Logo
     
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5J

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
J.C. Orchestra - Junior Walker
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van J.C. Orchestra tot en met Junior Walker.

Next J.C. Orchestra - Broadway Girl. J.C. waren de initialen van Joe Chapman, wat weer een pseudoniem was van Josef van het Groenewoud. De man woonde lange tijd in Brussel, waar hij als orkestleider verschillende elpees opnam. Hij gebruikte meerdere aliassen, waaronder Nico Gomez and his Orchestra en Nico Gomez and his Afro Percussion Inc. Het nummer is afkomstig van de elpee Girls van Joe Chapman. In ieder geval werd het nummer gebruikt door Tony Houston als tune voor het programma "Smakelijk Eten" op Radio Atlantis. Josef van het Groenewoud is overigens de vader van de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud, bekend van ondermeer de hit "Meisjes" uit 1991. Zie ook: Nico Gomez And His Afro Percussion Inc.
Next J.J. Johnson - Go Chase Cleo. Dit nummer is van de Soundtrack van de film "Cleopatra Johnson" uit 1973. Het was Ferry Maat dit het als eindtune ging gebruiken in zijn programma "Herrie met Ferry" op Radio Noordzee.
Next Jah Stitch – Love And Harmony. Geboren in 1949 in Melbourne Australië, ging Stitch zich op een bepaald moment verdiepen in de reggae en besefte dat hij daar vooral op Jamaica van kon genieten. Het nummer "Love And Harmony" heeft lijnen van andere liedjes, heeft ook een ode aan de radio en werd door Mike Haggler op Radio Caroline gebruikt voor de LA-jingle: "What to do when you're down and blue and a spit of love is what you need ..."
Next Jaap Dekker Boogie Set - Boogie Love. Een nummer afkomstig van de elpee Honkey Tonk Train Arrival, die werd uitgebracht door EMI/Bovema in 1974. Voor de productie van een in-huisreclame op Radio Mi Amigo maakte Peter van Dam gebruik van dit nummer voor een van de promotiespots ten bate van het tijdschrift Joepie: je weet wel 64 pagina's dik, 5 frank goedkoper en met vierkleuren stickers.
Next Jaap Dekker Boogie Set - In Een Groen Groen Knollenland. Heerlijke plaat met oud-Hollandse liedjes dat een succes was in Nederland in 1973 werd door Joop Verhoof in 1975 gebruikt als filler in zijn programma op Radio Mi Amigo. In het Tunesboek van Jelle Boonstra en Benno Roozen staat tevens vermeld dat dit nummer op Radio Monique de tune was van het programma "Vereniging Nederlandse Amusements Muziek" in presentatie van Arne Jansen en Nelleke.
Next Jaap Dekker Boogie Set - Lizzy's Tune. Jaap Dekker valt in de categorie "beste boogiewoogie pianisten van Nederland." In 1971 nam hij "Lizzy's Tune" op met op de achterkant het nummer "Soul Boogie." De single werd uitgebracht op Imperial. In 1974 nam Wil van der Steen het nummer in de zomer als eindtune voor zijn programma op Radio Mi Amigo.
Next Jac Holzman And Peter Handford – Carnival Midway. Een nummer afkomstig van de elpee Authentic Vintage Sounds Effects, dat uitkwam op Old Thundridge Records. Er werd aan boord van de Mi Amigo een promospot gemaakt voor de Summer Tour 1978 langs verschillende badplaatsen in Engeland waar niet alleen de Caroline Dubbel-Dekker-Bus kwam maar waar ook de Caroline Roadshow telkens een optreden verzorgde. Voor die spot werd "Carnival Midway" gebruikt in combinatie met "Brighton Rock" van Queen. Zie ook: Queen – "Brighton Rock".
Next Jack Costanzo - Naked City Theme. "The Naked City" was een politieserie die vanaf 1958 op de Amerikaanse ABC-televisie te zien was. De serie was gebaseerd op de gelijknamige film van Jules Dassin die tien jaar eerder uitkwam en opzien baarde vanwege haar realistische opzet in het decor van New York. Op het album The Naked City (Liberty 3195) is muziek uit deze en soortgelijke politieseries verzameld. Daaruit plukte Tommy Vance deze track van Jack Costanzo als zijn tune op Caroline South en Radio London. De uitvoering van hetzelfde nummer door het orkest van Billy May werd door Vance gebruikt in zijn lange periode – van 1975 tot 1993 bij BBC Radio One voor de Friday Rock Show, later simpelweg de Rock Show – bekend van de kreet "TV on the radio!"
Next Jack Dorsey Big Band - Ringo's Dog. Dit nummer verscheen ooit op een Australische single. Er stond het geluid op van een blaffende hond, dat Tony Blackburn op Radio Caroline en op Radio London door zijn tune mixte als het geblaf van zijn hond "Arnold." Het geluid op die opname was op zijn beurt overigens weer afkomstig van een "Audio Fidelity Sound Effects" LP die in 1961 uitkwam. Dus ook Jack Dorsey heeft leentjebuur gespeeld – zie ook: Arnold - "(How Much Is That) Doggie In The Window"; en hieronder: Johnny Dankworth - "Beafeaters."
Next Jack Ely And The Courtmen - Davids Mood (Philips). Eén van de drie tunes die door Keith Hampshire op Caroline werden gebruikt.
Next Jack Parnell & His Orchestra - Fanfare Boogie. Dit nummer werd gebruikt voor de productie van een jingle op Skånes Radio Mercur en wel voor een zogenaamde "Station Identification," die werd ingesproken door Rolf Nordström
Next Jack Parnell And His Rhythm - White Suite Samba. In een in 2002 door Radio 192 uitgezonden "Help, Er Zit Een Olifant In De Tram" vertelde Henk van Dorp dat men dit nummer ooit als tune gebruikte voor het betreffende programma op Radio Veronica. Het nummer uit 1951 van drummer Parnell werd overigens door George Martin geproduceerd. Het nummer werd ook gebruikt op de internationale service van Radio Atlantis in 1974 voor een grappige spot over de hoofdzendertechnicus en de situatie aan boord van een zwalkend zendschip.
Next Jack S. Margolis And Jere Alan Brain - Physical And Intellectual Games. Een nummer afkomstig van een comedy-elpee met als titel A Child's Garden of Grass. Een boek met dezelfde titel werd in 1969 gepubliceerd door Margolis en de voornoemde elpee kwam in 1971 uit op het Elektra-label. Die elpee kwam klaarblijkelijk ook terecht in de landstudio van Radio Noordzee, want Ferry Maat gebruikte "Physical And Intellectual Games" als eindtune in een aflevering van het programma "Herry met Ferry".
Next Jack Saunders Orchestra - Around the World in 80 Days: Finale. De muziek van het sluitstuk van de soundtrack van de film Around the World in 80 Days werd op Radio 390 gebruikt om potentiële lokale adverteerders op te roepen om reclamezendtijd op het station in te kopen. Het orkest van Jack Saunders tekende voor de soundtrack van deze film uit 1956, die werd geregisseerd door Michale Todd, die ook nog eens de tweede echtgenoot was van Elisabeth Taylor.
Next Jack Teagarden & Sam Lanin's Troubadours - Happy Days Are Here Again. Dit nummer werd ingezet als tune op Radio KING en incidenteel op Radio 390 door John Ross Barnard.
Next Jack Van Poll - Catchup. Een single op het Decca-label uit 1972 die voor een bepaalde periode door Marc van Amstel op Radio Noordzee als tune werd gebruikt. Maar op 1 juli 1979 maakte ook Ton Schipper er gebruik van in zijn eenmalig programma op Radio Mi Amigo 272 en wel om een overzicht te geven van de afwijkende programmering tijdens de zondagen op dit station. Jack van Poll heeft in de loop der decennia in meer dan tien verschillende formaties opgetreden, waaronder Jackpot.
Next Jackie Davis - What's The Trouble. Op 1 januari 1986 was er op de Ross Revenge, waar ook Radio Monique haar studio had, een Nieuwjaarsinstuif waarin de deejays gezellig gezamenlijk het programma presenteerden en vele wensen van de luisteraars de revue lieten passeren. Voor dit programma hadden ze speciaal een swingende tune uitgezocht en wel een melodie gespeeld op het Hammondorgel van Jackie Davis, die zich afvroeg: "What's the trouble?"
Next Jackie Davis And The Trombones - Gonna Get A Girl. Het nummer is de achterkant van de single "Frenesi" die in 1959 op het Capitol-label werd uitgebracht. Het werd als tune gebruikt door Charlie Whyte op Radio Scotland in het late avondprogramma "Northern Lights." Charlie Whyte was slechts zes weken te beluisteren op het station. Van origine was hij een buschauffeur en er wordt van hem gezegd dat hij was aangenomen omdat hij een grote platencollectie had. Collega's aan boord van het zendschip Comet stemden hem weg omdat hij geen ander dagelijks werk aan boord wenste te doen.
Next Jackie Gleason - Tollgate Treat. Een heerlijk jazzy nummer van het orkest van Jackie Gleason, gecomponeerd door Billy Ford. Het werd in 1964 als tune gebruikt op Radio Atlanta door Tony Withers. En er kan nog aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt op Radio Mercur voor het programma "Hallo Copenhagen, this is Hollywood."
Next Jackie Ivory - Hi Heel Sneakers. Dit nummer is afkomstig van de elpee Soul Discovery uitgekomen in 1965 op het ATCO-platenlabel. Een moeilijk te vinden elpee met het swingende hammondorgelgeluid van Jackie Ivory, die werd begeleid door Paul Renfro op alt-saxofoon en Billy Nicks op drums. Noel Miller gebruikte het in augustus 1966 als filler naar het nieuws op Radio 270.
Next Jackie Trent - On The Other Side Of The Tracks. Natuurlijk waren de deejays wel eens afwezig. Vakantie of ziekte, of een band die niet aan boord was gekomen, kon bijvoorbeeld een reden zijn. Toen in 1971 op RNI Joost den Draayer er niet was, viel nieuwslezer Hans ten Hooge in. Nico Steenbergen produceerde snel een jingle. "Blijf bij Radio Noordzee, Hans ten Hooge met Joost op toast." Hiervoor gebruikte hij twee stukjes van het nummer "On The Other Side Of The Tracks," een nummer dat eerst werd opgenomen door Virginia Martin in 1962 maar de versie van Jackie Trent werd voor de productie ingezet.
Next Jackpot - Is Everybody Happy. Begin van dit nummer werd in 1976 gebruikt voor de openingsjingle voor het programma met Michelle op Radio Mi Amigo. Amigo had blijkbaar iets met dit nummer, want op hetzelfde station deed het ook dienst ter ondersteuning van een commercial voor "De Salamanders voor groot en klein."
Next Jackson Five - On Christmas Day. Werd in 1974 door Tony Allan gebruikt op Caroline voor de jingle: "From everybody on Mi Amigo and Caroline, this is a Christmas gift of love."
Next Jackson Five - Rockin' Robin. We schrijven 1983 en luisteren naar Radio Caroline: de enige deejay destijds die daar een eigen tune had was Robin Ross, die daarvoor dit nummer gebruikte. De jingle werd gemaakt door Tony Allen. In de tijd hij bij de Voice of Peace werkte, gebruikte Allen het nummer nogmaals voor het maken van een jingle: "This is the Voice of Peace." Op RNI werd in 1972 een promospot gemaakt om te tonen dat het station "all hit music" programmeerde. Hierbij kwam een aantal fragmenten voorbij van ondermeer de Moody Blues, David Bowie en Jackson Five. Van de laatste formatie werd het nummer "Rockin' Robin" gebruikt.
Next Jackson Five - Have Yourself A Merry Christmas. Van de Kerst LP van de Jackson Five uit 1970 werd het einde van dit nummer in korte knip als jingle gebruikt tijdens de Kerstdagen van 1974 op Radio Mi Amigo. In de jingle zongen ze drie keer "We wish you a merry Christmas" gevolgd door "and a happy new year" enzovoorts.
Next Jacques Herb - Manuela. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "Manuela."
Next Jacques Leroy And His Orchestra - Come Back To Sorrento. Dit nummer is afkomstig van de elpee Music Around the World en werd door Lennart Atterling gebruikt als tune voor het programma "Buona Sera Italia," dat tussen 18.30 en 19.00 op de maandagen op Radio Nord gedurende een bepaalde periode in 1962 werd uitgezonden. In het programma was Italiaanse muziek te horen. Toen bleek dat het programma niet aansloeg besloot directeur Jack Kotschack het te schrappen uit de programmering.
Next Jacques Loussier - Engelchen. Dit instrumentale nummer is er een waar liefst 44 jaar lang naar is gezocht, zonder dat bekend was wie de uitvoerende was (of waren). Maar nu, eind 2016 weten we het. Het nummer werd gecomponeerd door de in 1934 geboren Fransman Jacques Loussier en in 1968 verkozen tot themanummer van de Duitse film Engelchen. Oder die Jungfrau Von Bamberg. In de film, geproduceerd door de Nederlander Rob Houwer, gaat de 19-jarige Engelchen op reis naar München met als reden dat ze nog steeds niet de liefde heeft gevonden. Het nummer werd in de jaren zeventig, naast "Walk Don't Run '64" door Tony Berk gebruikt als tune voor het programma "Berk in uitvoering" op Radio Noordzee. In de maand juni 2016 was het Tony Berk die toegaf het zelf al die jaren niet meer te herinneren welk instrumentaal nummer op een cart was gezet. Begin augustus 2016 kwam na de decennia lange zoektocht de oplossing via Henk Verhaag: “Zoals ik wellicht wel eens gezegd heb, bezoek ik regelmatig enkele sites met instrumentale muziek en dan kom je wel eens wat tegen. Het was nogal een kick toen ik 'Engelchen' vond. Tony Berk reageerde met: "Wat een held, nu heb ik het eindelijk ook weer!" Het nummer kwam ooit uit op het Cornet Label nummer 3059.
Next Jacques Loussier Play Bach Trio - Air On A G String. Andermaal een mooie uitvoering van een compositie van Johannes Sebastian Bach, ditmaal door het trio van Jacques Loussier. Dit nummer werd op RNI gebruikt voor de productie van een promotiespot voor de Stevie Merike Show. Een spot die bijna onverstaanbaar is en zelden werd gehoord.
Next Jacques Loussier Play Bach Trio - Aria Suite Voor Orkest N3 In R Majeur BWV 1068. Jazzachtige bewerking van de compositie van J.S. Bach. Het werd uitgebracht in 1960 op de elpee Play Bach, Volume 2. Op Radio City werd het nummer gebruikt ter promotie van het programma "Late Date," dat in de avond om 11 uur werd uitgezonden onder de noemer: "Late date is your date."
Next James Brown - Maybe The Last Time (Philips BF1368; 1964). Willy Walker gebruikte deze instrumentale B-kant van de single "Out Of Sight" op Radio London. de track is afkomstig van de LP James Brown - Plays James Brown Today And Yesterday
Next James Brown – Out Of Sight. Dit nummer is afkomstig van de elpee James Brown Plays James Brown Today and Yesterday, die in 1966 op Smash Records werd uitgebracht. "Out Of Sight" werd in de studio van Radio Caroline North in 1967 gebruikt voor de productie van een jingle ter promotie van het programma van Mick Luvzit: "This is real radio, radio as you like it. Just you remember keep your smile dial and Mick Luvzit." Eerder al, in 1964, werd het nummer al op single uitgebracht.
Next James Brown - Scratch. Dit prachtige instrumentale nummer van James Brown werd in 1967 ingezet op Radio London ter ondersteuning van de "Big L Swinging Sound of Silver Competition," dit in combinatie met een stukje uit de "Danse Macabre" van Saint-Saens.
Next James Brown - Sex Machine. Dit nummer gebruikt voor een promo voor Lex Harding op Radio Veronica.
Next James Brown - The Payback. Dit nummer is afkomstig van de gelijknamige dubbelelpee van James Brown die in december 1973 door Polydor op de markt werd gebracht. Het nummer eindigt met een soort van soundeffect. Waarschijnlijk bij het voorbereiden van zijn Soulshows op RNI ontdekte Ferry Maat dit geluidje, hetgeen weer terug te horen was als soundeffect in zijn programma, waarin ondermeer de bekendmaking van de winnaar van de Sinterklaasprijsvraag, terwijl hij het ook onder een bekende RNI-jingle liet meelopen.
Next James Brown - Who's Afraid Of Virginia Woolf? De versie van de Graham Bond Organisation blijkt de meest gebruikte versie van dit nummer als tune van BBMS. Ook werd het begin van dit nummer van James Brown op Radio London gebruikt voor het inspreken van een jingle, met een lage stem werd herhaaldelijk "Big L" over het nummer ingesproken. Het nummer is in 1964 uitgebracht op de achterkant van de single "Devil's Hideaway." Vreemd genoeg komt het nummer ook op een aantal elpees voor, waaronder Grits and Soul en staat dan vermeld als "Virginia Woolf." Het einde van het nummer werd op Radio City gebruikt voor naamjingles voor alle destijds in dienst zijnde deejays. Bovendien werd het nummer gebruikt op Radio City als afsluiter van de dagelijkse programmering.
Next James Brown And The Famous Flames - Night Train. In de daarvoor bestemde overzichten werd tot nu toe vermeld dat Chuck Blair op Radio London een aantal tunes gebruikte: "Honk Tonk" van Earl Palmer en "Gassin'" door The Peddlers. Een opname uit augustus 1967 geeft echter aan dat ook het nummer "Night Train" werd gebruikt in het avondprogramma tussen 6 en 9 uur. Het is een nummer dat door Brown en zijn groep al in 1961 aan het vinyl werd toevertrouwd.
Next James Brown And The JB's - To My Brother. "The JB's" was de begeleidingsband van James Brown van 1970 tot en met de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw. Instrumentaal hebben ze een paar funk-achtige nummers afgeleverd, waaronder "To My Brother." Dit nummer paste precies in de smaak van Ferry Maat op Radio Noordzee die er voor de Soul Top 10 een mooie filler van maakte.
Next James Gang - ?. Een nummer van het rock-trio rond drummer Jimmy Fox werd op Radio Veronica gebruikt voor zowel een promo voor Rob Out als een voor Henk van Dorp.
Next James Last Orchestra - American Patrol. Gebruikt op RNI door Daffy Don Allen voor de promospot voor de RNI-Miss-Wide-And-Wonderful- 1974-Contest.
Next James Last – Charleston / Black Bottom Medley. Het typerende geluid van deze medley van het orkest van James Last verscheen in 1972 op de elpee Wenn die Elisabeth van James Last en wel op het Polydor-label. Cecil Mack en James Price Johnson waren de componisten van "Charleston". En "Black Bottom" is een compositie van Ray Henderson. In 1975 lag de medley op de draaitafel als instrumentaal einde van een aflevering van "Stan Haag Vandaag" op Radio Mi Amigo.
Next James Last Orchestra - Die Spieluhr. Het was Norbert op Radio Mi Amigo die dit deuntje gebruikte voor een jingle: "Norbert Zaterdagse Showtrein Verzoekje, verzoekje etc." Moeilijk te vinden maar via de Duitse Fanclub van James Last werden we op het goede spoor gezet. Het is afkomstig van de elpee Polka Party 2 die in 1971 uitkwam op Polydor. Het was in de tijd dat James Last en zijn orkest meerdere elpees per jaar uitbrachten die in Nederland als warme broodjes over de toonbank gingen.
Next James Last Orchestra - Fly Me To The Moon. In 1973 was het Stan Haag op Radio Veronica, die in zijn programma "Stan Haag Vandaag" de uitvoering van het nummer "Fly Me To The Moon" van het orkest van James Last gebruikte - zoals hij zelf zei als "overbruggen van de tijd," ofwel hij gebruikte het nummer als filler naar het nieuws.
Next James Last Orchestra – I'm A Believer. Deze instrumentale versie van "I'm A Believer" was onderdeel van een medley met "Good Vibrations" en "Have A Drink On Me" en was afkomstig van de elpee uit 1967 met als titel '67 Non-Stop Dancing. "I'm A Believer" werd in april 1969 op Radio Veronica ingezet voor een promotiespot ten bate van de Anjerloterij. De spot, deels ingesproken door Tom Collins en deels door Jan van Veen, zette de luisteraars aan om iedere dag — en dat gedurende twee maanden — het wachtwoord te onthouden dat telkens in de programma's werd genoemd. Rijdend door Nederland was er een aantal promotieteams waarvan de dames en heren de inwoners konden vragen naar het wachtwoord van die dag. Wist men het woord dan kreeg men een gratis lot en nam men deel aan een heus prijzenfestival met een hoofdprijs van een kwart miljoen gulden. Let wel, dat was in 1969.
Next James Last Orchestra - Jingle Bells; Silent Night. Deze twee tracks van Last's Christmas Album werden op Veronica gebruikt voor promo's voor de "Kerst en Nieuwjaar Groeten".
Next James Last Orchestra - Happy Luxemburg. Dit nummer, gecomponeerd en gearrangeerd door James Last zelf, komt voor op diverse elpees zoals bijvoorbeeld op The Last Waltz. Uiteenlopende muzieksoorten van klassiek tot pop, het maakte de in 2015 op 86-jarige leeftijd gestorven James Last niet uit. Hij kreeg dan ook de bijnaam "gentleman of music." In 1978 besloot Ton Schipper de laatste weken, voordat hij in militaire dienst ging, bij Radio Mi Amigo telkens een andere instrumentaal nummer te kiezen om zijn dagelijks programma af te sluiten, wat "Happy Luxemburg" op 22 september overkwam.
Next James Last Orchestra - Happy Music. Werd gebruikt op Rdio Mi Amigo voor een Playa-de-Aro-promo en tevens voor de promo "Adverteren op Mi Amigo".
Next James Last Orchestra - James Last op Klompen. Voor een Radio Veronica 538 jingle werd als basis 'James Last op Klompen' (184 201 Polydor) uit 1970 gebruikt.
Next James Last Orchestra - Little Man. De instrumentale versie van de hit van Sonny and Cher in de uitvoering van het orkest van James Last werd door AJ Beirens gebruikt voor een programmaoverzicht op de allerlaatste uitzenddag van de RNI World Service.
Next James Last Orchestra - Medley (Deep In The Hearth Of Texas - Manana - Sugarbush). Uit de tijd dat in Nederland per jaar minimaal zeven LP's met medley's uitkwamen van James Last en zijn orkest, al dan niet op klompen. "Dancing A Gogo, 40 Hits Für Ihre Party," was een van die LP's waarvan Don Allen voornoemde track haalde om een commercial te maken op RNI voor het nieuwe t-shirt, dat in 1973 werd uitgebracht.
Next James Last Orchestra - Medley (Goody Goody - Ain't She Sweet - Bei Mir Bist Du Schön). Gebruikt door Daffy Don Allen voor de productie van andermaal een RNI-Miss-Wide-And-Wonderful-1974-Contest spot.
Next James Last Orchestra - Medley (Süsser Die Glocken Nie Klingen - In Dulci Jubilo - Joseph, Lieber Joseph Mein). Een medley die diverse malen opnieuw door een orkest onder leiding van James Last werd opgenomen. De originele versie is van de James Last Band uit 1966 op Polydor en was afkomstig van de elpee Christmas Dancing - Tanzen unter der Weihnachtsbaum. De elpee stond waarschijnlijk in de discotheek aan boord van de MEBO II van RNI want de speciale kerstuitzending van de RNI Worldservice, met welkomstwoord van A.J. Beirens, op 25 december 1973 werd met deze tune geopend.
Next James Last Orchestra - Medley (Tequila - Papa Loves Mambo - Oh Lonesome Me). Drie nummers in één medley, zoals wel vaker gebeurde bij de vele elpees die James Last in de loop der decennia heeft opgenomen. Ook komen bepaalde tracks, zoals ook deze, op diverse elpees voor. Op Dancing a Go Go stond het voor het eerst. Het derde deel, "Oh Lonesome Me," werd door Horst Reiner in maart 1970 gebruikt op RNI om de diverse frequenties te noemen waarop het station was te ontvangen. Normaal gebeurde dit met het gebruik van "The Man Of Action" van Les Reed.
Next James Last Orchestra - Medley (Twee Violen En Een Bas - Drie Kleine Kleutertjes - Hop Maar Janneke - Twee Emmertjes Water Halen). Van de elpee uit 1969 getiteld Onder Moeders Paraplu werd de medley met Nederlandse kinderliedjes, die verder bestond uit "Drie Kleine Kleutertjes," "Hop Maar Janneke" [sic!] en "Twee Emmertjes Water Halen," op Radio Mi Amigo gebruikt als tune van de Nederlandstalige Top 15, die op zondagochtend werd uitgezonden in productie van Bert Bennet en in presentatie van Stan Haag.
Next James Last Orchestra - Moeke D'r Staat Een Vrijer Bie De Deur. Dit nummer fungeerde als aankeiler voor de jingle "De mars van de dag" bij zeezender Veronica. "Moeke ..." kwam ook voorbij toen Radio Veronica twaalf en een half jaar bestond. Dat was op zaterdag 21 oktober 1972 en om 9 uur in de ochtend begon het feestelijke programma van Chiel Montagne met deze uitvoering van James Last en zijn orkest als feestelijke openingstune.
Next James Last Orchestra - Soul March. Dit nummer staat op de achterkant van een single met de titel "Happy Heart," dat in 1969 verscheen op het Polydorlabel. Het staat tevens op een CD Lounge Legends James Last uit 2001 op Universal. Zo'n dertig jaar eerder werd het als tune gebruikt door Hannibal van Radio Nordsee in de programma's op de Duitse service.
Next James Last Orchestra - The Wreck Of "John B" / Yellow Rose Of Texas. In de documentaire 1111 Days at Sea, zoals in 1970 door Radio Hauraki uitgezonden zijn prachtige nummers voorbij gekomen die ondersteunend werden gebruikt. Misschien wel de mooiste is afkomstig van het orkest van James Last.
Next James Last Orchestra - Trompeten Muckel. Dit nummer is een polka. Dat hoort een muziekkenner direct. Het komt dan ook van de elpee Happy Polka uit 1971 van James Last. Het nummer werd op Radio Mi Amigo opgepikt als tune voor de Nederlandstalige Top 15 in presentatie van Nobert, een programma dat in 1974 op zondag tussen 11:00 en 12:00 in de ochtend was te beluisteren.
Next James Last Orchestra - White Christmas. Vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was het orkest van James Last enorm populair en kwam de een na de andere elpee op de markt, zoals in 1966 Christmas Dancing. Op deze plaat stond onder meer de vertolking van "White Christmas." Het was Mike Moorkens die het als eindtune gebruikte in zijn programma op Eerste Kerstdag 1974 op Radio Mi Amigo.
Next James Lloyd - Keep On Smiling. Werd gebruikt op de Vlaamstalige service van Radio Atlantis bij een promotiespot.
Next Jan Akkerman - Blue Boy (Polydor). Werd door Robb Eden niet alleen op Caroline gebruikt, maar ook al voordat hij in 1974 naar dat station vertrok. Het was namelijk al te horen in een Kerstprogramma uit 1973, toen Eden nog als deejay bij RNI werkte. Het nummer werd daarnaast door Debbie England gebruikt in de periode dat ze in 1973 voor Caroline werkte, terwijl in de jaren tachtig andermaal een Caroline-deejay het nummer als tune koos en wel Grant Benson.
Next Jan Akkerman - House Of The King (Atlantic). Werd door Andy Archer in 1974 gebruikt op Caroline.
Next Jan And Dean - The Anaheim Azusa Cuca Monga Sewing Association. Waarschijnlijk niet alleen de moeilijkste maar ook de langste titel in de zeezenderdiscografie. Dit "surf-duo" werd in dezelfde periode bekend dat ook de Beach Boys hun eerste hits maakten in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. Gekoppeld aan: "Good Vibrations" van The Beach Boys werd een kort stukje van het nummer van Jan and Dean gebruikt voor een promotiespot voor Roger Day op RNI in 1970.
Next Jan Corduwener And His Ballroom Orchestra - Cheek To Cheek. Op Radio Veronica fungeerde deze uitvoering van het bekende "Cheek To Cheek" als vaste filler in het programma "Help er zit een olifant in de tram."
Next Jan Gorissen – Eine Rose Schenk Ich Dir. Een nummer afkomstig van de elpee Jan Gorissen Speelt Gouden Successen Op Zijn Wonderaccordeon. De elpee verscheen in 1972 op het Park-label. Deze was ondergebracht binnen het Strengholt-concern, waar ook Radio Noordzee toebehoorde. Het was Alfred Lagarde die voornoemd nummer gebruikte als eindtune in zijn programma "Espresso" op 14 mei 1972.
Next Jan Plezier - Verlaten. Dit is de achterkant van de single "Koning Voetbal" in 1972 uitgebracht op het Basart label. Achter Jan Plezier ging Addy Kleijngeld schuil, die onder vele namen zowel in ons land als het buitenland platen maakte, vooral met Musette Muziek. Jan Boezeroen presenteerde een programma op Radio Noordzee in het weekend en gebruikte dit nummer als eindtune.
Next Jan Puimege - Onatra (Monopole). Gelijk aan de eerder genoemde plaat van Goudhaantje is dit ook een plaat met daarop commercials, die in de platenzaak te koop was en bij Mi Amigo werd gebruikt als zijnde een commercial en wel voor Onatra, een vrachtwagenfabriek met hoofdbasis Zaïre.
Next Jan Van Veen - Meer. In 1974 kwam de single "Meer" / "Meer (instrumentaal)" (Polydor) uit. Voor het station Radio Noordzee nam Jan daarvan ook nog een speciale versie op ter ondersteuning van de "Hou Em In De Lucht"-actie. "Meer" was een Nederlandse bewerking van de compositie "Desiderate" van Les Crane. Op de instrumentale achterkant werd in 1976 een spot ingesproken voor Jan van der Meer op Radio Mi Amigo. Van Veen heeft overigens ook nog een speciale versie heeft ingezongen (ingesproken) voor het programma van John de Mol jr. op Radio Noordzee. Het was het ochtendprogramma "Branding" dat hij produceerde.
Next Jane Birkin Et Serge Gainsbourg - Je T'Aime Moi Non Plus. In de "De Kolder op Zolder Show" op Radio Veronica was Ad Bouman ooit te horen met een van zijn vele vriendinnen in een speciaal item, getiteld: "Maximum borstontwikkeling" met als tune de hit van het bekende Franse duo uit 1969. Gainsbourg had de song overigens al in 1967 opgenomen en wel in samenzang met Brigitte Bardot. Bardot schrok er echter voor terug om de song uit te brengen. Op Veronica werd het verder gebruikt voor een jingle in de Adje Bouman Top Tien: "En hij is zo sterk en hij heeft haren op zijn borst." Ook werd het nummer gebruikt op Radio Atlantis voor een jingle: "I like you Mike," daarbij doelend op Mike Mourkens. Mourkens gebruikte de jingle ook toen hij in 1974 voor Radio Mi Amigo ging werken. Ook op RNI werd het nummer gebruikt, en wel voor de jingle: "RNI the station that keeps you satisfied." En, eerder al op RNI, werd het in 1970 gebruikt voor een nogal vreemde promotiespot voor Roger Day. Daarnaast was het te horen in de intro van de gesponsorde show voor de Israeli Discount Bank op de Voice of Peace.
Next Janis Joplin - Burried Alive In The Blues. Wie had dat toch voor mogelijk gehouden dat een nummer van Janis Joplin in de zeezenderdiscografie zou komen te staan? Met dank aan Fred van den Bosch op Radio Atlantis die het gebruikte in mei 1974 als eindtune voor zijn programma "Van den Bosch is weer los." Het nummer "Burried Alive In The Blues" is afkomstig van de elpee Pearl. Opmerkelijk is dat het instrumentaaltje werd voorafgegaan door de jingle: "Stay tuned to this station for the best in popmusic." De jingle die dus was geleend van Hilversum 3.
Next Janko Nilović – Black Horse. Een sterk staaltje van het gebruik van "Library Music" voor tunes en jingles. Het nummer "Black Horse" werd door Nilović zelf gecomponeerd en kwam herhaaldelijk voorbij op Radio Mi Amigo in de zomer van 1977 toen pasgetrouwde stelletjes, of koppels die vijfentwintig jaar getrouwd waren, werden opgeroepen contact te nemen met het gemeentebestuur van Playa de Aro. Dit in het kader van "de week van de liefde" die in de maand september dat jaar plaatsvond. Een gratis verblijf in Playa viel daarmee te winnen. Het nummer kwam trouwens uit in 1971 en wel op de productiemuziek-elpee 70's Pop Vocals op het label Editions Monteparnasse 2000.
Next Janko Nilović - Golf Open. Nilović was van origine een in Istanboel geboren Turk, die vanaf de beginjaren zestig in Frankrijk is gaan wonen waar hij zich als multi-instrumentalist vooral richtte op het componeren en uitvoeren van productiemuziek. Van de elpee Stylissimo uit 1973 komt het nummer "Golf Open." Op Radio Mi Amigo zijn er in de loop der jaren een aantal "adverteren op ..."-commercials gemaakt en Peter van Dam gebruikte "Golf Open" om in 1976 de volgende spot te produceren: "Met de reclameboodschappen op Radio Mi Amigo bereikt U dagelijks meer dan 5 miljoen luisteraars ..."
Next Janko Nilović – Pogo Logo. Dit nummer is afkomstig van een zogenaamde "Library Music"-elpee op het Montparnasse-label. De elpee heet Pop Shopin en kwam in 1975 uit. Een exemplaar was aanwezig in de Mi Amigo-studio in Playa de Aro want Peter van Dam nam er een promotiespot met het nummer "Pogo Logo" op: de spot waar je voor vijf gulden in Nederland lid kon worden en je kreeg dan onder meer een lidmaatschapskaart, een Mi Amigo-sticker, foto's van de deejays en uiteraard een exemplaar van het Mi Amigo Fanclub-blad.
Next Janko Nilović – Lettre De Mer. Het blijkt dat meerdere elpees met productiemuziek van Editions Montparnasse 2000 in de studio van Radio Mi Amigo aanwezig waren. "Lettre De Mer" komt voor op de elpee Soul Impressions uit 1975. Het nummer "Lettre De Mer" werd zelfs twee keer gebruikt voor productiewerk. Allereerst door Peter van Dam in 1976 voor een slaapverwekkende jingle voor boord-deejay Jan van der Meer en een jaar later door Bart van Leeuwen om de camping Rienbouw in Playa de Aro te promoten.
Next Janko Nilović And Mad Unity – Manneken-Pis Rock. Dit nummer is afkomstig van de elpee Funky Tramway, die in 1975 op het Omega-label uitkwam. Het nummer "Manneken-Pis Rock" is een compositie van Janko Nilović, in 1941 geboren in Turkije met een vader afkomstig uit Montenegro en een Griekse moeder. Helemaal internationaal werd het na de verhuizing in 1960 naar Frankrijk. Tientallen elpees, vooral met productiemuziek op het MFP-Records-label heeft de man gecomponeerd en geproduceerd. "Manneken-Pis Rock" werd in juni 1976 door Joop Verhoof gebruikt om zijn programma op Radio Mi Amigo af te sluiten.
Next Janot Morales - Funny Horse. Dit nummer was de tune van Haike Dubois in haar ochtendprogramma op Radio Mi Amigo International.
Next Jantjes – Toedeloe. We hebben met "Toedeloe" te maken met een kleine carnavals-hit uit 1974 van het duo De Jantjes uitgebracht op het Vier Wieken-label. Het gelegenheidsduo bestond uit Dick Rienstra en Martin Küfig en het nummer werd geschreven door Wim Straver en Johnny Goverde. Deze laatste is vooral bekend onder de artiestennaam Jan Boezeroen. Het werd via een korte knip tot jingle gemaakt waardoor "Toedeloe" telkens was te horen tegen het einde van het programma van Will van der Steen op Radio Mi Amigo.
Next Jay Epae - Hawaiian Melody / Putti Putti. De B-side van deze single uit 1960, "Putti Putti," heeft een speciaal plaatje in de harten van vele Zweden. Het nummer werd een bestseller, nadat Radio Nord het nummer begon te promoten. Het was ook de opener van Caroline North.
Next Jay Epae - Putti Putti. Radio Caroline North-opener in de vroege ochtend. En ook Don Allen liet het instrumentale deel vaak terugkeren in zijn country-show op Caroline North.
Next Jay Jays - Bald Headed Woman. In een programma uit maart 1966 waarin Joost den Draayer de Top 40 presenteerde, was een gezongen jingle te horen met een langerekt "Veronica." Die jingle fungeerde als intro op de plaat uit de Top-5 die direct daarop te horen was. Het betreffende intro werd muzikaal onderbouwd met dit nummer van The Jay Jays.
Next Jay Livingston And Raymond Evans - Bonanza Theme. Bonanza is de titel van de westernserie op de televisie die menig gezin aan de buis kluisterde. Vanaf medio 1959 ging de serie in productie. Jay en Raymond werkten al sinds 1939 samen in het componeren en laten uitvoeren van hun muziek voor films en later televisieseries. Zij zijn het dus die de originele versie van Bonanza Theme op hun naam hebben staan. Het was in 1986 dat er met de intro van het nummer een heel korte jingle werd geproduceerd: "Dit is Radio Monique met het Zondagmiddagmatinee."
Next Jean Claude Borelly - Dolannes Melodie. De Franse trompettist, geboren in 1953, toerde jaren in het kleine circuit totdat in 1975 zijn leven plots op de kop kwam te staan nadat hij "Dolannes Melodie" opnam. In vele landen ter wereld haalde dit nummer de eerste plaats van de hitlijsten. Ferry Eden gebruikte het nummer drie jaren later als tune voor zijn programma "Ook Goeie Morgen" op Radio Mi Amigo.
Next Jean Jacques Perrey - Astral Animations. Kort en krachtig. Zo kan je de deuntjes noemen op het album "Good Moog" van Jean J. Perrey. Op dat album staat ondermeer "Astral Animations," dat op Radio Atlantis is gebruikt voor "Gorilla Pills." Verder werden van dit album ook "Fusse Dans Le Ciel" en "Modder Than Mod" op het station gebruikt.
Next Jean Jacques Perrey - Comical Logos. Steve England moet een grote fan geweest zijn van Jean J. Perrey want van de LP Moog Mig Mag Moog haalde hij ook twee nummers af om te gebruiken op Radio Atlantis. Naast dit nummer was dat "The Old Bell Ringer."
Next Jean Jacques Perrey - Computer In Love. Werd op Radio Atlantis gebruikt als music-bed voor de Jumbo Records commercials. Tevens werden de volgende nummers gebruikt: "Brazilian Flower" voor Sportvissen op de Noordzee (reclamespot Veronica); "Mary France" (Veronica promospot Flight-inn show); "Little Ships" (Veronica verkeersveiligheidsspot); en "Porcupine Rock" (eveneens verkeersveiligheidsspot Veronica).
Next Jean Jacques Perrey - Country Rock Polka. Van de LP Moog Indigo is het nummer "Country Rock Polka" afkomstig. Het werd op Radio Atlantis in 1974 gebruikt als filler door Dave Owen alsook voor een naam-jingle voor Dave Owen, terwijl Rob Hudson in 1978 het deuntje gebruikte tijdens het voorlezen van verzoekplaten in het programma "Baken 16" op Radio Mi Amigo.
Next Jean Jacques Perrey - Eva. De muziek die JJ Perrey – zowel alleen als in samenwerking met Kingsley maakte, was populair onder de deejays van Radio Atlantis bij de productie van jingles, fillers of tunes. Naast "Eva" werden op het station bijvoorbeeld ook nog nummers als "Gypsy In Rio," "The Elephant Never Forgets" en "Passport To The Future" gebruikt.
Next Jean Jacques Perrey - Fusse Dans Le Ciel. Kort en krachtig. Zo kan je de deuntjes noemen op het album Good Moog van Jean J. Perrey. Op dat album staat ondermeer "Astral Animations," dat op Radio Atlantis is gebruikt voor "Gorilla Pills." Verder werden van dit album ook "Fusse Dans Le Ciel" en "Modder Than Mod" op het station gebruikt. Ook werd het gebruikt voor het programma "Vlaams op zijn best" op Radio Mi Amigo, dat gedurende een bepaalde periode op de zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur werd uitgezonden. En, het was in 1978 dat er een promotiespot was te beluisteren op Mi Amigo 319 voor het programma "Gouden van dagen. De hits van gisteren, Ferry Eden draait ze etc." Ten bate van deze spot werd ook een stukje van "Fusse Dans Le Ciel" gebruikt.
Next Jean Jacques Perrey - Gossipo Perpetuo. Veel van het werk van Perrey is, al dan niet in samenwerking met Kingsley, gebruikt op de zeezenders. Het nummer "Gossipo Perpetuo" is afkomstig van de elpee Moon Indigo uit 1972. Het werd eerst in 1974 uitgebreid ingezet op de internationale service van Atlantis als filler, terwijl in 1978 Johan Visser het in de zomer gebruikte om luisterpost te behandelen.
Next Jean Jacques Perrey - Island In Space. Een nummer afkomstig van de in 1968 uitgekomen elpee The Amazing New Electronic Pop Sound of Jean Jacques Perrey. Het werd in 1972 door Tom Collins op Veronica gebruikt voor een van de veilig-verkeer-spots: "Bij stilstand in een file waarschuw het achterop komende verkeer door enkele malen op het rempedaal te trappen waardoor uw remlichten opgloeien. Zorg dat U gezien wordt."
Next Jean Jacques Perrey - Kiyouli Le Clown. Een van de voortrekkers van de moog synthesizer-muziek, Jean Jacques Perry, komt vaak genoeg voor in deze discografie. Dit nummer werd gebruikt op Radio Mi Amigo door Ton Schipper, in de periode dat hij het programma "Keukenpret" presenteerde.
Next Jean Jacques Perrey – L'Horloge Hantée. Een van de vele nummers van Jean Jacques Perrey die in de zeezenderdiscografie thuishoren. Hij componeerde dit nummer in samenwerking met Harry Breuer en het kwam in 1972 voor het eerst uit op de elpee Moog Generation. In november 1976 werd op Radio Mi Amigo een nieuwe programmering ingevoerd en Marc Jacobs, die op bezoek was in Playa de Aro, maakte samen met Bart van Leeuwen een nieuw programma-overzicht waarbij ze gebruik maakten van "L'Horloge Hantée".
Next Jean Jacques Perrey - Mister James Bond. Is één van de eerste elpees met productiemuziek die op de Nederlandse markt kwamen. Veronica maakte er dankbaar gebruik van en Tom Collins maakte van voornoemd nummer gebruik om er een "Veilig verkeer" spot van te maken: "Een trein kan niet uitwijken ..." Tevens werd het gebruikt voor het spotje "Sportvissen op de Noordzee ."
Next Jean Jacques Perrey - Madder Than Mad. Kort en krachtig. Zo kan je de deuntjes noemen op het album "Good Moog" van Jean J. Perrey. Op dat album staat ondermeer "Astral Animations," dat op Radio Atlantis is gebruikt voor "Gorilla Pills." Verder werden van dit album ook "Fusse Dans Le Ciel" en "Madder Than Mad" op het station gebruikt.
Next Jean Jacques Perrey - Mosquitos On Parade. Op een obscure LP van Jean J. Perrey staan de nummers "Mosquitos On Parade," "Scotch On The Rocks" en 'Sky Rocket." Deze drie nummers werden alle gebruikt op Radio Atlantis.
Next Jean Jacques Perrey - Porcupine Rock. Eén van de vele nummers van Perrey gebruikt op de zeezenders. In dit geval werd "Porcupine Rock," afkomstig van de elpee Amazing Electric Popsounds gebruikt in 1972 op Radio Veronica. Het was voor een verkeersspot waarin de luisteraar werd gewezen op het gegeven dat een snelweg bestemd is voor snelverkeer en niet voor langzaamrijdend verkeer en dus eindigde de spot met de vermanende oproep "Pas uw snelheid aan."
Next Jean Jacques Perrey - Scotch On The Rocks. Op een obscure LP van Jean J. Perrey staan de nummers "Mosquitos On Parade," "Scotch On The Rocks" en 'Sky Rocket." Deze drie nummers werden alle gebruikt op Radio Atlantis.
Next Jean Jacques Perrey - Sky Rocket. Op een obscure LP van Jean J. Perrey staan de nummers "Mosquitos On Parade," "Scotch On The Rocks" en 'Sky Rocket." Deze drie nummers werden alle gebruikt op Radio Atlantis.
Next Jean Jacques Perrey - The Elephant Never Forgets. Deze moog-gigant leverde heel wat deuntjes als grondstof voor de tune-smeden van de zeezenders. Daaronder valt ook "The Elephant Never Forgets" dat op Radio Caroline werd gebruikt en wel door Andy Archer in 1973 voor de productie van een reclamespot. De mogelijkheid werd geboden, als men toch in Nederland op vakantie was, een tripje te maken naar het zendschip van Radio Caroline middels het gebruik van een van de schepen van rederij Jacques Vrolijk.
Next Jean Jacques Perrey - The Old Bell Ringer. Een nummer met een duur van slechts 32 seconden. Steve England moet een grote fan geweest zijn van Jean J. Perrey want ook van het album "Moog Mig Mag Moog" haalde hij twee nummers af om te gebruiken op Radio Atlantis. Naast dit nummer was dat "Comical Logos." The Old Bell Ringer" werd ook gebruikt in 1978 door Ton Schipper op Radio Mi Amigo voor het maken van een promospot voor "Mi Amigo Recepten Competitie."
Next Jean-Jacques Robert & Jean-Michel Guise – Tipicos / Vision Pop. Dit nummer komt voor op de elpee Exotic Holidays met muziek uit de film Delirius Music. Het werd uitgebracht op het label Editions Montparnasse. "Kwaliteit en zekerheid vindt u bij Juwelier Zwitserland," zo luidt de tekst van een commercial op Mi Amigo die in 1976 en 1977 op basis van dit deuntje te horen viel. Op dezelfde elpee komt ook het nummer "Vision Pop" voor dat op Radio Mi Amigo door Peter van Dam werd gebruikt als filler in de Top 50.
Next Jeanne-Marie Darre - Berceuse, Opus 57. Deze uitvoering van Chopin's "Berecuese, Opus 57" door de Franse wereldbekende pianiste Jeanne-Marie Darre werd door Abe Nathan uit de klassieke collectie van The Voice of Peace gehaald om daar een lange handleiding voor de luisteraars op in te spreken hoe men zich het beste in het leven kon gedragen en vooral met anderen diende om te gaan. Het was een handleiding die vervolgens bij herhaling door hem in zijn programma op de VOP werd afgespeeld.
Next Jean-Michel Jarre - Equinoxe. Dit nummer werd destijds door Johan Rood gebruikt als filler/achtergrondmuziek tijdens zijn QSO's op Radio Delmare in september 1979.
Next Jean-Michelle Jarre - Equinoxe Part 2. Afkomstig van het Equinoxe, het tweede reguliere studioalbum van de Franse musicus Jean-Michel Jarre dat in 1978 het licht zag. In deze discografie staan nog meer verwijzingen naar andere delen van deze elpee, die door Mike Hagler uitvoerig is gebruikt voor productiewerk ten bate van het programma "Space Play," dat in de eind jaren zeventig van de vorige eeuw werd geïntroduceerd op Radio Caroline. Zo liet hij ondermeer op het geluid van de tweede track een dame een voor de AM bijna onverstaanbare jingle inspreken.
Next Jean Michel Jarre - Equinoxe Part 4. Deze muziek brengt ons terug naar het einde van de jaren zeventig van de vorige eeuw toen het veelvuldig op de diverse radiostations werd gedraaid. Maar ook werd het voor productiewerk gebruikt, zoals door Mike Hagler voor een lang anti drugs verhaal op Radio Caroline in zijn programma "Space Play." Het gaat daarbij om het nummer "Equinoxe 4."
Next Jean Michel Jarre - Equinoxe Part 5. Deze Franse musicus maakte gebruik van dezelfde titel in diverse uitvoeringen. Zo werd Equinoxe 5 ingezet op Radio Caroline in 1979 voor een spot, ingesproken door Mike Hagler: "Caroline, free radio for a new world."
Next Jean-Michelle Jarre - Oxygène. Jarre's succesvolle album Oxygène uit 1977 is verdeeld in zes delen. Dat vormde de basis waaruit Hugo Meulenhof putte voor zijn legendarische spots over de grote verscheidenheid aan communicatiemogelijkheden, waaronder Radio Mi Amigo. Ook Veronica maakte gebruik van deze elpee als leverantier van achtergrondmuziek voor de documentaire The Day The Music Died uit 1977. In 1977 werd het op Radio Caroline gebruikt voor een 3-1-9 spot. Het album werd verder gebruikt voor een promo voor het programma "Mi Amigo's Hitoverzicht van 1978." In oktober 1978 werd er voor de weekendprogrammering op Radio Mi Amigo het nodige veranderd. Ondermeer kwamen de "Belgische Nationale Top 50", de "Belgische Nationale Tipparade" en de "Belgische Disco Top 10" erbij, terwijl andere programma's kwamen te vervallen. Marc Jacobs produceerde op het nummer "Oxygène" een spot onder het motto "Mi Amigo weekend radio is goede radio."
Next Jean-Michel Jarre - Zig Zag. Muziek van deze Franse instrumentalist, die wereldwijd geweldig scoorde en met zijn computermuziek stadions vol fans op de been bracht was in 1974 ook populair, onder meer met het nummer "Zig Zag" bij de deejays van Radio Mi Amigo en Radio Atlantis, waar dit geluid als filler werd gebruikt. Marc Jacobs over dit nummer: "Die heb ik ooit nog gebruikt voor een commercial voor 'Vermeer Thijs en zonen' op Radio Mi Amigo." Verder gebruikte ook Steve England dit nummer en wel in 1973 voor de jingle: "And what do you think the Caroline deejays look like?" Maar hij gebruikte het ook als eindtune van sommige programma's op Radio Caroline in 1973. Het was na de laatste nieuwsuitzending op 17 april 1973 van Radio Veronica dat Freek Simon, te gast op de Mi Amigo, afscheid nam van de luisteraars en nog wat huiselijke mededelingen deed richting het kantoor en studio's in Hilversum. Hij gebruikte hier voor "Zig Zag" als filler. Norman Barrington vertelde ons hierover in 2020: "It was me choosing the music for all the live parts whilst Veronica was on the Mi Amigo. That includes "Zig Zag" which we had as a single on board. It was fun doing live shows with Freek and Tom Collins on the occasions that the tape had not arrived. I had free choice of the music we played and I chose records that we would have been playing as Caroline. I even played the Fortunes, which made them squirm a bit!"
Next Jean Prodromides - Et Mourir De Plaisir. Filmmuziek uit 1960 uit de gelijknamige film met onder meer Roger Vadim. Dit zeer rustige, zoetgevooisde instrumentale nummer werd door Ian Anderson op RNI in 1973 als achtergrondmuziekje gebruikt.
Next Jeff Beck Group - Situation. Radio Veronica gebruikte dit nummer voor de promo voor het Island Festival in het RAI Congresgebouw in Amsterdam op vrijdag 22 september 1972. Deze promo werd ingesproken door Arend Langenberg. Radio Veronica organiseerde dit festival in samenwerking met ondermeer de platenmaatschappij Ariola. De twee laatste seconden van het nummer "Situation" werden gebruikt aansluitend op een deel van "Because They're Young" van Duane Eddy. Zie: Duane Eddy - Because They're Young.
Next Jeff Wayne - The Red Weed, Part 2. Jeff Wayne was verantwoordelijk voor de muziek uit War of the World. Op de dubbelaar kwam destijds ook "The Red Weed, Part 2" voor. Dit nummer werd ingezet voor de jingle "Vrije Radio anno 1979, dit is Radio Delmare."
Next Jeff Wayne – Tiger Theme. Soms hoor je in een radioprogramma een tune waarvan je denkt dat het een stuk productiemuziek is. Zo ook het geval met de eindtune die Kenny Page in 1988 gebruikte voor het programma "Afternoon Delight" op The Voice of Peace. Lang hebben we er naar gezocht en het blijkt een muziekje dat werd gecomponeerd door Jeff Wayne voor een tv-commercial van Esso in 1975, een spot die liefst twaalf jaar lang is gebruikt.
Next Jeff Wayne - War Of The Worlds (CBS). Het instrumentale thema uit deze filmmuziek werd door Radio Delmare aangegrepen voor gebruik als stationstune. Was een gigantisch succes, want het haalde een derde plaats op de hitladder in Nederland na te zijn binnengekomen op 26 augustus 1978. Stond liefst tien weken in de Top 40. In 1989 werd het nummer opnieuw uitgebracht en stond toen weer eens acht weken in de hitlijsten. In 1978 werd er op 31 augustus een speciale spot, ingesproken door Marc Jacobs, gedraaid op Radio Mi Amigo om stil te staan bij 31 augustus 1974. Met gebruik van "War Of The Worlds" sprak hij de spot in: "Drie geliefde radiostations, Veronica, Atlantis en Noordzee verdwenen. Vandaag precies vier jaar geleden. Twee geliefde radiostations bleven: Caroline en Mi Amigo ... Tien miljoen luisteraars die houden van deze muziekboot en dat is voor ons het belangrijkste om te blijven uitzenden, want we zijn er voor u!"
Next Jefferson Airplane - Somebody To Love. Op Radio Caroline was in 1974 een hele lange spot te horen in een programma "A Gift of Peace and Love." In die spot passeerden zes nummers de revu, waarvan er vijf te plaatsen zijn: "Ball Of Confusion" van The Temptations, "Give Peace A Chance" van John Lennon and the Plastic Ono Band, "I Like To Teach The World To Sing In Harmony" van The New Seekers, een live-uitvoering van "We Shall Overcome" van Pete Seeger en tenslotte "Somebody To Love van Jefferson Airplane.
Next Jelky Mekaiten – Al Jamali. Mekaiten was een Israëlische zanger die zich voornamelijk bezig hield met het zingen van traditionele Joodse liederen die deels in het Hebreeuws en deels in Arabisch werden gezongen. Hij werd vooral populair in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Van het nummer "Al Jamali", dat betekent "On My Camel" werd een heel klein stukje gebruikt bij de productie van een jingle voor het programma "Afternoon Delight" op The Voice of Peace.
Next Jen Rog – Devilish Mary. Een hit van de Volendamse formatie Jen Rog, die als hoogste positie de twaalfde plek bereikte op de Veronica Top-40 in 1972. Een oud nummer geschreven door de in 1915 in Austin geboren Alan Lomax. Arnold Mühren heeft destijds de productie voor Jen Rog gedaan. Op het wijsje van "Devislish Mary" werd een jingle ingesproken voor Veronica die voor het eerst was te horen op 30 september 1972 toen de "538" in gebruik werd genomen: "538 op volle kracht met allemaal fijne platen ..."
Next Jerry Allen Trio - Fuzz Duck (Colombia). Andermaal een tune van Tony Brandon op Radio London.
Next Jerry Allen Trio - Strangers On The Shore. Dit nummer diende in de jaren zestig als tune voor de Oxo Show, een van de gesponsorde shows op Radio London in de presentatie van Tony Windsor.
Next Jerry Byrd And His String Dusters - Steel Guitar Rag. Een nummer dat in 1949 al werd opgenomen op het Mercury-label door Jerry Byrd. Hij kwam ter wereld in 1920 als Gerald Byrd in het plaatsje Lima in de Amerikaanse staat Ohio. Zijn manier van steelgitaar spelen leverde hem de titel "master of touch and tone" op. Het nummer "Steel Guitar Rag" werd in 1967 gebruikt door Don Allen als begintune voor zijn "Country and Western Jamboree," die ook tijdelijk op Caroline South was te beluisteren.
Next Jerry Goldsmith Orchestra - Theme From TV Series "Dr. Kildare". In 1967 begon de Schotse zanger Peter Mallan met de presentatie van een eigen programma op Radio Scotland onder de titel Mallan's Medics. Zoals de naam suggereert, was deze show bestemd voor mensen die in een ziekenhuis waren opgenomen. Mallan weet het zich nog te herinneren: "Hoe graag ik het ook vanaf het schip had willen uitzenden, [het programma] werd opgenomen in de studio van Radio Scotland in Glasgow's West End. De herkenningstune van dit verzoekprogramma voor ziekenhuizen was het trage thema van "Doctor Kildare" van Jerrald )Jerry' Goldsmith, dat we meer pep gaven door de betreffende LP op 45 toeren te draaien.
Next Jerry Grey And His Orchestra - Sun Valley Jump. Generoso Granzanio werd in 1916 geboren en werd onder de naam Jerry Grey bekend als violist, arrangeur, componist en big-band-leider. Hij speelde eerst in het orkest van Artie Shaw om daarna als arrangeur voor Glenn Miller te gaan werken. Zo schreef hij onder meer "Pennsylvania 6-5000." Ook leidde hij een orkest dat zijn eigen naam droeg en nam onder meer een elpee op met de 21 bekendste Big Band Hits, waaronder "Sun Valley Jump," dat in 1941 al door Glenn Miller en zijn orkest was opgenomen. Dit nummer in de uitvoering van Jerry Grey en zijn orkest werd door A.J. Beirens gebruikt voor de productie van een Franstalige jingle voor Robin Banks op Radio Northsea International.
Next Jerry Lee Lewis - Chantilly Lace. Ray Warner, oftewel Ray Anderson, gebruikte op Radio Atlantis dit nummer van Jerry Lee Lewis voor een jingle, waarin heel kort de woorden "Hello Baby" uit deze song te horen waren.
Next Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire. Dit was het tweede nummer dat werd gebruikt als onderdeel van de promo voor het rock-'n-roll-programma van Brian McKenzie – de "Brian McKenzie Rock and Roll Special" – in een programma van Mark Slate op RNI. Het eerste nummer was "Rock Around The Clock" van Bill Haley en zijn Comets (zie aldaar). De promo werd overigens ingesproken door Paul May.
Next Jerry Lee Lewis - What I'd Say. Dit nummer werd op RNI gebruikt voor een promo voor het Rock and Roll programma met Brian McKenzie.
Next Jerry Lee Lewis - Whole Lot Of Shaking Going On. In een programma op Laser 558 met John Leeds kwam een heel aantal toepasselijke nummers voorbij in een promotiespot voor "Sixties Sundays from breakfast till dinner." Achtereenvolgens waren stukjes te horen uit: "Roll Over Beethoven" van Chuck Berry, "Do Wah Diddy Diddy" van Manfred Mann, "Bad Moon Rising" van Creedence Clearwater Revival en "Whole Lot Of Shaking Going On" van Jerry Lee Lewis.
Next Jerry Mengo – Brighton Belle. Dit nummer is afkomstig uit de serie productiemuziek uitgebracht door Edition Montparnasse in Frankrijk. De elpee heet Cocktail à la Mengo en kwam in 1973 uit. Op Radio Mi Amigo was "Schijven voor Bedrijven" een zeer populair programma waarbij bedrijven en bijvoorbeeld personeel van winkels hun favoriete platen konden aanvragen. In de periode 1977/1978 werd "Brighton Belle" als tune gebruikt. Trouwens, het programma had diverse presentatoren waaronder Bert Bennet, Michelle, Haike Debois, Bart van Leeuwen en Marc Jacobs.
Next Jess & James – Fado. Een nummer afkomstig van de in 1969 verschenen elpee Revolution Evolution Change. De tekst is van Fernando Lameirinhos en de compositie van zijn broer Antonio. Afkomstig uit Portugal verhuisden ze al heel vroeg naar België en richten begin jaren zestig de gitaargroep Robots op. Op een bepaald moment verschoof hun aandacht naar de soulmuziek en werd de naam van de groep "Jess and James" en werden ze begeleid door de JJ Band. Het intro van het nummer "Fado" werd door Lex Harding in 1970 gebruikt voor het inspreken van een jingle: "Dit is de Veronica Top 40."
Next Jess & James and The J.J. Band - Cousins Jack. Dit was de allereerste tune van Lex Harding toen hij bij Radio Veronica aantrad.
Next Jet Harris And Tony Meehan - Diamonds (Decca). Deze compositie van Jerry Lordan werd in 1963 door Jet Harris en Tony Meehan opgenomen. Dit nummer van het gitaarduo werd door Will Luikinga gebruikt op Radio Veronica. Ook gebruikte hij de versie van de Tornados, van wie hij overigens ook "Chasing Moonbeams" gebruikte. Ook op Radio City was "Diamonds" te horen aan het begin van een programma en wel dat van Cliff Cuttelle. Hier kan aan worden toegevoegd dat Bob Stewart er een prachtige spot op insprak voor de frequentiebepaling en ankerpositie bij het eiland Man in Ramsey Bay voor Caroline North. Het werd vijftien jaar later gebruikt voor een jingle ten bate van de "100 Beste Gouden van Dagen Aller Tijden" en gebruikt in de "Mi Amigo Top 100 Aller Tijden" die met Pinksteren in 1978 werd uitgezonden.
Next Jet Harris And Tony Meehan - Scarlett O'Hara (Decca). Werd door Klaas Vaak (Tom Mulder) gebruikt bij Radio Veronica in een speciale versie compleet met stoomtreingeluiden. Deze bijgeluiden mixte hij er zelf in. Zie op dit punt overigens ook: Sidney Torche Orchestra - "Coronation Street". Dave Rodgers gebruikte hetzelfde nummer op RNI en Atlantis. Op RNI paste ook Roger Kent het nummer in 1974 toe aan aan het eind van zijn Hitback-shows. Op Atlantis gebruikte deejay Peter de Vries het nummer. Klaas Vaak gebruikte de gladde versie – dus zonder alle toeters en bellen – tijdelijk op Veronica bij de presentatie van zijn "Radio Drama." In de late jaren tachtig gebruikte Hans van der Valk het nummer als eindtune van zijn programma op Radio 819.
Next Jet Harris And Tony Meehan - The Man With The Golden Arm (Deram). Werd door Bob Stewart gebruikt op Caroline North voor de jingles: "Caroline North for bigger and better things."
Next Jethro Tull - Bouree (Chrysalis). Werd in het Veronica-programma "Goed Nieuws" gebruikt. Daarnaast gebruikte Rob van Dijk dit nummer in 1970 zowel als begin- als als eindtune in zijn programma "Kunstmagazine" op Radio Veronica.
Next Jethro Tull - Living In The Past. Dit nummer werd door Paul Maye aangepast voor een jingle voor Arnold Layne op RNI.
Next Jethro Tull - The Witch's Promise. Dit nummer werd gebruikt voor een jingle met meerdere ingrediënten en wel voor een naam-jingle ten bate van Don Stevens op Radio Caroline in 1975. De eerste seconden van dit nummer werden gebruikt en nadat de tekst: "This is Don Stevens on Radio Caroline" was ingesproken volgden drie seconden van Tod Rundgren - "Hello it's me" - gevolgd door nog twee seconden van het nummer van Jethro Tull. Na negen seconden was de jingle alweer verleden tijd.
Next Jim Messina - Love Is Here. Het nummer "Love Is Here" werd gebruikt voor de productie van de LA spot "Check out Loving Awareness."
Next Jim Messina - New And Different Way. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline in 1974.
Next Jim Reeves - Adios Amigo. Wekelijks was rond deze veel te vroeg overleden zanger op Radio 390 de Jim-Reeves-Show te beluisteren, voornamelijk gepresenteerd door David Allen. Dit nummer fungeerde, samen met "Until We Meet Again" van dezelfde artiest, soms als eindtune.
Next Jim Reeves - Auf Wiedersehn. Op Radio Veronica verzorgde Pim Jacobs een eigen programma, de Jim Reeves Show. Hij eindigde die show altijd met dit nummer.
Next Jim Reeves - God Be With You. David Allen eindigde zijn presentatie van de Jim-Reeves-Show op Radio 390 vaak met de frase "till we meet again" – voluit: "God be with you till we meet again" – afkomstig van de song "God Be With You" van Reeves eerste en gelijknamige gospel-album uit 1958. Het nummer zelf was overigens al tien jaar eerder geschreven door J.E. Rankin en W.G. Tomer. Een andere eindtune van dit programma was "Adios Amigo," vanzelfsprekend van dezelfde artiest. Zie ook: Living Strings - I Love You Because.
Next Jim Reeves - How Long Has It Been. De eerste track van Reeves eerste gospel-album God be with You uit 1958. Radio Caroline gebruikte in 1965 voor het tijdsignaal op het hele uur drie tonen van dit nummer, gespeeld door een xylofoon.
Next Jim Reeves - I Love You Because. In de commercial voor de "RCA Teleflight" die de platenmaatschappij in samenwerking met Radio Veronica organiseerde, werden een vijftal country-songs gebruikt, te weten: "Yakety Yak" van Chet Atkins, "I Love You Because" van Jim Reeves, "I Wanna Go Home" van Bobby Bare, "The End Of The World" van Skeeter Davis en, tot slot, "Please Help Me I'm Fallin'" van Hank Locklin.
Next Jim Reeves – I'm A Fool To Care. Op 5 mei 1974 presenteerde A.J. Beirens in het RNI-programma "World in Action" een special rond Jim Reeves. Een week eerder bracht hij een promo voor dit programma, daarbij gebruik makend van Reeves' nummer "Welcome To My World" (zie aldaar) in combinatie met "I'm A Fool To Care".
Next Jim Reeves - Is It Really Over. In zijn laatste programma op Radio 355 draaide Tony Monsoen als afscheid van de luisteraars dit nummer van Jim Reeves.
Next Jim Reeves – Welcome To My World. Op 5 mei 1974 presenteerde A.J. Beirens in het RNI-programma "World in Action" een special rond Jim Reeves. Een week eerder bracht hij een promo voor dit programma, daarbij gebruik makend van Reeves' nummer "Welcome To My World" in combinatie met "I'm A Fool To Care" (zie aldaar).
Next Jim Wild Carson - Big Fat Man. Soms kon men bij Radio Veronica voor verrassingen zorgen door een plaatsvervangende tune te gebruiken. Zo was het Hans Mondt die op 4 mei 1974 zijn deel van het programma "Ook Goeiemorgen" opende met "Big Fat Man," een nummer dat trouwens in 1972 uitkwam en ook voor een programma op France Inter als tune werd gebruikt. Zoals bekend was het eerste uur van het programma destijds in presentatie van Bart van Leeuwen.
Next Jimi Hendrix - All Along The Watch Tower. Zie: Kinks - "You Really Got Me".
Next Jimi Hendrix - Hey Joe. Werd gebruikt op Radio Veronica voor een jingle ten bate van de Top 100 Aller Tijden.
Next Jimi Hendrix - Machine Gun. Een protestsong tegen niet alleen de Vietnamoorlog maar tegen alle oorlogen die werden uitgevochten. Het nummer verscheen eerst op de elpee Band Of Gypsys in 1970 en in 1971 gebruikte Lex Harding een riedeltje uit het nummer voor de jingle "Long Play Look," een rubriek in het programma van Muziek Express op Radio Veronica, waarin nieuwe elpees werden besproken.
Next Jimmie Haskell – Camino Waltz. Een eigen compositie van Haskell die dit stuk componeerde voor de rock'n'roll western Zachariah. Deze film kwam uit in januari 1971 en naast het gegeven dat in die film muziek van Jimmie Haskell is te horen geldt dit ook onder meer voor Country Joe en de Fish, James Gang en Doug Kershaw. De "Camino Waltz" werd door Ferry Maat hetzelfde jaar gebruikt als filler tijdens het voorlezen van verzoeken in zijn programma "Hou Maat met Ferry Maat" op Radio Noordzee.
Next Jimmie Haskell - Wilhelm Tell Overture. In 1973 gebruikte Chiel Montagne de finale van de "Wilhelm Tell Overture" van de negentiende eeuwse componist Gioacchino Rossini als filler in zijn programma. Montagne vertelde erbij dat dit de uitvoering was van Jimmy Hustle. De naam van deze dirigent of orkestleider is vooralsnog echter nergens terug te vinden.
Next Jimmie Haskell - William Tell Overture. Een compositie van de negentiende eeuwse componist Gioacchino Rossini in de uitvoering van Jimmie Haskell. In 1973 gebruikte Chiel Montagne dit nummer als filler in zijn programma. Montagne vertelde er abusievelijk bij dat dit de uitvoering was van Jimmy Hustle. Het is dus Jimmie Haskell en het was ook al eerder gebruikt. Dit nummer was namelijk nog maar nauwelijks, in 1971, aan het vinyl toevertrouwd of Mike Ross en zijn collegae gebruikten het al als tune voor de presentatie van de Super Hit 50 op RNI. Tevens werd het door de Nederlandse Service gebruikt voor een promojingle: "Noordzee is er meer dan ooit voor U." Weer later, in 1974, werd het nummer ook gebruikt als tune voor de Top 50 van Radio Noordzee, dus de Nederlandstalige service. Het werd ook als tune gebruikt in de Delmare Top 30 en werd bovendien ingezet voor een promotiespot op Radio Atlantis voor Derek Jones. In een programma van Brian McKenzie op RNI uit 1973 was daarnaast een, overigens niet bijster beste jingle te horen: "An RNI back track." Ook daarvoor werd dit nummer gebruikt. Aan dat alles kan nog worden toegevoegd dat Andy Archer het nummer met de Kerstdagen van 1973 gebruikte voor "Radio Zonder Naam," het eerste programma dat via de nieuwe mast van de Mi Amigo de ether in ging.
Next Jimmy Castor Bunch - Troglodyte (Cave Man). Opvallende song uit 1972 waarbij de deejays wel wisten wat ze dienden te doen. Song op een bandje zetten en dan de eerste zin knippen voor een jingle. Mike Ross gebruikte het op RNI en dan hoorde je: "What I will do right here is go back, way back, back in the time." Daarna natuurlijk een flashback draaien. Op Radio Atlantis viel ook de show van Gerard van de Zee te beluisteren. In een daarvan was als gouwe ouwe jingle het nummer "Troglodyte" van The Jimmy Castor Bunch te horen. Van de Zee had daarbij een knip gemaakt van de frase: "Let's go back, way back in the time." Van der Zee gebruikte deze jingle overigens ook op Radio Delmare.
Next Jimmy Cross - Super Duper Man (Red Bird RB10042; 1965). Werd gebruikt door Jerry Leighton op Caroline North en South.
Next Jimmy Helms - Gonna Make You An Offer You Can't Refuse (Cube). Werd gebruikt ter promotie van het Veronicablad. Het nummer werd daarnaast gebruikt voor de promo voor de anti-zonnestrip met daarop de tekst "Veronica moet blijven omdat ik dat wil."
Next Jimmy Jive - Big L Part 1 and 2 (Arcade). Een jam-sessie van een aantal muzikanten rondom het welbekende Big L Thema. Heeft verder niets uit te staan met Radio London. Men vond klaarblijkelijk de stationsong dermate goed dat men er een bewerking voor de groep op maakte.
Next Jimmy McGriff - All About My Girl. In 1965 was er op Radio Caroline South een promotiespot te beluisteren waarin de voordelen van adverteren op het station werden genoemd: "Plan your advertising with confidence now on Caroline." Hiervoor werd het nummer "All About My Girl" als productiemuziek gebruikt. Origineel kwam het in 1962 uit op het Sue label terwijl in Nederland het op Funckler uitkwam.
Next Jimmy McGriff - Around Midnight (Sue). Dit prachtige instrumentale nummer gespeeld op een hammondorgel was aanleiding voor Caroline North het te gebruiken als tune voor het uit de ether verdwijnen in de nachtelijke uren. Verscheen later nog op een elpee op het Island label onder nummer ILP 907.
Next Jimmy McGriff - Don't Let Me Lose This Dream. Hans ten Hooge gebruikte dit nummer van het album A Thing to Come By op RNI voor de jingle "Radio Noordzee, zeemijlen ver muziek."
Next Jimmy McGriff - I've Got A Woman (Sue). Errol Bruce hanteerde het nummer aan het begin van zijn shows op Caroline North and South. Eerder al werd dit nummer op Radio Caroline als tune gebruikt door Chris Moore. Hier kan aan worden toegevoegd dat Paul Kaye het in zijn programma in juni 1965 ook gebruikte als filler op weg naar het nieuws op het halve uur, dat afwijkend in tijd werd gebracht op Wonderful Radio London.
Next Jimmy McGriff - Take The A Train. In de beginjaren zestig hadden we al kennis gemaakt op de zeezenders met het geluid van Jimmy McGriff. In 1968 nam hij de elpee Worm op, waarop onder meer "Take The A Tain" op stond. Op Radio Veronica was dit nummer in 1970 te horen als filler in het programma van Klaas Vaak.
Next Jimmy Shand And His Band - Auld Lang Syne. Het was het geluid van Jimmy Shand and his band dat te horen was tijdens de afscheidsrede van directeur Tommy Shields van Radio Scotland in augustus 1967. Het was een typische Schotse uitvoering van "Auld Lang Syne" en Shand naam zijn eerste platen al op in 1933 terwijl het verhaal gaat dat hij iedere week in de jaren vijftig een nieuwe plaat uitbracht. Eenmalig had hij een Top-20 hit met "Blue Bell Polka."
Next Jimmy Shand And His Band - Jimmy's Fancy. Na het "Auld Lang Syne," was dit de eerste plaat die bij de opening van Radio Scotland in 1965 werd gehoord.
Next Jimmy Smith - Bluesette. Van oorspong is dit nummer afkomstig uit 1962 en gecomponeerd door de Vlaming Toots Thielemans. Honderden covers zijn er van gemaakt waardoor Toots het nummer "Social Security Song" ging noemen. Jimmy Smith's versie werd voor diverse lidmaatschapsspots voor Veronica gebruikt.
Next Jimmy Smith - Sagg Shootin' His Arrows. De man die in 1965 zijn hammond-orgel meenam naar zee om live aan dek van de Mi Amigo een mini-concert te geven. Jimmy's "Sagg shootin' His Arrows" werd gebruikt voor een spot waarin, in 1973 op Radio Noordzee, de toenmalige journalist Hans Prakke werd aangekondigd. Drie weken lang was hij in de zomer aan boord om verslag te doen van de Tour de France en werd daarbij gesponsord door het Algemeen Dagblad.
Next Jimmy Smith - Satin Doll. Naast hetzelfde nummer, gespeeld door Rhinoceros, werd ook de uitvoering van Jimmy Smith gebruikt door Veronica voor de jingle: "Sound of the nation listen to Veronica."
Next Jimmy Smith - Slaughter On Tenth Avenue. Diverse versies van dit nummer komen voor in deze zeezenderdiscografie. De uitvoering van Jimmy Smith werd in begin 1964 in Engeland opgenomen en staat op het album Who's Afraid of Virginia Woolf? "Slaughter On Tenth Avenue" werd als tune gebruikt voor het programma "Sport uit Zee" in 1970 op Radio Veronica. Het was een live-programma waarin, gedurende een half uur, terug werd geblikt op de sport van het voorafgaande weekend.
Next Jimmy Smith - Step Right Up (Trojan). Veronica gebruikte dit nummer, afkomstig van het album Bashin' – The Unpredictable Jimmy Smith uit 1962, als tune voor de Aktie Eemeroord (Nierstichting Nederland).
Next Jimmy Smith - The Cat. Een nummer dat als rondloper werd gebruikt op Radio Noordzee in de RNI top 50. Het werd op Radio 270 werd ingezet ten bate van de promotie van "Radio News" een blad dat vooral verhaalde over de zeezenders en dat via andere stations ook werd gepromoot. Tijdens een van de zeldzame programma's, die Ed Mereno op RNI in 1970 presenteerde, draaide hij dit nummer als de eindtune van zijn programma.
Next Jimmy Smith - The Preacher. Bij het horen van het Hammond-geluid van Jimmy Smith denk ik automatisch terug aan een eenmalige live-uitzending vanaf het dek van de Mi Amigo maar ook bij Radio Noordzee hield men wel van het soundje van Jimmy. Het nummer "The Preacher" werd door Ferry Maat in 1973 gebruikt voor de productie van de jingle: "Radio Noordzee, ter land of ter zee ... maar wel in de lucht."
Next Jimmy Smith - The Organ Grinder's Swing. Dit prachtige nummer van Jimmy Smith, dat hij opnam in 1965 met Kenny Burrell en Grady Tate, werd door Veronica gebruikt voor een stationsopener in de ochtend. Verder werd het in maart 1973 gebruikt op het einde van het programma van "die aardige man" Andy Archer op Radio Caroline. Vlak voor middernacht volgde een programma-overzicht waarna Andy tot op het hele uur "Organ Grinder's Swing" inzette en daarna de microfoon over gaf aan Dick Palmer.
Next Jimmy Smith - Theme From The Munsters. Dit nummer is afkomstig van de elpee Monster waarop tal van thema's uit films en televisieseries zijn opgenomen. De elpee kwam in 1965 uit. Als je het hebt over Radio City en je vraagt een voormalig luisteraar naar een leuk programma dan zal zeker de helft "The Auntie Mable Hour" noemen. Dit programma werd van maandag tot en met vrijdag om 7 uur in de avond geprogrammeerd. Een promotiespot voor het programma werd gemaakt met gebruik van de "Theme From The Munsters."
Next Jimmy Smith - Uh Ruh. Dit nummer werd door Jimmy Smith zelf gecomponeerd en werd onder meer uitgebracht als B-kant van het nummer "I Know What I Want." Het werd in 1970 als single uitgebracht en in 1973 kreeg het in september als filler behoorlijk airplay op RNI als er in de Nederlandstalige uitzendingen weer aandacht werd besteed aan de "Hou 'em in de lucht"-actie in combinatie met de uitzendingen van Radio Noordzee vanuit de Hi-Fi Rai in Amsterdam. Luisteraars konden daar via de aanwezigen van de Seven Club lid worden van Radio Noordzee maar ook T-shirts kopen, posters en gratis Camel Noordzee-stickers krijgen. Als er over werd gepraat in de programma's dan kwam Jimmy Smith op de achtergrond voorbij met "Uh Ruh."
Next Jimmy Smith - Walk On The Wild Side. Van oorsprong is het nummer een titelsong voor de gelijknamige film uit 1962, waarbij het lied werd gezongen door Brook Benton. Het werd ondermeer bekroond met een Oscar voor de meest originele soundtrack van dat jaar. Jimmy Smith nam de muzikale compositie van Elmer Bernstein in instrumentale versie op en is terug te vinden op de LP The Unpredictable Jimmy Smith uit 1962. In 1966 werd deze versie door Paddy O'Donell op Radio Hauraki verkozen tot zijn tune.
Next Jimmy Smith - Who's Afraid Of Virginia Woolf (Verve). Werd gebruikt als stationtune bij het 's avonds uit de ether gaan op BBMS, Britain's Better Music Station – de opvolger van Radio Essex. Er werd incidenteel ook een Britse coverversie gedraaid gespeeld door Graham Bond (Columbia). Het nummer werd ook gebruikt op Radio London. Op de intro werd steeds "Big L" ingesproken. Door Jan van Veen werd het daarnaast op Radio Noordzee gebruikt voor het maken van een jingle voor het item "Toekomstmuziek." Andy Archer gebruikte het nummer in 1970 op RNI als filler tot het moment dat een collega de presentatie overnam.
Next Jimmy Smith - Who's Afraid Of Virginia Woolfe (Part 2). Van dit nummer staat wat geldt als "Part 1" hierboven genoemd. De achterkant van de single met dezelfde titel kreeg als toevoeging "Part 2" mee. Het was in november 1965 dat Daffy Don Allen op Caroline North het nummer gebruikte als tune voor het programma "Big Line Up."
Next Jo Buffalo's Band - Slag Solution. Dit nummer is afkomstig uit 1972 en werd door Theo van den Velde gebruikt als tune. Van den Velde was trouwens tevens de eerste deejay die, na de terugkomst van Radio Atlantis' officiële programmering op 30 december 1973, een programma presenteerde, en wel met de naam "Katers en Koppijn". Daaraan voorafgaande was een groot aantal dagen van testuitzendingen geweest met aan het woord vooral Crispian St. John. De formatie Jo Buffalo's Band was overigens afkomstig uit Frankrijk.
Next Joe Harnell – Serenata. We gaan naar de nadagen van de eerste uitzendperiode van RNI. Het was de Australiër Steven Ladd die het presentatieteam was komen versterken en hij presenteerde in augustus 1970 onder meer een Oldies Show. Dit gebeurde op de zondagochtend tussen elf en twaalf uur. Als eindtune van het programma gebruikte hij het nummer "Serenata" van Joe Harnell. Het gaat hier om de in New York geboren Amerikaanse musicus, componist, arrangeur en pianist, die meer dan twintig elpees met easy-listening-muziek opnam. In 1967 kwam "Serenata" uit op de b-kant van zijn uitvoering van "Guantanamera" op het Columbia-label. "Serenata" was trouwens een compositie van Leroy Anderson.
Next Jo Jo Bennett Orchestra - Leaving Rome. Dit nummer was de tune van Jeroen Woelwater (Jeroen Soer) op Radio Caroline in het seizoen 1979-1980. Op RNI het ook werd gebruikt voor het item "Kissing Care Time" in 1971 op RNI in de Steve Merikke Show.
Next Jo Postula - Guitars Against Drums. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor de productie van een Mi Amigo Fanclub promo, die werd ingesproken door Marc Jacobs.
Next Jo Postula Et Ses Guitares – Russian Blow. Hier is sprake van de achterkant van het nummer "Guitar Against Drums" (zie hhierboven), dat in 1963 op Decca uitkwam en een compositie is van Jo Fender, Tony Caylor en Raymondo. Jo Postula speelde niet alleen op de gitaar, maar nam de plaat op tezamen met de ook uit Brussel afkomstige Roger Vandenbroecke en Julien Vandijck. Vele jaren later, in 1978, gebruikte Ton Schipper op Radio Mi Amigo dit instrumentaaltje op het einde van zijn programma "Keukenpret" op weg naar het nieuws van twaalf uur.
Next Joan Baez - We Shall Overcome. Het nummer, geschreven door Pete Seeger, werd in de zomer van 1967, in de uitvoering van Joan Baez, gebruikt op Caroline North en wel voor anti MOA-spots, ingesproken door Bob Stewart.
Next Jodi Miller - Queen Of The House. Met een aangepaste tekst op de melodie van "King Of The Road" van Roger Miller werd dit nummer destijds nogmaals een country-hit in de Verenigde Staten. Deze versie werd door Rick Dane op Caroline gebruikt voor een dagelijks item speciaal voor de toenmalige huisvrouwen.
Next Jodler Trio Fuerk - Lustig Und Froh. Een compositie van Heinz Fuerk van de elpee Holiday in Austria op het Carinia-label. Een elpee vol jodelliedjes. "Lustig Und Froh" werd door Ferry Maat ingezet voor de tune van het item: "Nederlands Jodelkampioenschap" op Radio Noordzee. In de zomer van 1972 was deze competitie vijf weken lang op woensdag, donderdag en vrijdag in zijn programma te beluisteren, waarbij deelnemers vanuit de studio hun kunsten konden laten horen. Aan het einde werd door Olga Lowina de winnaar gekozen, die een reis van twee weken voor twee personen naar Oostenrijk kreeg aangeboden, verzorgd door sponsor Neckermann Reizen.
Next Joe Bataan - The Bottle. Dit nummer is afkomstig van de elpee King of Latin Soul van Joe Bataan. Het werd op Radio Mi Amigo ingezet voor een promospot en wel met het verzoek om vrouwelijke luisteraars, die zich geroepen voelden, zich aan te melden om vrouwelijke deejay te worden op het radiostation. De spot werd in de maand april 1975 bij herhaling uitgezonden.
Next Joe Cocker - Sticks And Stones. Dit nummer, afkomstig van Cocker's dubbel-elpee Mad Dogs And Englishmen werd in 1972 op Radio Northsea International door Tony Allan gebruikt voor een promo voor "RNI 2 on 192 metres."
Next Joe Cocker - With A Little Help From My Friends. Op de intro van deze song werd de jingle: "18 April, we kunnen het toch proberen" gemaakt voor Veronica. Gekoppeld aan Chris Rea's "Fool If You Think It's Over" werd dit gebruikt als een jingle op Caroline in 1980. Tevens werd het nummer in de beginjaren zeventig gebruikt voor productiewerk op Radio Veronica voor een jingle ten bate van de Top 100 Aller Tijden. Daarnaast werd het nummer, ook weer bij Radio Veronica, in 1974 gebruikt toen bekend werd dat minister van Doorn de zendtijdaanvrage van de toekomstige omroep had afgewezen. Dat gebeurde, om precies te zijn, op 26 augustus 1974.
Next Joe Loss And His Orchestra - Along The Boulevard / The Maigret Theme. Recentelijk kwam er een opname binnen van Alex Dee op Radio 270. Tot nu toe was nog niet bekend welke tune hij draaide. In dit fragment draaide hij "The Maigret Theme," daaraan toevoegend dat het de verkeerde kant was van zijn tune. Enig speurwerk leverde: "Along The Boulevard" op als de enige echte tune van Alex Dee.
Next Joe Loss Orchestra - Drum Diddley / A Shot In The Dark (HMV Pop). Drum Diddley werd gebruikt door Ed Stewart op Radio London. Het nummer werd ook als tune gebruikt door Pete Drummond op Radio London. Tevens werd het nummer gebruikt als tune voor de gesponsorde "Juicy Fruit Show" op Radio London, die werd gepresenteerd door Lee Peters. Deze show werd overigens ook uitgezonden op Radio Scotland. Toen we, na bijna dertig jaar, het nummer zelf in ons bezit kregen bleek, bij beluistering, dat een deel van het nummer ook werd gebruikt door Caroline South ten bate van de promotiespots voor het zeer kortstondige programma "The Continental Hour".
Next Joe Loss Orchestra - Everybody Zizzle. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1963 en wel op het HMV-label, waarop veel muziek van dit orkest is vastgelegd. Dit orkest was het meest succesvolle Britse orkest tijdens de Big Band en Dance-periode. David Gregory kwam als 21-jarige nieuweling in het vak bij RNI in 1970 te werken en gebruikte in eerste instantie "Monkey Shack" van Johnny Hodges als tune maar in latere instantie stapte hij over naar "Everybody Zizzle."
Next Joe Loss Orchestra - Poppa Yo Quero. Een souveniertje is dit nummer dat onder meer voorkomt op de elpee An Introduction to Studio Two Stereo uit 1969. Bij dit nummer kan worden vermeld dat in 1973 A.J. Beirens op het intro een jingle insprak voor Robb Eden op RNI en wel in het Spaans.
Next Joe Loss Orchestra - Tuxedo Junction. Het nummer werd in 1940 door Glenn Miller gecomponeerd en door velen op de plaat gezet. Deze uitvoering van het orkest onder leiding van Joe Loss werd door Gerard Smit in 1972 gebruikt als openingstune voor zijn vroege ochtendprogramma "Ochtendeditie" op Radio Noordzee.
Next Joe Loss Orchestra - Wheels Cha Cha Cha. Dit nummer werd op Radio City in 1965 gebruikt voor de productie van een promospot voor een programma dat elke woensdag werd uitgezonden en gericht op de automobilist onderweg: The Radio City Roadshow.
Next Joe "Mr. Piano" Henderson – Chick. Joe Henderson werd in 1920 geboren in Glasgow en leerde piano spelen van zijn moeder. Reeds op vijftien-jarige leeftijd werd hij professional en speelde in verschillende dansorkesten. Het nummer "Chick" is afkomstig uit 1959 en het is niet bekend of het nummer over Petula Clark ging, waarmee Henderson een tijdje een romantische relatie had. Aangezien hij niet als meneer Petula Clark door het leven wenste te gaan verliet hij Petula. Het nummer werd op Radio Atlantis gebruikt ter promotie van de spot: "Come and listen to, it's the Steve England Blast-off program on the wireless ..."
Next Joe Thomas - Plato's Retreat. Instrumentale backing voor de promo's voor de Caroline drive-in-show (Caroline Music Show) op de Nederlandse service in 1979/1980.
Next Joey Dee and the Starlighters - Pepermint Twist. Op Radio Nord werd voor het programma "Twistland Kamp S" op basis van dit nummer een promospot gemaakt.
Next Johan Kaart - Als Ik Straks De Kerk Maar Haal. Een van de liedjes uit de Nederlandse bewerking van de musical My Fair lady. De eerste zin van dit lied – "vroeg in de morgen zal het wezen" – werd gebruikt voor een jingle ter promotie van het programma "Nachtclub" op Radio Veronica in 1971, toen de presentatie in handen was van Gerard de Vries.
Next Johan Willem Friso Kapel - KLM Mars. In 1977 werd er in Playa de Aro door een fan een 8 mm film geschoten waarin ook vele fragmenten. Ondermeer is Stan Haag te horen met de afsluiting van een aflevering van "Stan Haag Vandaag" van eind april. Als filler tot het nieuws gebruikte hij de "KLM Mars."
Next Johan Willem Friso Kapel - Voetbal. We schatten in dat de 55-plussers onder ons, die wel eens naar een wedstrijd uit het betaald voetbal gingen in de jaren zestig van de vorige eeuw, dit nummer zonder meer herkennen als "Koning Voetbal." Wel, het werd in 1977 op Radio Mi Amigo gebruikt voor een promo ter gelegenheid van de verjaardag van Herman de Graaf, ingesproken door Marc Jacobs. Verder werd het nummer ook voor twee spots op Radio Mi Amigo gebruikt, die door Stan Haag werden ingesproken. Het betrof een spot aan het begin van de voetbaluitslagen en een tweede aan het einde daarvan en wel van de Eredivisie. Dezen werden op zondagen in 1975 gedurende enkele maanden uitgezonden en werden gesponsord door "Ome Jan van Café het Lieverdje in Benidorm." Het werd daarnaast ook gebruikt als tune van het sportprogramma van Radio Mi Amigo dat in 1975 in presentatie van Johan Friso en Willem Kapel was te horen.
Next John Andrews Tartaglia - Good Night. Deze instrumentale versie van het Beatles-nummer werd vanaf 1972 gebruikt als dagafsluiter bij Radio Veronica.
Next John Barry - Born Free (CBS) Werd gebruikt als stationstune bij Radio Hauraki. Ook is er een gezongen versie en wel van Matt Monro. Hetzelfde nummer werd gebruikt op 13 en 14 augustus 1967 door Tony Prince om meerdere malen te vertellen waarom hij uiteindelijk toch besloot te stoppen met zijn werkzaamheden voor Radio Caroline.
Next John Barry - Chateau Flight. Afkomstig uit de soundtrack van de film Thunderball, the Bomb. Barry heeft prachtige soundtracks geschreven voor de James Bond-films. Deze is afkomstig uit 1965. Het nummer "Chateau Flight" werd gebruikt voor de productie van een korte jingle op Radio Mi Amigo, waarbij een vrouwelijke stem het volgende insprak: "Dit is uw centraal station en verder weet ik het niet meer!" De jingle komt van zijn piratenzender Hof van Holland in Utrecht en Ferry nam de jingle mee naar Radio Mi Amigo. Het werd ingesproken door het jonge nichtje van een collega-deejay, die niet erg tekstvast was.
Next John Barry - Florida Fantasy. De man die in zijn loopbaan zich in de jaren vijftig eerst aanbood om muziek te schrijven, onder meer voor de BBC. Ze zagen hem daar niet zitten, maar via de John Barry Seven en John Barry Orchestra liet hij zien veel mooie dingen te kunnen spelen en componeren. "Florida Fantasy" schreef hij voor de film Midnight Cowboy en dit nummer werd in 1973 onder meer als filler gebruikt op Radio Noordzee.
Next John Barry - Goldfinger. Deze uitvoering van het nummer "Goldfinger" werd door Veronica gebruikt voor het inspreken van de commercial voor Gold Dollar sigaretten. Op Radio Noordzee werd hetzelfde thema gebruikt voor een heel korte jingle waarop "Radio Noordzee" werd ingezongen.
Next John Barry - Meeting In St. Sophia. Opgenomen in de CTS Studios, London, England in maart 1963. Dit is de muziek die in de Bond-film From Russia with Love te horen is bij de scène in de Aya Sofia. John Barry nam het op in de Londense CTS Studios in maart 1963. Dit zelfde stukje muziek gebruikte Kenny Everett in zijn bekende spionnenspotje voor Dave Cash. Het is het eerste gedeelte, waarin hij achtereenvolgens met een Amerikaans, een Russische en een Brits accent vertelt van een onoplosbaar geheim, te weten de ontbijtshow. Hans Hogendoorn: "Zit ik te kijken naar From Russia With Love, de scène in de Aya Sofia, hoor ik de muziek die Kenny Everett gebruikte in zijn bekende spionnenspotje voor Dave Cash. Het is het eerste gedeelte, waarin hij achtereenvolgens met een Amerikaans, een Russische en een Brits accent vertelt van een onoplosbaar geheim - de ontbijtshow."
Next John Barry - Mountains And Sunsets. Als er één James Bond film is met een prachtige muzikaal hoofdthema dan is het wel You Only Live Twice. Wel, het hoofdthema dat de titel "Mountains And Sunsets" meekreeg werd door Ferry Eden op Radio Mi Amigo gebruikt als tune toen hij de Top 50 presenteerde.
Next John Barry - Soundtrack Diamonds Are Forever / Bond Smells A Rat (United Artists). "Bond Smells A Rat" werd gebruikt bij Radio Noordzee voor één van de jingles ingesproken door Ferry Maat ten bate van de "Hou em in de lucht"-aktie. Dit nummer komt overigens op niet minder dan drie verschillende Bond-soundtracks voor: "Diamonds Are Forever," "Moonraker" en "Never Say Never Again." Alleen de eerste komt hier als bron in aanmerking, omdat het verschijnen van de betreffende film samenvalt met het Radio-Noordzee-tijdperk. Het was Gerard Smit die op de melodie van "Bond Smells A Rat" een hele lang intro insprak voor het avondprogramma "Buitengaats" op RNI, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat "Buitengaats" bekend was als de wanhoop van opvoedend Nederland. Zie ook: Frank Pourcel - "007."
Next John Barry - Soundtrack Dr. No / Under The Mango Tree (United Artists). Spannende openingstune van de Kolder op Zolder-show (Veronica), waarover heen altijd werd voorgelezen welke items in het programma zaten. Dit instrumentale nummer werd ook gebruikt als opener tijdens de speciale documentaire, die op 21 april 1965 op Radio Veronica werd uitgezonden over de geschiedenis van de eerste vijf jaren van het radiostation.
Next John Barry - Soundtrack From Russia With Love / James Bond Is Back (United Artists). De flipside van deze single "James Bond Is Back" werd gebruikt op Veronica als instrumentaaltje onder de presentatie van Het Popjournaal. Daarnaast werd het op hetzelfde station gebruikt tijdens het aftellen van de laatste uren. Het werd ook, in combinatie met andere nummers, gebruikt voor een promospot op Radio Atlantis voor het zeezender gerelateerde blad Script Magazine. De jongens van de Vereniging voor Vrije Radio gebruikten het op Radio Mi Amigo toen ze in 1976 een jingle maakten ten bate van "Verzoekjes voor Vrije Radio."
Next John Barry - The James Bond Tune. Herman de Graaf gebruikte het Bond-thema in de uitvoering van John Barry voor de tune die gebruikt werd bij het Top-50-overzicht van 1977, dat op 8 januari 1978 werd uitgezonden op Radio Mi Amigo. In de week voorafgaand aan dat programma werd het ook gebruikt in een promo voor het programma, dat was ingesproken door Ferry Eden. Het intro van het nummer werd tevens gebruikt voor een promotiespot op Radio Caroline South en wel in 1966 voor de Mike Ahern Show. Al in 1965 werd het nummer overigens op Radio London gebruikt voor de "in huis reclame" voor de Radio London armbanden.
Next John Barry - Theme From Midnight Cowboy (United Artists). Werd gebruikt door Veronica ter ondersteuning bij de jingles-aktie "Veronica moet blijven".
Next John Barry - This Never Happened To The Other Feller (afkomstig van de Soundtrack On het Majesty's Secret Service, United Artists). Op Veronica werd dit instrumentale nummer gebruikt in de Kolder op Zolder-show. Ook werd het nummer gebruikt voor de productie van de jingle "Non Stop Hot Spot" voor de "Lexjo" op Radio Veronica.
Next John Barry - Thunderball. De Brit John Barry is een onvergetelijke componist van filmmuziek met absolute toppers de muziek voor Born Free en Midnight Cowboy. De lijst van films waar hij de muziek voor componeerde is geweldig lang. Denk maar eens aan al die mooie Bondmuziek. In 1965 componeerde hij de complete muziek voor de film Thunderball en het hoofdthema werd in de jaren zeventig op Radio Noordzee gebruikt om daarin een gezongen "Radio Noordzee"-jingle te verwerken. Een uit de categorie "ondergewaardeerde jingles," ofwel niet al te veel gebruikt. Maar, toch ook op Radio Scotland, "the sound of sensation in the nation," en wel gedurende een bepaalde periode iedere zondagavond in een programma was genaamd "Stage Door" tussen 20:00 en 21:00 uur in presentatie van Drew Hamlyn. In het programma ging de aandacht uit naar muziek uit musicals evenals film- en tv-tunes.
Next John Barry - Zulu Stomp. Werd gebruikt op Radio Caroline South voor jinglewerk
Next John Barry Orchestra - Dawn Raid On Fort Knox. Dit nummer is afkomstig uit de soundtrack van de James Bond film Goldfinger. De laatste riedels van dit nummer, op pauken, werd gebruikt op Radio Veronica ten bate van een jingle voor het "Popjournaal."
Next John Barry Orchestra - Death At The Whyte House. Dit nummer werd op Radio Noordzee gebruikt voor een jingle ten bate van de "Hou 'em in de Lucht" campagne.
Next John Barry Orchestra - On Her Majesty's Secret Service. Het begin van dit nummer werd gebruikt op Radio Atlantis voor een jingle in de tijd dat men op de "312" de programma's verzorgde. Op het zelfde station ging ook een promo voor de drive-in-show door dit nummer begeleid. Het werd op Radio Veronica gebruikt voor een prachtige jingle over "de verbazing van het succes van de Lex Harding Show." In dezelfde jingle werd ook een deel van het nummer "Past, Present And Future" gebruikt van de Shangrilas. Het intro van dit nummer van het John Barry Orchestra werd verder, in combinatie met het "Midnight Cowboy Theme" door het orkest van Percy Faith, gebruikt voor "Veronica Filmtips", een gesponsord item op Radio Veronica in 1974. Bart van Leeuwen memoreerde in dit item telkens de films die speelden in Studio K op het Leidsche Plein in Amsterdam. Het begin van de spot werd door Tineke ingesproken: "Fijn dat er films zijn, filmtips voor de komende week." Zie ook: Percy Faith – "Midnight Cowboy Theme".
Next John Barry Orchestra - The Knack ... And How To Get It. Dit nummer is de soundtrack van de gelijknamige film uit 1965, gecomponeerd door John Barry en uitgevoerd door zijn orkest. Het was te horen als tune op Radio Caroline South van een gesponsord onderdeel van "The Midnight to Six Show" in 1966. Steve Young presenteerde het en meldde: "De sponsor was 'the up all night club' en zij waren verantwoordelijk voor de eerste drie nachtelijke uren. Het heeft een aantal maanden geduurd en ik denk dat het ze heel wat meer bezoekers heeft opgeleverd."
Next John Barry Orchestra - Theme From Dr. No. Laatste dreun van dit nummer werd ook, in het begin van de jaren zeventig, gebruikt op Radio Veronica ten tijde dat Tom Collins elke avond nog het Popnieuws las.
Next John Barry Orchestra - Theme From The Deep. John Barry was verantwoordelijk voor de muziek uit de film The Deep, die in 1978 uitkwam. Onder meer werd met de vocale versie, gezongen door Donna Summer, een Golden Globe gewonnen voor de best filmsong van dat jaar. De instrumentale uitvoering werd in de nadagen van Radio Mi Amigo, vanaf het gelijknamige zendschip, gebruikt als tune voor het zondagmiddagprogramma "De Discotheken Top 10". Ad Roberts gebruikte het op Caroline.
Next John Barry Seven - Hit And Miss. Werd gebruikt voor het programma "De Zwarte Schijf" op Veronica.
Next John Barry Seven - I'm Moving On. Het nummer is de b-kant van "Walk Don't Run" door de John Barry Seven. In 1960 kwam het uit op het Colombia-label. Het werd door Veronica in de jaren zestig vaak ter ondersteuning gebruikt bij promotie-programma's en als tune van het programma "De Zwarte Schijf". In 1966 werd het ook op Radio Veronica gebruikt door Marcel Overstegen in het programma "Verleden tijd." Achter de persoon Marcel Overstegen ging zanger Boudewijn de Groot schuil. Op Radio Mi Amigo maakte Ton Schipper er in de zomer van 1978 gebruik van om zijn programma "Keukenpret" af te sluiten.
Next John Barry Seven - Magnificent 7 Theme (Columbia). Werd op Radio City gebruikt aan het begin en het einde van de Paul Elvey shows.
Next John Boulton – Romance, Romance. Een compositie van A. Petrov die in november 1965 verscheen op de Decca-label in de uitvoering van een band onder de naam John Boulton. Muzikale leiding bij de opname was in handen van Mike Leander. Heel lang is naar de titel van deze tune gezocht en John Forster heeft uiteindelijk "Romance, Romance" gevonden. Het werd op Radio London in 1966 gebruikt voor een in-huis-commercial: "Radio London brings you the most exciting bargain of the year, the Binatone Quick Shaver." Handig in de binnenzak en damestasje was de shaver overal te gebruiken dankzij batterijen. Kosten 2 Pond en te bestellen via het adres van Radio London op nummer 17 Curzon Street. Het origineel van "Romance, Romance" is overigens "Walking In Moscow" (er zijn meerdere titels van het nummer te vinden maar alle met dezelfde strekking) en is van de Russische componist Andrei (of Andreij, Andrej, Andrey) Petrov. De compositie is het thema van de film Walking the Streets of Moscow uit 1964.
Next John De Mol - El Paso. De eerste drie noten van dit nummer werden door Hans ten Hoge gebruikt voor een RNI jingle. John de Mol, de programma-directeur van Radio Noordzee had de deejays een strikt verbod opgelegd: ze mochten zijn song absoluut niet op de radio laten horen.
Next John Ferrara - Love Attack. Dit nummer werd in de jaren zeventig gebruikt voor de promospots voor de Mi-Amigo- en Costa-Brava-Drive-In-Show.
Next John Green - Dance At The Gym, Jump (CBS). Ook weer zo'n typisch Kolder op Zolder-geluid bij Veronica en wel heel speciaal in de eerste serie afleveringen als afscheidsnummer. Afkomstig uit de score van de West Side Story. Van hetzelfde album werd de "Prologue" gebruikt in "Men vraagt en wij draaien" en "The Rumble" in het "Popjournaal," beide op Veronica – zie hieronder. Zie voor de West Side Story verder ook: Marni Nixon - "I Feel Pretty."
Next John Green - Prologue. Ter promotie van "Men vraagt en wij draaien," het legendarische verzoekplatenprogramma van Frans Nienhuys, werd dit nummer, het begin van de West Side Story, ingezet. Zie voor de West Side Story ook: John Green - "Dance At The Gym, Jump"; John Green - "The Rumble"; en: Marni Nixon - "I Feel Pretty."
Next John Green - The Rumble. Afkomstig uit soundtrack van de West Side Story, fungeerde dit nummer als filler voor het "Pop Journaal" op Radio Veronica. Op het zelfde station werd het nummer daarnaast gebruikt voor een jingle voor de "Billboard Hot 100." Radio Veronica had klaarblijkelijk iets met dit nummer, want tot slot werd ook de zinsnede "We're gonna hand them a surprise tonight" gebruikt voor de jingle: "Moet je kijken wat een lekker stuk." Zie voor de West Side Story ook: John Green - "Dance At The Gym, Jump"; John Green - "Prologue"; en: Marni Nixon - "I Feel Pretty."
Next John Huband & Scottish Sound - Bella Fiore. Dit nummer, dat op de achterkant staat van de single "Radio Scotland Polka" uit 1966, werd, jawel, op Radio Scotland gebruikt door Jack McLaughlin als tune van zijn programma, de "Ceilidh Show."
Next John Kirby Sextet - It's Only A Paper Moon. Dit orkest had ook wel de bijnaam "The biggest little band in the land." Het nam in 1942 in de serie "Swing Music" een instrumentale versie van "It's Only A Paper Moon" op bij het His Master Voice-label. Als je het hoort denk je meteen aan een promospot uit 1974, toen Tony Allan het gebruikte om de spot te maken voor de gratis "Caroline Car Sticker," die in de markt werd gezet door het station in samenwerking met de Free Radio Campaign.
Next John Lasalle Quartet - Everybody Loves My Baby. Dit nummer werd al in 1924 gecomponeerd door Jack Palmer en Spencer Williams en door John Lasalle en zijn Quartet op de elpee Jumpin' at the Left Bank opgenomen. Voor mij is dit de mooiste vondst van 2016. Het werd door Bob Stewart op Caroline North gebruikt voor de jingle "My baby loves Caroline."
Next John Lasalle Quartett - Jumpin' At The Left Bank. Diegene die dit nummer hoort begint automatisch een jingle van Radio Caroline uit 1964 mee te zingen: "C-a-r-o-l-i-n-e" the station that swings." Het nummer werd beginjaren zestig live opgenomen in de gelijknamige Jazz Club in New York. Dit nummer werd op Caroline North ook ingezet voor het produceren van de jingle: "For the grooviest sounds around and swinging deejays can be found on 199 Radio Caroline."
Next John Lennon - Happy Xmas (War Is Over). Tijdens eerste kerstdag 1976 waren er op Radio Mi Amigo prachtige programma's te beluisteren met ondermeer Stan Haag, Bart van Leeuwen, Marc Jacobs en Frank van der Mast. Zowel live vanaf boord als vanaf band opgenomen in Playa de Aro. Voorafgegaan door prachtig klokgeluid en fragmenten van John Lennon and the Plastic Ono Band en "Give Peace A Chance" en John Lennon met "Happy Xmas (War Is Over)" werd ieder uur als tune "How High The Moon" in de uitvoering van Pim Jacobs en het orkest van Rogier van Oterloo gebruikt. In december 1979 was er een flink aantal roadshows van Radio Caroline dat in een promospot werd aangekondigd. Aan het begin van de spot hoorde je een klein stukje van John Lennon en "Happy XMas" en op het einde ook weer kort een stukje van het nummer "Ding Dong" van George Harrison.
Next John Lennon And The Plastic Ono Band - Give Peace A Chance. Op Radio Caroline was in 1974 een hele lange spot te horen in een programma "A Gift of Peace and Love." In die spot passeerden zes nummers de revu, waarvan er vijf te plaatsen zijn: "Ball Of Confusion" van The Temptations, "Give Peace A Chance" van John Lennon and the Plastic Ono Band, "I Like To Teach The World To Sing In Harmony" van The New Seekers, een live-uitvoering van "We Shall Overcome" van Pete Seeger en tenslotte "Somebody To Love van Jefferson Airplane. Tijdens eerste kerstdag 1976 waren er op Radio Mi Amigo prachtige programma's te beluisteren met ondermeer Stan Haag, Bart van Leeuwen, Marc Jacobs en Frank van der Mast. Zowel live vanaf boord als vanaf band opgenomen in Playa de Aro. Voorafgegaan door prachtig klokgeluid en fragmenten van John Lennon and the Plastic Ono Band en "Give Peace A Chance" en John Lennon met "Happy Xmas (War Is Over)" werd ieder uur als tune "How High The Moon" in de uitvoering van Pim Jacobs en het orkest van Rogier van Oterloo gebruikt.
Next John Lennon And The Plastic Ono Band - Mother. Op Eerste Kerstdag 1984 werd er met regelmaat een spot gedraaid op Radio Caroline waarin werd aangekondigd dat tijdens de Kerstdagen alleen gouwe ouwe zouden worden gebruikt. In die spot waren fragmenten te horen van de volgende songs: Badfinger - "No Matter What," Hollies - "On A Carousel," John Lennon And The Plastic Ono Band - "Mother," en Diana Ross - "I'm Still Waiting."
Next John Mayall - Room To Move. Werd gebruikt voor een Arnold Layne-jingle op RNI. In 1970 werd het nummer, in combinatie met een aantal andere muziekjes, gebruikt als opener voor het middagprogramma van Radio Veronica met Lex Harding.
Next John MacLeods First XI - Don't Shoot The Ref (Fontana TF696 - UK.1966). Plaatje opgenomen in het kader van de WK Voetbal 1966, welke eindronden in Engeland destijds werden gespeeld. Ian MacRae werkte in 1966 en 1967 voor Radio City en gebruikte dit nummer als tune.
Next John Miles - Music. In de nacht van 31 december 1979 op 1 januari 1980, even voor 01:00 uur, was op Radio Caroline 319 een spot te horen voor de Caroline-Roadshow met daarin de muziek van dit nummer.
Next John Paul Young - Love Is In The Air. We hebben het hier over de hit van John Paul Young uit 1978 die hetzelfde jaar al werd ingezet voor het maken van een jingle voor zowel Radio Caroline als Radio Mi Amigo. "Love is in the air on 319 meters with Caroline and Mi Amigo ..."
Next John Philip Sousa - Hands Across The Sea / Stars And Stripes Forever. Deze twee stukken marsmuziek, beide composities van John Philip Sousa, werden, in combinatie met "O'Cangaceiro" in de uitvoering van Mitch Miller and his Orchestra, gebruikt als achtergrondmuziek bij uitgebreide aankondigingen tijdens de testuitzendingen van KING Radio met kreten als "Your day by day holiday," "King Radio London a new sound of news and music" en "This is K-I-N-G test transmission you're number one radio." Het testsignaal haalde trouwens nauwelijks de kust. Zie ook: Mitch Miller and his Orchestra - "O'Cangaceiro."
Next John Schroeder Orchestra - Agent 00 Soul (Piccadilly). Dit nummer kennen we vocaal in de uitvoering van Edwin Star uit 1964 op Tamla Motown. De instrumentale versie van het orkest van John Schroeder werd in 1965 opgenomen en uitgebracht op Piccadilly. Op Radio Scotland gebruikte Alan Black die uitvoering als tune voor het nachtprogramma "Northern Lights."
Next John Schroeder Orchestra - Night Rider (Piccadilly). Eén van de tunes zoals gebruikt door Duncan Johnson op Radio London.
Next John Schroeder Orchestra - On The Ball. Toen er een herstart was van Radio Scotland en men, het zei tijdelijk, ging uitzenden onder de naam Radio Scotland and Ireland, werd de originele tune "The Black Bear" vervangen door "On The Ball." Op Radio Caroline in 1967 werd het nummer gebruikt voor het inspreken van een promotiespot voor de Broadside Free Radio Mouvement.
Next John Schroeder Orchestra - Soul For Sale. Schroeder werd eerst bekend doordat hij samen met Mike Hawker hits voor Helen Shapiro schreef, waaronder "Walking Back To Happiness" en "You Don't Know." Met zijn eigen orkest en later samen met Johnny Pearson in Sounds Orchestral scoorde hij vele instrumentale hits. "Soul For Sale" werd als een filler gebruikt door Phil Hayton op Radio 270.
Next John Shakespeare Orchestra - Fade Out. Een in 1969 op het Decca opgenomen instrumentaal nummer. Het werd in 1971 gebruikt voor een jingle "Radio Noordzee Internationaal." Het begin van het nummer voor de gezongen tekst, het einde van het nummer na de gezongen tekst. Het nummer sierde de B-kant van een speciale promo-uitgave van de single "The Number One Theme" uit 1969 (zie aldaar).
Next John Shakespeare Orchestra - The Number One Theme. Herinner je nog de jingle van Stevie Merike op RNI: "At the top of the hour RNI's smashplay?" Wel de riedel aan het begin van de jingle werd ontleend aan dit nummer. Op RNI vond het intro van dit nummer daarnaast in 1971 emplooi als materiaal voor een "RNI All Time Classic" jingle en voor een "RNI Hitmaker" jingle en, op hetzelfde station en in hetzelfde jaar ook nog eens Alan West als filler gebruikt. Bovendien werd deze plaat door Leo van der Goot en Mike Ross gebruikt toen ze de luisteraars vertelden dat de MEBO II van haar anker was gebroken en op drift geslagen in november 1971. Het nummer werd daarnaast op Radio Noordzee als filler gebruikt en wel in het programma "Driemaster". Zowel de intro als de outro van dit nummer werden bovendien gebruikt door Peter van Dam op Mi Amigo in 1976. Hij deed dit voor het maken van een van de jingles voor de Mi Amigo Flashback Top 100. Het nummer werd ook nog eens door Terry Davis werd gebruikt om er een filler uit te monteren voor zijn programma's op RNI.
Next John Shakespeare Orchestra - The World At Their Feet. De productie van dit orkest is niet bepaald omvangrijk. Slechts twee singles werden er opgenomen. Eerst was er de single "The Number One Theme" (169( en in 1970 kwam het nummer "The World At Their Feet" uit. In 1974 nam RNI het laatste nummer in gebruik als tune voor het programma "Toppers 20" dat afwisselend door een van de Engelstalige deejays werd gepresenteerd.
Next John Williams – Cavatina. "Cavatina" is het hoofdthema van de film The Deer Hunter. Het betreft hier een compositie van Stanley Myers die het nummer in 1970 componeerde voor de filmproductie The Walking Stick. Toen hij in 1976 werd benaderd de soundtrack voor de film The Deer Hunter te verzorgen stuurde hij nogmaals "Cavatina" in en toen werd het een groot succes in de uitvoering van John Williams en ook die van The Shadows in 1976. In juli 1979 kwam het rustige nummer bij Radio Caroline in het programma van René van Elst in aanmerking om gebruikt te kunnen worden naar het tijdstip van het hele uur drie in de middag.
Next John Woodhouse - Hör Mein Lied Violetta. Als Johan Hendrik Holshuysen heeft de accordeonist en componist met zijn orkest Accordeola ondermeer voor de VARA-radio gespeeld. Dit nummer komt van de LP Melodia, één van de LP's die super goud werden. In het programma "Voor of tegen op 2-5-9-" dat op de zondagmiddag in 1975 werd uitgezonden op Radio Mi Amigo, werd het nummer als filler gebruikt.
Next John Woodhouse - Melodia. Dit is een bewerking door de accordeonist John Woodhouse van het lied "Hörst Du Mein Heimliches Rufen". Hij was tevens componist van drie Nederlandse songfestivalliedjes, waaronder de "'T Is Genoeg" van Connie VandenBos. De zangeres was in januari 1975 te gast in het allerlaatste programma van Frans van der Drift op Radio Mi Amigo en terwijl zij praatten over Woodhouse draaide op de achtergrond en dus als filler "Melodia".
Next Johnnie Spence Orchestra – The Midnight Theme. Een zeer toepasselijke titel als je weet dat dit nummer werd gebruikt als tune voor het programma "The Midnight Hour" dat, gevuld met de meer rustigere muziek, was te beluisteren op Radio 270, dat in internationale wateren regionaal gericht voor de kust van Scarborough haar programma's uitstraalde. Johnny Spence was een Britse arrangeur, componist en orkestleider die veel samenwerkte met Matt Monro. Ook componeerde hij veel muziek voor televisieseries. Helaas kwam hij in 1977 op 41-jarige leeftijd al te overlijden.
Next Johnny And The Cellar Rockers - Melody In F-Rock. Werd gebruikt in jingle voor een gouwe ouwe op Veronica.
Next Johnny And The Hurricanes - Buckey (London Label en Surprise). Tune van Mike Ahern op Caroline North and South. In het programma "Mifty Fifty Top Ten Repeat" op Radio Invicta gebruikte Bruce Holland dit nummer als filler.
Next Johnny And The Hurricanes - Crossfire. Dit instrumentale nummer werd gebruikt als filler in de programma's van Skanes Radio Mercur, zoals "Club Mercur."
Next Johnny And The Hurricanes - Milk Shake. Het nummer van de ooit in Toledo in de VS opgerichte groep Johnny and the Hurricanes is in 1960 uitgekomen op de LP Stormsville. De groep heeft in haar vijftig jaren van bestaan altijd de tenorsaxofonist Johnny Paris in de gelederen gehad en volgens hem hebben in een halve eeuw rond de 300 verschillende muzikanten deel uit gemaakt van de rock-and-roll-formatie. In ieder geval werd het nummer "Milk Shake" in 1975 gebruikt als tune voor het zondagmiddagprogramma op Radio Mi Amigo genaamd: "Voor of tegen op de 2-5-9."
Next Johnny And The Hurricanes - Old Smokie. Dit was één van de tunes van de Veronica Teenager Music Express met als presentator Krijn Torringa.
Next Johnny And The Hurricanes - Red River Rock (London). Werd door Tony Jay gebruikt als tune op Radio Caroline North. Ook elders werd het nummer toegepast. In oktober 1973 veranderde het "Radio Joepie"-gebeuren, dat een tijd van 19 tot 20 uur was uitgezonden op de 259 meter na de dagelijkse close-down van Radio Atlantis van naam in "Radio Mi Amigo." Een uur vol met promotie voor voornamelijk Joepie Magazine en Suzy Wafels, twee producten onder de vleugels van Sylvain Tack destijds. Het programma werd gepresenteerd door Bart van Laar en technisch onderbouwd door Peter van Dam. "Red River Rock" werd als tune voor het programma gebruikt. Ook Johan Visser gebruikte het nummer in zijn programma "Tussen Baken en Schipper" op Mi Amigo in 1978. Een uurtje tussen 14:00 en 15:00 uur. Hij gebruikte "Red River Rock" daarbij als filler. Johnny and the Hurricanes ontstonden in 1950 door naamsverandering van de groep The Orbits en waren afkomstig uit Toledo in de Amerikaanse staat Ohio. Hun tweede single "Red River Rock" was een instrumentale bewerking van "Red River Valley" en werd een hit in vele landen.
Next Johnny And The Hurricanes - Reveille Rock (London). Hoort zondermeer thuis in The Breakfast Shows van Roger "Twiggy" Day zoals door hem gepresenteerd op Radio Caroline en RNI. In 1966 werd het nummer gebruikt voor een demo ten bate van het programma van Emperor Rosko. Het was tevens de tune zoals Dave Cash het gedurende een korte periode gebruikte op Radio London. Ook werd het nummer gebruikt op Radio London voor het programma "Battle of the new sound". In het seizoen 1979/1980 was op Radio Caroline verder Peter de Vries te horen met zijn programma "Eet Smakelijk" – niet bepaald een ochtendprogramma. Merkwaardigerwijs gebruikte hij daarvoor toch dit nummer van Johnny and the Huricanes als tune. Bij de start van het uur waren overigens vreemd gemaakte jingles te horen op basis van Harry Belafonte’s "Dear Lisa" en "Oh Sole Mio" van Robertino. Ook gebruikte hij het babygehuil uit "Baby Sittin' Boogie" van Ralph Bendix (zie aldaar). "Reveille Rock" werd verder op de Voice of Peace als tune gebruikt door Doug Wood in zijn "Breakfast Show."
Next Johnny And The Hurricanes - Rocking Goose (London). Brendan Power's tune op Radio 270. Tevens in de jaren zestig de tune voor het Veronicaprogramma "Teenager Muziek Expres". Op Radio Mi Amigo diende dit nummer in 1978 als tune van de "Belgische Nationale Tipparade" en de "Belgische Nationale Hitparade." En op Radio Caroline opende Carl Mitchell in 1967 en 1968 zijn show met dit nummer. Op Caroline North International gebruikte Freddie Bear dit nummer in 1968 als filler. Bruce Holland, deejay op het fortstation Radio Invicta, gebruikte het nummer als tune.
Next Johnny And The Hurricanes - The Kid. Deze Amerikaanse groep, van origine afkomstig uit Toledo, wordt vaak genoeg de werelds beste instrumentale formative genoemd. Ze waren vanaf 1958 actief en scoorden wereldwijd tientallen kleine en grote hits. Op Radio Atlanta was het Mike Raven die het nummer "The Kid" tot zijn tot zijn tune nam.
Next Johnny Cash - I Walk The Line. Het instrumentale deel werd tot looptape gemonteerd en gebruikt voor een promospot ten bate van Don Allen's Country Jamboree op RNI en ingesproken door Graham Gill.
Next Johnny Dankworth And His Orchestra - African Waltz. Een prachtig instrumentaal nummer dat werd gecomponeerd door Galt McDermott en in 1961 door Johnny Dankworth en zijn orkest werd opgenomen en als single werd uitgebracht op het Columbia-label. In juni 1974 gebruikte Gerard Smit het als filler tot het hele uur in het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee.
Next Johnny Dankworth And His Orchestra - Beafeaters (Parlophone). Tune van Tony Blackburn op Radio Caroline en London. Bekend om de blaffende hond "Arnold" – zie ook: Arnold - "(How Much Is That) Doggie In The Window"; en hierboven: Jack Dorsey Big Band - "Ringo's Dog". In het programma "Ochtendeditie" gebruikte Gerard Smit hetzelfde nummer op Radio Noordzee als filler om er briefkaarten van luisteraars bij voor te lezen.
Next Johnny Dankworth And His Orchestra - Tomorrow's World. Nadat Guy Hamilton overstapte van Radio Essex naar Radio 270 kreeg hij het late middagprogramma te presenteren. Een van de items die hij introduceerde was "Schoolspot" en voor de intro van dit programmaonderdeel speelde hij leentjebuur door de tune te gebruiken die ook door de BBC werd gebruikt voor het programma "Tomorrow's World."
Next Johnny Douglas And His Orchestra - A Fine Romance. Douglas was een Britse componist en orkestleider, afkomstig uit Hackney in Londen. Verantwoordelijk voor het componeren van diverse soundtracks. Nam over de 500 nummers op voor verschillende platenlabels, waaronder Decca en RCA. Van de LP In The Still of the Night is "A Fine Romance" afkomstig en dit werd op Radio 390 gebruikt ter introductie van "Red Sands Rendez-Vous," een programma waarin directeur Ted Allbeury zelf aan het woord kwam.
Next Johnny En Mary - De Vrachtwagenchauffeur. Dit duo, in werkelijkheid Johnny Hoes en Mary Servaes, bezongen de eenzaamheid van de vrachtwagenchauffeurs waarbij het begin van het lied in 1971 door Peter Holland werd opgepikt om te worden gebruikt in zijn doordeweekse programma "Kop op" op Radio Noordzee en wel dagelijks bij het draaien van een plaat voor al die eenzame chauffeurs.
Next Johnny Green And His Orchestra And Chorus - America. In 1969 werd er door Robbie Dale een mooie opener ingesproken voor een programma: "For the next hour Radio Veronica presents Billboard's American Hot 100." Voor het eerste deel van de spot werd het nummer "America" van de formatie Nice gebruikt. Halverwege de spot is er echter een andere uitvoering van het nummer ingezet en wel die van Johnny Green and his Orchestra and Chorus. De uitvoering die trouwens behoort tot de originele soundtrack van de West Side Story.
Next Johnny Gregory Orchestra - Theme From Mannix. Johnny nam in 1972 met zijn orkest diverse thema's van televisieseries op, waaronder "Theme from Mannix". Het werk werd ook onder de naam "Chaquito" uitgebracht, terwijl Johnny Gregory ook nog onder de naam Nino Rico werkte. Verwarrend allemaal. Maar het thema uit voornoemde televisieserie werd gebruikt op Radio Mi Amigo voor de overbekende deejay-hit-tip jingle.
Next Johnny Harris - Light My Fire. Dit nummer werd zowel als filler en tune door Alan West gebruikt tijdens zijn periode op RNI in 1971.
Next Johnny Harris - Lulu's Theme. in 1970 kwam dit nummer veelvuldig voor op RNI, waar het werd gebruikt om gesproken commercials live in het programma te brengen en wel voor de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia Airlines.
Next Johnny Harris - Paint It Black / Footprints On The Moon. Op 26 juli 1971 werd Apollo 15 gelanceerd om op 30 juli op de maan te landen. Het was de vierde maanlanding, waarbij voor de eerste keer de maanwagen werd ingezet. Drie bemanningsleden waren aan boord: Alfred Warden, David Scott en James Irwin. Op 7 augustus kwam het drietal op aarde terug. Tijdens de periode dat men onderweg was werd aan boord van de MEBO II regelmatig aandacht besteed. Alan West had een speciale jingle gemaakt: "From RNI's newsdesk latest news on Apollo 15." Ingezet hiervoor werd het nummer "Paint It Black" in de uitvoering van Johnny Harris. Het nummer is afkomstig van de elpee Movements (1970), waarvan meer muziek voor productiewerk op RNI werd gebruikt. Ook gebruikte Tony Allen het instrumentale nummer voor een prachtige jingle ten bate van Northsea Goes DX, een spot waarbij in herhaling het postadres in Zwitserland voorbij kwam, dit om tijdens ontvangst via de 6205 kHz vooral maar het nummer te kunnen ontcijferen zodat een ontvangstrapport kon worden gestuurd. Maar ... het kan in alle gevallen ook zo zijn, dat men het intro gebruikte van "Footprints On The Moon" (1969) dat ook op de elpee Movements staat. De beide intro's zijn namelijk geheel gelijk aan elkaar.
Next Johnny Harris - Stepping Stones. Wat is nou dat fluitje in de RNI Smash Play jingle, jarenlang de uuropener bij Radio Noordzee vanaf zee? Het is "Stepping Stones" van Johnny Harris.
Next Johnny Harris Orchestra Featuring Yes – All To Bring You In The Morning. Dit is de titeltrack van de gelijknamige elpee, die voortkwam uit de samenwerking tussen Johnny Harris en zijn orkest met de leden van de formatie Yes met Steve Howe, Chris Spending en Alan White. In het meer dan veertien minuten durende nummer komt een stukje muziek tevoorschijn op 12.40, waar in het kader van deze discografie lang naar is gezocht. Er zijn twee producties die in dit bestek vermeld kunnen worden. Bij Radio Noordzee werd dit nummer ten eerste gebruikt voor de aankondiging in een spot, ingesproken door Marc van Amstel, waarin de medewerkers van Radio Noordzee zeggen het te betreuren dat er een einde komt aan de uitzendingen van het station (augustus 1974). Bij Radio Veronica werd het ten tweede gebruikt door Rob Out voor de jingle "Als Veronica verdwijnt draait de wereld wel door. Het is alleen de vraag of het een betere wereld is."
Next Johnny Hodges - Monkey Shack. Het was op de 10de juli 1970 dat Dave Gregory zijn allereerste programma presenteerde op RNI als vervanger van Andy Archer. Als tune gebruikte hij een prachtig nummer van Johnny Hodges, getiteld "Monkey Shack."
Next Johnny Howard Band - Rinky Dink (Decca). In 1962 bracht Dave "Baby" Cortez dit nummer uit op het London label. Het werd een hit op zowel de Amerikaanse R&B- als pop-hitlijsten. Niet de versie van Dave "Baby" Cortez, maar die van de Johnny Howard Band fungeerde als tune van Tom Lodge op Caroline North en South. Op Radio Veronica was dezelfde versie te horen als de tune van de Top-100 van 1972, die op 1 januari 1973 werd uitgezonden. De tune was toen elk uur te horen. Het nummer werd dat zelfde jaar ook de tune van Bart van Leeuwen op Radio Veronica en later Radio Mi Amigo. Op Radio Mi Amigo gebruikte Van Leeuwen overigens de naam Tim Ridder. Op de intro werd ook een jingle ingezongen voor Bart van Leeuwen in de periode dat hij bij Radio Veronica werkte. Tony Withers op Radio Atlanta gebruikte het nummer op de achtergrond als hij verzoeken voorlas in 1964. En, in 1976 gebruikte Pierre van Gendt dit zelfde nummer als tune in zijn programma van de VVVR. Overigens wordt de gitaarpartij op dit nummer toegeschreven aan ofwel Jeff Beck ofwel Jimmy Page.
Next Johnny Johnston Orchestra - Consulate Theme (Mood Cool). Commerciële promotieplaatjes waren in de jaren zestig een gangbaar verschijnsel. Dit was er een van. De hoes van de single (Lyntone Records LYN 1186) toonde een echt jaren-zestig-stelletje dat, gezeten op een rotsblok bij de zee, een trek neemt van de destijds populaire menthol-sigaretten. Het nummer werd onder meer gebruikt voor de promotiecampagne voor Consulate-sigaretten op Radio London. Mike Ahern hanteerde het als tune op Caroline North en South en Allan West gebruikte het in 1971 als filler op RNI. Gedurende zijn periode op Caroline North gebruikte Dave Lee Travis het regelmatig als filler.
Next Johnny Jordaan - Wie Heeft Er Zeepsop In De Pruimenpap Gedaan? De bekende meezinger van de Amsterdamse volkszanger werd in 1970 op Radio Veronica ingezet voor een gelijknamige jingle voor de Lex Harding Show.
Next Johnny Keating - Carlos' Theme (1964, Piccadilly Records 7N 35158). Dit nummer was het thema voor Radio Invicta's "Pot Luck". Het werd ook gebruikt als thema-song voor de TV serie "Sentimental Agent".
Next Johnny Keating And The Electronic Philharmonic Orchestra - Jesus Christ Superstar. Deze in Edinburgh geboren Schot was componist, arrangeur en orkestleider en werd door de directie van het London-label gevraagd mee te werken aan een serie elpees genaamd Phase 4, die vooral als demonstratie-object werden weggegeven en bovendien de introductie van de elektronische muziek, waaronder de synthesizer, dienden te promoten. Een van de nummers op deze elpees, te weten "Jesus Christ Superstar", werd door Graham Gill in 1973 op RNI gebruikt als filler.
Next Johnny Keating Sound - Ticket To Ride. Eerste Kerstdag 1973 was er om vier uur in de nacht een zogenaamde link-up, een gezamenlijke uitzending op twee frequenties, van Radio Caroline en Radio Northsea International. Andy Archer was de centrale presentator op Caroline terwijl Robb Eden deze plek bij RNI had. In het programma draaide Robb een liedje over RNI dat eerder die avond door de deejays was opgenomen op de melodie van "Ticket To Ride."
Next Johnny Mandel - Escorts Away. Een muziekje van de soundtrack van de United Artists-film uit 1966 getiteld: "The Russians are Coming." De elpee was snel aan boord van Radio London en Tony Windsor maakte een knipje op 2.00 minuten in het deuntje. Hij gebruikte het op een aparte manier en wel voor een programmaoverzicht en direct na dat overzicht.
Next Johnny Mann Singers - Cinnamint Shuffle. Het intro van dit nummer werd gebruikt voor het maken van een "Ook Goeiemorgen" jingle op Veronica. Terzijde: dit nummer heeft dezelfde melodie als: Herb Alpert - "Mexican Shuffle," zie aldaar.
Next Johnny Mann Singers - Yesterday. De uitvoering die Johnny Mann Singers gaven van Paul McCartney's muzikale halsbreker, eindigde met een langzame, laag ingezette maar hoog uitlopende uithaal: "Yesterday ... whoo, whoo whoo, whoo." Ideaal voor een jingle en daarvoor werd het stukje ook gebruikt bij Radio Veronica, waar het gevolgd werd door de tekst: "... weet je nog wel, oudje?" Ook bij de deejays van Radio England viel het in de prijzen.
Next Johnny Meijer - C Jam Blues. Dit nummer is afkomstig van de elpee Johnny Meijer in Swinging Amsterdam, die in 1974 uitkwam. "C Jam Blues" is een jazz-standaard gecomponeerd in 1942 door Duke Ellington. Johnny Meijer, die in 1992 op 79-jarige leeftijd kwam te overlijden, kreeg de titel "King of the Accordeon" mee wegens wereldwijde successen. Amsterdam heeft hem geëerd met een standbeeld aan de Elandsgracht. Jos van der Kamp, ofwel Dick de Graaf, werkte in 1976 enige tijd voor Radio Mi Amigo en gebruikte het nummer als eindtune voor zijn programma.
Next Johnny Nash - Falling In And Out Of Love (MAM). De intro van dit nummer werd gebruikt voor jingles op RNI Engelse service: "This is the Mike Ross show" etc. en voor de jingle "Charge ... Radio Northsea."
Next Johnny Otis Show - Telephone Baby. Disco Bolland, een onderneming van Fred Bolland, betaalde mee aan de LP over Caroline, die in 1972 werd uitgebracht. In ruil daarvoor kreeg het bedrijf ondermeer een reclamespot op Caroline, die werd ingesproken door Leon Keezer. Voor deze commercial gebruikte men het telefoongeluid van "Telephone Baby" van The Johnny Otis Show gevolgd door "Slaughter On 10th Avenue" van The Ventures (zie aldaar). Disco Bolland speelde overigens ook een rol bij de tendering van de zeezenders en een aantal zeezenderprojecten. Op Veronica werd het telefoongerinkel uit het nummer gebruikt als introductie van de jingle: "Hey Robbie, zou je zo'n lief klein grammofoonplaatje voor me willen draaien?" Daarnaast werd het nummer gebruikt voor een promojingle op Radio 227 en de Lex Hardingshow.
Next Johnny Otis Show - Telephone Baby. In 1969 werden korte fragmenten van dit nummer gebruikt in een lange promotiespot voor het programma "Goud van Out" op Radio Veronica, dat op de zaterdagmiddag, voorafgaand aan de Top 40, werd uitgezonden. In de promotiespot waren verder fragmenten te horen van de volgende nummers: Honey Combs met "Have I The Right," Bryan Hyland met "Ginny Come Lately," Dell Shannon met "The Wanderer" en The Allisons met "Are You Sure." In 1969 werden korte fragmenten van dit nummer gebruikt in een lange promotiespot voor het programma "Goud van Out" op Radio Veronica, dat op de zaterdagmiddag, voorafgaand aan de Top 40, werd uitgezonden. In de promotiespot waren verder fragmenten te horen van de volgende nummers: Honey Combs met "Have I The Right," Bryan Hyland met "Ginny Come Lately," Dell Shannon met "The Wanderer" en The Allisons met "Are You Sure."
Next Johnny Pate - Shaft In Africa. Een track van de soundtrack van de film Shaft in Africa uit 1973, de derde en laatste blaxploitation film met Richard Roundtree in de rol van John Shaft. Dit product van componist, producer en zanger Johnny Pate, was dit een van de "Soul Show" tunes op RNI van Ferry Maat. Zie ook: Johnny Pate - "You Can't Even Walk In The Park."
Next Johnny Pate - You Can't Even Walk In The Park. Een track van de soundtrack van de film Shaft in Africa uit 1973, de derde en laatste blaxploitation film met Richard Roundtree in de rol van John Shaft. Dit product van componist, producer en zanger Johnny Pate, was de opener van Ferry Maat's "Soul Show" op RNI. Zie ook: Johnny Pate - "Shaft In Africa."
Next Johnny Pearson Orchestra - Autumn Reverie (a.k.a. Heather). Onder de gewijzigde titel "Heather" haalde de Carpenters in 1973 een hit met deze compositie van Johnny Pearson. Pearson zelf zette meerdere versies van het nummer op de plaat. De eerste uitvoering verscheen in 1968 op een verzamelalbum uit de KPM Music Library met de toepasselijke titel Gentle Sounds (KPM 1036). Deze versie begint met een akoestische gitaar. Een tweede versie die begint met een piano, verscheen in het kielzog van het succes van de Carpenters op het album Touch me in the morning (PELS 535) uit 1973. Deze versie is wellicht gebruikt voor de CD The Never Ending Story of Radio Veronica uit 2004. Nog weer later werd "Autumn Reverie" ingezet als terugkerende achtergrondmuziek voor de Britse televisieserie "All Creatures Great and Small." En, ook onder de titel "Heather" valt de uitvoering door de Johnny Pearson Orchestra op verzamelalbums terug te vinden. Het instrumentale nummer werd meermalen gebruikt voor jingles. Meest bekend is Rob Out, die het nummer, in de uitvoering van de Carpenters, gebruikte tijdens het laatste uur van Veronica, op 31 augustus 1974, om daarover heen zijn dramatische laatste toespraak uit te spreken – zie: Carpenters - "Heather."
Next Johnny Pearson Orchestra - Sleepy Shores. Werd in het late ochtendprogramma op Radio Noordzee gebruikt door Alfred Lagarde. Ook Leon Keezer gebruikte dit nummer als tune in december 1972 op Caroline, dat toen enige tijd als Radio 199 programma's verzorgde. Sieb Kroeske gebruikte het nummer op Veronica tijdens de avondprogrammering in 1974, toen Tineke geruime tijd wegens ziekte afwezig was. Op Radio Mi Amigo was op een bepaald moment langdurig een reclamespot te horen waarin aan de luisteraars de mogelijkheid werd gegeven om geld te beleggen in Spanje. Informatie daarover kon worden aangevraagd via Rado in Playa de Aro ter attentie van de heer Tack. Juist, de directeur eigenaar destijds van het station. Bert Bennet sprak de spot in met het geluid van "Sleepy Shores" op de achtergrond.
Next Johnny Pearson Orchestra - Summer Of '42. Een prachtige compositie van Michel Legrand in uitvoering van het orkest van Johnny Pearson werd door Marc Jacobs op Radio Mi Amigo gebruikt in de maand maart 1977 voor het maken van de spot: "Aanstaande vrijdag om 12 uur zal Radio Mi Amigo wegens de toenemende druk stoppen. Voor uw steun de afgelopen jaren danken wij u van ganser harte." De betreffende vrijdag was het 1 april.
Next Johnny Pueleo - Tarantella. Werd op RNI gebruikt in de "Dik Voormekaar Show".
Next Johnny Richards Orchestra - Stockholm Sweetnin'. Dit orkest was in de late jaren vijftig en jaren zestig van de vorige eeuw behoorlijk actief. In de productiestudio van Radio Scotland kwam het nummer "Stockholm Sweetnin'" op de draaitafel voor de productie van een spot voor de promotie van "The Radio Scotland Social Club" in de zomer van 1967. De spot was ingesproken door de toen pas 16-jarige Tony Allen die daar zijn lange carrière op de radio begon.
Next Johnny Rivers - Memphis. Op Radio Caroline South gebruikte Tom Lodge, als invaller, voor The Emperor Rosko, als tune een instrumentale versie van het nummer "Memphis." Dit nummer, dat we onder meer kennen in een uitvoering van Elvis Presley, was op dat moment een hit in Europa van Johnny Rivers.
Next Johnny Wigg's New Orleans Music - Tin Roof Blues. Rustig beginnend en dan snel opdrijvende sound van Johnny Wigg's New Orleans Music, bigband jazz dat terecht op DCR als tune voor de Top10 in 1961 werd gebruikt met als presentator Hans Vangkilde.
Next Jokers - Dieyng Manda. We gaan even weer naar Antwerpen van waaruit deze gitaargroep tussen 1963 en 1967 actief was. Eerst onder de naam Fabulous Jokers en daarna als de Jokers. Met een eigen sound waren ze in trek bij de programmamakers van Radio Atlantis want met bovenstaande titel werd gebruikt voor het maken van de jingle "Radio Atlantis Top 40. Iedere zondagmiddag van twee tot vijf uur."
Next Jokers - Dunch, Dunch, Dunch. Dit instrumentaaltje van de Vlaamse formatie The Jokers werd gebruikt voor de Radio-Atlantis-jingle uit 1973. Eerst met een luid akkoord, de tekst "Radio Atlantis ... set him on (of is het "set 'm of'", NIET te verstaan namelijk), gevolgd door een zwabberend gitaartje. Atlantis was een Vlaams station. Het was aannemelijk dat ze de backing van een Belgisch plaatje hadden gehaald. Dat is ook zo. De muziek komt van The Jokers, een gitaargroep uit Antwerpen. En heet "Dunch Dunch Dunch." Gevonden op een rommelmarkt, twee kwartjes. Wat een "dunch" is? Een hapje tussen je lunch en de diner in, een tussendoortje. Net als het plaatje (uit 1967) eigenlijk. (Bron: Jelle Boonstra).
Next Jokers - Gauchos. Dit nummer van de Belgische gitaargroep werd in 1973 op Radio Atlantis gebruikt door Mike Mourkens. Op hetzelfde station fungeerde dezelfde titel ook in een bekende Atlantis-jingle.
Next Jokers – Spider 8. Voor velen is de Antwerpse groep The Jokers wellicht een onbekende formatie. Toch komt zij een aantal malen voor in deze discografie. "Spider 8" is een compositie van Jos Clauwers en Ronny Sigo en kwam uit op het Reward Record-label. Met gebruik van "Spider 8" ontstond de jingle "Atlantis Hitkraker."
Next Jokers - Tabou. Een in 1959 opgerichte groep uit Antwerpen die in de jaren zestig als gitaargroep behoorlijk succesvol was, ook buiten de grenzen van België. Hun singles werden vooral heel goed verkocht in Spanje en Japan. Er worden verschillende jaren gemeld als het gaat om het uitbrengen van het nummer "Tabou." Wij houden het erbij dat het 1964 was als eerste release-datum. Het begin van het nummer bevat een gonggeluid, exact het zelfde geluid dat als gong werd gebruikt bij RTV Noordzee in 1964.
Next Jolley And Swain - Autumn Leaves. Het was in het voorjaar van 1985 dat Ad Roberts vanaf tape was te beluisteren op Radio Monique, naar eigen zeggen vanuit "Playa de Aro'. Als tune gebruikte hij in de lente het nummer "Autumn Leaves" van de formatie Jolley and Swain. Het is een succesvol producers-duo dat ondermeer werkte met Kim Wilde, Allison Moyet en Joe Dolan — om maar een paar namen te noemen.
Next Jolley And Swain – Soul Street. Het duo Steve Jolley en Tony Swain ontmoette elkaar tijdens opnamen van de Muppet Show in 1975. Swain was daar cameraman en Jolley geluidstechnicus. Samen met anderen formeerden ze de groep Chaser om vervolgens zich toe te leggen op componeren en produceren. Af en toe namen ze ook zelf een nummer op. Zo kwam "Soul Street" in het najaar van 1985 uit. "Handig plaatje voor een filler richting het nieuws," dacht Dick Verheul op Radio Monique in april 1986, maar hij diende het nummer nog een keer in te starten toen bleek dat de verbinding met de nieuwskamer niet goed tot stand was gekomen.
Next Jona Lewie - Rearranging The Deck Chairs On The Titanic. Dit nummer werd op Radio Caroline als eindtune gebruikt door Brian Allen die op het station in 1984 was te horen.
Next Jonah Jones - Around The World. Op Radio London was er in 1965 een gesponsorde show met de duur van 15 minuten met de naam "UK Tops the world" gesponsord door Miners Make Up. Het gaf een overzicht van de hoogste posities op diverse hitlijsten in de wereld die bezet werden door Britse artiesten. De presentatie was in handen van Martin Locke en als tune werd zeer toepasselijk dit nummer "Around The World" gebruikt.
Next Jonathan and Darlene Edwards - Jealousy Mosaic. Afkomstig van het "comedy album" dat in 1960 opgenomen door de Amerikaanse zangeres Jo Stafford en haar echtgenoot, pianist en bandleider Paul Weston. Het instrumentale "Jealousy Mosaic" werd op piano gespeeld en gebruikt als tune voor het programma "Mosaic" met John Steenberg op Radio Mercur.
Next Jonathan King - Hooked On A Feeling. Voor een jingle ten bate van "De Eli Prins Hittip" op Radio Atlantis werd het "Unga, unga" uit de intro van dit nummer gebruikt.
Next Jonathan King - Johnny Reggae. Dit nummer van producer en zanger Jonathan King, uitgebracht onder de naam Piglets met voor de vocals een studio-meidengroep, werd gebruikt door Tony Allan op RNI. Zie ook: Piglets.
Next Joop Stokkermans - Dansen Met De Fransen. Dit instrumentale nummer werd gebruikt voor een jingle voor Radio Noordzee's Driemastershow. Op de avond van 31 december 1971 gebruikte ook Rob Eden dit nummer voor een eenmalige jingle, die alleen die avond een aantal malen te horen was: "Celebrating the arrival of 1972 with Radio Northsea International," gevolgd door een run-down van de programma's van die nacht.
Next Joost Nuissl - Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben. Begeleid door de Vorster Kapel en het Dameskoor Broekhuizenvorst zong Nuissl in 1975 dit lied hoog de hitladders op. Op Radio Mi Amigo werd het niet vergeten. In 1978 maakte het station reclame voor de voetbalwedstrijden van FC Mi Amigo en daarbij werd het instrumentale gedeelte van dit nummer als rondloper gebruikt.
Next Jörgen Ingman - Wishin' And Hopin'. Dit nummer, dat we vocaal kennen in de uitvoering van onder meer Dusty Springfield, werd door de Deense gitarist in 1964 opgenomen. Op 1 juli 1979 werd het als instrumentaaltje gebruikt bij de opening van Radio Mi Amigo 272 door Ton Schipper, om de luisteraar uitgebreid te vertellen over de programmering van het nieuwe station.
Next João Donato - The Frog. De Braziliaan Donato heeft in zijn zeer lange loopbaan talloze elpees en cd's opgenomen. Daaronder ook de elpee A Bad Donato uit 1971 die wordt gerekend tot de 100 beste elpees die er ooit ter wereld zijn opgenomen. Het nummer "The Frog" is van deze elpee afkomstig. In december 1972 werd dat nummer voor het eerst als tune gebruikt door Mike Storm op Radio Caroline.
Next José Feliciano - NorthSea Light My Fire. 1 maart 1970 was de eerste zondag dat RNI officieel in de ether was. Het programma was deels gespekt met groeten en succeswensen van artiesten en op een bepaald moment kwam ook de toen zeer populaire Jose Feliciano voorbij die op de intro van zijn versie van "Light My Fire" een speciale versie inzong: "This is Jose Feliciano and I wanna wish North Sea a lot of succes, so come on North Sea, light my fire!"
Next José Feliciano - Pegao. Als er een programmamaker was in de jaren zeventig van de vorige eeuw die een goede smaak had voor het gebruik van fillers, en die ook met grote regelmaat liet terugkeren in zijn programma, was het Peter Holland. Dit nummer kwam vaak voorbij en pas in zijn laatste "Kop op" op Radio Noordzee vertelde hij dat het ging om een nummer van José Feliciano.
Next José Marcello – Something. Een nummer afkomstig van de in 1976 op het Papillon-label verschenen elpee Big Band and the Beatles. José begon zijn loopbaan in 1954 en vormde in eerste instantie een trio met Johnnie Kraaykamp en Ad van der Gein. Later trad hij met zijn sextet in vele televisie- en radioprogramma's op om in de zeventiger jaren van de vorige eeuw vooral veel ballroom-muziek op te nemen. Zijn uitvoering van het nummer "Something", in 1969 gecomponeerd door George Harrison, werd door Stan Haag in 1977 op de zondag gebruikt als afsluiter om even voor negen uur in de ochtend van de vroege editie van "Stan Haag Vandaag" op Radio Mi Amigo.
Next Josef van het Groenewoud. Zie: J.C. Orchestra - Broadway Girl.
Next Josh Macrae – Messing About On The River. Deze zanger werd in 1933 geboren in het Schotse Glasgow en gedurende zijn diensttijd ontmoette hij Tony Hatch. Deze is verantwoordelijk voor het componeren en schrijven van de song en dat onder het pseudoniem Mark Anthony. Het werd voor het eerst op de plaat gezet in 1961 en uitgebracht op Pye Records. Het wordt vermeld in deze discografie aangezien het nummer op Radio City werd gebruikt voor de commercial voor de "Red Whale Fleet", een bedrijf dat meer dan 250 boten in verhuur had en adverteerde met "Boating Holidays" via het Radio City-adres in 7 Denmark Street, London WC2.
Next Juan Carlos Calderon - Bandolero. Een compositie van J.C. Calderon die bij de uitvoering werd bijgestaan door gitarist Manolo Salúcar. Het kwam in 1974 op het CBS-label uit en er kan tevens worden vermeld dat Don Stevens het bij herhaling op de Voice of Peace gebruikte als filler in zijn programma's. Dit nummer fungeerde verder in 1976 als de herkenningsmelodie van het programma "Mosterd na de maaltijd" met Michelle op Radio Mi Amigo. Hier kan aan worden toegevoegd dat Marc Jacobs het nummer in 1976 gebruikte als filler in het eerste uur van "Ook Goeiemorgen" en ook als eindtune van dit programma op Radio Mi Amigo.
Next Judge Dread - Big Seven (Music Club). Big Seven, werd gebruikt door Brian Anderson en Norman Berrington voor de song op Caroline onder de noemer: "Hee dee die die dom dee, high high higher."
Next Judge Dread - Big Eight (Music Club). Werd op Caroline gebruikt voor de productie van The Christmas Song 1973.
Next Judge Dread - Nine And A Bit Skank Het zo herkenbare geluid van Judge Dread en wel de achterkant van de single "Big Nine", die in 1974 rond de Kerst door Tony Allan voor de kerstsong werd gebruikt. Het is de instrumentale versie van het nummer "Big Nine" van Judge Dread dat op de achterkant van de betreffende single verscheen. Het nummer werd in 1974 door Tony Allan op Radio Caroline gebruikt voor de productie van "The Christmas Song". Maar ook dook er in 2020 een opname op waarin Steve England op Radio Atlantis "Nine And A Bit Skank" gebruikte en wel als eindtune in zijn programma van 24 augustus 1974.
Next Judge Dread - RNI Rocks On. Deze song werd weliswaar nooit op plaat uitgebracht, maar verdient hier toch vermelding. Het nummer werd namelijk door Judge Dread in 1973 speciaal geschreven voor de internationale service van RNI en was daar ook te horen.
Next Judy Carne - Sock It To Me. Een door Carne samen met ene Wess gecomponeerd nummer, waarin de actrice als enige tekst: "And now folks it's sock it to me time." sprak. Het werd bij herhaling gedraaid in het tv-programma "Rowan and Martin's Laugh-In" waarbij Judy gekleed in een regenjurk vervolgens een lading water over haar heen kreeg. Het nummer werd in 1973 door Peter van Dam gebruikt als tune op Radio Caroline in zijn zondagmiddagprogramma.
Next Juffrouw Ooievaar. Zie: Elsje Scherjon.
Next Juicy Lucy - Who Do You Love. Deze versie van Bo Diddley's klassieke rocker haalde in 1969 een hoge plaats op de Britse hitparade. In 1978 werd deze uitvoering op Radio Caroline gebruikt voor een advertentie-promo.
Next Juliane Werding - Wildes Wasser. Dit nummer werd door Juliane voor RNI live op de MEBO II gezongen in de Graham Gill Show in 1973.
Next Julie Driscoll, Brian Auger And The Trinity - A Kind Of Love In (Marmelade). Staat op de achterkant van de grote hit "Wheels On Fire". Met gebruik van dit nummer werden er op de internationale service van RNI diverse promo's gemaakt. Op hetzelfde station leverde dit nummer de muziek voor de nieuwsjingle van RNI vanaf begin 1971 tot in 1972. Het werd daarnaast bij Veronica gebruikt voor het "Weerbericht voor de Scheepvaart," terwijl Tom Collins een jingle insprak op het intro: "Veronica 1-9-2." Ook werd het korte tijd gebruikt voor een nieuwsjingle op Veronica.
Next Julie Driscoll, Brian Auger And The Trinity - Save Me. In de weken voor de demonstratie in Den Haag voor het behoud van Radio Veronica werden we op de radio bij herhaling verrast met prachtige promotiejingles voor "18 april." Tal van artiesten werden daartoe overgehaald of er werd werk van hen gebruikt voor het maken van een promospot. We dachten dat we ze allemaal kenden maar plotseling, 43 jaar na dato, kwam ik een jingle tegen in een programma van Hans Mondt, die ik nooit eerder bewust heb gehoord. "18 April save me" en het is duidelijk dat het begin van bovenstaande titel voor de productie werd gebruikt.
Next Julius Steffaro - Muziek uit de film Wat Zien Ik ..? De soundtrack van de film Wat zien ik, de eerste langspeelfim van Paul Verhoeven die in 1971 in de Nederlandse bioscopen te zien was. Op deze plaat en dus ook in de film zegt Albert Mol, die ook het oorspronkelijke boek schreef en in de film een korte cameo had: "Wat zien ik?" Precies daar zit een knip, want die woorden werden op Radio Veronica verwerkt in een gouwe-ouwe jingle.
Next Jumbo - A Song To Be. Het instrumentale tussenstuk van dit nummer van de formatie Jumbo werd gebruikt voor jingles van Johan Visser op Mi Amigo. Daarnaast werd het ook gebruikt als uuropener in het programma Bakboord op hetzelfde station.
Next Jumping Jewels - Afrika. Radio Noordzee, en dan hebben we het over het radiostation dat in 1964 kortelings actief was vanaf het REM-platform voor de kust van Noordwijk, had het programma "Muziek Parade." Het programma werd gepresenteerd door Ben Bruna, die dit nummer van de Jumping Jewels als tune gebruikte.
Next Jumping Jewels - Irish Washerwoman. In eerste instantie bestond deze Haagse gitaarformatie uit Johnny Lion (John van Leeuwarden), Hans van Eijk, Joop Oonk en Frits Tamminga, die in 1963 werd vervangen door Cees Kranenburg jr. In februari 1964 kwam de single "Java" uit met op de achterkant "Irish Washerwoman." DIe B-kant WAS In 1964 was op Radio Noordzee het programma "Muziek Parade" te beluisteren. De presentator was Ben Bruna en hij gebruikte dit nummer als tune. Meer dan tien jaar later, in 1985, werd het zelfde nummer gebruikt voor een promospot ten bate van een toen nieuwe programmamaker voor Radio Monique, Ronald van der Meijden.
Next Jumping Jewels - Istanbul. Dit instrumentale nummer dat van origine door de Zweedse formatie de Spotnicks werd gespeeld, kwam in 1963 op het Philips label uit in de uitvoering van de Nederlandse, uit Den haag afkomstige, formatie The Jumping Jewels. Jan van Veen gebruikte het nummer in 1969 op Radio Veronica als filler.
Next Jumping Jewels - Zambessi. Deze formatie was afkomstig uit Den Haag en trad eerder op onder de naam "Johnny and his Jewels." Jan van Leeuwarden, zoals Johnny Lion officieel door het leven ging, was de leadzanger van de groep die ons ook vele instrumentale nummers schonk. De laatste dreun van het nummer "Zambessi" werd op Radio Noordzee (REM-eiland) in 1964 gebruikt als pingel tussen de diverse items in "MP Extra, Extra editie Muziek Parade," een soort programma-onderdeel met popnieuwtjes gepresenteerd door Ben Bruna.
Next Jungle - Caroline (Philips). Enkele regels uit dit nummer werd door Caroline in de eindjaren zeventig gebruikt voor de productie van jingles.
Next Junior Campbell - Reach Out And Help Your Fellow Now. De intro van dit nummer werd gebruikt voor de welbekende "Voice of Peace" jingle: "From somewhere in the Mediterranean ... we are the Voice of Peace."
Next Junior Walker And The All Stars - Good Rockin'. Zijn geboortenaam was Autry De Walt Mixon Jr. en hij richtte in de jaren vijftig de groep de Jumping Jacks op. Zang en tenorsaxofoon waren zijn specialiteit en in 1961 ontdekte Johnny Bristol de groep die hij vervolgens introduceerde bij de baas van het Harvey Label in Detroit. Daar werd "Good Rockin'" in 1963 uitgebracht en spoedig daarna stond Junior Walker met zijn groep in de belangstelling van het Tamla Motown Label waar hij zijn grote successen boekte. Mark Wesley gebruikte het nummer als eindtune in mei 1970 in zijn programma op RNI.
Next Junior Walker And The All Stars - Nothing But Soul. Van de elpee Once in a Lifetime is dit slepende nummer afkomstig. Het was meer dan een keer in mijn leven dat ik deze groep zag optreden. Vooral instrumentaal heerlijk om van te genieten. "Nothing But Soul" werd in 1967 gebruikt door Mike Hayes als filler in zijn programma op Radio 270.
Next Junior Walker And The All Stars - Tally No! Op Caroline North was dit nummer de tune van Rick Dane's Rave party.
Next Junior Walker And The All Stars - Tune Up (Tamla Motown). Caroline North deejay Mike Luvzitt gebruikte deze instrumentale hit als tune. Het nummer werd ook gebruikt op Caroline International vanaf de Fredericia door Freddie Bear en wel in zijn Tamla Motownshow, die een paar weken, van eind 1967 tot begin 1968, in de weekenden werd uitgezonden.
Next Junior Walker And The All Stars - Walk In The Night. Werd gebruikt op RNI voor de actie "Ferry terug in het bakske." De tekst werd ingesproken door Alfred Lagarde en Tony Berk.
Next Junior Walker And The All Stars - Way Back Home (Tamla Motown). De instrumentale B-kant van dit nummer werd door Graham Gill gebruikt om iedere avond live zijn levensverhaal te kunnen zingen via respektievelijk de programma's die hij maakte voor Radio Northsea International en Radio Caroline. In 1973, ook op Radio Caroline, gebruikte Norman Barrington dezelfde instrumentale track voor zijn song: "Who shall we sack on Radio Caroline?" In hetzelfde jaar zong Steve England, alweer op Radio Caroline, over de begeleiding heen: "I do my thing on the radio, although I've never been paid, way back home, I'll take a piss out on everyone, way back home." Ook op RNI vond het nummer toepassing. In 1973 maakte Andy Archer op de Mi Amigo namelijk een promo voor de "RNI Request Show" van Graham Gill. Naast een serie geluiden uit het sounds-effect-archief hoorden we daar ook het geluid van de overbekende Caroline-bel en dit nummer van Junior Walker and the All Stars.
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes