Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5G

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Garnets - Guy Marks
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Garnets tot Guy Marks.

Next Garnets - Daddy's Coming Home. Toen de gebruikelijke rondloper voor Norbert voor de promotie van de drive-in-show van Radio Mi Amigo (zie Max Greger en "American Patrol") niet lang genoeg was, pakte hij de intro van "Daddy's Coming Home" om alle informatie kwijt te raken in zijn programma.
Next Gary Blake And His Music - Tequila. Wereldwijd was dit nummer een hit van de formatie "The Champs," maar deze uitvoering uit 1965 mag er zeker ook zijn. Het staat op de LP Sounds Like Swingin' die op EMI uitkwam. De versie van Gary Blake werd gebruikt als tune voor de Rufad Radio Show, een programma in 1972 op Radio Noordzee dat iedere doordeweekse dag eruit ging tussen 6 en half 7 in de ochtend. Het was een programma van en voor de warme bakker, gesponsord door de firma Ruitenberg uit Amersfoort. De presentatie was in handen van Meta de Vries, die tevens werkzaam was voor de AVRO.
Next Gary Blake And His Music - Wooden Heart. Afkomstig van het album Big Bands International 3 ("Big Bands Dancing"). Het nummer werd ooit gebruikt door Alan Black op Radio 355.
Next Gary Glitter - I Love You Love Me Love. In februari 1974 werd er een ruim 8 minuten durend item uitgezonden via de internationale service van Radio Atlantis. Daarmee namen Steve England en zijn collega's niet alleen de Marine Offence Act op de hak, maar ook pretendeerden zij het Amerikaanse station WMOA uitzendend vanaf de Noordzee te zijn. Hiervoor werden drie nummers gebruikt, te weten: André Brasseur met "The More I See You," Lloyd Charmers met "Bang Bang Lulu" en Gary Glitter met "I Love You Love Me Love."
Next Gary Glitter - Rock And Roll Rock, Part 1. Met deze single op de draaitafel werd aan boord van de MV Magdalena van Radio Mi Amigo 272 in 1979 een jingle gemaakt voor het programma Stuurboord, waarin vaak alles goed ging, maar meestal ook veel fout ging.
Next Gary Moore - Hurricane. In 1979 werd op Radio Caroline een tune gemaakt om de verschillende optredens van de Caroline Roadshow te kunnen aankondigen. Daarvoor werden niet minder dan drie stevige rock songs aan elkaar geklonken. Voor het eerste gedeelte werd leentjebuur gespeeld bij "We Will Rock You" van Queen. Het middengedeelte werd geleend uit "Free Bird" van Lynyrd Skynyrd. Zo'n 55 seconden later volgt dan het outro van "Hurricane" van Gary Moore. Pas op: draai deze tune niet voor het slapen gaan. Een bak herrie gaat als een orkaan door de speakers. Zie ook: Queen - "We Will Rock You" en: Lynard Skynyrd - "Free Bird."
Next Gary's Gang - Keep On Dancin'. Muziek van een groep uit New York, die een combinatie speelde van disco, funk en rhythm and blues en met dit nummer zowel in Amerika als Europa scoorde. Ton Schipper gebruikte het nummer voor de productie van een promo voor de Mi Amigo drive-in-show. In "Keep On Dancin'" zit ook het fluitje en zo dat Ton gebruikte voor deze spot, die overigens gemaakt is op woensdag 27 juni 1979, net voor de opname van het openingsuur dat toen ook werd opgenomen.
Next Gebroeders Brouwer - Michael. Dit nummer is gecomponeerd door Bart van der Post en Peter Mulder van de Makkers en werd uitgevoerd door Wilma en de Makkers. Maar, dat is niet de enige versie. Na enig zoekwerk op het Elf Provinciën-label bleek er namelijk ook een instrumentale versie te bestaan, en wel van de Gebroeders Brouwer. Deze versie werd door Erik Post en Gerard Smit gebruikt voor het inzingen van het Buitengaatslied dat in de laatste weken van het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee in 1974 bij herhaling werd gedraaid.
Next Gene and the Esquires - Space Race. De spookachtige geluidjes uit dit nummer werden gebruikt voor de ABTT op Radio Veronica.
Next Gene Latter - Main Theme The Saint. Gebruikt voor een jingle op Radio Atlantis.
Next Gene Latter And The Shake Spears - Lucifer (EMI). Deze Vlaamse formatie werd door Mozes van den Berg op Radio Atlantis verkozen om de tune te leveren voor het programma "Muziek voor Eva".
Next Gene Page - Satin Soul. Dit nummer werd gebruikt als tune voor het programma "School's Out" op Radio Mi Amigo. Let vooral op de eerste orgelriedel die afwijkend is van de uitvoering door het Barry White Orchestra.
Next Gene Pitney - Liberty Valence. Instrumentale intro werd gebruikt voor jingle ten bate van Hans ten Hooge op RNI: "We nemen U mee naar de kleedkamer van Radio Noordzee ..."
Next Gene Vincent - Be Bop A Lula. In mei 1973 maakte Mike Ross een fraaie promo voor de Rock'n'Roll Show van Brian McKenzie op RNI. Hij gebruikte daarvoor drie klassiekers: "C'mon Everybody" van Eddy Cochran, "Honey Don't" van Carl Perkins en "Be Bop A Lula" van Gene Vincent.
Next General Lafayette - For The Girl Who Couldn't Find Love (Plaza 102). Dit nummer werd op Radio Caroline sterk geplugd en daarnaast ook nog eens gebruikt als "filler" bij het nieuws.
Next General Public - Dishwasher. Voor een breed publiek werd dit nummer gebruikt door Mark Mathews en Mark Stam van respectievelijk Radio Caroline en Radio Monique als een filler in hun gezamenlijke international breakfastshow op beide stations in de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Next Genesis - Dancing With The Moonlit Knight. Een nummer afkomstig van de uit 1973 stammende elpee Selling England by the Pound. "Dancing With The Moonlit Knight" werd op Laser 558 gebruikt voor de promospot "Laser Kontiki America Getaway giveaway."
Next Geoff Love's Big Disco Band - Battlestar Galactica. Dit nummer werd gebruikt als tune voor de Belgische Nationale Hitparade op Radio Caroline in 1979.
Next Geoff Love's Big Disco Band - Star Wars (van de elpee Close Encounters of the Third Kind, MfP). Benut als achtergrondmelodietje bij de presentatie van de Belgische Nationale Hitparade in 1979/1980 door Sebastiaan Peeters.
Next Geoff Love And His Orchestra - Alias Smith And Jones. Dit is het thema van de gelijknamige televisieserie die in de periode 1971 t/m 1973 werd opgenomen en ondermeer zeer populair was in Engeland. De compositie is van Billy Goldenberg en het werd op een verzamelelpee in 1971, met andere thema's uit televisieseries, door het orkest van Geoff Love uitgebracht. Aan boord van de MEBO II had men vrij snel een exemplaar en gebruikte A.J. Beirens het nummer als filler bij het voorlezen van luisterpost in RNI Goes DX.
Next Geoff Love And His Orchestra - Hallelujah Gathering (Columbia). Dit nummer lijkt verdacht veel op de Big L Theme. Het heeft er dus wel iets van weg dat Geoff Love creatief leentjebuur heeft gespeeld. Hoe het ook zij, Jerry Super Leighton gebruikte als een van zijn beide herkenningstunes op Caroline North. Verder werd het in 1964 door Gerry Kemp als tune gebruikt in "The Continental Hour," een programma met internationale reclame, zelfs Nederlands – zoals voor Coldrex tegen verkoudheid. Kemp draaide verzoekjes voor luisteraars uit Duitsland, Frankrijk en Nederland en sprak, hetzij gebrekkig, al deze talen.
Next Geoff Love And His Orchestra - How The West Was Won. Tune van het programma van de Vereniging voor Vrije Radio op Radio Mi Amigo. Het werd daarnaast door Terry Davis gebruikt in het programma Swinging Europe op RNI. A.J. Beirens gebruikte het nummer ook voor het item: "RNI's Grandtour Takes You Stateside," waarin hij wekelijks in zijn DX-programma op RNI aandacht besteedde aan nieuws op het radiofront uit Amerika en Canada.
Next Geoff Love And His Orchestra - The Magnificent Seven. Ongetwijfeld onder de Daffy Don Allen kenners schiet zijn naam te binnen bij het aanhoren van dit nummer, want hij gebruikte deze versie van de herkenningsmelodie van John Sturges' film als filler in zijn programma's op Caroline als wel RNI.
Next Geoff Love And His Orchestra - Theme From The French Connection. Dit nummer werd in juli 1973 door Peter van Dam op Radio Atlantis gebruikt voor het produceren van de prachtige jingle: "Wie U ook bent en waar U ook gaat, U hebt muziek nodig. En de muziek die U wenst wordt geleverd door Radio Atlantis ..." Geoff Love kreeg eind jaren vijftig en begin jaren zestig vooral bekendheid onder een pseudoniem toen hij met zijn "Manuel And His Music Of The Mountains" menig easey-listening-album opnam.
Next Geoffrey Prowse - The Perfumed Garden Blues or John Peel's Lament. Deze song was speciaal vervaardigd voor de bekende John Peel Show, de "Perfumed Garden," op Radio London en wel voor de laatste shows van maandag, 7 en 14 augustus 1967. De complete tekst luidde als volgt: "I was sittin' at my radio, alone and feeling blue / When over the airwaves, there came a sound so true / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / A song so soft and gentle, came into my brain / I listen very slowly, it's a number by the Jefferson Airplane / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / He blew my mind ... the lovin' kind ... makes everything so fine, fine, fine / I really feel for the tender lovin' tunes the DJ spins / He played the Mothers of Invention and the Velvet Underground / He played some freaky music from the Zodiac Cosmic Sounds / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away / Lookin' dark and gloomy, what am I gonna do? / Between those same grand hours of twelve 'til two / It's gonna be a sad, sad, day when the Perfumed Garden wilts and dies away."
Next George Baker Selection - Mama Oh Mama. Op de Eerste Kerstdag van 1971 lieten op Radio Veronica George Baker en zijn Selection een muzikale kerstwens horen. Ze gebruikten daarvoor de intro van "Mama Oh Mama" met de gezongen tekst: "Kerstfeest maakt ons allen steeds blij. Kerstfeest is voor jou en mij, we wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar; kerstfeest is voor jou en mij." Zie ook: Corry - Hoog Daar In De Hemel; Peter Koelewijn - Kom Van Dat Dak Af.
Next George Baker Selection - Oh Magdalena. Op 12 augustus 1979 kwam er een nieuwe ploeg aan boord van MV Martina, het toenmalige zendschip van Radio Delmare. Eigenlijk kan men spreken van een enteringsploeg, daar men besloten had de organisatie - zonder één vorm van overleg met de eigenaren, voort te zetten. Rond die tijd was er ook een ander zendschip actief geworden, de MV Magdalena van Radio Mi Amigo 272. Speciaal voor de collega's van dit schip werd dan ook in het eerste programma van Kees Kaas Mulder een ode gedraaid voor de collega's van Radio Mi Amigo 272 via het nummer "Oh Magdalena."
Next George Baker Selection - You're The Only One For Me (EMI). Speciale jingle-versie uit de Soundpush Sessies van bekende Nederlandse artiesten uit 1971 voor Radio Veronica: "You're the only one for me Veronica." Het nummer is ook nooit op plaat uitgebracht.
Next George Barnes - Guitars Galore (Mercury LP CMS 18079 uit 1961). Dit was de tune van het programma "Stan Haag Vandaag" op Veronica en Mi Amigo.
Next George Benson - Breezin'. Tune van het programma Zondagmiddagmatinee op Radio Caroline in de periode 1979/1980. Werd ook op Mi Amigo gebruikt als een filler in de top 50. In de Scholieren Top-10 op Radio Mi Amigo maakte daarnaast Frans van der Mast gebruik van dit nummer en wel als filler.
Next George Benson – Being With You. De in 1943 geboren George Washington Benson, zoals hij voluit heet, heeft ons prachtige muziek gebracht waaronder kassuccessen als "Give Me The Night" en "Breezin'". In 1983 kwam de elpee In Your Eyes uit, waarop ondermeer "Being With You". De prachtige instrumentale versie werd op de Voice of Peace in 1988 gebruikt als tune voor het programma "Night Beat".
Next George Cash – Splat George. Cash was de naam van een popgroep uit Amsterdam, in 1967 opgericht. In het oprichtingsjaar is een zekere Todje de zanger van de groep, Paul Janssen de basgitarist, Herman van Boeyen de drummer en Marco Klein de toetsenist. In 1969 en 1970 scoort de groep samen met zanger Johnny Frederiksz twee hits, waaronder de single "Nightingale" / "Splat". De B-kant "Splat" verschijnt op de draaitafel bij Radio Veronica in 1969 als eindtune voor het programma "Help (Er Zit een Olifant in de Tram)," dat werd gepresenteerd door Henk van Dorp. Trouwens, Ad Bouman was de producer van de single.
Next George De Fretes En Zijn Suara Istana - Mooi Ambon. De in Bandoeng geboren De Fretes maakte in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw tal van platen met verschillende formaties, waaronder zijn Suara Istana. Zowel Hawaï-getinte muziek als ook Krontjong-muziek bracht hij met zijn groepen ten gehore. "Mooi Ambon" was de eindtune van het programma "Radio Sinar Sang Surya", waarin Suhandi zich op Radio Veronica vooral richtte op luisteraars van Indische en Indonesische afkomst.
Next George Evans - Manhattan. Dit nummer werd gebruikt op 390 als tune voor: "Radio 390 takes you stateside."
Next George Harrison - Ding Dong. Het instrumentale deel van dit nummer werd in 1976 gebruikt voor de promospot ten bate van de International All Time Top 100, die op Nieuwjaarsdag 1977 op Radio Caroline werd uitgezonden.
Next George Harrison, Ravi Shankar - Introduction / Bangla Dhun. Naast het gebruik van een tragisch klassieke opname uit 1957 die door Leo de Later op Veronica in 1974 werd ingezet voor een Veronica newsflash, waarin hij meedeelde dat de Adje Bouman Top Tien werd vervangen door de Alternatieve Boord Top Tien, gebruikte hij ook andere muziek. Vervolgens gaf hij uitleg hoe die top 10 was samengesteld, waarbij hij delen van het Concert voor Bangladesh met George Harrison gebruikte en wel een deel van "Introduction" als ook een deel van het nummer "Bangla Dhun."
Next George Martin Orchestra - A Hard Days Night. Werd gebruikt door Lex Harding en Tom Collins als tune voor hun wekelijkse Beatles-show op Radio 227.
Next George Martin Orchestra - All My Lovin'. Staat al vermeld in de discografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook als filler werd gebruikt op naar het nieuws in Klaas Vaak's Fiasco op Radio Veronica in 1973.
Next George Martin Orchestra - All Quiet On The Mersey Front (Parlophone). Deze welbekende Beatles-producer stond garant voor de compositie die Bob Leroi (Radio City) tot één van zijn beide tunes verkoos.
Next George Martin Orchestra - And I Love Her. Op Radio Veronica werd dit instrumentale nummer gebruikt voor het inzingen van een liedje in zowel het Nederlands als het Engels door Tom Mulder (Klaas Vaak).
Next George Martin Orchestra - Another Girl. Deze track werd door Klaas Vaak op Veronica gebruikt als een filler. Het werd ook gebruikt voor de promotie van Sound of the Stars, een LP geproduceerd door Tommy Vance. Het was in maart 1966 te horen op Radio Caroline North.
Next George Martin Orchestra - From Me To You. De instrumentale bewerking van dit Beatlesnummer werd op Radio Caroline in 1966 gebruikt door de deejays als filler onder de dagelijkse verslaggeving van de reis van de Beatles door de VS, door Jerry Super Leighton. In 1966/1967 diende het ter ondersteuning van de Caroline Free Petrol Promotion. Daarnaast was het – hoe kan het ook anders – de tune van het gelijknamige programma op Radio 390, dat werd gepresenteerd door Jonathan Hall.
Next George Martin Orchestra - Help! Het door het orkest van George Martin uitgevoerde Beatlesnummer "Help!" werd gebruikt op Radio Caroline South om aandacht te besteden aan het gegeven dat de onderneming Barry Gardner Ltd. voor de duizendste keer adverteerde op het station. Raar gegeven is dat het gebeurde op de dag dat het merendeel van de Britse zeezenders uit de ether verdween, 14 augustus 1967.
Next George Martin Orchestra - Help! - Soundtrack. De Amerikaanse soundtrack van de film Help!, die werd uitgegeven door platenmaatschappij Capitol, begint met een titelloos James Bond-achtig riedeltje. Het werd door Tom Collins gebruikt op Veronica ten bate van een spot voor de wekelijkse Beatles-show in het begin van de jaren zeventig. Het werd daarnaast ook gebruikt voor de Veronica-jingle "Van 12 tot 2 uur non stop muziek."
Next George Martin Orchestra - I Want To Hold Your Hand. George Martin maakte met zijn orkest ook een uitvoering van "I Want To Hold Your Hand". In 1972 gebruikte Tom Collins het nummer als tune toen hij vervanger was voor Rob Out in "Goud van Out" op Radio Veronica.
Next George Martin Orchestra - Itchycoo Park. Uiteraard kennen we dit nummer uit de jaren zestig van de vorige eeuw in de uitvoering van The Small Faces. Maar in de Abbey Road studio in Londen werd ook een instrumentale versie opgenomen door een orkest onder leiding van George Martin, die uiteraard zijn eigen arrangementen aan het nummer had toegevoegd. Deze uitvoering werd gebruikt voor de jingle "Yes friends, this is the Terry Davis show and Radio Northsea International and here is the big man himself with just a few facts and figures," het nummer vervolgens uitlopend als een filler.
Next George Martin Orchestra - Pepperland (Apple). Werd gebruikt als opener voor de "Beatles Story". Het staat op de elpee Yellow Submarine (The Soundtrack). Zie van hetzelfde orkest in dit verband ook: "I Want To Hold Your Hand" en "Yellow Submarine".
Next George Martin Orchestra – San Monique. Een heerlijk instrumentaaltje dat voorkomt op de originele soundtrack van de James Bond-film Live and Let Die uit 1973. "San Monique" werd op Radio Delmare in 1979 ingezet voor een zeer vals gezongen liedje met de tekst "Ben jij al lid van onze clan ... sluit je dan aan bij de Delmare-krant."
Next George Martin Orchestra - Scrambled Eggs (Yesterday). Radio 310 was een soort van grap van het team van Radio City. Er werd in mei 1966 net gedaan of de luisteraar te maken had met testuitzendingen van een nieuw station. Radio 310, zo vertelden de programmamakers, had ook een eigen stationtune. Daarna werd het nummer "Srambled Eggs" gedraaid dat een instrumentale versie is van de Lennon-McCartney compositie "Yesterday." Paul McCartney die eerst de muziek en daarna pas de tekst schreef, gaf zijn fameuze compositie aanvankelijk de titel "Scrambled Eggs," oftewel "Roerei" mee. In de titel van Martin's versie zit dus een knipoog naar het origineel.
Next George Martin Orchestra - The Niagara Theme. In 1965 kwam dit nummer, gecomponeerd door George Martin, op single uit als achterkant van een instrumentale uitvoering van "I Feel Fine." Op Radio Caroline was in die periode een oproep voor mannelijke modellen die geld konden verdienen door te poseren voor professionele fotografen voor ondermeer gebruik in tijdschriften en in televisieprogramma's. Voor het maken van deze spot werd de "The Niagara Theme" gebruikt. Op de uitloop van de commercial sprak Keith Hampshire ook nog eens een commercial in voor een typecursus met gebruik van elektrische machines. Bij de commercial werd "Caroline Box 1, London W1" als adres gebruikt.
Next George Martin Orchestra - The Night Before. Werd door Alan Clark op Radio City gebruikt bij de zaterdagse afleveringen van de "Five by Four Show," waarbij om en om een plaat van The Rolling Stones en The Beatles werd gedraaid.
Next George Martin Orchestra - Theme One (EMI/United Artist). Speciaal door Martin gecomponeerd in 1967 voor het toen nieuwe station BBC Radio One. Klaas Vaak gebruikte het vaak als afsluiter van zijn nachtprogramma's toen Veronica nog op de 192 zat. Verscheen ook als promotieplaat op plastic plaatje.
Next George Martin Orchestra - There's A Place. Veel van het werk van de Beatles is door producer George Martin met zijn orkest ook in een instrumentale versie opgenomen, zo ook met het nummer "There's A Place." In 1967 verhaalde Johnny Walker in oktober over het begin van zijn loopbaan en als achtergrondmuziek gebruikte hij daarvoor de uitvoering van dit nummer door George Martin en zijn orkest.
Next George Martin Orchestra - Yellow Submarine (EMI/United Artist). Dit nummer werd in 1974 gebruikt voor een tune door Andy Archer en Peter Chicago, toen zij voor die zender enkele "Beatles Specials" verzorgden. Deze uitvoering werd daarnaast gebruikt als tune voor "The Beatles Story" op Radio Veronica. Zie van hetzelfde orkest in dit verband ook: "I Want To Hold Your Hand" en "Pepperland".
Next George Shearing - Promises, Promises. George Shearing werd in 1919 geboren in Battersea – een wijk van Londen – en overleed in 2011 op 91-jarige leeftijd. Talloze elpees heeft hij opgenomen en meer dan 300 composities van zijn hand zijn door hem en andere vertolkt. Vooral het nummer "Lullaby Of Birdland" kreeg internationale erkenning. Het nummer "Promises, Promises" werd in 1971 door Hans ten Hooge gebruikt als filler in het programma Driemaster op RNI.
Next Georges Chatelain En Hervé Roy - Special Sprint. Dit nummer is afkomstig van de elpee Vitesses uit 1969 uitgebracht door BMG Production Music uit Frankrijk. Een elpee met een aantal nummers gespeeld in diverse variaties. Fervente luisteraars van Hilversum 3 en de "Daverende Dertig" zullen het nummer meteen herkennen als zijnde de tune die door Felix Meurders een tijd lang werd gebruikt. Maar herkenbaar was het ook voor fervente Veronica-luisteraars, want in 1972 werd het gebruikt voor de productie van een commercial gericht op de Vlaamse luisteraars: "Lengte en Punten Shampoo."
Next Georges Chatelain En Hervé Roy - Super Slalom. Dit nummer is afkomstig van de elpee Vitesses uit 1969 uitgebracht door BMG Production Music uit Frankrijk. Een elpee met een aantal nummers gespeeld in diverse variaties. Het nummer "Super Slalom" werd in de huisstudio van Ad Petersen (Ad Roland) in 1973 ingezet voor de productie van de jingle "Mi Amigo's Lieveling".
Next Georges Chatelain En Hervé Roy - Voix Du Roy. Andermaal een nummer van dit Franse duo afkomstig van de elpee Voix. Ook hierop een paar nummers aan productiemuziek in diverse uitvoeringen en lengtes. De dertig-seconden versie van "Voix du Roy" werd ingezet op Radio Mi Amigo voor de productie van de spot: "Geen enkel radiostation in de Benelux bereikt dagelijks zoveel luisteraars als Radio Mi Amigo Internationaal. Juist daarom is adverteren op Radio Mi Amigo een aantrekkelijke zaak. Voor info kunt U zich wenden tot ons kantoor in Spanje." Waarna telefoon- en telexnummer volgden.
Next Georgie Fame And The Blue Flames - Green Onions (Columbia). Werd op Radio Sutch gebruikt als tune. Tevens was het te horen als intro van de allereerste jingle die werd gebruikt door Carl Conway: "This is Caroline on 199." Het nummer werd ook op Radio City als stationstune gebruikt.
Next Georgie Fame And The Blue Flames - I Love The Life I Live (Polydor). Een nummer afkomstig van het album Yeah Yeah uit 1964 en geschreven door Willy Dixon. Dat Caroline iets had met Georgie Fame – Ronan richtte Caroline op om zijn eigen formaties waaronder die van Georgie te pluggen – mag blijken uit het feit dat de outro van deze plaat werd gebruikt voor de eerste Caroline News-jingle. Op Radio London werden de meest fantastische spotjes al gemaakt door de jonge Kenny Everett. Zo was er een waarin hij Tony Windsor promootte: "I listen to the TW show, darling, it's just one long lash up coffee break ..." De geluiden aan het begin zijn niet te plaatsen maar het einde van de spot is de outro van het nummer "I Love The Life I Live" van Georgie Fame and the Blue Flames duidelijk te horen.
Next Georgie Fame And The Blue Flames - Last Night. De laatste track van het album Sweet Thing uit 1966. Ross Randell, oftewel Alan West, gebruikte deze tune op Radio 270 op 14 augustus 1967 als "talkover". Hij gaf daarbij aan dat hij eigenlijk Charlie Barnet's "Skyliner," een van zijn vele vaste tunes, had willen laten horen, maar dat hij die niet had kunnen vinden. Deze was, dacht hij, net zo goed.
Next Georgie Fame And The Blue Flames - Outrage. In 1965 werd dit instrumentale Hammondorgel-nummer door Georgie Fame opgenomen op het Columbia label. Phil Jay, deejay van Radio City, pikte het vrijwel direct op en gebruikte het als tune voor de "Discomania Show." Erbij kan worden aangevuld dat Roger Day het nummer als filler gebruikte op Caroline International.
Next Gerard Cox - Niet In De Auto. Werd bij Veronica gebruikt voor een jingle in de Adje Bouman Top Tien.
Next Gerry Allen Trio - Fuzzy Duck. Andermaal een tune zoals gebruikt door Tony Brandon op Radio London.
Next Gerry And The Pacemakers - Don't Let The Sun Catch You Crying (Columbia). Dit Mersey Sound nummer werd door Mi Amigo gebruikt als het station in de avonduren via de 272 uit de ether verdween.
Next Gerry Mulligan - Night Watch. Hij zal het zichzelf misschien niet meer herinneren maar in april 1966 werd door Emperor Rosko dit nummer gebruikt in de Caroline Countdown of Sound als achtergrond toen hij een overzicht gaf van de programma's die op die dag nog zouden volgen op Radio Caroline South. Het was de cool-jazz-artiest Mulligan die de gelijknamige elpee uitbracht op United Artists.
Next Gershon Kingsley - Hey Hey. Op Veronica werd dit nummer van Kingsley gebruikt voor het programma Telesport met Barry Zand Scholten. Zie ook: Perrey And Kingsley - The Moog: Hey Hey.
Next Giampiero Boneschi - Lucky Day. Mede dankzij Ton Schipper zelf is decennia na het gebruik bekend geworden welke tune hij had voor het programma "Tussen wal en schip," dat hij in de jaren zeventig van de vorige eeuw presenteerde op Radio Mi Amigo. Het is afkomstig van de Italiaanse componist, arrangeur en orkestleider Giampiero Boneschi. Het komt van de LP Latin Fever. Intensieve volger van Mi Amigo is Theo van Halsema die ons meldde dat Stan Haag het voor het programma "Tussen wal en schip" dit nummer ook al gebruikte sinds 1 december 1977. Hij presenteerde het slechts twee weken, waarna Ton Schipper de presentatie van het programma van Stan overnam.
Next Gibsons - It's All In The Magic Book. Zowel op Caroline North als Caroline South in 1967 gebruikt ter promotie van het boek "Caroline" door John Venmore Rowland.
Next Gilde Duo - Mühle Im Schwarzwald. Dit deuntje werd gebruikt in het sportprogramma van Radio Mi Amigo dat in de midjaren zeventig van de vorige eeuw enige tijd was te beluisteren. In het programma was er namelijk een sportquiz in presentatie van Nobert, waar het Gilde Duo te horen was met dit nummer als begeleiding van de quiz.
Next Gino Et Lucille - Amor Amor. Een betrekkelijk onbekende uitvoering van dit overbekende nummer dat als filler werd gebruikt. In dit geval in een aflevering van "Baken 16" op Radio Mi Amigo waar Frank van de Mast "Amor Amor" naar het hele uur toe gebruikte. Het nummer is, zo blijkt na een lange speurtocht, van Gino Cudsi en Lucille Bailly, afkomstig uit Frankrijk, die dit nummer in 1977 op het Sonette-label opnamen.
Next Gino Vanelli - Love Of My Life. Dit nummer werd gebruikt voor een jingle op Radio Mi Amigo over "de pijnklank" destijds ingesproken door Hugo Meulenhof. En, op Radio Caroline sprak Stuart Russell er een spot op in: "The first, and the only album station in Europe, this is Radio Caroline."
Next Giorgio Moroder - Chase. Werd op Caroline gebruikt als tune van het programma "Scheepsplaat".
Next Giorgio Morodor - Mah Na Mah Na. Dit is de originele uitvoering van de Italiaan Giorgio Morodor van het nummer "Mah Na Mah Na." Het werd door Chrispian St. John ingezet op RNI in 1971 als een filler op naar het nieuws op het hele uur.
Next Giorgos Zambetas - Ta Louloudia. Wat kwam die inhuis-reclame toch vaak voorbij op Radio Noordzee, ingesproken door Jan van Veen: "Vreemd dat van de zes miljoen Nederlanders die jaarlijks op vakantie gaan er nog zovelen zijn die zich niet of nauwelijks laten voorlichten." Het ging om het tijdschrift Reizen dat werd uitgegeven door Strengholt die ook eigenaar was van Radio Noordzee. Giorgos, ook wel George genoemd, was een bazoekiespeler afkomstig uit Athene.
Next Gil Trythall – Yakety Moog. Dit nummer is een bewerking van "Yakety Yak", gecomponeerd door Booth Randolph en James Q Rich. De moog-versie van Gil Trythall kwam als single uit, met op de achterkant "Foggy Mountain Breakdown" en wel op Athena Records. Aangenomen mag worden dat Eddy Emmery (Eddie de Boeck) op Radio Mi Amigo dit nummer eenmalig gebruikte als tune, want hij deed een country-special in februari 1974. In maart van dat jaar werd hij als presentator aan de kant gezet wegens financiële onkunde.
Next Gisha Brothers - Yep. Een nummer dat door deejay Bob, beter bekend als Rob Out, werd gebruikt als filler in 1964 in één van zijn programma's op Radio Noordzee, "Tienerparade" en wel in dat deel dat hij de laatste nieuwtjes vertelde over diverse artiesten. Deze Duitse band maakte twee instrumentale LP's in het begin van de jaren zestig, te weten Stop Train en Happy Thunder, die later gekoppeld op CD opnieuw op de markt werden gebracht.
Next Glenn Campbell - Columbus Stockade Blues. "Columbus Stockade Blues" van countryzanger Glenn Campbell werd gebruikt voor een door David Allen ingesproken spot op het easy-listening station Radio 390 om tijdelijke programmatische veranderingen van het Countryprogramma aan de luisteraars kenbaar te maken. Zo werd het blue-grass-achtig deuntje in 1967 gebruikt om een belangrijke programmawijziging aan te kondigen en wel dat het programma "Country Style" niet langer op de zaterdag- maar op de zondagavond werd uitgezonden.
Next Glenn Campbell - William Tell Overture. In 1977 kwam op het Capitol-platenlabel de single en tevens hit "Southern Night" van Glenn Campbell uit, een opzwepend liedje wat ook voor de achterkant van betekenis was, namelijk een instrumentaal nummer genaamd "William Tell Overture". Het werd in 1979 door Peter van der Holst op Radio Delmare gebruikt als zijnde zijn programmatune.
Next Glenn Jones - Meet Me Halfway There. Een nummer afkomstig van de elpee Finesse, die door RCA in 1984 werd uitgebracht. Op de intro van "Meet Me Halfway There" werd op Laser 558 een korte, maar krachtige, spot geproduceerd voor het maken van reclame op het station onder het motto: "Advertising on Laser, it works!"
Next Glenn Miller - 31 Bugle Call Rag. Dit nummer werd ingezet voor de promotie van de Emperor Rosko Show op Radio Caroline.
Next Glenn Miller - In The Mood. Voor een reclamespot voor het Veronica Zomer Shirt sprak Krijn Torringa de tekst in op de muziek van dit nummer. In 1962 werd het gebruikt als filler onder het nieuws bij het Zweedse Radio Nord.
Next Glenn Miller Orchestra - Moonlight Serenade. Op Radio Atlantis was er in de zomer van 1973 een programma dat speciaal gericht was op de studenten. Als tune werd "Moonlight Serenade" ingezet.
Next Gloria - Wild Bird (Imperial). De naam van de Nederlandse band Gloria werd in 1969 gewijzigd in Unit Gloria (zie aldaar) en nog later in Robert Long and Unit Gloria. Onder de naam Gloria werd "Wild Bird" uitgebracht, dat bij Veronica werd gebruikt voor de jingle: "Your sunny sound ..."
Next Gloria Estefan And The Miami Sound Machine - Dr. Beat (Epic A4614; UK 1984). De ambulance-sirene en het "emergency paging Dr. Beat" van de intro van dit nummer werd door Laser 558's Charlie Wolf gebruikt in een promo.
Next Gloria Gaynor - How High The Moon. Gloria Gaynor bracht geweldige songs uit in de discoperiode en scoorde onder meer in 1975 met het nummer "How High The Moon". Er kwam ook een lange instrumentale versie uit op de elpee Experience. Op het einde van het nummer zong Gloria weer. Het was Michelle op Radio Mi Amigo die deze versie gebruikte in 1977 als afsluiter in een van de afleveringen van één van haar programma's, namelijk "Koffie Met Of Zonder".
Next Gloria Morgan - Little Man You Had A Busy Day. Een jingle die in "Ook Goeiemorgen" op Radio Mi Amigo vlak na zes uur door Ferry Eden werd gedraaid om het programma rustig mee te beginnen, kondigde gezongen de komst van Ferry aan. In de zomer van 1977 ingezongen in de Fendal Sound Studio (van Joop van Veenendaal) in Loenen aan de Vecht (het gehucht "Kerklaan") door Gloria Morgan, de artiestennaam van Marianne Hond uit Zaandam. Hetzelfde nummer werd door haar ook gebruikt voor het inzingen van een jingle "Merry merry Christmas and a happy new year with Mi Amigo Radio."
Next Godley and Creme - Get Well Soon. op het album Freeze Frame uit 1980 staat deze song over Radio Caroline. Het lied beschrijft een zieke die in afwachting op genezing naar Radio Caroline luistert en dan ineens wordt geconfronteert met een complete radiostilte.
Next Golden Earring - She Flies On Strange Wings. Dit nummer werd in 1971 gebruikt voor een jingle van Radio Veronica's "Muziek Express".
Next Golden Earring - Vanilla Queen. Diverse stations promootten in de loop de decennia ook producten die gerelateerd waren aan het betreffende station. T-shirts, sweat-shirts, caps en ga zo maar door. In 1977 waren er opeens "Caroline Key Rings" te bestellen in wit en rood met op de ene kant de tekst "Radio Caroline 319" en op de andere kant het opschrift: "Loving Awareness." De bijbehorende promo-spot werd gemaakt met gebruik van het nummer "Vanilla Queen" afkomstig van de elpee Moontan uit 1973, het best verkochte album van de Golden Earring waar ze onder meer een gouden plaat voor kregen in de VS, Canada en Nederland.
Next Golden Earring – Yellow And Blue. Dit nummer is afkomstig van de elpee Golden Earring uit 1970, waarop het zeer succesvolle "Back Home" van deze Haagse formatie ook voorkomt. Het was Robb Eden die "Yellow And Blue" gebruikte voor het produceren van een jingle: "Good evening, I'm here to remind you to tune in tonight at midnight to Graham Gill on Radio Northsea International."
Next Golden Gate Strings - Baby Love. Het was in 1967 dat Johnny Walker op Radio Caroline South bij herhaling dit nummer gebruikte om nog de nodige informatie te geven aan de luisteraars op weg naar het volgende hele uur. Het nummer kwam voor op een single uit 1965 waar het de b-kant was van "16 Candles" dat op EPIC werd uitgebracht. Later in 1966 werd het ook nog eens op de elpee A String of Hits geperst.
Next Golden Gate Strings - Mr. Tambourine Man (Columbia). Werd door Keith Skues gebruikt op Radio London en Caroline South en Radio London. Ook Caroline deejay Keith Hampshire gebruikte het toen Skues op London zat. Bij Radio Veronica was het Klaas Vaak die het nummer als één van zijn tunes gebruikte.
Next Goldman Band - Liberty Bell March. Met deze uitvoering van de compositie die John Philip Sousa in 1893 aan het papier toevertrouwde, werd dagelijks het programma geopend op Radio Antwerpen, dat haar programma's verzorgde vanaf de Noordzee. In 1962 werd hetzelfde nummer gebruikt als tune voor het koffieprogramma op Radio Antwerpen.
Next Gordon Franks Orchestra - Love In The Open Air. Een filler, die in 1972 door Klaas Vaak op Veronica werd gebruikt, kreeg als titel mee: "Love in the open air," naar het gelijknamige nummer dat Paul McCartney schreef voor de soundtrack voor de film The Family Way (1966). Klaas Vaak gebruikte als achtergrond van de filler niet de oorspronkelijke uitvoering door het "George Martin Orchestra," maar die van Gordon Franks.
Next Gordon MacRae - The Farmer And The Cowman. Een wel heel vintage klinkend melodietje, gecomponeerd in 1955 door Oscar Hamerstein II. Het nummer "The Farmer And The Cowman" is onderdeel van de musical Oklahoma. In 1974 was het Michael "O" ofwel A.J. Beirens die het nummer gebruikte voor het maken van een gezongen jingle: "Wel, ze zeggen dat Atlantis een piraat is, met popmuziek de hele dag ... Atlantis is hier voor altijd, Radio Atlantis blijft altijd bestaan."
Next Gordon Staples And The String Thing - Strung Out. Opmerkelijk is dat Gordon Staples naast zijn werk op Motown Records ook tegelijkertijd de dirigent was van het Detroit Symphony Orchestra. Het nummer "Strung Out" werd trouwens op RNI dubbel gebruikt op 16 mei 1971, de dag na de brand aan boord van de MEBO II. Allereerst gebruikte Alen West het als openingstune, terwijl David Rodgers het nummer gebruikte bij het voorlezen van de overzichten binnen de "RNI Top Fifty" van die avond.
Next Goudhaantje - Herman Kramer's (NL). Een promotieplaat waarop de reklamespots van Mi Amigo stonden. De plaat werd officieel uitgebracht. Daar de plaat in de winkel leverbaar was kon met het draaien als plaat op Mi Amigo en was het dus niet een officiële commercial. Hiermee dacht men de wetgever om de tuin te kunnen leiden.
Next Graffiti Orchestra - Star Wars Theme. Eén van de vele uitvoeringen van het thema uit de film Star Wars, die verschenen zijn op vinyl. De compositie van John Williams in uitvoering van het Graffiti Orchestra kwam in 1977 uit op het Prodigal-label. Herman de Graaf gebruikte deze uitvoering op Radio Mi Amigo voor het maken van de spot: "Hé, ben jij al lid van de Mi Amigo Fanclub?"
Next Graham Bond Organisation - Who's Afraid Of Virginia Woolfe. Blijkt de meest gebruikte versie van dit nummer als tune van BBMS. Ook werd het begin van dit nummer op Radio London gebruikt voor het inspreken van een jingle, met een lage stem werd herhaaldelijk "Big L" over het nummer ingesproken. Het nummer werd ook gebruikt op Radio Essex als stationstune. Ook kan worden vermeld dat Tom Edwards het nummer op een bepaald moment gebruikte op Radio City om de uitzenddag mee af te sluiten.
Next Gran Banda Tourina De Madrid - El Cordobés. Een fragment dat met veel storing ooit werd opgenomen in 1974 brengt ons een jingle die waarschijnlijk heel weinig is gedraaid. Het is de stem van het talenwonder A.J. Beirens die in het Spaans een prachtige jingle insprak voor "Robino Banco de la Musica Popular par Radio Northsea International" en hij gebruikte daarvoor dus het nummer "El Cordobés."
Next Gran Orquesta Tipica - Guadalajara. De Latijns-Amerikaanse klanken van het "Gran Orquesta Tipica" uit Mexico werden ingezet op Radio 390. Het werd namelijk de tune voor het programma "South of the Border."
Next Grateful Dead - Uncle John's Band. Dit nummer is afkomstig van de in 1970 door Warner Brothers uitgebrachte elpee Working Man's Dead van Greatful Dead, waarbij de groep weer meer terugkeerde in de folk en blues-categorie. Het was een compositie van Garcia en Hunter en werd jaren later, in 1978, opgepikt voor een Loving Awareness-jingle op Radio Caroline "Change to L.A. now."
Next Greenfield And Cook - Lucille. Deze song is afkomstig uit 1970 en dus uit de tijd dat het duo Rink Groenveld en Peter Kok nog geen hits scoorden. Afkomstig uit Den Haag, waar ze eerst in de formatie The Hurricanes speelden, werden ze onder hoede genomen van producer Jaap Eggermont. De intro van het nummer "Lucille" gebruikten de heren om een jingle in te zingen "Welcome Robb Eden" die deze weer gebruikte in de programma's op Radio Caroline.
Next Greenfield And Cook - Only Lies. Het was in december 1971 dat tijdens de uitzending op Radio Veronica van de Kerst Top 40 diverse artiesten een speciale kerstwens, al dan niet gezongen, naar de luisteraars brachten. Greenfield en Cooke deden dit op het nummer "Only Lies."
Next Greenslade - Catalan. De formatie Greenslade dankt haar naam aan haar oprichter, voormalig Colloseum-bandlid David Greenslade. De groep nam in de jaren zeventig ondermeer een album op met daarop een aardig instrumentaal nummer uit de hoek van de symfonische rock. Het betreffende nummer "Catalan" verdient een plaatsje in deze lijst, omdat het door Nigel Elgins op Radio Caroline werd gebruikt als tune voor zijn programma.
Next Greyhound - Black And White. Dit nummer werd in 1971 door Stevi Merikke gebruikt voor een gezongen versie van een Smash-Play-jingle op RNI.
Next Grosses Blassorchester Carl Woitschack - Alte Kameraden. Eén van de meest vreemde tunes uit de geschiedenis van de zeezenders is wel de keuze van Andy Archer voor het nummer "Alte Kameraden" voor gebruik in de Caroline Club Requestshow in 1973.
Next Group 1850 - Mother Nohead. Over het trommelgeroffel op de intro van dit nummer werd de jingle gemaakt: "Beeld van de wekelijkse verschuivingen aan de top van de Nederlandse hitparade. Dit is de nationale top-tien." Hetzelfde getrommel werd door Hans ten Hoge op Radio Noordzee gebruikt in zijn prachtige jingle: "De gouden glans van radio."
Next Group Check - Ciao Baby. Op dit nummer van de Nederlandse formatie Group Check sprak Jan van Veen een commercial in voor Vespa fluisterbrommers op Radio Veronica.
Next Group Forty Orchestra - Heraldic Fanfare And Ouverture Dit is een orkest dat tussen 1959 en 1966 actief was en gezien kan worden als het huisorkest van KPM (Keith Prowse Music), een onderneming die zich alleen bezig hield met het uitbrengen van productiemuziek voor radio en televisie. Tijdens de introductie van Radio Hauraki met een speciale documentaire op 3 december 1966 was dit het allereerste muziekje dat werd gedraaid om 11 uur die ochtend en als dragende muziek werd gebruikt; een prachtige fanfare.
Next Group Forty Orchestra - Most High. Het nummer "Most High" werd ondermeer op Radio London gebruikt voor een promo, gemaakt door Kenny Everett, om zijn collega Mark Roman zijn programma "The Roman Empire" te promoten maar het nummer werd ook als filler op Big L gebruikt.
Next Group Forty Orchestra - Ocean Terminal. Altijd afgevraagd wat die veel gebruikte filler was op Radio London die ondermeer werd gedraaid door Paul Kaye na de allerlaatste nieuwsuitzending op 14 augustus 1967? Wel het is ook afkomstig uit de stal van KPM, dat vooral productiemuziek voor radio en televisie uitbracht. "Ocean Terminal" is een compositie van Ralp Dollimore.
Next Gudrun Jenkins - Letkiss. De beatmuziek introduceerde in het midden van de jaren zestig het vrije dansen. Desondanks haalden in die tijd nog veel dansrages de hitparade. Denk maar aan de Twist (Chubby Checker), de Zirtaki – "La Danse De Zorba" van het Duo Acropolis en het Trio Hellenique – en de "Letkiss." Het zijn allemaal nummers die opvallend lang op de hoogste plaats in de Top-40 hebben gestaan. Het laatste, instrumentale nummer was in 1965 een succes van het orkest van Gudrun Jenkins. Over dit nummer zong Chiel Montagne destijds samen met discothecaris José Blom een oproep in tot het bestellen van een speldje "Vrienden van Veronica."
Next Guckenheimer Sour Kraut Band - Grad Aus Dem Wirthaus. Afkomstig van de elpee Music for Non-Thinkers uit 1958. De Guckenheimer Sour Kraut Band was een humoristische groep uit de omgeving van San Francisco die zich voordeed als een Duits dorpsorkest. Voorman Richard Gump presenteerde zich als Dr. Fritz Guckenheimer en de overige leden van deze band hadden allemaal een voornaam aangenomen van een bekende klassieke componist gevolgd door een variant van "Schmidt". Alle nummers op de elpee zijn gespeeld in het verkeerde tempo en tevens een beetje afwijkend van de originele melodie. Het nummer "Grad Aus Dem Wirthaus" werd door Ferry Maat in 1974 op Radio Noordzee als filler gebruikt toen hij brieven voorlas waarin de mening van luisteraars werd gegeven over het toen nieuwe fenomeen "streaken". Zie ook: Guckenheimer Sour Kraut Band - Stars And Stripes Forever.
Next Guckenheimer Sour Kraut Band - Second Hungarian Rhapsody. Dit uit de maat gespeelde nummer werd op Radio Veronica gebruikt voor de openingsjingle van de Willem Keukenhof Show.
Next Guckenheimer Sour Kraut Band - Stars And Stripes Forever. Afkomstig van de elpee Music for Non-Thinkers uit 1958, die Ferry Maat op Radio Noordzee in 1974 een aantal malen erbij pakte om nummers als filler te gebruiken. Onder het motto: "Spanning en sensatie, streakers nieuws" werden er door Maat tal van brieven voorgelezen van luisteraars die al dan niet tegenstander van het streaken waren. Bij het voorlezen gebruikte hij onder meer "Stars And Stripes Forever" als filler. Zie ook: Guckenheimer Sour Kraut Band - Grad Aus Dem Wirthaus.
Next Guckenheimer Sour Kraut Band – Warum So Schnell Galop. In de zeezenderdiscografie wordt deze, uit de maat spelende, band al uitgebreid belicht. We kunnen aan de informatie toevoegen dat het nummer "Warum So Schnell Galop" werd gebruikt op Radio Veronica voor de productie van een jingle ten bate van "de gouwe ouwe campagne van Chiel Montagne." Het nummer was afkomstig van de elpee Sauer Kraut in Hi-Fi uit 1957.
Next Gunther Kallman Choir - Elisabeth Serenade. Op het Engelse station Radio 355 kwamen altijd opvallend veel Duitse orkesten voorbij. Zelfs de trompet van onze eigen Willy Schobben was op het station te horen. Tegen die achtergrond is het eigenlijk niet vreemd dat voor een promotiespot voor "MacKay's" music-slot deze mooie serenade als begeleiding werd gebruikt. Op Radio City werd het nummer gebruikt als er weer eens een religieus programma diende te worden aangekondigd.
Next Günter Noris Und Die Big Band Der Bundeswehr - Swinging Olympia. In het programma van Ferry Maat, "Hou Maat," van 31 juli 1971 stelde hij zijn nieuwe eindtune voor aan de luisteraars. Het was "Swinging Olympia," dat speciaal was gecomponeerd als tune voor de Olympische Spelen, die in 1972 in München werden gehouden. Opmerkelijk is dat we de tune recentelijk pas bij het beluisteren van een bandopname voor de eerste keer hoorden. Aan te nemen valt dat al vrij snel het nummer kwam te vervallen in het programma van Maat op RNI. Vanaf 1976 tot en met 1982 werd dit nummer in grote delen van Europa overbekend als tune van "The Europarade," ontsproten aan het brein van Ferry Maat en Hugo van Gelderen. Ook voor dit programma koos Ferry Maat voor "Swinging Olympia" als tune en was tevens verantwoordelijk voor de productie van de internationale jingles. Toen eenmaal de presentatie van de TROS Top 50 en de Europarade niet meer te combineren waren, nam Ad Roland (Ad Petersen op Radio Mi Amigo) de presentatie van hem over. Maar het nummer werd ook gebruikt als een filler door Peter Holland op Radio Noordzee en als tune een tijdje door Nobert op Radio Mi Amigo. Incidenteel werd de presentatie van de Top 50 op Radio Noordzee gedaan door Leo van der Goot. Voor de regelmatige overzichten in de lijst gebruikte ook hij "Swinging Olympia."
Next Gus Backus – Der Mann Im Mond. De A-kant van een single uit 1961 van Gus Backus begint met het aftellen voor de lancering van een raket. De aftelprocedure werd eraf geknipt en gebruikt bij Radio Veronica aan de start van het wekelijkse gesponsorde programma van Aspro, "Met Muziek de Lucht In", dat werd gepresenteerd door "Aspronaut" Stan Haag.
Next Gustaf Torrestad - Så Länge Skutan Kan Gå. Evert Taubes compositie "Så Länge Skutan Kan Gå" (Zo Lang Het Schip Zal Gaan) werd in de uitvoering van Gustaf Torrestad in 1961 opgenomen en was de themasong van Radio Syd.
Next Guy Marks - Loving You Has Made Me Bananas. Het einde van dit liedje werd gebruikt voor het einde van de bekende RNI jingle "Travelling in to the years gone by - RNI Hitback."
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes