Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5F

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Fabeltjeskrant - Fugain Et Le Big Bazar
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van de Fabeltjeskrant tot Fugain Et Le Big Bazar.

Next Fabeltjeskrant - Druk Maar Op Het Knoppie. Eén van de nummers van de elpee uit 1971 met als titel Nieuwe liedjes uit het Dierenbos. Over- en overbekend onder de vaste luisteraars is het, dat een deel van dit nummer werd gebruikt als opener van het programma "Jukebox" dat werd gepresenteerd door Stan Haag. Eerst gebeurde dit op Radio Veronica en daarna op Radio Mi Amigo en Radio Monique. Driemaal de zinsnede "Druk maar op het knoppie en de jukebox gaat" dat dan wordt gevolgd door "Leve de muziek, joehei." Muziek van Ruud Bos; tekst van de pen van Leen Valkenier. De elpee kwam destijds uit op het Philips-label.
Next Faces - That's All You Need. Naast het gebruik van een rondloper van het nummer "East West" van Herman's Hermits, werd voor een promo op Radio Veronica in 1971, waarin werd vermeld dat het blad "Veronica 192" van naam was veranderd in "192," het nummer "That's All You Need" van The Faces gebruikt.
Next Family - Scene Through The Eye Of A Lens. Het instrumentale deel van dit nummer van The Family werd op Caroline International gebruikt door Andy Archer toen hij gedurende enige tijd het programma van Glenn Adams voor zijn rekening nam. Het instrumentale deel start na 1.29 in het nummer en werd als single in oktober 1967 uitgebracht. De groep was opgericht onder de naam "Farina's" en de leden kwamen allen van het Leicester Art College. Na enkele wisselingen in de groep veranderden ze hun naam in "Roaring Sixties." Daarna werd de naam andermaal veranderd en wel in "Family Scene." Het gaat trouwens niet om de gelijknamige groep "The Roaring Sixties", die de hit "We Love The Pirate Stations" opnam, want daar zaten leden van de Ivy League achter, die eenmalig de naam van de groep veranderden.
Next Fats And The Chessman - Old MacDonald Had A Twist. Dit nummer is de B-kant van het nummer "Big Ben Twist" uit 1961 op het Jasnet Record Label. Het kwam ook voor in 1962 op een elpee met allemaal nummers die gebaseerd waren op de twist. Op Radio Syd werd het in 1962 gebruikt als tune voor het programma "Let's Twist and Rock Again".
Next Fats Domino - Red Sails In The Sunset. Op Veronica werd in aanloop naar de "Delta Week 1971" een promotiespot gedraaid voor de Veronica-zeilrace, dat werd ondersteund door dit nummer.
Next Fats Waller - When The Saints Go Marchin In. Tune van Karel Prior op RNI.
Next Fausto Papetti - This Guy's In Love With You. Op Radio Noordzee was er in 1971 een programma met Karel Prior, die tegelijkertijd ook voor de publieke omroep werkte. Hij gebruikte twee verschillende nummers in zijn programma als tune. Bovenstaande titel fungeerde als eindtune.
Next Felice Taylor - I Feel Love Coming On / Comin' On Again (President). De instrumentale versie van dit nummer stond op de B-kant en werd gespeeld door het Bob Keene Orchestra. De betreffende uitvoering werd gebruikt door Clive Burrell op Caroline North and South. Op de intro van dit nummer zong verder ook Steve England nog eens een promo in voor Andy Anderson op Radio Atlantis.
Next Ferrari - Gipsy Girl. Op Radio Mi Amigo gebruikte Frank van der Mast, die ook de spot insprak, dit nummer voor de jingle "Otto's Hit-Tip."
Next Festival Big Band - Because I Love You. Het antwoord op de vraag naar de muziek van de "Noordzee, hou 'm in de lucht jingle" is hiermee opgelost. Die komt namelijk van de LP Explosive! van de Festival Big Band. Het nummer in kwestie heet "Because I Love You." De betreffende LP is ook veel gebruikt voor het Radio Noordzee programma "AD Sport & Sportwereld." De LP werd op 1 en 2 augustus 1971 opgenomen in VARA's Studio II en het orkest was voor de gelegenheid van het Internationale Jazz Festival Loosdrecht 1971 speciaal samengesteld. Het orkest werd geleid door Jerry van Rooijen, die ook tekende voor de compositie. De productie was in handen van Joop de Roo, destijds chef lichte muziek van de NOS.
Next Festival Big Band - J.B.W. Een speciale jazz-band samengesteld voor het Loosdrecht Jazzfestival in 1971 bestaande uit tal van bekende musici uit Nederland. Ze maakten ook een elpee die in VARA-studio II werd opgenomen onder leiding van Jerry van Rooyen. Een dijk van een elpee genaamd Explosive, die al jaren niet meer leverbaar is. Gerard Smit en Herman de Bruin hadden die elpee ook ontdekt in 1974 en maakten voor het Radio Noordzee-programma "Buitengaats" met het nummer J.B.W. een jingle voor het item: "Half zeven, half zacht."
Next Festival Big Band - Nathalie. Bij de makers van het RNI-programma "AD Sport en Sportwereld" was er sprake van een uitstekende keuze voor muziek ten bate van productiewerk. Zo werd het nummer "Nathalie" gebruikt als opener voor het tweede uur van dit programma, dat er op de zaterdagmorgen uitging via AM en FM.
Next Fields - A Friend Of Mine (CBS). Als er één is geweest die veel heeft geleend is het wel Adje Bouman bij Veronica. Dit nummer werd ook ten behoeve van de ABTT gebruikt. In november 1971 gebruikte Ferry Maat dit nummer op RNI in zijn programma's op de late avond als filler om een programma-overzicht te geven.
Next Fifth Dimension - Carpet Man (Bell Label). Instrumentale deel werd door Brian McKenzie gebruikt op RNI. Brian had als bijnaam aan boord van de MEBO II "BMK" hetgeen ook de naam is van een grote tapijtenfabriek in Engeland hetgeen "Carpet Man" aannemelijk maakte voor gebruik als tune.
Next Fifth Dimension - Go Where You Wanna Go. Een nummer dat oorspronkelijk aan de plaat werd toevertrouwd door de Mama's en de Papa's en oorspronkelijk bedoeld was als hun eerste single. Het bracht het echter nooit verder dan een Hawaiaanse single-uitgave en verscheen weer op het compilatie-album Mamas and the Papas Book of Songs uit 1968. De Fifth Dimension maakte er een cover van en die werd door Hans ten Hooge op Radio Noordzee gebruikt voor een jingle: "You're with summertime RNI."
Next Fifth Dimension - Lovin' Stew. Decennia nadat het bandje door Mike Ross aan boord is volgepropt met jingles, die al dan niet ooit op RNI te horen zijn geweest, wordt deze band gedigitaliseerd en afgeluisterd. En, er zit een RNI-jingle bij met een knip "and the radio plays." Het blijkt afkomstig te zijn van de Fifth Dimension.
Next Fireballs - Quite A Party (Pye). Don Allen gebruikte dit nummer als tune op Caroline. Ook werd het gebruikt door Ian Anderson op RNI.
Next Flaming Ember - Flashback And Reruns. Voor RNI gebruikte Hans ten Hooge de elpee Westbound No. 9 van Flaming Ember voor een uiterst interessante stationsopener: "Dit is het begin van een nieuwe dag op Radio Noordzee, met zenders ..." Voor deze opener bewerkte hij vier verschillende nummers van dit album:
  1. "Flashback And Reruns," terug te vinden aan het begin en in het midden van de jingle;
  2. "Spinning Wheels," in het tweede gedeelte;
  3. "This Girl Is A Woman Now," voor het middenstuk;
  4. "Shades Of Green" aan het eind van de montage.
Next Flamingo's - Goodnight Sweetheart. Op Caroline North gebruikte Mick Luvzit geruime tijd aan het einde van zijn programma's dit fraaie nummer van The Flamingo's.
Next Flatt And Scruggs - Foggy Mountain Breakdown (Embassy). ). Dit instrumentale countrywerkje werd door Ton van Draanen gebruikt ter ondersteuning van de jingles voor enkele Mi Amigo-deejays in 1978 en enkele Nederlandse Caroline-deejays in 1979 met als thema: "If you're feeling lonely you got no place to go listen to ... on your radio." Op Radio Caroline was er het programma "Country Time" met Johan Visser als presentator en dan hebben we het over 1979. Johan gebruikte "Foggy Mountain Breakdown" als tune voor zijn programma.
Next Fleetwood Mac - Come A Little Bit Closer (Warner Brothers). Simon Barrett gebruikte deze song als tune op Radio Caroline.
Next Fleetwood Mac - Need Your Love So Bad. Op 20 februari 1975 viel op Radio Mi Amigo een promospot te horen waarin Stan Haag de luisteraar de mededeling gaf: "We hebben je hulp nodig." Die kreet werd heel toepasselijk kracht bij gezet met dit nummer van Fleetwood Mac. In juni 1973 gebruikte Rob Out het nummer op Veronica om nogmaals de aandacht op de toekomst te richten, waarbij hij ondermeer stelde dat Radio Veronica in de toekomst bereid was om niet commercieel te gaan werken
Next Fleetwood Mac - Rhiannon. In combinatie met de nummers "Need Your Love So Bad", "Albatross", "Black Magic Woman", "Dreams" en "Don't Stop" werd er - via fragmenten, door Rob Hudson een promotiespot gemaakt voor een special binnen het programma "Gouden van Dagen" op Radio Mi Amigo in april 1978. De special werd gepresenteerd door Johan Visser.
Next Fleetwood Mac - Sara (Warner Brothers). Werd gebruikt als stationstune voor Radio New York International. Het zendschip werd gedoopt tot MV Sarah, naar de naam van de voormalige echtgenote van eigenaar Alan Weiner, vandaar ...
Next Flock - Tired Of Waiting For You. Een aanloop naar de Lex Harding-show in 1970 werd vooraf gegaan met de wel overbekende zeemeeuwgeluiden van Radio Veronica en fragmenten van Love met het nummer "Doggone," King Crimson - "Cat Food," de Flock - "Tired Of Wating For You," Frijid Pink - "House Of The Rising Sun" en de Who met "The Seeker." Een doorsnee dus van de muziek die Harding in zijn programma destijds ten gehore bracht.
Next Floyd Cramer - Flip, Flop And Bob. Op een bepaald moment in 1966 was er iedere maandagavond een party, georganiseerd in een club in Dunstable waar Radio City deejays Ed Mereno en Phil Jay muziek draaiden. Uiteraard diende er ook een promotiespot voor te worden gemaakt op Radio City, waar bovenstaand nummer voor werd gebruikt.
Next Floyd Cramer - Hot Pepper. De in 1997 overleden Amerikaanse pianist Floyd Cramer begeleidde niet alleen topartiesten, die voornamelijk in Tennessee hun platen opnamen, maar maakte ook tal van solo-elpees. Eén van zijn composities was het nummer "Hot Pepper," dat door Jan van Veen in 1965 werd ingezet voor het programma voor de middelbare scholieren, dat eruit ging onder de titel: "Hits uit Zee."
Next Floyd Cramer - Java. In 1958 verscheen dit nummer op een elpee getiteld The Wild Sounds of New Orleans, een plaat vol pianocomposities. Componist Allen Toussaint was zelf verantwoordelijk voor het spelen van het nummer. Het werd in 1962 uitgebracht op het RCA-label door Floyd Cramer, die er een kleine hit mee had, terwijl het Al Hirt het opnam in 1963 en er een gigantische hit mee scoorde. Het was echter de uitvoering van Floyd Cramer die door Rob Out werd gebruikt in 1968 als filler in zijn programma "Goud van Out" op Radio Veronica.
Next Floyd Cramer - Kaapse Draai. Inderdaad een titel in het Zuid-Afrikaans en dit nummer staat onder meer op een elpee getiteld In Suid-Afrika met muziek van Jim Reeves, Chet Atkins en Floyd Cramer. "Kaapse Draai" werd op Radio Veronica in de beginjaren gebruikt voor het programma "Lion Tops" met daarbij de tekst: "Een keur van kersverse platen speciaal voor U gekozen door Tineke en vers thuisbezorgd door Leeuwenzegel-margarine." Een programma in presentatie van Tineke en Leo. Achter die laatste naam zat Rijk de Gooyer. Zoals vaker bij Veronica ging het om een gesponsord programma dat werd aangeleverd door De La Mar uit Amsterdam.
Next Floyd Cramer - On The Rebound. Dit nummer werd als filler gebruikt op Radio Mi Amigo door Rob Ronder en op Big L door Mark Roman. Michael Barrington gebruikte het als filler in zijn programma op Radio Caroline in de periode dat het station zowel op de 576 als de 963 haar programma's uitstraalde.
Next Floyd Cramer - Sweet Pea. Raspianist Floyd Cramer mnaakte zijn versie van het nummer "Sweet Pea," dat oorspronkelijk afkomstig is van Manfred Mann. Cramer's versie werd door Peter van der Hogen op Radio Dolfijn als tune gebruikt.
Next Focus - House Of The King. Werd gebruikt door Andy Archer voor zijn programma "School's out" op Radio Mi Amigo International en Caroline, een programma dat ook een aantal weken te beluisteren was op Radio Seagull. Tevens was het Mike Baker die het nummer gebruikte, hoewel niet lang want hij hield het slechts kort uit op Radio Caroline. Robb Eden gebruikte het nummer in december 1971 voor productiewerk aan boord van de MEBO II om promotie te maken voor het Oud- en Nieuwjaarsprogramma en dat onder het motto "RNI Happiness in 1972."
Next Focus - Sylvia. Het nummer kwam uit in 1972 en was voor de Nederlandse formatie, met ondermeer Thijs van Leer en Jan Akkerman, een internationaal succes. Michelle gebruikt "Sylvia" als eindtune voor haar programma "Mosterd na de Maaltijd" op Radio Mi Amigo in december 1975. Verder werd het op Radio Noordzee gebruikt door Mark Slate in een promo voor Marc van Amstel. Brian Anderson gebruikte het in zijn programma op Radio Caroline als eindtune.
Next Focus - Tommy. Gebruikt op de internationale service van RNI, ingesproken door Mark Slate, voor een promospot voor Mike Ross.
Next Foggy Joe Band - Zig Zag Dance. Gebruikt als een "filler" op Atlantis en Mi Amigo.
Next Fontenas - Jungle Flower. Dit instrumentale nummer in de uitvoering van Fontenas was in 1974 voor het eerst te horen op Radio Mi Amigo in het openingsuur van het toenmalige nieuwe station als tune van Will van der Steen.
Next Force Ten - Scotch On The Rocks. (Decca). Werd als tune gebruikt door Dick Verheul op Radio Mi Amigo en ook door Ronald Bakker in zijn programma "Wakker met Bakker" dat van zeven tot negen uur in de ochtend te horen was op Delmare. Zie ook: Beatles - Hey Jude. Ook weer een bekend nummer dat ook op Radio Delmare werd gebruikt als tune voor het programma "Time Flies."
Next Fortunes - Caroline / If You Don't Want Me Now (Decca). De A-kant van deze single van de Fortunes uit 1964 werd verkozen tot stationstune van Caroline. Het nummer werd nogmaals uitgebracht in 1965, 1973 en 1980 (Decca) en opnieuw ingezongen in 1985 (BR Music). In de jaren zeventig vertelde Tony Allan ons over dit nummer heen dat de "giant wallposter" van Radio Caroline te bestellen was via Jumbo in Londen. In 1977 werd de song op Radio Caroline gebruikt om het boek Broadcasting from the High Seas van Paul Harris te promoten.
Next Fortunes - Come On Girl. Henny Meijners stelt dat een nummer van the Fortunes is gebruikt voor een jingle op Radio Atlantis voor Rob Ronder. "Hij had een jingle en die ging 'die Robbie Ronder, der op of er onder,' met zo'n vodocor geluid (net als Peter Frampton in "Show Me The Way")." Het gaat daarbij om het nummer "Come On Girl" van The Fortunes.
Next Fortunes – I'm Still Alone. Dit nummer, geschreven door de gezamenlijke leden van de Fortunes, verscheen voor het eerst in 1966 op een eepee waarop tevens "Laugin' Fit To Cry", "This Golden Ring" en "Someone To Care" stonden. De eepee werd uitgebracht op het Decca-platenlabel. Tom Collins gebruikte het nummer "I'm Still Alone" voor de productie van de spot voor de enorm grote Veronicaposter in 1972: "Hé, hij is er de vierkleurenposter van het Veronicaschip op superformaat ..."
Next Fortunes - It's The Real Thing. Het was in 1964 dat het idee ontstond bij de Canadese tak van Coca Cola Ltd. om gebruik te gaan maken van popartiesten om hun product onder de aandacht te brengen van de jonge radioluisteraars. Als eerste artiest werd gekozen voor de jonge Canadese zanger Bobby Curtola die "Things go better with Coca Cola" inzong. Een tweede thema was "It's the real thing." Ondanks dat vele Canadese radiostations het weigerden te draaien op de radio werd het toch een succes. Curtola werd een soort van reclamepaal voor de bottelmaatschappij en verscheen door het hele land voor promotieactiviteiten. Reden genoeg voor de moedermaatschappij om het groots te gaan aanpakken. Vele zeer bekende artiesten werden bereid gevonden op hetzelfde thema een commercial in te zingen van ongeveer 90 seconden, die wereldwijd werden verspreid. Ook kregen radiostations de zogenaamde musical beds tot beschikking, waarover men bijvoorbeeld een competitie kon laten lopen. Een dergelijke instrumentale versie is er bijvoorbeeld in de uitvoering van de Fortunes. Het werd door Lex Harding op Radio Veronica gebruikt in de zomer van 1971 voor de "Hittiptoto." Ook op Radio Noordzee kwam de versie "It's A Real Thing" van de Fortunes voorbij in serie van gesponsorde programma's door de Coca Cola Company. Aan het begin van het programma was het nummer te horen met een promospot ingesproken door Karel Prior: "Kop op met Coke. Presentator Peter Holland. En dat alles onder het motto Echt is Echt, Coke is Coke."
Next Fortunes - You've Got Your Troubles. "I've got mine ..." Zo begon het couplet van de grote hit van de Britse beat-formatie The Fortunes. Een ideale "noodplaat" dus, en zo werd het nummer ook gebruikt. Keith Skues wees ons erop dat deze plaat door de deejay's van Radio London en Radio Caroline vaak op de draaitafel werd gelegd als er aan boord weer ergens gebrek aan was en er verlangend naar een tender werd uitgekeken. Voor het zelfde doel werd het nummer, aldus Tom Edwards, ingezet op Radio City.
Next Four Aces – Three Coins In The Fountain. Dit nummer is een compositie van Jule Styne en Sammy Cahn en is tevens de titelsong van een gelijknamige bioscoopfilm, die zich voornamelijk in Rome afspeelt. Beide, de film en de muziek kwamen in 1954 uit. Na het componeren van het nummer, dat maar een uur duurde, maakte Frank Sinatra de proefopname, maar de uitvoering van de Four Aces werd voor de film gebruikt. Het was in 1971 dat Hans ten Hooge op Radio Noordzee dit prachtige nummer gebruikte voor de jingle: "220 Meter, 49 meter en kanaal 44: dat zijn de drie frequenties van Radio Noordzee Internationaal, die openstaan voor uw plezier 21 uur per dag."
Next Four Dreamers - Scramble. Dit was eertijds de tweede tune van de Vereniging voor Vrije Radio op Radio Mi Amigo.
Next Four Jets - Driftin'. Een nummer dat in 1959 verscheen en Hank Marvin als componist heeft. De formatie zou niet veel later van naam veranderen in The Shadows. In 1968 begon Radio Veronica met het uitzenden van de Top 100 Aller Tijden tijdens het paasweekend. Het werd een traditie en zeven jaren later, in 1974, werd het nummer van the Four Jets gebruikt ter promotie van de Top 100 Aller Tijden, die dat jaar op paasmaandag, 15 april, werd uitgezonden.
Next Four Lads And Ray Ellis And His Orchestra - I Got The Sun In The Morning. Een prachtig lied dat voor het eerst uitkwam op de elpee Four On The Aisle op het Columbia-label in 1958. Het werd in 1961 gebruikt als programma-opener op Radio Mercur toen H. Botcher Hansen op zoek ging naar de roots van Egen Peters.
Next Four Tops - Are You Man Enough. Het gaat hier om een nummer van de Four Tops dat verscheen op het ABC Label, dus nadat de groep het Tamla Motown-label vaarwel had gezegd. Het nummer komt voor op de sountrack van de film Shaft in Africa uit 1973. De intro van het nummer is op Radio Mi Amigo in 1974 gebruikt voor de jingle: "Iedere zondag tussen 11 en 12 uur, gepresenteerd door Norbert: Radio Mi Amigo's Nederlandstalige Top 15."
Next Four Tops - Bernadette. Deel van dit nummer werd gebruikt voor de jingle: "Radio Noordzee Kilometers Muziekplezier," zoals ingesproken door Hans ten Hooge (zie ook: Kenny Clark).
Next Four Tops - Reach Out And I'll Be There. Dit was een van vier nummers die werden gebruikt te ondersteuning van een promotiespot voor "Laser Sixties Sunday." De andere drie waren: "I'm A Believer" van de Monkees, "Money Money" van Tommy James en de Shondellas en "Can't Buy Me Love" van de Beatles.
Next Fox - Love Ship. Niet alleen de soloversie van dit nummer door Kenny Young werd op Caroline gebruikt als tune en voor LA-jingles maar ook de versie van Fox, een groep waar trouwens ook Kenny Young in speelde en zong. Op de Voice of Peace werd de jingle "1540 – Nobody does it better" gekoppeld aan enkele woorden uit dit nummer. Het nummer werd daarnaast gebruikt voor de productie van een jingle op Radio Mi Amigo in 1977: "Mi Amigo en Caroline, twee stations die houden van hun luisteraars."
Next France Gall – Coeur Qui Jazze. Een hart voor Jazz. Als je zo door de eerdere opnamen van France Gall heengaat dan bemerk je inderdaad dat er een aantal links naar de jazzmuziek was. Dit nummer kwam voor op de in 1965 uitgebrachte elpee Poupée de Cire, Poupée de Son, en de titel van de elpee was gelijk aan het lied waarmee ze dat jaar het Eurovisiesongfestival won. Het nummer "Coeur Qui Jazze" werd op Radio City gebruikt voor een lange jingle die begon met: "This is the Big Sound of Britain's first and only Tower of Power, that's Radio City ..."
Next Francis Bay Et Son Orchestra - Ça Tourne Rond. Dit instrumentale nummer van het Belgische orkest onder leiding van Francis Bay werd gebruikt als tune voor "Uilenspiegels Hitparade" op Radio Antwerpen. Een wekelijks programma in productie en presentatie van Terry Brandel en was bestemd voor "teenagers, mensen met een jong hart die van hedendaagse amusementsmuziek houden." En dat in het jaar 1962.
Next Francis Bay And His Orchestra - El Negro Zumbon (Anna). Origineel afkomstig van een 15 cm LP Calling All Dancers / Fiesta op Philips in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het nummer "El Negro Zumbon" in 1966 in het openingsuur van Radio Dolfijn gebruikt om de luisteraars te informeren over het nieuwe station en haar format: "Radio Dolfijn wil Uw trouwe huisvriend zijn."
Next Francis Bay And His Orchestra - Mambo 5. Je hebt een jingle nodig en pakt twee elpees uit de kast. Allereerst de elpee Fiesta met daarop zowel "Mambo 5" als "Mambo 8" van Francis Bay uit 1960 en daarnaast de elpee uit 1962 van Herb Alpert and his Tijuana Brass met het nummer "The Lonely Bull." Een knipje hier en een knipje daar en je maakt de jingle: "Elke morgen tussen 11 en 12 uur Optimistenclub van Radio Atlantis. Dit is Frank van Leeuwen." Zie ook: Herb Alpert And His Tijuana Brass - "The Lonely Bull.
Next Francis Bay And His Orchestra - Paris. Toen ik voor de eerste keer het programma "Tom's Top Ten" uit 1963 beluisterde, zoals door Radio Mercur uitgezonden, dacht ik meteen dat het met de tune om een echte 'cha-cha-cha' ging. Perez Prado heeft het niet alleen gecomponeerd maar ook opgenomen. Echter de uitvoering door het orkest van Francis Bay haalde de studio van Radio Mercur en werd de tune van "Tom's Top Ten."
Next Francis Bay And His Orchestra - Skyliner. Francis Bay is dé naam als het gaat om bekende Belgische orkesten. Als dirigent trad hij voor België liefst 10 maal op tijdens het Eurovisie Songfestival, zeg maar de Belgische "Dolf van der Linden." Het nummer "Skyliner" werd op Radio 390 gebruikt als tune voor het programma "Scene at Six."
Next Francis Bay Big Band – In The Mood. Deze uitvoering van "In The Mood", door het orkest van Francis Bay, werd in 1962 onder meer op verschillende elpees in diverse landen uitgebracht. Het werd op Radio Nord gebruikt als tune voor het programma "Veckans Topp Annons" in de presentatie van Larsan Sörenson. Aangezien dit een Zweedstalig programma was, nemen we aan dat het nummer stond op de collectie Salute to Glenn Miller. Het Phono-label, dat deze verzameling uitbracht, werkte niet met elpees maar met muziek vanaf geluidsbanden en cassettes. Die werden in Zweden gedistribueerd door AB Europe Film.
Next Francis Goya - Café Concert. Tune van het Radio Mi Amigo-programma "Muziekmuseum".
Next Francis Goya - Maria Padilha. Francis Goya, artiestennaam van Francis Weyer, is een Belgisch gitarist, componist en muziekproducent. Hij werkte samen met internationale artiesten als Demis Roussos, Three Degrees en Vicky Leandros. Vooral bekend om zijn klassiek-achtige werkjes. Zeer succesvol in het midden van de jaren zeventig. Het nummer "Maria Padilha" werd op Mi Amigo in 1976 bij herhaling gebruikt bij een reclamespot over zijn optredens in het Circus Toni Boltini, maar tevens liep het muziekje vervolgens door om de deejay van dienst verzoekjes te kunnen voorlezen. Een "ondergrondmuziekje," zoals Marc Jacobs het noemde.
Next Francis Lai Orchestra - Made In The USA. Gebruikt als tune in het programma "Schijven voor Bedrijven" op Radio Mi Amigo in 1978.
Next Francis Lai Orchestra - The Long Walk Home. Kort maar o, zo mooi, nummer uit de Soundtrack van de film "Love Story," in de uitvoering van het Francis Lai Orchestra werd in 1971 op RNI ingezet voor promotie van de programma's het station.
Next François Rauber - Accordéon. De in 2003 overleden Rauber was niet alleen orkestleider, componist, arrangeur en acteur maar hij was tevens vaste begeleider, sinds 1953 tot aan het overlijden van Jacques Brel. Met Brel componeerde hij het merendeel van de successen van Brel. Het nummer "Accordeón" werd in de jaren zestig gebruikt als tune voor het programma "Caroline Continental" waarmee de leiding van het station adverteerders probeerde te lokken vanaf het vaste land van West Europa, met als voorbeeld Paris Match.
Next Franck Pourcel And His French Strings - Les Doigts. Een vroeg succes van Frank Pourcel, dat in 1961 op Radio Mercur werd gebruikt als tune door Hannah Rahlff en het programma "Ved du Hvad Mor."
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra - 007. Het was Gerard Smit die op de melodie van "Bond Smells A Rat" een heel lang intro insprak voor het avondprogramma "Buitengaats" op RNI, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat "Buitengaats" bekend stond als de bron van wanhoop van opvoedend Nederland. De laatste 51 seconden in de spot kwamen van dit nummer "007" in de uitvoering van het orkest van Frank Pourcel. Zie ook: John Barry - "Bond Smells A Rat."
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra - Danse Des Comédiens. Het was tussen 1863 en 1866 dat Bedrich Smetana de opera De Verkochte Bruid componeerde en daar is het nummer "Danse Des Comédiens" uit afkomstig. Franck Pourcel nam het met zijn orkest op en zo belandde het nummer ook in de studio van Radio Noordzee in Naarden. Ferry Maat maakte op deze muziek een promospot om de luisteraars naar de mobiele studio in de RAI in Amsterdam te trekken, waar van 27 augustus tot 2 september 1973 de Hi Fi Rai werd gehouden.
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra - Eloise. Op Radio Noordzee kwam op een bepaald moment op zaterdag "AD Sport en Sport Wereld." In eerste instantie werd het gepresenteerd door Alfred Lagarde en was er live sportnieuws, voorgelezen vanaf de MEBO II. Als filler hiervoor werd ondermeer het nummer "Eloise" in de uitvoering van Franck Pourcel gebruikt.
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra - Heya. Het was in de maand maart 1970 dat Klaas Vaak het programma "Oud en Nieuw" afsloot met een filler en wel het nummer "Heya" dat in 1969 de achterkant was van de single "Midnight Cowboy" in de uitvoering van het orkest van Franck Pourcel.
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra - Here, There And Everywhere. Voor een jingle voor Radio Veronica werd deze instrumentale versie van "Here, There And Everywhere" gebruikt in de uitvoering van Pourcel en zijn orkest en wel voor de jingle: "Klaas Vaak, nu ook in wegwerpverpakking."
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra – The James Bond Theme. Een steeds terugkerende thema in diverse uitvoeringen in de discografie en nu dus ook van het orkest van Frank Pourcel. Het was te horen in een enorm lange promospot, ingesproken in 1974 door Ferry Maat ten bate van een reis georganiseerd door Radio Noordzee: "Met Tony naar Tokio. Radio Noordzee gaat het onmogelijke waar maken. Een 10-daagse droomreis naar Japan, het land van de rijzende zon voor nog geen 2000 gulden ..." En de spot? Hij duurde 2.20!
Next Franck Pourcel Et Son Grand Orchestra – Tout Les Mots D'Amour. Voor dit nummer keren we terug naar de beginperiode van Radio Veronica. In die tijd liepen er gedurende vele zondagmiddagen een aantal korte programma's, waaronder het kwartiertje "Magische Toetsen" dat werd geïntroduceerd met de tekst: "U kunt vijftien minuten luisteren naar bekende melodieën van toen en van nu, gespeeld door pianist Henk Vos, met ritmische begeleiding." Aangenomen mag worden dat de ritmische begeleiding werd verzorgd door het kwartet van zijn broer Tony Vos. De intro was steevast een deel van het nummer "Tout Les Mots D'Amour", dat weer valt te herleiden naar de originele uitvoering van Frank Pourcel en zijn orkest.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - A Hard Days Night. Een instrumentale versie van het Beatlessucces, afkomstig van de elpee Chacksfield Plays the Beatles. Dit nummer werd in 1971 op RNI gebruikt als tune voor de "British Top 20," waarin ook de twee nieuwe Smashplays werden voorgesteld en eveneens de deejays "hitpicks." Het programma werd op zondagavond uitgezonden.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Bonanza. Afkomstig van de elpee Great TV Themes en een van de vele uitvoeringen van de soundtrack van de televisieserie die velen aan de buis deed kleven in de jaren zestig van de vorige eeuw. Deze versie van Frank Chacksfield en zijn orkest werd gebruikt op Radio Caroline ter ondersteuning van "Caroline Lucky Bonanza Competition," dat ondermeer werd gesponsord door "Golden Wonder Peanuts."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Ebb Tide. Een prachtig instrumentaal nummer uit 1953 en dus uit de tijd dat dergelijke easy-listening nog de hogere rangen van de hitlijsten bereikte. De Engelse pianist, organist, componist, arrangeur en orkestleider richtte in 1953 een veertig-"man"-sterk orkest op en werkte veel voor de BBC. Uiteraard destijds een prachtig platform om succes te behalen. Vic Damone had de vocale versie in de hitlijsten en jaren later zouden ondermeer The Righteous Brothers internationaal met hun versie scoren. Op Veronica werd "Ebb Tide" gebruikt in 1972 voor een spotje ten bate van de Veronica Zeilrace, die in die zomer gedurende 50 uur werd gevaren en waarvoor speciale live-uitzendingen werden verzorgd vanaf het zendschip Norderney.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Dragnet. Dit nummer is meer dan bekend van de Radio Veronica Tipparade, maar werd ook gebruikt als tune in 1995 in het programma "De Historie van de Zeezenders," een Veronica-programma in samenwerking met Jelle Boonstra, Paul de Haan en Hans Knot van het Freewave Media Magazine. Tevens werd het einde van dit nummer gebruikt op Veronica voor de eindtune bij het nieuws.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Get Back. Een prachtige instrumentale uitvoering van dit late succes van The Beatles werd gebruikt voor de opener voor "The Mike Ross Show" op RNI in 1973. Het was het eerste programma nadat op de doordeweekse dagen de Nederlandstalige service was afgesloten en dus opende de show in het Nederlands met de jingle: "Iets anders, gezellig en hitgevoelig, Mike Ross op Radio Noordzee Internationaal," waarna de presentatie in het Engels vervolgde.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Goodnight Sweetheart. De deejays van Radio 390 noemden hun station "Eve, the woman's magazine of the air." Daarom ook sloot het station de avond steevast af met het slotnummer "Goodnight Sweetheart" van Frank Chacksfield And His Orchestra. Het nummer was overigens oorspronkelijk van The Spaniels – zie ook: Frank Chacksfield And His Orchestra - "On a Clear Day."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Hitchcock Theme. Op dit nummer sprak Henk van Dorp een promo in voor de Veronica Top 40.
Next Frank Chacksfield And His Ochestra - Laura. Instrumentale versie van het nummer "Laura," waarvan trouwens ook de vocale versie werd geschreven door Frank. Dit nummer werd iedere woensdag gebruikt op Radio Mercur als tune voor het programma "Onsdagsspiloppen."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Limelight. Volgens de toen splinternieuwe technieken was het in 1967 mogelijk voor diegenen boven de 18 jaar liefde of nieuwe vrienden te vinden via de computer. Dit werd hevig gepromoot met een in huis-reclame op Radio 390 voor Compat. "Limelight" werd ingezet ter ondersteuning van de promotiespot.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Love Is The Sweetest Thing. De in 1995 overleden Frank Chacksfield had vele gaven. Ondermeer was hij pianist, componist, orkestleider en arrangeur. Tijdens zijn loopbaan heeft hij prachtige composities afgeleverd, waaronder het legendarische "Ebb Tide." Maar "Love Is The Sweetest Thing" werd op Radio 390 ingezet als tune voor het programma "Melody Fair."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - My Star (Decca). Mel Howard's tune op Radio Scotland.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - On A Clear Day (Decca). Naast "Goodnight Sweetheart" – ook van Frank Chacksfield; zie aldaar – werd ook dit nummer gebruikt als eindtune op Radio 390. Volgens John Ross Barnard werd de betreffende versie op tape aangeleverd door Frank Chacksfield zelf. Chacksfield was altijd blij als hij een van zijn opnames op de radio hoorde en hij nam ook de moeite om de deejays aan te schrijven. Als hij hoorde dat zijn muziek gedraaid werd, dan schreef hij ook weer een bedankje. Het kwam niet in hem op om de man te schrijven die hij eigenlijk had moeten bedanken, te weten programmaleider David Uden – zie ook: Frank Chacksfield And His Orchestra - "Goodnight Sweetheart."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Rawhide. Werd gebruikt voor de Veronica Nieuwstune. Hetzelfde geldt voor het thema uit de Hitchcock-films (zie boven). Ook werd het als filler na het hele uur gebruikt door Ton Vogt op Offshore 98, een station dat een paar dagen in april 1999 in de ether was vanaf de MV Morning Star in internationale wateren ten noorden van Duitsland.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Skyliner (Decca). Was naast "Wigwam" van Ted Heath Orchestra de tune van Tom Edwards op Radio City en Caroline.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - The Dick Van Dyke Show. Het thema van deze show, die tussen 1961 en 1966 ook op de Nederlandse televisie was te zien, staat op de elpee All Time Top TV Themes. Peter van Dam gebruikte deze tune op Radio Mi Amigo voor het programma "Met Peter gaat het beter."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra – The Man From U.N.C.L.E. Van origine was dit nummer een compositie van Jerry Goldsmith voor de televisieserie met de gelijke naam, die werd geproduceerd door MGM (Metro-Goldwyn-Mayer). De serie werd vanaf 1964 eerst in de VS uitgezonden door NBC en daarna ook in Europa. Een zeer populaire serie met Robert Vaughn en David McCallum in de hoofdrollen. De versie van het orkest van Frank Chacksfield, die in 1966 op het Decca-label uitkwam, werd op Radio Veronica in 1970 gebruikt voor een jingle voor het ochtendprogramma van Tom Collins op Radio Veronica: "The man at breakfast, Tom Collins."
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Theme From Peyton Place. Gedurende de kerst van 1968 had Radio Veronica een prachtig kerstprogramma waarin tijdens diverse uren een soort van Radio Cartoon werd gebracht. Tijdens het lezen van het verhaal werd als achtergrond bij herhaling "Theme From Peyton Place" gedraaid en wel in de uitvoering van het orkest onder leiding van Frank Chacksfield.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra – Ticket To Ride. Er zijn vele instrumentale versies van dit Beatles-succes en deze uitvoering van Chacksfield en zijn orkest klinkt heerlijk. Op de avond voor Kerstmis 1972 werd er in de studio van de MEBO II hard gewerkt aan de productie van een speciale spot voor het kerstprogramma dat de volgende ochtend via de World Service zou worden uitgezonden in presentatie van A.J. Beirens en Marc van Amstel. "Camping with RNI" kreeg diverse versies, waarbij één als tekst had: "You're camping in Europe now with A.J. and Marc, what else then is there to do on RNI, we got a ticket to camp we got a ticket to camp on the MEBO II." Je begrijpt dat "Ticket To Ride" voor de productie werd gebruikt.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Trains And Boats And Planes. Dit nummer is een prachtige compositie van Burt Bacharach en tekstschrijver Hal David uit 1965. Door tal van artiesten is het nummer opgenomen, waaronder Billy J. Kramer, Dionne Warwick en de Everly Brothers. De instrumentale versie van Frank Chacksfield en zijn orkest werd op Radio Noordzee in 1972 gebruikt voor de productie van een in-huis-reclame voor het blad Reizen. Leo van der Goot sprak het in en er werd volop gebruik gemaakt van geluidseffecten van trein en vliegtuig. Immers, je diende voor je op vakantie ging Reizen te lezen om erachter te komen waar je met jouw beurs het beste de vakantie kon worden doorgebracht.
Next Frank Chacksfield And His Orchestra - Wunderbar (Decca). Deze compositie van Cole Porter, onderdeel van de musical Kiss Me, Kate, werd in de uitvoering van Frank Chacksfield op Veronica gebruikt voor het maken van de jingle: "Kwart voor vier, kwart voor vier, hier een plaat voor de scholier."
Next Frank Comstock And His Orchestra - 77 Sunset Strip. Thema uit de gelijknamige televisieserie die in Amerika tussen 1958 en 1964 was te zien. Frank Comstock tekende als componist en orkestleider van zijn Big Band voor het thema uit de detectiveserie die werd uitgebracht door Warner Bros. Joop Verhoof gebruikte dit nummer een tijdje in 1976 als tune voor zijn middagshow op Radio Mi Amigo.
Next Frank Cordell - One Of Those Things. Frank Cordell was vanaf 1947 werkzaam als componist, arrangeur en orkestleider bij de BBC en "One Of Those Things" was één van zijn ontelbare composities. Dit nummer werd op Radio London gebruikt als tune voor het programma "Swinging UK" dat in 1965 werd gebracht in presentatie van John Benson.
Next Frank Cordell - The Black Bear (HMV). Werd gebruikt als stationtune voor Radio Scotland.
Next Frank Ifield - Walzing Mathilda (EMI). Radio London Coffeebreak is niet alleen verbonden met Tony Windsor maar ook met deze mooie plaat van Frank Ifield. In 1966 vervaardigden Ed Stewart, Paul Kaye en Mike Lennox voor Kerstmis een speciaal lied getiteld "Pausing With Windsor." Voor hun compositie maakten zij ook gebruik van Ifield's "Walzing Mathilda" en daarnaast nog van een onbekende versie van "On The First Day Of Christmas." Ook werd het nummer gebruikt voor de Radio 270 Australian Apple Competition in mei 1967.
Next Frank Mills - Music Box Dancer. Werd door Peter de Vries op Caroline (1979/1980) gebruikt als filler.
Next Frank Mills - Peter Piper. In januari 1980 werd dit instrumentale nummer door deejay Peter de Vries op Radio Caroline gebruikt als filler.
Next Frank Rosolini Sextet - Boo Boo De Doop. Hoogtepunten en dieptepunten zijn er in ieders leven. In dat van Frank Rosolino waren er extremen. Haalde op trombone vele successen en speelde met grootheden als Gene Krupa en Stan Kenton in de jaren vijftig van de 20ste eeuw. Pleegde op het einde van zijn leven zelfmoord, nadat hij zijn beide zonen ook had doodgeschoten. Het nummer "Boo Boo De Doop" werd op Radio Veronica gebruikt als tune van het programma: "Stichting Vrienden van Veronica." Het nummer verscheen overigens voor het eerst op LP in 1954.
Next Frank Sinatra - Are You Lonesome Tonight. Op verzoek van zijn manager Tom Parker nam de King dit nummer, waarmee jazz-zanger Gene Austin al in 1927 een hit had, in 1960 op. Sinds die tijd is het voor altijd met zijn naam verbonden. Maar ook andere grootheden waagden zich eraan. Voor een zogenaamde in-huis-reclame (Compad Computer Research) werd de uitvoering van Frank Sinatra in 1967 op Radio 390 gebruikt.
Next Frank Sinatra - Birth Of The Blues. In maart 1961 was er op Radio Veronica het programma "In naam der sterren" gepresenteerd door Tineke met een special over Frank Sinatra, ooit ook presentator van een eigen radioprogramma. Voornoemde song werd gebruikt als opener van "In naam der sterren."
Next Frank Sinatra - Strangers In The Night Het was 4 december 1966 dat "the good guys," de medewerkers van Radio Hauraki, zich groots voorstelden aan de luisteraars. Dit gebeurde middels prachtig productiewerk. Een 6 minuten durende spot: "This is radio, at least our kind of radio," werd gemaakt om de luisteraars op de hoogte te brengen van de soorten van muziek die gedurende een uitzenddag van Hauraki waren te verwachten. In die zes minuten durende promotiespot waren fragmenten van diverse nummers te horen, sommigen lang sommigen erg kort. Naast "Strangers In The Night" van Franks Sinatra waren er fragmenten van de volgende nummers te horen: Yardbirds - "Over Under Sideways Down," Bob Dylan - "Rainy Day Women," Petula Clark - "A Sign Of The Times," Ventures - "Satisfaction," Rolling Stones - "Lady Jane," Beatles - "Yesterday," Tom Jones - "It's Not Unusual," Andy Williams - "Can't Get Used To It," Nancy Sinatra - "These Boots Are Made For Walking," Beatles - "We Can Work It Out," Doris Day - "Move Over Darling," Moody Blues - "Go Now" en The Crystals - "Da Doo Ron Ron."
Next Frank Sinatra En Bing Crosby - We Wish You The Merriest. Het was Don Allen die in 1966 een prachtige spot had geproduceerd waarin hij, namens Radio Caroline, de luisteraars een vrolijk kerstfeest wenste door zowel "Caroline" van The Fortunes te gebruiken evenals enkele strofen van het lied "We Wish You The Merriest" van Frank Sinatra en Bing Crosby, een nummer geschreven door Les Brown. Het duet werd in 1964 uitgebracht.
Next Frank Zappa - Peaches En Regalia. Zappa componeerde en produceerde bepaalde muziekjes die nog niet zo gek waren om gebruikt te worden als tune. Het nummer "Peaces En Regalia" is afkomstig van de in 1969 uitgebrachte elpee Hot Rats. Het was Adriaan Jassies die het nummer als eindtune gebruikte op Radio Veronica in het nachtprogramma "Nachtklup" in juni 1971. Het betrof het uur waarin Gerard de Vries een gastpresentator voorbij liet komen op de 192 meter.
Next Frank Zappa - Take Your Clothes Off When You Dance. Een tune die je beslist niet zou plaatsen bij Frank Zappa maar hij heeft het daadwerkelijk opgenomen in 1968 en wel op Zappa's debuut-soloalbum Lumpy Gravy. Het werd door Rob Ronder in 1975 op Radio Mi Amigo gebruikt als tune voor het programma "Vliegende 50."
Next Frank Zappa And The Mothers of Invention - Lonesome Electric Turkey (Reprise K44150). Deze track verscheen in 1971 op het album Fillmore East June 1971. Norman Barrington gebruikte het als zijn tune op Radio Caroline van midden 1973 tot midden 1974. Zelf zei hij er ooit over: "I choosed it because it has a funky, cooking start, but slowly disintegrates into chaos!"
Next Frankie Valli - Grease (RSO). De instrumentale versie van dit nummer op de flipside werd op de Voice of Peace gebruikt voor de jingle: "Peace is the word." Ook werd het nummer in de eindjaren zeventig gebruikt voor een Christmas song op de Voice of Peace.
Next Frankie Valli And The Four Seasons - Go Go Go Go With Cousin Brucie Go Go (WABC Radio). Werd gebruikt voor intro-jingle voor de Rob Out-show op Veronica met de tekst "Met Robbert Out hits a gogo" en op het eind een stukje sax. De in veelvoud voorkomende woorden "Go go" werden ook nog eens verknipt tot een rondlopertje, die door dezelfde Rob Out werd gebruikt in zijn programma's op Veronica in de jaren zestig. Deze single is een echte collectors-item met een mint-waarde van liefst $250,–. Deze klassieker staat overigens ook op: Frankie Valli and the Four Seasons, "Rarities, Vol. 1" (Rhino Records).
Next Frankie Vaughn - There Must Be A Way. Een opmerkelijke notering in deze discografie. De allerlaatste Fabulous Forty van Radio London werd niet, zoals gebruikelijk, afgesloten met de nummer 1 (Tremeloes met "Even The Bad Times Are Good") maar met een speciale wensplaat van Big L voor The Postmaster General: "There Must Be A Way." De laatste Fab Forty werd uitgezonden op 6 augustus 1967 in presentatie van Tommy Vance.
Next Frans Mijts - Kant En Klaar. Bij het zien van de naam "Frans Mijts" denken velen direct aan de oprichter van The Sound Push Studio in Blaricum, ooit opgezet met geld van de directie van Radio Veronica. Maar ook aan "1-9-2 een goed idee," de prachtige jingles van Veronica destijds. Mijts heeft veel meer gedaan, onder meer de productie van vele reclamespots zoals bijvoorbeeld voor "Kant en Klaar"-meubelen. Een verre voorganger van de Ikea-bouwpakketten. Niet alleen de reclamespots werden opgenomen maar ook de basismelodie, dat op het Philips-platenlabel uitkwam. Het was Eddie Becker die het op een bepaald moment op Radio Veronica in 1969 gebruikte als eindtune voor zijn "Ook Goedemorgen."
Next Frans Van Oirschot - Just Out Of Reach / Ding Dong. Dit was de eindtune van "Skyline," wanneer Louise Quirk het programma presenteerde. Vooral in 1974 was Louise met bepaalde regelmaat in de nachtelijke weekenduren te horen op RNI. "Just Out Of Reach" is afkomstig van een solo-elpee van Frans van Oirschot op zijn steel guitar. Dat album heeft als titel Hawaian Souveniers. De plaat werd geproduceerd door Annie de Reuver. Van Oirschot nam ook veel op met de formatie Honolulu Strings. Het tevens op deze elpee voorkomende "Ding Dong (Sweet Hawaiian Chimes)" werd tevens gebruikt op RNI en wel door Louise Kirk om een promo in te spreken voor haar programma "Skyline." In werkelijkheid is Louise nooit aan boord van het zendschip van RNI geweest en sprak ze haar teksten in bij Manx Radio op het eiland Man. Don Allen nam de teksten telkens mee om ze vervolgens met de gekozen muziek tot het programma te mixen.
Next Fred Stuger - A Girl Like You. De saxofonist werd geboren als Frederik Paulus Stuger, maar afgekort naar Fred klonk het toch beter. Het nummer "A Girl Like You" werd gecomponeerd door Manfred Oberdörfer en Hans Gerg Maslener en verscheen in 1972 op het PARK-label, onderdeel van het Strengholt-concern. Als je het nummer hoort denk je meteen aan de TROS, die het als herkenningstune gebruikte. Het was Bert Bennet die het in 1973 op Atlantis gebruikte als filler.
Next Freddie & Friends – Pim Pam Pom. Dit nummer kennen we vooral van het uit Haelen afkomstige Pikkel Nikkel Orkest, dat er een hit mee had in 1973 op het Negram-label. De TROS pakte het nummer op voor een van de vele televisiecampagnes en zo werd het nummer voor dit doel opnieuw ingespeeld door Freddie & Friends. Het belandde zo op de elpee TROS TV Tunes, die in 1974 op de markt kwam en dus ook te vinden was in de studio van Radio Mi Amigo, want Stan Haag gebruikte "Pim Pam Pom" in 1977 als eindtune voor een aflevering van zijn programma "Stan Haag Vandaag".
Next Freddie King - Hideaway. Dit nummer werd ingezet ten bate van Robbie Dale's Diary op Radio Caroline South, een programma waarbij overigens Keith Hampshire als tweede man fungeerde.
Next Frederick Fennell - Italian Street Songs. Van dit nummer is te melden dat het afkomstig is van een LP uit 1961 op het Mercury Label met als titel Frederick Fennell conducts Victor Herbert. Het nummer werd in ieder geval door Tineke en Eddy Becker op Radio Veronica tijdens de speciale Kerstuitzendingen in 1968 gebruikt als filler op naar het hele uur.
Next Frederick Mercier - Pacific. Werd door de Franstalige service van Mi Amigo gebruikt als tune en op dezelfde zender in 1976/1977 als een "filler" door het live team.
Next Free - Allright Now. Werd op Veronica in 1973 verknipt voor een jingle ten bate van de actie "Veronica moet aan land". Het werd gebruikt voor de jingle: "Veronica, schrijf naar Den Haag."
Next Free - Little Bit Of Love. Tony Allen sprak diverse Loving Awareness-promo's in, de één nog mooier dan de andere. Voor de productie van de spot "La habit grows and grows" gebruikte Tony in 1976 het nummer "Little Bit Of Love" van de Britste formatie de Free.
Next Free - Wishing Well (Island). Ook één van de nummers die Adje Bouman voor zijn ABTT gebruikte.
Next Free Pop Electric Concept - Pish Pshaw! Het was Cees Man in't Veld die dit nummer bij Veronica gebruikte.
Next Fresh - Borstal Theme. Dit is het eerste nummer van de elpee Fresh Out Of Borstal. Vrij vertaald kun je zeggen: Fris vertrokken uit de jeugdgevangenis. De elpee met die titel kwam in 1970 uit op het RCA-label en was een productie van Simon Napier en Ray Singer voor A Rockin Horse Productions. Het nummer "Borstal Theme" werd door Will Luikinga gebruikt als tune voor "Nachtklup" op Radio Veronica.
Next Freiheit - Keepin The Dream Alive. Uit dit nummer van de band die met haar Duitstalige songs bekend werd als Münchener Freiheit, werden prachtige jingles gemaakt voor Caroline in de jaren 1988 en 1989. De song diende ook ter ondersteuning van de video "Caroline into the Seventies" van EAP.
Next Fresno - The 30's And 60's. Eindjaren zeventig was er een firma in Fresno Californië die vier elpees uitbracht in evenzovele kleuren – roze, groen, blauw en geel – onder de titel "The 30's and 60's." De platen bevatten productiemuziek en geluidseffecten. Van een van die elpees komt het deuntje dat Charlie Wolfe op Laser 558 gebruikte zijn "Euroseige News Items" evenals de lachjes die hij altijd gebruikte. Ook bij Radio Caroline zijn deze platen in de jaren tachtig gebruikt, ondermeer voor de nieuwsroffels en een promo om te adverteren op Caroline.
Next Frijid Pink - Tired Of Waiting For You. Een aanloop naar de Lex Hardingshow in 1970 werd vooraf gegaan met de wel overbekende zeemeeuwgeluiden van Radio Veronica en fragmenten van Love met het nummer "Doggone," King Crimson - "Cat Food," de Flock - "Tired Of Wating For You," Frijid Pink - "House Of The Rising Sun" en de Who met "The Seeker." Een doorsnee dus van de muziek die Harding in zijn programma destijds ten gehore bracht.
Next Frits Stein - Hot Pants Polka. Een klassiek voorbeeld van Hollandse volksmuziek op accordeon. Frits Stein heeft in de zestiger jaren een LP mogen opnemen bij CNR, maar brak nooit door. Het is zo zeldzaam dat het nooit officieel op een cd is verschenen. Dit nummer werd door Tom Collins in 1970 op Radio Veronica als filler gebruikt.
Next Frivolous Five - Spanish Flea. Een obscure LP met allemaal composities die voorheen door Herb Alpert en zijn Tijuana Brass werden opgenomen kwam in 1966 uit. Verder is er niets te vinden van deze formatie die af en toe lekker uit de toon aan het spelen was. Het nummer "Spanish Flea" werd door Barry Knight op Radio Hauraki gebruikt als begintune voor zijn programma.
Next Frivolous Five - Tijuana Taxi. Een obscure LP met allemaal composities die voorheen door Herb Alpert en zijn Tijuana Brass werden opgenomen kwam in 1966 uit. Verder is er niets te vinden van deze formatie die af en toe lekker uit de toon aan het spelen was. Het nummer "Tijuana Taxi" werd door Barry Knight op Radio Hauraki gebruikt als eindtune voor zijn programma.
Next Fugain Et Le Big Bazar - Attention, Mesdames Et Messieurs. Dit nummer opent het eerste album dat de Franse zanger Michel Fugain en zijn groep in 1972 uitbrachten. De beginregels luiden: "Attention, mesdames et messieurs, dans un instant on va commencer. Installez-vous dans votre fauteuil bien gentiment." Dit stuk werd begin 1978 op Radio Mi Amigo gebruikt voor de promos voor de "Costa Brava Drive In Show".
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes