt als eindtune voor het programma "Met de kop in de wind".
Next Bob Crewe Generation - Music To Watch Girls By. Steve Young was veelvuldig was te beluisteren op Radio Caroline South en dat geldt ook voor dit fraaie instrumentele nummer van The Bob Crewe Generation uit 1967 dat hij geruime tijd als tune gebruikte. Ook Ben Healy gebruikte het in 1967, en wel als eindtune voor zijn programma op Radio Scotland.
Next Bob Dylan - Just Like A Woman. In een programma van Radio Veronica uit 1966, in de presentatie van Jan Jaap ter Laan, werd reclame gemaakt voor de oktober-editie van het muziekblad Muziek Express met een ultra lange spot. Daarbij werd een aantal nummers gebruikt, te weten: "Summer In The City" van The Lovin' Spoonful, "All Or Nothing" van The Small Faces, "Just Like A Woman" van Bob Dylan en tenslotte "Sunshine Superman" van Donovan.
Next Bob Dylan - Like A Rolling Stone. Dit nummer werd in 1985 gebruikt door Charlie Wolfe voor de promotiespot voor "The Sixties Sunday" on Laser 558. Voor hetzelfde doel gebruikte Wolfe ook "Louie Louie" van de Kingsmen en "White Room" van Cream.
Next Bob Dylan - Positively 4th Street. Zie: Kinks - "You Really Got Me".
Next Bob Dylan - Rainy Day Women ♯12 & 35. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Bob Dylan - Wigwam. Deze melancholieke Dylan-deun van het album Selfportrait met een tekst die alleen uit het herhaalde woordje "La" bestaat, werd – zo meldde Hans Hogendoorn ons – in 1970 gebruikt voor een promo op RNI.
Next Bob Keene Orchestra - Love Theme. Barry White is bij de doorsnee-luisteraar bekend door de songs die hij vanaf het begin van de jaren zeventig maakte. Wat velen echter niet weten is dat hij al in 1966 bezig was als producer en arrangeur voor het Del-Fi label in Los Angeles. Daarbij nam hij ook zelf nummers op. Een van die songs was het instrumentale "Love Theme," dat overigens niets te maken heeft met White's gelijknamige nummer uit de jaren zeventig. De jaren-zestig-versie van "Love Theme" is namelijk een instrumentale uitvoering van het nummer "I'm Under The Influence Of Love" – de hit van Felice Taylor uit 1967, die door White werd geproduceerd. Het is dit nummer, dat op Radio Atlantis werd gebruikt ter promotie van een van de drie promotiespots voor het Monitor Magazine en wel in de uitvoering van het Bob Keene Orchestra. Dezelfde uitvoering werd ook als tune gebruikt door Peter Haze op Radio Caroline.
Next Bob Kuban And The In-Men - The Cheater (Bell). Dit one-hit-wonder, waarmee Bob Kuban in 1966 de Amerikaanse top-tien binnenkwam, werd door Caroline South gebruikt als dagopener en dagsluiter tijdens de periode dat de uitzendingen in 1966 tijdelijk werden verzorgd vanaf de MV Cheeta II, het voormalige zendschip van Britt Wadner (Radio Syd). In de titel zit weliswaar niet de naam van een zeezender of zendschio, maar het komt dicht genoeg in de buurt. In de song zit de regel "Look out for the cheater" die klinkt als "Look out for the Cheetah." Dat schip was ingehuurd, omdat de MV Mi Amigo voor herstel in Zaandam lag. Op de dag in april dat MV Mi Amigo langszij kwam met een nieuwe 50 kW zender aan boord en haar ligplaats weer opzocht, hebben beide zenders simultaan uitgezonden: de "Cheetah" op de 199 meter en de Mi Amigo op de 259 meter. De 199-luisteraars kregen de oproep om over te gaan naar de 259 meter. Totdat Tony Blackburn, tegen half twee in de middag, eerst dit nummer draaide en vervolgens natuurlijk "Caroline" van de Fortunes.
Next Bob Leaper - A Hard Days Night. Op het platenlabel London kwam in de jaren zestig een mooie serie elpees uit onder de noemer "Phase 4 Stereo." Een van deze was het album Big Band Beatle Songs uit 1964 met het orkest van Bob Leaper. Hiervan werd het nummer "A Hard Days Night" door Ed Stewart gebruikt als tune voor zijn programma op 12 mei 1967 toen hij de wereldprimeur had voor het mogen draaien van enkele tracks van de toen nieuwe elpee van de Beatles, Sgt. Peppers Lonely Heartsclub Band.
Next Bob Leaper - I Wanna Be Your Man. Een prachtige elpee uit 1964 op het London label met als titel Big Band Beatle Songs van het orkest onder leiding van Bob Leaper. De elpee was eigenlijk voor de Amerikaanse markt bestemd, maar zal ook wel aanwezig zijn geweest aan boord van de Laissez Faire. Op Radio 227 werd namelijk van het nummer "I Wanna Be Your Man" gebruik gemaakt als tune voor het programma "Beatboot" dat werd gepresenteerd door Dick Weeda. Hier kan aan worden toegevoegd dat het werd gebruikt door Tom Collins en Lex Harding op Radio 227 als tune voor de Beatles-show. Radio 227 het was overigens het eerste station ter wereld dat het geluid van de Beatles wekelijks liet terugkeren met telkens de duur van een uur. En, meer dan een halve eeuw na de release is de elpee Big Band Beatle Songs op Phase 4 label nog steeds veelgezocht artikel ondr verzamelaars.
Next Bob Leaper - Please Please Me. In de jaren zestig werd dit nummer gebruikt voor een promospot op Radio London en wel die voor de wekelijkse keuze van hittips en plaat van de week. "Each week thousands of new records fall into the Radio London Studio's ... This is the Radio London Club Disc of the Week."
Next Bob Leaper And The Prophets - Come And Join Us. De Duitse deejay Axel gebruikte dit nummer in 1970 op RNI als eind-tune in zijn ochtend-show. Deze song werd daarnaast ook gebruikt voor de "Fant Brush Out Hairspray" Show, een gesponsord programma dat op de zondagochtend te horen was bij Radio Veronica
Next Bob Marley And The Wailers - Jammin'. Dit nummer van de beroemde reggae-formatie werd ingezet voor een spot voor "Jammin' 963."
Next Bob Miller And His Millerman - Peridot. Dit was de tune van Paul Burnet op Radio 270. Het blijkt als b-kant uitgegeven te zijn in 1964 op het Ember Records label.
Next Bob Miller And His Millerman - Peridot. Het gaat hier om een Britse formatie die in de eindjaren vijftig van de vorige eeuw voor het eerst van zich liet horen. Ze maakten eigen platen, maar verzorgden ook de instrumentale achtergrond voor de opnames van andere artiesten. Dit nummer was de tune van Paul Burnet op Radio 270. Het blijkt als b-kant uitgegeven te zijn in 1964 op het Ember Records label. Verder werd het ook gebruikt op Radio 270 voor een promotiespot ten bate van "The Radio 270 Set," een prachtig informatieboekje over het station en de deejays.
Next Bob Moore And His Orchestra - Mexico (Monument). Zou eigenlijk een ereplaats verdienen in deze lijst aangezien dit nummer door Tony Vos werd gebruikt voor de beroemde "Nur Die"-reclame op Radio Veronica in het begin van de jaren zestig. Op Radio Veronica was er wekelijks het programma "Telesport" dat werd gepresenteerd door de sportjournalist Berry Zand Scholten. In de een na laatste uitzending in augustus 1974 werd muziek gebruikt uit de jaren 1960 en 1961 en dus ook de tune werd aangepast. Hij en technicus Sietze Gardenier kozen derhalve voor "Mexico".
Next Bob Moore And His Orchestra - Hooten Trumpet. Werd op RNI door Joost Verhoeven als tune gebruikt aan het eind van zijn programma. Aan het begin van het programma fungeerde "Apollo Goes West" van Apollo 100 (zie aldaar) voor dat doel. Wim Jaap van der Laan gebruikte het nummer verder als tune in zijn programma's in de zomer van 1971 op Radio Noordzee.
Next Bob Prescott And Cy Harrice - The Submarine. Cartoons in Stereo, zo heet de elpee uit de serie "Doctored for Stereo." Kwam in de VS in 1961 uit en twee tracks van deze elpee, de voornoemde "The Submarine" en "Russian Roulette" werden een aantal jaren later door Philips op een stereodemonstratie-elpee gezet. "The Submarine" werd in 1974 op de internationale service van Radio Atlantis gebruikt voor een jingle waarop het leek dat het station vanaf een onderzeeër al bubbelend onder water ging.
Next Bob Scholte - Goede Nacht En Welterusten. Dit nummer werd in de vroege tijd van de vaderlandse radio als afsluiter gebruikt in de dagelijkse programma's van de AVRO. In 1973 knipte Ruud Doets er een jingle uit met gelijknamige tekst, die hij gebruikte in een van zijn zeldzame live-programma's op Radio Veronica.
Next Bob Seger And The Silver Bullet Band – Long Song Comin'. Dit nummer is afkomstig van de elpee Seven van Bob Seger, die uitkwam in 1974. Maar het was de eerste elpee die hij opnam met begeleiding van de Silver Bullet Band. Hij ging er, voor slechts enkele concerten in het voorprogramma van Kiss, mee op tournee. Het was een groot succes waarna het management van Kiss vroeg de groep uitgebreid mee op reis te gaan. Het nummer "Long Song Comin'" werd in 1978 gebruikt op Radio Caroline voor een promo, waarin werd aangekondigd dat een concert, gehouden in de Capital Tower in Hollywood, exclusief als eerste buiten de VS op het station te beluisteren zou zijn, en wel op woensdag 16 augustus 1978.
Next Bobbie Graham - Zoom, Widge And Wag. Bobbie's echte naam is Robert Francis Neate en hij was van origine sessiemuzikant. Hij speelde op meer dan 1.500 songs mee, onder meer op "Downtown" van Petula Clark. "Zoom, Widge And Wag" werd in 1965 uitgebracht op het Fontana-label en door Keith Ashton verkozen als filler op Radio Hauraki in 1966. Zie ook: Bobby Graham. Dit instrumentale nummer werd in december 1966 ook gebruikt voor een promo "modern radio for modern people" op Radio Hauraki. Dit gebeurde in combinatie met fragmenten van Paul Revere and the Raiders, Petula Clark en Tom Jones.
Next Bobby Bare - I Wanna Go Home. In de commercial voor de "RCA Teleflight" die de platenmaatschappij in samenwerking met Radio Veronica organiseerde, werden een vijftal country-songs gebruikt, te weten: "Yakety Yak" van Chet Atkins, "I Love You Because" van Jim Reeves, "I Wanna Go Home" van Bobby Bare, "The End Of The World" van Skeeter Davis en, tot slot, "Please Help Me I'm Fallin'" van Hank Locklin.
Next Bobby Byrne And The All Star Alumni Orchestra - Song Of India. Dit swingende nummer is afkomstig van een elpee met de titel The Great Song Hits of the Tom and Jimmy Dorsey Orchestra. De titel is niet zo gek als je weet dat de trombonist, arrangeur en orkestleider Bobby Byrne — voordat hij zijn eigen orkest begon — bij de Dorsey's meespeelde. In ieder geval werd voornoemde uitvoering van het nummer "Song Of India" als tune gebruikt door Gunnar Heilborn, die op Radio Syd verschillende programma's presenteerde, waaronder "Bli min Gäst" en "Rendez Vous."
Next Bobby Fuller Four - I Fought The Law. Dit nummer was te horen in het begin van Lex Harding's promo voor de Hittip-Toto op Radio Veronica.
Next Bobby Graham - Skin Deep. Een nummer dat in 1965 werd uitgebracht op het Fontana-label van de meest belangrijkste sessiedrummer uit de Britse muziekgeschiedenis. Het verhaal gaat dat hij op meer dan 15.000 songs voor diverse platenmaatschappijen heeft meegespeeld. Het nummer "Skin Deep" werd op Radio Hauraki als dragend gebruikt in de documentaire "Introducing Radio Hauraki" in december 1966.
Next Bobby Graham - Teensville. Bobby was een drummer, componist, arangeur en platenproducer en wordt vaak de beste drummer, die Engeland ooit heeft gehad, genoemd. Hij nam in 1966 op het Fontana-label het nummer "Teensville" op en "Tatty." Tom Edwards gebruikte het nummer als tune zowel op Radio City als op Radio Caroline South. Bobby Graham werd in 1940 geboren en kwam in 2009 te overlijden. Zie ook: Bobbie Graham.
Next Bobby Moore And The Rhytmn Aces - Hey Mr. DJ. In 1973 werd dit nummer opgenomen met een korte vocale intro, waarbij onder meer "Hey Mr. Deejay" werd gezongen. Het werd volgens Henny Meijners een tijdje op Veronica gebruikt als intro voor de Rob Out Show
Next Bobby Summers - Little Brown Jug. Een traditioneel Amerikaans deuntje in arrangement van Bobby Summers kwam in maart 1960 als single uit op het Capitol-label en had "Twelfth Street Rag" op de b-kant. Het nummer "Little Brown Jug" werd op Radio Atlanta in 1964 door Johnny Jackson gebruikt als herkenningstune.
Next Bobo En De Boesch Boesch - Ik Wil Een Bungalow. Dit nummer werd geschreven door Astrid Nijgh. Op de melodie van dit nummer werd door Radio Delmare in 1979 een strijdlied vervaardigd met als tekst: "Hé, ben jij al lid van onze club? Nee? Sluit je dan aan bij Delmare."
Next Boemerang - Tiroler Holzhacker. Werd veelvuldig als filler en achtergrondmuziek gebruikt op Radio Mi Amigo in 1977.
Next Bolland And Bolland – Florida. De prachtige, uit de jaren zeventig van de vorige eeuw stammende, hit van de gebroeders Bolland and Bolland, is tot nu toe verloren gegaan in de enorme hoeveelheid aan gebruikt materiaal. In de jaren zeventig was veelvuldig een jingle te horen op Radio Veronica, waarvoor "Florida" als basis was gebruikt: "Radio Veronica ... music for all the nation on 192!"
Next Bolland And Bolland - Good Old Times (terug te vinden op de elpee Florida - Negram). Op Veronica werd de zinsnede "Goodbye, the day is ending" uit dit nummer gelicht en gebruikt voor een jingle ten behoeve van het boordteam. Het fragment werd gevolgd door Paul McCartney's "Singalong Junk".
Next Bolland And Bolland - Melodrama (Negram). Aan het begin van deze song hoor je een nieuwslezer op een Amerikaans station een bericht voorlezen over een schietpartij aan 56th Avenue. WTY nieuwslezer is in dit geval Graham Gill (ex Britain Radio, SRE, Radio 390, RNI en Caroline).
Next Bolland And Bolland - Ooolala. De muzikale afslag van de door de Bolland's ingezongen jingle op dit nummer werd andermaal voor een jingle gebruikt en wel door Tom Collins voor zijn jingle: "Veronica blijft als U dat wilt."
Next Bolland And Bolland - Spacemen (Negram). Staat bekend als de tune van Ferry Eden op Mi Amigo, Caroline en Radio Monique. Ook Wim de Groot gebruikte het als tune op Radio Mi Amigo 272.
Next Bolland And Bolland - Theme For Blue. Het was in het voorjaar van 1972 dat Rob en Ferdi Bolland de single "Summer Of '71" door hun platenmaatschappij lieten uitbrengen. Op de achterkant van deze single stond het prachtige nummer "Theme For Blue." Beide broers waren geliefd bij stafleden van de internationale service van RNI en Tony Allan wist hen over te halen tot het inzingen van de jingle: "Nananna nanana, the Tony Allan Show on your radio, Radio Northsea ..."
Next Bolland And Bolland - Time Of Your Life (Negram). Werd door Tony Allan gebruikt voor de Caroline-jingle: "Time of your life."
Next Bolland And Bolland - Train To Your Heart. De broers Ferdi en Rob Bolland maakten een aantal jingles voor zowel Veronica als RNI. Dit gebeurde op de intro van hun songs. "Train To Your Heart" was een single die in 1974 uitkwam en helemaal niets deed. Voor Veronica zongen ze op het intro: "This is Veronica on 538 ..."
Next Bonzo Dog Band - Look Out There's A Monster Coming (Sunset). Het begin van dit nummer – "Look out there's a monster coming" – werd door Norman Barrington op Caroline gebruikt als jingle. Tevens werd het gebruikt door Steve England voor jingles ten bate van promotie van alle deejays van de internationale service van Radio Atlantis.
Next Bonzo Dog Band - Mickey's Son And Daughter. Dit nummer Werd gebruikt voor de "Look-out-there's-a-monster-coming"-jingle op Radio Atlantis. In juli 1977 werd dit nummer daarnaast door Hugo Meulenhof gebruikt voor een jingle op Radio Mi Amigo: "Als U op vakantie gaat etc. - 192 meter." Waarschijnlijk is deze jingle zelden gebruikt daar Radio Mi Amigo spoedig zou veranderen van golflengte naar de 212 meter. Het nummer werd trouwens al in 1971 gebruikt voor een soortgelijke jingle op RNI en ingezongen door Dave Rodgers: "If you like to hear some music, than you know what you must do. Just turn your dial ..."
Next Bonzo Dog Band - Mr. Slater's Parrot (Says Hullo). Een fillertje van Alan West op RNI.
Next Bonzo Dog Band - Noises For The Leg. Deze popgroep begon haar loopbaan ooit als de Bonzo Dog Dada Band, veranderde de naam later in Bonzo Dog Doo-Dah Band, om te eindigen als simpelweg Bonzo Dog Band. Het nummer "Noises For The Leg" werd door de groep in 1969 uitgebracht onder die laatste naam, en wel op het album Keynsham. Het werd niet alleen gebruikt door de deejays op Hilversum 3 – "please louder" – maar ook door Don Allen op RNI. Allen haalde er namelijk het wolfgejank vanaf voor de jingle van Jason Wolfe.
Next Bonzo Dog Band - The Intro And Outro (Sunset). Dit nummer, waarin de tekst overigens niet wordt gezongen maar gesproken, is te vinden op het album Gorilla. De song werd in 1973 gebruikt door Brian Anderson en Norman Barrington om een lied te maken over Caroline en iedereen die er toen werkte. Waarschijnlijk hebben ze een stuk gebruikt en in een loop gezet – zo klinkt het nummer zelf overigens ook. De beide heren gingen er met hun tekst nogal stevig tegen aan hetgeen resulteerde in hun ontslag.
Next Bonzo Dog Doo-Dah Band – Dr. Jazz. Een van de vele gebruikte nummers van de Bonzo Dog Band is het nummer Dr. Jazz. Het kwam uit op de elpee Tadpoles in 1969. Op Radio Veronica kwam het voorbij als tune voor het programma "Playtime", met als gesproken intro: "This is Playtime in the Veronica Saloon. Cowboys, movies and guns."
Next Bonzo Dog Doo-Dah Band - By A Waterfall. Een prachtige promospot uit de keuken van Steve England. Hij gebruikte voor het maken van een spot ter ondersteuning van het programma van Dave Rogers, "The Midnight Affair" op Radio Atlantis, het nummer "By A Waterfall" dat afkomstig is van de in 1969 uitgebrachte elpee Todpoles van de Bonzo Dog Doodah Band.
Next Bonzo Dog Doo-Dah Band - Jolity Farm. Dit nummer is afkomstig van de in 1967 uitgebrachte elpee Gorilla en is een compositie van Leslie Sarony. De song wordt gezongen in een stijl van de jaren dertig. Het inspireerde Klaas Vaak om in 1972 een gezongen reclamespot te maken voor de voorganger van het Veronica-blad, een tijdschrift dat getiteld was "192" gelijk de frequentie van het radiostation tot in september 1972. Nog eens zes jaar later, in 1978, kwam de plaat op de draaitafel in de Caroline-studio voor de productie van een promospot voor "membership for the Caroline Road Show Club."
Next Bonzo Dog Doo-Dah Band - Rhinocratic Oaths. Andermaal een opmerkelijk nummer, van deze Britse formatie, dat op Radio Caroline werd ingezet voor een promotiespot. In dit geval in 1976 voor een reclame ten bate van een Caroline Sweatshirt.
Next Booker T And The MG's - Doing Our Thing. Muziek van de groep studiomuzikanten uit de stal van de Stax studio's. Zij begeleiden veel van de artiesten die bij deze platenmaatschappij onder contract stonden. In 1968 namen ze de LP Doing Our Thing op. De titel sloeg vooral op de vele eigen composities op deze LP, naast covers van andere artiesten. "Doing Our Thing" werd door Frans van der Beek op Radio Veronica in 1974 gebruikt als afsluiter van zijn avondprogramma.
Next Booker T And The MG's - Fuquawi. Booker T And The MG's worden vaak genoemd in deze discografie. En ook hun nummer "Fuquawi" past in de reeks. Afkomstig van het album Melting Pot uit 1971 werd het in 1972 gebruikt in het programma "Algemeen Dagblad Sport en Sportwereld" op de zaterdagochtend op Radio Noordzee. Het werd ingezet als men begon met de voorspellingen te doen voor de paardenraces in dat weekend op de drafbaan Duindigt.
Next Booker T And The MG's - Green Onions (Stax). Op RNI gebruikte Tony Allan in 1971 dit nummer als tune voor het programma "You're Never Gonna Believe This." Naast het verderop gememoreerde "Slim Jenkin's Place" gebruikte Carl Mitchell deze tune en wel op Caroline in de jaren zestig. Het nummer werd daarnaast ook gebruikt als filler op RNI.
Next Booker T And The MG's - Groovin'. Dit nummer werd in 1967 door Ian Damon gebruikt als filler in zijn programma op Radio London.
Next Booker T And The MG's - Hang 'm High (Stax). Gebruikt op Veronica voor de jingle: "Elpee van de week." Later, in 1977, werd het nummer ook nog gebruikt op Radio Mi Amigo. Er kan verder aan worden toegevoegd dat het ook als één van de tunes van Graham Kay op Radio Mi Amigo International werd gebruikt.
Next Booker T And The MG's - Heads Or Tails. In de radiowereld is heel veel gebruik gemaakt van de muziek van deze formatie, die gezien kan worden als het huisorkest van het STAX-platenlabel. "Heads Or Tails" werd op Radio Atlantis als tune gebruikt voor het zondagmiddagprogramma tussen 12 en 2 uur, in de presentatie van Peter van Dam. Daarin pretendeerde hij naast muziek ook "actualiteit-feiten" te brengen. "Heads Or Tails" werd in 1968 uitgebracht en komt onder meer voor op de elpee Soul Limbo.
Next Booker T And The MG's - Hi Ride. Deze Amerikaanse soulformatie, die haar muziek op het Stax-label liet uitbrengen, leverde het basismateriaal voor heel wat zeezender-tunes. Zo ook met het album Melting Pot in het jaar 1971, waar ook het nummer "Hi Ride" op staat. Dit nummer werd dan weer als filler gebruikt op RNI door Alen West, direct nadat de elpee aan boord van het zendschip MEBO II was gekomen.
Next Booker T And The MG's - I Got A Woman. Dit instrumentale nummer, dat we in de vocale versie vooral van Ray Charles kennen, werd in 1966 ook opgenomen door Booker T And The MG's en werd door Roger "Twiggy" Day op Radio Caroline International in 1967 als filler gebruikt.
Next Booker T And The MG's - In The Midnight Hour. Zo rond Election Day op Radio Caroline, uitzendend van de MEBO II in 1970, draaide Carl Mitchell een paar keer dit nummer als tune. ook op Radio London werd het nummer gebruikt en wel voor de promotie van de regelmatige optredens van Big L deejays in de Starlight Ballroom in Greenford. Zie ook: Wilson Pickett - "In The Midnight Hour."
Next Booker T And The MG's - Jingle Bells. Met de Kerstdagen van 1977 gebruikte Herman de Graaf op Mi Amigo dit nummer bij herhaling als rondloper tijdens de live-uitzendingen.
Next Booker T And The MG's - Kinda Easy Life. Dit nummer is afkomstig van het album Melting Pot en het was Tony Allen die het in 1971 gebruikte als tune voor zijn programma "You're not going to believe this" op RNI.
Next Booker T And The MG's - Medley: Sun King / Mean Mr. Mustard / Polythene Pam / She Came In Through The Bathroom Window / I Want You (She's So Heavy). Deze medley werd door Bert Bennett en Andy Archer in februari 1973 gebruikt voor hun prijsvraag op de zondagmiddag tijdens de "Radio Caroline Weekend Competition."
Next Booker T And The MG's - Melting Pot. Werd door Mike Ross op RNI in 1971 gebruikt tijdens de presentatie van de Super Hit 50. Bij de diverse overzichten van gedraaide platen gebruikte hij het als achtergrondmuziek of als eindtune. Ook Peter van Dam gebruikte het nummer als tune toen hij, in 1973, programma's presenteerde op Radio Atlantis. Daarnaast werd het op Radio Atlantis in 1974 gebruikt als tune door Dave Rodgers als hij het nachtelijke programma "Snapp Crackle and Pop" presenteerde. Hij was in die tijd vervanger van Steve England in dit programma. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat Bert Bennet en Peter Zonneveld het nummer in 1973 gebruikten in Caroline's Countdown of Sound – dat zij samen presenteerden – en wel telkens bij de overzichten van de gedraaide platen.
Next Booker T And The MG's - Mo-onions. Werd in 1971 op RNI gebruikt door Tony Allan voor het programma "You're never gonna believe it". Het nummer werd ook op RNI veelvuldig gebruikt als filler in het programma op de zaterdagochtend genaamd "AD-Sport en Sportwereld."
Next Booker T And The MG's - Mrs. Robinson (Stax). De instrumentale versie van de hit van Simon and Garfunkel was mooi genoeg voor Johnny Scott om deze uitvoering te adopteren als zijn tune op RNI in 1970. Ook op RNI maar dan een jaar later, in 1971, gebruikte Crispian St. John dezelfde instrumentale uitvoering voor een promo voor het "world service programme" van de week daarop. In juni van hetzelfde jaar 1971, en weer op RNI, werd het ook nog eens als filler gebruikt door Dave Rogers.
Next Booker T And The MG's - My Sweet Potato. In de avond na de 'bom'aanslag, 16 mei 1971, werd er in de programma's van RNI druk nagepraat in het programma van Alan West en "My Sweet Potato" werd daarbij gebruikt als filler.
Next Booker T And The MG's - Outrage. In 1966 presenteerde Tony Prince enige tijd op Caroline North "the Midnight Surfparty" en op 2 januari van dat jaar stelde hij de luisteraars "Outrage" als nieuwe tune voor het programma voor.
Next Booker T And The MG's - Slim Jenkins Place (Atlantic). Instrumentaal nummer dat zondermeer hoort bij de RNI deejay Carl Mitchell, die in 1970 toch één van de toonaangevende deejays was op dit station.
Next Booker T And The MG's - Something. Er zijn in de loop der jaren heel wat fillers gebruikt op de zeezenders, instrumentale nummers die ingezet werden om de tijdsruimte tot aan een nieuwsuitzending bijvoorbeeld op te vullen. Ook deze uitvoering van het nummer "Something" werd daarvoor gebruikt en wel door Paul May in oktober 1971 op Radio Northsea International.
Next Booker T And The MG's - Soul Clap '69. "Soul Clap '69" was destijds de achterkant van de instrumentale uitvoering van "Mrs. Robinson." Op 29 december 1973 werden de recorders weer aangezet om de testuitzending van een nieuw radiostation vast te leggen. Het was Bert Bennet die op Radio Mi Amigo het eerste was te horen en als filler in zijn eerste uur gebruikte hij dit nummer. Eerder al, in de maand juli 1970 "Soul Clap '69" was het Michael Lindsay die het nummer gebruikte als filler in zijn programma op RNI om, begeleid door het irritante jamming-geluid middels een stoorzender ingezet in opdracht van de Britse overheid, een overzicht te geven van zowel de Engelstalige als Duitstalige programma's van het station.
Next Booker T And The MG's - Soul Limbo. In een Discoshow op Radio Mi Amigo, gepresenteerd door Marc Jacobs, werd dit nummer als tune gebruikt. Daarnaast deed dit nummer in 1974 op de internationale service van Radio Mi Amigo dienst als tune van Graham Kaye. Op Radio Veronica was er verder op een bepaald moment in 1971 in de Lex Hardingshow een rubriek met de titel: "Vanavond op de buis." Lex besprak daarin de televisieprogramma's van de komende avond en dat deed hij met "Soul Limbo" op de achtergrond.
Next Booker T And The MG's - The Beat Goes On. Het door Sonny Bono gecomponeerde "The Beat Goes On" was een wereldhit voor Sonny and Cher, maar werd ook door Booker T and the MG's opgenomen. Het verscheen op de elpee Doin' Our Thing. Deze versie werd gebruikt op RNI voor de jingle: "You've just tuned into the sound of Mike Ross on Summertime RNI." De jingle werd trouwens al gedraaid in de lente van 1971.
Next Booker T And The MG's - The Horse. Je hebt van die spotjes die soms maar drie of vijf keer voorbij zijn gekomen. "Ga mee met Erik Post naar Staphorst" is er zo een. Gerard Smit maakte deze melige spot in de lente van 1974 op Radio Noordzee. De uitvoering van het nummer "The Horse" van Booker T and the MG's werd hiervoor ingezet. Het nummer is afkomstig van de in 1969 verschenen elpee The Booker T-set.
Next Booker T And The MG's - Time Is Tight. Bij het afluisteren van de Mike Moorkensshow op Radio Atlantis van 17 juli 1973, de tweede uitzenddag van het destijds nieuwe station, bleek dat hij destijds als tune "Time Is Tight" gebruikte. Er kan ook aan worden toegevoegd dat het Clive Warner van Radio Caroline zelf is, die meldde dat hij dit als eindtune voor zijn programma gebruikte. In 1973 werd de Caroline Request Hour op een bepaald moment op de zondagmiddag in twee delen uitgezonden. Een uur live vanaf boord en een uur vanaf tape, in presentatie van Gerard van Dam. Deze laatste gebruikte "Time Is Tight" als tune voor zijn deel van het programma. Graham Kay werkte niet al te lang bij Radio Mi Amigo International, maar het was wel met plezier luisteren als de Australiër op de radio was. Hij gebruikte als eindtune het nummer "Hang 'm High" van Booker T and the MG's. Behalve op 6 juli 1974 toen hij waarschijnlijk de verkeerde LP-track opzette en zo "Time Is Tight" als eindtune werd gebruikt. Aan deze lange lijst kan worden toegevoegd dat Gerard Smit het nummer als eindtune gebruikte voor zijn speciale kerstochtendprogramma op Radio Noordzee in 1972.
Next Booker T And The MG's - We Wish You A Merry Christmas. Het leek erop dat de leiding van RNI van mening was dat er met de Kerstdagen van 1972 er ook een religieus tintje binnen de programmering hoorbaar diende te zijn. Men koos voor een programma dat wereldwijd op diverse stations werd gedraaid: "Powerline Christmas Party." Als tune voor dit programma werd de muziek van Booker T ingezet.
Next Boots Randolph - Rudolph The Rednose Rendeer. Deze instrumentale versie van het bekende kerstliedje werd gebruikt voor een jingle op RNI: "Brian the kilt McKenzie, has a great great show." De jingle werd geproduceerd door Tony Allan. De Boots Randolph-versie van "Rudolph" werd eveneens gebruikt voor een promospot waarin in 1966 zowel de Kerstperiode als de Nieuwjaarsperiode werd belicht aangaande de programmering van Radio Dolfijn. En, dan is er Ren Groot, die vooral bekend is als oprichter van "Top Format" en die in 1969 in Canada verbleef en daar radio maakte. Via CHIN nam hij een speciaal programma met verzoekjes op, dat werd uitgezonden met Kerstmis 1969 via Radio Veronica. Als tune gebruikte ook hij de Boots Randolph-versie van "Rudolph The Red Nosed Rendeer."
Next Boots Randolph - The Happy Whistler. Dit instrumentale nummer werd gecomponeerd door Don Robinson en in 1956 door Ronnie Ronalde op de plaat gezet. In 1961 werd er door saxofonist Booth Randolph een coverversie opgenomen. Die versie werd op Radio Syd in 1962 gebruikt voor het programma: "Ni Spelar Vi Lyssnar" met Ulla Britt Berglund. Vrij vertaald: "Jij draait en wij luisteren."
Next Boosey And Hawkes - Background Music. Dit nummer bood de muzikale ondersteuning van de jingle "Radio Veronica staat nooit stil," die werd ingesproken door Klaas Vaak.
Next Boots Randolph - These Boots Are Made For Walking.
Next Boots Randolph – These Boots Are Made For Walking. Officieel kwam Boots Randolph ter wereld in Paducal in de Amerikaanse staat Kentucky als Horner Louis Randolph III. De muziek die hij opnam wordt wel de Nashville Sound genoemd. Naast de saxofoon, waarmee hij grandioze successen boekte, bespeelde hij ook trombone en vibrafoon. "These Boots Are Made For Walking" kwam in januari 1966 uit, slechts enkele weken nadat de vocale versie van Nancy Sinatra werd uitgebracht. Het nummer, geschreven door Lee Hazelwood, werd in de uitvoering van Boots Randolph door Earl Richmond op Radio London gebruikt als filler op naar het nieuws. Ook werd het door Mike Ahern gebruikt voor het programma "Children's Request" op Radio Caroline South.
Next Boots Randolph - Yakete Sax. Een heerlijk en zeer bekend deuntje uit 1963 van de Amerikaanse saxofonist Homer Louis Randolph III, die als artiest liever als Booth door het leven ging. Het nummer is vooral bekend geworden doordat het de tune was van de Benny Hill show op de televisie. Maar het was Patrick Dubateau, destijds de broer van de levensgezellin van Radio Mi Amigo's directeur Sylvain Tack, die het nummer als tune verkoos voor zijn Franstalige programma's op het station.
Next Boris Gardiner - Elizabethan Reggae. Boris Gardiner scoorde in 1970 een kleine hit met zijn "Elizabethan Reggae". In 1971 maakte Crispian St. John daar op RNI dankbaar gebruik van voor een promospot voor "Sunday Night Entertainment".
Next Boston Promenade Orchestra - Aida Grand March, Act 2. Het Boston Promenade Orchestra werd in 1885 opgericht als zusje van het Boston Symphonie Orchestra en wel met als doel lichte klassieke muziek en populaire muziek te spelen. Vanaf de oprichting tot 1930 had het orkest liefst 17 verschillende dirigenten, totdat Arthur Friedler de dirigeerstok overnam. Liefst vijftig jaar was hij dirigent van het orkest en onder zijn leiding werden er van het orkest meer dan 50 miljoen geluidsdragers verkocht, meer dan welk ander orkest ter wereld. Bovenstaande compositie van Verdi werd door het Boston Promenade Orchestra opgenomen onder leiding van Arthur Friedler. In 1967 werd het nummer opgepikt door een medewerker van Radio 390 en wel voor het maken van een commercial voor een zogenaamde 'in huis reclame' voor een 2-bands transistorradio in een serie van Radio 390 Offers, aan te schaffen destijds voor 5 Pond.
Next Boston Symphony Orchestra - Bolero (Ravel). Werd gebruikt bij de afscheidstoespraken van de Zwitserse directie van RNI op 31 augustus 1974.
Next Brainbox - Reason To Believe. Op de intro zong de formatie een speciale jingle voor Radio Veronica, die echter niet vaak werd gehoord op de 192.
Next Brass Choir Conducted By Warren Kime - What Now My Love. Werd gebruikt als filler op Big L.
Next Brass Chorale - Tomorrow's World. Voor het programma "School Special" op Radio 270, dat werd gepresenteerd door Guy Hamilton, fungeerde dit numer als tune.
Next Brass Incorporated - At The Sign Of The Swinging Cymbal. De muziekkenner bij uitstek zal denken: fout, dat nummer is toch van Bryan Fahey. Klopt helemaal want die componeerde het nummer, maar deze versie werd in 1970 opgenomen door de Britse formatie Brass Incorporated en werd uitgebracht op het Pye-platenlabel. Het was Kenny Page die het nummer op de Voice of Peace gebruikte als eindtune voor "The Golden Hour" in 1988. Page had eerder ook al bij Radio Caroline gewerkt maar begon zijn loopbaan bij Radio Clyde in Schotland. In 2002 overleed hij op de leeftijd van 47 jaar.
Next Brass Incorparated – Just Like That. Prachtig up-tempo nummer, in 1970 verschenen op het Pye International-platenlabel als achterkant van het nummer "At The Sign Of The Swinging Cymbal". Fans van "Pick of the Pops" van de BBC zullen zich zeker dit nummer herinneren. "Just Like That", dat werd gearrangeerd en orkestraal werd geleid door Barbara Moore, kennen we als eindtune van het TROS-programma van Tom Mulder genaamd "50 Pop of een enveloppe", dat vanaf 1979 te beluisteren was via de TROS op donderdag. Maar het was echter eerder te beluisteren op Radio Mi Amigo, halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw in een jingle: "Elke werkdag op Mi Amigo Internationaal, de Jan van der Meer Show."
Next Brass Ring - Lightning Bug. John Edward hanteerde dit nummer als zijn tune op Radio London.
Next Brass Ring - The Dis Advantages Of You. Dit nummer verscheen in Amerika op het Dunhill Label (4065) en behaalde in 1967 een 36ste plaats in de USA in een van van de hitlijsten. Het was één van de tunes die werden gebruikt door Mike Ahern op Caroline North and South.
Next Brass Ring - We're Together. Dit nummer werd op RNI gebruikt voor de aankondigingen van de opening van de eerste winkels van McDonald in Nederland. De deejays van de Nederlandse service van RNI waren er eregast tijdens de opening.
Next Brewer And Shipley - People Love Each Other. De tekst was "Loving Awareness, it will open your eyes and you will see the world as you never seen it before." Eén van de vele mooie LA-jingles die er aan boord van de MV Mi Amigo zijn geproduceerd. Deze jingle stamt uit 1977 en Brewer and Shipley werden ingezet ter begeleiding.
Next Brian Auger - A Day In The Life. Deze prachtige uitvoering van het bekende Beatles-nummer werd 29 februari 1972 gebruikt op de Beatledag op Radio Veronica. Klaas Vaak gebruikte het ook als filler in zijn programma "Radio Drama" op Radio Veronica.
Next Brian Auger and the Trinity - Red Beans And Rice. Dit instrumentale nummer was te horen bij Alan West op RNI en zijn "Queen Victoria's Watercloset." Na het doortrekken en de opmerking "That was quit a royal flush" startte dit nummer. Zie ook: Shirley Bassey - Light My Fire
Next Brian Bennet - Canvas. Brian Laurence Bennet was vooreerst drummer van de Shadows, maar stapte op een bepaald moment uit de groep om zich vooral toe te leggen op het componeren van soundtracks van televisieseries en films. Het nummer "Canvas" uit 1967 is daar een voorbeeld van. De single, die op het Columbia-label uitkwam, was geproduceerd door Norrie Paramor. Deze versie van het nummer "Canvas" werd door Dick de Graaf op RNI in de nadagen van het station gebruikt als eindtune van zijn ochtendprogramma. Elders in deze discografie staat de uitvoering van Ekseption vermeld. Zie daavoor: Ekseption - Canvas.
Next Brian Bennet – Memphis. De officiële naam van de voormalige drummer van de Shadows is Brian Laurence Bennet. In de tweede helft van de jaren zestig van de vorige eeuw besloot hij een solo-elpee op te nemen onder de noemer Change of Direction en wel in de EMI Studio aan de Abbey Road in London. Het nummer "Memphis" van dat album kwam voorbij als een van de twee tunes voor de Tefal Tour Service op Radio Noordzee. Van 27 juni tot en met 22 juli 1974 was er dagelijks vanaf half acht ieder uur een verslag te horen, live vanaf de MEBO II door Hans Prakke. Eddy Merckx won in 1974 zijn vijfde Tour de France.
Next Brian Fahey And His Orchestra - At The Sign Of The Swinging Cymbals. (BBC). Dit was de tune van de Top-20 van Radio Luxembourg en ook van het programma "Pick of the Pops" op de BBC, zoals jarenlang gepresenteerd door Alan Freeman. Daar gaat het hier echter niet om. We noemen het omdat bij Veronica ook Klaas Vaak er niet van kon afblijven. Bij Radio Caroline South had men ook iets met dit nummer. Rond de Kerstdagen 1966 werd op dat station bijvoorbeeld een promo uitgezonden voor de show van Mike Ahern met daarin een opsomming van de items die hij in het programma had gestopt. Daarbij deed dit nummer dienst als achtergrond. Verder was het nummer in januari 1966 op hetzelfde station te horen als tune in de "Tommy Vance Show." Daarbij een golflengte genoemd van 199 en niet van 259 meter. Dat klopt, want tot april 1966 was Caroline South nog te horen op de 199 meter. Dat veranderde na de stranding van de M.V. Mi Amigo. Na de reparatie van het zendschip kwam men vanuit de haven van Zaandam, waar een nieuwe, krachtiger zender van 50 kW was ingebouwd, terug op de 259 meter. Op Radio Veronica gebruikte Klaas Vaak het nummer voor een van de prijsvragen in de categorie "Klaas Vaak Wakers Krakers."
Next Brian Fahey And His Orchestra – Countdown. De B-kant van deze single uit 1969 op het Major Minor-label, "Open House", staat al in de zeezenderdiscografie. Brian Fahey componeerde het nummer "Countdown" en Norman Newell was verantwoordelijk voor de productie. Het nummer "Countdown" werd tweevoudig gebruikt op Radio Noordzee, de Nederlandstalige tak van RNI. Het was Joost Verhoeven die het korte tijd als tune voor zijn ochtendprogramma gebruikte in 1971. Zijn collega Hans ten Hooge gebruikte het tevens in 1971 en wel als filler naar het hele uur toe.
Next Brian Fahey And His Orchestra - Open House. Voor diegene die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw luisterde naar Pete Murray op de BBC is dit een overbekend nummer, aangezien het de tune was voor zijn gelijknamig programma. Andy Archer gebruikte "Open House" ook op RNI in 1970. In de maand september als tune en eerder als achtergrondmuziekje bij het behandelen van de verzoekplaten.
Next Bridge City Jazzmen - Sit Down You're Rocking The Boat. Dit nummer van de uit Auckland afkomstige Bridge City Jazzmen kwam uit op het Viscount-label in 1966. Op Radio Hauraki werd het nummer gebruikt bij de heropening van de uitzendingen vanaf de Tiri 2, nadat de Tiri 1 ongeschikt werd als zendschip. Dit onder het motto "The Tiri 1 will never sail again" en toch opnieuw "From ship to shore Radio nr 1" voor een deel van de inwoners van New Zealand.
Next Brighouse and Rastrick Brass Band - Floral Dance. Deze brassband werd in 1881 opgericht in, jawel, het Engelse stadje Brighouse en het naburige Rastrick. In 1977 namen ze met de bekende deejay Terry Wogan dit nummer op en haalden daarmee een tweede plaats in de Engelse top-40. Op de melodie van dit nummer maakte AJ Beirens op zijn beurt weer een Caroline-319-comeback-song.
Next Brigitte Bardot - Ay Que Viva La Sangria. Was de tune van het programma Sangria op Veronica.
Next British Associated Orchestra – Yogoslav Wedding. Dit nummer is een van de instrumentale tracks die voorkomen op de elpee Summer Holiday van Cliff Richard en de Shadows. Het is de soundtrack van de film, die in januari 1963 uitkwam en de een na best bezochte film van dat jaar was. De hoofdrollen waren onder meer weggelegd voor Cliff en Laura Peters. Nadat alles was opgenomen besloot de regisseur Peter Yates dat het zangtalent van Laura niet goed genoeg was en liet alles opnieuw inzingen door Grazina Fame. In ieder geval werd een deel van "Yogoslav Wedding" gebruikt voor een serie deejay-naam-jingles op Radio City voorafgegaan met de tekst: "This is Radio City, the only station for royal listeners with MBE: Much Better Entertainment."
Next Bronx - Mi Amigo Tune / Jingles (Monopole). Nummer uit 1975 werd gebruikt als station-tune voor Radio Mi Amigo. De platenhoes geeft nog de volgende informatie: arrangement en orkestleider: Claude Vallois; algehele leiding: Henri Decker; producent: Denis Desrouvres; opgenomen in Studio Damiens in Parijs. Het nummer werd verder ook door Jan Olienoot op Radio Delmare op 12 augustus 1979 ingezet. De reden was dat hij probeerde, via de radio, contact te krijgen met voormalige Delmare collega's Ferry Eden en Jerry Hoogland, die op dat moment aan boord van de Magdalena - het tweede zendschip van Radio Mi Amigo, zaten. Jan Olienoot had samen met een collega muiterij bij Radio Delmare gepleegd en men zat verder zonder presentatoren.
Next Brook Benton – Another Cup Of Coffee. Brook Benton was de zanger met de prachtige donkere stem. Hij werd in 1931 in South Carolina geboren en overleed in 1988. Hij had een prachtige loopbaan met mooie hits. Op het Mercury-label kwam in 1964 het door Earl Stanley en Leon Carr geschreven nummer "Another Cup Of Coffee" uit. Zoals bij vele radiostations was er in de ochtendprogrammering van Radio 270 een moment voor een koffiepraatje voor de luisteraars. "Coffee Break" heette het bij Radio 270 en dit nummer van Brook Benton diende ter ondersteuning van dit item.
Next Brother Beyond - Chain Gang. In de zomer van 1987, toen Laser Hot Hits was verdwenen, besloot men bij Radio Caroline over te stappen op het Top-40 formaat. Jackie Lee mocht een matige promospot inspreken waarbij ze gebruik maakte van "Chain Gang" in combinatie met "Shattered Glass" van Laura Brannigan en "Something So Strong" van Crowded House. De tekst luidde: "This is the great new sound you can hear all this week on Caroline 558."
Next Brothers Johson - Street Wave. Een nummer van de formatie die werd gebouwd rond de broers George en Louis Johnson, die al aardig wat muziek hadden gemaakt in samenwerking met bijvoorbeeld Billy Preston, Bobby Womack en Quincy Jones. Het nummer "Street Wave" was afkomstig van de elpee "Blam". Op Radio Caroline werd het nummer in 1984 gebruikt als tune voor het programma "Top Tracks," waarin een overzicht van de Top 30, nieuwe releases en incidenteel een niet uitgebracht nummer vanaf een demotape.
Next Bruce Hornsby And The Range - The Way It Is. Prachtig tijdloos nummer van de gelijknamige elpee uit 1986 die werd uitgebracht door RCA/Ariola. Op Radio Caroline werd van het instrumentale deel een rondloper gemaakt die ondermeer werd gebruikt door Mick Williams in april 1987 toen hij naar het hele uur toepraatte en dus het nieuws. Hij vulde de tijd ondermeer met een programmaoverzicht van Caroline 558. Het instrumentale deel werd op Radio Caroline ook gebruikt om vanaf medio januari 1989 de mogelijkheid te promoten gezamenlijk met medewerkers het vijfentwintig-jarig bestaan van het station te vieren op een reis met de Olau Brittannia, die tevens niet al te ver van het radioschip Ross Revenge van Radio Caroline zou passeren.
Next Bruce Johnston – Pipeline. Geboren als Billy Baldwin in juni 1942 werd hij geadopteerd en groeide op als Bruce Johnston in Beverly Hills. In 1965 mocht hij Brian Wilson vervangen in de Beach Boys tijdens concerten. Bruce speelde ondermeer gitaar, basgitaar, keyboard en drums. Naast het vele werk voor de Beach Boys nam Johnston ook solowerk op zoals in 1977 de elpee Going Public. Hierop stond het nummer "Pipeline", dat door Ton Schipper in januari 1978 op Mi Amigo werd gebruikt als afsluiter van het programma "Tussen Wal en Schip" en op naar het nieuws van 15 uur.
Next Bruce Ruffin - I'm Mad About You. Een unieke RNI-jingle bevat een ode aan deejay Terry Davis, waarin verschillende muziekfragmenten zijn verwerkt. Van de vier nummers konden er twee worden herkend en in deze discografie opgenomen: "I'm Mad About You" van Bruce Ruffin en "Layla" van Derek and the Dominoes. Naar de herkomst van de andere nummers wordt nog gezocht.
Next Bruce Springsteen - Born In The USA. In 1985 vierde men in de maand mei bij Laser 558 het eenjarig bestaan. Hiervoor was een promotiespot gemaakt die veelvuldig in de programma's te beluisteren was. Een aantal van de gebruikte songs in deze spot zijn de moeite van het vermelden waard &mash; naast "Born In The USA" van Bruce Springsteen zijn dat "Birthday" en "A Day In The Life" van de Beatles.
Next Bryan Ferry - Love Is The Drug. Werd in de eind jaren tachtig gebruikt op Caroline voor een verlate "LA" jingle.
Next Bryan Hyland - Ginny Come Lately. Zie Johnny Otis Show - "Telephone Baby."
Next Bryn Haworth – Anywhere You Want To Be. Track van de eerste solo-elpee van deze Britse zanger en songwriter, getiteld Let the Days Go By. Hij liet zich wel ondersteunen door diverse artiesten en een van hen wordt "Mother Nature" genoemd en daarmee wijst het onder meer op de zee-geluiden, die op het strand van Malibu werden opgenomen. De elpee werd in 1974 op het Island-label uitgebracht. Jarenlang lag er op onze burelen een Loving Awereness-jingle in het zoekmapje waarvan eindelijk de oplossing is gevonden: "Anywhere You Want To Be" werd door Tony Allan gebruikt op Radio Caroline voor de jingle: "Loving Awareness is a habit, a habit, a habit."
Next Buck Owens And The Buckaroos – Bile 'Em Cabbage Down. Dit nummer is van origine een Amerikaanse folksong die gaat over een dunne cake die van speciaal meel wordt gebakken bij het kampvuur. Tal van artiesten namen het op, waaronder Sam Hunter in 1959. Deze versie verscheen in de film How the West Was Won. Buck Owens en de Buckaroos namen in 1965 de instrumentale versie op en die werd ook door Don Allen gebruikt als tune in zijn "Country and Western Jamboree" op RNI in de jaren zeventig. Naast het elders vermelde "Runaway Reunion" van Phil Coulter Orchestra werd ook dit nummer door Don Allen ook op Caroline North gebruikt als thema voor zijn countryprogramma.
Next Bud Flanagan - Who Do You Think You're Kidding Mr. Hitler. Een lied dat door de RNI deejays in de voorzomer van 1970 in een nieuw jasje werd gestoken ter ondersteuning van de verkiezingspromotie t.b.v. de Conservatieve partij. Titel werd: "Who Do You Think You're Kidding Mr. Wilson".
Next Buddy Merrill - Busy Bee. Werd op Radio Atlantis gebruikt als productiemuziek ten bate van een van de vele promo's voor het Radio Atlantis T-shirt.
Next Buddy Merrill - Lover (Voque). Een elpee getiteld Holiday for guitars bevat dit nummer dat door Ed Stewart op Radio London werd gebruikt. Ook werd het gebruikt voor het spelletje "Radiorebus" op Veronica. In de laatste maand van de zeezender Veronica werd een nieuw programma geïntroduceerd en wel "Hitbewust" met Lex Harding. Hij koos "Lover" van Buddy Merrill tot tune.
Next Buddy Miles - Runaway Child (Little Miss Nothin'). Dit funky nummer is afkomstig van de elpee We Got to Live Together dat in 1970 op het Mercury-label uitkwam. Het intro van "Runaway Child" werd in 1974 gebruikt voor de productie van de jingle "Zoals iedere middag is Theo van de Velde bij U te gast met zijn programma muziek voor iedereen." Theo was actief op Radio Atlantis.
Next Buddy Rich - Norwegian Wood. Deze prachtige instrumentale plaat werd door Alan West gebruikt op RNI in 1970. Hier kan aan worden toegevoegd dat toen Mark Wesley een tijdje op de MEBO II zat in hetzelfde jaar en de naam van RNI tijdelijk was gewijzigd in verband met de verkiezingen in Radio Caroline, hij het nummer ook als tune gebruikte.
Next Buddy Rich - Straight, No Chaser. Een nummer dat uitkwam in 1972 op de elpee Time Being van Buddy Rich, een wereldberoemde drummer en orkestleider die in 1987 op 69-jarige leeftijd kwam te overlijden en een rijk scala aan elpees achterliet. Het nummer "Straight, No Chaser" werd op RNI in 1972 gebruikt voor de productie van een promo voor de RNI-Prediction-Hit-40-Show, die iedere zaterdagavond tussen zes en negen uur Engelse tijd werd uitgezonden.
Next Buena Vistas - T.N.T. In de maand juli 1966 werd dit obscure instrumentale nummer opgenomen op de achterkant van "Hot Shot" en uitgebracht op zowel het Swan- als Stateside-label. Het werd gebruikt op Radio Scotland als tune voor het verzoekplatenprogramma "Sixpenny Snowball Show," dat afwisselend door de deejays van Radio Scotland werd gepresenteerd.
Next Buffalo Springfield - Expecting To Fly (Atlantic). Tune van Tineke op Radio Veronica voor haar programma in de avonduren. Daarnaast gebruikte ze ook "Dear Friends" van Queen. Voor het programma "Koffietijd met Tineke" had ze een andere tune te weten "At A Georgia Camp Meeting" van Swedanes.
Next Buffoons - Happy Birthday To You. Een aangepaste versie van dit aloude nummer werd door de Buffoons ingezongen voor Bert Bennett op Radio Mi Amigo: "Bert Bennett for you, Bert Bennett for you on Mi Amigo." Het nummer werd kortom nooit uitgebracht als zwarte schijf, maar is toch leuk genoeg om hier te worden vermelden.
Next Buffoons - My Girl Donna. Bij Radio Veronica maakte men in 1973 reclame voor een popfestival, dat het station in samenwerking met CBS organiseerde. Voor de spot werd een onbekend instrumentaal nummer gebruikt. Daarnaast was ook een stukje van het nummer "My Girl Donna" van de Enschedese formatie The Buffoons te horen.
Next Buffoons - We'll Meet Again. De bekende song van Vera Lynn werd waarschijnlijk door de Buffoons speciaal ingezongen voor Will van der Steen die het gebruikte aan het einde van de shows, die hij in 1974 voor Radio Mi Amigo presenteerde.
Next Buggles - Video Killed the Radio Star. Kenny Page had naast deejaytalent ook de nodige zangkwaliteiten. Op "Video Killed the Radio Star" van The Buggles maakte hij een Voice-of-Peace-song.
Next Bullie Balou - Choo Choo Train. Dit nummer werd in 1978 opgenomen en uitgebracht op het CNR-label. Achter Bullie Balou zat de op 1 januari 1947 geboren Hans Versnel, die in oktober 2017 kwam te overlijden. Over Hans Versnel valt veel te vertellen: Hij was onder meer zanger, presentator, deejay, voorzitter van TV Oranje en ook trad hij op in video's van Rubberen Robbie. Het nummer "Choo Choo Train" werd geschreven door leden van de Leidse formatie Catapult. Het lag lekker in het gehoor en kreeg via een aantal radiostations behoorlijke airplay maar werd geen hit. Op Radio Mi Amigo gebruikte Ton Schipper het nummer in de nazomer van 1978 als eindtune voor het programma "Keukenpret."
Next Buoys - Give Up Your Guns. Op Radio Veronica gebruikte nieuwslezer Leo de Later in 1974 het instrumentale deel van dit nummer van The Buoys als rondloper. )p Radio Caroline in de maand mei 1979 werd het nummer gebruikt ter ondersteuning van de promotiespot voor de Caroline Music Show, een productie van Job Rijsdijk.
Next Burl Ives - Ugly Bug Ball. Werd op Caroline North in 1966 gebruikt door Ray Teret. Ray had ook de bijnaam "Ugly" Ray Teret.
Next Burt Bacharach - Bond Street. Dit nummer werd eertijds gebruikt op Caroline North als promo voor deejay Bob Stewart's "Personal Appearance" in een club in Blackpool.
Next Burt Bacharach - Look Of Love. Van het instrumentale deel van dit nummer werd door de technici van Radio Noordzee een rondloper gemaakt die werd gebruikt in "Prijsbewust" als vulling van de wachttijd waarin de luisteraar kon nadenken over de te raden prijs.
Next Burt Bacharach - Money Penny Goes For The Broke. Volgers van de decennia-omspannende serie James Bond-films herkennen de naam "Money Penny" direct en weten dus hebben we hier te maken met een nummer uit een soundtrack van één van deze films. Dat klopt als een bus en het gaat om Casino Royale, die in 1967 in de bioscopen kwam. Het betreffende nummer begint met nogal veel tromgeroffel, wat Klaas Vaak op Radio Veronica deed besluiten het te gebruiken voor het inspreken van een programma-overzicht van het station op een vrijdag in juni 1969.
Next Burt Bacharach - South American Getaway. Werd gebruikt op RNI voor de productie van de filler "RNI music." Op het zelfde station werd het nummer ook toegepast tijdens de "Hou 'm in de lucht" actie en daarna nogmaals gebruikt voor de promospots van het "RNI Seven Club"-promotieteam, dat met een zestal Mini's en één Marina van British Leyland door Nederland trok. Later werd er van het nummer ook een tune voor Radio Mi Amigo gemaakt en tevens voor het programma "Baken 16". Het nummer werd ook gebruikt in een speciale voor Ferry Eden gemaakte versie. In 1978 werd in de zomer op Radio Caroline de programmering uitgebreid gepromoot met behulp van "South American Getaway" en wel onder het motto: "Take Caroline with you this holiday weekend."
Next Burt Bacharach - Wives And Lovers. Bij Radio Mi Amigo was men dol op fillers, instrumentale muziekjes waarop men in de programma's de teksten kwijt kon. Ook dit nummer werd daarvoor gebruikt en wel door Ferry Eden.
Next Burt Bacharach Orchestra - Alfie. Een compositie van Hall David en Burt Bacharach voor de gelijknamige film Alfie uit 1966. Eigenlijk zou het thema van de film op piano worden gespeeld door Bacharach maar hij besloot toch een aantal sessiemuzikanten bijeen te roepen om het nummer in te spelen. Liefst 46 personen bevatte het gelegenheidsorkest. Het nummer werd door Carl Mitchel in 1970 op RNI als tune gebruikt voor het programma "Sunday Concert."
Next Burt Bacharach Orchestra - Bond Street (A & M 845; USA 1967). Dit nummer werd ooit gebruikt door John Aston op Radio 355.
Next Burt Bacharach Orchestra And Chorus - There's Always Something There To Remind Me. Op Radio City werd tijdens de "Auntie Mable Hours" creatief omgesprongen met het voorhanden songmateriaal. Zo werd onder meer dit lied gebruikt om een ode te zingen aan "I Do Like Oysters." Helaas was de ontvangst van Radio City, rond de tijd van uitzending van het "Auntie Mable Hour" – 7 uur in de avond – bij lange na niet altijd goed. Maar die shows, die van maandag tot en met vrijdag werden uitgezonden, waren graag gehoord. Zie verder ook: Ken Woodman - "That's Nice"; Herb Alpert - "Work Song".
Next Butlers - De Mooiste Benen Zijn Van Annelies. Dit deuntje werd gebruikt in 1980 voor de jingle op Radio Caroline: "de mooiste benen zijn van Hugo de Groot".
Next Buzz Clifford - Baby Sittin Boogie. Werd op Caroline South in 1966 gebruikt ten bate van een inzamelingsactie voor The British Society Against Heart Disease. De oproep voor steun werd ingesproken door Carl Conway.
Next Byrds - Mr. Tambourine Man. Voor een promospot op All Europe Radio Laser 558 en hun "Sixties' Sunday" werd dit nummer van de Byrds ingezet. Het werd voorafgegaan door "Sgt. Peppers Loneley Hearts Club Band" van de Beatles en gevolgd door "Rock And Roll Music" van Chuck Berry.
Next Byrds - Turn! Turn! Turn! Met zijn bewerking van een folksong van Pete Seeger produceerde Roger McGuinn eind 1965 een grote hit voor zijn groep de Byrds. In 1972 werd het nummer op Veronica gebruikt voor de promotiespot: "Veronica brings The Byrds to Holland."
Next Byron Lee And The Dragonaires - Goldfinger. Instrumentale versie van het James Bond succes "Goldfinger," ditmaal in een ska-uitvoering, werd op 14 augustus 1967 door Ross Randell gebruikt in zijn programma op Radio 270 om aan te kondigen dat dezelfde dag om middernacht het station voorgoed uit de ether zou gaan verdwijnen.
Next BZN - Wilhelmus. Deze Volendamse, toen nog, rockformatie bewerkte het Nederlandse volkslied en zong daarover heen later de jingle: "De democratie vergaat in Nederland met het verdwijnen van Veronica."
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes