Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5H

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Hal Dorado - Hunting Strings
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Hal Dorado tot en met de Hunting Strings.

Next Hal Dorado - 240024 / Hurry Harry. Een hit die binnenkwam op 9 februari 1974; hoogste notering: 29; aantal weken: 3. Op de achterkant van deze plaat stond het nummer "Hurry Harry," en dat met een knipoog naar minister van Doorn. Achter Hal Dorado zat Peter Koelewijn. We dachten aanvankelijk dat "240024" gebaseerd was op het nummer "What Is Love" van de Collectors. Dat staat namelijk op het etiket van de betreffende single. Wie luistert naar "What Is Love" van de Collectors, dat op de A-kant van hun album The Collectors uit 1968 staat, merkt echter dat dit niet klopt. Draai je het album om naar de B-kant, dan stuit je al snel op het nummer "What Love (Suite)", het gedeelte van 13:05 tot 15:07 met de sax-solo, dat op de B-kant van het album staat, dat de werkelijke bron van "240024" vormt. De verwarring wordt mogelijk veroorzaakt doordat in een eerder gedeelte (vanaf 11:30) de tekst "What is love" wordt gezongen. Belangrijker in dit bestek is dat Hal Dorado's overbekende nummer veelvuldig werd gebruikt, onder meer voor de gelijknamige ledenwerfactie van Radio Veronica – de titel slaat op het gironummer dat daarvoor werd gebruikt. Het nummer werd daarnaast door RNI gebruikt voor een promo, ingesproken door Peter Hartwig, ten bate van Brian McKenzie. Rob Hudson gebruikte de voorkant nog in 1978 voor een promotiespot om zijn luisteraars aan te sporen om lid te worden van de Mi Amigo Fanclub. Op Radio Veronica werd het nummer ook gebruikt voor de productie van een promospot waarin luisteraars een live-opname in de Ahoy te Rotterdam konden meemaken van een programma van Will Luikinga. Ook werd het veelvuldig gebruikt als filler in de wekelijkse Top 40 van het radiostation.
Next Hal Dorado - The Bull And I. Tony Allan gebruikte deze Peter-Koelewijn-productie in 1971 voor de "rundowns" in de "Super Hit 50" op RNI. Will Luikinga gebruikte dit nummer in de jaren zeventig tijdelijk als eindtune van zijn programma's op Radio Veronica – een indirecte verwijzing naar Bull Verweij ...
Next Hal Mooney And His Orchestra - Lover. In 1961 werd er op het Mercury-label de elpee Woodwinds and Percussion opgenomen door Hal Mooney and his Orchestra. Op deze elpee staat ondermeer het nummer "Lover". De outro van dit nummer werd op Radio Veronica in 1962 gebruikt als tune voor het programma "Binnenkort in dit Theater" dat werd gepresenteerd door Cees van Zijtveld.
Next Hands Of Dr. Teleny - The Spirit Is Willing (RCA). Het nummer, gecomponeerd door Ken Howard en Allen Blaikley, gebaseerd op het klassieke werk "Jesu, Joy Of Man's Desiring" van J.S. Bach, werd door de Hands of Dr. Teleny opgenomen onder leiding van producer Zack Laurence. Het was Terry Davis op RNI die de instrumentale versie bij herhaling voorbij liet komen in het programma "Target Ten" en wel als filler. Ook was het de tune van Bert Bennett op Atlantis. Op de Voice of Peace werd het door Crispian St. John gebruikt als tune voor The International Top 40.
Next Hank Jacobs - So Far Away. Deze van origine sessiemuzikant, die zowel het hammondorgel als de piano tot zijn favorieten beschouwde, nam in januari 1964 voor het Sue label "So Far Away" op. We hoorden het terug in een programma op Caroline North, de dag voordat het zendschip werd weggesleept in maart 1968. Het was Roger Scott die de deejayzetel innam voor Charles Brown, die hem assisteerde de studio te leren kennen. We kunnen er dus vanuit gaan dat dit nummer van Hank Jacobs de tune was van Charles Brown.
Next Hank Levine Orchestra - Image Part 1 (HMV). Een andere uitvoering van het eerder gememoreerde nummer van Alan Haven en andermaal was het in gebruik door Bob Stewart op Caroline North.
Next Hank Locklin - Please Help Me I'm Fallin'. In de commercial voor de "RCA Teleflight" die de platenmaatschappij in samenwerking met Radio Veronica organiseerde, werden een vijftal country-songs gebruikt, te weten: "Yakety Yak" van Chet Atkins, "I Love You Because" van Jim Reeves, "I Wanna Go Home" van Bobby Bare, "The End Of The World" van Skeeter Davis en, tot slot, "Please Help Me I'm Fallin'" van Hank Locklin.
Next Hank Marvin - Born Free. In de documentaire 1111 Days at Sea die in het laatste uur van Radio Hauraki vanaf zee werd uitgezonden in mei 1970 werden verschillende muziekjes gebruikt om het verhaal te vertellen. Naast de vocale uitvoering van "Born Free" van Matt Monro werd ook de instrumentale uitvoering van Hank Marvin gebruikt.
Next Hank Marvin - Georgia On My Mind. Afkomstig van de LP Hank Marvin die in 1969 werd uitgebracht door EMI, waarop ook het nummer Born Free staat. Ook "Georgia On My Mind" werd ondersteunend gebruikt in de documentaire 1111 Days at Sea, zoals door Radio Hauraki in het laatste uur vanaf zee werd uitgezonden.
Next Hank Marvin And The Norrie Paramor Orchestra - Sunday For Seven Days. Zeven dagen zondag ... een goede gedachte, want dan zou er heel wat tijd vrij zou komen om leuke dingen te doen. In werkelijkheid is het een compositie van Hank Marvin, die in 1969 verscheen op de achterkant van de single "Sacha." Het werd door Terry Davis in 1971 als een filler gebruikt in zijn programma op RNI.
Next Hank Mobley - Me 'N' You. Aan boord van de Mi Amigo dient in de beginperiode toch een aardig verzameling goede jazz te hebben gelegen in de discotheek. Het nummer "Me 'N' You" werd gebruikt voor het inspreken van één van de promospots in 1965 voor de Caroline Club.
Next Hank Mobley - Old World, New Imports. Dit nummer werd in 1965 gebruikt op Caroline South om leden te winnen voor de Caroline Club. Onder het motto "Do you love Caroline on 199 ..." werd een ieder aangeraden lid te worden door 5 shilling te sturen naar het Carolinekantoor aan 6 Chesterfield Gardens. Het gebruikte "Old World, New Imports" is afkomstig van een prachtige jazz LP No Room For Squares uit 1963, met onder meer Hank Mobley, Lee Morgen en Herbie Hanckock.
Next Hank The Knife And The Jets - Ennio. Werd gebruikt voor jingles op Radio Veronica en tevens als filler tijdens de frequentiewisseling van Radio Mi Amigo van de 192 naar de 212 meter.
Next Hank The Knife And The Jets - Stan The Gunman. Een deel van dit nummer werd op Radio Delmare gebruikt voor de promotiespots van "De Delmare Muziek Parade Disco Show".
Next Hanny En De Rekels - Zo'n Mooie Dag Als Vandaag. Dit nummer, waarmee Hanny en de Rekels een kleine hit hadden in het voorjaar van 1974, werd gebruikt ter promotie van het huwelijk van Gea en Bert Bennett op Radio Mi Amigo. Hetzelfde geldt voor "Bruiloftsklokken" van Willy Sommers.
Next Hans Carste Und Das Berliner Promenade Orchester - Berceuse Aus "Jocelyn". Een wel heel bijzondere vondst is dit stuk uit de opera Jocelyn uit 1929 van componist Benjamin Godard, waar een heel klein onderdeel, de eerste 22 seconden, werd gebruikt voor de jingle op Radio 390: "This is Radio 390 broadcasting on 388.1 metres on the mediumwave. Britain's most powerful commercial radio station."
Next Hans Carste Und Dem Grossen Streichorchester – Melodie In F. Het gaat hier om de bekende compositie van Anton Rubinstein zoals verschenen op de in 1963 bij Polydor uitgekomen elpee Zwischen Tag Und Traum – Zärtliche Melodien zum Träumen und Erinnern' — het eerste van wat een reeks van maar liefst zeven albums zou worden. Voor luisteraars naar het ochtendprogramma van Klaas Vaak op Radio Veronica in de jaren zeventig was de "Melodie In F" een herkenbaar deuntje. Hij gebruikte het namelijk in de Veronica-studio in Hilversum voor een van de langste promotiespots, en wel ten bate van "Nederland Herrijst" in het programma "Ook Goeiemorgen". Op een kakkerige manier werd ondermeer het volgende verteld: "Ochtendkrant en Ook Goeiemorgen zijn één op het landhuis van baron, professor, meester, doctor, ingenieur Achterstevoren. Hij doet niet mee aan Nederland Herrijst. Hij is al lang op sinds zes uur. Hij wil er niets van missen en ligt constant op zijn knieën voor de radio ..."
Next Hans Georg Arlt Und Sein Orchester - Da Capo. Hij was een virtuoos op viool, speelde in veel orkesten mee, ondermeer in die van het radiostation RIAS Berlin. Hij was concertmeester en componist en zijn "Da Capo" werd op Radio City in 1965 gebruikt door Chris Cross voor het maken van een promotiespot waarin een overzicht werd gegeven van de verschillende religieuze programma's die op het station waren te beluisteren en die tevens de belangrijkste bron van inkomsten was.
Next Hans Georg Arlt Und Sein Orchester - Tournez, Tournez. Van origine was Hans Georg Alt violist maar hij werd een bekende Duitse bandleider, ondermeer bij het Orkest van RIAS Berlin. Zijn uitvoering van het nummer "Tournez Tournez" werd op Radio City in 1965 gebruikt voor de productie van een promotiespot ten bate van de Radio City Club. Nam je een lidmaatschap voor slechts 5 shilling dan kreeg je daarmee automatisch toegang tot de Radio City Club bijeenkomsten die met regelmaat op zondagmiddag werden gehouden in de bekende Flamingo Club in de wijk Soho te Londen.
Next Hans Georg Arlt Mit Seinem Grossen Streichorchester - Venus Waltz. Een orkest dat klaarblijkelijk alleen bekend was bij de programmamakers van Radio City, want de muziek van dit Duitse orkest lag een aantal keren op de draaitafel bij de productie van bepaalde spots. Het nummer "Venus Waltz" werd in 1966 gebruikt voor de productie van een promospot voor het Radio City T-shirt, voorzien van het "Tower of Power"-symbool en verkrijgbaar in de maten "small," "medium" en "large."
Next Happy Streakers - Pa-Pa-Pa (Elektra ELK 12 144). Over deze groep valt weinig informatie te vinden en dus kan alleen worden vermeld dat het geluid van deze single uit 1974, gespeeld op moog-synthesizer, werd gebruikt als tune voor het verzoekplatenprogramma van Paul Severs dat in hetzelfde jaar voor een korte periode werd uitgezonden op Radio Mi Amigo. In een deel van deze programma's deed hij de presentatie samen met Patrick du Bateau.
Next Harold Melvin And The Blue Notes - Wake Up Everybody. Dit nummer werd in 1975 gebruikt voor een Mike-Hagler-LA-jingle op Radio Caroline: "LA will change your life – it's the real thing – try it – you'll love it."
Next Harold Morrison And The Mapple Hill Boys - Opry Theme. Dit nummer was zeer geliefd als het ging om het te gebruiken als tune voor country-programma's. Het was Gerard de Vries die het op Radio Veronica gebruikte als tune voor het programma "Nasville Tennessee". Op Caroline North gebruikte Don Allen het nummer in de periode 1965 - 1968 voor zijn wekelijkse "Country and Western Jamboree". Dit zelfde programma was tussen 1971 en 1974 ook op RNI te beluisteren met dezelfde tune en dezelfde Don Allen.
Next Harpsichords & Keyboards - The Way We Were. Dit nummer is afkomstig van een elpee die in 1977 werd uitgebracht en als titel meekreeg Sound of Movie Bioscoop Plaat. Op de elpee staat muziek van diverse orkesten uit die tijd. Het nummer "The Way We Were" in de uitvoering van Harpsichords & Keyboards werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor de jingle "Een kopje koffie met Radio Mi Amigo."
Next Harrow On The Hillgang - Caroline Rappin'. In de jaren zeventig was het rond de Kerstdagen altijd een gewoonte dat de deejays aan boord een "Kerstsong" maakten. Zo ook in 1979 toen Tom Hardy zijn ongenoegen bezong inzake de leefomstandigheden aan boord van de Mi Amigo. Toen de situatie begin januari nog niet verbeterd was en er geen tender met eten, drinken, olie en vooral nieuwe platen kwam, besloot het boordteam de song in de Belgische Nationale Hitlijst te laten binnenkomen. Uiteraard zonder dat het officieel werd uitgebracht. Het nummer bereikte op 8 maart, de laatste keer dat de Belgische Nationale Hitparade werd uitgezonden, de tweede plaats en stond in totaal 9 weken genoteerd. Het nummer is trouwens in 1995 door SMC uitgebracht op de zeezenderjingles-CD.
Next Harry Arnold And His Swedish Radio Studio Orchestra - Hey There. Een orkest dat bij de uitzendingen van CNBC vaak langs kwam. De LP Let'S Dance On Broadway was waarschijnlijk in de Veronica-discotheek blijven liggen nadat de CNBC-medewerkers waren vertrokken. Het werd namelijk de tune voor het programma "Paradepaardjes" dat via Veronica was te beluisteren in presentatie van Fred van Amstel.
Next Harry Belafonte - Banana Boat Song. In 1964 werd de "Banana Boat Song" van Harry Belafonte opnieuw ingezongen voor Radio Caroline: "Deo, Deo, Caroline on 199, where can you find this music ... only on this radioship ..." etcetera.
Next Harry Belafonte - Dear Lisa. In het seizoen 1979/1980 was op Radio Caroline Peter de Vries te horen met zijn programma "Eet Smakelijk". Bij de start van het uur waren vreemd gemaakte jingles te horen op basis van Harry Belafonte's "Dear Lisa" en "Oh Sole Mio" van Robertino. Ook gebruikte hij het baby-gehuil uit "Baby Sittin' Boogie" van Ralph Bendix (zie aldaar). Zie ook: Johnny and the Huricanes - Reveille Rock.
Next Harry Betts And His Orchestra - Theme From Dr. Kildare. Harry Betts kwam in 2012 te overlijden op 90-jarige leeftijd. De Amerikaan, opgegroeid in Fresno Californië, was vooral bekend als jazz-trombonist en componeerde vele soundtracks. Maar het allerbekendst werd hij door de in 1962 uitgekomen elpee The Jazz Soul of Dr. Kildare waarop op "Theme From Dr. Kildare" stond. Het werd op Radio London gebruikt door Norman St. John voor de gesponsorde show "Colgate Cash Call."
Next Harry Chapin - WOLD. Uit dit nummer werd de zin "I'm the morning deejay on" met de toevoeging "Radio Mi Amigo" omgevormd tot een jingle voor Bert Bennett. In dezelfde lijn werd er op de Voice of Peace een naam-tune voor Crispian St. John van gemaakt. In dezlfde zin werd het fragment in 1979 op Radio Delmare gebruikt door Tony Tranistor.
Next Harry Mooten - Valse De La Rotonde. In 1971 bracht CNR de elpee De Grootste Successen van Harry Mooten uit. Mooten was een zeer bekende Amsterdamse accordeonist die decennia lang veel gedraaid en gevraagd werd. "Valse De La Rotonde" is een typisch Frans getint deuntje dat in 1974 werd gebruikt door het team van "Buitengaats voor de introductie van de "Leugenrubriek," die kortelings te horen was op Radio Noordzee.
Next Harry Nilsson - Me And My Arrow. Op Radio Veronica werd Harry Nilsson ingezet om een prachtige spot te maken waarin werd opgeroepen om het station te laten blijven. Op die spot noemt hij de namen van alle deejays die niet in de ether konden worden gemist. Behalve een deel van "Me And My Arrow" werd voor deze spot ook Nilsson's "Remember Christmas" gebruikt.
Next Harry Nilsson - Remember Christmas. Op Radio Veronica werd Harry Nilsson ingezet om een prachtige spot te maken waarin werd opgeroepen om het station te laten blijven. Op die spot noemt hij de namen van alle deejays die niet in de ether konden worden gemist. Behalve een deel van "Remember Christmas" werd voor deze spot ook Nilsson's "Me And My Arrow" gebruikt.
Next Harry Nilsson - Together. In de discografie staat dit nummer ook vermeld in de uitvoering van Sandie Shaw. Ook de originele versie van Harry Nilsson werd op Veronica gebruikt voor de "Wordt nu lid" spots.
Next Harry Roberts Sound - Honey Badger. Dit nummer werd door Woolf Byrne gebruikt als tune voor zijn programma in de tijd dat hij op de Laissez Faire werkzaam was voor Britain Radio. Woolf Byrne gebruikte het niet alleen als tune of Britain Radio maar ook op Radio City. Harry Roberts werd geboren als Harold Francis Roberts in 1929 in Croydon. Het nummer "Honey Badger", gecomponeerd door Cliff Adams, werd in 1966 op het Philips-label uitgebracht. Het was Paul Kramer die het nummer in de zomer van dat jaar op Radio City gebruikte voor de klok van tien uur in de ochtend op het einde van de door hem gepresenteerde "Breakfast Show".
Next Harry Sacksioni - De Paddentrek. De paddentrek inspireerde de virtuoze Nederlandse gitarist Harry Sacksioni in 1987 tot een muziekje met die titel. Het is een grappig melodietje waarin met wat fantasie de bewegingen van padden te herkennen zijn. Het was Dick Verheul die het nummer hetzelfde jaar gebruikte op Radio Monique als filler naar het hele uur in het programma met de langste naam: "De zaterdagmorgen, net uit je bed, klaarmaken voor de boodschappenshow."
Next Harry Van Hoof Orchestra - Auntie. Dit nummer, in de vocale versie, was een ode van een aantal in 1972 bekende artiesten aan de toen vijftigjarige BBC. De instrumentale achterkant kwam als een verrassing langs op 1 december op de 1187 kHz. Nadat de mast van de Mi Amigo was neergekomen in september waren er onregelmatig testuitzendingen en op 1 december waren er testuitzendingen van een station zonder naam met "two announcers." Het was "announcer number two" die vertelde hoe men ontvangstrapporten kon sturen. Het betrof trouwens Crispian St. John. Hij gebruikte "Auntie" als filler.
Next Harvey Mandel – Peruvian Flake. Een nummer van de elpee The Snake van de uit Detroit afkomstige gitarist Mandel. Het kwam uit op het Janus Records-label. Lex Harding sprak eind 1972 voor Radio Veronica een spot in: "Goed nieuws voor de abonnees van ons weekblad Veronica 538," waarin hij uitlegde dat de abonnees tegen een mooie prijs een Veronica-538-shirt konden aanschaffen en gebruikte daarvoor "Peruvian Flake".
Next Harvey Mandel - The Snake. . Alvorens Harvey Mandel met Don Harris de elpee The Snake in 1972 opnam had hij al in tal van groepen gespeeld, ondermeer in Canned Heat en John Mayell. Van de elpee werd het nummer "The Snake" ondermeer gebruikt als tune voor het "Programma voor Deliquenten" dat op Veronica werd gepresenteerd door Will Luikinga en Lex Harding. Het was daarnaast een van de vele nummers die werden gebruikt voor promospots ten bate van het Veronicablad.
Next Hearts Of Soul – zie: LBS.
Next Hearts Of Soul - It's Great Fun. De uit Harderwijk afkomstige formatie Heart of Soul paste dit nummer aan voor een campagne op RNI voor Camel Filter sigaretten. Misschien is er wel een deal met gesloten portemonnee gesloten, want de Camel-stickers van Radio Noordzee vlogen in 1971 bij duizenden door Nederland heen. De zusjes zouden later nog bekender worden onder de naam "Dream Express." – Zie ook: LBS.
Next Hedgehoppers And Anonymous - Don't Push Me. We gaan terug naar Pasen 1966 toen op Radio Caroline South promotie werd gemaakt voor een speciaal optreden van de deejays Emperor Rosko en Carl Conway op de Caroline Beat Night in een dorpje bij Colchester. Dit nummer, van het door Jonathan King geproduceerde groepje, werd ter ondersteuning gebruikt.
Next Heintje - Mamma. Dit nummer werd op Radio Veronica ingezet voor een "Luister Je Rijk" actie' ten bate van de Nierstichting.
Next Helmut Zacharias Orchester - Das Ist Die Liebe Im Vorübergeh'n. Kenners horen direct dat het gaat om het nummer "Cherry Pink And Apple Blossom White" de hit van Mambo Koning Perez Prado. Een ander voorbeeld van gebruik bij reclame voor de producten van Horna Heiloo, dat intens werd geplugged op Radio Noordzee. Een zuivelfabriek die later van naam veranderde in achtereenvolgens Melkunie en daarna Campina. Deze laatste onderneming besloot de fabriek in 2008 te sluiten. De reclamespot met gebruik van deze uitvoering van Helmut Zacharias had vooral tot doel om met Pasen de slagroom van het bedrijf te promoten.
Next Henhouse Five Plus Too - In The Mood. Een kakelende-kippen-versie van het aloude "In The Mood" van Glenn Miller werd in 1976 op Warner Bros uitgebracht en vrijwel snel bleek dat "Henhouse Five Plus Too" een pseudoniem was voor de Amerikaanse songwriter en zanger Ray Stevens, die ons vele leuke hits bracht gedurende zijn loopbaan. Deze kippenversie van "In The Mood" werd op Radio Mi Amigo in april 1977 gebruikt door Frank van der Mast in het programma "Baken 16" op het eind van het eerste uur als filler op weg naar het nieuws.
Next Henry Fox Orchestra - My Bonnie Is Over The Ocean. Dit nummer werd gebruikt voor een erg lange jingle, zo niet song, voor Radio Nord.
Next Henry Fox Orkester - When The Saints Go Marching In. Kapelmeester noemen de Zweden Henry Fox, die niet alleen zijn orkest voorstond als leider maar ook organisatorisch betrokken was bij de zeezender Radio Nord en op enkele muzikale thema's jingles heeft gespeeld zoals op het thema van: "When The Saints Go Marching In." Van origine is het een gospel gecomponeerd in de beginjaren van de vorige eeuw dat vrij snel tot een jazz standaard werd gemaakt. Bijkomstigheid is dat ook nog optrad onder pseudoniemen als Ture Blank en Boy Renard. Hij hield van naamsveranderingen want er werd ook opgenomen en opgetreden onder de namen: Henry Fox Trio en Foxterrier. Hij produceerde ook jingles voor Radio Nord op ondermeer: "California Here I Come" en "Billy Boy."
Next Henry Mancini - Cheers!. Dit nummer fungeerde als tune voor David Allen in diens programma "Music Bound" op Radio 390. Bryan Vaughn gebruikte het op Caroline South. Ook werd dit nummer gebruikt op Radio 390 als tune voor het programma "Music Express Show" dat ondermeer werd gepresenteerd door Lee Gilbert.
Next Henry Mancini - Fiësta. Soundtrack van de film What Did You Do in the War, Daddy? De film kwam in 1966 uit en is een satirische oorlogsfilm over een Amerikaans regiment dat in 1943 het Siciliaanse stadje Valerno diende te veroveren. Eind mei 1973 waren er plotseling, op de 259 meter, testuitzendingen te beluisteren van Radio Caroline 2, gevuld met voornamelijk easy-listening en semi-klassieke muziek. Het laatste nummer uit de soundtrack, die ook gecomponeerd werd door Mancini, werd gebruikt om mededelingen over de testuitzending naar de luisteraars te brengen.
Next Henry Mancini - How Soon. Werd vanaf november 1964 gebruikt als herkenningstune op TV Noordzee.
Next Henry Mancini - Mr. Lucky. Van origine werd dit nummer in 1959 gecomponeerd door Henry Mancini voor de televisieserie Mr. Lucky en kwam op een elpee terecht met meer muziek voor de serie. Enkele jaren later kwam daarbij nog de elpee Mr. Lucky Goes Latin. CBS bracht de serie op de Amerikaanse televisie. In Engeland werden er aan land enkele shows opgenomen in de begindagen van Radio 270 door Stacey Brewer, die al eerder radio-ervaring had opgedaan bij BFN in Italië. Hij gebruikte het nummer als tune voor zijn programma op Radio 270.
Next Henry Mancini - Sing, Sing, Sing. Deze instrumentale versie van het nummer "Sing Sing Sing" werd gebruikt voor de productie van een jingle voor Jerry Leighton op Radio Caroline North.
Next Henry Mancini - Theme From Pink Panther. Met de Kerstdagen van 1973 ging Mi Amigo 192 de ether in. Er was toen een promojingle te horen voor de nieuwe frequentie, waarvoor dit nummer van Henri Mancini werd gebruikt. Zie ook: Glen Campbell - "Wilhelm Tell Overture."
Next Henry Mancini Orchestra - 76 Trombones (RCA) Tune van de Abominabele Top 50 en Dick voor Mekaarshow op Radio Noordzee; beide programma's in presentatie van André van Duin.
Next Henry Mancini Orchestra - Brothers Go To Mother's / Peter Gunn (RCA) De voorkant van deze single werd door Jon Sydney gebruikt op Caroline South. De instrumentale achterkant, geschreven door Mancini maar wellicht beter bekend in de vocale uitvoering van Duane Eddy, was een van de tunes van Bob Stewart op Caroline North. Verder was er op BBMS, Britain's Better Music Station, een programma op doordeweekse avonden, dat verplaatst werd naar de zaterdag- en zondagmiddagen, telkens tussen 2 en 3 uur. Het programma heette "Strictly Instrumental" en vanwege de programmawijziging maakte Mark West een lange spot met ondersteuning van "Brothers Go To Mother's" in combinatie met "Somewhere My Love" van de Ray Connif Singers, "Warsaw Concerto" van Liberace en "Make Someone Happy" van Percy Faith and his Orchestra.
Next Henry Mancini Orchestra - Cade's County (RCA). Dit nummer werd veelvuldig op Veronica gebruikt als filler in de Tipparade.
Next Henry Mancini Orchestra - Driftwood And Dreams. Op een aantal radiostations was er een gesponsord programma van Juicy Fruit. Zo ook vanaf een bepaald moment iedere zondagmiddag in 1967 op Radio Scotland. Als tune voor dit programma werd "Driftwood And Dreams" gebruikt. Het was van de gelijknamige elpee van het orkest onder leiding van Henri Mancini die in 1959 al verscheen op het Liberty Record-label.
Next Henry Mancini Orchestra - Drink More Milk (Bevette Piu Latte). Een van de meer minder bekende nummers van het orkest van Henry Mancini werd op Caroline North door Bob Stewart gebruikt voor het maken van een jingle voor zijn collega Jerry Leighton.
Next Henry Mancini Orchestra - Green Onions. De compositie van de heren Cropper, Jackson, Booker T. Jones en Steinberg, die in 1962 al een hit was van Booker T. and the MG's, werd in 1963 in een nieuw jasje gestoken door het orkest van Henry Mancini. Het verscheen op de elpee Uniquely Mancini, the Big Sound of Mancini en wel op het RCA-label. Deze uitvoering werd gebruikt op Radio 390 voor een promotiespot: "Advertising on 390. Try it, you will be delighted ..." Contact kon worden opgenomen via het telefoonnummer van Noel Rankin, Victoria 0412.
Next Henry Mancini Orchestra - Moanin' (RCA). Dit nummer, dat in de jaren vijftig door drummer Art Blakey werd geschreven, werd in de uitvoering van Henri Mancini uit 1960 gebruikt voor de stationsopener van Veronica op 192 in de ochtend, ingesproken door Jan van Veen: "Veronica, Veronica, hier uw eigen Veronica." Zie ook: Art Blakey - Moanin'.
Next Henry Mancini Orchestra - Peter Gunn Meets Mr. Lucky. Bijna niet te geloven dat vijfig jaar na dato wordt ontdekt wat men op Radio 227 op het einde van een nieuwsbulletin, dat trouwens om 15 minuten voor het hele uur werd gelezen, als einddreun gebruikte. Het zijn de laatste seconden van het nummer "Peter Gunn Meets Mr. Lucky" in de uitvoering van het orkest onder leiding van Mancini.
Next Henry Mancini Orchestra - Sing Sing Sing. Andermaal een prachtig instrumentaal nummer van het orkest van Mancini. Het outro van dit nummer werd aan boord van de Fredericia van Radio Caroline North gebruikt voor het maken van een jingle ter promotie van de nummer-1-positie in Caroline's "Fab Fifty" in 1965.
Next Henry Mancini Orchestra - Theme From Love Story. Het was in december 1973 dat Brian McKenzie op RNI een themaprogramma bracht onder de naam: "Songs of Love and Hate," vernoemd naar de elpee uit 1971 van Leonard Cohen. Eerst draaide hij het laatste nummer van dat album "Joan Of Arc." Daarna vertelde Brian dat de te draaien muziek songs zouden worden die hem zelf het meest aan liefde en haat deden denken. Als tune gebruikte hij de uitvoering van Henry Mancini en zijn orkest van het thema uit de film Love Story.
Next Henry Mancini Orchestra - Timothy. Mancini componeerde in zijn leven tal van juweeltjes en het nummer "Peter Gunn" was de eerste van vele successen. De tweede single, die hij op het RCA Victor label uitbracht in 1959 was met op de voorkant "Timothy," een soort marsachtige deun die door Robbie Dale korte tijd op Caroline International in 1967 werd gebruikt als eindtune.
Next Henry Mancini Orchestra and Choir - Dream. Een mooier nummer kun je niet bedenken om te gebruiken bij de afsluiting van de dagelijkse uitzendingen. Dit gebeurde dan ook op Caroline North in 1966. Nadat Caroline van de Fortunes was gedraaid werd er een bandje met dit nummer ingestart en hoorden we Bob Stewart een ieder goedenacht toe wensen en ze weer welkom te heten om 6 uur in de ochtend en de"Morning Show." Het was de tijd dat Caroline North op de 199 meter dagelijks was te beluisteren tussen 6 uur in de ochtend en half 9 in de avond.
Next Heart of Soul - It's Great Fun. De uit Harderwijk afkomstige formatie Heart of Soul paste dit nummer aan voor een campagne op RNI voor Camel Filter sigaretten. Misschien is er wel een deal met gesloten portemonnee gesloten, want de Camel-stickers van Radio Noordzee vlogen in 1971 bij duizenden door Nederland heen.
Next Herb Alpert - 8 Ball. Dit nummer werd in de jaren tachtig door Peter de Groot op Radio Monique als tune gebruikt.
Next Herb Alpert - Bitter Sweet Samba. Werd in 1966 gebruikt op Veronica ter ondersteuning van een T-shirt actie, een van de eerste in haar soort. Ook een nieuwslezer gebruikte het nummer op dit station ooit als "filler."
Next Herb Alpert - Bullish. Dit nummer is afkomstig van de gelijknamige elpee van Herb Alpert uit 1984 op het A&M-platenlabel, een elpee die in 2017 opnieuw werd uitgebracht. "Bullish" werd door Stan Haag in het voorjaar van 1985 gebruikt op het einde van zijn programma "Jukebox" op naar het nieuws met Frits Koning.
Next Herb Alpert - Fandango. Zie: Herb Alpert - "Route 101."
Next Herb Alpert - Magic Man. Ontelbare noteringen heeft de baas van A&M Records uit Hollywood op zijn naam staan als het gaat om verwijzingen in de zeezenderdiscografie. "Magic Man" is afkomstig van de gelijknamige elpee uit 1981 die meer het jazzy techno-werk van hem brengt. Het was Ron West op Radio Monique die op Oudejaarsdag afscheid van zijn vaste luisteraars nam en daarbij dit nummer als tune gebruikte.
Next Herb Alpert - My Favourite Things. Tijdens een speciale uitzending van Radio Noordzee met Kerstmis 1972 werd dit nummer gebruikt als filler. Het "Kerstdiner" werd namelijk opgenomen in de bistro "In den Vollen Pot" in Amersfoort.
Next Herb Alpert - Plucky. Dit nummer van Herb Alpert werd gebruikt bij de "Auntie Malbe Hour" op Radio City.
Next Herb Alpert - Rise. In 1979 kwam de solo-elpee van Herb Alpert uit en kon je eigenlijk spreken van een come-back. De elpee droeg de titel Rise en het gelijknamige nummer werd dat jaar beloond met een Grammy Award voor het beste instrumentale popmuziekje van dat jaar. In het eerste programma op Radio Caroline in 1979 van Peter de Vries (Wout van der Meer), gebruikte hij "Rise" als filler op weg naar het nieuws.
Next Herb Alpert - Route 101. Dit nummer werd door Ad Roberts als tune gebruikt op Radio Monique in het programma "Radio Avondblad" dat via het station was te beluisteren. Het nummer "Route 101" is afkomstig van de elpee Fandango uit 1982 op uiteraard het A&M-platenlabel, waar Alpert vele artiesten heeft ondergebracht en geproduceerd gedurende zijn lange muzikale loopbaan. Andere nummers die door Ad Roberts onder meer werden gebruikt tijdens zijn periode op Radio Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Monique en Radio 819/558 zijn "Garden Party" van de formatie Mezzoforte en "Morning Dance" van Spyro Gyra.
Next Herb Alpert - Taste Of Honey. Naast "Work Song" (zie hieronder) werd ook dit nummer van Herb Alpert, "Taste Of Honey," gebruikt in een promospot voor The Blast Off Show op Radio Scotland.
Next Herb Alpert - The Swinger From Seville. Alpert was bijzonder populair onder de deejays, waaronder ook John Kerr die dit nummer op Radio Scotland gebruikte.
Next Herb Alpert - What Now My Love. Op RNI gebruikte Steven Ladd tenminste enkele keren dit nummer van Herb Alpert als zijn tune.
Next Herb Alpert - Work Song. Dit nummer werd onder meer als tune gebruikt door Henny Spijkers op de vroege zondagochtend op Radio Noordzee en door Hans Brouwers, die kortstondig als deejay werkte op Radio Mi Amigo. Daarnaast was het te horen op Radio Scotland in een promospot voor The Blast Off Show. Ook werd het als filler gebruikt in de Top 50 op Radio Mi Amigo in 1978 en wel door Marc Jacobs. Op Radio City werd tijdens de "Auntie Mable Hours" creatief omgesprongen met het voorhanden songmateriaal. Zo werd ondermeer in de Kerstuitzending van 1966 een ode aan het station en haar deejays gedaan op de instrumentale "Work Song" van Herb Alpert. Zie verder ook: Sandie Shaw - "There's Always Something There To Remind Me," Ken Woodman - "That's Nice," Uitvoerenden Onbekend - "Sunshine Superman," Uitvoerenden Onbekend - "These Are The Most Beautiful Things," en Uitvoerenden Onbekend - "Do Re Mi."
Next Herb Alpert - Zorba The Greek. Een vertolking van het thema uit de klassieker met Anthony Quinn in de hoofdrol. Herb Alpert lijkt zonder meer de eerste plaats te bekleden in de lijst van meest gebruikte artiest voor productiewerk en tunes. Zijn versie van "Zorba The Greek" werd op Caroline South en North gebruikt voor een promospot ten bate van de Caroline Club te Liverpool.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - A Banda (A&M). Werd gebruikt in Veronica's Sportprogramma, terwijl Dik voor Mekaar (André van Duin) het nummer gebruikte als tune voor het item "Hobbykwartier," dat destijds op RNI werd uitgezonden. Op RNI werd het nummer in 1970 ook gebruikt bij de dagelijkse rubriek "Coffee Time."
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Acapulco 1922. Dit numer werd door Pete Drummond op Radio London gebruikt als een filler.
Next Herb Alpert And The Tijuana Brass - All My Loving. Dit nummer is afkomstig van de in 1964 uitgebrachte elpee South of the Border. Herb Alpert is veel-leverancier van muziek in onze discografielijst. Ook deze Beatles' cover werd voor een jingle gebruikt. In 1976 was er op de zondagmorgen een uur durend programma in presentatie van Lieven Colijn en voor een jingle voor dit programma kwam deze uitvoering van "All My Loving" blijkbaar goed van pas.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - And The Angels Sing. Going Places is de titel van de in 1965 verschenen, vijfde, LP van Herb Alpert and his Tijuana Brass, waarop een groot aantal hits. Het minder bekende "And The Angels Sing" werd door Peter James op Radio 390 als filler gebruikt.
Next Herb Alpert And The Tijuana Brass - Carmen (A&M). Dit nummer is vernoemd naar de opera met dezelfde naam. Het is afkomstig van de elpee Herb Alperts Nine. Op de hoes staat een portret van Beethoven met een t-shirt aan waarop een afbeelding van Herb Alpert. Een duidelijke knipoog. Het nummer werd gebruikt in de Belgische Top 30 op Radio Mi Amigo, een programma in presentatie van Peter van Dam. Later zou het op Mi Amigo ook worden gebruikt als tune voor het totaalprogramma "Zaterdagmiddaggebeurtenis". Johan Visser gebruikte het nummer voor de presentatie op Mi Amigo 272 van de wekelijkse Top 50. En, het nummer werd in 1977 op Radio Mi Amigo gebruikt als tune door Hans Brouwers voor het programma "Nieuwe Platen" dat tussen 5 en 6 uur in de zaterdagmiddag stond geprogrammeerd.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Casino Royal. Tot en met augustus 2016 hadden we al 33 titels van deze formatie uit de VS in de zeezenderdiscografie. Muziek die werd uitgebracht op het A&M label. A stond voor Alpert en M voor zijn compagnon Jerry Moss. We voegen er het nummer "Casino Royal" aan toe. Het was de soundtrack van de gelijknamige film uit 1967, gecomponeerd door Burt Bacharach. Op Radio London werd het nummer gebruikt als filler naar het hele uur door Lorne King.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Cinco De Mayo. Deze track van Alpert's vijfde elpee !!Going Places!! was de tune van Radio 390 en het programma "Morning Melody". Het werd op Radio 355 gebruikt voor een zogenaamde "in huis reclame" waarbij in dit geval de programmamakers "French Bikini's" aan de vrouw probeerden te krijgen. Ook werd het nummer als filler gebruikt op Radio London.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Flamingo (A&M). Door Tony Allan gebruikt op Radio Scotland. Ook werd het nummer gebruikt op Caroline South en later Caroline International door Andy Archer. Terry Dawson (de andere deejaynaam van Archer), gebruikte het eveneens op Radio City. Aanvullend kan ook de naam van Mark Sloane genoemd worden die het gebruikte op Caroline North en South en op Radio 355. Wat betreft het gebruik door de Nederlandse zeezenders kan worden vermeld dat Flamingo de slottune was van het programma Driemaster op Radio Noordzee. Verder hanteerde Alan Black dit nummer als tune op Radio Scotland. Ook door Rob Out werd dit nummer gebruikt, en wel in 1966, als afsluiter van zijn programma "Slow go sad mood" op Radio Veronica. En, in 1971 maakte Crispian St. John op RNI een mooi programma-overzicht van de internationale service, dat hij afsloot met: "Now you found it, keep with it. RNI English programs until three this morning."
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - I'm Getting Sentimental Over You (A&M). Mike Lennox op Radio London.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - If I Were A Rich Man. Bryan Vaughn gebruikte dit nummer als tune in het programma "Rooster Call" op Radio Scotland.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Magic Trumpet. De magische trompet van deze prachtige formatie werd ingezet ter ondersteuning van een promo op Radio City.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Majorine (A&M). Andermaal een tune van Duncan Johnson en wel gedurende zijn periode dat hij in 1970 voor RNI werkte.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Mame. Op Radio 355 werd dit nummer gedraaid als tune door Dave MacKaye. MacKaye was trouwens, zover bekend, met Martin Kayne de enige presentator op dit station die een vaste tune had. "Mame" werd daarnaast gebruikt door Graham Gill en wel op Radio 390. Op dat station was het nummer vaker te horen. Ook Stephen West kon er namelijk goed mee uit de voeten en Jonathan Hall gebruikte het als tune in het programma Tea Time Tunes. Op Radio Caroline was het Mike Storm die zijn programma in de zomer van 1973 eindigde met dit swingende geluid van Herb Alpert en zijn band. Het is een track van het zevende album, getiteld S.R.O. uit 1966, en werd tevens als single uitgebracht op het A&M-platenlabel. "Mame" was de opening van de gelijknamige musical.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Martha My Dear. Een nummer van de elpee Summertime, die in 1971 werd uitgebracht door A&M Records. Het is de compositie "Martha My Dear" van Paul McCartney, die echter werd toegeschreven aan Lennon and McCartney. Het verscheen voor het eerst op het White Album. De instrumentale versie van Herb en zijn collega's werd gebruikt voor het maken van een promotiespot ten bate van de Caroline Club in 1973. De spot werd deels ingezongen door Steve England, waarna Andy Archer vertelde wat de leden zoal zou worden toegestuurd voor tien gulden. Zover bekend is er overigens nooit ook maar iets aan de zogenaamde leden verstuurd.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Mexican Shuffle. Werd gebruikt voor het inzingen van een jingle voor "Ook Goeiemorgen" op Radio Veronica en werd tevens gebruikt in de demo die Radio London liet maken om zich aan de adverteerders voor te stellen. Hetzelfde nummer werd in 1978 ook op Radio Mi Amigo gebruikt door Marc Jacobs en Dick Verheul als een filler. Eerder, in 1967, werd het overigens ook al ingezet voor promotiespots voor Caroline Cash Casino. Ook werd het nummer op Radio 355 werd gebruikt en wel om een promospot in te spreken voor zijn Mark Sloane. En, eind juli 1967 werd het nummer gebruikt als de basis voor een promotiespot op Radio Scotland voor "a clan bal," ook wel "Big Night Out" genoemd. Het werd die keer gehouden voor de luisteraars in Glasgow en omgeving. In de promospot waren verder fragmenten te horen van artiesten die er optraden. Zie ook: Searchers - "Take Me For What I'm Worth" en Searchers - "Don't Throw Your Love Away."
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Numero Cinco. Dit nummer werd in augustus 1967 gebruikt op Radio 355 als close-down-tune. De spot werd herhaaldelijk gespeeld in de laatste weken van de uitzendingen.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Sleigh Ride. Afkomstig is dit nummer van de achtste elpee van deze formatie, The Christmas Album, die in 1968 uitkwam. Op Radio Noordzee werd op Eerste Kerstdag 1972 een programma uitgezonden met daarin allerlei bekende en minder bekende artiesten. Het was opgenomen in Bistro "In den Vollen Pot" in Amersfoort. Centrale presentator was Tony Berk en als eindtune voor het programma werd het nummer "Sleigh Ride" gebruikt.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Slick. Het was niet "Bullish" en ook niet "Route 101" maar "Slick" van Alpert's album Beat of the brass uit 1968, dat door door Crispian St. John op the Voice of Peace werd gebruikt voor de prachtige promo: "The Voice of Peace is a non-profit radio organisation." Met gebruik van andere stemmen werd dezelfde muziek op de VoP ook gebruikt voor promospots in het Hebreeuws en Frans. Het werd daarnaast gebruikt op Radio Noordzee als tune voor het zondagochtendprogramma van Henny Spijkers, dat kortelings de ether in werd gestuurd.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - So What's New (A&M). Op Radio 390 gebruikte Jonathan Hall dit nummer als tune voor zijn programma 'Tea Time Tunes.' Zie ook: Bert Kaempfert - "So What's New."
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Spanish Flea (A&M). Een van de eerste hits van Herb Alpert werd verkozen door Trevor Lucas voor zijn programma "Outdoor Girl" op Radio City. Barry Knight gebruikte het nummer als zijn tune op Radio Hauraki. Vermeldenswaard is ook dat Kenny Everett op basis van dit nummer een promo produceerde voor Radio London om de verkoop van een Big L T-shirt te bevorderen. Kortstondig was in de jaren zestig op de zondagmiddag op Radio Caroline het gesponsorde programma 'OJ' te horen, dat diende ter promotie van beauty-cases. Als promo en opener voor het programma deed "Spanish Flea" dienst. Zeer afwijkend van het format van Radio 390 was het Peter James die in het verzoekplatenprogramma: "From me to you" wel fillers gebruikte bij het voorlezen van de verzoeken, waarvoor hij onder meer de "Spanish Flea" inzette. "Spanish Flea" werd verder op Swinging Radio England ingezet voor een in huisreclame waarbij de luisteraars werden opgeroepen een "Transway Sony 7" transistor radio te kopen en dat alles onder de slogan: "You can't beat the bargain."
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Struttin' With Maria (A&M). Werd op Radio City gebruikt door Chris Cross.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - The Continental. Afkomstig van de LP Warm, één van de vele hoogstandjes van dit orkest. Het nummer werd in 1970 op RNI ingezet als tune voor het item: "Factory Call," onderdeel van Coffeebreak op het station. De intro van de spot werd ingesproken door Hannibal.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - The Happening. In 1967 viel op Radio Scotland een promo te horen voor Radio Scotland Roadshow waarvoor dit nummer werd gebruikt. Tien jaar later, in 1977, vormde hetzelfde nummer de basis voor een spot van Ton Schipper op Radio Mi Amigo, waarin hij aankondigde dat het station per 1 december van frequentie zou gaan veranderen, en wel van de 212 naar de 319 meter. Ook werd dit nummer gebruikt als tune voor het programma "242 Clan" op Radio Scotland, dat ondermeer door Cathy Spence werd gepresenteerd.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Third Man Theme. Dit nummer werd door Woolf Byrne heel kort gebruikt als tune op Radio City om vervolgens over te schakelen op een nummer van André Brasseur.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Tijuana Taxi (K-tel). Tune van Duncan Johnson op Radio London. Werd ook gebruikt op Veronica in de spot voor de vrachtwagenchauffeur. Ook werd het nummer gebruikt op Veronica door Klaas Vaak voor het item "Vakers Krakers" dat werd gesponsord door het bandenmerk Pirelli. Verder gebruikte Dave Rodgers het nummer in 1974 als tune op Radio Atlantis. Dan werd het ook nog eens gebruikt voor de promotie van het Caroline-programma uit de jaren zestig "Partners in Profit." Op Radio Mi Amigo vergreep Frank van der Mast zich in 1976 aan dit nummer van Herb Alpert and his Tijuana Brass. Hij deed dit voor het maken van een spot tegen drankgebruik door verkeersdeelnemers. En, tenslotte kan worden gemeld dat dit onder deejays zeer geliefde nummer ook op Radio 390 werd gebruikt en wel als tune van het gesponsorde programma "Live Bingo." Op Radio 390 gebruikte Peter James het nummer "Tijuana Taxi" als filler. Ook Klaas Vaak gebruikte het nummer als tune en filler in zijn programma "Vaak's Fiasco" op Radio Veronica.
Next Herb Alpert And His Tijuana Brass - Winter Wonderland. Op 25 december 1972 presenteerde Alfred Lagarde op Radio Noordzee een programma met daarin "de vijften mooiste kerstplaten van de afgelopen jaren." Als tune voor het programma gebruikte hij het nummer "Winter Wonderland" van Herb Alpert and his Tijuana Brass. Dit prachtige nummer werd verder tijdens de Kerstdagen van 1974 door Joop Verhoof gebruikt als filler op Radio Mi Amigo.
Next Herbert Rehbein And His Orchestra - East Of The Sun. In oktober 1973 werd op Radio Veronica 15 uur lang een special uitgezonden met muziek van de Rolling Stones, een programma dat tot diep in de nacht duurde. Twee programmamakers zaten direct erna op een ongewone tijd met hun programma. Ondermeer Stan Haag, die het nachtprogramma om vijf uur opende met een speciale tune, "East Of The Sun." Zelf zei hij ooit dat hij de versie beluisterde van Bert Kaempfert, te horen op de LP "Bert Kaempfert Presents Love" uit 1964. Maar het was toch echt de versie van Herbert Rehbein And His Orchestra. Herbert en Bert waren overigens dikke vrienden en hebben veel samengewerkt.
Next Herbert Rehbein And His Orchestra - Love Is Here To Stay. Diegene die Radio London intensief heeft gevolgd en jingles en spots heeft verzameld herinnert zich meteen de spot als ik het heb over mitrailleurgeschut. Het was zondermeer de beste promomaker van de zeezenders, Kenny Everett, die met de muziek van Herbert Rehbein en veel toeters en bellen een promotiespot voor "The Double D Show" maakte, dus voor zijn collega Dave Dennis.
Next Herbie Mann - Philly Dog. Het middag-gebeuren op Noordzee "Hou Maat met Ferry Maat" ging altijd vooraf met deze mooie tune.
Next Herbie Mann - Spinball. Kijkend in de lijst met programmanamen kwamen we het programma "Sport in het kort," een uurtje in de programmering van Radio Mi Amigo Internationaal en in de presentatie van Jan van de Meer, niet eerder tegen. Als tune gebruikte hij het nummer "Spinball" van Herbie Mann. Het is afkomstig van de elpee London Underground uit 1973.
Next Herbie Mann - Sultry Serenade. Deze prachtige opname stamt uit de tweede helft van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Af en toe laten we een reclame toe om behandeld te worden, maar dat dient dan wel specifiek een commercial te zijn die op een bepaalde zeezender is gebruikt en niet op een andere. Ferry Maat was het die de commercials insprak voor Horna Heiloo, een bedrijf dat haar zuivelproducten aan de vrouw probeerde te slijten via Radio Noordzee. Hij maakte er twee verschillende", waarvan een met het nummer "Sultry Serenade.
Next Herman Lippinkhof - Annabel. De uit Boekelo in Twente afkomstige zanger is vooral bekend van het nummer "Een Karavaan", waarvan in de jaren zeventig van de vorige eeuw meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Op de intro van het nummer "Annabel" sprak Stan Haag de tekst: "Dit is Radio Mi Amigo Internationaal. Koffie met of zonder, maar in ieder geval met Michelle. Daarna volgde een kreet van ir. Evert v.d. Pik, de boekhouder uit "Van Oekel's Discohoek" (gespeeld door Jaap Bar), waarop dan weer de tune volgde van het programma op Radio Mi Amigo met als titel "Koffie Met of Zonder". Zie ook: Evert Van Der Pik, Ir. – "Is Iedereen Aanwezig?"
Next Herman Van Keeken - Kus Me. Van dit nummer stonden in 1972 twee versies, ex aequo, op de 16e plaats van de Tipparade. Op 16 september viel de versie van Herman van Keeken te beluisteren. Op 30 september volgde de uitvoering van zanger Adrian (zie aldaar). Op die dag wisselde Radio Veronica van "192" naar 538. Na afloop van Adrian's plaat liet Klaas Vaak de volgende jingle horen: "Kus me, en vergeet me, 192, Veronica naar vijf-drie-acht ..." Op dezelfde melodie maakte Van Keeken ook nog een jingle met als tekst: "Luister naar Veronica nu op volle kracht, voortaan op 538."
Next Herman's Hermits - East West (EMI). Uit de laatste maten van dit nummer knipte Veronica de beroemde kerstbel-rondloper. Daar kan aan worden toegevoegd dat de prachtige rondloper aan boord van Veronica ook incidenteel werd gebruikt als men wegens onvoorziene omstandigheden uit de lucht diende te gaan. Een nieuwslezer maakte gewag van de technische onderbreking met op de achtergrond de klinkende klokken van dit nummer. En ook werd er op deze rondloper een spot gemaakt waarin werd gemeld dat het blad "Veronica 192' van naam veranderd was in 192 en dat in december 1971.
Next Herman's Hermits - I'm Into Something Good. De groep, die ons van het drinken van melk afhield, is hier vertegenwoordigd omdat het werd gebruikt bij een jingle op Caroline North: "This is the Jerry King Show."
Next Hilversum Radio Orchestra With Hugh Granville - Stringendo. In zijn programma "Muziek bij de lunch" op Radio Veronica las presentator Jan van Veen agendatips voor. Een speciaal muziekje had hij uitgekozen om als achtergrond te gebruiken en wel "Stringendo" in een overweldigende uitvoering van Hilversum Radio Orchestra.
Next Hobby Horse - Summertime Summertime. Hobby Horse was een project van de Britse folkpop-zangeres Mary Hopkin en haar toenmalige producent en echtgenoot Tony Visconti. In 1972 haalden ze met hun eenmalige single "Summertime Summertime" / "Sweet And Low" een hit in Nederland en Duitsland. Negen weken sierde het de Top 40 met als hoogste notering een zevende plaats. Twee jaar later, in augustus 1974, kwam in de Toppers Twenty op RNI een jingle voorbij waar over dit nummer heen de tekst te horen was: "Summertime Music on Radio Northsea International." Uit dit nummer knipte Pierre Deseyn de frase: "It's sum-sum-summertime" om het te gebruiken aan het begin van zijn programma op Radio Mi Amigo. Het betrof de uitzendingen van de VVVR, Vereniging Voor Vrije Radio, die op de zondagmiddag werden uitgezonden. De jingle werd in de zomer van 1976 gebruikt.
Next Holland - Hans Brinkers Symphonie. De RNI-promotie van de Whoepie Wip Actie werd begeleid met de eerste tonen van deze symphonie, uitgevoerd door de gelegenheidsformatie Holland. Freddy Haayen componeerde dit nummer onder meer op de melodielijn van een oudhollands liedje: "De Uil Zat In De Olmen." De groep Holland was een soort van supergroep bestaande uit leden van Earth and Fire, de Golden Earring en verder uit Anita Meyer, Trudie Huysdens en Patricia Paay. Een kort instrumentaal stukje in het nummer, gespeeld op blokfluit door Barry Hay, werd aan het begin van het klassieke programma, dat enige tijd op Radio Caroline in 1973 viel te beluisteren, als opener gebruikt.
Next Hollandse Nieuwe - Hoera Je Bent Deejay. Deze song is gecomponeerd door Bert Tinge en door een studiogroep in 1974 opgenomen bij Johnny Hoes in de Telstar-studio. De single kwam al vrij snel aan boord van de Norderney en toen Rob Out in mei een tijdje geen programma's presenteerde was het nieuwslezer Leo de Later die het programma, met techniek van Jaap Borst, overnam. Een naam-jingle ontstond: "Leo de Later, hoera je bent deejay!"
Next Hollies - On A Carousel. Op Eerste Kerstdag 1984 werd er met regelmaat een spot gedraaid op Radio Caroline waarin werd aangekondigd dat tijdens de Kerstdagen alleen gouwe ouwe zouden worden gebruikt. In die spot waren fragmenten te horen van de volgende songs: Badfinger - "No Matter What," Hollies - "On A Carousel," John Lennon And The Plastic Ono Band - "Mother," en Diana Ross - "I'm Still Waiting."
Next Hollies - Try It. Op 15 mei 1971 was er brand aan boord van het zendschip van RNI, MEBO II, als gevolg van het plaatsten van explosieve materialen - die in brand werden gestoken. Gedurende geruime tijd werden SOS oproepen gedaan door zowel de Nederlandse als Engelse deejays. Ondertussen werd de stations tune "Man of Action" van het orkest van Les Reed gedraaid, evenals het nummer "Try It."
Next Hollies - Yes I Will (Polydor). Werd vele malen door Roger Day in 1966 en 1967 gebruikt ter ondersteuning van een trailer voor zijn programma's op Radio Caroline .
Next Hollyridge Strings - A Taste Of Honey. Op RNI gebruikte Tony Allan dit nummer voor een jingle die hij zelf inzong. Hetzelfde lot viel ten deel aan een hele reeks andere Beatles-covers van deze groep: "Act Naturally," "Can't Buy Me Love," "Drive My Car," "Eleanor Rigby," "From Me To You," "I Wanna Hold Your Hand," "P.S. I Love You," "Penny Lane" en "Yellow Submarine."
Next Hollyridge Strings - Eight Days A Week. Diverse nummers van de Hollyridge Strings werden al genoemd in deze discografie en bij het rijtje hoort ook "Eight Days A Week." De Hollyridge Strings was de naam van een Amerikaans studio-orkest dat per sessie anders samengesteld was en onder leiding stond van Stu Phillips. Hun uitvoering van het Beatles-nummer "Eight Days A Week" werd door Tony Allan op RNI in 1972 gebruikt voor het inzingen van de jingle: "Music on your wireless seven days a week, this is Radio Northsea."
Next Hollyridge Strings - From Me To You. Andermaal een prachtige uitvoering van een Beatles-nummer van de in 1964 uitgekomen elpee The Beatles Song Book, waarmee de Hollyridge Strings in arrangementen van Stue Phillips ons destijds verrasten en waarvan vele nummers voor productiemuziek werden gebruikt. Deze versie van "From Me To You" werd bijvoorbeeld als tune ingezet op Radio 355 in 1967 in het programma "Radio 355 Request".
Next Hollyridge Strings - Good Night. Klaas Vaak gebruikte het nummer "Good Night" in de uitvoering van de Hollyridge Strings ten bate van de dagelijkse afsluiter. Dit in afwisseling met de oorspronkelijke Beatles-versie van dit nummer. Zie ook: Beatles - "Good Night".
Next Hollyridge Strings - How The West Was Won. In 1979 kwam Radio Mi Amigo terug vanaf een nieuw zendschip en onder een gewijzigde naam, Mi Amigo 272. Eén van de nieuwe programma's was destijds "Lunch op zee" met Ferry Eden. Hij koos dit nummer uit als tune voor het programma.
Next Hollyridge Strings - I Want To Hold Your Hand. De uitvoering van de Hollyridge Strings werd vele malen gebruikt als Beatles-bedje voor Veronica-jingles. Bijvoorbeeld op de Klaas Vaak-jingle: "Millionseller." Het nummer werd daarnaast op RNI gebruikt voor een Tony Allan-jingle. Het werd gebruikt voor een promo van "The Beatles Story" op Radio Veronica, een programma in 73 delen op Radio Veronica 538, dat werd gepresenteerd door Lex Harding. Zie ook: Beatles - "I Want To Hold Your Hand".
Next Hollyridge Strings - If I Fell In Love With You. Vanaf 1 april 1967 werd, door de Britse wetgever, verplicht gesteld in de auto op de chauffeursstoel gebruik te maken van een veiligheidsgordel. Het was Tommy Vance die een zogenaamde "in huis reclame" maakte ter promotie van "The Caroline Safety Belt," waarbij deze instrumentale uitvoering van het Beatles-succes werd gebruikt.
Next Hollyridge Strings - Sleigh Ride. Klaas Vaak gebruikte dit nummer in 1971 voor een promo voor het "Kerstbal".
Next Hollyridge Strings - Surfin' USA. Deze instrumentale versie van het Beach Boys-succes werd, zoals hij zichzelf ook wel noemde, door "Your Beach Boys buddy deejay nr 1," oftewel Roger Day, ingezet om te worden gebruikt als een van zijn fillers op Radio Caroline International in 1967.
Next Homer And The Barnstormers - Cumberland Gap. Op Caroline North gebruikte Don Allen ondermeer dit nummer als tune.
Next Honey Combs - Have I The Right. Zie: Johnny Otis Show - "Telephone baby."
Next Horst Jankowski - A Walk In The Black Forest (Philips). Deze prachtige pianoplaat werd gebruikt als tune van het sportprogramma "Eén -nul" genoemd naar het gelijknamige blad. Dat programma werd op de vrijdagmiddag uitgezonden op Radio Noordzee tussen november 1971 tot en met februari 1972 en later opgevolgd door AD Sport en Sportwereld. Hetzelfde nummer werd in de jaren zestig al eerder gebruikt door Roger Gale op Caroline North en South en op Radio 270. In de beginddagen van de zeezenders was het Colin Nichol die het als tune gebruikte op Radio Atlanta. Pas later zou het een hit worden.
Next Horst Jankowski – Any Problem Now? Dit instrumentale nummer kwam in 1968 uit als B-kant op de single "I Feel Like A Child" op het Mercury-label. Het was Spangles Muldoon die het als tune gebruikte op RNI in 1970 als hij de "Top 30 Show" presenteerde, met daarin ook de nieuwe deejay-hitpicks, de station-hitpick en enkele nieuwe releases. Het programma was destijds op zondagmiddag te beluisteren vanaf twaalf uur.
Next Horst Jankowksi - Dream Flight. Van de man die met ons in het Zwarte Woud wandelde is hier van de elpee Jankowski Plays Jankowski uit 1969 het nummer "Dream Flight" dat in de zomer van 1970 door Dave Gregory op RNI werd gebruikt als filler.
Next Horst Jankowksi - With A Bit Of Luck. Het slotnummer van het album My Fair Lady with Jankowski is weer zo'n prachtig voorbeeld van een muziekje dat gebruikt kan worden als een filler, bijvoorbeeld de laatste minuten naar een nieuwsuitzending toe. Dit werd dan ook gedaan door Peter Holland in november 1971 in zijn programma op Radio Noordzee. Jankowski was een Duitse jazzpianist en bandleider, die ons de wereldhit "A Walk In The Black Forest" schonk.
Next Horst Wende Und Sein Orchester - Blue Skies. Eigenlijk hoort dit nummer niet in deze lijst maar werd aangedragen als zowat een "in huis reclame" voor de firma Frans Vlaming te Oostrozebeeke op Radio Mi Amigo en wel door Marc Jacobs.
Next Hot Blood - Soul Dracula. Dit nummer werd in januari 1977 als filler gebruikt door Frank van der Mast in een Top-40 op Mi Amigo 192.
Next Hot Butter - Popcorn. Het nummer "Popcorn" is door diverse groepen opgenomen en in de hitlijsten van 1972 verschenen. Een geweldig succes waarbij de synthesizer een belangrijke rol speelde. De formatie Hot Butter nam het ook op en in 1979 werd het nummer gebruikt voor een promotiespot ten bate van de Delmare krant, waarmee Radio Delmare haar luisteraars mee wilde binden. Voor 10 gulden, te sturen naar Prodihaag, kon je lid worden van de Delmare krant.
Next Hot Chocolate - I Believe In Love. Een single van Hot Chocolate die in 1971 uitkwam. Leadzanger Errol Brown op zijn sterkst. De single kwam uit op het RAK-label. In 1974 verscheen het ook op de elpee Cicero Park. Het nummer "I Believe In Love" werd in 1978 gebruikt voor een L.A.-spot op Radio Caroline dat eindigde met de zinnen: "Loving Awareness: it makes people happy. Try Loving Awereness, believe in love."
Next Hotcha Trio – The Galloping Comedians. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd er veel op feesten en partijen gespeeld door mondharmonica-trio's. Een van de beroemdste Europese trio's stond onder leiding van Geert van Driesten en was afkomstig uit Rotterdam. Het Hotcha Trio nam het nummer "The Galloping Comedians" in 1951 op. In 1998 verscheen het nummer opnieuw en kreeg een plaatsje in de Tipparade. Het nummer werd gebruikt op Radio Monique in de "Vader Abraham Show". In dit programma werd het eerste uur gebruikt voor de presentatie van de Nederlandstalige Tip 10, gevolgd door het tweede uur met de Nederlandstalige Top 10. Bij afwezigheid van Vader Abraham presenteerde in 1986 Eddie Ouwens het programma en gebruikte "The Galloping Comedians" in beide uren voor het voorlezen van de betreffende tien platen.
Next Hotlegs - You Didn't Like It. Deze plaat werd in 1970 tijdelijk door Spangles Muldoon gebruikt als tune op Radio Northsea International.
Next Howie Phillips - Let The Music Roll. Een nummer dat nooit op de plaat werd gezet maar door Andy Archer en collega's werd opgenomen op het Stonehenge Festival in 1974. Andy: "We met some really interesting and fascinating people, none more so than Yogi Surya Premanda and Howie Phillips, a brilliant singer songwriter. We recorded a couple of songs of his to play on the air. One of them, 'Let The Music Roll' became Radio Caroline's anthem for a while."
Next Hues Corporation - Rock The Boat (RCA Victor). Op de melodie van deze grote hit zong de groep een speciale Veronica-jingle die in de laatste maanden van Veronica als zeezender werd gebruikt. In het intro zit een klein trompetriedeltje waarop de tekst "Radio ... Ve ... ro ... ni ... ca ..." werd ingezongen.
Next Hugh Heller - Can A Pussycat Over 35. (KFI demo 1972) Een jingledemo van Hugh Heller, waaruit Veronica een bekende filler knipte (ook een Top 10 jingle trouwens, die zit er vlak voor). Heller maakte jingles aan de West Coast en gebruikte de stemmen van de Ron Hicklin Singers (die ook te horen zijn op "South American Getaway" uit de film Butch Cassedy and The Sun Dance Kid, een filler op RNI).
Next Hugh Masekela - African Breeze. Dit prachtige nummer van de uit Zuid-Afrika afkomstige Masekela werd door Dick Verheul in 1987 geadopteerd tot tune voor zijn zaterdagmorgen programma "Klaarmaken voor de boodschappen" op Radio Monique.
Next Hugh Maskela - Grazing In The Grass. Roel Koenders gebruikte als gastdeejay op Veronica in zijn programma dit nummer als eindtune.
Next Hugh Maskela - Watermelon Man. In 1969 gebruikte Chiel Montagne dit nummer als tune in zijn programma op Radio Veronica "Chiel Montagne zonder Franje."
Next Hugh Maskela And The Union Of South Africa – Johannesburg Hi-Lite Jive. Typisch een nummer waarvan je denkt, waar ken ik dat toch van. Wel het nummer "Johannesburg Hi-Lite Jive" is afkomstig van de 13de elpee van Hugh Maskela, die in 1971 werd uitgebracht op Chisa Records. Het nummer werd door Ferry Maat op Radio Noordzee gebruikt voor het inspreken van een commercial: "Automobilisten opgelet. Geen geluid in uw auto? Dan goed nieuws: Prinzsound. Een sublieme, compacte autoradio voor midden en lange golf ..."
Next Hugo Montenegro - Darling Jill. Dit nummer staat op een RCA-elpee met de prachtige titel Candy's Theme and Other Sweets en is afkomstig uit 1965. Het werd op Radio 390 gebruikt voor de promo "Free Radio Ball of the year," waar deejays van alle zuidelijke offshore radio stations acte de presence zouden geven en wel op 22 juli 1967 in het Alexandra Palace in Noord Londen. Het nummer werd daarnaast gebruikt tijdens de "East of Midnight"-show op Caroline North, welk programma door Don Allen en Bob Stewart werd gepresenteerd.
Next Hugo Montenegro - Glassical Gas. In het seizoen 1975/'76 gebruikte Peter van Dam dit nummer als filler in zijn programma op Radio Mi Amigo. Het nummer werd daarnaast gebruikt door Bert Bennet op Radio Mi Amigo wanneer hij de American Hot 100 presenteerde.
Next Hugo Montenegro - Here Comes The Sun. Gebruikt voor een jingle van Tony Houston (Radio Atlantis).
Next Hugo Montenegro - Mac Arthur Park. Deze snelle instrumentale versie van het succes van Richard Harris werd gebruikt op Radio Noordzee voor de jingle: "Hallo meneer, heeft U misschien onze verzoekplaat gezien, die zijn we kwijt." Ad Petersen gebruikte het op Radio Mi Amigo bij de officiële opening van het station op 1 januari 1974. Later was het Peter van der Holst die het in 1979 als zijn tune adopteerde op Radio Delmare. Dit nummer werd ook gebruikt voor een promospot op RNI, ingesproken door Rob Eden, ten bate van The Prediction Hit 50. Daarnaast kan nog worden vermeld, dat het nummer ook werd gebruikt ter promotie van de Top-1000 die in 1974 op Radio Veronica werd uitgezonden ter gelegenheid van de 500ste Top-40. Deze promo werd ingesproken door Rob Out. Het werd ook nog eens gebruikt als tune in het programma "Muziekfabriek" op Radio Delmare. Prachtig nummer dat ook op Radio Delmare werd gebruikt als tune door Ronald Bakker als wel door Peter van der Holst. Of ze woorden hebben gehad over het gebruik van elkaars tune is niet duidelijk. Dit nummer staat nu op een cd van Hugo Montenegro die op RCA is uitgebracht onder de titel Moog Power. Ook Ton Vogt maakte gebruik van dit nummer en wel als eindtune voor zijn twee uur durende programma gevuld met tunes van zeezenders en platen over radio en wel tijdens het Paasweekeinde in 1999 via Offshore '98.
Next Hugo Montenegro - Night Rider. Van dit prachtige orkest en koor staan in deze discografie al de nodige verwijzingen en daar hoort ook het nummer "Night Rider" bij. De compositie verscheen in 1969 op de elpee Good Vibrations. Het was Robbie Dale die "Night Rider" gebruikte voor de productie van een promotiespot op Radio Veronica International in 1969 en wel om adverteerders te trekken. "Mister Businessman, have you something to sell or a service to offer? Why don't you advertise on the best medium?" Meer informatie kon worden gekregen door een reactie te sturen naar postbus 887 in Palma de Mallorca.
Next Hugo Montenegro And His Orchestra And Choir - There's Got To Be A Better Way. Een opname uit 1968 van de Soundtrack voor de film Bandelero. Gecomponeerd door Jerry Goldsmith was: "There's Got To Be A Better Way" één van de twee nummers van Hugo Montenegro en de zijnen die ter ondersteuning werd gebruikt in de documentaire: 1111 Days at Sea tijdens het laatste uur van Radio Hauraki in 1970.
Next Hugo Montenegro And His Orchestra And Choir - Tomorrow's Love In de documentaire 1111 Days at Sea die in het laatste uur van Radio Hauraki vanaf zee werd uitgezonden in mei 1970 werden verschillende muziekjes gebruikt om het verhaal te vertellen. Afkomstig van de LP Hang Him High komt dit prachtige nummer dat dus ook werd ingezet in het laatste uur van Hauraki.
Next Hugo Montenegro And Orchestra - The Good, The Bad And The Ugly. De soundtrack van de gelijknamige film haalde in Nederland in juni 1968 de hitparade met als hoogste notering een 17e plaats. Heerlijk herkenbaar soundje dat op RNI in 1970 door John Denny als filler werd gebruikt.
Next Hugo Strasser Und Sein Tanzorchester - 'S Wonderfull. Dit nummer staat in diverse uitvoeringen in deze zeezenderdiscografie, maar dit is er een die er uit springt. Het orkest onder leiding Hugo Strasser uit München nam het nummer op via de elpee Die Tanzplatte des Jahres 74-75. Op Radio Mi Amigo werd het nummer gebruikt in 1975 voor een productiespot ten bate van het nieuwe Mi Amigo Pakket. De Vrienden van Radio Mi Amigo konden het pakket via postwissel bestellen via Rado in Playa de Aro en betaalden voor de inhoud of Bfr 200 of 13 gulden. En wat kreeg je daar voor terug? Wel, foto's van de deejays, foto van het zendschip, een Mi Amigo-sleutelhanger en tien nieuwe Mi Amigo-stickers.
Next Hugo Winterhalter And His Orchestra - Three Coins In A Fountain. Afkomstig is dit nummer van de elpee Saturday Nite at the Movies. Hugo Winterhalter was een Amerikaanse orkestleider, arrangeur en componist en richtte zich vooral op easy-listening-muziek. Hij werd in 1909 geboren in Greenwich en het nummer "Three Coins In A Fountain" werd in 1974 door A.J. Beirens gebruikt voor het maken van de jingle "Debbie England op Radio Atlantis." Winterhalter was er toen al niet meer, want hij kwam in 1973 te overlijden.
Next Humphrey Lyttleton And His Band - Bad Penny Blues. Dit nummer van Humprey Lyttleton was in eerste instantie de tune van Chris Cross op Radio City.
Next Humphrey Lyttleton And His Band - Echoing The Blues. De Brit Humphrey Richard Adeane Lyttelton was een jazzmusicus en radiomaker en vooral bekend van het BBC programma "I'm sorry, I haven't a clue." Een van zijn vele nummers die hij in de vijftiger jaren van de 20ste eeuw opnam, "Echoing The Blues," werd op Radio Veronica door Cees van Zijtveld gebruikt als eindtune voor het programma "Vrijdagmiddag Matinee."
Next Hunters - Someone Else's Baby. Let wel: het gaat hier niet om de Nederlandse formatie Hunters, met ondermeer Jan Akkerman, maar om een Britse formatie die alleen instrumentale nummers opnam in de begin jaren zestig van de vorige eeuw. In dit geval speelden ze een instrumentale versie van de gelijknamige hit van Adam Faith uit 1961. Het nummer, dat in 1964 uitkwam, werd op Radio Mi Amigo in 1978 ingezet voor een jingle ten bate van "De Muzikale Hitregen op 319."
Next Hunters - Teen Scene. Het was Klaas Vaak die in 1970 de wekelijkse presentatie van de Engelse Top 30 via Radio Veronica deed. De lijst werd verkregen via de New Musical Express. Binnen een tijd uur werd de lijst afgerafeld en kwam de eindtune, die ook de begintune was, weer voorbij. Afkomstig uit Cheshunt en omgeving (Hertfordshire) was deze gitaargroep vooral populair tegen het einde van de jaren vijftig en in de beginjaren zestig van de vorige eeuw. Voor het Fontana-label maakten ze ondermeer in 1960 het nummer "Teen Scene," dat door Klaas Vaak dus als tune werd gebruikt voor de presentatie van voornoemd programma.
Next Hunting Strings - Ballet Gizelle. Op Radio 390 draaide met enige regelmaat het horoscoop-programma "The Mary Simone Hour" dat een muzikaal intro had. Er is lang naar gezocht, maar het blijkt het "Ballet Gizelle" te zijn in de uitvoering van de Hunting Strings.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes