Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5N

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Nancy Dee - Norrie Paramor Orchestra
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Nancy Dee naar het Norrie Paramor Orchestra.

Next Nancy Dee And Benelux - Do It. In het seizoen 1979/1980 was op Radio Caroline een jingle te horen, die voor Ad Roberts werd ingezongen door de formatie Nancy Dee and Benelux op het thema van het nummer "Do It".
Next Nancy Sinatra - How's That Grab Your Darling. Een heel kort fragment van dit nummer werd samen met een even kort fragment van "Mr. Moonlight" van The Beatles verweven in de tune van Tom Lodge op Caroline in 1966.
Next Nancy Sinatra - These Boots Are Made For Walking. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Nashville Brass - Jambalaya. In 1979 had Radio Caroline het programma "Country Time" dat werd gepresenteerd door Johan Visser. Onderdeel van dit programma was ondermeer de agenda waarin allerlei evenementen werden genoemd die stonden te gebeuren op het gebied van de country. Achter de agenda liep deze uitvoering van "Jambalaya" mee als filler. Danny Davis was de leider van deze achtmansformatie uit Amerika.
Next Nashville Teens - Find My Way Back Home. Jan van Veen sprak op Radio Veronica een jingle in met als tekst: "Everybody happy? Natuurlijk, want U luistert naar Veronica." Hij deed dit op de intro van het nummer "Find My Way Back Home."
Next Nat King Cole - Pretend. Een song geschreven in 1952 door Dan Belloc, Cliff Porman, Frank Levene en Lew Douglas. Het nummer is tientallen malen opgenomen, ondermeer door Alvin Stardust, de Tielmann Brothers, Brenda Lee en Marvin Gaye. Maar de grootste hit had Nat King Cole met het nummer in 1953. Het intro werd op Radio Veronica gebruikt om een speciaal verzoekplaten-programma voor de elf bemanningsleden van het lichtschip Terschelling af te kondigen. Dit gebeurde in 1963.
Next Naturel Juices - Floyd's Theme. Instrumentaal nummer dat behoort tot de soundtrack van de film Thank God It's Friday uit 1978. Een muziek- en discofilm waarin Donna Summer haar debuutrol speelde. "Floyd's Theme" werd door Ronald Bakker in 1979 gebruikt als tune in zijn ochtendprogramma op Radio Delmare. Het programma werd van tevoren aan wal, bij Prodihaag, opgenomen.
Next NBC Symphony Orchestra – Beethoven Symphonie Nr 7 In A Major Opus 92. Een prachtige uitvoering van dit klassieke werk uit 1951 met het orkest onder leiding van Arturo Toscanini. Het blijkt dat deze uitvoering deels werd gebruikt als eerste muziekstuk op de openingsdag van Radio Mercur op 2 augustus 1958. Na een enkele jingle en inleidende woorden volgde het NBC Symphony Orchestra.
Next Ned Miller - Do What You Do Do Well. In de jaren zestig van de vorige eeuw hadden de liefhebbers van country and westernmuziek een heerlijk programma aan "Nashville Tenessee," dat op de woensdagavond op Veronica werd uitgezonden in de presentatie van Gerard de Vries – Cowboy Gerard. Het einde van zijn show eindigde hij met de slogan: "Do what you do do well" op de laatste tonen van het gelijknamige nummer van Ned Miller.
Next Nederlandse Invaliden Sportbond (NIS) - Kom Achter Je Ramen Vandaan. (RVS/1975) Onwaarschijnlijke kandidaat voor een tune, en toch ... De plaat werd gemaakt voor een actie van de Nederlandse Invaliden Sportbond, de NIS, het gelegenheidskoortje werd gedirigeerd door Harry de Groot. Het B-kantje werd instrumentaal en de tune van Kassa van Peter van Dam en Michelle bij Mi-Amigo - de muziek uit dat midden-rifje van de plaat was trouwens weer deels geleend van het middenstuk op de eerste kant van de LP Song of the Marching Children van Earth & Fire. Ook gratis afgestaan. Dit nummer werd door Rob Hudson in 1978 nog een keer gebruikt en wel voor de promospot op Radio Mi Amigo voor het toen nieuwe maandblad "Freewave Media Magazine."
Next Neal Hefti And His Orchestra - Sunday Morning (Movietone). The Admiral oftewel Robbie Dale gebruikte dit instrumentale werk op Caroline South.
Next Neal Hefti Orchestra - Theme From Batman. Werd op Caroline South in 1966 gebruikt voor het item "Caroline's Christmas Capers."
Next Neil Christian - Oops. Jaren lang stond het nummer "Somebody To Love" van Neil Christian in deze discografie. En, al evenveel jaren waren we op zoek naar dit nummer. Nu blijkt het een andere titel te hebben, namelijk heel toepasselijk: "Oops." Het werd gebruikt voor de promotiespot op Swinging Radio England ten bate van The Swinging Radio England Fun Tour of the Year. Er werden bij elkaar vier songs gebruikt. Naast "Oops" van Neil Christian waren dat: Small Faces - "Hey Girl"; Crispian St. Peters - "Pied Piper"; en: Dave Berry - "Mama".
Next Neil Diamond - African Trilogy. In 1970 verbaasde Neil Diamond zijn fans met een prachtige, zesde studio-elpee die voor die tijd best experimenteel genoemd kon worden mede gezien de commerciële hitjes die hij voorheen voor andere artiesten schreef. Het nummer "African Trilogy" bevat een opzwepende muzikaal gedeelte dat in 1977 door Crispian St. John op de Voice of Peace werd gebruikt als filler bij het oplezen van de diverse overzichten in de "International Top 40." Het nummer is afkomstig van de elpee Tap Root Manuscript.
Next Neil Diamond - Solitary Man. Knipje uit deze plaat werd gebruikt voor de ABTT op Veronica. Hoezo Bouman een "solitary man"?
Next Neil Diamond - Song Song Blue. In een promo voor de LP Veronica MCA Superstars werd een groot aantal nummers verwerkt. Naast dit nummer van Neil Diamond waren dat: "Garden Party" van Rick Nelson, "Jesus Christ Superstar" van Murrey Head, "Gypsies, Tramps And Thieves" van Cher, en ook nog eens "Walking In The Rain With The One I Love" van The Love Unlimited.
Next Neil Diamond - Sweet Caroline (Stateside). Een hit voor Neil Diamond uit 1969: binnengekomen: 13 september 1969; hoogste notering: 17; aantal weken: 5. Het nummer werd – zeer kort – door enkele deejays in 1972/1973 gebruikt als herkenningstune.
Next Neil Richardson - Riviera Affair. Prachtige rondloper die in 1970/1971 zowel op de internationale en later ook op de Nederlandse service van RNI werd gebruikt.
Next Nel Scheltes - Sprookjes van de Efteling 4. Deel van een serie hoorspeluitvoeringen van sprookjes uit de Efteling verteld door Nel Scheltes met liedjes van het kinderkoor "Jacob Hamel" onder leiding van Herman Broekhuizen met muzikale begeleiding onder leiding van Pierre Biersma. De tune van Radio Veronica's "Speeldoos" werd aan dit album ontleend.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Ballerina. Eén van de betere presentatoren voor het format van Britain Radio was in mijn oren Graham Gill, hetgeen hij ook bij Radio 390 bewees zeer goed te kunnen. In 1966 gebruikte hij op Britain Radio het nummer "Ballerina" van Nelson Riddle en zijn orkest als tune. Het was een nummer van de LP An Orchestral Portrait of Nat King Cole die in 1965 uitkwam.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Bonanza Theme. De themasong van de bekende televisieserie Bonanza (1959-1973) staat als compositie geboekt op de namen van Raymond B. ("Ray") Evans II en Jay Livingston. De versie van Nelson Riddle werd in de jaren zestig op Radio Caroline gebruikt als tune voor de "Happy Birthday Bonanza." Deze uitvoering is onder meer te vinden op de verzamel-CD Route 66 and other TV themes / More hit TV themes (EMI 538413) die in 2002 werd uitgebracht.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Dick Van Dyke Theme. Het thema van een in de zestiger jaren, in zwart/wit uitgezonden, populaire televisieshow, werd in Nieuw Zeeland opgepikt voor het gebruik als achtergrondmuziekje tijdens het lezen van het weerbericht op Radio Hauraki in 1968.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Have You Got Any Castles, Baby? Bij het horen van de naam van Nelson Riddle denk ik vreemd genoeg vaak aan de testprogramma's van CNBC. Maar nummers van dit orkest zijn vaker gebruikt bijvoorbeeld voor een typische Caroline North-jingle: "It's a Caroline golden gasser." Het outro van "Have You Got Any Castles, Baby?" werd hiervoor gebruikt. Het nummer is afkomstig van de elpee Hey ... Let Yourself Go uit 1957.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - I Can't Escape From You. Andermaal een juweeltje van een instrumentaal nummer, dat op Radio Caroline in 1965 en 1966 werd gebruikt voor de serie spots onder de noemer: "Caroline Cares." In deze spots probeerde men de luisteraars te wijzen op allerlei gevaren, zoals het te hard rijden op de weg.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - I Love Paris. Bij het terugluisteren van de weinige programma's, die bewaard zijn gebleven van het kortstondige CNBC, hebben we altijd het gevoel van "wat jammer." Heerlijke easy listening muziek en uitstekende presentatie. Het programma: "Music from the Motion Pictures" met Bob Fletcher had "I Love Paris" als tune.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Naked City Theme. Dit nummer werd op Radio 270 in het programma "Midnight Up" als tune gebruikt. Zie verder ook: Jack Costanzo - "Naked City Theme" en Billy May - Naked City Theme."
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Two Perfectly Ordinary People — Or — (!!!) Die twee heel gewone mensen zijn dan Batman en Robin uit de televisieserie Batman. Van die serie verschaft de elpee van Nelson Riddle de soundtrack. Een van de tracks was getiteld "Two Perfectly Ordinary People — Or — (!!!)" en hij gebruikte daarbij het "Stars and Stripes Forever" van John Philip Sousa uit 1896. De daaraan voorafgaande tekstregels, waarin het Batman en Robin zeggen "perfectly ordinary people" te zijn, werden gebruikt in de tekst van een Radio City-promospot voor het Radio City T-shirt in 1966. Dat jaar ws overigens ook het jaar waarin de soundtrack op de markt kwam.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Route 66. Het late-avond-programma van Radio 270 "The midnight hour" had deze de prachtige uitvoering van het nummer "Route 66" als tune. Een eerder gebruik van "Route 66" was in 1963 door Rob van Dijk op Radio Veronica. Hij presenteerde iedere dinsdagmiddag het programma "Van Concertzaal tot Jukebox" en daarin zat het item "En Route" waarvoor hij Nelson Riddle inzette. Het stond op de elpee Route 66 Theme and Other Great TV Themes uit het jaar 1962.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - Theme From Sam Benedict. Van origine is dit nummer het thema van een door MGM uitgebrachte advocaten-televisieserie die tussen september 1962 en maart 1963 in afleveringen van 45 minuten in zwart-wit via de NBC in de VS was te zien. Bij Radio Veronica werd het nummer opgepakt om in 1964 ingezet te worden als tune voor het programma "Weekend Surprises" dat in presentatie was van Suhandi en Chiel Montagne. Het was een programma waarin easy-listening en jazz de hoofdmoot vormden.
Next Nelson Riddle And His Orchestra - You Are My Lucky Star / Let's Face The Music And Dance / I Can't Escape From You. Wel heel bijzonder is deze vondst. Op Caroline North werden in 1965 korte fragmenten van drie voornoemde nummers gebruikt voor een verkeersveiligheidsspot: "Now in the interest of public safety a word to the wise from the Caroline goodguys." In de spot hoor je achtereenvolgens: (1) "You Are My Lucky Star" (luister op 2.21) (2) "Let's Face The Music And Dance" (luister op 2.26) en (3) "I Can't Escape From You" (luister op 2.49).
Next Nero And The Gladiators - Boots. Engelse gitaargroep die vooral actief was tussen 1959 en 1964 en platen opnamen voor Decca. Leider was Mike O'Neill die later ook successen zou hebben in de John Barry Seven en de Ivy League. Zijn bijnaam was Nero. In ieder geval werd het nummer "Boots" in 1965 gebruikt door Chiel Montagne op Radio Veronica als eindtune voor het programma "Muziek bij de Lunch."
Next Neville Dickie - Brandon Bounce. Gekscherend zeg ik wel eens dat we te maken hebben met het jonge broertje van Russ Conway gezien de soort muziek die ze beiden speelden, boogiewoogie-pianorag. Neville Dickie speelde na zijn dienstplicht in diverse Londense pubs en werd daar ontdekt door de toenmalige programmaleider van BBC Radio 2, Dorien Davies. Gevolg was een totale doorbrak en optredens in honderden BBC programma's. "Brandon Bounce" is de achterkant van het nummer "Robin's Return" en werd in de zomer van 1985 als filler gebruikt in het programma "Zondagmiddagmatinee" op Radio Monique.
Next Neville Dickie - The Robin's Return (Major Minor). Dit nummer werd in 1969 in de studio's van Philip Solomon, eigenaar van Major Minor Records, opgenomen. Het werd door Stevie Merike op RNI gebruikt om overheen te praten in zijn programma. Dick Verheul gebruikte dit nummer op zijn beurt als filler in zijn programma's op Radio Monique. De deejays van Radio Monique gebruikten het in de zomer van 1985 ook standaard als filler in het programma "Zondagmiddagmatinee."
Next New Christy Minstrels - Beautiful City. Dit nummer van de minstrels van het kerstalbum uit 1966 kwam in hetzelfde jaar voorbij op Radio Caroline en, zoals te verwachten, in een kerstjingle.
Next New Dutch Organ Group - Holland Disco. Werd op Mi Amigo 272 gebruikt om het uur vol te maken voor het nieuws begon.
Next New Gospel Singers - I Remember. In deze zeezenderdiscografie staat het nummer "I Remember" ook al vermeld in de uitvoering van Sheila McKinlay als zijnde gebruikt voor een "I Remember"-jingle op RNI. Later hoorden we de uitvoering van the New Gospel Singers, waarvoor – zo blijkt – dezelfde orkestband is gebruikt. Waardoor de vraag ontstaat welke van de twee uitvoeringen is geknipt aan boord van de MEBO II voor het produceren van die mooie jingle. Zie ook: Sheila McKinlay - "I Remember".
Next New Marketts - Song From M*A*S*H (Disco). Bij dit nummer gaat het om een disco-versie van het thema uit de televisieserie M.A.S.H., die beginjaren zeventig immens populair was. De nieuwe versie kwam in 1976 uit op het FARR-label en was een productie van Joe Saraceno. Stuart Russell viel begin 1980 regelmatig in op de Nederlandse service van Radio Caroline voor de presentatie van onder meer de "Negentientig Show." Hij gebruikte deze versie van "Suicide Is Painless" als eindtune van het programma.
Next New Model Army – Vagabonds. New Model Army werd in 1981 opgericht en bestaat in 2021 nog steeds. Het nummer "Vagabonds" werd door Justin Sulivan gecomponeerd in 1987 en verscheen in 1989 op de elpee Thunder and Consalation. Het is een vocaal nummer maar met een instrumentaal intro van 1 minuut en 32 seconden. Ruim genoeg voor Steve Conway op Radio Caroline om een promotiespot in te spreken in januari 1989 voor een speciale trip met "The Olau Brittannia" op Paaszondag dat jaar om het 25-jarig bestaan te vieren van Radio Caroline. Er werd dus langs de Ross Revenge gevaren en de Caroline Movement, die de tocht organiseerde, bood dit tripje, tegen betaling, aan. Zelfs Ronan O'Rahilly was op deze tocht aanwezig.
Next New Riders On The Purple Sage - On My Way Back Home Sweet Caroline (CBS). Deze song uit 1972 werd door de Caroline-organisatie geadopteerd als tweede station-tune. Ook voor de Voice of Peace werd het nummer in een jingle gebruikt – niet zo vreemd gezien het feit dat vele van de deejays van de Voice of Peace ook voor Caroline hebben gewerkt. In 1991 werd het nummer opnieuw uitgebracht op cd.
Next New Seekers - I Like To Teach The World To Sing In Harmony. Op Radio Caroline was in 1974 een hele lange spot te horen in een programma "A Gift of Peace and Love." In die spot passeerden zes nummers de revu, waarvan er vijf te plaatsen zijn: "Ball Of Confusion" van The Temptations, "Give Peace A Chance" van John Lennon and the Plastic Ono Band, "I Like To Teach The World To Sing In Harmony" van The New Seekers, een live-uitvoering van "We Shall Overcome" van Pete Seeger en tenslotte "Somebody To Love van Jefferson Airplane.
Next New Vaudeville Band - Finchley Central. Op een oud jingle-productiebandje, waarschijnlijk daterend uit 1966, valt te horen hoe Robbie Dale jingles aan het maken was. Hij gebruikte ondermeer dit nummer voor een jingle: "Come on and listen, come on and listen to Caroline." Die jingle heeft vermoedelijk nooit de ether gehaald. Op Radio Atlantis was in augustus 1974 in een programma een lange, gezongen jingle, te horen. Op de melodie van "Finchley Central" van The New Vaudeville Band werd een tekst gezongen die begon met de woorden: "Radio Atlantis, I love your music." Op Radio Mi Amigo werd hetzelfde nummer, ook in 1974, ingezet bij een jingle "Mi Amigo ... do you remember."
Next New Vaudeville Band - Peek-a Boo. Dit nummer werd door Radio London gebruikt voor reclamespots. Wat betreft de New Vaudeville Band: de uitvoering van het nummer "Finchley Central," dat door Radio London werd gebruikt ter ondersteuning van haar T-shirt campagne, wordt vaak aan deze band toegeschreven. Ten onrechte, want in dit geval betreft het de uitvoering van de Worcester Band.
Next New World Orchestra – Bumblebee. Instrumentaal nummer van de New World Orchestra uit 1977 op het Fleet-label. Het is een variatie op de klassieke compositie "Flight Of The Bumble Bee" dat onderdeel was van de in 1900 voor het eerst uitgevoerde opera The Tale of Tsar Saltan. Componist was Nikolai Rimski Korsakov. De moderne bewerking werd op 18 maart 1980 gebruikt als tune van het programma "Smakelijk Eten" op Radio Caroline, gepresenteerd door Hans van der Laan, ofwel Ton Lathouwers. Hij was net aan boord toen het zendschip Mi Amigo in ernstige problemen kwam. De bemanning werd in de nacht van 19 op 20 maart gelukkig nog tijdig gered voordat het schip zonk. Opmerkelijke woorden bij het einde van "Smakelijk Eten": "Het zit er op, het eerste live programma. Ik zal het mij altijd blijven herinneren."
Next Nice - America. Een bewerking van Leonard Bernstein's "America" uit de musical West Side Story. Deze uitvoering werd door keyboard-speler Keith Emerson omschreven als de allereerste instrumentale protest-song. Het werd door Nice in 1968 als single uitgebracht. Het volgde jaar werd het gebruikt aan het begin van Billboards American Hot 100 op Veronica.
Next Nice - Brandenburger Concert Nr 3 (Immediate). De bewerking van de Nice van het Brandenburger Concert nr 3, een compositie van Johannes Sebastian Bach, werd in 1968 uitgebracht. Het werd al snel gebruikt voor de jingle Veronica 192. Gedurende de Kerstdagen van 1968 waren er op Radio Veronica leuke uitzendingen, waarbij een aantal uren gezamenlijk door Chiel Montagne en Lex Harding werden gepresenteerd. Een van de fillers, die werden gebruikt, was dit nummer. Weer op Radio Veronica gebruikte Henk van Dorp het zelfde nummer in het programma "Help, er zit een olifant in de tram" en wel om op te sommen welke onderdelen er zoal nog voorbij zouden komen in het programma.
Next Nice - Five Bridges Suite - Fantasia: 1st Bridge. Te beluisteren op het album Five Bridges (Mercury) uit 1970. Dit nummer werd als theme tune gebruikt op RNI's World Service op 22 en 23 september 1970. Op die laatste datum, een dag voor de eerste close-down van het station, vertelde Alan West de titel van deze tune.
Next Nick Gilder - You Really Rock Me. Nick Gilder kreeg in eerste instantie bekendheid als voorman van de glamour rock band Sweeney Tod, alvorens hij solo ging optreden. De laatste woorden van het nummer "You Really Rock Me" werden door Marc Jacobs op Radio Caroline in 1979 gebruikt voor een jingle voor het programma van Dominee Toornvliet.
Next Nico Gomez And His Afro Percussion Inc. - Cabello Negro. Het nummer "Cabello Negro" werd in 1970 gebruikt door Klaas Vaak voor het inspreken van een promotiespot voor het programma "Nachtklup," dat er in die tijd in de nacht van zaterdag op zondag te beluisteren was op Radio Veronica in de presentatie van Will Luikinga. Nico Gomez was gitarist en orkestleider in België maar geboren in Amsterdam. Hij ontvluchtte Nederland om dienstplicht te ontlopen. Josef was zijn echte voornaam en Van het Groenewoud zijn achternaam en om het geheel rond te maken is Raymond van het Groenewoud ("Meisjes" en meer) zijn zoon. Zie ook: J.C. Orchestra - Broadway Girl.
Next Nico Haak En De Paniekzaaiers - Foxy Foxtrot. Op de melodie van dit nummer zong Haak met gitaarbegeleiding een afscheid van Radio Veronica, getiteld "Ik Kan Wel Huilen." Het nummer is overigens nooit op plaat uitgebracht.
Next Nico Haak & De Paniekzaaiers - Moe Zijn. Het intro van dit nummer werd in 1976 voor een Meli Honing Commercial ingezongen door een kinderkoortje en en vervolgens uitgezonden via Radio Mi Amigo: "Meli Honing: puur natuur, gezond en niet duur."
Next Nigel Hopkins - Africana (Fontana). Door Alan West op RNI in 1970 gebruikt. Zie ook: Nigel Hopkins - Little Pepito.
Next Nigel Hopkins - Little Pepito. Dit nummer stond in 1969 op de achterkant van het nummer "Afrikana", dat al in de discografie voorkomt. "Little Pepito" werd in 1970 gebruikt op RNI toen Captain Tom een promospot insprak waarin hij vertelde hoe een verzoekplaat was aan te vragen. In 1974 keerde het nummer terug als tune van Crispian St. John op Radio Atlantis. Het werd geproduceerd door Alan Moorhouse. Zie ook: Nigel Hopkins - Africana.
Next Nino Tempo And April Stevens - Tea For Two. Werd door Mike and Mandy Raven gebruikt op Radio 390 in gelijknamig programma.
Next Nirvana - Rainbow Chaser. Het betreft hier de Britse formatie Nirvana met hun nummer "Rainbow Chaser", die in 1968 een klein hitje met dit nummer had. Het is afkomstig van de elpee All of Us, dat werd uitgebracht op het Island-label. Bijna twintig jaar later werd het gebruikt op Radio Monique om op de intro een jingle in te spreken voor het programma "Hitmuseum" op Zomerradio Monique.
Next Nite-Liters - K-Jee. Een prachtige soul-tune, gecomponeerd door Harvey Fuqua en Charlie Heardon. Dit nummer kwam in juli 1971 uit op het RCA-label en haalde in de Billboard Hot 100 de 39ste plaats. In Nederland werd de plaat ook opgepikt, want Tony Berk gebruikte het in oktober 1971 als eindtune in zijn programma op Radio Noordzee, getiteld "Berk op Zondag."
Next Noble "Thin Man" Watts & His Rhythm Sparks - Noble's Theme. Dit instrumentale nummer uit 1964 werd gebruikt door Paul Noble op Caroline South.
Next Norbert - En Dat Vergeet Ik Nooit. Eén van de vele songs die de Vlaamse zanger Norbert heeft opgenomen werd in 1974 gebruikt voor een jingle op Radio Mi Amigo en wel ter promotie van de dagelijkse beluistering van Norbert, de deejay.
Next Norbert - Pas Op Voor De Verf / Liedje Voor Mary Ann. Twee liedjes van de Vlaamse zanger en presentator Norbert, die onder meer voor Radio Mi Amigo in 1974 programma's presenteerde. Er was een begin-jingle voor het programma: "Pas op Radio Mi Amigo, van maandag tot zaterdag van tien tot twaalf uw Norbertshow." Bovenvermelde nummers werden in dezelfde volgorde deels gebruikt voor het intro van het programma.
Next Norman Dane Orchestra - The Girls Of Copenhagen. Dit nummer werd van origine opgenomen in Denemarken op het Sonet-label in 1960. Jarenlang werd er gezocht naar de tune van het programma "Platenpallet" op Radio Veronica en het waren de makers van "Jingleweb" die het in november 2016 dachten boven water te hebben gehaald door het orkest van Caravelli op te voeren uit 1962. Echter verder zoekende was het Henk Verhaag die ons heeft overtuigd dat het gaat om de uitvoering van het orkest van Norman Dane. Norman Dane was trouwens een pseudoniem voor de Deen Ole Hoyer. Pierre van Ostade was destijds de presentator van het programma.
Next Norman Petty Trio - Find Me A Golden Street. Dit nummer uit 1958 werd gebruikt door Colin Nicol op Caroline South.
Next Norman Petty Trio - Little Black Samba (Nor-Va-Jak / Philips). Werd in de loop van de zeezenderperiode steevast gebruikt als tune voor het programma Juxebox, dat onder meer werd gepresenteerd door Fred van Amstel en Anoeshka, maar het langst ongetwijfeld door Stan Haag. Ook later bij Mi Amigo werd deze tune door Stan Haag gebruikt in het gelijknamige programma. Het werd daarnaast ook door Clive Burrell op Radio Atlanta gebruikt voor "Music in the Latin Manner".
Next Norman Warren Orchestra - The Shadow Of Your Smile. De beroemde crooner-song van Paul Francis Webster en John Mandel werd door tal van artiesten op de plaat gezet. Voor de tune van het programma "Dinner at Eight" op Radio 390 werd de uitvoering van het Norman Warren Orchestra gebruikt.
Next Norrie Paramor Orchestra - The Song From Moulin Rouge (Where Is Your Heart). Afkomstig uit de Romulus-film "Moulin Rouge." Voor dit nummer moeten we terug naar de tijd van de breekbare 78-toerenplaat en wel op het Columbia-label uit het jaar 1953. Op de ene kant van de plaat stond "April In Portugal." Maar het was het nummer op de andee kant, "The Song From Moulin Rouge," dat Kenny Everett op Radio London in 1965 gebruikte voor een promo ten bate van het ochtendprogramma van "T.W." ofwel Tony Windsor.
Next Norrie Paramor Orchestra - Wunderbar. Niels Zack stuurde ons een korte opname van Radio 390 die ooit door zijn vader werd opgenomen. Hieruit bleek dat de eindtune voor het programma "Continental Cabaret," waarvoor het nummer "Wunderbar" werd gebruikt, de uitvoering van het orkest van Norrie Paramor was.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes