Logo
     
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5L

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
L.A. Express - Lynard Skynyrd
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van L.A. Express tot en met Lynard Skynyrd.

Next L.A. Express - Double Your Pleasure. Een typisch voorbeeld van een deuntje dat meteen met plezier in je oren klinkt. Het is afkomstig van de Amerikaanse formatie L.A. Express en was leverbaar op de elpee Shadow Play die in 1976 uitkwam op Caribou Records. Het werd gecomponeerd door Peter Maunu. In mei 1977 was het nummer als filler te horen op naar het hele uur in het programma van Stuart Russell op Radio Caroline.
Next LA Force - Diversen (LA Force). Serie van vier elpees met productie-muziek die werd uitgebracht in 1977 door de gelijknamige maatschappij uit Fresno in Californië. Werd intensief gebruikt door achtereenvolgens Mi Amigo, Caroline Nederlandse en Engelse service 1979/1980, Caroline tussen 1983 en 1986 en door Charlie Wolfe op Laser 558. Zo werden tal van commercials geproduceerd op de "music beds," werden "news stingers" gebruikt voor de nieuwsjingles, werden gekke instrumentaaltjes gebruikt om de actie tegen de DTI te ondersteunen en haalde Charlie het gekke lachje, dat herhaaldelijk in zijn programma voor kwam, van de elpees.
Next Labyrinth - Grimace. Dit nummer stond op de achterkant van de single van de formatie Labyrinth en was gekoppeld aan het nummer "Help Me Out." Het was een compositie van Cesar Zuiderwijk en Jasper van 't Hof, die ook lid waren van deze gelegenheidsformatie. In 1986 werd dit instrumentale nummer uitgebracht op het "21 Records"-label. Opmerkelijk voor die tijd was dat men op een radiostation een tune had voor een programmamaker. Op Radio Monique was het Pierre van der Stappen die het als tune voor zijn programma "Stap voor Stap" gebruikte.
Next Lafayette Street Orchestra - Chariot (I Will Follow Him) (Melba). Werd gebruikt door Marc Jacobs als opener in zijn programma Baken 16 op Radio Mi Amigo en later Radio Caroline. Ook werd het gebruikt voor het inzingen van twee jingles op Veronica: "Veronica top 100, top 100, top 100..." en "Veronica top 40, top 40, top 40 ..."
Next Lalo Shifrin - Theme From Enter The Dragon. Het thema uit de gelijknamige film, met in de hoofdrol Bruce Lee uit 1973, werd in 1974 voor een promospot gebruikt op RNI. Het was Graham Gill die in de spot de luisteraars warm maakte voor een speciale negendaagse reis naar Japan met deejays van het radiostation. Een reis die ondermeer een bezoek aan NHK, het belangrijkste radiostation in Japan, beloofde en tevens een reis in de toenmalige snelste trein ter wereld (140 mijl per uur). Al met al een "chance of a life time."
Next Lambert, Hendricks And Ross - Avenue C. Met muziek van dit trio had je in de jaren vijftig van de vorige eeuw zeker wat in huis. Swingende jazzy muziek, die je lekker wakker hield. Van de LP Sing a Song of Basie is het nummer Avenue C afkomstig dat werd gebruikt op Radio Caroline North bij de jingle: "You're tuned to the number one station in the nation, dial 199 Radio Caroline."
Next Landscape - Japan. Een formatie uit Londen, opgericht in 1974, dat voornamelijk synthesizer-popmuziek maakte en vooral bekend is geworden door het succes "Einstein A Go Go" in de jaren tachtig. In 1979 kwam de eerste elpee op het RCA label uit, simpel getiteld Landscape. Het nummer "Japan" werd door Ad Roberts op Radio Caroline in 1979 zowel als tune en als filler gebruikt.
Next Larry Cotton - I Love You. Larry Cotton is het pseudoniem van Kees de Blois, de voormalige gitarist, zanger en saxofonist van de Eddysons, de groep waarin eerder Eddy Ouwens de zangmicrofoon hanteerde. Zoals vermeld staat op Larry Cotton's elpee Very Special Love Songs werd dit nummers door Ouwens geproduceerd. Dat is niet de enige connectie met de zeezenders, want het nummer Werd in 1974 op Radio Noordzee gebruikt voor een promospot voor de Ted Bouwensshow.
Next Larry Elgart And His Orchestra - Bandstand Boogie. In 1965 was er op Radio Caroline wekelijks een uitzending van de Cashbox 100. Voor dit programma werd het nummer "Bandstand Boogie" van het orkest van Larry Elgart ingezet als tune. Het nummer werd in 1954 opgenomen en zou decennia lang ook de tune zijn van het ABC TV programma "American Band Stand."
Next Larry Fotine And The Beale St. Buskers - Fascination Rag. Na jaren van zoeken weten we eindelijk welke tune Norbert op Radio Mi Amigo gebruikte voor de presentatie van de Nederlandstalige Joepie Top 15. Het was de van herkomst Griek Larry Fotinakis die leider was van voornoemde dixieland-band. Hij kwam uit een muzikale familie en zijn moeder speelde ondermeer dagelijks op piano in bioscopen bij de vertoning van stille films. Larry zelf was in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw al actief in orkesten maar ging in de jaren vijftig de overstap maken en richtte zijn eigen Dixieland-band op. Het nummer is afkomstig uit 1950 van de LP Bel Canto.
Next Larry Page Orchestra - Every One's Gone To The Moon. Het gaat hier om een instrumentale versie van de hit van Jonathan King. Larry Page was officieel Larry Parks en startte zijn loopbaan als zanger. Hij veranderde zijn naam in Larry Page en werd orkestleider, arrangeur, producer en manager. Zo was hij verantwoordelijk voor onder meer de productie van "Wild Thing" van de Troggs en van Daniel Boone's "Beautiful Sunday". Het was Tony Allan die de uitvoering van "Everyone's Gone To The Moon" van Larry Page in de zomer van 1971 gebruikte voor een weinig gehoord lied "Radio Northsea, The Greatest Of Them All".
Next Larry Page Orchestra - The Loneliest Time. Pieter Damave, John de Mol jr. en Leo Visser, de drie technici van Radio Noordzee uit de landstudio, gebruikten "Telstar" van het Peter Hamilton Orchestra voor de opening die voorafgaat aan de tune van hun programma. In deze context dient ook de tune te worden vermeld, die door hen in de laatste nacht van Radio Noordzee, 31 augustus 1974 werd gebruikt. Dat is het prachtige nummer "The Loneliest Time" in de uitvoering van het Larry Page Orchestra. Het verscheen op de elpee This Is Larry Page, alsook op de elpee Bridge Over Troubled Water van het gelijknamige orkest. Zie ook: Peter Hamilton Orchestra - Telstar.
Next Larry Page Orchestra - Wake Me When The Sun Shines. Dit nummer kwam in 1970 uit als de achterkant van de single "Theme From A Dream" op het Penny Farthing-label. Larry Page componeerde het nummer samen met C. Frechter. Page was niet alleen componist maar ook onder meer arrangeur, producer, manager en eigenaar van voornoemd platenlabel. Hij heeft vooral voor de Kinks en de Troggs veel werk verricht. Het nummer "Wake Me When The Sun Shines" werd door Andy Archer in de zomer van 1970 verkozen tot de tune van de "RNI Top 30".
Next Latin Quarter - Radio Africa. Op de melodie van dit nummer zong de groep een groot aantal jingles in voor Caroline, jingles die nauwelijks tot niet werden gebruikt.
Next Laura Brannigan - Shattered Glass. In de zomer van 1987, toen Laser Hot Hits was verdwenen, besloot men bij Radio Caroline over te stappen naar het Top-40 format. Jackie Lee mocht een matige promospot inspreken waarbij ze gebruik maakte van "Shattered Glass" in combinatie met "Chain Gang" van Brother Beyond en "Something So Strong" van Crowded House. De tekst luidde: "This is the great new sound you can hear all this week on Caroline 558."
Next Laurel And Hardy - Turn On The Radio. Dit nummer werd door het komische duo met een knipoog naar de auto en de radio verwerkt: "What a beautiful morning, put on the radio and let's have some music." En op Radio Mi Amigo was men in 1977 zo scherp dit stukje te gebruiken voor een jingle in het programma "Ook Goeiemorgen."
Next Laurie Johnson And The London Studio Orchestra - Theme from The Avengers (Decca / Unicorn / Kanchana). Is algemeen bekend als de tune van de populaire Britse televisieserie "De Wrekers" (The Avengers) uit de jaren zestig. De karakteristieke tune werd bij Veronica lange tijd gebruikt als het thema voor de commercial van Televersum, één van de eigen ondernemingen binnen de directie van Veronica. De compositie werd ook gebruikt ter ondersteuning van een andere "in huis reclame" en wel voor Radio Veronique in Den Haag. Ook werd het nummer gebruikt op Caroline North als achtergrond voor de uitgebreide promotie voor het toerisme op het Isle of Man. In 1966 gebruikte Keith Ashton het op de voor de kust van Nieuw Zeeland uitzendende Radio Hauraki als filler in zijn programma.
Next Laurie Johnson Orchestra - Minor Bosa Nova. Is de B-kant van de Theme from The Avengers (zie aldaar) en ook wel bekend als de Mini Minor Bosa Nova – die naam staat evenwel niet op de platenlabels. Werd gebruikt op Radio London voor de promotie van de London Drive-In-Show ofwel onder de noemer "Radio London goes out and about." Het nummer werd daarnaast gebruikt door Duncan Johnson voor de promotiespots op Radio London voor "Channel 66. Ook Ferry Eden gebruikte het nummer een tijdje als tune op Radio Mi Amigo toen hij eind 1977 begin 1978 het programma "Ook Goedemorgen" presenteerde.
Next Laurie Johnson Orchestra - Sleighride. Werd in diverse promospots gebruikt op Veronica ter ondersteuning van de kerstprogramma's in de diverse jaren.
Next Laurie Johnson Orchestra - Sucu Sucu. Werd door Henry Morgan in 1967/68 gebruikt op Radio Caroline. Dit nummer was tevens de tune van het gesponsorde programma "De Caballero Show" op Radio Veronica.
Next LBS - Crazy Uncle Jim. Dit nummer van de Vlaams-Nederlandse formatie werd in 1979 als tune gebruikt op Radio Caroline.
Next LBS - LBS (Killroy). De van origine Nederlandse groep Hearts of Soul, bekend van het Eurovisie-songfestival van 1970, verhuisde in de late jaren zeventig naar België en maakte daar met een licht gewijzigde bezetting platen onder de namen Dream Express en LBS. Het nummer LBS leverde tevens een mooie jingle op voor Radio Mi Amigo: "It's the loving thing Mi Amigo Radio." In 1979 werd een soortgelijke versie ingezongen voor Radio Caroline. Op het thema van dit nummer werden er door de zangeressen van deze formatie ook jingles ingezongen voor Mi Amigo's Discoshow, zoals in 1979 een aantal weken werd uitgezonden op Mi Amigo 272. Ook maakten ze een versie voor Caroline (33-11-99 Caroline), terwijl voor deejay Peter de Vries ook nog een eigen naam-jingle werd ingezongen op dezelfde melodie.
Next LBS - Michelle. Na hun verhuizing naar Vlaanderen veranderde de formatie Hearts Of Soul, een groep bestaande uit de drie zusje Patricia, Stella en Bianca Maessen, de groepsnaam in Dream Express, waarbij de bezetting werd aangevuld met Luc Smets. Onder die naam en in die bezetting vertegenwoordigden ze België op het Eurovisie-songfestival 1979. Nadat Patricia vertrok, werd de naam andermaal veranderd, nu in LBS – een aanduiding van de voornamen Luc, Bianca en Stella. In deze bezetting gebruikte de groep de melodielijn van het bekende Beatles-nummer voor het a capella inzingen van jingles voor Michelle op Radio Mi Amigo. De cover werd dus nooit op de plaat gezet.
Next LBS - Soldier Boy. Het oude succesnummer van The Shirelles werd in 1979 opnieuw opgenomen door de "Vlaamse" formatie LBS. Ook maakten ze er een jingle op: "Caroline on 319, the station we love."
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - Aloutte. Prachtige violen weerklinken in deze uitvoering van het nummer "Aloutte," een chanson uit 1968 van Gilles Dreu. De uitvoering van Mauriat is afkomstig van de elpee Rain and Tears, die hetzelfde jaar op het Philips-label uitkwam. Maar van origine is de melodie afkomstig uit Argentinië en gecomponeerd door Ariel Ramirez. De originele titel luidt "La Perenigracion." Het is een kerstlied en gaat over de reis naar Bethlehem. Op RNI, Radio Northsea International, werd het nummer in 1971 gebruikt voor de promotie van de tweede druk van het RNI Souvenir Book.
Next Le Grand Orchestra De Paul Mauriat - El Amor Se Fue. Heel veel mooie vioolarrangementen in de muziek die wordt gespeeld door het orkest van Paul Mauriat, gaan over de liefde. Zo ook in "El Amor Se Fue." Het was op Tweede Kerstdag 1970 dat het programma "Sportief zijn beter worden" van Henk van Dorp ten einde was maar er enige tijd over bleek tot het hele uur. Lex Harding was het dit het volgende programma aankondigde met een filler met dit prachtige nummer.
Next Le Grand Orchestra De Paul Mauriat - It's A Man's Man's Man's World. Dit nummer is bekend van James Brown, maar hier in een prachtig instrumentaal jasje gestoken door het orkest van Paul Mauriat. Het werd door Gerard Smit op Radio Noordzee opgepakt om een van zijn dramatisch liedjes in te zingen in de zomer van 1974. Hij noemde het de "Ga Weg Blues."
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - Jour Et Nuit (Day By Day). Dit nummer uit de musical Godspell (1971) kwam in 1972 de hitlijsten binnen. Het werd door Andy Archer op Radio Caroline in 1973 gebruikt voor een liedje waarin alle programmamakers van dat moment voorbijkwamen – "Day by day you and me and Caroline." De tekst werd herschreven en ingezongen door Andy Archer en de medewerkers van Radio Caroline bij de herstart van de uitzendingen vanaf de MV Mi Amigo. Op Radio Noordzee werd op Eerste Kerstdag 1972 een programma uitgezonden met daarin allerlei bekende en minder bekende artiesten. Het was opgenomen in Bistro "In den Vollen Pot" in Amersfoort. Centrale presentator was Tony Berk en als eerste begintune gebruikte hij "Jour Et Nuit."
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - L'Avventura. Dominee Toornvliet, van de Stichting Radio Gemeente, had op verschillende zeezenders zijn wekelijkse preek laten uitzenden. In de herfst van 1979 was er ook op de zaterdagmiddag, via Radio Caroline, een half uur durende programma te beluisteren met religieus getinte muziek, dat eruit ging onder de naam "Muzikaal Allerlei." U begrijpt het al, dit nummer van Paul Mauriat werd als tune voor het programma gekozen.
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - La Bikina. Een juweeltje van Mauriat, dit keer gebruikt door Peter Holland op Radio Noordzee als filler in zijn programma "Kop Op" in 1972. Het origineel is van de hand van de Mexicaan Luis Miquel, maar de instrumentale versie van het orkest van Paul Mauriat is strelend voor de oren. Het werd uitgebracht op de elpee Mamy Blue in 1971.
Next Le Grand Orchestra De Paul Mauriat - Last Night. Weer eens een prachtige instrumentale compositie van Paul Mauriat, die hij al in 1962 componeerde voor de soundtrack van de film Horace 62, die onder regie van André Versini dat jaar werd gedraaid met onder meer Charles Aznavour in een van de hoofdrollen. Het was Carl Mitchell die het nummer op RNI inzette voor de productie van een spot waarin hij luisteraars opriep een verzoek op tape in te sturen zodat een "Weird Request" voor een vriend kon worden uitgezonden, zoals een tijdje op de maandagavond om half elf gebeurde in de "Mitchell's Magical Music Show."
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - Love Is Blue. Het programma van Willem Keukenhof op Radio Veronica bracht de vaste items "Waar heb ik dat laten liggen?" en "Hoe krijg ik het terug?" Ter ondersteuning van die rubrieken werd dit nummer gebruikt.
Next Le Grand Orchestre De Paul Mauriat - Rock Your Baby. Weer eens klinken de violen van het orkest onder leiding van Paul Mauriat. Deze keer op een track van de elpee Le Premier Pas, te weten het nummer "Rock Your Baby" dat een grote hit werd in de uitvoering van George McRae. De elpee kwam eind 1974 uit en de instrumentale versie werd door Joop Verhoof gebruikt voor de volgende spot: "Dit is Radio Mi Amigo International met Radio Gerona uitzendend op de 259 meter in de middengolf. Ons adres is Rado, Playa de Aro, provincie Gerona in Spanje."
Next Led Zeppelin - Communication Breakdown. Op 21 januari 1984, tien miniten na tien in de ochtend was er voor de allereerste keer een muziekstuk te horen op wat later Laser 558 zou worden. Als test gebruikte men aan boord van de Communicator dit nummer van Led Zeppelin.
Next Led Zeppelin - Heartbreaker. Werd voor een Veronica-actiejingle gebruikt.
Next Led Zeppelin - Whole Lotta Love (LP Led Zepplin II, Atlantic). B.B. King's klassieker werd door de groep opgenomen op hun derde album. De rechten werden later opgeëist door Willy Dixon en op diens naam staan op de latere uitgaven van het album ook de credits. Het was een populair nummer voor jinglemakers. Het werd in de uitvoering van Led Zeppelin onder meer gebruikt door Veronica voor de actiejingle "... naar H. van Doorn, die kent u toch ..." In augustus 1971 maakte Klaas Vaak, ook op Veronica, een mooie promo voor het nog uit te komen Veronicablad in augustus 1971. Daarbij werd zowel de instrumentale brug van Led Zeppelin's "Whole Lotta Love" als "Bluesette" van Toets Thielemans gebruikt: "Ter land, ter zee, constant in de lucht en nu ook in zwart wit." Op Radio Veronica werd het nummer verder gebruikt voor een jingle ten bate van de "Top 100 Aller Tijden". Door Radio Antlantis werd een klein stukje gitaarwerk gebruikt voor de promospot voor haar Vlaamse drive-in-show, te horen in de maanden juni en juli 1974. Op RNI maakte verder Crispian St. John gebruik van het instrumentale gedeelte voor een rondloper voor de "Super Hit 50 Show" in maart 1971. Het was telkens te horen bij het overzicht van de tien laatst gedraaide platen. Ook in andere versies werd het nummer gebruikt, zie bijvoorbeeld: CCS.
Next Led Zeppelin - Stairway To Heaven. Dit nummer werd op Radio Caroline in 1977 gebruikt in een promotiespot voor de weekendprogrammering van het station.
Next Lee Allen - Walking With Mr Lee. Dit nummer werd op Radio London door Pete Brady als tune gebruikt.
Next Lee Charles - Get Your House In Order. Dit nummer werd door Andy Archer gebruikt in 1974 gedurende de tijd dat de dagelijkse uitzendingen van Radio Mi Amigo ten einde kwamen en werden vervolgd door die van Radio Caroline. Bedankjes aan de collega's van Mi Amigo waren gebruikelijk en soms was er een newsflash te beluisteren. "Get Your House In Order" kwam in 1974 uit op het Invictus platenlabel en was de achterkant van "Sittin' On A Time Bomb." Ook Peter van Dam gebruikte het, en wel in 1974 en dan als eindtune van zijn programma en dat van Mi Amigo waarna Radio Caroline de uitzendingen op de 259 meter overnam.
Next Lee Kristofferson - Night Of The Werewolf. In het programma "Windkracht" was het Ton Schipper die op Radio Mi Amigo het nummer "Night Of The Werewolf" als eindtune gebruikte in september 1978. Het nummer was afkomstig van de in 1977 uitgekomen elpee Dinner With Drac van deze Engelse gitarist.
Next Leen Jongewaard En André Van Den Heuvel - Op Een Mooie Pinksterdag. De bekende compositie van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink – met de mooie regels: "Vader is er enkel en alleen maar voor de centen en de rest is flauwekul" – werd oorspronkelijk geschreven voor de televisieserie "Ja Zuster, Nee Zuster". Op 22 mei 1972 werd op Veronica de Top 100 Aller Tijden uitgezonden. Daarbij werd een klein stukje van het lied gebruikt voor een jingle. Het einde werd door de makers gewijzigd in "... voor de rest is alles klote." Op Veronica werd ook de regel "...en papa boos" gebruikt en omgezet in: "Oh, ik zet het dadelijk harder ... en papa boos ... nou en."
Next Leilani Beach Group - Tahiti Surfing. Het nummer van deze Duitse formatie kwam in 1973 uit op de elpee Blue Hawaii. Na een paar seconden in het nummer is er, voor de toenmalige luisteraars van Radio Mi Amigo, een wel overbekend deuntje te horen. Het nummer "Tahiti Surfing" werd namelijk door Norbert op Radio Mi Amigo in 1974 gebruikt voor een promo: "Wie gaat er mee op reis met Radio Mi Amigo Internationaal? Radio Mi Amigo gaat op reis naar Hawaii, Tickets voor 17 dagen maar voor 2.208 gulden of 34.000 Bfr en we vertrekken al op 22 oktober ..." Voor de reis kon informatie worden ingewonnen bij Continental Travel op Rotterdam Airport.
Next Leith Stevens - Plasma, Schotch, And? Dit nummer is gecomponeerd door Leith Stevens en hoort bij de soundtrack van de film The Interns uit 1962. In de zomer van 1966 werd er door de Beatles een tournee door Amerika gemaakt en vertegenwoordigers van de belangrijkste zeezenders gingen mee om dagelijks verslag te kunnen uitbrengen van de reis via hun station. Voor Radio Caroline ging Jerry Leighton mee en over dit onderwerp en meer was the Emperor Rosco uitgebreid aan het woord met gebruik van het nummer "Plasma, Schotch, And?" op de achtergrond.
Next Les Djinns - Thyl De Flandre. In deze discografie staat dat een compositie van Richard Straus in de uitvoering van een orkest uit Dresden onder leiding van Karl Bohm was gebruikt voor een "reclame" voor Radio Antwerpen op Radio Veronica. In het tweede deel van de betreffende spot is ook nog een ander stuk te beluisteren en wel het bovenstaande "Thyl De Flandre." Zie ook: Karl Bohm Und Der Stadskapelle Dresden - "Till Eulenspiegel's Merry Pranks, Opus 28."
Next Leftside - I Want Ye, I Get Ye. Dit nummer bracht het tot Veronica's alarmschijf, maar wel net op het moment dat het station uit de lucht werd gehaald. Pech dus voor de Volendamse formatie. Op de intro van dit nummer zong de groep nog wel een jingle in voor Veronica.
Next Lemming - Father John. Radio Mi Amigo bracht met Kerstmis 1974 tal van wensen van artiesten. Zo sprak de zanger van Lemming een Kerst- en Nieuwsjaarswens in op de intro van het nummer "Father John." Ook bij Radio Veronica maakten ze in 1974 een uitgebreide jingle ter ondersteuning van Veronica en luisteraars, die zowel los als op de intro van de volledige plaat in de programma's werden gedraaid. Lemming, een Glamrock-groep afkomstig uit, jawel, Rockanje, had gedurende de periode 1973 en 1978 een aantal hits, waaronder "Father John". Sinds het jaar 2002 is de groep weer aan het toeren.
Next Lemmy Mabaso - Crazy Kid. Dit nummer afkomstig uit de soundtrack van de musical King Kong uit 1961 is de allereerste tune van Joost den Draayer op Radio Veronica. Hij gebruikte dit nummer – in zijn eigen woorden: "iets met een fluitje" – tussen augustus en oktober 1961, toen zijn programma "Joost Mag Het Weten" op de zaterdagmiddag stond geprogrammeerd. Dit programma werd in die periode alleen wekelijks op de zaterdagmiddag uitgezonden, als opvolger van het programma "De Zwarte Schijf." Toen het programma een hogere uitzendfrequentie kreeg koos Joost den Draayer ook voor een andere tune en werd "Asia Minor" van Kokomo de herkenningsmelodie van het programma. Zie ook: Angelo Francesco Lavagnino - "Arrivo a Bora Bora" / "Arrivo a Papeete"; en: Kokomo - "Asia Minor."
Next Len Barry - Like A Baby. De eerste instrumentale delen van dit nummer werden in herhaling achter elkaar gemonteerd om dienst te doen als nieuwsdreun op Radio Veronica. Slechts zelden gehoord.
Next Lenny Dee - Good Night Sweetheart. De titel van de eindtune van het programma "Eve, the woman's magazine of the air" was al jaren bekend maar juist die uitvoerende wilden maar niet bekend worden. Juist: het is van Lenny Dee, een nummer ooit door John Ross Barnard uitgekozen.
Next Lenny Dee - Sleighride. Een instrumentale kerstplaat in 1961 opgenomen door Leonard George De Stoppelaire op zijn "crazy organ." Hij nam het op onder de naam Lenny Dee op omdat het dan beter te verkopen was. Op Caroline North maakte Tony Prince het tot zijn speciale kersttune in 1966. Op Caroline International (North in dit geval) werd het ook gebruikt door Don Allen die een kerstwens had. Het werd opgenomen voordat hij voor verlof aan land ging en door één van zijn collega's op 25 december 1967 uitgezonden. Lenny Dee's originele naam was George DeStoppelaire. In 1961 nam hij het nummer op dat verscheen op de elpee Happy Holli-Dee op het Decca-platenlabel.
Next Leo & Cie – Hotdog. Een nummer gecomponeerd door J. Donder en J.L. Drian dat in 1976 op de achterkant van het nummer "Le Tube À Léo" verscheen op het Elver-platenlabel. "Hotdog" werd gebruikt als begin- en eindtune van een Franstalig programma dat in 1977 enkele keren tussen zes en zeven uur op de zaterdagochtend was te horen op Radio Mi Amigo 192. De presentatoren van die Franstalige programma's waren Léon, Adolphe, Coco en Bouboule. Al na maar liefst twee uitzendingen was het afgelopen.
Next Leo Unger Group - Don't Mind The Dasies. Een van de vele, helaas, geflopte singles uit het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw (1971) werd door Hans ten Hooge op RNI gebruikt voor een jingle waarin hij stelde: "Onze scheepshorlogemaker staat voor niets," gevolgd door een tijdsignaal in Midden-Europese tijd.
Next Leroy Anderson - Fiddle Faddle. Voor zijn rubriek Vaak Wakers Krakers gebruikte Klaas Vaak regelmatig een andere tune om de teksten voor deze prijsvraag in te spreken, zo ook dit prachtige "Fiddle Faddle."
Next Leroy Anderson - Sleighride (Decca). Werd veel gebruikt door Veronica als filler tijdens de Kerstprogramma's en ook voor speciale drive-in-show spots Klaas Vaak.
Next Leroy Anderson - The Walzing Cat (Decca). Openingstune van het programma De Draaikolk van Suhandi op Veronica.
Next Leroy Anderson - Typewriter (Decca). Op Radio 390 werd dit nummer verder gebruikt voor een promo voor een nieuw tijdschrift dat als "free supplement" werd toegevoegd aan de London Weekly Advertiser. "Radio News," zo luidde de naam van deze gratis bijlage die in de jaren 1966 en 1967 op deze wijze in Engeland de zeezenders promootte. Daarnaast werd het nummer in 1972 ook door Klaas Vaak tijdelijk als eindtune gebruikt op Radio Veronica.
Next Les Elgart And His Orchestra - Band Stand Boogie. Gecomponeerd door een zekere Albertino is dit nummer, opgenomen in 1954, decennialang de tune van het Amerikaanse tv-programma "The American Bandstand" geweest. Maar het werd ook een tijdje in 1965 op Radio Caroline South gebruikt toen wekelijks een overzicht werd gegeven van de "Cashbox Top 100," ondermeer in presentatie van Norman St. John.
Next Les And Larry Elgart - Beat Junction. Dit nummer werd in de beginjaren zestig op Radio Nord gebruikt als promospot.
Next Les And Larry Elgart - Song Of India. Een commercial voor The Nova Park Hotel in Zürich werd in de jaren zeventig regelmatig in de internationale service van RNI gedraaid, waarbij deze muziek werd gebruikt. Bijkomstigheid is dat de eigenaren van RNI, de uit Zürich afkomstige, Meister en Bollier waren,
Next Les Baxter - Poor People Of Paris. In de beginjaren zestig van de vorige eeuw werd dit nummer – in deze uitvoering afkomstig uit het jaar 1956 – gebruikt op Radio Veronica voor een promo. In 1967 werd het gebruikt voor de commercial "Radio Veronique" op Radio Veronica. Ook AJ Beirens kwam daarmee met een lange jingle op Atlantis.
Next Les Baxter And Skins - (What Happens In) Buenos Aires. Een compositie van Da Costa en Dexter dat eerst in 1957 op een 78-toerenplaat uitkwam op het Capital-label. Later verscheen het ook op de elpee Around the world. Het werd in de zomer van 1961 gebruikt op Skanes Radio Mercur als tune voor het programma "Bad Radio" met Ängel Holm.
Next Les Brown And His Orchestra - Especially For Two. Dit nummer van de Big Band onder leiding van Les Brown werd slechts een paar weken gebruikt want op 21 juni ging voor het eerst de Top 20 op Radio Atlanta in premiére terwijl spoedig daarna, 2 juli 1964, het station zou fuseren met Radio Caroline. Dus is de tune precies twee weken lang gebruikt. De presentatie was in handen van Tony Withers.
Next Les Brown And His Orchestra - Josephine. Uit de beginjaren van Radio Veronica kwam een programma dat iedere avond een half uur lang was te beluisteren. Het betrof het programma "Americana" dat werd gepresenteerd door Tony Vos. Muzikant bij uitstek koos hij voor het geluid van het orkest onder leiding van Les Brown en het nummer "Josephine."
Next Les Brown And His Orchestra - Where's Pres. Met dit instrumentale nummer van het orkest van Les Brown nemen we U mee naar het jaar 1962 toen dit nummer werd gebruikt voor het programma "Vi spiller, De ta'r fat" op Radio Mercur.
Next Les Brown Jr. - Night Train. Inderdaad de zoon van de weloverbekende Les Brown and his Big Band. Junior nam in 1963 de elpee Wildest Drums Yet op en daarop stond "Night Train." Het werd door Carl Conway gebruikt voor het inspreken van een spot speciaal voor Caroline Club Members om ze destijds kennis te laten maken met een nieuw tijdschrift, Music Echo.
Next Les Brown Jr. - Woodchopper's Ball. Gelijk aan een eerdere vermelding van Les Brown jr. en het nummer "Night Train" kwam "Woodchopper's Ball" van de elpee Wildest Drums Yet! uit 1962. Ga er vanuit dat Carl Conway in 1965 de elpee gewoon op de draaitafel liet liggen om nogmaals een promotiespot voor Caroline Clubmembers in te spreken om een proefnummer van het blad Music Echo te kunnen krijgen en voor andere luisteraars de mogelijkheid te bespreken lid te worden van de Caroline Club.
Next Les Humphries Singers - Love One Another. De Les Humphries Singers was een groep opgericht door een Engelsman in het Duitse Hamburg. Het was trouwens een bont internationaal gezelschap dat de leider samenbracht. Leden van de groep werden later succesvol in Uriah Heep, Silver Convention en Boney M. Hun nummer "Love One Another" werd door Tony Allan op Radio Caroline in 1974 opgepikt voor het maken van de jingle: "Love is the world, Caroline is the station."
Next Les Humpries Singers - The Promised Land. Het ligt eigenlijk ook wel voor de hand dat in de intro van een jingle voor Mozes van den Berg op Radio Atlantis was een korte knip te horen was van dit nummer.
Next Les Paul And His Group - Nola. Als je dit instrumentale deuntje voor de eerste keer hoort dan kan de gedachte zijn dat het te plaatsen is in de late jaren zestig van de vorige eeuw. Het werd echter al op 78-toeren uitgebracht in 1950 op het Capitol-label. Les Paul and his Group hadden een dermate herkenbaar melodietje opgenomen dat Rob Ronder op Radio Atlantis in 1974 het bij herhaling als filler zou gaan gebruiken.
Next Les Paul And Mary Ford – Jazz Me Blues. Het nummer "Jazz Me Blues" werd in 1951 door Les Paul opgenomen op het Capitol-label. Vele jaren later zou hij het nummer nog eens vastleggen op vinyl, samen met zijn vrouw Mary Ford. De eerstgenoemde versie werd gebruikt door Joergen Krogh bij zijn programma "Speller Plader" op DCR, dat stond voor Danmarks Commercielle Radio. Het station was in de ether tussen september 1961 en januari 1962, waarna men een fusie aanging met Radio Mercur.
Next Les Paul And Mary Ford - Vaya Con Dios / Whispering. Op zoek naar een nieuwe geschikte frequentie verrichtte Veronica in 1972 testen in nachtelijke uren. Daarvoor werd dit nummer in een looptape gebruikt.
Next Les Reed And The International Pop Proms Orchestra - Gina. "Gina" is een compositie die in de jaren zestig werd vervaardigd door Mitch Murray en Les Reed. Met dit lied had Wayne Fontana een klein succesje. Een instrumentale versie werd door het orkest onder leiding van Les Reed in 1971 opgenomen en werd op Radio Noordzee gebruikt voor de productie van de jingle: "Algemeen Dagblad, Sport en Sportwereld," een programma dat op de zaterdagochtend werd uitgezonden met ondermeer Nico Steenbergen, Harry Vermeegen en Mart Smeets. Van het nummer "Gina" bestaat overigens nog een tweede opname van het Les Reed Orchestra and Chorus, die identiek klinkt en aangenomen wordt dat bij een rerelease een andere naam achter Les Reed is terecht gekomen. In ieder geval was het Peter Holland die "Gina" als filler gebruikte voor zijn programma op Radio Noordzee.
Next Les Reed Combo - Slaughter On 10th Avenue. Afkomstig van de LP Spanish Armada werd het nummer in 1974 door Robin Banks gebruikt als filler op weg naar het late avond nieuws gebruikt op RNI.
Next Les Reed Combo - Spanish Armada. Op een vrij lange opname met Radio City promo's en commercials is ook een promotiespot voor het station te vinden, waarbij het nummer "Spanish Armada" wordt gebruikt, uitgevoerd door het Les Reed Combo. Van origine was het de tune voor de ITN-productie "People in London" uit het jaar 1964.
Next Les Reed Combo - The Hawk. Het nummer "The Hawk" was een eigen compositie van Les Reed dat in 1974 op het Bell-label in Engeland werd uitgebracht. De single was in dat jaar ook aan boord van de MEBO II in de discotheek want Graham Gill gebruikte het in combinatie met de jingle "For Great A Entertainment stay tuned to the Graham Gill Show" als filler.
Next Les Reed Orchestra - Also Sprach Zarathustra. Werd gebruikt op Radio Atlantis alswel door de Free Radio Campaign Germany tijdens hun programma's op RNI. het diende ook op Radio Mi Amigo voor een promotiespot onder de noemer: "De Vereniging voor Vrij Radio komt naar U toe." Dit gebeurde aan het begin van de spot, waarvan een tweede deel een onbekend klassiek werk hoorbaar is. Op RNI gebruikte Daffy Don Allen de track als eindtune in augustus 1974. De compositie van Richard Strauss werd overigens ook in andere uitvoeringen voor jingles gebruikt – zie: Ars Nova; Deodato. Verder gebruikte Gerard Reitsma het nummer als tune voor zijn programma "Agenda" op Radio Noordzee. Het was in 1973 dat Robb Eden de uitvoering van "Also Sprach Zarathustra" van het orkest onder leiding van Les Reed inzette voor een promospot op RNI. Het lag namelijk in de bedoeling dat deejays van het station op regelmatige basis zouden gaan optreden in Tiffany's, een 'nightclub' in Grimsby. Liefst 1.800 mensen konden een dergelijk optreden meebeleven. Arnold Layne meldde in de outro dat Mike Ross waarschijnlijk de eerste zou zijn. Of het er ooit van gekomen is ...?
Next Les Reed Orchestra - Imogene. Dit nummer werd op RNI gebruikt door Ted Bouwens.
Next Les Reed Orchestra - Madrid. Deze prachtige melodie werd in 1967 op Caroline North door Bob Stewart gebruikt om de luisteraars op te roepen een brief te schrijven naar The House of Lords om op die manier te protesteren tegen de invoering van de Marine Offences Act etc. De vraag was of de luisteraars in de toekomst Free Radio of een BBC Monopoly zouden willen hebben. Het nummer stond als B-side op achterkant van de single "Man Of Action" (zie hieronder). Het werd in 1970 ook door RNI gebruikt. Duncan Johnson gebruikte het daar voor een commercial voor Iberia Airlines. Het nummer werd daarnaast ook door A.J. Beirens gebruikt voor een duitstalige promo van zijn NSGDX programma op RNI.
Next Les Reed Orchestra - Man Of Action / Madrid. "Man Of Action" was onder deejay's een populair nummer. Het werd door Les Reed gecomponeerd in 1969 en door de Duitse deejayclub onder leiding van Klaus Quirinni – die betrokken was bij de pogingen om de Galaxy weer op zee te krijgen – opgepikt als tune voor de deejayvereniging. Quirini was betrokken bij de pogingen om de Galaxy, het schip van Radio Nordsee International, weer op zee te krijgen. De single werd in 1970 uitgebracht nadat het door RNI als tune was verkozen. Het nummer werd daar ieder uur op 't halve uur uitgezonden. Het kwam op 11 juli 1970 als tip voor. Het nummer werd andermaal uitgebracht in 1974 en deed het toen beter: binnengekomen op 31 augustus 1974; hoogste notering: 7; aantal weken: 8. Het werd in 1976 gebruikt voor een promospot (Radio Mi Amigo) voor de Vereniging voor Vrije Radio, onder meer uitgever van Baffle en later van RadioVisie. Tevens werd het nummer gebruikt door Dick Palmer op Caroline voor een jingle die zelden werd uitgezonden: "When do you listen to a radiostation when it's not a radiostation, yes, when you listen to Radio Caroline." Op Radio Mi Amigo werd het verder ook enige tijd gebruikt door Peter van Dam ter afsluiting van het programma. E, op 1 april 1985, let op de datum, rapporteerde de Voice of Peace dat het zendschip dreigde te worden gekapt. Een sleepboot was plotseling, zo luidde het verhaal, richting het zendschip gekomen en de bemanning van dit schip probeerde de macht over de Voice of Peace te krijgen. In een beetje gebrekkige poging RNI te imiteren, werd de kaping door Ir Heerema en Kees Manders uit 1970 als voorbeeld genomen. Onder het draaien van het instrumentale nummer "Man of Action" van het Les Reed Orchestra werden de luisteraars gedurende een tijd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de zogenaamde poging tot kaping. Tijdens de allerlaatste uitzending van de programma's voor de Socialist People's Libyan Arab Jamahiriyah Broadcasting Corporation vanaf het zendschip de El Fatah, voorheen de MEBO II, voor de kust van Libië, was het Robin Banks die afscheid nam van de luisteraars en dankte voor de gastvrijheid die men vanuit Benghazi in de daaraan voorafgaande maanden had gehad. "Man Of Action" werd daarbij gebruikt ter ondersteuning in combinatie met "Wonderful Land" van The Shadows en "Aria" van Mr. Acker Bilk. Hier kan ook nog aan worden toegevoegd dat Lex Harding het nummer in de zomer van 1970 als filler gebruikte op weg naar het nieuws van Radio Veronica. Het nummer werd ook gebruikt als tune in de testprogramma's van Radio Marina. In de bewaard gebleven opnamen werd geclaimd dat men de uitzendingen verzorgde vanaf de MEBO II, waarbij tevens werd vermeld dat men in internationale wateren lag verankerd voor de Belgische kust ter hoogte van Cadzand. De betreffende uitzending, waarin het nummer te horen viel, was op januari 1971. "Man Of Action" werd ook gebruikt op de Voice of Peace tijdens een 1 aprilgrap toen de dienstdoende deejay sprak over een sleepboot die bij het zendschip was gekomen. Men dreigde de ankerketting te breken en het schip binnen te slepen naar een haven. Naar voorbeeld van de realiteit eerder in 1970 met RNI en Kees Manders.
Next Les Reed Orchestra - Sleighride. Een gedeelte van de "Lt. Kijé Suite" van componist Sergei Prokofiev voor de gelijknamige film uit 1934 die in Leningrad voor het eerst in première ging. Een bewerking is te horen op de elpee New World of Les Reed en werd in augustus 1974 door Robino Banco (Robin Banks) gebruikt als eindtune voor in zijn nachtprogramma op RNI.
Next Les Reed Orchestra - The Little Leprechaun. In de jaren zeventig had iedereen - als we het over Les Reed hadden - het over de "Man Of Action." Inmiddels is het al een aardige lijst met nummers van dit orkest, die op de een of andere manier zijn gebruikt door de zeezenders. Dit nummer werd gebruikt als ondersteuning in een promotiespot op Radio 390 en wel voor het programma "Lunchbreak." Het blijkt ook dat het voor het gelijknamige programma als tune werd gebruikt.
Next Les Reed Orchestra - The New World Symphony (Last Movement). De bekende compositie van Antonin Dvorak werd in de meer populaire uitvoering van Les Reed en zijn orkest ingezet door Robin Banks op RNI om een promospot te maken en de luisteraars op te roepen per briefkaart ook een verzoekplaat aan te vragen voor de "RNI Requestshow," die elke zondagavond via het station was te beluisteren.
Next Les Yper Sounds - Too Fortiche. Naar dit nummer is lang gezocht. Een filler gebruikt door Fred van den Bosch op Radio Atlantis lag al een hele tijd op de plank "onbekend," maar de aanhouder wint. Henk Verhaag was zo slim om de vraag anno 2018 voor te leggen aan de internetdiscussiegroep "Whatzatsong" en wist daarop te melden dat het gaat om een "fake" band bestaande uit Pierre Henry en Michel Colombier.
Next Lesley Gore - Sunshine, Lollipops And Rainbows. Dit nummer dat ook werd gebruikt voor de film "Ski Party" uit 1965, was tevens de tune van Alan Clark in de periode dat hij voor Radio City werkte.
Next Lester Flatt And Earl Scruggs - Foggy Mountain Breakdown. Met de enorme lading aan muziekjes die gebruikt is voor tunes, jingles en productiewerk kan het gebeuren dat er een, en heel bekende, al die jaren over het hoofd is gezien. Tot nu toe niet vermeld is dit nummer, dat door Ton van Draanen werd gebruikt om jingles in te spreken voor Mi Amigo en Caroline deejays: "I've got for you a message, there's one thing you must know, listen to Rob Hudson on your radio etc."
Next Lester Flatt And Earl Scruggs - The Ballad Of Jed Clampett. Dit is het thema van de populaire televisieserie The Beverly Hillbillies – een sitcom over een arm boerengezin dat per ongeluk olie vindt op zijn land. Dit nummer was te horen in een vroege "Nashville Tennessee," het programma van Gerard de Vries voor Radio Veronica.
Next Lester Wilson - Light My Fire. Een prachtige soul-uitvoering van het kassucces van de Doors. Gecomponeerd door Robby Krieger in 1966. Vele uitvoeringen zijn er bekend, maar deze is vrij uniek. Het intro werd in 1973 door Luc Derdin, van de Tamara Studio in Vlaanderen, gebruikt voor het inspreken van de volgende jingle: "Elke zondagmiddag van 1 tot 3 uur, de Radio Atlantis Top 40 gepresenteerd door Luc van Kapellen." Het staat op de elpee Move uit 1970 die uitkwam op het Liberty-label. Ook maakte Peter van Dam onder gebruik van het nummer de jingle: "Radio Atlantis: 385 meter in de middengolf; in de lucht 13 uur per dag. Radio Atlantis is en blijft. Radio Atlantis is van U."
Next Lester Wilson - Uptight. Kennelijk lag de elpee met de muziek van Lester Wilson direct voor handen in de studio van Radio Atlantis in het Zeeuwse Oostburg, waar het merendeel van de Nederlandse- en Vlaamstalige programma's werd opgenomen. Gepland was de 385 meter en op basis daarvan werd er een serie jingles opgenomen door ondermeer Peter van Dam. De jingle "Radio Atlantis 3-8-5" bevatte een muzikaal bruggetje uit het nummer "Uptight" in de uitvoering van Lester Wilson evenals een tweetal kreten.
Next Lew Davies Orchestra - Wild Goose. Tineke en Gerard de Vries: samen presenteerden ze in 1968 en 1969 het programma "Sliep Uit" – bedoeld voor de vrouwelijke luisteraars van Radio Veronica. Het is een voorbeeld van een tune, waarvan de betrokkenen zelf allang niet meer weten hoe deze heette. Als ze het al hebben geweten, want soms werd er maar wat uit de kast gepakt. De tune heet "Wild Goose" (een belegen nummer voor crooners als Frankie Laine) en werd gespeeld door het orkest van Lew Davies. Komt van z'n LP Strange Interlude. Een raar orkest was dat, met gekke drumnummers en vol muzikale grapjes. Niet alleen de koptune werd eruit gehaald, de eindakkoorden werden verwerkt in de jingle "Plaat op verzoek."
Next Lew Raymond And His Orchestra - Around The World. Dit is het thema uit de film Michael Todd's Around the World in 80 Days, een film die in 1957 in Amerika uitkwam. Het nummer is gecomponeerd, gelijk aan alle muziek in de film, door Victor Young. Deze was met zijn orkest tevens verantwoordelijk voor de originele soundtrack. De cover van Lew Raymond werd echter gebruikt op Skanes Radio Mercur voor een soort van station's identificatie.
Next Lew Stone And The Monseigneur Band - Oh Susannah / Goodbye Blues. Lew Stone werd in 1898 geboren en behoorde tot de bekende bandleiders tijdens de Britse dancebandperiode. In de jaren dertig werd voornoemde band opgericht en werd de thuisband van het restaurant Monseigneur in Londen. Stone zou zeer populair worden met zijn band toen Al Bowlly de zanger was. Op Radio 390 had je het programma "My Kind of Music" dat incidenteel door Lew Stone werd gepresenteerd en waarin hij eigen arrangementen liet horen, gespeeld door zijn eigen band. "Oh Susannah / Goodbye Blues" werd als tune gebruikt voor "My Kind of Music'.
Next Liberace - Warsaw Concerto. Op BBMS, Britain's Better Music Station, was er een programma op doordeweekse avonden, dat verplaatst werd naar de zaterdag- en zondagmiddagen, telkens tussen 2 en 3 uur. Het programma heette "Strictly Instrumental" en vanwege de programmawijziging maakte Mark West een lange spot met ondersteuning van "Warsaw Concerto" in combinatie met "Somewhere My Love" van de Ray Connif Singers, "The Brothers Go To Mother's" van Henry Mancini and his Orchestra en "Make Someone Happy" van Percy Faith and his Orchestra.
Next Liberation Of Man - Theme From Y.N.O. Het gaat hier om de achterkant van het nummer "You're My Number One" en dat is de instrumentale versie van deze Amsterdamse zevenkoppige soulformatie. Het nummer, dat werd uitgebracht op CNR, werd gecomponeerd door de leden van Catapult en het werd geproduceerd door Jaap Eggermont. Het werd een hit in 1976 en als filler gebruikt op Radio Mi Amigo door onder meer Frank van der Mast.
Next Lieutenant Pigeon - Desperate Dan. Lieutenant Pigeon was een Britse popgroep, die in de jaren zeventig van de vorigen eeuw bekend stond om zijn novelty-songs. De band werd opgericht in 1972 en bestond uit toetsenist Rob Woodward en drummer Nigel Fletcher, beiden afkomstig van de experimentele band Stavely Makepeace, de bassist Stephen Johnson met aan de piano Hilda Woodward, de moeder van Rob Woodward. De band was voornamelijk in de originele bezetting actief tussen 1972 en 1978. "Desperate Dan" werd ingezet voor het maken van een promotiejingle voor de "Veronica Top 100" over 1972 die op Nieuwjaarsdag 1973 tussen 1 en 6 uur in de middag werd uitgezonden.
Next Lieutenant Pigeon – Good-Bye (From The White Horse Inn). Er staan meer nummers van deze uit Coventry afkomstige band in deze discografie. "Good-Bye", dat in 1976 als single verscheen op Decca, was eerder uitgebracht op de elpee Mouldy Old Dough. Niet bekend is van welke White Horse Inn afscheid werd genomen, er zijn er velen in Engeland. Aangenomen mag worden dat het gaat om de pub met die naam in Conventry. Michelle gebruikte het nummer in 1976 als filler op weg naar het nieuws op het einde van haar programma op 9 juli op Radio Mi Amigo.
Next Lieutenant Pigeon - Mouldy Old Dough. Dit nummer werd gebruikt door A.J. Beirens in "NSGDX on RNI" voor het "Offshore Forum". Ook Pierre Deseyn gebruikte het nummer als tune, maar dan in de franstalige versie van het programma "RNI Goes DX." In 1974 werd het nummer verder 's ochtends om 6 uur gebruikt als opener van het ochtendprogramma op Radio Mi Amigo door Haike Debois, een programma dat ze trouwens in het Nederlands, Frans, Engels en Duits presenteerde.
Next Lifeline - Nationale Vrije Radio Tune. Dit nummer werd in 1985 als tune gebruikt op Radio Monique. Zie verder ook: Vrije Jongens - Nationale Vrije Radio Tune.
Next Lighthouse – One Fine Morning. Dit nummer is afkomstig van de gelijknamige elpee uit 1971, destijds uitgebracht door GRT Records. De groep Lighthouse werd in 1968 in Canada opgericht door Skip Prakop en Paul Hoffert. In totaal waren er in het begin dertien bandleden in dit Rock Orkest, dat tot en met 1976 in eerste instantie actief was. Later zou men nog een aantal comebacks in verschillende samenstellingen maken. Het nummer "One Fine Morning" werd door Lex Harding op Radio Veronica gebruikt voor de productie van de allereerste spot voor "Veronica 192. Dit is de titel van het Veronicablad dat vanaf 1 september in alle Nederlandse platenzaken verkrijgbaar is ..."
Next Lily Tomlin - Telephone Company. Een cabaretachtig nummer dat door Charlie Wolfe op Laser werd gebruikt ter ondersteuning van de spot met de telefoonmaatschappij die een ieder opriep te luisteren naar Laser 558.
Next Linda Ross - Voorbij Is De Zomer. Nederlandse versie van het Dusty Springfield succes "Summer Is Over". Werd door Veronica tijdens zeilweek 1973 veelvuldig gebruikt.
Next Lionel Hampton - Hamps Swings The Bell. Ook op het op Denemarken gerichte Radio Mercur had men tal van gesponsorde programma's, onder meer een kwartiertje dat werd betaald door Max Factor. Dit nummer van Lionel Hampton, en om precies te zijn de intro, werd gebruikt als opener van het programma in 1958.
Next Lionel Hampton And His Orchestra - Flying Home. Een compositie van Lionel Hampton en Benny Goodman. Het verhaal gaat dat in 1939 Hampton zat te wachten op zijn allereerste reis met een vliegtuig en nogal nerveus was. Tijdens het wachten was het melodiegedeelte van het nummer ontstaan. Diverse uitvoeringen zijn er maar de opname van Lionel Hampton en zijn orkest uit 1942 werd door Leo van der Goot gebruikt voor het inspreken van een spot waarin personeel werd gevraagd voor "het Nova Park Hotel in Zürich, het ontmoetingscentrum voor de moderne zakenlieden." Meister en Bollier, eigenaren van de MEBO II hadden belangen in deze onderneming.
Next Lionel Richie - All Night Long. De artiest van meer dan 100 miljoen verkochte elpees en CD's die eens lid was van The Commodores. Lionel Richie nam in 1983 zijn tweede solo-elpee op onder de titel Can't Slow Down waarop ondermeer "All Night Long" staat. Dit nummer werd gebruikt voor de jingle: "You're listening to nightbeat with Brendan Mee" gevolgd door bij herhaling de woorden: "All night long." Het was een programma van The Voice of Peace.
Next Lionel Richie - Love Will Find A Way. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club – "It's A Miracle," Pink Floyd - "Money," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Liquid Smoke - I (Who Have Nothing). Van Radio Veronica is die hele mooie langzame jingle bekend, waarin Anita Kerr langgerekt de naam van het station zingt: "Raaaadioooo Veronicaaaa." Daarachter zat een montage met de woorden: "I love you." Dat fragment is afkomstig uit het nummer "I (Who Have Nothing)," maar niet in de uitvoering van Shirley Bassey of Tom Jones, die er ooit mee in de hitparade stonden. De eerste versie, van Ben E. King, stamt uit 1963, maar deze werd in 1970 op de plaat gezet door de psychedelische formatie Liquid Smoke.
Next Little Bobby Rey And His Band - Corrido De Auld Lang Syne (Dance Of The New Year). Het was op zondag 13 november 1966 dat radiostation Swinging Radio England voor het laatst te beluisteren viel. Een paar dagen later maakte het ruimte voor een nieuw radiostation met de naam "Radio Dolfijn." Het was de Amerikaan Mark Stevens die het laatste programma presenteerde vanaf 11 uur in de avond en Roger Day die de laatste woorden uitsprak: "Thanking for six very 'Boss' months!" Daarbij dient ook vermeld te worden dat de allerlaatste plaat te horen op Radio England "Corrido De Auld Lang Syne" was. Deze uitvoering van Little Bobby Rey was ook te horen direct om middernacht op de eerste januaridag van 1965 op Radio Caroline. Na het driemaal luiden van een klok volgde de tekst: That's it boys. It's 1965, sweet '65 from Radio Caroline. From us at sea thank you for being with us and have a wonderful and beautiful New Year," waarna "Corrido De Auld Lang Syne" het Nieuwjaar op Caroline South opende.
Next Little Mack And The Boss Sound - In The Midnight Hour (Atlantic). Werd op Caroline South gebruikt aan het begin van het programma "The nite trip," een show die afwisselend werd gepresenteerd door Steve "the curly haired kid on the third row" Young en Carl "the weird beard" Mitchell. Op Caroline North werd de tune eveneens gebruikt door Rick Dane, terwijl Adrian Juste het gebruikte op Radio City. Op Radio Veronica werd het nummer voor het gelijknamige programma van Lex Harding als tune gebruikt, nadat in 1968 afscheid was genomen van de uitvoering van Wilson Picket.
Next Little Richard - Good Golly Miss Molly. Het was in 1958 dat de Amerikaan John Marascalco bovenstaand nummer schreef en Little Richard het opnam, waarna het een grote hit werd. In 1971 werd het door Radio Noordzee opgepikt voor productiewerk. De eerste 18 seconden van het nummer werden gebruikt voor een rondloper: "Let op het geluid van Radio Noordzee Mobiele Discotheek etc.," een spot ingesproken door Jan van Veen.
Next Little Richard - Tutti Frutti. In 1974 door Radio Noordzee gebruikt en wel het einde van dit nummer in een promo-jingle voor "65-" een programma met Hans Molenaar. Werd ook, samen met het nummer "Spinning Wheel" van de Moog Machine, in 1974 op Atlantis gebruikt ten bate van de productie van een naam-jingle voor Andy Anderson. Zie ook: Moog Machine – "Spinning Wheel".
Next Little Sammy Gaha - Rock And Roll Is Back Again (Omega). De in Australië geboren Gaha zong op de basis van dit lied een nieuwe tekst in onder de titel "RNI is here to stay" en maakte er ook nog eens een dankversie op, die tijdens de laatste week van RNI in augustus 1974 werd gedraaid. Gaha vervaardigde overigens ook een speciale versie van dit lied voor Radio Veronica, dat echter nooit werd gedraaid omdat Ad Bouman het te slecht vond.
Next Livin' Blues - LB Boogie. Door vertraging van de draaitafel werd een langzame versie van de intro van dit nummer gecreëerd en gebruikt op RNI voor de productie van een promotiespot voor het eindejaarsprogramma van AD Sport en Sportwereld, een spot in december 1972 ingesproken door Mart Smeets.
Next Living Marimbas - Mélodie D'Amour. Van oorsprong is dit een compositie uit 1931 van Leona Gabriel, Marc Lanjean en Henri Salvador en werd voor het eerst op de plaat gezet door het Orchestra la Boule Blanche. Er kan wel een boek geschreven worden over dit nummer die in veel vocale en instrumentale versies en onder diverse titels in de daarop volgende decennia werd opgenomen. Meest bekende titel is natuurlijk "Melodie D'Amour". De Living Marimbas namen in 1966 het nummer op dat verscheen op de elpee Latin Soul. De elpee was ook in de discotheek van Radio 355 en het was Dave MacKay die het nummer gebruikte voor een promospot voor het programma "The Breakfast Club" met John Aston. Maar de snelheid van de spot komt niet overeen met het tempo van de elpee-track. Wat bleek? Dave draaide tijdens de productie het nummer op 45 toeren.
Next Living Strings – Blue Tango. Het orkest met de naam Living Strings werd in 1959 opgericht door de directie van RCA Records met als doel een goedkopere categorie elpees met easy-listening-muziek uit te brengen op het RCA Camden-label. Op Radio Caroline South was een tijdje een lange promotiespot waarvoor twee nummers werden gebruikt, John Barry en de "James Bond Tune", en in het tweede deel van de promo, die het programma van Mike Ahern aankondigde, de prachtige uitvoering door de Living Strings van het nummer "Blue Tango". Zie ook: John Barry - "The James Bond Tune".
Next Living Strings - Have Yourself A Merry Little Christmas. De elpee The Spirit Of Christmas With The Living Strings werd in 1966 op Britain Radio ingezet – zie hieronder bij: Living Strings - Medley We Wish You A Merry Christmas And More. De plaat moet in 1965 ook al aan boord van de MV Fredericia zijn geweest, want op Caroline North was toen gedurende het late najaar een promo te beluisteren waarbij de luisteraar werd aangeraden via Caroline vroegtijdig pakketjes van 24 kerstkaarten te bestellen. Daarbij werd het nummer "Have Yourself A Merry Little Christmas" gebruikt dat ook op dit album staat. De spot viel al in de maand november te horen.
Next Living Strings - Medley We Wish You A Merry Christmas And More. Het was in 1959 dat Ethel Gabriel het idee kreeg een studio-orkest op te richten met als doel een serie easy-listening elpees op te nemen met wel heel overbekende deuntjes. In verschillende samenstellingen werd het orkest vooral geleid door Johnny Douglas. Een van de elpees heette The Spirit of Christmas with the Living Strings en van deze plaat werd de medley beginnende met "We Wish You A Merry Christmas" gebruikt op Britain Radio tijdens de Kerst van 1966 door Ted Delaney als tune voor zijn programma.
Next Living Strings - Sleigh Ride. Ik vond het altijd een genoegen tijdens de Kerstdagen en de tijd dat de zeezenders populair waren een aantal uren te luisteren en soms op te nemen. Zo is er een opname van een kerstprogramma in 1966 op Caroline South waarin Mike Ahern, Johnny Walker en Keith Hampshire voor de presentatie tekenden. Van de deejays die niet aan boord waren was er een persoonlijke boodschap op tape. Tommy Vance zijn kerstwens werd uitgesproken voorafgegaan van een flits van "The Christmas Song" van The Ray Connif Singers, waarna het instrumentale "Sleighride" was te horen in de uitvoering van The Living Strings.
Next Living Strings And Living Voices - Medley Buon Natale. In deze medley horen we naast "Buon Natale" verder de nummers "Jingo Jango," "Jingle Bells" en "Bosa Nova Noel." De medley is afkomstig van de elpee Living Strings & Living Voices - White Christmas uit 1968. Het stukje "Jingo Jango" werd in 1968 met het Kerstprogramma van Tineke en Eddie Becker op Veronica gebruikt als feestelijke tune.
Next L.J. Reynolds - The Penguin Break Down. Uit de zogenaamde Northern Soul stal op het Law-Ton label werd dit nummer in 1971 uitgebracht. In de periode dat Gerard van der Zee voor Atlantis werkte in 1974 gebruikte hij het incidenteel als eindtune.
Next Lloyd Charmers - Bang Bang Lulu. In februari 1974 werd er een ruim 8 minuten durend item uitgezonden via de internationale service van Radio Atlantis. Daarbij namen Steve England en zijn collega's niet alleen the Marine Offence Act op de hak, maar pretendeerden zij ook het Amerikaanse station WMOA uitzendend vanaf de Noordzee te zijn. Hiervoor werden drie nummers gebruikt, te weten André Brasseur met "The More I See You," Lloyd Charmers met "Bang Bang Lulu" en Gary Glitter met "I Love You Love Me Love."
Next Locomotive - Mr. Armageddon (Parlophone). Werd gebruikt als rondloper in de ABTT op Veronica. Op hetzelfde station was het ook nog eens te horen als filler in de Adje Bouwman Top-Tien op Veronica.
Next Loggins And Messina - Peace Of Mind. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next London Beat – 9 AM (The Comfort Zone). Dit nummer is afkomstig van de in 1988 uitgebrachte elpee Speak. London Beat heeft in verschillende samenstellingen bestaan met leden uit onder meer Amerika, Engeland en Trinidad. De bekendste van hen is wel Jimmy Helms, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw een hit had met "Gonna Make You An Offer You Can't Refuse". Bovendien heeft hij de nodige jingles ingezongen voor onder meer Radio Hallam en Hereward Radio. Het nummer "9 AM (The Comfort Zone)" werd bewerkt voor Radio Caroline om er een mooie kerst- en nieuwjaarswens op in te spreken en te zingen.
Next London Philharmonic Orchestra - Elgar Symphonie 2. De "Symphonie 2 in E flat major, opus 63, deel 2," oftewel het Larghetto, werd door Ed Mereno in een van de meest tragische momenten uit de geschiedenis van de zeezenders gebruikt toen het tot zijn taak behoorde de luisteraars van Radio Invicta op de hoogte te brengen van de tragische dood op zee van eigenaar Tom Pepper, deejay Simon Ashley en technicus Martin Shaw. Zij verdronken vlak voor de Kerstdagen in 1964.
Next London Pop Orchestra – He Ain't Heavy He's My Brother. Dit nummer werd in 1969 gecomponeerd door Bob Russell en Bobby Scott. De heren ontmoetten elkaar slechts drie keer, waarna Russell aan een slopende ziekte kwam te overlijden. Desondanks maakten zij deze mooie compositie. Het nummer werd eerst opgenomen door Kelly Gordon, maar de hitversie was voor de Hollies, terwijl Neil Diamond er een kleine hit mee scoorde. Een instrumentale versie werd in 1970 door het London Pop Orchestra opgenomen. Die versie werd door Roger Kirk op RNI gebruikt als filler op 29 april 1971. Het werd zijn enige programma want vanwege ernstige zeeziekte werd hij de volgende dag al van boord gehaald.
Next London Symphony Orchestra - Händel's Messiah HW56 Symphony. Een prachtige uitvoering van dit deel van de Messiah door het London Symphony Orchestra, onder leiding van dirigent Colin Davis, werd gebruikt op Radio Caroline in de jaren zestig als tune bij het religieuze programma "Time for Thoughts," dat gedurende een bepaalde periode tussen halfacht en acht uur in de avond was te beluisteren.
Next London Symphony Orchestra - Symphony No.5 In E Major, Opus 64; IV. Finale; Andante Maestoso-Allegro Vivace. Deze prachtige muziek uit de 5de symphonie van Tchaikovsky werd op Radio 390 gebruikt voor de oproep van Jonathan Norton namens de Free Radio Association mee te doen in het gevecht voor vrije radio door je aan te melden bij het adres van de FRA aan de Eastwood Road, Rayleigh in Essex.
Next London Weekend TV Orchestra - Busy Boy (Catweazle Theme). Ted Dicks was als componist verantwoordelijk voor de oorspronkelijke uitvoering van de tune – ook wel bekend als "Busy Boy" – van de fameuze Britse televisieserie Catweazle. In de uitvoering van het London Weekend TV Orchestra werd de tune – overigens net als die van de serie On The Buses (zie hieronder) – door Tony Allan in 1972 gebruikt voor een gezongen jingle in zijn eigen programma voor RNI. Zie ook: Sam Fonteyn - "Please Sir".
Next London Weekend TV Orchestra - Happy Harry (On The Buses Theme). Net als de tune van de populaire televisieserie Catweazle (zie hierboven) werd de ook tune van de populare Britse serie On The Buses door Tony Allan in 1972 gebruikt voor een gezongen jingle in zijn eigen programma voor RNI. Het nummer werd geschreven door Tony Russell en heette oorspronkelijk "Happy Harry," maar staat ook bekend als het "On the Buses Theme." Op hetzelfde station, en wel in de Nederlandse service, werd "Happy Harry" ook gebruikt ter ondersteuning van een actie waarbij schoolklassen werden opgeroepen een lied te schrijven en te zingen over Radio Noordzee. Zie ook: Sam Fonteyn - "Please Sir".
Next Lonnie Mack - Double Whammy (Sonet). Een track van de elpee Strike Like Lightning werd als tune gebruikt door het team van Caroline Overdrive als tune. Met tal van andere nummers die door de zeezenders werden gebruikt staat deze song op Mack's verzamel-cd From Nashville to Memphis (ACE). Op die cd is overigens ook het nummer "Soul Serenade" te vinden, dat Mack nog opnam onder de naam "Beau Dollar and the Coins". In het boekje bij de cd staat een foto van Mike Raven – onder meer Radio 390 – aan het werk in de studio.
Next Loose Ends - A Little Spice. Dit nummer werd door Elly van Amstel geïntroduceerd op Radio Monique als uurafsluiter en weldra door andere collegadeejays overgenomen.
Next Lorenzo Smith - Countdown. Dit nummer werd uitgebracht in 1966 op het Outasite Record-label in een oplage van slechts 99 exemplaren. Dit vooral om omzetbelasting te ontwijken. De single was exclusief leverbaar via Mike Vernon's tijdschrift Rhytmn and Blues Monthly. Een exemplaar was in ieder geval aanwezig op Shivering Sands want op Radio City was een promospot te horen waarin het aftellen en het begin van het nummer werden gebruikt, in combinatie met "Midnight To Six Man" van de Pretty Things. Het doel was om de "Midnight To Six Special" van het station te promoten waarbij men een etmaal lang feestelijk het nieuwe jaar 1967 mee inluidde. Zie ook: Pretty Things - Midnight To Six Man.
Next Los Angeles Philharmonic Orchestra Onder Leiding Van Zubin Metha - Also Sprach Zaratusthra. In de documentaire 1111 Days at Sea die in het laatste uur van Radio Hauraki vanaf zee werd uitgezonden in mei 1970 werden verschillende muziekjes gebruikt om het verhaal te vertellen. Deze compositie in de uitvoering uit 1968 onder leiding van dirigent Zubin Metha werd ondermeer gebruikt.
Next Los Indios Tabajaros - As Time Goes By. Prachtige instrumentale versie van de klassieker "As Time Goes By," in de Hawaï-stijl, werd op Radio Dolfijn gebruikt voor een promotiespot voor het verzoekplatenprogramma, dat iedere dag tussen 9 en 12 uur op de 227 meter was te beluisteren.
Next Los Pekenikes – Arena Caliente. Het betreft hier de B-kant van de in 1966 uitgebrachte single "Lady Pepa" van de Spaanse formatie Los Pekenikes, die in 1959 werd opgericht door de broers Alfonso en Lucas Sáinz. Samen met andere college-genoten traden ze vele jaren op. Het nummer "Arena Caliente" werd enige tijd door Leon Tipler gebruikt als tune op Radio 270. Tipler begon zijn zeezenderwerk via een paar dagen van presenteren op Radio City in 1965 waarna hij al vrij snel vertrok naar Radio 270, waar hij de breakfastshow presenteerde. De muziek van Los Pekenikes werd uitgebracht op het Hispavox-label.
Next Los Pekinekes - Tren Transoceanico A Bucaramanga (Hispavox). Werd gebruikt in het programma Sangria op de zondagmiddag bij Veronica. Tom Collins gebruikte het nummer ook enige tijd als eindtune op Radio Veronica in 1973. Lex Harding gebruikte het nummer voor een reclamespot voor het toen nieuwe Veronicablad "192." Maar, deze moeilijk uitspreekbare titel werd ook gebruikt op Radio Mi Amigo en wel bij het programma-item "Het Toffe Tiental", dat op de zondagmiddag vanaf drie uur was te beluisteren en waar het een keer werd gebruikt als openingstune. Het ging onmiskenbaar om een grap, want Ad Petersen en Frans van der Drift maakten wel duidelijk dat het nummer thuishoorde op een ander station. Daarmee doelden ze op Hilversum 3 waar het de tune was van TROS-deejay Hugo van Gelderen.
Next Los Violines de Pego – Pequeno Reno. Het nostalgische geluid van dit orkest, onder leiding van Lorenzo Pego, geboren in 1905 op Cuba, was vooral in de jaren dertig van de vorige eeuw erg populair. Het nummer "Pequeno Reno" werd in december 1966 op Radio Dolfijn gebruikt voor een promotiespot ten bate van de programma's met Kerstmis en de jaarwisseling. Het is dus een instrumentale uitvoering van "Rudolph The Red-Nosed Reindeer".
Next Lothar And The Hand People – Space Hymn. Een voor velen totaal onbekende groep, die in 1968 en 1969 twee elpees opnam en afkomstig was uit New York. Van de gelijknamige elpee Space Hymn werd dit nummer, tenminste de eerste 20 seconden, in 1973 gebruikt als opener van de avondprogramma's van Radio Seagull, een spot ingesproken door Norman Barrington. "Space Hymn" werd gebruikt in combinatie met "All The Love In The Universe" van Santana (zie aldaar).
Next Lotz Classical Orchestra - Allegro-Alla Hornpipe. Uit Händel's Wassermusik. Deze klassieke compositie werd in diverse uitvoeringen door Capital Radio in 1970 als stationstune gebruikt. Die van Lotz Classical Orchestra was er een van.
Next Lou Donaldson - Spaceman Twist. In de categorie van hammond-organisten als Jimmy McGriff en Jimmy Smith met een bijgevoegd trompetgeschal levert dit het prachtige nummer "Spaceman Twist" op. Het nummer werd in 1965 gebruikt voor een commercial voor "Caroline Sales," een promospot vreemd genoeg alleen gericht op heren.
Next Lou Reed - Walk On The Wild Side. De intro van het bekende Lou Reed nummer uit 1972 werd al snel na verschijnen op Radio Veronica en Radio Noordzee gebruikt voor een commercial voor Mantano Filter sigaretten.
Next Louis Amstrong - Hello Dolly. Op de instrumentale basis van dit nummer zong Louis Amstrong in 1965 een speciale versie voor Tony Windsor op Radio London: "Hello Tony, it's so nice Tony, to have you on from nine to twelve. You just keep swinging ..."
Next Louis Amstrong - Jeepers Creepers. In combinatie met het nummer "Trash" van Duanne Eddy werd dit nummer gebruikt voor een prachtige commercial op Radio London in 1965, waarin een zogenaamd in-huis-product "Big L Pearls" aan de vrouw werd gebracht.
Next Louis Davids - Weet Je Nog Wel Oudje. Een prachtige knip, die op verschillende plaatsen in dit nummer mogelijk is, kan resulteren in een mooie "gouwe ouwe" jingle. Bij Veronica kwamen ze hier al vele jaren geleden achter.
Next Louis Van Dijk - Singalong Junk. Afkomstig van de elpee Mariposa uit 1971 is dit nummer in de uitvoering van Louis van Dijk natuurlijk een bewerking van de compositie "Singalong" van Paul McCartney. In combinatie met een stukje van het nummer "Vivace Sonate In A Minor" van Chris Hinze werd dit nummer in 1976 gebruikt ter ondersteuning van een reclamecampagne voor adverteren op Radio Mi Amigo, ingesproken door Peter van Dam.
Next Love - Doggone. Een aanloop naar de Lex Harding-show in 1970 werd voorafgegaan met de weloverbekende zeemeeuwgeluiden van Radio Veronica en fragmenten van Love met het nummer "Doggone," King Crimson - "Cat Food," de Flock - "Tired Of Waiting For You," Frijid Pink - "House Of The Rising Sun" en de Who met "The Seeker." Een doorsnee dus van de muziek die Harding in zijn programma destijds ten gehore bracht.
Next Love Affair - A Day Without Love (CBS). Werd gebruikt voor Veronica-jingles. Daarnaast werd dit nummer perfekt verknipt waarbij het instrumentale deel werd ingezet ter ondersteuning van het nieuws van de Mi Amigo drive in show, in de jaren zeventig. Marc Jacobs gebruikte de intro van het nummer voor de gezongen jingle: "Mi Amigo zendt uit op 3-1-9 voor jou, voor jou, Mi Amigo Radio," een jingle die zelden op de radio is gehoord.
Next Love Affair - Everlasting Love (CBS). Dit was een populair nummer onder de jingle-makers. Zo werd het op Veronica gebruikt voor de jingle : "18 April naar Den Haag, voor Veronica," voor de jingle "Schrijf naar Den Haag" en voor de jingle "Onze laatste kans, schrijf een briefje naar CRM in Den Haag." Door de jongens van Radio Mi Amigo werd het in 1978 gebruikt voor het inzingen van een jingle op de intro "Radio Mi Amigo 319 voor jou," die onder meer te horen viel in de show van Ton Schipper. Tevens werd het – met een reeks andere nummers – op Laser Hot Hits ingezet voor een lange jingle waarin het publiek werd verteld dat Laser weer terug in de ether was en wel "stronger than ever before." Zie voor deze laatste jingle ook: Amazulu - "Montego Bay"; Bangles - "Walk like an Egyptian"; Peter Gabriel - "Steam"; en Status Quo - "In The Army Now".
Next Love Affair - Rainbow Valley. Werd in 1973 gebruikt voor een aktie-jingle voor Veronica.
Next Love Committee - One Day For Peace. Op zaterdag 19 november 1977 werd "One Day For Peace" gehouden, georganiseerd door het team van The Voice of Peace. Tony Allan maakte er middels dit nummer mooie promospots voor.
Next Love Unlimited - It May Be Winter Outside. In januari 1974 werd de prachtige intro van dit nummer gebruikt door Hans Mondt in zijn programma op Radio Veronica en wel op het moment dat astroloog Ed Noorman zijn voorspellingen deed.
Next Love Unlimited Orchestra - Find The Man Bros (Philips). Een minder bekende instrumentale van Barry White die trouwens slechts heel kort werd gebruikt door Hans van der Ven op Radio Mi Amigo. Reden hiervan was dat Hans naar een paar dagen weer naar land kon aangezien hij ongeschikt voor het radiowerk werd geacht. Was de b-kant van Theme from together Brothers.
Next Love Unlimited Orchestra - Just Living It Up. Andermaal een prachtig instrumentaal werk van het Love Unlimited Orchestra met maestro Barry White als drijvende Kracht. Dit nummer komt oorspronkelijk van de elpee White Gold en werd in 1976 nog eens uitgebracht op de B-kant van de single "My Sweet Summer Suite." "Just Living It Up" werd in december 1976 in de eerste tien dagen gebruikt om de zenderwisseling van Radio Caroline aan te kondigen. Sinds mei van dat jaar zat men overdag op de 192 en in de avonduren op de 259 meter. Vanaf 11 december 1976 werd dat 24 uur per etmaal de 259 meter.
Next Love Unlimited Orchestra - Love Theme. Dit orkest stond onder leiding van de orkestleider, arrangeur, componist en zanger Barry White. Duidelijk dient vooral te zijn dat dit nummer niets te maken heeft met het gelijknamige nummer dat hij onder zijn eigen naam in de jaren zestig opnam. "Love Theme" uit de jaren zeventig werd ondermeer gebruikt als filler door John Harding in 1964 op Radio Atlantis en door Graham Gill als eindtune in zijn programma's voor Radio Caroline in 1974 toen hij deze opnam bij Record World in Amsterdam. Ook was het Robin Banks die "Love Theme" oppakte op RNI om het in 1974 op een bepaald moment te gebruiken als eindplaat in het programma, mede om afscheid te nemen voor een week verlof aan land.
Next Love Unlimited Orchestra - More Than Anything, You're My Everything. Andermaal een van die prachtige instrumentale versies van het orkest onder leiding van Barry White uit de jaren zeventig. Het nummer is zowel onder zijn eigen naam als onder de naam van het Love Unlimited Orchestra uitgebracht. Maar omdat White niet al die mooie violen kan bespelen, houden we het hier op Love Unlimited Orchestra. Het was Peter van Dam die ondermeer met Pinksteren in mei 1975 het nummer als eindtune voor zijn programma gebruikte op Radio Mi Amigo.
Next Love Unlimited Orchestra - My Sweet Summer Suite. Werd gebruikt als filler op Radio Mi Amigo 272 en op hetzlefde station als achtergrond van een promo voor de Mi Amigo Fanclub.
Next Love Unlimited Orchestra - Rhapsody In White. "Rhapsody In White" is afkomstig van de gelijknamige elpee met voornamelijk instrumentaal werk van het orkest onder leiding van Barry White, die voor het merendeel van de composities van het album tekende. Dit prachtige nummer van zijn hand kan worden verbonden met Marc van Amstel, die het nummer in de zomer van 1974 gebruikte als begintune van zijn programma op RNI. Verder gebruikte Stuart Russell het nummer als tune in zijn programma. En dat was zeker niet op Radio Caroline. In 1977 was er een periode dat in de avonduren niet Caroline was te beluisteren maar Radio Mi Amigo met "Mi Amigo 's Avonds." In dat programma kwam "Rhapsody In White" dus als tune voorbij. "Rhapsody In White" werd in 1974 ook gebruikt voor het inzingen van een jingle voor Mi Amigo Radio.
Next Love Unlimited Orchestra - Theme From Together Brothers. "Op zondag 2 maart, om 12 uur, zal Stan Haag aan al onze luisteraars de doelstelling van Radio Mi Amigo Internationaal bekend maken ..." Die tekst viel in 1975 op Radio Mi Amigo te horen. Achter deze promo zat een instrumentale versie van het nummer van Barry White, uitgevoerd door het Love Unlimited Orchestra. Radio Mi Amigo's Peter van Dam gebruikte ditzelfde nummer gedurende een langere periode als tune op Radio Mi Amigo. Tevens was het een "onderdoorlopertje" in de Adje Bouman Top 10 op Veronica. Hugo Meulenhof gebruikte dit nummer ter ondersteuning van een promotiespot op Radio Mi Amigo, waarin de zenderwisseling naar de 212 met op 25 juli 1977 werd aangekondigd.
Next Love Unlimited Orchestra - Walking In The Rain With The One I Love. Dit nummer werd door Adje Bouman vakkundig verknipt tot Veronica actie-jingles. Vermeldenswaard in dit bestek is het uitstekend gemonteerde telefoongesprek over het 24-00-24 gironummer op het instrumentale deel van dit nummer. Ook in een promo voor de LP Veronica MCA Superstars was het nummer terug te vinden naast een groot aantal andere nummers, te weten: "Garden Party" van Rick Nelson, "Song Song Blue" van Neil Diamond, "Jesus Christ Superstar" van Murrey Head, en ook nog eens "Gypsies, Tramps And Thieves" van Cher. Op Radio Veronica was in de jaren zeventig verder een programma te horen waarin Roel Koenders als gastdeejay optrad. In dat programma klonk een promospot waarin de luisteraar werd opgeroepen om lid te worden van Veronica, waarvoor weer dit nummer werd gebruikt.
Next Lovelets - I'd Love You To Want Me. Een instrumentale versie van de gigantische hit van de zanger Lobo kreeg in de uitvoering van de Lovelets natuurlijk de saxofoon als hoofdrolspeler. Het nummer uit 1972 komt op een aantal elpees voor. Het werd door Gerard Smit op Radio Noordzee verkozen om, samen met collega Wil, een van zijn treurliederen in te zingen: "De toekomst is somber, Noordzee moet verdwijnen."
Next Lovelets - Typewriter Rock. Dit nummer is de b-kant van de single met op de voorkant "Kiss Me Me Amore". Een sound waarin de saxofoon de hoofdrol speelde. Componisten waren Jean Kluger en Daniel Vangarde. Ze werkten op dat moment vanuit Parijs. Kluger had voor die tijd al vele successen als componist. In 1960 bijvoorbeeld met het nummer "Kili Watch" van de Cousins. Verder schreef hij hits voor Bobbejaan Schoepen en Will Tura. Na een viertal singles met de Lovelets schreef Kluger nog vele songs voor onder meer Bananarama, de Gibson Brothers en Ottawan. Tevens dient vermeld te worden dat hij de man achter de Yamasuki Singers was. "Typewriter Rock" is het nummer dat Will van der Steen als eindtune gebruikte in zijn programma op Radio Atlantis in 1973.
Next Loving Awareness - Voice Of Love. Een nummer van de groep die door Ronan O'Rahilly werd gepromoot als de nieuwe Beatles. Werd gebruikt op de Voice of Peace voor een jingle, waaruit bleek dat de LA-invloeden inmiddels vanaf de Noordzee waren overgewaaid naar het Vredesschip op de Middellandse Zee: "The voice of love is Radio Caroline." In de eindjaren zeventig en tachtig werkten bij de VOP vele deejays die eerder bij Radio Caroline actief waren.
Next Lovin' Spoonful - Did You Ever Had To Make Up Your Mind. Voor het programma Zondagmatinee op Radio Veronica maakte Stan Haag in 1972 een eenmalige promo voor een special van Klaas Vaak rond de Lovin' Spoonful. Voor deze spot werden de volgende nummers gebruikt: "Did You Ever Had To Make Up Your Mind," "Summer In The City," "You Didn't Have To Be So Nice" en "It's Magic."
Next Lovin' Spoonful - It's Magic. Voor het programma Zondagmatinee op Radio Veronica maakte Stan Haag in 1972 een eenmalige promo voor een special van Klaas Vaak rond de Lovin' Spoonful. Voor deze spot werden de volgende nummers gebruikt: "Did You Ever Had To Make Up Your Mind," "Summer In The City," "You Didn't Have To Be So Nice" en "It's Magic."
Next Lovin' Spoonful - Summer In The City. In een programma van Radio Veronica uit 1966, in de presentatie van Jan Jaap ter Laan, werd reclame gemaakt voor de oktober-editie van het muziekblad Muziek Expres met een ultra lange spot. Daarbij werd een aantal nummers gebruikt, te weten: "Summer In The City" van The Lovin' Spoonful, "All Or Nothing" van The Small Faces, "Just Like A Woman" van Bob Dylan en tenslotte "Sunshine Superman" van Donovan. Voor het programma Zondagmatinee op Radio Veronica maakte Stan Haag in 1972 een eenmalige promo voor een special van Klaas Vaak rond de Lovin' Spoonful. Voor deze spot werden de volgende nummers gebruikt: "Did You Ever Had To Make Up Your Mind," "Summer In The City," "You Didn't Have To Be So Nice" en "It's Magic." Ook werd het nummer gebruikt voor het maken van een jingle "Happy music when you're drivin'" door Ilona Karsemeijer, de toenmalige echtgenote van Tom Mulder, die de jingle als Klaas Vaak gebruikte in zijn programma's op Radio Veronica.
Next Lovin' Spoonful - You Didn't Have To Be So Nice. Voor het programma Zondagmatinee op Radio Veronica maakte Stan Haag in 1972 een eenmalige promo voor een special van Klaas Vaak rond de Lovin' Spoonful. Voor deze spot werden de volgende nummers gebruikt: "Did You Ever Had To Make Up Your Mind," "Summer In The City," "You Didn't Have To Be So Nice" en "It's Magic."
Next Loving Awareness - Existence. Loving Awareness was de sfeer rondom een Britse hype-popgroep, die in 1976 met veel tamtam werd aangekondigd als de nieuwe Beatles. Daar er toen al jaren werd gespeculeerd over een eventuele reünie trok het inderdaad de aandacht. Het bleek echter een promotiestunt van Radio Caroline- eigenaar Ronan O'Rahilly, die zijn radiostation definitief een hippie- imago wilde bezorgen. Loving Awareness, LA werd een soort mythische new age-achtige pseudoreligie, gebaseerd op de sfeer die met name John Lennon en George Harrison uitstraalden: vrije liefde, solidariteit met armen en verdrukten. Er zijn tal van "LA" jingles gemaakt door Carolinedeejays, echter is de muziek van de groep, zover bekend, slechts tweemaal voor een LA jingle gebruikt op Radio Caroline en wel door Rob Hudson met de tekst: "Loving Awareness is lief zijn voor elkaar, Loving Awereness is vriendelijkheid. Loving Awareness is begrip tonen voor iemand anders. Loving Awareness probeer het eens, denk mee, denk LA." De boodschap werd echter ook met dezelfde reden uitgedragen, onder meer door Johan Visser, in het programma "Hallo, Hier Is Mi Amigo" op Radio Mi Amigo in juli 1978.
Next Loving Awareness - Existence / Voice Of Love / Love You To Know. In 1976 werd door Tony Allen op Radio Caroline de uitleg gegeven van "Loving Awareness" en werd, in een korte promo, de LA LP gelanceerd, waarvoor bovenstaande drie nummers werden gebruikt.
Next Lovelets - Rock Your Baby. Deze groep die we ondermeer kennen van een jaren-70-versie van "Typewriter Rock" is afkomstig uit Italië. De formatie heeft diverse elpees opgenomen waarin de saxofoon telkens een hoofdrol speelde. Het nummer "Rock Your Baby" uiteraard origineel van George McCrae, is dan ook afkomstig van de elpee Sensational Sax in Love, uit 1974. Haike de Bois gebruikte het nummer als eindtune voor haar programma "Op de koffie" op Radio Mi Amigo.
Next Lowland Trio - Goeiemorgen (CNR). Werd op Veronica gebruikt in programma Ook Goeiemorgen. Eind 1979 en begin 1980 kwam het nog eens terug op de radio en wel in de Hugo de Grootshow op Radio Caroline. Hij gebruikte het als opening van zijn programma. Daarnaast werd het ook gebruikt in het programma van Peter Holland op Radio Noordzee en wel als jingle.
Next Lucas With The Mike Cotton Sound - Soul Serenade. Mike Raven, die in de jaren zestig zowel voor KING als Radio 390 werkte, gebruikte dit nummer als tune voor zijn R&B Show op Radio 390. Raven was destijds overigens ook de manager was van Mike Cotton
Next Lulu - Shout. Op Radio City werd het begin van dit nummer, de geweldig uithaal waarmee Lulu "Well" zingt, gebruikt voor de jingle "Pop's here everyday on Radio City."
Next Luther Randolph And Johnny Stiles - Cross Roads. Een heerlijk deuntje dat zo in de categorie Jimmy Mc Griff en Jimmy Smith past. Randolph op orgel en Stiles op basgitaar. Ze componeerden "Cross Roads" samen met Norton Connors, die ook het drumwerk voor zijn rekening nam. De single werd in 1963 uitgebracht op het Cameo-label, terwijl Artone het in Nederland op de markt bracht. Duidelijk is dat Jan van Veen op Radio Veronica in het programma "Alle Remmen Los" het dus niet bij een tune hield want hij gebruikte dit nummer in augustus 1967 als herkenningsmelodie voor dit programma.
Next Lynyrd Skynyrd - Free Bird. In 1979 werd op Radio Caroline een tune gemaakt om de verschillende optredens van de Caroline Roadshow te kunnen aankondigen. Daarvoor werden niet minder dan drie stevige rock songs aan elkaar geklonken. Voor het eerste gedeelte werd leentjebuur gespeeld bij "We Will Rock You" van Queen. Het middengedeelte werd geleend uit "Free Bird" van Lynyrd Skynyrd. Zo'n 55 seconden later volgt dan het outro van "Hurricane" van Gary Moore. Pas op: draai deze tune niet voor het slapen gaan. Een bak herrie gaat als een orkaan door de speakers. Zie ook: Queen - "We Will Rock You" en: Gary Moore - "Hurricane."
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes