Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5C

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Cactus - Cyril Stapledon
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Cactus naar Cyril Stapleton.

Next Cactus - Feels So Good. De muziek van deze aardige progressieve groep uit de eind jaren zestig en begin jaren zeventig wordt nog steeds door verzamelaars gezocht. Op Radio Veronica werd het nummer "Feels So Good" gebruikt voor een Lex-Harding-jingle.
Next Cal Tjader - Soul Sauce (Verve). Gebruikt door Mike Ahern op Caroline North en South.
Next Cals - Amazon Bosa Nova. We gaan heel ver terug in de tijd en wel naar de begindagen van Radio Caroline en Christopher Moore. Hij presenteerde gedurende een korte periode programma's voor Radio Caroline en gebruikte "Amozon Bosa Nova" zowel als begin- en eindtune. Een mysterieus plaatje, dat destijds werd uitgebracht op het Loadstone Label.
Next Camarata And His Orchestra - Sunshine, Lollipops And Rainbows. Een song geschreven door Marvin Hamlish en de vocale versie een hit voor Lesley Gore. De instrumentale versie is afkomstig van de elpee Think Young van Camarata And His Orchestra. Deze laatste versie werd op Radio City gebruikt door Alan Clarke als tune.
Next Candlewick Green - Who Do You Think You Are. Werd op Veronica gebruikt voor de jingle: "Opstaan, opstaan." Het werd daarnaast gebruikt voor productie van deejay-naamjingles op Radio Mi Amigo in 1978 en het programma "Ook Goeiemorgen."
Next Cane And Able - Toe Hold. Dit nummer is afkomstig van de elpee Cane and Able van de gelijknamige Amerikaanse funky formatie die uitkwam in 1972. Het klinkt alsof ze in die tijd veel naar de toenmalige muziek van de Temptations hebben geluisterd. De kreet in het nummer werd op het einde van de "Drive In Show"-spot van Radio Atlantis gebruikt. "Toe Hold" is trouwens een nummer dat in 1969 al op het Atlantic-label verscheen in de uitvoering van Wilson Picket.
Next Canned Heat - On The Road Again. Van dit nummer werd door een van de technici van Radio Veronica een rondloper gemaakt.
Next Capuano - Theme From Close Encounters (IBC Bestsellers en EMI). Tune van Johan Visser op Radio Mi Amigo.
Next Caravan - If I Could Do It All Over Again. Het lange instrumentale deel werd gemonteerd tot rondloper en werd in de zomer van 1970 veelvuldig gebruikt bij de Engelse service van Radio Noordzee.
Next Caravelli Et Son Orchestra - Charlie Brown. Een nummer afkomstig van de elpee Michèle van Caravelli en zijn orkest. Het werd in 1976 door Peter van Dam ingezet bij de productie van de Mi Amigo-prijsvraag waarin de vraag werd gesteld wie dat jaar wereldkampioen wielrennen zou worden. De prijsvraag was georganiseerd in samenwerking met het Japanse Subaru-automerk. Niet minder dan een 1400 De Luxe was er mee te winnen. Uitlopend op de spot kwam er een einde aan het programma Baken 16 van 30 juli 1976 en praatte Bart van Leeuwen nog even door over de auto en nam tevens met de "Fifth of Beethoven" van Walter Murphy afscheid van de luisteraars. Wereldkampioen op de weg werd dat jaar overigens de Belgische wielrenner Freddy Maertens.
Next Caravelli Et Son Orchestra - Lady Bird. De in 1930 geboren Claude Vasori Caravelli had een Italiaanse vader en een Franse moeder. In 1959 werd zijn eerste orkest samengesteld en in de loop van de tijd nam hij tal van elpees op, waarbij vaak een eigen compositie om de hoek kwam kijken. Van de CBS-elpee Michèle uit 1976 was het nummer "Lady Bird" afkomstig. Blijkbaar kwam het vrij snel terecht in de studio's van Radio Mi Amigo, want Peter van Dam produceerde in hetzelfde jaar een promotiespot met het nummer: "Adverteer nu in Kassa ... Tien keer effectiever."
Next Caravelli Et Son Orchestra - Téléphone-Moi. Dit nummer werd gecomponeerd door Christian Gaubert en Pierre André Dousset en de vocale versie was van Nicole Croisille. De Nederlandse versie, in de uitvoering van Liselore Gerritsen, kreeg als titel "Halverwege" mee. Caravelli nam de instrumentale versie op met zijn orkest. Het was Stan Haag in 1976 op Radio Mi Amigo die het nummer in de instrumentale versie gebruikte voor een enorme promotiespot voor het station, die begon met: "Wat is Mi Amigo? Ongetwijfeld het meest populaire radiostation van de Benelux! Maar ook met een groot aantal luisteraars in Engeland, Frankrijk en België ..."
Next Caravelli And His Orchestra – Un Homme Et Une Femme. Thema uit de gelijknamige film. Verantwoordelijk voor de compositie was Francis Lai, die met zijn orkest ook de oorspronkelijke soundtrack op de plaat zette. De uitvoering door het orkest van Caravelli, dat op de elpee Please Love Me op CBS in 1966 verscheen, werd door Dick de Graaf op Radio Noordzee gebruikt voor de jingle: "Stelt U zich voor, een goed glas wijn, een mooie vrouw, een luie stoel en dan onderuit. Radio, Radio Noordzee en discjockey Robin Banks."
Next Carel Verbrugge (Willy Alberti) - Geef Mij Maar Holland. Gebruikt in "Kop op" met Peter Holland, RNI.
Next Carl Douglas And Orchestra - Blue Eyed Soul. Patrick du Bateau maakte onder meer Franstalige programma's op Radio Mi Amigo en gebruikte daarvoor dit nummer als tune. Dit nummer staat al in de lijst en er kan aan worden toegevoegd: Het nummer is afkomstig van de elpee Kong Fu Fighter die in 1974 uitkwam. Als single kwam het in 1975 uit en ook werd het nummer gebruikt door Frans van der Drift op Radio Mi Amigo. In zijn laatste uitzending op 18 januari interviewde hij een plugger van BASF en onder het interview liet hij "Blue Eyed Soul" meelopen.
Next Carl Perkins - Honey Don't. In mei 1973 maakte Mike Ross een fraaie promo voor de Rock'n'Roll Show van Brian McKenzie op RNI. Hij gebruikte daarvoor drie klassiekers: "C'mon Everybody" van Eddy Cochran, "Honey Don't" van Carl Perkins en "Be Bop A Lula" van Gene Vincent.
Next Carlos Cháves - Sinfonia India. Een kort stuk van voornoemde symphonie werd in samenhang met Chicago's "The Approaching Storm" en een kort fragment uit "OK Chicago" van Renosanse gebruikt voor de productie van een LA-jingle op Caroline, waarin Mike Haggler vooral de onthaasting liet meespelen.
Next Carlos Rivièra - Moonlight Rendezvous. Een deuntje van een saxofonist, dat afkomstig was van de gelijknamige LP, die in 1979 uitkwam. Ook als single werd het uitgebracht en werd op 9 september 1979 verkozen tot Hitmaker op Radio Mi Amigo 272. Maar ook op Radio Caroline werd het nummer opgepikt en diende onder meer als filler in het programma van Dominique Vautrain.
Next Carnaby Group Et Mario Cavallero Et Son Grand Orchestra - Les Dents De La Mer (Jaws). Het gaat hier om het thema uit de film Jaws dat werd gecomponeerd door John Williams. In 1978 kwam voornoemde versie uit op een elpee getiteld: Les Grandes Musiques de Films, die gedistribueerd werd door Music Disc Europe. Bij Radio Delmare lag de elpee ook in 1979 op de draaitafel, want met gebruik van de versie van dit Franse orkest werd een spot gemaakt waarin de luisteraars werden opgeroepen lid te worden van de Delmare Omroep Organisatie.
Next Carpenters - Calling Occupants (Of Interplanetary Craft). De allereerste versie van dit nummer (1972), dat overigens werd geschreven door Klaatu, bevatte een prachtige intro waarbij een krachtige Amerikaanse stem de luisteraars het voorstel deed om te luisteren naar een Boss Radio Station. Eén van de zinnen die "de stem" uitsprak luidde: "Where were you when this Boss Sound was Number 1." Juist die zin werd op Radio Mi Amigo als jingle gebruikt in de Secco Show.
Next Carpenters - Heather (A&M). De achterkant van de single "Top Of The World," tevens uitgebracht op het album Now and Then uit 1973. Dit nummer, dat begint met een harp, is een hernoemde en opnieuw gearrangeerde cover van "Autumn Reverie," een compositie van Johnny Pearson. Dit instrumentale werkje werd door Rob Out gebruikt tijdens het laatste uur van Veronica, op 31 augustus 1974, om daarover heen zijn dramatische laatste toespraak uit te spreken. Hierbij stond Out stil bij alle gebeurtenissen rond Radio Veronica in de maand april 1973. De CD The Veronica Story meldt overigens abusievelijk componist Johnny Pearson en zijn orkest als de uitvoerenden. Het nummer werd daarnaast gebruikt door Herb Oscar Anderson, ook bekend als Spangles Maldoon en Chris Carry, op Radio Caroline. Zie ook: Johnny Pearson Orchestra - "Autumn Reverie."
Next Casey And The Pressure Group - A Shade Of Blue. Dit fraaie nummer werd in 1971 door Mike Ross gebruikt op RNI.
Next Casey And The Pressure Group - Change The Better. Dit numer werd in 1973 op Radio Caroline gebruikt voor een promo voor het weekblad "Poptelescoop."
Next Casey And The Pressure Group - Comin' Home Baby (Polydor). Radio Caroline gebruikte dit nummer voor de commercial "Caroline barrel bag, a unisex bag." Tom Collins gebruikte het voor zijn programma op Radio Veronica. Het nummer was ook enige tijd de tune van de Rob Out Show op Veronica, voordat Tom Collins dit nummer ging gebruiken. In het programma "Katers met Koppijn" op Radio Atlantis hanteerde Rob Ronder dit nummer als tune. De groep heette in die tijd overigens nog kortweg Casey And His Group. In de zomer van 1974 werd het nummer gebruikt op Radio Mi Amigo tijdens een aantal gezamenlijke programma's van Brian Anderson en Dennis King en wel als eindtune. Verder gebruikte Brian Anderson het nummer als zijn eindtune voor zijn programma op de Engelstalige service van Radio Mi Amigo, dat in de avonduren in 1974 werd uitgezonden. Zie ook: Crazy Casey.
Next Casey And The Pressure Group - Dynamite (Philips). Was de tune van Paul May en Robb Eden bij hun presentatie van het programma "The Prediction Top 40" op RNI.
Next Casey And The Pressure Group - ERG (Philips). Nummer op de elpee Lazy Bones en werd gebruikt als tune door Jan van Veen tijdens zijn periode dat hij werkte voor Radio Noordzee. Hier kan aan worden toegevoegd dat in de maand december 1971 een nieuwe promo werd gemaakt voor de British Top 20 show op RNI, met ondermeer de deejay hitpicks, the album of the week en de tweewekelijkse smashplays van de internationale service. Het nummer ERG werd voor die promo gebruikt. Het programma was destijds op de zondagavond vanaf acht uur te beluisteren. Verder gebruikte Mark Stuart het als filler in zijn programma op RNI.
Next Casey And The Pressure Group - It Ain't Necessarily Soul. Dit nummer uit de jaren zestig van de vorige eeuw van de hand van Cees Schrama, destijds ook wel bekend als "Crazy" Casey, en zijn Pressure Group, werd in 1971 op Radio Noordzee ingezet door Joost den Draayer, allereerst als tune voor het gesponsorde programma van Toshiba, dat een tijdje wekelijks gedurende 15 minuten op Radio Noordzee werd uitgezonden. Maar, Joost gebruikte het ook voor een commercial voor Toshiba Radio: "Ja Ja Ja Toshiba ..." Voor een bijbehorende foto in een tijdschrift stapte hij zelfs met een transistorradio van Toshiba in een roeibootje richting het zendschip MEBO II.
Next Casey And The Pressure Group - King Of The Road. In 1972 sloot Paul Dubois op Radio Caroline zijn programma al pratend af met een tune , gebaseerd op Roger Miller's "King Of The Road" in de uitvoering van Casey and the Pressure Group.
Next Casey And The Pressure Group - Peer Gynt (Philips). Werd gebruikt voor het programma van Muziek Parade op Radio Noordzee.
Next Casey And The Pressure Group - Soul Tango. Op Radio Atlantis in 1973 hadden de presentatoren de vreemde gewoonte op het einde van het eerste uur van een twee uur durend programma ook een tune te gebruiken om afscheid te nemen van de luisteraars. Joop Verhoof gebruikte hiervoor ondermeer Soul Tango.
Next Casey And The Pressure Group - Sour Grapes. Casey and the Pressure Group werd geformeerd rond de toetsenist Cees Schrama die zijn loopbaan in 1957 begon in het Ted Easton Combo. In de periode 1966-1970 speelde hij mee op de platen van de Golden Earring. Powerhouse, waarop het nummer "Sour Grapes" stond, is een heel moeilijk te vinden elpee. Het nummer "Sour Grapes" werd op RNI ook gebruikt om de overzichten van "RNI's Toppers 20," onder meer gepresenteerd door Mike Ross en Graham Gill, voor te lezen. Voor zijn "International Top 30" op RNI gebruikte Mike Ross in 1973 dit nummer als tune. Ook eerder al deed Ross een greep uit Casey's songboek. Zie: Casey and the Pressure Group - "Heart Of A Woman".
Next Casey And The Pressure Group - Stoke Mobile. Dit instrumentale nummer van Cees Schrama in de uitvoering van Casey and the Pressure Group werd op Mi Amigo gebruikt voor de jingle: "Iedere dag weer Mi A, Mi A, Mi Amigo." Het nummer viel daarnaast in de begindagen van Radio Noordzee, rond maart 1971, te horen als de tune van Jan van Veen. Op hetzelfde station werd het nummer in de jaren zeventig gebruikt als basis voor promo's voor het huisblad van het station: het muziekblad Muziek Parade. Dat blad werd uitgegeven door het Strengholt-concern, dat tevens eigenaar was van Radio Noordzee. Op RNI gebruikte verder ook Stevie Merikke dit nummer soms als tune. Ook op RNI kwam het nummer veelvuldig voorbij als Jan Jaap van der Laan (Wim Croupier) in 1971 zijn programma's presenteerde. Iedere keer als hij een verzoekje aankondigde was het deuntje ook te horen. Op RNI, het station waar het nummer vooral werd ingezet, was het Joost Verhoeven die het ook als filler bij het voorlezen van verzoekaanvragen gebruikte.
Next Casey And The Pressure Group - The Heart Of A Woman (Philips). In 1971 brachten Casey and the Pressure Group dit nummer uit. Meerdere deejays grepen het aan voor hun tunes. Zo gebruikte Mike Ross het voor zijn "Mike Ross Show" op RNI in 1971. Ross had klaarblijkelijk iets met Casey and the Pressure Group, want in 1973 gebruikte hij ook hun nummer "Sour Grapes" (zie aldaar). Verder werd de song door Jan van Veen gebruikt voor de commercial "Spiegeltje Spiegeltje aan de wand," de reclamespot voor "De Vries en Lampi" op Veronica. Tevens gebruikte Steve Merike het nummer als achtergrondmuziek als hij zwijmelend de post behandelde van de luisteraars. In 1973 werd het ook door Radio Veronica en Radio Noordzee ingezet voor commercials. Op Veronica werd het nummer gebruikt bij de reclame voor "Berdi Bruiloftskleding" en op Radio Noordzee voor "AS Verlovingsringen." Ook Dave Rodgers gebruikte het nummer als filler gebruikte, en wel in 1971 in zijn programma's op RNI. Op hetzelfde station gebruikte ook Ferry Maat het als een van zijn fillers.
Next Casey And The Pressure Group - The Train. Dit nummer werd als filler gebruikt op de Nederlandse service van Radio Noordzee. Ook Marc Jacobs gebruikte het nummer, en wel als tune voor de Belgische Top 15 op Radio Mi Amigo in 1977.
Next Casey And The Trading Company - Bwana Bwana. Soms zitten de verrassingen in een kleine hoek. De enige single (met op de achterkant "Ice Cream") die Cees Schrama met de Trading Company opnam voordat zijn formatie van platenmaatschappij, samenstelling en naam veranderde, werd in 1971 uitgebracht. In het programma "Nachtclub" van Chiel Montagne op Radio Veronica (1972) werd het als filler naar het hele uur toe gebruikt.
Next Cash and Carry - Bullfrog Legs. Twee nummers van deze Vlaamse band werden op Radio Atlantis (1973/1974) ingezet als filler. Naast "Bullfrog Legs" was dit ook "Tchip Tchip."
Next Cash and Carry - Tchip Tchip. Twee nummers van deze Vlaamse band werden op Radio Atlantis (1973/1974) ingezet als filler. Naast "Tchip Tchip" was dit ook "Bullfrog Legs."
Next Casiopea - Dazzling. Dit nummer werd gebruikt werd gebruikt voor een spot ten bate van de Caroline Top 50.
Next Cast Of Godspell - Day By Day. In nachtelijke uren van januari 1973 probeerde Andy Archer een song te zingen op de melodie van dit nummer: "Day by Day, dear listeners from Caroline." Meer dan veertig jaar later is het nummer, dat hij gebruikte, eindelijk gevonden.
Next Cast Of The Original TV Adventures Of King Kong - King Kong Theme. Van de soundtrack van de gelijknamige televisieserie was het nummer "King Kong" afkomstig. Het is het openingsnummer bij iedere aflevering in de tv-serie uit 1966. Op de MEBO II van RNI was er een bemanningslid die nogal een zware stem had maar bovendien beschikte over een groot en stevig lichaam en die daarom de bijnaam King Kong kreeg. Als hij weer eens op de radio was, bijvoorbeeld om de groeten aan de familie te doen, werd steevast een stukje uit het openingsthema van King Kong gedraaid op de 220 meter.
Next Cat Stevens - Doves. Ik kwam een oud programma tegen dat onlangs gedigitaliseerd werd en vond een mij onbekend nummer tegen dat werd gebruikt door Jan Olienoot op Radio Delmare. Reden om de persoon in kwestie, beter bekend als Leen Vingerling, het fragment op te sturen en te vragen welke tune hij gebruikte in het programma. Snel kwam hij terug met de oplossing: "Leuk dit weer eens terug terug te horen. Zondag 12 augustus 1979 was het. De dag van de 'muiterij' op Radio Delmare. De dag waarop Kees Kaas Mulder en ik 's nachts met een bootje vanaf de strekdam bij Ouddorp naar de Martina vertrokken. We wilden praten over de situatie aan boord met Johan Rood en voor te stellen om door te gaan zonder Gerard van Dam. Die had de boel toen in de steek gelaten. In een 'officiële verklaring' om 12 uur die dag legden we de situatie uit en beloofden betere tijden. De tune die ik gebruikte was "Doves" van Cat Stevens." Het is de achterkant van zijn single "Remember The Days Of The Old Schoolyard" (1977). Er kan ook worden vermeld dat ook op Radio Delmare veelvuldig werd gebruikt als filler in tal van programma's.
Next Cat Stevens - Morning Has Broken. Werd zowel bij Radio Veronica als Radio Mi Amigo gebruikt in het programma "Ook Goeiemorgen".
Next Cat Stevens - Peace Train. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Culture Club – "It's A Miracle," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Cat Stevens - Portabello Road. Het was in 1970 dat Carl Mitchell het nummer "Portabello Road" op de montagetafel legde in de productiestudio van RNI op de MEBO II. Hij knipte er het zinnetje "Nothing is weird even his beard" uit, om het vervolgens in een naamjingle te gaan gebruiken. Carl had dan ook de bijnaam "Weird Beard."
Next Catapult - Teeny Bopper Band. Dit nummer werd door de gelijknamige groep gebruikt op Radio Mi Amigo om een kerstwens voor 1974 in te spreken.
Next Cats - Dreams. Een nummer uit het rijke repertoire van de Volendamse Cats begint met een geluid dat waarschijnlijk in de haven van het vissersdorp is opgenomen. Zeemeeuwen, die ook voorkomen op een aantal jingles en meer, zoals bij Veronica destijds.
Next Cats - Marian. Deze hit van de Volendamse formatie de Cats werd, in combinatie met het nummer "Ridin' On The L&N" van de Bintangs op Radio Veronica gebruikt voor een promotiespot. Er werd op donderdag 26 maart 1970 een groots popfestival gehouden ten bate van de Nierstichting en wel in Middenmeer. Belangeloos traden, naast de Cats, ook Left Side en de George Baker Selection op. De presentatie was in handen van Tineke en Lex Harding.
Next Cats - Why. In de maand april 1973 werden er allerlei actiespots op Radio Veronica gehoord en wel ter ondersteuning van de demonstratie die op de 18de april dat jaar werd gehouden in Den Haag. Het programma Telesport, met presentator Barry Zand Scholten, begon die maand ook met een dergelijke promospot waarbij de frase "There's a kind of sadness in my mind" van het nummer "Why" van The Cats werd ingezet.
Next Cats - Without Your Love. Een jingle, gedraaid op Radio Veronica op 18 april 1973, leek gezien de tekst eigenlijk meer op een anti-demonstratie-slogan: "Sommigen doen niks op de 18e." Het geheel kreeg echter een andere draai door de woorden die er direct op volgden: "without your love." Dat laatste stukje werd geknipt uit het gelijknamige nummer van The Cats.
Next CCS - Brother. De Amerikaanse jazz-funk formatie CCS, die een hit scoorde met "Tap Turns On The Water" was zeer geliefd bij de deejays van RNI. Zo werd het uit 1972 stammende "Brother" door Leo van der Goot gekozen tot tune voor zijn late avondprogramma van de Nederlandse service. Een dag later, op 1 november, werd tussen 11 en 12 uur "Ferry Maat op Laat" geprogrammeerd waarin hetzelfde nummer als tune werd gebruikt. Echter na een paar dagen, in opdracht van de Zwitserse eigenaren van de MEBO II, verdween de Nederlandstalige programmering weer uit de ether om ruimte te maken voor een herstart van de internationale service. Het tijdelijke programma op de late avond van RNI werd tussen 11 en 12 uur door afwisselende presentatoren van de Nederlandse service gepresenteerd en dus ook door Ferry Maat die "Brother" eveneens als tune gebruikte. Het was een uur dat door de presentator zelf kon worden ingevuld met muziek uit de eigen platenkast, in Ferry's geval was dat de elpee-muziek uit die tijd.
Next CCS - Hundred Highways. Werd gebruikt voor de eerste radiorebussen op Veronica 538. Dit is de juiste titel en niet "The Snake," zoals het in een speciale uitgave van het blad Freewave wordt genoemd als zijnde het nummer voor de radiorebus. Het nummer ook werd gebruikt in Telesport op Veronica.
Next CCS - Tap Turns On The Water. Werd eerst op Caroline, door Steve England, gebruikt voor een jingle waarin ondermeer de zin: "Caroline that really sounds fine on 259." Later werd de plaat door hem nogmaals gebruikt voor een jingle op Radio Atlantis met de zin: "Atlantis on the big 312, charts."
Next CCS - The Band Played The Boogie. Dit instrumentale nummer werd gebruikt in 1979/1980 ter ondersteuning van de promotiespots voor de Franstalige "Caroline Music Show". De plaat met nummer RAK/1974 is de perfecte soul-plaat. Een knip uit het tussenstuk kwam terecht in de dagelijkse spots voor de "Caroline drive-in show" in 1979/1980 en de Caroline-Deejay-wedstrijd. CCS was de afkorting van Collective Consciousness Society - de hasjrook walmt je reeds tegemoet.
Next CCS - Whole Lotta Love. De intro van dit nummer werd gebruikt voor een promo voor de Steve Merike-show op RNI, ingesproken door Alan West in 1971. Ook in andere versies werd deze klassieker van B.B. King overigens op de zeezenders gebruikt, zie ook: Led Zeppelin. Voor deze promo gebruikte Merike daarnaast de zin "Baby, I love you" van het gelijknamige nummer van Jeff Barry, Ellie Greenwich, Phil Spector – niet in de meer bekende uitvoering van Andy Kim uit 1969, maar in de oorspronkelijke versie van The Ronettes van vijf jaar eerder. Van de CCS-uitvoering van "Whole Lotta Love" werd door Radio Antlantis verder een klein stukje gitaarwerk gebruikt voor de promospot voor haar Vlaamse drive-in-show, te horen in de maanden juni en juli 1974.
Next Cees Alleen - Meisje In Je Spijkerbroek. Een typisch piratenplaatje waarop de intro van dit nummer in 1979 een jingle werd gemaakt met de tekst: "Dag Johan Vermeer, dag Johan Vermeer," die dan weer door hem werd gedraaid in zijn programma's op Radio Mi Amigo 272.
Next Central Band Of The Royal Air Force - The Dam Busters March. Het was in 1954 dat Eric Coates als een soort van vingeroefening een mars componeerde. Slechts enkele dagen later werd hij gevraagd een mars te leveren voor de film The Dam Busters. Dat lag dus klaar op de plank en daarmee werd de vingeroefening als thema voor voornoemde film gebruikt die vooral ging over "Operation Chastise." In de nazomer van 1965 gebruikte Kenny Everett het nummer om een promotiespot in te spreken voor een gesponsord programma op Radio London: "The Seymour Radio Bingo Club," dat iedere woensdagavond was te beluisteren via de 266 meter.
Next Chaka Khan - I Feel For You. Dit nummer werd in 1979 al gecomponeerd door Prince maar pas in 1984 beloond met een Grammy Award voor de beste R&B song van dat jaar. Dat kwam mede door de uitvoering van Chaka Khan, die er ook een Grammy Award mee won voor de beste Vocal R&B Performance van dat jaar. Er zitten een paar lekkere soundseffecten in en die werden dat jaar gebruikt op Radio Caroline voor het maken van een jingle.
Next Chaka Khan - Once You Get Started. Stuart Russell gebruikte dit nummer voor een Loving-Awareness-jingle op Radio Caroline.
Next Chaka Khan With Rufus - Ain't Nobody. De intro van dit nummer werd in 1984 gebruikt door Rick Harris voor een promo voor Laser 558.
Next Chakakas - Stories. Werd door het boord-deejayteam van Radio Noordzee voor diverse commercials en promo's gebruikt.
Next Chambers Brothers - Time Has Come Today (Columbia). Werd veelvuldig door Henk "Koekoek" van Dorp gebruikt ter ondersteuning in zijn Veronica-programma's en is vooral bekend van "Sportief Zijn, Beter Worden".
Next Champs - Limbo Rock. We grijpen even terug op een van de zeer vroege spots voor de Veronica Top 40 in 1967, ingesproken door Rob Out, die trouwens het twee uur durende programma toen ook presenteerde. In de betreffende spot zijn drie fragmenten van nummers te horen. Elders lokaliseerden we al Sid Ramin en zijn orkest met "Blue Tango" aan het begin van de spot en Peter Thomas met "Raumpatrouille Orion" op het einde. Het middenstuk in de spot blijkt een fragment te zijn van de Champs met "Limbo Rock". Het is trouwens een song over de populariteit van het dansen van de limbo, een nummer dat in 1961 voor het eerst op single verscheen. Zie ook: Peter Thomas Sound Orchester - Raumpatrouille Orion; Sid Ramin and Orchestra - Blue Tango.
Next Champs - Tequila. "Tequila" is van origine een Mexicaanse rock and roll-instrumental gecomponeerd door Danny Flores. Het werd onder meer opgenomen door de Champs in 1958, die er de nummer-1-positie mee haalden in de Billboard Hot 100. De kreet "Tequila" werd ingesproken door Flores. Het nummer kwam uit op het Challenge-platenlabel, eigendom van Gene Autry. Op Radio Mi Amigo werd het nummer gebruikt in 1978 voor de promospot voor de motorcross der wereldkampioenen, die op 2 april dat jaar werd verreden op de Berkelheide te Vorselaar. "Tequila" van de Champs werd daarnaast door Tony Blackburn in 1965 op Radio London in een looptape gezet voor een promo voor de kerstmisprogrammering. Zie ook hieronder: Champs - "Train To Nowhere".
Next Champs - Train To Nowhere. Dit nummer van Daniel Flores – voor die gelegenheid onder de naam Chuck Rio – werd eind 1957 door The Champs – een losse verzameling Texaanse rockabilly-artiesten opgenomen en begin 1958 uitgebracht als achterkant van het nummer "Tequila". "Tequila werd een hit, en liet "Train To Nowhere" in de schaduw achter zich. Lorne King gebruikte het evenwel veelvuldig op Radio London.
Next Chantays - Pipeline. "Pipeline" is een compositie van Bob Spichard en Brian Corman, beide leden van de Chantays. Na het zien van een surffilm die werd opgenomen bij de Banzai Pipeline op Hawaii, kwamen ze op het idee van de compositie. In juli 1962 werd het nummer voor het eerst opgenomen. In december 1974 gebruikte Peter van Dam het nummer als tune voor de presentatie van de "Joepie Top 50" op Radio Mi Amigo. Het begin van dit nummer werd daarnaast gebruikt voor de zeer snelle Veronicajingle: "Herinnert U zich deze nog?"
Next Chantays - Remember This. Deze song uit 1959 werd door Veronica gebruikt voor de jingle: "Rememem-remememmmember thisss ..."
Next Chantelles - I Want That Boy / London My Home Town (Parlophone R 5271 [p], 1965). Deze meidengroep trad ondermeer op in de film "Dateline Diamonds" over diamantensmokkel, die zich deels op de Galaxy van Radio London afspeelde. "London My Home Town" is een langere versie van de korte Radio London spot, zoals geproduceerd door PAMS in Dallas.
Next Chaplin Band - Madmen's Discotheque. De Chaplin Band was een in 1976 opgerichte soulband uit Maastricht die zich ook op disco ging toeleggen. In 1978 kwam "Madmen's Discotheque" uit dat door Marcel Stevens op Radio Delmare als begin- en eindtune werd gebruikt voor zijn zaterdagmiddag-programma met "een bak herrie" zoals hij het zelf omschreef. In 1992 viel de formatie uiteen en leden van de Chaplin Band gingen samen met leden van de Walkers op in een nieuwe formatie: Lafayette, dat zich op cajun-muziek ging richten.
Next Chaquito And His Orchestra - Mexicana. De elpee Swinging Latin Sound uitgekomen in 1962 op het Fontana-label brengt ons het Britse orkest Chaquito met Latijns—Amerikaanse klanken. Het kwam een paar keer op de draaitafel van Radio Caroline North. Dit keer noemen we het nummer Mexicana, dat werd gebruikt voor de productie van de jingle: "Personality Radio Caroline North on 259, it's the cream of the crop."
Next Chaquito And His Orchestra - Safari. Het kan soms raar verkeren dat tijdens iemand zijn vakantie deze een muziekje voorbij hoort komen op de radio en denkt "dat is ooit gebruikt voor een jingle." Liefst 52 jaar na dato werd op deze manier de muziek herkend die gebruikt is voor de jingle "It's a Radio Caroline Pick to Click" die in 1964 veel was te horen. Chaquito and his Orchestra was een Brits orkest dat voornamelijk jazz en Latijns-Amerikaanse muziek speelde. Het nummer is afkomstig van de elpee Swinging Latin Sound die in 1962 werd uitgebracht op het Wing label.
Next Charles Aznavour - Formidable. Dit nummer werd gebruikt op Radio Noordzee voor een jingle in de "Dik Voormekaar Show".
Next Charles Blackwell And His Orchestra - Hawaiian War Chant. Dit nummer staat op de B-kant van het nummer "El Toro" en is geperst op het Columbia-label en afkomstig van een demonstratieplaat waarvan werd uitgegaan dat deze nooit officieel op de markt is gekomen. Het nummer werd in 1855 gecomponeerd door Prince Leleiohoku II, die woonde op Hawaii. Het was, na de uitvinding van de grammofoon, het Hawaiian Quintett dat als eerste het nummer opnam. Er zijn ontelbare versies opgenomen. Charles Blackwell was een groot talent dat klassieke nummers als Madeline Bell's "You Don't Love Me No More" schreef en werkte met Mike Sarne, PJ Proby en Françoise Hardy en Joe Meek. Veel van zijn instrumentaal werk is jaren op de plank blijven liggen zonder dat het werd uitgebracht. Zijn "Hawaiian War Chant" is echter in 1963 uitgebracht. Het was Peter James die in begin 1965 een tijdje op Radio Caroline South werkte en het als tune gebruikte. Het verhaal wordt hier verteld.
Next Charles Blackwell Orchestra - Lost Patrol. Dit is een van de vele hoogstandjes van deze arrangeur, componist en platenproducer. Bij velen onbekend gebleven, maar niet terecht. Hij kwam al op achttienjarige leeftijd in dienst bij Joe Meek als arrangeur en heeft met tientallen grote artiesten gewerkt aan platenproducties: van Engelbert Humperdinck tot Peter Sellers. Hij componeerde ook veel muziek voor films en televisieseries. Zijn "Lost Patrol" werd door Ray Warner - je weet wel bekend van "Ray on the Radio," Jumbo Records and Tapes, en meer - gebruikt op Radio Atlantis als een filler.
Next Charles Mingus - Boogie Stomp Shuffle. Dit nummer van het album Mingus AH UM fungeerde in 1966 als tune voor het "Sunday Times Hour of Jazz" op Radio 390. Dit programma dat op de zondagavond was te horen, werd ingeleid door jazz-legende Alexis Korner. Naar schatting zijn er zo'n 26 afleveringen geweest. Een versie van het programma, zij het niet voor de gehele periode, werd ook uitgezonden op Radio 270.
Next Charles Trenet - Fleur Bleue. Met dit nummer gaan we heel ver terug in de tijd en wel naar 1937. De intro van deze chanson van Charles Trenet werd gebruikt als muziekbedje in de Kolder op Zoldershow op Radio Veronica.
Next Charles Wilp - Bunny. De kreet "It's absolute incredible," die zo vaak op Radio Veronica te horen viel, is afkomstig van de elpee Charles Wilp Fotografeert," die in 1971 werd uitgegeven door het tijdschrift Playboy. Om precies te zijn staat de kreet in het nummer "Bunny."
Next Charlie Barnet - Skyliner. Het nummer van de bekende big-band-leider werd door Ross Randell, oftewel Alan West, regelmatig gebruikt als "talkover"" op Radio 270. West gebruikte daarnaast nog vele andere tunes, zoals "Last Night" van Georgie Fame and the Blue Flames (zie aldaar).
Next Charlie Dore - Pilot Of The Airwaves. Van dit nummer komen de bekende regels: "I've been listening to your show on the radio, and you seems like a friend to me." Het is van de Britse zangeres Charlie Dore, of beter gezegd van haar band, de Charlie Dore's Back Pocket en staat op hun eerste album Where to Now (1979), waarmee ze in Amerika de hitparade haalden. Het was de laatste plaat die door Radio Caroline in november 1990 vanaf zee werd gedraaid. Een bericht van Neil Amstrong (deejay van het laatste uur als Neil Gates) maakt duidelijk dat hij het nummer al een tijdje gebruikte als afsluiter van zijn programma op Radio Caroline en het kon worden gezien als een soort van eindtune.
Next Charlie Drake - My Boomerang Won't Come Back. Een typisch humoristisch plaatje zonder hit-kapsones, wat toch een hit werd voor Charlie Drake. Het werd in 1973 van het stof ontdaan en gebruikt voor het maken van een jingle voor Graham Gill op RNI.
Next Charlie Drake - Splish Splash. Een zogenaamde novelty song uit 1958. Deze uitvoering is niet de originele versie, want die was van Bobby Darin, die er zijn eerste hit mee had en daarmee de derde plaats bereikte in de Amerikaanse hitlijst. Het werd geschreven door deejay Murray the K, maar bang voor betrokkenheid bij payola liet hij de song registreren op de naam van Jean Murray, zijn moeder. De uitvoering van Charlie Drake begint met een bak geluidsfragmenten en uitroepen en het stukje vanaf 10 seconden nam Mike Ross mee in 1971 voor de productie van een jingle op RNI: "This is the Mike Ross Show."
Next Charles River Valley Boys - She's A Woman. Een bluegrass groep, die werd gevormd door een aantal studenten van de universiteit van Cambridge in de VS en vooral bekend is geworden van hun LP uit 1966 gevuld met instrumentale Beatles-covers. Het nummer werd door Look Boden op Radio 227 gebruikt als tune voor zijn programma "Country Style."
Next Charlie Ventura Quintet - Bill Bailey Won't You Please Come Home. Det nummer werd gebruikt als filler op het Deense station Skanes Radio Mercur.
Next Chase - Get It On. Op Radio Veronica viel ooit de volgende spot te beluisteren: "Hoe kom je aan zo'n mooie grote poster van Veronica? Gewoon lid worden... gironummer 240024; en Veronica aan land betekent zo'n mooie Veronica Poster aan je wand." Die tekst werd ingesproken met ondersteuning van dit nummer. In oktober 1971 was er verder op de World Service een jingle voor "RNI International, make it happen" waarbij het einde van de jingle de laatste drie seconden van het nummer van Chase als afsluiter had.
Next Chequers - Undecided Love. Het gaat hier om de achterkant van de single met dezelfde titel, maar dan dus de instrumentale uitvoering. De single kwam uit in 1974 en is dus echt een van de eerste discosingles. De groep afkomstig uit Aylesbury in het graafschap Buckinghamshire nam de plaat op via het Scepter-label. Het was Ton Schipper die het in 1978 gebruikte als eindtune van het programma "De persoonlijke Top 10" op Radio Mi Amigo.
Next Cher - Gypsies, Tramps And Thieves. In een promo voor de LP Veronica MCA Superstars werd een groot aantal nummers verwerkt. Naast dit nummer van Cher waren dat: "Garden Party" van Rick Nelson, "Song Song Blue" van Neil Diamond, "Jesus Christ Superstar" van Murrey Head, en ook nog eens "Walking In The Rain With The One I Love" van The Love Unlimited.
Next Cher - Sunny. Een zeer kort stukje van dit nummer, geschreven door Bobby Hebb, werd in de zomer van 1979 op Caroline gebruikt bij een promo voor het programma "Scheepsplaat." Slechts het woord "Sunny" was te horen in de spot.
Next Chet Atkins - Main Street Breakdown. Een van de heel vroege successen van de gitaargigant op het RCA-label. Het werd in 1953 al door hem opgenomen en in 1966 was het Jim Murphy op Caroline North die het nummer gebruikte om zijn zaterdagavondse country-show te promoten, die tussen half 9 en half 11 was te beluisteren op het station.
Next Chet Atkins - Meet Mr Callaghan. Mogelijk gaat het hier om de uitvoering van een onbekende artiest, maar evenzogoed is het van Chet Atkins zelf en komt dit nummer van het album Chet Atkins in Hollywood (RCA Victor 1959). In ieder geval gebruikte Bryan Vaughan van Caroline South het als zijn thema-song tijdens zijn ochtendshow.
Next Chet Atkins - Oh Lonesome Me. Dit nummer werd gecomponeerd door Don Gibson, die het in 1957 opnam op het RCA-label met als producer Chet Atkins. In de vocale versie stond dit nummer 7 weken lang op nummer 1 van de country-hitlijst in de VS in 1958. Op Radio 355 werd de instrumentale uitvoering van Chet Atkins gebruikt door John Ashton. Hij maakte een promo waarin hij vertelde dat iedere dag tussen 7 en half 8 in de avond Alan Black was te beluisteren met Radio 355's Country Time.
Next Chet Atkins - Yakety Yak. Dit nummer werd door Alex Dee op Radio City gebruikt als een filler. In de commercial voor de "RCA Teleflight" die de platenmaatschappij in samenwerking met Radio Veronica organiseerde, werden een vijftal country-songs gebruikt. Naast "Yakety Yak" van Chet Atkins waren dat: "I Love You Because" van Jim Reeves, "I Wanna Go Home" van Bobby Bare, "The End Of The World" van Skeeter Davis en, tot slot, "Please Help Me I'm Fallin'" van Hank Locklin.
Next Chic - Le Freak. Op de Nederlandse service van Radio Caroline, die in de periode april 1979 tot medio maart 1980 actief was, viel een promo te beluisteren voor de Caroline Music Show. Daarbij viel, bij herhaling, het begin van dit nummer van de funkformatie Chic te horen: "Aaahh, Freak out!" Het nummer werd verder deels gebruikt in een promo voor de Caroline Music Show in 1979.
Next Chic - Savoir Faire Een prachtig instrumentaal nummer afkomstig van de elpee C'est Chic, een van de mooiere discowerken uit de tweede helft van de jaren zeventig. Zo mooi dat het prachtige werk van Chic uit 1978 al staat te draaien terwijl de tekst wordt geschreven. Daniel Bolen gebruikte het "Savoir Faire" op Radio Mi Amigo 272 in de zomer van 1979 als eindtune van zijn programma "Weekend Action."
Next Chicago - 25 Or 6 To 4. Het laatste stukje van het enorm lange intro werd in 1971 door Steve Merike gebruikt op RNI voor zijn versie van de jingle: "An RNI Music maker." In het DX programme op RNI viel de jingle "A RNI DX Oldie" te horen. Ook hiervoor werd dit nummer gebruikt. Het nummer stond overigens op het tweede album – Chicago II uit 1970 – van de groep die eerder ook wel de Chicago Transit Authority werd genoemd (zie onder). Ook voor de jingle: "It's the Merike Monster Music Mover" op RNI in 1971 werd de intro van "25 Or 6 To 4" gebruikt, terwijl het outro van "Does Anybody Really Know What Time It Is?" werd ingezet voor de productie van deze jingle. Het was Andy Archer die in juni 1974 de openingsspot van de Engelstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo op de intro van "25 Or 6 To 4" insprak: "Good evening and welcome to the English Service of Radio Mi Amigo on 259 metres and from now to nine o'clock it's Graeme Kay."
Next Chicago - Another Rainy Day In New York City. Deze compositie van Peter Cetera is afkomstig van de LP Chicago X, die een Grammy Award in 1976 in de wacht sleepte. Het nummer werd gebruikt voor een promotiespot op Radio Mi Amigo ten bate van de Franstalige weekend service in 1977.
Next Chicago - Low Down. De Tipparade op Radio Veronica werd in 1971 voor de verandering ook gepresenteerd door Will Luikinga en om de gebruikelijke overzichten van de gedraaide platen te ondersteunen met muziek koos hij voor het nummer "Low Down" van Chicago. Het nummer werd geschreven door Peter Cetera en Danny Seraphine voor het derde album van de groep die als titel Chicago III meekreeg en in 1971 uitkwam.
Next Chicago – Progress? Het nummer "Progress?" is afkomstig van de derde studio-elpee van de groep die eerst door het leven ging als Chicago Transit Authority. Deze dubbel-elpee, die in januari 1971 uitkwam, bevat 23 nummers en geeft een mix aan rock-muziek met Big Band en Jazz-invloeden. Wie herinnert zich nog het begin van de Alan West Show op RNI? Een lang gesproken intro waarbij onder meer de volgende tekst voorbij kwam: "And now ladies and gentlemen welcome to Queen Victorias watercloset." Daarna hoorde je het doorspoelen en juist dat stukje is afkomstig van "Progress?"
Next Chicago - The Approaching Storm. Dit prachtige nummer van Chicago werd door Mike Haggler gebruikt om een LA-spot, waarin onthaasting een belangrijk onderwerp was, voor Radio Caroline te produceren. In de spot was op 13 seconden ook nog eens een flits te horen van de groep Resonance met "OK Chicago" (zie aldaar) en de spot eindigde met een fragment uit "Sinfonia India" van Carlos Chávez (zie aldaar).
Next Chicago - Together Again. Eind december 1976 verschenen er op Radio Mi Amigo de eerste promotiespots voor een nieuw Franstalig weekend programma op het station. In januari 1977 ging dit programma van start maar werd slechts twee weken later stopgezet omdat het te slecht was om te worden geprogrammeerd. En voor één van de promotiespots werd het nummer "Together Again" gebruikt. Het nummer was afkomstig van de LP Chicago X, die in 1976 door CBS werd uitgebracht.
Next Chicago Transit Authority - Beginnings (CBS). De lange instrumentale intro van het nummer fungeerde lange tijd als tune in de Rob Outshow op Radio Veronica. "Beginnings" werd, naast "Poem 58" (zie onder), tevens gebruikt in de Adje Bouman Top Tien op Veronica.
Next Chicago Transit Authority - Liberation. Deze titel staat op de eerste elpee van de groep die later kortweg als Chicago door het leven ging. Stevie Merike gebruikte dit nummer, zo wist Helmt Runge – oftewel "Bobby Smith" van "German Caroline" op de Caroline-satelliet – ons in 2002 te melden, in 1971 aan het begin van zijn programma als tune. Het was ook Stevie Merike die "Liberation" gebruikte op RNI toen hij op 20 juni 1971 een prachtig overzicht voorlas van de gehele Top 50 van die week. Een lijst met als nummer-een destijds "Double Barrell" van Dave and Ansel Collins. Het nummer werd verder gebruikt voor een promo voor het programma "New Energy World Service" van Mike Hagler op Radio Caroline.
Next Chicago Transit Authority - Listen. Een nummer uit de begindagen van deze superformatie. Het nummer "Listen" werd door Brian Anderson op Radio Caroline gebruikt voor het maken van een promotiespot voor de toen nieuwe Caroline Roadshow die werd gesponsord door Bose, waarbij ook Bose geluidsapparatuur werd gebruikt tijdens de shows.
Next Chicago Transit Authority - Poem 58 (CBS). Werd gebruikt als rondlopertje in de Adje Bouman Top Tien, steeds afgewisseld door het "tralalalalala"-riedeltje uit het nummer "Beginnings". Beide nummers zijn afkomstig van de eerste dubbel-elpee Chicago Transit Authority, het latere Chicago (zie boven). Het nummer werd in 1971 ook door Tony Allen gebruikt voor de promotiespots "RNI comes to Europe in 1971."
Next Chicken Shack - Sad Clown. De groep die ons onder meer "I'd Rather Go Blind" schonk, nam ook een prachtige instrumentaal nummer op, dat door Lex Harding in oktober 1970 als eindtune werd gebruikt voor zijn middagshow op Radio Veronica.
Next Chicklets - Johnny Reggae. Dit nummer werd gebruikt gedurende de periode 1979/1980 van Radio Caroline. Het programma werd genaamd "Zondagmiddag Matinee" en gepresenteerd door de Nederlandstalige deejays aanwezig op de MV Mi Amigo. Het eerste uur van de show werd voornamelijk gepresenteerd door Hugo de Groot en hij liet een aantal jingles achterelkaar draaien als opener van het programma. Namelijk een station ID, een naam-jingle voor het programma en tenslotte een naam jingle voor hemzelf. Deze laatste begon met de tekst: "Hoe ziet ie eruit Wanda? Hij is een hardstikke toffe vogel," gevolgd door de naam jingle "Hugo de Groot." Wel, de tekst over de toffe vogel is afkomstig uit het nummer "Johnny Reggae" van The Chicklets.
Next Chickory Tip - Son Of My Father. Instrumentaal deel van het nummer werd in phase gezet en gebruikt op Mi Amigo voor de jingle: "Rob Hudson Hit-tip."
Next Chicles – La La La. Nee, het gaat hier niet om een soort kauwgum genaamd Chickles, ook niet om André van Duin die "Lalala" zingt en ook niet de Spaanse zangeres Massiel, die ooit met die titel het songfestival won. Het gaat hier om een Belgische groep El Chicles die in 1972 een gelijknamige elpee opnam met instrumentale muziek. Deze "La La La" werd gebruikt op RNI door Pierre Deseyn toen hij de openingsspot richting het programma "Our World in Action", dat op zondagen via de 6205 kHz op RNI was te beluisteren, insprak. Uiteraard was het programma in presentatie van A.J. Beirens.
Next Chiffons - Sweet Talking Guy. Voor de promotiespot: "When important news breaks out Radio Hauraki breaks in with a news extra" werd het nummer van de Chiffons ondersteunend gebruikt.
Next Child - Caroline And Me. Het lag voor de hand dat deze song van de Britse groep Child door Radio Caroline zou worden gebruikt voor een jingle. Die viel in 1979 te beluisteren.
Next Chi-lites - Coldest Days Of My Life (Brunswick). Dit nummer werd op Radio Veronica gebruikt voor een Candlelight-jingle.
Next Chi-lites - Give More Power To The People. Het krachtige begin van dit nummer werd in 1971 gebruikt voor de RNI jingle: "The Alan West record of the night."
Next Chi-lites - Have You Seen Her (Brunswick). Dit nummer werd op Radio Veronica gebruikt voor een actie-jingle: "Veronica moet blijven."
Next Chocker Campbell - Mickey's Money. De in 1916 geboren Walter Luzar Campbell was een saxofonist en sessiemuzikant binnen de Motown Studios, alwaar hij een incidenteel solonummer opnam onder de naam Chocker Campbell. Zo werd dit nummer gebruikt in 1967 op Radio Scotland voor promotiespots voor de drive-in-show van het station.
Next Chocolate Boys - Brasilia Carnaval. Dit nummer waarmee de Chocolate Boys in 1975 een kleine hit haalden, was de tune van Joop Verhoof op Radio Mi Amigo.
Next Chocolat's - The Kings Of Clubs. Op Radio Mi Amigo viel ooit een promospot te beluisteren voor "The Kings Club" in Playa de Aro, die eigendom was van directeur Tack van Radio Mi Amigo. Heel toepasselijk werd daarvoor dit nummer ingezet. Verder werd het in de Franstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo gebruikt om het postadres in Playa de Aro bij herhaling te vermelden in het programma.
Next Chocolat's - Viva Rio. Vaak was het in de historie van de zeezenders gebruikelijk dat voor een programma met een eigen naam, zoals in dit geval "Schijven voor bedrijven" op Radio Mi Amigo, jarenlang dezelfde tune werd gebruikt. Echter is het juist dit programma dat meerdere tunes had, waaronder het nummer "Viva Rio."
Next Chris Andrews - Pretty Belinda. Het was niet te vermijden, dat deze song van Chris Andrews opnieuw werd ingezongen voor een Veronica commercial voor Belinda sigaretten.
Next Chris Andrews - Yesterday Man. De bekende hit van Chris Andrews werd in 1970 gebruikt voor een flashbackjingle op RNI.
Next Chris Barber's Jazz Band - Brands Hatch. Dit nummer is afkomstig uit 1964 en een ode aan het befaamde racecircuit in Engeland. Het nummer werd gecomponeerd door Chris Barker en uitgevoerd door Chris Barber's Jazzband. Het instrumentale nummer werd op Radio London gebruikt in tal van promotiespots onder de titel "Motor Sport News."
Next Chris Barber's Jazz Band - When The Saints Go Marching In, Part 2. Dit nummer is afkomstig van de elpee Chris Barber Plays, Volume 4 die in 1957 werd uitgebracht. Het werd gebruikt voor de intro van "The Early Bird Show" met Chris Cross op Radio City.
Next Chris De Burgh - Lady In Red. Werd door Caroline en Monique gebruikt wanneer er in de jaren tachtig andermaal tekort aan eten, drinken of iets dergelijks was.
Next Chris Hinze - Vivace Sonate In A Minor. Al sinds de jaren vijftig is de uit Hilversum afkomstige Chris Hinze muzikaal bezig en vanaf de begin jaren zeventig van de vorige eeuw brak hij nationaal en internationaal door. Het nummer "Vivace Sonate In A Minor" werd op Radio Mi Amigo, in combinatie met een ander nummer, gebruikt ter ondersteuning van een reclamecampagne voor adverteren op het station in 1976, een spot ingesproken door Peter van Dam.
Next Chris Montez - Happy Organ. Chrispian St. John gebruikte dit nummer als tune aan boord van de Voice of Peace.
Next Chris Montez - Let's Dance. In de kerstshow van 1966 op Radio Caroline was een promospot voor the horen voor "Friday's night out at the "Chislehurst Cave," met daarbij een optreden van een Caroline deejay. De ondersteunende muziek van de promo werd verzorgd door Chris Montez.
Next Chris Rea - Fool If You Think It's Over. Werd in 1979 door Caroline gebruikt als stationopener. Na een "bijna" zinkpartij was het voor velen een verrassing dat Caroline weer terugkwam vanaf de Mi Amigo. Gekoppeld aan Joe Cocker's versie van "With A Little Help From My Friends" werd dit in 1980 gebruikt voor een jingle op Caroline.
Next Chuck Berry - Guitar Boogie. Dit nummer was de "theme song" van Jim Murphy.
Next Chuck Berry - Liverpool Drive (Pye International). Mike Raven gebruikte deze tune achtereenvolgens op KING en Radio 390.
Next Chuck Berry - Rock And Roll Music. Voor een promospot op All Europe Radio Laser 558 en hun "Sixties' Sunday" werd dit nummer gebruikt. Het volgde op "Sgt. Peppers Loneley Hearts Club Band" van de Beatles en "Mr. Tambourine Man" van de Byrds.
Next Chuck Berry - Roll Over Beethoven. In een programma op Laser 558 met John Leeds kwam een heel aantal toepasselijke nummers voorbij in een promotiespot voor "Sixties Sundays from breakfast till dinner." Achtereenvolgens waren stukjes te horen uit: "Roll Over Beethoven" van Chuck Berry, "Do Wah Diddy Diddy" van Manfred Mann, "Bad Moon Rising" van Creedence Clearwater Revival en "Whole Lot Of Shaking Going On" van Jerry Lee Lewis.
Next Chuck Mangione - Feels So Good. Dit nummer werd in de jaren tachtig door Kenny Page als tune gebruikt op de Voice of Peace. Op hetzelfde station deed dit nummer ook dienst als filler.
Next Cilla And the Young Generation - Winter Memories. Een nummer gecomponeerd door Yvan Guilini, G. Slingeneyer en Delarue, allen afkomstig uit België. Het werd dan ook opgenomen op plaat door Yvan Guilini. Er is dus een tweede versie en wel die van Cilla and the Young Generation, in Nederland uitgebracht op CNR en daarbuiten door Polydor International. Meer info over het nummer is niet te vinden, maar het werd door Bart van Leeuwen in 1976 als filler gebruikt op Radio Mi Amigo.
Next Cilla Black - You're My World. Dit nummer was op Radio Caroline in 1964 in gebruik ten bate van "News of the World."
Next Cindy - Help (Baby Don't Let Me Down). Achterkant van de single "My Guy" van de Vlaamse zangeres Cindy. Het kwam in 1977 uit en werd gebruikt voor een jingle op Radio Mi Amigo en wel voor een lange Haike Debois-jingle: "Hmmmmmmhmmm Haike Debois aaaaa on Mi Amigo Radio oo, Haike Debois go go go, help, baby don't let me down," oftewel de eerste 30 seconden van deze b-kant.
Next Ciska Peters En Pro Musica - Geef Me Je Hand (Philips 6012 193). In 1972 produceerde Peter Koelewijn dit nummer van Ciska Peters en het koor Pro Musica onder leiding van Lex Karsemeijer. Dit is de originele song die later werd bewerkt tot het strijdlied van de "Hou 'm in de lucht"-actie van Radio Noordzee in 1973. Het lied kreeg bij die gelegenheid de nieuwe titel "Geef Ons Een Kans".
Next Circus - Do You Like Beer Or Sangria? De groep maakte in 1974 de jingle voor Veronica: "Scheiden doet lijden."
Next Clancy Brothers With Tommy Makern - Children's Medley. Tijdens de introductie van Radio Hauraki in 1966 werden er verschillende songs heel kort als voorbeeld gegeven van de te volgen muziekgenres op het nieuwe radiostation. Ook het nummer "Children's Medley" kwam daarin voorbij.
Next Clark Terry - Swahili. "Visens Venner" is een overkoepelende organisatie in Scandinavische landen, waarbij muziek en cultuurtalenten in stedelijk verband worden ondersteund. Op DCR had deze organisatie in 1962 een eigen radioprogramma, waarbij het laatste deel van het nummer "Swahili" als tune werd gebruikt.
Next Claude Bolling - Borsalino. Dit nummer is de soundtrack van de film Borsalino and Borsalino and Co. uit 1970. Bolling is een Franse jazzpianist, arrangeur, componist en soms acteur, in 1930 geboren in Cannes. Hij heeft meer dan honderd composities op zijn naam staan. Dit nummer werd door Mike Ross gebruikt in zijn oldies-programma op RNI, maar het is vooral bekend van de jingle: "North, South, East and West, this is the sound of Radio Northsea International. I don't know, West could be a good idea for a change." Het werd gebruikt ter introductie van het programma van Alan West.
Next Clebanoff And His Orchestra - Bobsled. Herman Clebanoff was een Amerikaanse concertviolist en dirigent. Hij werd geboren in Chicago uit geïmmigreerde Russische ouders. Hij nam diverse elpees op voor MGM waaronder Strings Afire uit 1961. "Bobsled" staat op die elpee en dat nummer werd gebruikt voor een van de gesponsorde programma's op Radio Veronica in 1962. Het was het programma van Delial, een product van Bayer. Het werd gepresenteerd door Rijk de Gooyer, die "nuttige wenken gaf voor een zonnig vakantiegesprek." Het was een van de producties van het reclamebureau De La Mar, die meerdere programma's aanleverde aan Radio Veronica.
Next Clefs Of Lavender Hill - Stop! Get A Ticket. Samen met zijn zuster Lorraine vormde Joseph Ximenes ooit het reizende Vaudeville-duo Travis and Coventry Fairchild. Maar, in 1966 gingen ze samen met de gebroeders Moss, afkomstig uit het trio The Twilights, verder als de formatie The Clefs Of Lavender Hill. Ze leverden knap werk, maar brachten het niet verder dan enkele singles en een langspeelplaat die niet eens werd uitgebracht. "Stop! Get A Ticket" uit 1966 was een van hun eerste nummers. Swinging Radio England gebruikte het heet van de naald – en in combinatie met "Psychotic Reaction" van The Count Five (zie aldaar) – voor de promo van de "Tour of the Year, Tour of '66".
Next Cliff Adams Chorale - Take Oh Take Those Lips Away (MCA UK MK5014; 1968). Dit nummer werd door Crispian St. John op Radio Atlantis gebruikt als backing en filler track.
Next Cliff Bennet And The Rebel Rousers - Got To Get You Into My Life. Werd door Kenny Everett op Radio London gebruikt voor de promotiespot: "What does Mrs Crapp think about Radio London?"
Next Cliff King Und Sein Orchester - Ay Ay Sagte Don José. Een opname uit 1971 van het Duitse showorkest onder leiding van Christian Brahn. Het zal bekend in de Nederlandse oren klinken, want het Vader Abraham Showorkest heeft dit nummer ooit gecoverd. Op Radio Atlantis werd het gebruikt door Rob Ronder voor het programma "Gouden Uren," dat iedere zaterdagmiddag tussen 1 en 3 uur op Radio Atlantis via de 312 meter was te horen.
Next Cliff Nobles - The Horse / Love Is Allright (CBS). Een single met twee keer hetzelfde nummer, zij het met een andere naam: op de voorkant de vocale versie en achterkant de instrumentale versie. Cliff Nobles doet op "The Horse" niet mee. Niet als zanger uiteraard, maar ook niet een instrument bespelend. De blazerssectie zou vier jaar later beroemd worden onder de afkorting "MFSB." In Nederland en andere landen werd "The Horse," dankzij de hit die het was in de Verenigde Staten, op de A-kant van de single uitgebracht. Deze werd door Radio Veronica gebruikt als tune met daarover heen de aankondigingen voor de Veronica drive-in-show. De instrumentale versie werd in 1975 opnieuw uitgebracht, met op de achterkant 21 "Veronica drive-in-show"-jingles. Het nummer werd in het najaar van 1971 ook door Brian McKenzie op RNI als tune gebruikt voor het Oudejaarsprogramma de Top 15 over 1971. De instrumentale uitvoering werd ook nog eens op de Voice of Peace gebruikt en wel voor de jingle "The Voice of Peace, only the best." Op de Voice of Peace gebruikte Crispian St. John de instrumentale versie daarnaast als filler. Hier kan nog aan toe worden gevoegd dat het nummer ook in 1978 op Radio Caroline werd gebruikt ter ondersteuning van een campagne onder de noemer: "Advertise with Caroline."
Next Cliff Nobles And Company – The Camel. Een van de swingende soul-nummers van Cliff Nobles en zijn band die in de periode tussen 1968 en 1972 werden opgenomen en zelfs 36 jaar later nog eens op een verzamel-cd werd uitgebracht, met als titel The Phil-LA of Soul Music Collection, 1968-1972. We weten niet of dit de enige tune is van de "Radio Monique Top 50" in de jaren tachtig. Er is alleen een opname ontdekt waarin Max de Graaf het voornoemde programma in juli 1986 presenteerde en waarin "The Camel" voorbij kwam.
Next Cliff Richard - Goodbye Sam, Hello Samantha. Werd op RNI gebruikt. Op de intro maakte Tony Allan een gezongen jingle: "RNI, Radio Northsea."
Next Cliff Richard - Summer Holliday. Cliff's vrolijke lofzang op de zomervakantie fungeerde als intro en outro voor de huisreclame op Radio 390 voor de zogeheten 390-koffers.
Next Cliff Richard - Wired For Sounds. Uit de tekst van deze single van Cliff Richard werd de tekst: "AM FM for wonderful things" geknipt en in 1982 gebruikt voor het maken van een jingle voor de Voice of Peace.
Next Cliff Richard And The Drifters - Ready Teady. Dit nummer werd gebruikt als tune voor het programma "Club Mercur Tio I Topp" in 1959 op Skanes Radio Mercur. Maar het werd ook gebruikt voor een jingle op het station, namelijk: "Skånes Radio Mercur, Sverigen Enda Kommersiella Radio."
Next Cliff Richard And The Shadows - Well Me And My Shadows. Weliswaar niet op plaat verschenen, maar toch interessant in dit bestek is de tune "Well Me And My Shadows" die Cliff en zijn Shadows speciaal vervaardigden voor de "Cliff Richard Show" die in de jaren zestig op Radio Luxembourg werd uitgezonden.
Next Clodah Rodgers – It's Different Now. In de zomer van 1972 kwam er op RNI een promotiespot voor het station voorbij met daarin ondermeer de volgende zinnen: "RNI is cool and keeps the sun pouring through your radio. Get really golden tan this summer by listening to RNI." Een aantal fragmenten van de toenmalige hits werd daarbij gedraaid, waaronder deze van Clodah Rodgers. Zie ook: David Bowie – "Starman"; Michael Jackson – "Rockin' Robin" en de Moody Blues – "Isn't Life Strange".
Next Clous van Mechelen - Grolsch, Vakmanschap Is ... Van Mechelen maakte in 1969 een serie mooie muziekjes als thema voor een serie reclames van Grolsch Bier. U kent het wel van "Vakmanschap is Meesterschap." Op een bepaald moment bracht de bierexploitant een elpee uit waarop die nummers waren geperst. Ferry Eden kreeg deze promotieplaat klaarblijkelijk ook in handen, want hij gebruikte dit thema bij zijn programma "Hof van Eden Easy Listening" in 1977 op Mi Amigo als tune van het programma. Verder gebruikte John de Mol jr. dit instrumentale nummer als uur-filler in het programma "Branding" op Radio Noordzee. De ware naam van de in 1941 geboren Clous is overigens Jacob Philip Jack van Mechelen. Onder meer cabaretier, componist, muzikant en regisseur. Hij werkte al langer, samen met Paul Huf, aan een uitgebreide reclamecampagne voor Grolsch Brouwerijen en wel vanaf 1965. Diverse variaties op hetzelfde thema verschenen later op de elpee Grolsch Going Baroque and Soul. Tony Berk, op Radio Noordzee, kon het niet laten een van de variaties op de elpee te gebruiken als eindtune in zijn programma "Berk in Uitvoering" in augustus 1974.
Next Club Quintet - Caravelle (Secret Serenade). Voor deze tune gaan we terug naar Radio 355 en de presentator Dave MacKay (David Gilbee). Mooie donkere stem en bovendien draaide hij prachtige easy listening muziek. Het nummer werd in 1960 gecomponeerd door Reg Owen en verscheen op het Top Rank International platenlabel.
Next Clyde Otis - Jungle Drums. Werd op Radio Mi Amigo als een van haar drie tunes gebruikt door Haike Dubois.
Next Coconut - Popcorn. Rob Hudson en Dick Verheul, ofwel het Duo Hut en Heul, maakten op de melodie van dit instrumentaaltje het lied: "Miaaamigooo Radio Miaaaamigooo Radio."
Next Cocktail Trio - Harry De Harige Aap (Phonogram). Werd in de jaren zestig verknipt bij Veronica voor een jingle in de Top 40.
Next Coddy - From The Radio (River). Werd veelvuldig gebruikt door Maurice Bokkenbroek ter promotie voor en op Radio Mi Amigo.
Next Cole Porter - High Society Overture. Het betreft hier de opener van de elpee High Society uit 1965 en tegelijkertijd de opener van de gelijknamige film uit 1956 met muziek van Cole Porter en vocale ondersteuning van ondermeer Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra en Louis Amstrong. De instrumentale opener werd gebruikt voor het programma "Stage Door," dat iedere zondagmiddag vanaf twee uur muziek van "Stage and Screen" bracht op Radio Scotland.
Next Colin Blunstone - Caroline Goodbye. Caroline-volger en contactpersoon van alle Caroline-deejays in Engeland, Buster Ronald C. Pearson kwam in 1985 te overlijden. Een speciaal programma werd op 24 december 1985 aan hem gewijd. Als laatste nummer viel te horen dit nummer van Colin Blunstone te horen. "Caroline Goodbye" is afkomstig van de eerste solo-elpee van Colin Blunstone, One Year, die in 1971 uitkwam. Voor die tijd was hij bekend als zanger van de Zombies en nam hij een viertal singles op als Neil MacArthur. Het nummer werd door Nigel Elgin op Radio Caroline gebruikt als hij de dagafsluiting, in de vroege nacht, voor het station deed. Nigel was in de zomer van 1975 één periode aan boord van de Mi Amigo voor het station om daarna verder te gaan met zijn studie aan de universiteit van London.
Next Colin Blunstone - Her Song. Soms komt er een jingle voorbij waarvan je jezelf kunt afvragen of die ooit op de radio is gehoord. Zo ook met een vreemd ingesproken spot op de Nederlandse service van RNI waarin onder meer werd gezegd: "Ik vind het bepaald niet een programma dat wij binnen onze mogelijkheden zouden willen uitzenden ..." Er is wel mooie muziek voor gebruikt en wel het intro van het nummer "Her Song" dat afkomstig is van de elpee One Year van Colin Blunstone, die in 1971 uitkwam.
Next Collectors - What Love (Suite) (Warner Bros). Eén van de vele Veronica-actie-tunes (giro 24.00.24). De eerste persing gebeurde trouwens op het Philips-label, terwijl het nummer op cd werd uitgebracht op het Linea-Line-label. Bij de Veronica-tune gaat het om een fragment van een nummer van 19 minuten, genaamd "What Love (Suite)," dat al eerder de gehele B-kant vulde van de gelijknamige LP. Het is dus niet de track "What Is Love" die ook op de cd voorkomt. Op Radio Mi Amigo was op een bepaald moment wekelijks op de zondagmiddag het programma "Verzoekje voor Vrije Radio." In december 1976 was er een nieuwe promo te horen voor dit programma waarvoor ook dit nummer werd gebruikt.
Next Colosseum - Those About To Die. Dit nummer werd deels gebruikt als opener voor "Meet the Beat" met Harry Knipschild op Radio Veronica in maart 1972. Het nummer was afkomstig van de debuut-elpee van de formatie Colosseum. In Amerika had hetzelfde nummer een andere titel, namelijk "Those Who Are About To Die, Salut You."
Next Commodores - Machine Gun (Tamla Motown). Dit instrumentale nummer van de Commodores was hun eerste grote succes. Zowel op Radio Mi Amigo als op RNI werd de plaat door diverse mensen gebruikt ter promotie van programma's dan wel programma-items. Zo was het steevast de tune van Rob Hudson op Radio Mi Amigo, nadat bijvoorbeeld Gerard Smit het al eerder in zijn avondprogramma dagelijks liet terugkeren op Radio Noordzee. Paul Alexander Rusling gebruikte "Machine Gun" voor het geven van een programmaoverzicht van Radio Caroline 389 in de zomer van 1973. Het nummer werd in 1979 ook ingezet door Jan Olienoot op Radio Delmare als tune. Verder werd dit nummer nog in 1987 gebruikt voor een promo voor de Laser Hit Hits Communicator Club. Ook Marc van Amstel gebruikte het als filler, en wel in augustus 1974 in zijn ochtendprogramma op Radio Noordzee. De lijst rond "Machine Gun" wordt langer met de mededeling dat in de periode tussen 27 juni en 22 juli 1974 op Radio Noordzee ieder uur op het halve uur een "Tefal Tour Service" was te beluisteren live vanaf de MEBO II met Hans Prakke, een van de twee nummers die hij als tune gebruikte was "Machine Gun".
Next Communicators - Laser Radio (Jumbo). Deze ode aan Laser werd geschreven en gecomponeerd door Laser-fans Roger King en Yanni Tsamplkos. Werd in de laatste week van Laser 558 gedraaid vanaf een bandje. Lag in de bedoeling dat er een single van zou worden uitgebracht maar door de problemen binnen de organisatie ging dit niet door. Werd uiteindelijk in 1992 uitgebracht op de jingle-CD "Pirate Radio Jingles from the Eighties" (Jumbo).
Next Concertgebouw Orkest Amsterdam - Till Eulenspiegels Lustige Streiche Opus 28. Rondoform. Luister naar deze uitvoering en na twintig seconden begint het feest van de herkenning. Jawel het is de muziek achter de tune: "Dit is Radio Antwerpen vanaf het schip De Uilenspiegel, het station waar U naar luistert."
Next Connie Francis - Exodus.Tijdens de introductie van Radio Hauraki in 1966 werden er verschillende songs heel kort als voorbeeld gegeven van de te volgen muziekgenres op het nieuwe radiostation. Ook het nummer "Exodus" in de uitvoering van Connie Francis kwam daarin voorbij.
Next Connie Vandenbosch - Roosje Mijn Roosje. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "Roosje Mijn Roosje."
Next Conny Stuart, Johan Kaart e.a. - DAVO Haardenfabrieken Presenteren U: Het Mysterie Van De Koude Voeten. Van deze reclameplaat komt onder meer de stem van Rijk de Gooyer die in zijn creatie van de Utrechtenaar Bartels ondermeer "Goeiedag" zegt. Juist deze begroeting is uit deze plaat geknipt en veelvuldig gebruikt in de "Jut en Jul-Show" op Radio Veronica. Het ging om een flexiplaat waarbij de muziek werd verzorgd door het Meteoor Orkest onder leiding van Ger Hieselaar en de teksten kwamen van Eli Asser. Het "Goeiedag" van Rijk de Gooyer komt overigens ook voor op zijn singletje "'T Benne Krengen Van Dingen".
Next Conquistador – Agua. Conquistador was een gelegenheidstrio van studiomuzikanten, dat verantwoordelijk was voor het inspelen van de herkenningstune van het WK voetbal in Argentinië. Het nummer "Agua" kwam in 1979 uit en werd gecomponeerd door het duo Janschen en Janschens, pseudoniemen van respectievelijk Hans van Hemert en Piet Souer. Op Radio Caroline werd in de zomer van 1979 "Agua" ingezet als filler op weg naar het hele uur en wel door Ad Roberts.
Next Cornelis Vreeswijk - Veronica. Een spot uit 1973, die bedoeld was om Veronica te redden van de ondergang, gaf niet alleen een stukje uit dit nummer van Cornelis Vreeswijk te horen, maar ook "Help!" van The Beatles.
Next Corry - Hoog Daar Aan De Hemel. Op eerste Kerstdag van 1971 liet Corry op Radio Veronica een muzikale kerstwens horen. Daarvoor gebruikte zij de intro van "Hoog Daar Aan De Hemel." Zie ook: George Baker Selection - Mama Oh Mama; Peter Koelewijn - Kom Van Dat Dak Af.
Next Corry En De Rekels - Corry En De Rekels. Een door Boek en Plaat uitgebrachte elpee waarop ook een ode aan Veronica onder de gelijknamige titel, vooraf gegaan door Veronica jingles: "Hé hallo, hé hallo, Veronica, ken u misschien een plaatje voor me draaien?" Exact hetzelfde nummer – en jingle – staat op de B-kant van een maxi-single als "Veronica, draai 'n plaatje voor mij" van De Rekels (zonder de Corry vermelding). Op de A-kant van deze maxi staan Vader Abraham en zijn Goede Zonen, Jacques Herb en De Makkers, met het nummer Veronica 538.
Next Cosmopolitan Orchestra - Easy Street. Het Cosmopolitan Orchestra stond onder leiding van Julius Staffaro, een van de vele pseudoniemen gebruikt door de in 1927 geboren Jan Stoeckart. Hij gebruikte verder onder meer de namen Willy Faust, Peter Milray en Jack Trombey. Hij was een Nederlandse componist, dirigent, trombonist en radioproducer. Zijn nummer "Easy Street" werd als tune gebruikt op Radio Veronica in 1963 voor het programma "Even Bijtanken" met Gerard de Vries.
Next Count Basie Orchestra - Avenue / The King. Beide composities werden al door het orkest van Count Basie in de jaren veertig van de vorige eeuw opgenomen. Ze werden beide ingezet op 29 augustus 1970 op RNI in het programma waarin verslag werd gedaan door Carl Mitchell, Spangles Muldoon en Alen West over een poging door Kees Manders en ir. Heerema en de zijnen om het anker van de MEBO II te kappen omdat ze het zendschip binnen wilden slepen. Dit na een zakelijke onenigheid tussen Manders en de eigenaren van de MEBO II, Meister en Bollier. De beide instrumentale nummers werden als achtergrond gebruikt tijdens het verslag.
Next Count Basie Orchestra - Count Down. Dit nummer van het grote Amerikaanse orkest, onder leiding van Count Basie, werd op Radio Mercur in diverse programma's gebruikt als filler.
Next Count Basie Orchestra - Down For Double. Een toepasselijker titel kunnen we niet bedenken voor deze omschrijving. Het nummer "Down For The Double" is ettelijke malen aan het vinyl toevertrouwd, de eerste keer in 1941. Een dubbel gebruik valt te melden want op Radio Veronica werd het nummer toegepast door Klaas Vaak door te vertellen over de wekelijkse vergadering inzake de samenstelling van de tipparade en door Jan van Veen met de jingle "Dit is het geluid van de Veronica Top 40," waarna de muziek doorliep zodat hij tussenoverzichten kon oplezen.
Next Count Basie Orchestra - Flight Of The Floo Birds. Dit nummer is afkomstig uit 1957 van het album The Atomic Mr. Basie en het nummer is een compositie van Neil Hefti. In 1965 werd "Flight Of The Floo Birds" gebruikt voor de productie van een spotje op Radio London waarin jonge vrouwen werden opgeroepen zich aan te melden voor de "Play Boy Bunny Hunt" die werd georganiseerd door Radio London in samenwerking met de Play Boy Club in Londen.
Next Count Basie Orchestra - Half Moon Street. Dit nummer is afkomstig van de elpee Chairman of the Board, die door Count Basie en zijn orkest in 1958 in New York werd opgenomen. In 1961 werd het gebruikt op Radio Veronica als tune voor het programma "Zondagmiddag Magazine." Opmerkelijk aan dit programma was dat daarin een gedeeltelijke herhaling was te beluisteren van het programma "Cocktail" dat op de zaterdagochtend daarvoor werd uitgezonden. Daarnaast werd het nummer gebruikt op Radio Veronica voor het zaterdagochtend-programma van Cees van Zijtveld en Tineke.
Next Count Basie Orchestra - I Got It Bad And That Ain't Good. Een nummer gecomponeerd in 1941 door Duke Ellington voor de musical Jump of Joy. Tientallen artiesten hebben dit nummer in de loop der decennia opgenomen voor verspreiding op vinyl dan wel cd. Het nummer werd soms ook als instrumentale versie uitgebracht, zoals die van Count Basie. Het was in 1967 dat Don Allen op Caroline North een lange spot insprak om de luisteraars op te roepen — in het kader van de vrijheid in de ether — vooral een brief te schrijven maar de lokale MP in de "House of Lords" om duidelijk te maken dat men voor vrije radio was in plaats van een monopoliepositie voor de BBC. De instrumentale versie van Count Basie van het nummer "I Got It Bad And That Ain't Good" werd hiervoor ingezet.
Next Count Basie Orchestra - Jumping At The Woodside. Dit nummer is gebruikt op Radio Veronica voor een promojingle en tevens filler ten bate van Klaas Vaak, een promo die trouwens door hem zelf werd ingesproken.
Next Count Basie Orchestra - Kid From Red Bank. Dit nummer uit 1958 werd in 1959 in de categorie "Jazz Performances and Dance Bands" een Grammy Award toegekend. Het was trouwens de eerste keer dat de Grammy's werden uitgereikt. Op Radio London maakte Kenny Everett in 1965 een prachtige promo waarin ondermeer: "Radio London is proud to present the new Fabulous Forty." Dit nummer werd daarnaast door Klaas Vaak gebruikt in 1969 als tune voor zijn zaterdagavondprogramma op Radio Veronica, waarin hij de UK Top 30 presenteerde. Ongetwijfeld heeft Klaas Vaak (Tom Mulder) deze plaat opgepikt van het vele luisteren naar de programma's van AFN, want daar werd het nummer ook als tune gebruikt: "Hello, Gang! This is Herman Griffith with excitement in sound and musical motion!"
Next Count Basie Orchestra - My Kind Of Town. Dit nummer werd gebruikt als tune van het programma "Schijven voor bedrijven" op RNI.
Next Count Basie Orchestra - Rat Race. DCR had in 1961 ook een eigen wekelijkse Top 10, die gesponsord werd door Mikro Radio. Muziek van de LP One more time, waarop Basie en zijn orkest alleen composities van Quincy Jones speelde. Het nummer "Rat Race" werd gebruikt als tune voor de DCR Top 10. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt op Radio Caroline South. Gedurende een bepaalde periode was er op de zondagen een kort gesponserd programma waarin een artiest werd ondervraagd. Ondermeer was het Keith Skues die Kathy Kirby interviewde. Het nummer "Rat Race" werd als tune voor het programma gebruikt.
Next Count Basie Orchestra - Red Bank Boogie. William James Basie was de officiële geboortenaam van Count Basie en in 1935 richtte hij zijn eigen orkest op. Naast orkestleider was hij pianist, organist, arrangeur en componist. In 1944 verscheen het nummer "Red Bank Boogie" voor het eerst op schellak-platen. Voor gebruik op een zeezender komen we terecht bij Radio Mercur, waar het werd gebruikt als tune voor de "Verjaardagshow".
Next Count Basie Orchestra - Teddy The Toad. Het nummer van de big band werd op Radio Veronica in 1973 gebruikt door Frans van der Beek als begintune van zijn programma's.
Next Count Basie Orchestra - This Could Be The Start Of Something Big. "This Could Be The Start Of Something Big" is een compositie van Steve Allen en kwam in 1963 in de uitvoering van het orkest van Count Basie in de platenwinkels. Arrangeur en dirigent was trouwens Quincy Jones en Count zelf zat achter de piano. Het nummer werd ook in 1972 gebruikt op Radio Veronica in het kader van de sots rond "Nog meer prijzen in de Gouden 538 week," die destijds werden ingesproken door Tom Collins. Verder werd het nummer als achtergrondmuziek gebruikt bij die lange, saaie prijsvragen van Radio Dolfijn waarbij de herkomst van een geluid moest worden geraden. Eerst werd het geluid gedraaid en vervolgens werden onder de muziek van Count Basie uitgebreid de prijzen genoemd die men kon winnen. Verder had de nieuwsploeg van Radio Veronica in 1968 een afwijkende eindjingle bij de nieuwsbulletins in vergelijking met een latere langere periode. Daarvoor werd gebruik gemaakt van het einde van het nummer "This Could Be The Start Of Something Big" in de uitvoering van het orkest van Count Basie.
Next Count Basie Orchestra - Walk Don't Run. Lyrisch was ik bij het horen van een spot op Radio 390 waarin de winnaars bekend werden gemaakt van een competitie die was gehouden rond Tony Bennet en Count Basie. Het was in het programma "Tea Time Tunes" met Jonathan Hall dat de namen van de winnaars bekend werden gemaakt. Na een kort fragment met "I Left My Heart In San Francisco" met Tony Bennet, werd het prachtige "Walk Don't Run" van Count Basie gebruikt.
Next Count Basie Orchestra - Watermelon Man. Een nummer dat in vele uitvoeringen bekend is en lange tijd in de categorie "uitvoerenden onbekend" stond. Het nummer werd op een studiotape met testuitzendingen van Radio Condor gevonden, een station dat bedoeld was om idealistische en religieuze uitzendingen voor de Nederlandse kust te verzorgen via de 270 meter. Door allerlei ongemak zijn deze plannen van Steph Willemsen nooit gerealiseerd. Het schip lag precies 11 dagen in internationale wateren waarna de droom op 10 augustus 1973 ten einde kwam. De uitvoerenden zijn inmiddels bekend middels het speurwerk van "Jingleweb".
Next Count Basie Orchestra - Whirly Bird. Een nummer afkomstig van de elpee The Atomic Count Basie uit 1957. Het werd gebruikt op Radio Veronica als tune voor de gesponsorde "Rufat Show," een programma voor de bakkers in Nederland dat gedurende een bepaalde periode in 1972 via Radio Veronica te beluisteren viel tussen 6 en half 7 in de ochtend. Sponsor Rufat uit Amersfoort was ondermeer leverancier van Rufat, een toegevoegd middel om brood sneller te laten rijzen.
Next Count Five - Psychotic Reaction. Met "Stop! Get A Ticket" van The Clefs Of Lavender Hill (zie aldaar) werd dit nummer van The Count Five in 1966 door Swinging Radio England ingezet voor de promo van de "Tour of the Year, Tour of '66".
Next Counters - Let's Go. De formatie The Counters leverde de tune die Caroline-South-deejay Gary Kemp voor zijn programma gebruikte.
Next Country Gazette - Hot Burrito Breakdown. Dit nummer van Country Gazette werd door Don Allen op RNI gebruikt voor het maken van een promotiespot om de luisteraars duidelijk te maken dat zijn wekelijkse Country Jamboree op een andere tijd werd uitgezonden.
Next Cousins - Hambone. Dit nummer diende voor de montage van een instrumentale rondloper die in 1974 voor korte tijd werd gebruikt als tune voor het programma "Schijven voor Bedrijven," op Radio Mi Amigo, waarbij de intro telkens werd ingesproken door Joop Verhoof. The Cousins was een Belgische formatie die in vele landen in 1959 scoorde met het nummer Kili Watch en waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht.
Next Cousins – S.O.S. De Belgische formatie The Cousins is vooral bekend geworden door hun 1960 hit "Kili Watch". De groep werd eind jaren vijftig van de vorige eeuw opgericht onder de naam "Les Jeunes Équipes", maar daar ze vaak optraden in het Brusselse danspaleis Les Cousins paste men de naam aan. Het nummer "S.O.S." werd in 1963 op het Palette-label uitgebracht. De S.O.S.-signalen, aan het begin van dit nummer, hoorden we in de periode 1975-1977 regelmatig op Radio Mi Amigo in de programma's van de VVVR, de Vereniging voor Vrije Radio. Deze onafhankelijke vereniging was opgericht met als doel het in stand houden en eventueel bevorderen van Vrije Radio. Men had dan ook regelmatig een programma op de zondagmiddag. Drijvende figuren waren vooral Jean Luc Bostyn en Frans Schuurbiers.
Next Cowboy Copas - Alabam. Een verknipte versie van het instrumentale gedeelte wordt op Radio Veronica als filler gebruikt
Next Cozy Cole - Topsy, Part 1. Van herkomst kwam Cozy Cole uit New Jersey en was hij drummer in voornamelijk jazzgroepen. Hij scoorde een milionseller in Amerika in 1958 met "Topsy, Part 2". Het is echter "Topsy, Part 1" dat op Radio Veronica in 1964 werd gebruikt door Tony Vos als tune voor het programma "Uit onze gouden discotheek", een half uur durende show waarin aandacht voor artiesten die een hit hadden gescoord waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren waren verkocht, ofwel de hits met minimaal "zes nullen werden geschreven."
Next Cozy Powell - Man In Black. Werd op Radio Atlantis gebruikt voor de productie van een aantal jingles.
Next Crazy Casey - Comin' Home Baby. Crazy Casey werd later Casey and the Pressure Group. Deze versie ondersteunde in 1968 de openingsjingle "Tijd voor de Rob Out Show." Ook de uitvoering van dit nummer door Casey and the Pressure Group (zie aldaar) fungeerde als tune voor diverse programma's.
Next Crazy Casey - Snaggle Puss. Een nummer afkomstig van de elpee The Beast and I van Crazy Casey. De originele opname die later nog een aantal malen verscheen op single als B-kantje en dan onder andere namen zoals: Casey and the Pressure Group en Cees Schrama. In alle gevallen gaat het om de productie van Cees Schrama. In de zomer van 1977 gebruikte Marc Jacobs het als eindtune bij de presentatie van de Belgische Top 15 op Radio Mi Amigo.
Next Cream - Cat's Squirrel. Roger Gale van Radio 270 maakte zijn thema-tune van deze B-side van de single "Wrapping Paper" (Reaction 591007) van de Britse supergroep Cream uit 1966. Het nummer stond ook op de elpee Fresh Cream stond, die in 1966 uitkwam. Op Radio 270 werd het nummer door Roger Keene gebruikt als tune in zijn programma.
Next Cream – Sunshine Of Your Love. Dit nummer is afkomstig van de in november 1967 verschenen elpee Disraeli Gears, die het best verkochte album was van de groep met als leden Jack Bruce, Eric Clapton en Ginger Baker. De tekst van het nummer werd geschreven door Pete Brown. In 1968 verscheen het trouwens op een single in Nederland maar het bereikte slechts een week de hitlijsten op nummer 17. Dat was begin maart 1968. Radio Caroline, dat begin die maand voor langere tijd uit de ether verdween, was het enige station dat het nummer intensief draaide. Het was in 1973 Andy Archer die de intro van "Sunshine Of Your Love" gebruikte voor de productie van twee jingles: "This is the Joop Verhoofshow on Radio Atlantis" en "Good afternoon this is Joop Verhoof on Radio Atlantis."
Next Cream - White Room. Werd in 1985 op Laser 558 door Charlie Wolfe gebruikt in zijn promospot voor "The Sixties Sunday". Voor hetzelfde doel gebruikte Wolfe ook Dylan's "Like A Rolling Stone" en "Louie Louie" van De Kingsmen.
Next Creation - Painter Man. Met behulp van Robert Long en Unit Gloria werd op de outro van dit nummer een jingle gezongen voor Radio Veronica: "Oooh laaaa laaa Radio Veronica."
Next Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising. In een programma op Laser 558 met John Leeds kwam een heel aantal toepasselijke nummers voorbij in een promotiespot voor "Sixties Sundays from breakfast till dinner." Achtereenvolgens waren stukjes te horen uit: "Roll Over Beethoven" van Chuck Berry, "Do Wah Diddy Diddy" van Manfred Mann, "Bad Moon Rising" van Creedence Clearwater Revival en "Whole Lot Of Shaking Going On" van Jerry Lee Lewis.
Next Creedence Clearwater Revival - Commotion. Samen met "Green River," ook van Creedence Clearwater Revival werd dit nummer gebruikt voor een prijsvraag op Radio Veronica in augustus 1969. In een samenwerking met de platenmaatschappij kon de luisteraar van Veronica namelijk kiezen welke van de beide nummers de voorkant van de nieuwe single van Creedence Clearwater Revival zou gaan worden. Luisteraars konden hun voorkeur geven door een kaartje in te sturen naar het programma "Van Jan voor Alleman."
Next Creedence Clearwater Revival - Green River. Zie: Creedence Clearwater Revival- "Commotion."
Next Criminals - Tabadab. Groep die de Vlaamse zanger Paul Severs, uit de stal van de Start Studio's, begeleidde. Het was de tune van de Norbert-Show op Radio Mi Amigo International in 1974. Werd ook door Peter van Dam (als eindtune van de Nederlandstalige uitzendingen in juli en augustus 1974) en in de Joop Verhoof-Show op Radio Mi Amigo gebruikt.
Next Crispian St. Peters - Pied Piper. Voor de promotiespot op Swinging Radio England ten bate van The Swinging Radio England Fun Tour of the Year werden een viertal songs gebruikt. Naast "Pied Piper" van Crispian St. Peters waren dat: Small Faces - "Hey Girl"; Neil Christian - "Oops"; en: Dave Berry - "Mama".
Next Crowded House - Something So Strong. In de zomer van 1987, toen het radiostation Laser Hot Hits was verdwenen, besloot men bij Radio Caroline over te stappen naar het Top-40 format. Jackie Lee mocht een matige promospot inspreken waarbij ze gebruik maakte van "Something So Strong" in combinatie met "Shattered Glass" van Laura Brannigan en "Chain Gang" van Brother Beyond. De tekst luidde: "This is the great new sound you can hear all this week on Caroline 558."
Next Crusaders - Put It Where You Want It. Een compositie van Joe Sample, terwijl het nummer werd geproduceerd door Stewart Levine. Het werd in 1972 uitgebracht op het Blue Thumb-label. Dit nummer van de Crusaders werd door Hans ten Hoge op Radio Noordzee bij herhaling gebruikt in 1973 — als filler op naar het weer of het nieuws, bij het lezen van de verzoekjes, het geven van informatie dat Hans Prakke met nieuws uit de Tour de France was te verwachten en meer. Hans was duidelijk gecharmeerd van "Put It Where You Want It". En, hij reageerde nadat deze aanwinst voor de zeezenderdiscografie bekend was gemaakt met de volgende opmerking: "Leuk dat je dit oppikte. Ik was destijds terug van mijn eerste Amerikaanse reis, en in New York had ik gehoord — en op cassette opgenomen — hoe ster-DJ Don Imus het nummer gebruikte op WNBC. Door het zelf ook als filler in te zetten op Radio Noordzee, kreeg ik vanzelf af en toe het NY-gevoel weer, op de MEBO 2."
Next Crystals - Da Doo Ron Ron. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Culture Club - It's A Miracle. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club (feat. Captain Crucial) - "Love Twist," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Culture Club (feat. Captain Crucial) - Love Twist. Ook dit nummer van Culture Club werd gebruikt voor een Mike-Hagler-Caroline-Loving-Awareness-promo (zie ook: Culture Club - "It's A Miracle").
Next Curtis Mayfield - Come On People. Dit nummer werd gebruikt voor de Carolinejingle "A world of peace, love and understanding is right here."
Next Curtis Mayfield - Junkie Chase. De soundtrack van de film Superfly werd in 1971 gecomponeerd door Curtis Mayfield. Daaronder valt ook het instrumentale "Junkie Chase," dat door Ferry Maat als "filler" werd gebruikt op Radio Noordzee. Op 6 en 7 januari 1973 werden er in de Uithof in Den Haag voor de eerste keer door de Amerikaanse ISSL schaatswedstrijden voor profs georganiseerd, als tegenhanger van de bekende wedstrijden van de ISU. Veel bekende rijders uit die tijd deden er aan mee, waaronder de Nederlanders Verheijen, Verkerk, Bols en Schenk. De laatste won en ging met 34.500 harde guldens naar huis. Er diende aan promotie te worden gedaan dat gebeurde via Radio Veronica waarbij "Junkie Chase" werd ingezet als muziek. Maar, ook voor de promotie van de ijshockey thuiswedstrijden van HIJS Veronica 538 op de Uithof in Den Haag werden er met gebruik van "Junkie Chase" spots geproduceerd.
Next Curtis Mayfield - We've Gotta Have Peace (On Earth) (Buddah). Naast "Give Peace A Chance" van John Lennon werd dit nummer met bepaalde regelmaat gebruikt door de deejays van The Voice of Peace, het vredesschip voor Israël.
Next Cyril Davies R&B All Stars - Country Line Special (Pye). Tune van Jerry Super Leighton op Caroline South en North.
Next Cyril Ornadel And His Orchestra With The Mike Sammes Singers - Ann Veronica. Met dit nummer werden in de jaren zeventig geruime tijd de programma's van Veronica afgesloten.
Next Cyril Stapleton Orchestra - Power Game Theme. Intro werd gebruikt voor het begin van de jingle voor "Vaak's Wakers Krakers" op Veronica.
Next Cyril Stapleton Orchestra - The Spies Theme. Cyril Stapleton was in de jaren vijftig van de vorige eeuw orkestleider van het BBC Show Orkest. Een decennium later had hij zijn eigen orkest en maakte mooie muziek zoals het uit 1966 stammende "The Spies theme." Klaas Vaak op Radio Veronica zette het nummer in voor het gebruik van een van zijn prijsvragen in de categorie "Klaas Vaak Wakers Krakers."
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes