Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5D

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
D.C. LaRue - Dynatones
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van D.C. LaRue naar de Dynatones.

Next D.C. LaRue – Face Of Love. Een van de nummers die door deze Amerikaanse singer, songwriter en discozanger aan het vinyl zijn toevertrouwd. "Face Of Love" kwam in 1977 uit op het Pyramid Disco-label. D.C. LaRue werd als David Charles L'Heureux geboren in 1948. "Face Of Love" werd op Radio Mi Amigo ingezet voor de productie van een van de "in huis commercials": "Wist U dat de firma Thijs en Zonen ook gespecialiseerd is in lusters?"
Next Daisy Dynamite - Botcha Me. Op Caroline in 1973 gebruikt door Steve England voor de jingle: "I listened to Caroline my whole life."
Next Dakotas - Cruel Sea (Parlophone). De Nederlandse deejay op Radio City heette Martin Green en als tune koos hij voor "Cruel Sea".
Next Dan Lacksman - La Bamba. Een uitzondering tussendoor: geen tune. Dit nummer werd gebruikt voor de commercial: "Standing Aalst," die jarenlang op Atlantis en Mi Amigo werd gedraaid. Zie voor Dan Lacksman verder ook: Electronic System.
Next Dan Siegel - Feelin' Happy. WMR was een radiostation dat kortelings via de korte-golf vanaf de Ross Revenge onregelmatig te beluisteren viel. De Ross Revenge was het zendschip van ondermeer Radio Caroline. Op WMR was er een DX-programma, in presentatie van Tom de Wit, waarin hij als eindtune het nummer "Feelin' Happy" gebruikte. Het is het openingsnummer van de cd Northern Nights uit 1987.
Next Dan The Banjo Man – Dan The Banjo Man. Wie was nu eigenlijk die Dan, de Banjo Man? We kennen hem ook als Springwater en hij was lid van tal van groepen in de jaren zestig van de vorige eeuw, onder meer van Tuesday's Children. Zijn echte naam was echter Phil Cordell. Met "Dan The Banjoman" scoorde hij een nummer-1-hit in Duitsland en kreeg hij ook in Zwitserland en Oostenrijk hoge noteringen. In het nummer, op het Rare Earth-label, is trouwens geen banjo te horen. Het werd op Radio Mi Amigo door Bert Bennet als een filler gebruikt in zijn programma. Het was daarnaast ook de theme-tune van Debbie England op Radio Atlantis. En, het was Wil van der Steen die het allereerste officiële uur van Radio Mi Amigo om even voor een uur 's middags op 1 januari 1974 afsloot met "Dan The Banjo Man" richting het tijdsein van een uur.
Next Daniel Sentacruz Ensemble - Soleado. Het gaat hier om een Italiaanse popgroep die in 1974 werd opgericht, een plaat opnam en meteen de tweede positie bereikte in hun vaderlandse hitparade. Het was AJ Beirens die het nummer bij ons introduceerde op RNI door het in augustus 1974 bij herhaling als filler te gebruiken, ondermeer tijdens de laatste dag van uitzendingen. En, het was op Radio Mi Amigo in het voorjaar van 1974 dat Peter van Dam zijn programma "Met Peter Gaat Het Beter" om 19:00 uur afsloot op de klanken van "Soleado", waarna de Engelstalige programma's van het station vanaf het zendschip een aanvang namen.
Next Danielle Licari - Concerto Pour Une Voix. Bij de intro van dit nummer zullen de toenmalige vaste luisteraars van Radio Mi Amigo vast bij zichzelf opmerken: "Home Discount Center Gent, een van de vele vaste reclamespots in de jaren zeventig van de vorige eeuw op dit station." Van origine is het een klassieke compositie van Saint-Preux uit 1969 maar de vertolking door Danielle Licari was een groot internationaal succes en kwam uit in 1971. Opmerkelijk puntje is nog dat het nummer ook voor kwam op de elpee De Joost den Draayer Show, Volume 2, uitgebracht op het Pink Elephant-label.
Next Danish Sharks - Shaking The Battle Hymn. Op Radio Syd was in de beginjaren zestig een groot aantal programma's waar natuurlijk ook promojingles voor werden gemaakt. Zo had het programma "Triscar fixar o mixor" ondermeer een jingle waarbij gebruikt werd gemaakt van "Shaking The Battle Hymn". Het werd uitgevoerd door de Danish Sharks en in 1963 uitgebracht op het Triola-label.
Next Darlene Love - White Christmas. Ook wel bekend van de eerste regel: "I’m dreaming of a White Christmas." De uitvoering van Darlene Love van de beroemde compositie van Irving Berlin uit 1942 werd de basis van een jingle die in 1973 viel te horen in het programma "RNI Goes DX" van AJ Beirens. Robin Banks deed het uitstekende productiewerk en maakte voor hetzelfde programma onder meer nog kerst-jingles in miniformat op basis van "Happy Christmas" van de Anita Kerr Singers en "Merry Christmas" van de Sinatra Family (zie aldaar).
Next Dave "Baby" Cortez - 1st Serving. Dit nummer van de R&B-organist Dave Cortez werd gebruikt als een filler in de Bob Stewart Show op Caroline North.
Next Dave "Baby" Cortez - Cat Nip. Dit nummer van de Amerikaanse organist werd op Swinging Radio England gebruikt in een promospot in oktober 1966 voor een nieuw programma: "The Rock and Roll Revival Hour."
Next Dave "Baby" Cortez - Countdown (Part 1 And 2) (London Label). Deze plaat werd door Phil Hayton (Radio 270) gebruikt als tune. Zijn directe collega op het station, Roger Keene, gebruikte het nummer ook als tune maar onderbrak het instrumentale nummer halverwege door een stukje van het nummer "Mr. Kicks" van Oscar Brown jr. in te voegen. Zie ook: Dave "Baby" Cortez – "Summertime".
Next Dave "Baby" Cortez - Happy Organ (London Label / CBS). Deze R&B-hit uit 1959 werd door Stevie Merike op zowel Radio Scotland als RNI gebruikt. Herb Oscar Anderson, beter bekend als Spangles Maldoon van Radio Caroline, gebruikte hetzelfde nummer als tune op Caroline International.
Next Dave "Baby" Cortez - Happy Feet. Het thema van Willy Walker op Radio London. Mogelijk gaat het hierbij om de uitvoering van Dave Baby Cortez (Chess 1874 (US.1961). Anders betreft het de uitvoering van de Temperence Seven, die een semi-instrumentale versie op de plaat zetten. Walker zelf kon zich, desgevraagd, helaas niet herinneren om welk van de twee het ging. Zie: Temperance Seven - "Happy Feet."
Next Dave "Baby" Cortez - Hot Cakes (London label). Werd bij Veronica gebruikt in de Kolder op Zoldershow.
Next Dave "Baby" Cortez - Poppy Popcorn. Werd gebruikt in het syndicate programma dat in New York werd opgenomen voor Radio Caroline en dat werd gepresenteerd door Jack Spector.
Next Dave "Baby" Cortez – Summertime. Het was in de lente van 1967 dat de uit Yorkshire afkomstige Phil Hayton, na te hebben gesolliciteerd bij Will Proudfoot, een baan kreeg bij Radio 270 als nieuwslezer. Ook werd hij ingezet voor het maken van commercials. Toen er een tekort aan deejays op het zendschip was ging hij ook programma's presenteren. Officieel had hij als tune "Countdown" van Dave "Baby" Cortez (zie aldaar) maar ook de B-kant van deze single, "Summertime" werd soms daarvoor gebruikt. Hij bleef bij 270 tot de closedown in Augustus 1967.
Next Dave "Baby" Cortez - The Whistling Organ. Werd gebruikt op Radio 270 als filler.
Next Dave "Baby" Cortez - Tootsie. Tune van het programma "Voor Jan en Alleman" op Veronica.
Next Dave Berry - Mama. Voor de promotiespot op Swinging Radio England ten bate van The Swinging Radio England Fun Tour of the Year werden een viertal songs gebruikt. Naast "Mama" van Dave Berry waren dat: Small Faces - "Hey Girl"; Crispian St. Peters - "Pied Piper"; en: Neil Christian - "Oops."
Next Dave Brubeck Quartet - Let's Get Away From It All. Prachtig jazzy nummer werd in 1967 gebruikt als tune voor het programma "Some Good Neighbour's Music" op Radio Scotland.
Next Dave Brubeck Quartet - Unsquare Dance. In het Welzijnsprogramma voor de militairen op Radio Veronica uit 1964, gepresenteerd door Tineke en Joost, viel een prachtige tune te horen, die was gebaseerd op "The Unsquare Dance" van Dave Brubeck Quartet, een track die ooit werd uitgebracht als de B-side van het meer bekende "Take Five".
Next Dave Clark Five - All Night Long. De formatie werd in 1957 opgericht in de Londense wijk Tottenham als het Dave Clark Quintet. Vooral in de jaren zestig had deze groep de nodige hits. "All Night Long" was de achterkant van de single "Try Too Hard" die in februari 1966 voor het eerst in de winkel lag. Het nummer werd op Veronica gebruikt voor een prijsvraag. "Wie, oh wie, onthult het raadsel van de Formule 3? Duizend gulden voor de eerste goede inzending." Oplossingen konden worden gestuurd naar het bekende postbusadres in Hilversum. Dat was niet de enige keer dat het nummer op Veronica werd gebruikt. In de nazomer van 1966 werden de luisteraars, via een oproep van Joost den Draayer, namelijk geattendeerd op de mogelijkheid om een nieuw T-shirt aan te schaffen met daar voorop een afbeelding van het Veronicaschip. Hij gebruikte daarvoor het nummer "All Night Long" van de Dave Clark Five.
Next Dave Clark Five - Catch Us If You Can. Plaagplaatje van live-deejays op de Mi Amigo. Werd steevast gedraaid als weer eens iemand uit de handen van justitie was ontsnapt en veilig aan boord van de Mi Amigo was gekomen.
Next Dave Clark Five - On The Move. In beweging zijn was het zeker met de Radio Scotland Road Show. In de zomer van 1967 werd, met gebruik van dit instrumentale nummer, de road-show op de radio gepromoot onder het motto: "The Radio Scotland road show is still rollin'." Het nummer was afkomstig van de elpee Catch Us If You Can uit 1965, terwijl het in de VS uitkwam op de elpee Having a Wild Weekend, eveneens in 1965.
Next Dave Davani Four - On The Cooler. Werd door Mark West op Radio Scotland gebruikt. Mark West werd later bekend als Mark Wesley op RNI en Luxembourg.
Next Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick And Tich - Save Me. Veronica gebruikte de plaat voor een jingle, met daarop tenminste een deel van de song – "Save me, save me, save me" – ter ondersteuning van de oproep om op 18 april 1973 massaal naar Den Haag te komen om te demonstreren voor het behoud van Veronica.
Next Dave Dennis e.a. - Walzing Mathilda. Het officieuze volkslied van Australië fungeerde als basis van een promo voor "T.W.," oftewel Tony Windsor, op Radio London, die spontaan door zijn collega's Dave Dennis, Paul Kaye, Mike Lennox en Ed Stewart werd ingezongen.
Next Dave Edmunds - Black Bill (MAM). Werd gebruikt bij Veronica in de ABTT ter ondersteuning van "de gesproken brieven." Het nummer was trouwens de achterkant van de single "I Hear You Knockin". Het betrof de gesproken brieven van "nr 35," Geert de Bruin. Hij werd zo genoemd omdat hij ooit als lid nummer 35 van de Adje Bouman fanclub was aangemeld. Een andere vaste "schrijver" van gesproken brieven was "nr 45," ofwel Karl Brauw die ter ondersteuning het SHELL-flexiplaatje "Shell biedt meer" gebruikte.
Next Dave Lee And His Orchestra - The Adam Adamant Theme. Thema van een zwart/wit televisieserie die in 1966 op Radio City als filler werd ingezet in de programma's van Ian MacRae.
Next Dave Mason - If You've Got Love. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline in 1974.
Next David Bowie - Speed Of Life. "Speed Of Life" is afkomstig van het album Low van David Bowie uit 1977 en 1977 is ook het jaartal van de productie van een Mi Amigo-spot. Op 25 juli om 12 uur in de middag ging Radio Mi Amigo verhuizen naar de 212 meter, 1412 kHz en die verhuizing diende te worden gepromoot en wel met gebruik van "Speed Of Life." Dat allemaal onder het motto: "212 een beter idee."
Next David Bowie – Starman. In de zomer van 1972 kwam er op RNI een promotiespot voor het station voorbij met daarin ondermeer de volgende zinnen: "RNI is cool and keeps the sun pouring through your radio. Get really golden tan this summer by listening to RNI." Een aantal fragmenten van de toenmalige hits werd daarbij gedraaid, waaronder deze van David Bowie. Zie ook: Clodah Rodgers – "It's Different Now"; Michael Jackson – "Rockin' Robin" en de Moody Blues – "Isn't Life Strange".
Next David Carroll - Good Morning (Mercury en BBC Label). De tune van het programma "Ook Goeiemorgen," dat zowel op Radio Veronica als Radio Mi Amigo te beluisteren viel in de presentatie van diverse deejays.
Next David Crosby - Music Is Love. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next David Foster - Georgetown. Dit prachtige instrumentale nummer is afkomstig van de soundtrack van de in 1985 uitgekomen film St. Elmo's Fire. Daarin speelt de universiteit van Georgetown een rol. Het nummer werd op Radio Monique in 1986 door Ad Roberts ingezet als filler naar het hele uur toe tijdens het programma "Zondagmiddagmatinee".
Next David Gates - Clouds And Rain Suite. Werd in de jaren zeventig gebruikt door Samantha Dubois op Radio Caroline als ze om 6 uur in de ochtend haar programma afsloot.
Next David Ireland - Tangled Up In Love. Werd door de artiest zelf omgevormd tot de tune van Carl de Jong's Espresso op Caroline, gefluisterd op de maat hoorde je steeds het woord "Espresso".
Next David Jacoby - Groovin High. Op Caroline gebruikte Keith Skues dit nummer in 1965 als tune.
Next David McWilliams - Can I Get There By Candlelight. Dit nummer van de Ierse folkzanger David McWilliams werd door Jan van Veen ingezet voor het programma "Candlelight" op Radio Veronica.
Next David McWilliams - Days Of Pearly Spencer. RNI gebruikte de intro van dit nummer voor de gezamenlijke campagne van het station met "AS Verlovingsringen."
Next David McWilliams - Gold. Een zeldzaam nummer van deze zanger, dat onderdeel uitmaakt van de soundtrack van Ronan O'Rahilly's film Gold uit december 1972. Het werd gebruikt voor een promo voor de film op Caroline 199. Het betreffende album werd overigens uitgebracht door Mother Records. De uitvoerende producer krijgt op de hoes de naam mee van Henry Henroid, niemand anders dan de man die in de jaren zestig Rosko's manager was.
Next David Rose And His Orchestra - Beyond The Blue Horizon. Thema uit de gelijknamige film uit 1941 in de uitvoering van het orkest onder leiding van de in Londen geboren en in Chicago getogen David Rose dat op verschillende verzamelelpees voorkomt. Het is in 1950 al opgenomen. In 1962 werd het op Radio Mercur gebruikt voor het Engelstalige programma "Copenhagen Today," waarin buitenlandse gasten werden vermaakt met tips om dingen te bezoeken in de mooie Deense hoofdstad. Overigens, mocht je ooit op zoek gaan naar de film, denk erom er zijn meerdere films met dezelfde titel uitgebracht.
Next David Rose And His Orchestra - Diane. David Rose was een bekende componist van filmmuziek die ook veel televisieseries van muziek voorzag. In zijn loopbaan verdiende hij liefst vier Emmy Awards en kreeg hij zijn eigen ster op de "Hollywood Walk of Fame". Zijn compositie "Diane" leek gemaakt voor Radio 390 en werd daar ook ingezet, en wel als tune voor het programma "Intermezzo".
Next David Rose And His Orchestra - Thanks For The Memory. Dit nummer was op Radio 390 de tune van het programma "Memory Lane," dat door verschillende presentatoren, waaronder David Sinclair, op de radio werd gebracht. Het stamt uit het jaar 1937 en is een onvergetelijke tune.
Next David Rose And His Orchestra - The Stripper (MGM). David Rose was een Amerikaanse componist, arrangeur, pianist en orkestleider die onder het pseudoniem Ray Llewellyn veel muziek componeerde voor televisieseries, onder meer voor Bonanza en The Little House on the Prairy. Hij won in zijn loopbaan liefst vier Emmy Awards. Dit nummer werd gebruikt door Kenny Everett op Radio London en door André van Duin op Radio Noordzee. "The Stripper" werd ook gebruikt op Radio Scotland voor het programma "All Systems Go."
Next David Seville And The Chipmunks - Good Morning To You. Een typisch nummer dat in diverse categoriën kan worden ondergebracht. Muziek voor kleine kinderen, popmuziek maar ook "novelty." In ieder geval komt het uit 1961 van het album Let's All Sing with the Chipmunks, een Amerikaanse productie. Van het nummer werd er op Radio Mi Amigo een promospot gemaakt voor het zondagochtend programma in 1976: "Tot elven op de koffie," gepresenteerd door Lieven Colijn.
Next David Shire - Manhattan Skyline. Dit nummer is afkomstig van de soundtrack van de film Saturday Night Fever (1977). Het werd zowel door Jan Römer als Rob van der Meer op Radio Delmare gebruikt als tune.
Next David Whitaker Orchestra - Kremlin, Koke, Kaviar. Dit nummer is afkomstig van de elpee Music to Spy By uit 1966 op het CBS-label. Het nummer "Kremlin, Koke, Kaviar" werd door Jerry King gebruikt op Caroline North.
Next Davy Graham - Sunset Eyes. Davy Graham had als bijnaam "The Guitar Man" en valt in te delen in de categorie Folkmuziek. Deze Britse gitarist, die met zijn nummer "Anji" de grondslag legde voor de Britse Folk-Rock en onder meer samenwerkte met Alexis Corner, nam in 1963 dit nummer op, dat in 1965 werd gebruikt voor één van de promotiespots voor de Caroline Club.
Next Dea Doll - Carrier, Oh Drive Along. De achtste single van deze Vlaamse artieste die onder verschillende namen platen opnam, waaronder Dea Doll. Ze werd ontdekt door Johnny Hoes en dit nummer "Carrier, Oh Drive Along" kwam in 1967 uit op het Ariola label. De intro werd gebruikt voor het maken van een jingle voor Radio Dolfijn.
Next Dean Fraser - Stop, Look, Listen (To Your Heart). Een nummer dat we in de vocale versie kennen van Barry Bigs, maar dat in een bijna instrumentale versie werd opgenomen door de saxofonist van Barry, genaamd Dean Ivanhoe Fraser. Het was Simon Barrett die het nummer in zijn ochtendprogramma in 1984 als filler gebruikte op naar het nieuws, gesponsord door Newsweek op Radio Caroline.
Next Dean Martin - Houston. Op Radio Atlantis was in 1974 een programma te beluisteren genaamd "Import," dat werd gepresenteerd door Houston. In de intro van het programma was een knip te horen uit dit toepasselijk getitelde nummer van Dean Martin alsmede een knip uit "Love Is The Message" van The Three Degrees.
Next Dean Martin - Memories Are Made Of These. Ter ondersteuning van de promotie van de dubbel-LP Veronica, 40 Million Sellers werden op Radio Veronica in 1974 verschillende nummers ingezet. Naast "Fever" van Peggy Lee en "Rum And Coca Cola" van de Andrew Sisters was dat ook dit nummer van Dean Martin.
Next Debbie Reynolds, Donald O'Conner And Gene Kelly - Good Mornin'. Een vrolijk deuntje uit een Amerikaanse muziekfilm waarin de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm werd gebracht en bezongen. In het eerste jaar werd er dermate veel naar de film gegaan dat driemaal de productiekosten al waren terug verdiend: Singing in the Rain is de titel van de film. Het begin van het lied "Good Mornin'" werd op Caroline South gebruikt voor de jingle: "Good morning, good morning, you're listening to Keefers uprising ..."
Next Decap Orgel - Clarinet Polka. Voor een van zijn Atlantis-jingles gebruikte Rob Ronder dit nummer van het Decap Orgel uit Antwerpen.
Next Deep Purple - Child In Time. Dit nummer werd gebruikt voor een jingle op Veronica met Pinksteren 1973: "Acht uur gouwe ouwe gekozen door de Veronica luisteraar in "de top 100 aller tijden, tijden, tijden, ..." ingesproken door Rob Out.
Next Deep Purple - Fireball. Op de intro van dit nummer sprak Roger Glover, mede namens zijn bandleden van de formatie Deep Purple, een Kerstwens in voor het speciale Kerst Top 40 programma van Radio Veronica in 1971.
Next Deep Purple - Smoke On The Water. Op 7 oktober 1978 organiseerde Radio Caroline een speciale Caroline Roadshow onder de noemer "Father Thames Floating Discotheque."Op het station viel daarvoor een promospot te horen, waarvoor gebruik gemaakt werd van dit nummer van Deep Purple.
Next Deep Purple - Woman From Tokyo. Begin werd gebruikt door Robb Eden op RNI voor het inspreken van een jingle: "Robin Banks has many records on many speeds, etc."
Next Deep Purple - Wring That Neck (Harvest). Tune van Jeff Bolan op Radio Caroline.
Next DeEtta Little and Nelson Pigford - Gonna Fly Now. Deze themasong van de film Rocky uit 1976 is tijdens de film te horen bij de trainingssessies van onze held. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor een spot om het adverteren op het radiostation te promoten.
Next Dell Shanon - The Wanderer. Zie: Johnny Otis Show - "Telephone Baby."
Next Deodato - Alzo Sprach Zarathustra. Oftewel Opus 30 uit 1896. Dit was een popular nummer onder deejays! Uiteraard was Richard Strauss de componist en is dit nummer verkrijgbaar in diverse uitvoeringen – zie: Ars Nova; Les Reed Orchestra. De uitvoering van Deodato werd op 12 september 1972 opgenomen in de Rudy-van-Gelder-studio. Het album Prelude kwam nog in 1972 uit, maar "Also Sprach Zarathustra" werd pas in de winter van 1973 een hit. Deze uitvoering werd onder meer gebruikt voor de film "1,111 Days At Sea". Klaas Vaak gebruikte het in 1972 voor een jingle voor de Lex-Harding-Show op Radio vedronica: "In China no one listens to Lex Harding." Op hetzelfde station werd het gebruikt voor een jingle: "Parels van Will" (Luikinga). Steve England gebruikte het in 1973 op Radio Caroline voor de jingle: "Caroline, music into the seventies, the dawning of a new age in communication." Ook werd het eind 1973 door Roger Kent op RNI gebruikt voor een jingle: "Your host of today ... Don Allen." En, op Radio Delmare gebruikte Dr. Moly Magic het nummer als tune.
Next Deodato - Havana Strut. Het was in maart 1977 dat Stan Haag weer eens zijn droge vorm van humor toonde door afscheid te nemen op het einde van zijn "Stan Haag Vandaag" op Radio Mi Amigo door dit te doen mede namens de bond van noodlijdende technici en diskjockeys. Hij deed dit met op de achtergrond het nummer "Havana Strut," afkomstig van de elpee Whirlwinds van Deodato uit 1974.
Next Deodato - Rhapsody In Blue. De bewerking van George Gershwin's "Rhapsody In Blue" door Eumir Deodato in 1973 bewerkt en een nummer dat voorkomt op de elpee Deodato II, heeft twee vermeldingen. Derek Jones was het op Radio Atlantis in 1974 die het gebruikte als eindtune voor zijn programma. Een jaar later gebruikte Alan Simons op Radio Caroline het nummer met hetzelfde doel.
Next Deodato - Theme From Star Trek. Op Mi Amigo was er op een bepaald moment het spelprogramma "Kassa" te beluisteren in presentatie van Peter van Dam. Iedere zondagmorgen tussen 10 en 11 uur konden Vlamingen en Nederlanders aan dit spelletje meedoen. Als tune voor het programma gebruikte Peter van Dam het nummer "Theme From Star Trek" en het kwam van het album Very Together van Eumir Deodato uit 1976. Het nummer werd tevens gebruikt door Jan van der Meer op Radio Mi Amigo als eindtune van het programma "Het LP-uurtje."
Next Derek And The Dominoes - Layla. Een unieke RNI-jingle bevat een ode aan deejay Terry Davis, waarin verschillende muziekfragmenten zijn verwerkt. Van de vier nummers konden er twee worden herkend en in deze discografie opgenomen: "I'm Mad About You" van Bruce Ruffin en "Layla" van Derek and the Dominoes. Naar de herkomst van de andere nummers wordt nog gezocht.
Next Dexter Wanzel - Disco Lights. Dit instrumentale nummer werd in december 1977 ingezet op Radio Caroline ter promotie van de speciale Caroline Roadshows, dit alles onder de noemer: "Discolights will be shining bright throughout 1978 with the Caroline Roadshow."
Next Diana Ross - Home. "Home" is een nummer uit de in 1975 voor het eerst opgevoerde musical op Broadway, getiteld The Wiz. Het werd geschreven door Charlie Smalla. In 1978 kwam er een filmversie van The Wiz uit waarin ondermeer een rol voor Diana Ross die ook het nummer "Home" zong. Het outro van het nummer werd door Ronald van der Meyden gebruikt als tune voor zijn programma "Meidenwerk" op Radio Monique in de tweede helft van de jaren tachtig.
Next Diana Ross - I'm Still Waiting.. Op Eerste Kerstdag 1984 werd er met regelmaat een spot gedraaid op Radio Caroline waarin werd aangekondigd dat tijdens de Kerstdagen alleen gouwe ouwe zouden worden gebruikt. In die spot waren fragmenten te horen van de volgende songs: Badfinger - "No Matter What," Hollies - "On A Carousel," John Lennon And The Plastic Ono Band - "Mother," en Diana Ross - "I'm Still Waiting."
Next Dick Bakker En Orkest - Michael (Elf Provinciën). Werd door onder meer Gerard Smit en Dick de Graaf gebruikt in het live programma "Buitengaats" op Radio Noordzee.
Next Dick Dia, His Mandoline And Orchestra - Guaglione. Er valt niet veel te vertellen over dit nummer dat door een Italiaans orkest, ruimschoots voorzien van mandolines, ooit is opgenomen, waarschijnlijk in de begin jaren zestig van de vorige eeuw. Het werd in ieder geval gebruikt als tune voor het programma voor de Italiaanse gastarbeiders op Radio Veronica, dat gepresenteerd werd door Mimo.
Next Dick Gautier And Barbara Doherty - Honestly Sincere. Een duet uit de Broadway Musical "Bye Bye Birdie" met Gautier in de rol van Conrad Burdie. De eerste vijf regels werden op Radio Caroline South gebruikt voor een promospot ten bate van The Big Line Up.
Next Dick Hyman - Blackbird (Command). Werd op Veronica gebruikt door de leden van het nieuwslezersteam aan boord, die af en toe zelf ook een programma presenteerden. Werd verder op Radio Veronica gebruikt voor de horoscooprubriek van Ed Noorman. In zijn "RNI Goes DX" uitzending van 31 augustus 1974 liet AJ Beirens een jingle horen waarin het "RNI DX News" werd aangekondigd. Daarvoor gebruikte hij deze zelfde cover van "Blackbird."
Next Dick Hyman - Four Duets In Odd Meter (Command). Gebruikt voor de Televersum-commercial, die jarenlang door Veronica werd gebruikt. Ook TROS-Aktua benutte het riedeltje overigens jarenlang. In de maand juli 1970 werd het op RNI door John Denny gebruikt als filler.
Next Dick Hyman - Kolumbo. Deze in 1927 geboren Dick Hyman is van origine een klassiek geschoolde pianist die zich in jazz en electronische muziek ging specialiseren en die dit nummer in 1969 opnam. Het verscheen op het album The age of Electronicus. Hyman wordt dit jaar opgenomen in de zogenaamde "The National Endowment for the Arts" als "jazz fellower." Het nummer werd gebruikt op RNI voor de jingle: "You're with A.J. on the ultimate Saturday."
Next Dick Hyman - Ob-La-Di Ob-La-Da. Deze compositie van Lennon and McCartney vond zijn weg ook op de synthesizer van Dick Hyman. Ik denk dat het eenmalig is gebruikt voor een spot in het allerlaatste DX-programma van A.J. Beirens op RNI voor het maken van de spot: "If you have an old wireless set which you don't use anymore, then show your disgust to the marine broadcasting offences act by putting it on the top of the dustbin. You won't need your radio anyway, as there is nothing more to listen to."
Next Dick Hyman - Tape Dance In The Memory Banks. Werd door Veronica gebruikt in de "Top 100 Aller Tijden".
Next Dick Hyman - The Legend Of Johnny Pot (Command). Veel gebruikt moogdeuntje op Veronica. Staat ook als backing op Veronica's jingle documentaire.
Next Dick Hyman - The Minotaur. A.J. Beirens, voluit Albert Josef Beirens, de man van het programma "RNI goes DX" sprak de meeste van zijn jingles zelf in – soms erg leuk, soms tot het egostrelende af. Ook "The Minotaur" van Dick Hyman, een nummer uit 1969, werd door hem voor een dergelijke jingle gebruikt. Op Radio Hauraki werd het begin van dit nummer als rondloper gebruikt in de tune van de The Breakfast Show, terwijl het ook weer terugkwam instrumentale backing voor de documentaire "1,111 Days At Sea," die op de laatste dag van uitzendingen op zee werd uitgezonden. Verder gebruikte Mike Ross het nummer op RNI als filler in The Album Show.
Next Dick Hyman - The Moog And Me. Prachtig nummer waarop een moog synthesizer in combinatie met het gefluit van Dick Hyman te horen is. Dit nummer werd gebruikt voor de prachtige openingsjingle voor het programma van Jason "The Nightman" Wolfe op RNI in 1974.
Next Dick Hyman Orchestra - Topless Dancers Of Corfu. Werd door Chiel Montagne op Veronica als tune gebruikt. Paul May sprak op de intro van het nummer in 1972 de volgende jingle in: "All Hit Music, music is our message, Radio Northsea International." Een geluidseffect uit het nummer "Topless Dancers Of Corfu" (2m16s) werd gebruikt voor de Veronica-jingle "Chiel Montagne's hittip." Dit in combinatie met een fragment uit "Song Of The Second Moon" van Tom Disselvelt and Kid Baltan.
Next Dick Schory's Percussion Pops Orchestra - El Cumbanchero. Dit nummer is afkomstig van de elpee Holiday for Percussion die in 1962 voor het eerst op RCA verscheen. Het werd gecomponeerd door Rafael Hernández en in 1947 voor het eerst op de plaat gezet. De bovengenoemde uitvoering kwam in 1962 uit op RCA op de elpee Holiday for Percussion. Orkestleider Dick Schory was afkomstig uit Chicago. Zijn muziek werd via het nummer "El Cumbanchero" gebruikt door Ad Petersen en Frans van der Drift op Radio Mi Amigo. In 1974 hadden ze geruime tijd een gezamenlijk, één uur durend, programma op de zondagmiddag. Ze lieten vanaf drie uur de nieuwe lieveling, de deejay hittips en nieuwe releases horen onder de noemer "Toffe Tiental." De uitvoering van "El Cumbanchero" door Dick Schory's Percussion Pop Orchestra werd ingezet als tune voor het programma.
Next Diethelm And Famulari - The Flyer. Een opmerkelijk nummer van het Zwitserse duo Thomas Diethelm en Santino Famulari. Ze namen in 1983 in Nederland een elpee op en werden genodigd om een deuntje te spelen op synthesizer en akoestische gitaar in het VARA-programma van Sonja Barend en dat bleef niet onopgemerkt want het was daarna veelvuldig op de radio te horen. In 1987 gebruikte Luc Dardin het nummer als filler in het programma "Hitmuseum" op Radio Monique.
Next Dionysios Visvardis - Ellinopoules Omorfes (The Beautiful Greek Maiden). Een wonderbaarlijke vondst is dit instrumentale nummer dat enigszins de tragiek van heimwee naar Griekenland met zich meedraagt. In de beginperiode van Radio Veronica was er een aantal verzoekplatenprogramma's op Radio Veronica, waarin er muziek voor gastarbeiders werd gedraaid. Met behulp van moderne technieken lukte het een fragment van de opening van het programma "Griekenland Zingt" uit de maand maart 1966 te identificeren, dat destijds door Dimitra werd gepresenteerd, hetgeen bovenstaand resultaat opleverde.
Next Dire Straits - Portobello Belle. Een nummer afkomstig van de elpee Communiqué van de Dire Straits uit 1979, geschreven door Desmond Child, Jon Bon Jovi en Richard Sambara. In hetzelfde jaar werd het al op Radio Caroline gebruikt waarbij het instrumentale deel werd gebruikt voor een van de vele mooie LA-jingles op station.
Next Dizzy Gillespie - In A Shanty In Old Shanty Town. Een track met een Bosa Nova-sausje van het album New Wave, dat werd opgenomen in juli 1962 in New York en waarop ondermeer Lalo Schifrin meespeelde. In 1966 was het op de openingsdag van Radio Hauraki, top of the dial, voor het eerst te horen als tune van deejay Bob Leehay.
Next Dizzy Gillespie And The Double Six Of Paris - Ow! Een door Dizzy Gillespie gecomponeerd nummer dat hij met zijn orkest en de Franse formatie "Les Double Six" opnam. Voor internationaal succes werd de naam op de elpeehoes veranderd in "The Double Six Of Paris." Het kwam in 1963 uit op het Verve-label. Een nummer waar lang naar gezocht is en dat in 2017 werd gevonden. Het werd als voorbeeld gebruikt ten bate van de jingle op Caroline 199, "the station that swings."
Next Dizzy Men's Band - Let's Go To The Beach. Een frase uit dit nummer ging in 1971 vooraf aan een "Radio Veronica jingle".
Next Dizzy Men's Band - Tickatoo. Op de wijze van deze hit maakte de groep de jingle: "Listen to Veronica, the station that sounds." Ze namen gewoon de moederband van de instrumentale backing mee naar de Soundpush Studio en zongen daarover deze speciale versie in.
Next Doc Watson - Texas Gales. Dit nummer werd gebruikt als filler in RNI's programma "Ochtend Editie."
Next Don Carey - Bingo. Op een gesponsord kwartiertje, "Top Rank Bingo," werd op Caroline North ter promotie werd commercial gedraaid waarbij dit nummer werd gebruikt. Opmerkelijk, aangezien dit de openingstune was het het programma "Bingo" op Radio Luxembourg.
Next Don Charles And His Singing Dogs - Happy Birthday. Zie: Don Charles And His Singing Dogs - We're Going To The Circus / Happy Birthday.
Next Don Charles And His Singing Dogs - We're Going To The Circus / Happy Birthday. Dit nummer met de melodieus blaffende honden is ongetwijfeld één van de meest gekke platen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het begint alsof er een circusoptreden gaat plaats vinden: "Ladies and gentlemen, this circus now has the honour of presenting to you the unique and world famous attraction Don Charles Singing dogs." Dezelfde zin tot en met het woord "attraction," uit het nummer "We're going to the circus," gevolgd door een naamjingle, werd op Radio Atlantis en Radio Mi Amigo door Joop Verhoof gebruikt aan het begin van zijn programma. En dan was er van de blaffende honden ook nog eens hun versie van "Happy Birthday." Peter van Dam gebruikte het op Radio Mi Amigo voor de productie van een commercial voor Dierenpension St. Bernhard. Het nummer werd op RNI door Alan West gebruikt wanneer hij in zijn programma weer iemand ging feliciteren. En het was Tony Allan op RNI die het zo'n mooie jingle vond ter promotie van Alan West dat hij, Tony, spontaan begon mee te blaffen.
Next Don Downing - Dream World. Op de voorkant van de single van Don Downing staat de vocale versie en op de achterkant de instrumentale versie van "Dream World". Het nummer kwam uit op het Scepter Record-label in 1974 en werd in februari 1975 door Peter van Dam geïntroduceerd als tune voor de "Vliegende 50" op Radio Mi Amigo.
Next Don Ellis Orchestra – Superstar. Dit nummer is afkomstig van de in 1972 uitgebrachte elpee Connection. "Superstar" is natuurlijk een bewerking van het nummer uit de bekende rockopera Jesus Christ Superstar. Don Ellis was niet alleen orkestleider en dirigent maar ook componist. Daarnaast speelde hij trompet en drums. Deze uitvoering van "Superstar" werd gebruikt op Radio Noordzee. Op de zaterdagochtend was daar het programma "AD Sport en Sportwereld" te beluisteren, waar men veel gebruikt maakte van zogeheten 'tussen-spots' om over te gaan naar een volgend sport-item. Nico Steenbergen was de centrale presentator en hij sprak ook deze spot in.
Next Don Henley - Dirty Laundry. Het gaat hier om een van de leden van de Eagles die in 1982 zijn eerste solo-elpee liet uitbrengen onder de titel I Can't Stand Still. Later zouden ook de Eagles en Lisa Presley het nummer opnemen. Het gaat over de vuile was van nieuwsgaring en dus niet over vuile was van kleding. Op Laser werd er trouwens wel een hint gemaakt naar vuile was in een promo voor het originele Laser T-shirt dat voor 10 Pounds was te bestellen en daarvoor werd de originele versie van Don Henley voor de productie van de spot gebruikt.
Next Don Henley - End Of The Innocence. Geen tune of jingle, maar toch interessant. Het was namelijk de allerlaatste plaat die op Radio 819 werd gedraaid voor de raid op de Ross Revenge door de Britse en Nederlandse overheid op 19 augustus 1989.
Next Don Jacoby And The College All-Stars - Groovin' High. Werd door Keith Skues gebruikt op Radio London en Radio Caroline South.
Next Don Lee's New Sound - Echo Echo Echo (Blue Chip 0013). Deze accordeon-hit was in de jaren zestig de tune van Graham "Spyder" Webb op Radio Caroline.
Next Don Rich And The Buckaroos - Georgia Peach. Don Rich was de leider van de formatie Buckaroos, die ook Buck Owens begeleidde. In 1969 nam Don Rich met zijn Buckaroos een elpee getiteld That Fiddlin' Man op, waarvan dit nummer afkomstig is. In 1973 kwam Don bij een motorongeluk om het leven. Het nummer "Georgia Peach" werd door Don Allen op RNI gebruikt voor het maken van een promotiespot ten bate van "The Don Allen Country Jamboree."
Next Donald Byrd - Brother Isaac. "Brass with the voices" luidde de toevoeging van deze formatie, die een prachtige combinatie in geluid bracht. Het nummer Brother Isaac werd op Caroline South ingezet voor de productie van een zogenaamde "in huis reclame" en wel voor Miss Caroline conditioner en Miss Caroline Shampoo.
Next Donald Byrd (Brass With Voices) - I'm Tryin' To Get Home. Afkomstig van de gelijknamige elpee waarvan de opnamen plaats vonden in december 1964 in de Van Gelder Studio's in Englewood en de release was op het Blue Note-label. Het nummer werd op Radio Caroline North gebruikt voor de promotiespot ten bate van de eigen platenzaken: "Record fans, there's a Radio Caroline Record Shop in your town, the shop with the bell in the window."
Next Donovan - Someone's Singing. Dit prachtige nummer is afkomstig van het album van de Britse protestzanger annex troubadour met de titel A Gift from a Flower to a Garden uit 1967. Het nummer begint met het geluid van zeemeeuwen. En, die intro werd in 1976 gebruikt voor de overgangsjingle van de nachtprogrammering van Radio Caroline naar de ochtendprogramma's van Radio Mi Amigo.
Next Donovan - Sunshine Superman. In een programma van Radio Veronica uit 1966, in de presentatie van Jan Jaap ter Laan, werd reclame gemaakt voor de oktober-editie van het muziekblad Muziek Express met een ultra lange spot. Daarbij werd een aantal nummers gebruikt, te weten: "Summer In The City" van The Lovin' Spoonful, "All Or Nothing" van The Small Faces, "Just Like A Woman" van Bob Dylan en tenslotte "Sunshine Superman" van Donovan.
Next Doobie Brothers - China Grove. Deze song werd gebruikt als achtergrondmuziekje voor Veronica actie-jingle en was later, in 1989, ook nog eens te horen in een promo voor "Caroline 819".
Next Doobie Brothers - Eyes Of Silver. De intro van dit nummer, afkomstig van de LP What Were Once Vices Are Now Habits uit 1974, werd gebruikt op Radio Mi Amigo. Op de eerste 20 seconden werd een jingle ter promotie van de Joop Verhoof-show ingezongen.
Next Doobie Brothers - Listen To The Music. Werd door Caroline gebruikt voor de jingle: "Sound of good music and Loving Awareness on 259, this is Radio Caroline (listen to the music)." Daarnaast werd het gebruikt voor de Caroline-jingle "The sound of good music, the voice of LA, live from the North Sea everynight on 259 from Radio Caroline."
Next Doobie Brothers – Steamer Lane Breakdown. Een heerlijk instrumentaal deuntje van de Doobie Brothers, dat in 1978 op de elpee Minute by Minute verscheen en datzelfde jaar als achterkant op de single "What A Fool Believes" door Warner Brothers werd uitgebracht. Ad Roberts vond het nummer mooi genoeg om als eindtune te gebruiken in december 1979 voor zijn programma "Eet Smakelijk" op Radio Caroline.
Next Doors - Hello I Love You. Dit nummer was te horen op Radio Caroline in een programma van Stevie Gordon op 28 augustus 1978 als basis voor een Loving Awareness jingle. Zie ook: Beatles - Being For The Benefit Of Mr Kite; Pink Floyd - Have A Cigar.
Next Doors - LA Woman. Dit nummer was te horen in het intro van het programma "New Energy World Service" van Mike Hagler op Radio Caroline.
Next Doors - Ships With Sails. Door Veronica gebruikt voor jingles: "Giro 24 dubbel nul 24." Het nummer werd ook op Radio Mi Amigo gebruikt voor het maken van een promo ten bate van de Mi Amigo Fanclub. Bij het nemen van een lidmaatschap kreeg men onder meer een poster van het zendschip, een sticker en driemaandelijks het fanclubblad, terwijl er ook kortingen bij aankoop van promotieartikelen werden verleend.
Next Doris Day - Move Over Darling. Steevast eindigde Brian McKenzie zijn programma's via RNI's World Service met dit nummer. Dit nummer werd verder gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Dr. Feelgood - Boom Boom. Van dit nummer zijn er tal van uitvoeringen zoals van John Lee Hooker, Yardbirds, Animals en Gloria. In 1975 nam de formatie Dr. Feelgood het nummer op en het resultaat werd uitgebracht op de elpee Down by the Jetty. In dat zelfde jaar kwam er op de zondagmiddag op Radio Mi Amigo een nieuw programma met Peter van Dam en Joop Verhoof. Het intro van "Boom Boom" van Dr. Feelgood werd gebruikt voor de productie van een jingle voor het nieuwe programma "Voor of tegen op 2-5-9."
Next Dr. Hook And The Medicine Show - Put A Little Bit On Me. Op de Vlaamse service van Radio Atlantis kwam in 1973-1974 met regelmaat de jingle: "Elke week opnieuw kiest Fred van den Bosch een tip voor de top. Deze week ..." De tekst werd gevolgd door een kort stukje van de tip. Voor het maken van de jingle werd het nummer "Put A Little Bit On Me" van Dr. Hook and the Medicine Show gebruikt. Het was afkomstig van de elpee Belly Up.
Next Drafi - United. Werd door Don Stevens – Caroline en Voice of Peace – gebruikt als tune.
Next Dream Express – zie: LBS en Dream Express Orchestra.
Next Dream Express - Huggin' On The Express. De zangeressen in deze groep kwamen ooit in 1970 uit voor Nederland op het Eurovisie Songfestival als The Hearts of Soul. Het nummer "Huggin' On The Express" werd in 1976 uitgebracht op het BASF-label en de intro van het nummer werd gebruikt voor het inzingen van een jingle voor Joop Verhoof Show op Radio Mi Amigo.
Next Dream Express Orchestra – Cast Your Fate To The Wind. Dit nummer is gecomponeerd door Vince Guaraldi, die het in 1962 al opnam met zijn trio. Het werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw in een modern jasje gestoken door de Dream Express met Patricia, Stella en Bianca Maessen, die ook ondere andere namen in deze discografie voorkomen, als Hearts of Soul zowel als LBS. In ieder geval werd "Cast Your Fate To The Wind" in 1977 door Marc Jacobs gebruikt als eindtune voor een aflevering van "Stuurboord" op Radio Mi Amigo. Het nummer kwam ook uit onder de naam Dream Express.
Next Dream Express Orchestra - Ostende Nonstop. Dit nummer van de Vlaamse groep, bestaande uit de drie Nederlandse zusje Patricia, Stella en Bianca Maessen, werd gebruikt voor een filler op Radio Mi Amigo.
Next Dream Express Orchestra - Villa Rides. Dit nummer werd in 1976 als tune gebruikt op Radio Mi Amigo. Eerder dienden "Do Me Right" van het Armada Orchestra en "Please Love Me" van Vip Connection hetzelfde doel.
Next Dream Orchestra – Symphony Pour Marie. Dream Orchestra was een soort van studio-orkest dat onder leiding stond van Chris van Leeuwen, met aan de piano Mike Vincent. Men nam een aantal platen op, waaronder in 1978 het nummer "Symphony Pour Marie". Deze plaat werd opgenomen in de Lucas Sound Studio in Hilversum en kwam uit op Mamicha Records. Begin juli 1978 keerde Marc Jacobs na lange afwezigheid terug op Radio Mi Amigo en gebruikte het nummer in zijn "Baken 16" als filler richting het nieuws.
Next Dreamlovers - When We Get Married. Luister en herken de eerste tonen van een bekende Radio Nord jingle.
Next Dresdner Philharmonie - Cavalleria Rusticana. Dit prachtige nummer is onderdeel van een opera gecomponeerd door de Italiaan Pietro Mascagni. Het werd door Ian Anderson gebruikt in het programma Skyline op RNI in 1973 om de luisteraars het een en ander te vertellen over speciaal bezoek dat aan boord was geweest. De Dresdner Philharmonie voerde het nummer uit onder leiding van Hans Otto.
Next Drifters - Driftin'. Een dubbele vermelding als het gaat om het gebruik van dit nummer. Niet alleen werd het gebruikt voor het produceren van promotiespots ten bate van de Top 100 allertijden 1971 op Radio Veronica maar ook werd het als tune voor dit programma gebruikt. Het werd gepresenteerd door Lex Harding, Chiel Montagne en Rob Out op Hemelvaartsdag dat jaar. De formatie The Drifters heeft niets te maken met de gelijknamige groep uit de VS maar het was de naam van de groep die niet veel later een naamsverandering onderging naar The Shadows.
Next Drs. P - Jubelzang. In dit nummer van Heinz Polzer, dat ook wel bekend staat als "Kerstengel," zit een korte montage van gekke geluidjes, waaronder een mondharmonica en een koekoeksklok. Dit is door Veronica gebruikt in verschillende jingles, mogelijk in het programma van Gaston Huysmans, "Met de benen op tafel."
Next Drs. P - Veerpont. In een "Adje Bouman Top 10" uit 1973 op Radio Veronica viel een lange jingle te horen voor het weer waarbij niet alleen de overbekende frase "weerbericht, weerbericht" voorbij kwam, maar ook de knip "heen en weer" uit dit nummer van Heinz Polzer. Aan het eind van dit nummer spreekt Drs. P de woorden: "Toe nou mensen wees nou voorzichtig ..." en daarna zijn dan nog enkele borrelende geluiden te horen. Met "Veronica" er achter geplakt, werd dit gedeelte gebruikt in een jingle in verband met het verdwijnen van Radio Veronica.
Next Duane Eddy - Because They're Young (London). Dit was een wel heel populair nummer onder de zeezender-deejays. Zo is het jarenlang de tune geweest van ex-Caroline deejay Johnny Walker. Later zou ook Frank van der Mast, in zijn beginperiode, het nummer gebruiken op Radio Mi Amigo als hij Baken 16 moest presenteren. En het Veronica-programma "Terug in de tijd" was eveneens begunstigd met deze hit van Duane Eddy. Ook bij anderen viel het klaarblijkelijk in de smaak. In augustus 1971 presenteerde Hans Mondt het programma "Klanken van vroeger" op Radio Veronica en hanteerde daarbij dit nummer als tune. Voor de Duitstalige service van "RNI Goes DX" gebruikten de presentatoren Peter en Werner Hartwig in 1974 hetzelfde nummer als thema-tune. A.J. Beirens gebruikte het in het zelfde jaar zowel als achtergrondmuziek als voor een jingle voor zijn historie over "RNI Goes DX". Twee jaar later, in 1976, paste Jan van der Meer het toe op Radio Mi Amigo als tune in zijn weekendshows. Dit instrumentale succes uit het begin van de jaren zestig maakte overigens oorspronkelijk deel uit van de soundtrack van de gelijknamige film uit 1960. Een nieuwe uitvoering werd opgenomen in 1980. Hier kan nog aan worden toegevoegd, dat Klaas Vaak incidenteel de presentatie van het programma "Goud van Out" voor zijn rekening nam en het speels "Goud van Vaak" noemde. Hij gebruikte "Because They're Young" als tune voor zijn programma. Radio Veronica gebruikte deze tune verder voor de promotie van het Island Festival in het RAI Congresgebouw in Amsterdam op vrijdag 22 september 1972. Deze promo werd ingesproken door Arend Langenberg. Radio Veronica organiseerde dit festival in samenwerking met ondermeer de platenmaatschappij Ariola. De spot had trouwens een twee seconden lange andere afsluiter dan die van het nummer van Duane Eddy en wel het einde van het nummer "Situation" van The Jeff Beck Group. Verder kan worden opgemerkt dat Klaas Vaak het nummer op Radio Veronica gebruikte om daar, tijdens de presentatie van de Tipparade, telkens een overzicht te geven van de daarvoor gedraaide tien platen.
Next Duane Eddy - Choo Choo A Go Go Toot Toot. Deze instrumental werd door Joop Verhoof gebruikt op Radio Atlantis. En toen Joop Verhoof bij de start van Radio Mi Amigo in 1974 ook weer van de partij was, bleek dat hij het nummer ook bij dit station als tune gebruikte. "Choo Choo A Go Go Toot Toot" is trouwens afkomstig uit 1965 van de elpee Duane A Go Go. Zie ook: Vader Abraham En Boer Koekoek – "Den Uyl Is In Den Olie".
Next Duane Eddy - Deep In The Heart Of Texas. De instrumentale versie van dit nummer is zonder meer een herkenbaar geluid verbonden aan Duanne Eddy. Het was de tune van Vince "Rusty" Allen op Radio 270. Het nummer werd in het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw ook gebruikt als instrumentale achtergrond om reclame te maken voor de wedstrijden van het Radio London Racing Team.
Next Duane Eddy - Drivin' Home. Roger Day gebruikte dit nummer als tune op RNI. Het werd daarnaast, in april 1970 en ook op RNI, door Roger "Twiggy" Day gebruikt voor de "Nifty Fifty Show."
Next Duane Eddy - Forty Miles On A Bad Road (London Label). De vierde, bekende, tune die A.J. Beirens gebruikte in zijn programma "RNI goes DX". Ook maakte hij er later een jingle op voor Radio Atlantis: "The good ship Janine."
Next Duane Eddy - Mooving And Groovin'. Voor een filler in het programma "Rhytmn and Blues Hop" op Radio Veronica in 1966, een programma destijds in presentatie van Joost den Draayer, werd dit nummer van Duane Eddy ingezet.
Next Duane Eddy - Pepe. Tune van Gerry King op Radio Caroline North.
Next Duane Eddy - Peter Gunn. Tijdens de Duitstalige service van "RNI Goes DX" vielen promo's te horen voor de "Free Radio Campaign Germany". Deze promo's waren gemaakt door Ingo Paternoster, die daarvoor gebruik maakte van het instrumentale rock-'n-roll-nummer "Peter Gunn" uit 1959 van de gitaarvirtuoos Duane Eddy. Daarnaast fungeerde het nummer, ook op RNI, als tune in de Rock and Roll Show van Brian McKenzie. In een afscheidsprogramma op Radio Veronica haalde Chiel Montagne ooit wat herinneringen op. Terloops vertelde hij daarbij dat dit nummer enige tijd als tune fungeerde voor het programma "Hondewacht."
Next Duane Eddy - Roarin'. Dit nummer werd, vers van de pers, gebruikt door Guy Hamilton voor het oplezen van de Radio 270 Top 10 in maart 1967. Een track van het album The Roaring Twangies op het Reprise-label dat destijds net was uitgebracht in Engeland.
Next Duane Eddy - Shazam (RCA). Het intro van dit nummer werd door Veronica gebruikt voor de welbekende jingle: "Herinnert U zich deze nog?" Mike Marriot, een eendagsvlieg in de jaren zestig op Caroline North, gebruikte het zelfde nummer als tune.
Next Duanne Eddy - Stalkin'. Dit nummer is afkomstig van een vroege elpee van Duanne Eddy uit 1958, Have 'Twangy' Guitar Will Travel. Het werd op Radio City gebruikt voor een jingle "This is the tower of power, the station that swings ..."
Next Duane Eddy - Trash. In combinatie met het nummer "Jeepers Creepers" van Louis Amstrong werd dit nummer gebruikt voor een prachtige commercial op Radio London in 1965, waarin een zogenaamd in huis product "Big L Pearls" aan de vrouw werd gebracht.
Next Dudley Moore - 30 Is A Dangerous Age, Cynthia. Heerlijke muziek uit de gelijknamige film met 1968 als jaar van verschijnen. Rupert Street wil trouwen voor zijn 30ste en nog een musical schrijven. Het probleem is echter dat hij nog slechts zes weken tot zijn 30ste had. Een van de hoofdrollen was weggelegd voor Dudley Moore die ook de piano bespeelde. Mark Wesley gebruikte het deuntje in 1970 als filler op RNI.
Next Duke Baker Orchestra – Please Sir. Thema uit de gelijknamige Britse televisieserie in een nieuw arrangement van Dick Bakker. Het werd opgenomen in de Sound Push Studio en in 1971 op het Negram-label uitgebracht op de achterkant van de "Banana Split Song". Duke Baker was dus een pseudoniem voor Dick Bakker. Op Radio Noordzee was er in 1974 een leuke actie waarbij schoolklassen werden opgeroepen een liedje te schrijven en op te nemen over hun Radio Noordzee en deze op te sturen naar het postbusadres van Radio Noordzee. Iedere week werd een winnaar uitgeroepen en die klas ging vervolgens een dagje uit onder het motto: "Met je schooltas een dagje naar het Dolfinarium." Voor het maken, van de promospot werd "Please Sir" van het Duke Baker Orchestra ingezet.
Next Duke Ellington - I Can't Give You Anything But Love. Stevi Merike's greep terug in de muziek van de twintiger jaren van de vorige eeuw en koos dit nummer van Duke Ellington als tune. Eén van de vele oplossingen die ex-RNI- en ex-Atlantis-deejay Terry Davis ons stuurde in 2012.
Next Duke Ellington - Dancers In Love. Andermaal een deuntje dat werd geïntroduceerd door Terry Davis op RNI. Hij gebruikte het als achtergrondmuziek tijdens het voorlezen van verzoekjes in de "Kent Request Hour" in de zomer van 1971. Het nummer "Dancers In Love," dat ook bekend is als "Stomp For Beginners," werd door Duke Ellington gecomponeerd en hij debuteerde met deze pianosolo in april 1944 tijdens een concert ter nagedachtenis aan Fats Waller, die in december 1943 plotseling tijdens een tournee als gevolg van een longontsteking kwam te overlijden.
Next Duke Ellington And Johnny Hodges - Weary Blues. Een prachtig nummer van dit duo. Ze speelden beiden piano op de elpee Play the Blues Back to Back, afkomstig uit 1959. Tijdens een testsessie voor Radio Condor, een opnameband die bewaard is gebleven maar nooit is uitgezonden, waren het Dominee Geert Toornvliet en zijn secretaresse die promotie maakten voor het toekomstige programma en Radio Condor, daarbij gebruik makend van "Weary Blues."
Next Duke Ellington Orchestra - Main Title / Anatomy Of A Murder. Duke Ellington componeerde de muziek voor de gelijknamige film in 1959 en het hoofdthema werd op Skanes Radio Mercur gebruikt voor een programma-onderdeel over Frankenstein.
Next Duke Of Burlington - Indian Fig. Het gaat hier om een eenmansorkest waarvoor Mario Battaini alle instrumenten bespeelde. De in 1931 in Milaan geboren Battaini heeft opgetreden als solo-artiest, maar ook in groepen en wel onder vijfendertig-plus verschillende namen. "Indian Fig" kwam in Nederland op de markt via het Pink Elephant-label. Het was Paul Dubois die op Radio Caroline het nummer gebruikte als opener van de Caroline Flashbackshow.
Next Duke Of Burlington - Flash (Pink Elephant). Tune van Veronica's Telesport op Veronica 538. Hier kan aan worden toegevoegd dat dit nummer uit 1969 tien jaren later door Daniël Boolen op Radio Mi Amigo 272 als filler werd gebruikt. Ook op Mi Amigo 272 gebruikte Tom de Bree het nummer als eindtune in het programma "Welkom in de Wereld der Wakkeren" in juli 1979. Tom de Bree was toen nog slechts 17 jaar en was behoorlijk geschrokken van wat er zoal op hem afkwam. Hij verliet het zendschip met de volgende tender die arriveerde.
Next Duke Pearson Big Band - Straight Up And Down. Deze big-band bestond uit zestien personen waarbij leider Duke Pearson degene was die onder meer de piano bespeelde. Het nummer "Straight Up And Down" werd in 1967 opgenomen. Het werd gereleased op de elpee Introducing Duke Pearson. Introductie had de band eigenlijk niet meer nodig want het was hun elfde album, dat trouwens op het Blue Note-label werd uitgebracht. Het nummer werd bij Radio Veronica in 1971 als tune gebruikt door Gerard de Vries voor het programma "Nachtklup".
Next Dusty Springfield - Summer Is Over. Talloze malen werd het instrumentale deel door Veronica gebruikt voor actie-jingles, zomer-jingles, positie-jingles etc. Ook werd er door Rob Out een Spaanstalige spot op de instrumentale backing ingesproken. Daarnaast werd dit nummer door Kenny Page gebruikt voor een gezongen jingle voor The Voice of Peace.
Next Dutch Organ Group - Holland Disco. Door velen verfoeid door anderen geliefd, dit deuntje uit de jaren zeventig, dat al in de discografielijst voor komt. Op Radio Delmare besloten ze het gewoon te gebruiken als filler in tal van programma's.
Next Dutch Rhytmn Steel And Showband – Edison. Deze band werd in 1969 opgericht door Adolf Tevreden en Bernito Riley en bestond destijds alleen uit in Nederland wonende Surinamers. Men noemde zich toen de Silverstone Steelband. Opmerkelijk is dat de groep op een bepaald moment ging optreden in Duitsland als de Trinidad Oil Company Steelband. In 1977 werd het nummer "Edison" opgenomen. Het zinnetje uit de tekst: "Thank you for the music at the discoshow, everybody dancing to the radio" werd gebruikt voor een jingle in de opener van de "Discoshow" op Radio Mi Amigo.
Next Dutch Spring - Saturday Morning. Dit nummer werd op RNI als tune gebruikt in "Kop op" met Peter Holland.
Next Dutch Swing College Band - Adelita. Ooit ontstaan als een corpsorkestje kreeg de Dutch Swing College Band een enorme aanhang in de late jaren vijftig van de vorige eeuw en die populariteit bleef nog lang bestaan. Van de elpee Dutch Samba was het nummer "Adelita" afkomstig. Het werd in september 1973 gebruikt, toen er uitzendingen van Radio Noordzee werden uitgezonden vanuit de RAI, waar de radio, audio en televisiebeurs Hi Fi RAI werd gehouden. In de programma's was er ondermeer aandacht voor een rage: de Whoopie Wip-competitie. Ter begeleiding van de promotie werd "Adelita" van The Dutch Swing College Band gebruikt.
Next Dutch Swing College Band - Besame Mucho. De muziek van de Nederlandse Dutch Swing College Band was ook aanwezig aan boord van de Galaxy, het zendschip van Radio London. Men gebruikte het nummer "Besame Mucho" voor het produceren van een promotiespot voor een boek met daarin de favoriete restaurants in London. Op 1 april 1966 kwam "The Radio London Eat Well Guide" op de markt.
Next Dutch Swing College Band - Quena Blues. Dit nummer werd op Radio Dolfijn gebruikt door Thijs Lieffering als tune voor zijn programma en de eerste klanken van het nummer warden vervolgens gebruikt voor een van de aankondiging op Big L: "This is Radio London."
Next Dutch Swing College Band - When The Saints Go Marching In. Bij de opening van Radio 390 werd dit nummer als eerste plaat gedraaid. Ook werd het nummer gebruikt ter ondersteuning van promo-spots op Radio Veronica ten bate van het WK IJshockey, dat in 1972 in Nederland werd gespeeld in de kwalificatie groep 2, en waarvan Veronica sponsor was. Vervolgens werd het gebruikt ter ondersteuning van de promotiespots van het WK IJshockey dat in maart 1973 in de classificatiegroep 2 in Den Haag werd georganiseerd in samenwerking met Radio Veronica.
Next Dycke Brothers - Apple Judy (BASF). Zie ook: Dycke Brothers - "Think Of Me Forever." De melodielijn van de tweede single van de Dycke Brothers werd gebruikt voor de jingle: "Ro-ob Hudson, Ro-ob Hudson, Mi Ami-igo." Gebaseerd op deze tweede single was ook een tune voor Ferry Eden op hetzelfde station. De Dyke Brothers namen ook diverse jingles voor Radio Noordzee op.
Next Dycke Brothers - Theme From Where You Are. In for Something Better heet het album van de destijds uit Dordrecht afkomstige formatie The Dyke Brothers. De elpee namen ze in de jaren zeventig van de vorige eeuw op. Ze zijn vooral bekend van het nummer "Apple Judy" maar wat voor velen onbekend is, is het gegeven dat ze verantwoordelijk waren voor de vocale versies van Wrangler-commercials. In ieder geval werd "Theme From Where You Are" door Ferry Eden gebruikt in oktober 1977 als eindtune voor zijn programma "Hof van Eden" op Radio Mi Amigo.
Next Dycke Brothers - Think Of Me Forever. Ze noemden zichzelf de Dycke Brothers Band (soms als "Dyke" geschreven) en kwamen uit Dordrecht. Misschien waren hun jingles nog bekender dan de plaatjes die ze maakten. Zoals de naam verraadt: de groep bestond uit vier broers, André, Dob, Freek en Rob Dicke. Zonen van de beroemde tekenaar Otto Dicke. In 1971 namen ze "Think Of Me Forever" op, dat werd gebruikt voor de jingle "RNI International Station". Later gingen ze van CNR naar Basart, de platenuitgeverij van Strengholt. Een dochter van Strengholt was Radio Noordzee. En daar maakten ze ook een jingle-versie voor: "Radio Northsea International station-n-n-n ..." In de loop van de maanden werden er tientallen andere jingles voor Noordzee opgenomen. Meestal thuis, op een 8-sporen machine. Ook werden ze ingehuurd toen Noordzee in 1973 nieuwe jingles ging maken (het zogeheten Goud-pakket). Deels zorgden ze daarbij zelf voor instrumentatie. Deels kwamen de backings ook van Library-platen. Die had Noordzee-acquisiteur Ren Groot meegenomen uit Toronto waar hij bij CHIN had gewerkt. Onderdeel van de Mars Music Library (van Pepper Tanner uit Memphis). Zoals de beroemde lange jingle: "U bent aan het werk en de radio speelt, op de zaak, in de auto of thuis, muziek van de Noordzee is altijd bij u, met Radio 220." In 1975 deden ze het jingle-pakket voor Hof van Holland, een landpiraat in Utrecht. Die kreeg een jaloersstemmend pakket. Zie verder: Dycke Brothers - "Apple Judy."
Next Dynamic Rockers - Billboard Boogie. Het was in het jaar 1954 dat deze rock and roll-band werd opgericht door Henk Broekhoven in Tilburg. Broekhoven heeft solo-hits gehad onder de naam John Spencer. Men bracht vier singles uit op het Belgische platenlabel Helia. Broekhoven's "Billboard Boogie" werd gebruikt als tune voor het Radio Mi Amigo-weekendprogramma "Rock at One o'Clock." Achtereenvolgens kende het kort lopende programma drie presentatoren: Secco, Eddy Emmery en Peter van Dam. "Billboard Boogie" werd ook gebruikt in 1974 op Radio Caroline en wel voor het inspreken van de promotiespots van de Caroline Roadshow, destijds georganiseerd door Boekingskantoor Peeters te Zandvoort.
Next Dynamic Rockers - Rockin' Mood. De formatie Dynamic Rockers is afkomstig uit Tilburg en trad tussen 1958 en 1968 vooral in de zuidelijke provincies en België op. In de groep zaten twee Elvis-fans en twee Cliff Richard-adepten. Het nummer "Rockin' Mood" werd door Tony Houston in 1973 op Radio Atlantis gebruikt als eindtune voor zijn programma "Smakelijk Eten."
Next Dynamic Seven - Invaders From Space. Dit nummer werd vaak als "filler" gebruikt op Radio Monique.
Next Dynatones - The Fife Piper. Roger Day sloot zijn programma's op Swinging Radio England in november 1966 een aantal malen af met dit instrumentale nummer, dat in die tijd in de hitlijsten stond. Het is onbekend of hij dit nummer als eind-tune voor al zijn programma's heeft gebruikt.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes