Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5O

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Oasis - Otis Redding
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Oasis tot en met Otis Redding.

Next Oasis - Guitar Holiday (Killroy). De stationstune van Radio Mi Amigo 272 vanaf de MV Magdalena werd de opvolger van het nummer van Bronx. Toen Mi Amigo nog van het gelijknamige schip haar programma's verzorgde werd het gebruikt als tune van de Mi Amigo's Top 50.
Next Octopus - Let Us Touch The Sky (Telstar). Werd door de Nederlandse service van Caroline gebruikt in 1979/1980 in een speciale Carolineversie. Zou de eerste "sure shot" zijn na de terugkeer in 1980, een terugkeer die er pas in 1983 gebeurde.
Next Offenbach - Judy In Disguise. Een instrumentale versie van het succesnummer van John Fred and His Playboy Band werd in 1974 uitgebracht op het obscure label Surrey International. Aan boord van Radio Atlantis gebruikte Dave Owen deze uitvoering in zijn allerlaatste programma op 31 augustus om uitgebreid allerlei mensen, die voor Atlantis achter de schermen en op de radio hadden gewerkt, te bedanken voor de fijne maanden die hij had beleefd op Atlantis.
Next Ohio Players - Walt's First Trip. Van origine was deze band afkomstig uit Daytone in de staat Ohio en werd opgericht in 1959. Na een aantal wisselingen in de groep en het tijdelijk ophouden te bestaan, kwam de doorbraak in de jaren zeventig toen de band liefst zeven keer de Amerikaanse top 40 behaalde. Dit nummer uit 1972 werd door Peter Brian op Radio Caroline in 1973 opgepikt als een filler.
Next O'Jays - 992 Arguments. Draai dit nummer, indien je het bezit, maar eens. Je komt er dan achter dat de intro in 1973 werd gebruikt voor een jingle op Radio Noordzee en wel: "Muziek vindt U hier bij Radio Noordzee." De jingle werd ingesproken door Hans ten Hooge.
Next O'Jays - For The Love Of The Money. De liefde voor het geld, wel leuk gevonden om er potentiële adverteerders onder aandacht te brengen dat je station als enige elpeemuziek brengt en bovendien rond de 2,5 miljoen luisteraars heeft. Dat gebeurde in 1976 via een promotiespot op Radio Caroline. In 1973 kwam de prachtige elpee Ship Ahoy van The O'Jays uit, waarop het nummer "For The Love Of The Money" voorkwam.
Next Orchester Sam Spence - Wie ein Blitz. Dit was de thema tune van de Duitse deejay Axel op RNI in 1970.
Next Orchester Werner Müller - Let's Dance. Werd, zoals RNI-medewerker Peter Ford liet weten, in 1974 door Jason Wolf – in de korte tijd dat hij voor RNI werkte – gebruikt als tune voor de RNI Request Show. In een herinneringsprogramma van Peter Jager en Peter Ford op Radio 192 over RNI was deze tune weer eens te beluisteren.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo de los Rios) - Concierto Para Guitarra Y Orguesta En Re Mayor. Dit prachtige nummer werd op Radio Mi Amigo 272 bij herhaling als filler gebruikt in de programma's in 1979. In de uitzendingen van RadioDay 2015 draaide Ferry Eden dit nummer en vertelde deze informatie in zijn programma.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo de los Rios) - Dvorák Symphonie nummer 9. Muevo Mundo. Een stuk van de intro van dit nummer werd gebruikt voor de tune van "Prioriteiten" op Radio Noordzee, waarbij de stem van Jan van Veen de intro insprak. De versie van Radio Noordzee was wel enigszins versneld met de zogenaamde "speedcontrol" van de draaitafel, tijdens de productie.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo de los Rios) - Italian Symphony, 3rd and 2nd Movement. Deze aangepaste versie van Felix Mendelssohn-Bartholdy's "Italian" Symphony" (No. 4 A-Dur, op. 90) werd gebruikt als thema-tune en als filler voor "Viewpoint 963," het reli-programma van Radio Caroline in de jaren tachtig. Op RNI was dit nummer in 1971 en 1972 zestig weken lang te horen als tune voor het zondagochtendprogramma "Prioriteiten" met Karel Prior.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo de los Rios) - Little Green Apples. Een prachtig orkest, afkomstig uit Spanje, dat niet alleen klassieke muziek in een modern jasje uitvoerde maar ook popnummers. De appeltjes-muziek werd door Karel Prior gebruikt als begintune van zijn zondagochtendprogramma "Prioriteiten" op Radio Noordzee.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo De Los Rios) - Mozart Symphonie Nr. 40. Deze uitvoering van Mozart's symfonie was RNI's eerste treiterschijf en haalde in maart 1971 een eerste plaats op Nederlandse service van dit station. Het nummer werd door Pierre Deseyn gebruikt in 1974 bij zijn tweetalige presentatie van het programma "RNI Goes DX". In het laatste uur, op 31 augustus 1974, liet Ferry Maat, onder het draaien van het nummer, allerlei collega's voor de laatste keer afscheid nemen van de vier miljoen luisteraars die men had. Zo hoorden we ondermeer Tony Berk, Bob Noakes, Gerard Smit, Gerard Reitsma, Peter Jager, Ted Bouwens, Dick de Graaf, Marc van Amstel, Pieter Damave, John de Mol jr. en Ferry Maat zelf. En, als er al ooit een deejay is geweest die al zingend mooie jingles of liedjes maakte was het wel Tony Allan. Zelfs voor eenmalige producties nam hij de tijd om er iets moois van te maken. Zo viel op Eerste Kerstdag 1974 op Radio Caroline een "happy birthday song" te beluisteren, speciaal voor Kenny Everett die op die dag jarig was.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo de los Rios) - Simfonia de los Juguettes. Deze prachtige uitvoering door het Spaanse orkest onder leiding van Waldo de Los Rios werd in 1970 op Radio Veronica ingezet voor een promotiespot voor de Nierstichting om nog meer geld binnen te halen. De spot werd ingesproken door Tineke.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo De Los Rios) - Tercera Sinfonia En Fa Mayor, 3rd Movement. Waldo de los Rios, die vooral met dank aan RNI, Europese bekendheid kreeg, bewerkte tal van klassieke composities, waaronder de "Simfonie nr. 3" van Brahms. Voor een jingle werd het gebruikt op Radio Caroline, ingesproken door Sue Mercer. Aangenomen wordt dat de jingle zelden is gebruikt: "For your station, Mickey Mercer Show on Radio Caroline." Het speelde zich in de jaren zeventig van de vorige eeuw af.
Next Orchestra Manuel De La Falla (Waldo De Los Rios) - Tomorrow (Season Of Hope). Dit nummer kwam uit ver voordat Waldo de los Rios in Nederland bekend werd. "Tomorrow" is afkomstig van de elpee Waldo de los Rios en T.V.E. die in 1968 uitkwam. Het nummer werd door Leo van der Goot gebruikt voor de productie van een promotiespot op Radio Noordzee. De spot maakte reclame voor een fotoboek: "Het fantastische fotoboek van Radio Noordzee is nu uit!" Je kon het boek bestellen door een tientje in een enveloppe te stoppen en te sturen naar het muziekblad Muziek Parade, Postbus 338 in Bussum, met in de linkerbovenhoek de vermelding "Radio Noordzee fotoboek".
Next Original Cast Of Anything Goes - Dream Ballet. In 1962 werd: "Play It Again Charlie" uit de film "Some Like It Hot" ingezet voor de opener van het programma op Radio Mercur, genaamd "Kate og Proben med aftenens from hed," dat gesponsord werd door Westminster Meubelen. "Dream Ballet" uit de film-musical "Anything Goes" was de eindtune. Zie ook: Adolf Deutsch.
Next Original Cast Of West Side Story - I Feel Pretty. Een mooi nummer uit de originele soundtrack van de verfilming van deze musical die voor het eerst in 1957 in het theater was te zien. Leonard Bernstein was verantwoordelijk voor de compositie en de film, die uitkwam in 1961. De stemmen van Joanne Miya, Suzie Kaye, Yvonne Othon en Marie Nixon zijn in dit nummer te horen. Aan boord van de Mi Amigo werd het nummer gebruikt voor een commercial op Caroline South voor de Caroline Hair Style Offer.
Next Orkest Koos van Beurden - Fiësta Di Beur-Ba. Een heerlijk swingend soundje uit 1970 dat uitkwam op het Cardinal-label. Het is een compositie van Koos van Beurden en Thieu Baats, die als muzikant onder de naam Tony Bass bekend werd. De aanduiding "Beur-Ba" is dan ook gevormd uit de samengevoegde afkortingen van beider achternamen. Alan West gebruikte het nummer in augustus 1970 als filler naar het tijdsein van het hele uur op RNI. Het nummer werd trouwens aan het vinyl toevertrouwd door tal van, in die tijd bekende, dansorkesten.
Next Orleans - Give One Heart. Op de prachtige muziek van het nummer "Give One Heart" bracht Tony Allen op Radio Caroline zijn inspiratie naar voren door op de muziek twee prachtige Loving Awereness spots te produceren: "Get high on love" en "LA is a mater of mind habit."
Next Orquestra De Lubeck - Ballet Giselle, Act 1. Het Orquestra de Lubeck onder leiding van Johannes Davis speelde dit nummer van de componist Adolphe Adam. Een deel van dit nummer werd ingezet voor een tune en wel op Radio 390 en "The Mary Simone Hour." Het was een regelmatig uitgezonden show waarin, mede door de omroeper van dienst, de toekomstvoorspellingen werden voorgelezen.
Next Oscar Benton And Monica - Everybody's Telling Me. Instrumentale backing van dit nummer werd gebruikt voor een jingle voor Veronica: "Van 192 naar 538."
Next Oscar Brown Jr. - Mr. Kicks. Een klein stukje van de tekst van dit nummer werd door Roger Keene op Radio 270 gebruikt om zijn tune, "Countdown" van Dave Baby Cortez mee te onderbreken. Dit nummer werd daarnaast gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night".
Next Oscar Peterson And Stephan Grappelli Quartet - Making Whoopie. Twee rasmuzikanten, de ene pianist en de andere violist, namen samen het prachtige "Making Whoopie" op en twee ras-jingle-liefhebbers presenteerden in 1974 programma's op Radio Mi Amigo International. Op de melodie van "Making Whoopie" in deze uitvoering werd door Norman Barrington en Brian Anderson een prachtige jingle ingezongen: "Oh everyday on 259 you hear music that's really fine. Seven to nine on Mi Amigo they're making whoopie ..."
Next Osibisa - Spirits Up Above. Dit nummer komt voor op de elpee Wayaya, die in 1971 door de groep Osibisa werd opgenomen. Het gaat om een Afro Rock-formatie die in 1969 in London werd opgericht en zowel muzikanten uit Ghana als uit het Caribisch gebied omvatte. Het nummer "Spirits Up Above" werd op Radio Atlantis gebruikt voor de productie van een spot die werd ingesproken door Tony Windsor: "Hello, this is TW reminding you that you're listening to Radio Atlantis on 312 metres, your offshore station," en gevolgd door promotie voor de Campaign for Independant Broadcasting.
Next Osiris – Warshaw Concerto. Dit nummer was de A-kant van een single op het Atlantic-label in 1975 en was gekoppeld aan "Wallstreet". Het was een productie van Michael Kunze voor Butterfly Productions. Osiris was een Egyptische godheid, maar waar de band met zijn naam vandaan kwam is nergens te vinden. In zijn programma in april 1976, "Stan Haag Vandaag", nam Stan afscheid met een programma-overzicht dat die dag na negen uur op Radio Mi Amigo te horen was en daarbij werd het "Warshaw Concerto" van Osiris tot het nieuws als filler gebruikt.
Next Osmond Brothers - Crazy Horses. Werd gebruikt op Radio Atlantis voor een promo voor de Atlantis Top 40 met Fred van den Bosch. Voor de Osmond-prijsvraag op Radio Mi Amigo werd een spot ingesproken, deels door Tony Allen en deels door Joop Verhoof. De winnaars mochten een avondje stappen met het deejayteam. Het begin van "Crazy Horses" van The Osmond Brothers werd als rondloper onder deze promo gebruikt.
Next Otis Redding - Higher And Higher. In een programma van Klaas Vaak op Radio Veronica was ooit een spot te horen met de tekst: "Uw servicestation heet Veronica, 20 uur per dag." Die tekst werd gevolgd door een gezongen "Your love is lifting me higher and higher." Dat gedeelte was geknipt uit deze song van Otis Redding.
   
Previous
  1998-2022 © Soundscapes