Logo
     
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5 Onbekend

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Demo's en uitvoerenden onbekend
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Soms konden we wel de songs achterhalen, maar niet de uitvoerende artiesten. Die gevallen staan verzameld op deze pagina.

Next Demo - Hugh Heller WNBC Outtakes. Uit deze jingle-demo werd de pingel gehaald die werd gebruikt in de jingle: "Nieuw in de Top 40."
Next Uitvoerenden Onbekend - Adeste Fidelis. In de Kerstperiode van 1966 gebruikte Kenny Everett een instrumentale uitvoering van "Adeste Fidelis" als achtergrond en wel voor een inzamelingsactie van het station ten bate van de charitatieve organisatie Oxfam..
Next Uitvoerenden Onbekend - Air (Bach). Een onbekende piano-uitvoering van dit klassieke nummer werd gebruikt om Jason Wolfe uit zijn bed te krijgen en zijn programma te presenteren op RNI, een promospot voor zijn programma dus!
Next Uitvoerenden Onbekend – All You Really Need Is A Datsun. Er zijn van die melodietjes van reclamespots die je, vanwege de het mooie thema, decennia in je hoofd blijven zitten. In 1973 kwam die commercial uit op een single waarbij vijf verschillende uitvoeringen waren terug te vinden. Het werd in hetzelfde jaar bij Radio Noordzee gebruikt door Ferry Maat voor het inspreken van een commercial voor Datsun, terwijl Hans ten Hooge het voor een promospot gebruikte voor races op het circuit van Zandvoort in het laatste weekend van juli 1973.
Next Uitvoerenden Onbekend - Altijd Is Kortjakje Ziek. Op RNI werd op de Nederlandse service een promosong gemaakt voor het programma "Ochtendeditie met Gerard Smit." Ter begeleiding werd een onbekende uitvoering op synthesizer gebruikt van dit bekende kinderliedje. Voor de gelegenheid werd de tekst aangepast tot: "Altijd is Kortjakje ziek, liefst de hele dag, maar 's morgens niet ..."
Next Uitvoerenden Onbekend - Anchors Aweigh. In 1965 werd in samenwerking tussen Radio Veronica en Muziekexpres de Noorzeekust Talentenjacht 1965 georganiseerd. Spots ter promotie bevatten twee muziekjes, te weten de "Windjammer Overture" van de Ss Christian Redich Orchestra, en een onbekende uitvoering van het nummer "Anchors Aweigh." Deze spots werden deels ingesproken door Suhandi.
Next Uitvoerenden Onbekend - Arnold's Geblaf. Elders in deze discografielijst, onder de "Jack Dorsey Band," staat al vermeld, dat het geblaf van Arnold in de tune van Tony Blackburn, afkomstig is van het nummer "Ringo's Dog." Keith Skues vertelde echter in een van zijn programma's in april 2014 dat het geluid op die opname op zijn beurt weer afkomstig is van een "Audio Fidelity Sound Effects" LP die in 1961 uitkwam. Dus ook Jack Dorsey heeft leentjebuur gespeeld.
Next Uitvoerenden Onbekend - Auld Long Syne. Radio 355 nam definitief afscheid genomen van de luisteraars met een onbekende versie van "Auld Long Syne." Ook Paul Beresford gebruikte dit nummer als eindtune voor zijn late avondprogramma op Radio 390. Hij was trouwens de presentator met de langste staat van dienst op dit station en bleef er tot de laatste dag van uitzendingen in 1967. Ook van hem is de uitvoering onbekend.
Next Uitvoerenden Onbekend - Baby It's Cold Outside. Werd door Kenny Everett gebruikt voor programmaoverzicht op Radio London in 1966.
Next Uitvoerenden Onbekend - Battle Hymn Of The Republic. Een onbekende, instrumentale, uitvoering. Het deel waarin op de gezongen versie, "Glory glory halelujah" wordt gezongen, werd gebruikt voor een jingle op RNI met daarin de tekst: "Graham Gill is on the radio, Graham Gill is on RNI."
Next Uitvoerenden Onbekend - Beer Barrel Polka. Dit nummer, zeer populair gedurende de Tweede Wereldoorlog, is ook bekend onder de titels: "The Barrel Polka" en "Roll Out The Barrel." Het werd in 1927 gecomponeerd door de Tsjech Jaromír Vejvoda. Op Radio London werd een onbekende versie ingezet voor het produceren van een promospot ten bate van een Big L T-shirt.
Next Uitvoerenden Onbekend - Bluesette. Een onbekende versie van het nummer "Bluesette" werd in 1967 door Kenny Everett op Radio London gebruikt voor een promo ten bate van de "Racing Car Show" in Olympia.
Next Uitvoerenden Onbekend - Can't By Me Love. In 1974 werd een instrumentale versie van dit bekende Beatles-nummer op Radio Atlantis door A.J. Beirens gebruikt voor een van zijn befaamde liedjes en wel ter promotie van Andy Anderson. Het is vooralsnog niet bekend wie voor deze uitvoering verantwoordelijk waren. Een eveneens onbekende uitvoering van hetzelfde nummer werd in 1966 op Radio Caroline gebruikt voor een promo met de tekst: "Thanks for counting us number 1."
Next Uitvoerenden Onbekend – Champagne Galop. Hans Christian Lumbye, een Deense componist, is de maker van de compositie die in het Deens de naam "Champagnegaloppen" draagt. Hij leefde van 1810 tot in 1874. Het is een typische compositie die op Nieuwjaarconcerten wordt gespeeld. In 1958 werd het begin van deze compositie, waarin een champagnefles wordt ontkurkt, te beluisteren op Radio Mercur als tune van het programma "Musik tell Opvasken" en wel in een onbekende uitvoering.
Next Uitvoerenden Onbekend - Chattanooga Shoe Shine Boy. In 1971 gebruikte Tony Allan een onbekende uitvoering van dit nummer als filler op RNI.
Next Uitvoerenden Onbekend - De Zak Van Sinterklaas. Dit oud-Hollandse deuntje, gezongen door een kinderkoor, werd op 5 december 1971 gebruikt door Peter Holland als tune in deze Sinterklaas-aflevering van het programma "Doorsnee Noordzee" op Radio Noordzee.
Next Uitvoerenden Onbekend - Do Re Mi. Op Radio City werd tijdens de "Auntie Mable Hours" creatief omgesprongen met het voorhanden songmateriaal. Zo werden uit de Sound of Music ondermeer twee nummers gepakt en wel instrumentale versies van onbekende uitvoerenden. Allereerst werd "These Are The Most Beautiful Things" gebruikt om de luisteraars van Radio City vooral toch een zeer voorspoedig 1967 toe te wensen, niet wetende dat men spoedig daarna voorgoed uit de ether zou vertrekken. Ook werd "Do Re Mi," eveneens in een onbekende uitvoering, gebruikt om diverse programma's te promoten. Zie verder ook: Sandie Shaw - "There's Always Something There To Remind Me," Ken Woodman - "That's Nice," Herb Alpert - "Work Song," Uitvoerenden Onbekend - "Sunshine Superman," en Uitvoerenden Onbekend - "These Are The Most Beautiful Things."
Next Uitvoerenden Onbekend - Down By The Riverside. Een onbekende instrumentale uitvoering van dit van oorsprong een gospel zijnde lied dat in 1918 voor het eerst het daglicht zag, werd aan boord van de MEBO II gebruikt tijdens een Kerstuitzending in 1971 om er het lied "Down by the MEBO II" op in te zingen. Een andere versie werd in 1974 gebruikt door de vrouwelijke deejay van de Vlaamse service van Radio Atlantis, genaamd Mona.
Next Uitvoerenden Onbekend - Eine Kleine Nachtmusik (allegro). De "Serenade voor strijkers nr. 13 in G majeur," KV 525 is een muziekstuk uit 1787, geschreven door Wolfgang Amadeus Mozart. Het stuk kent talloze uitvoeringen en één daarvan werd door Andy Archer op Radio Seagull in 1974 gebruikt ter promotie van het programma "School's Out," dat iedere maandag en donderdag tussen negen en elf uur in de avond via de 259 meter werd uitgezonden. `
Next Uitvoerenden Onbekend - Ferme Jongens, Stoere Knapen. Was de dagelijkse eindtune van Radio en TV Noordzee.
Next Uitvoerenden Onbekend - Girls And Boys Come Out To Play. Een heel oud kinderliedje, uit 1708, wordt ook vaak gebruikt met als titel "Boys And Girls Come Out To Play." Op Radio 390 was er een programma voor de kleinere kinderen die met dit volksliedje begon in een onbekende uitvoering.
Next Uitvoerenden Onbekend - God Defend New Zealand. Een onbekende instrumentale uitvoering van het Nationale Volkslied van Nieuw Zeeland werd bij de dagelijkse afsluiting van de programma's van Radio Hauraki gedraaid.
Next Uitvoerenden Onbekend - Goldfinger. Chrispian St. John gebruikte in 1971 voor een promo ten bate van zijn programma-item "On the map" een onbekende uitvoering op orgel van het nummer "Goldfinger."
Next Uitvoerenden Onbekend - Groovin'. Een instrumentale bewerking van dit nummer werd door Keith Hampshire op Radio Caroline in 1967 als tune gebruikt.
Next Uitvoerenden Onbekend - Hallelujah Uit De Messiah (Händel). Werd door Bob Stewart gebruikt op Caroline North voor een anti-MOA-spot in juli 1967.
Next Uitvoerenden Onbekend - Hallo Meneer De Uil. Van deze elpee werd het zinnetje "Hallo lieve luisteraartjes" geknipt voor een jingle op Radio Noordzee.
Next Uitvoerenden Onbekend - Help!. Het bekende nummer van The Beatles werd in 1970, in een onbekende, instrumentale versie, gebruikt op RNI voor de jingle: "And now an RNI Beatles classic."
Next Uitvoerenden Onbekend - How High The Moon. Deze jazz-standaard is een compositie met tekst van Nancy Hamilton en muziek van Morgan Lewis. Het was in 1940 dat het nummer voor het eerst werd uitgevoerd op Broadway. Er zijn ontelbare uitvoeringen, zowel vocaal als instrumentaal. Een instrumentale versie, waarvan de uitvoerenden onbekend zijn, werd in de laatste week van Radio Noordzee in augustus 1974 gebruikt ter promotie van de ballonnenrace. Zowel in Scheveningen als in Rotterdam werden ballonnen opgelaten voorzien van een label. De eerste vijfentwintig labels, die na vondst werden opgestuurd, waren goed voor een mooie prijs.
Next Uitvoerenden Onbekend - Hustle Espagnol. Dit nummer werd in 1976 een aantal malen door Bart van Leeuwen gebruikt als filler in zijn programma's op Radio Mi Amigo.
Next Uitvoerenden Onbekend - I Feel Fine. Een onbekende instrumentale versie van dit Beatles-nummer werd op Swinging Radio England gebruikt ter promotie van The Boss Sound.
Next Uitvoerenden Onbekend - I Love You Because. Een show rond de veel te vroeg overleden zanger Jim Reeves was wekelijkse te beluisteren op Radio 390. De presentatie was in handen van David Allan en hij begon zijn show met een instrumentale versie van dit nummer, dat volgens Bert Bossink, Jim-Reeves-kenner bij uitstek, afkomstig was van de Living Strings, te weten van hun album The Living Strings plays Hits by Jim Reeves (RCA Camden). Maar... toen we dat album eenmaal in handen hadden, bleek dat toch niet te kloppen. Voorlopig zijn de uitvoerenden dus onbekend. Zie ook: Jim Reeves - Adios Amigo; Jim Reeves - Until We Meet Again.
Next Uitvoerenden Onbekend - I See You In My Dream. Werd gebruikt op het einde van de Kolder op Zolder Show op Veronica.
Next Uitvoerenden Onbekend - I Wanna Be Your Man. Een instrumentale versie van deze Beatles' compositie werd gebruikt in "The 5 by 4 show" op Radio City.
Next Uitvoerenden Onbekend - I'll See You In My Dreams And Hold You In My Arms. Werd door Joost den Draayer en Henk van Dorp als rondloper gebruikt op Veronica in het programma "Help er zit een olifant in de tram". Het gaat om een foxtrot uit de jaren twintig.
Next Uitvoerenden Onbekend - Ik Heb U Lief Mijn Nederland. Onderdeel van een jingle die om half acht in de ochtend werd gedraaid op Veronica in het programma van Klaas Vaak, waarin een "stampende gouwe ouwe" werd aangekondigd.
Next Uitvoerenden Onbekend - It's My Party. Een onbekende ínstrumentale uitvoering van dit nummer werd in het jaar 1965 gebruikt ter promotie van Caroline Sales.
Next Uitvoerenden Onbekend - Jesus Joy Of Men's Desiring. Dit bekende koorgezang is een onderdeel van Cantate 147, "Herz und Mund und Tat und Leben," een van Bach's eerste Leipziger cantates. Het was niet compleet nieuw, maar een herziene versie van een van Bach's eerdere cantates. De naam van de compositie is waarschijnlijk afgeleid van de tekst uit het tweede gedeelte: "Jesus remains my joy ... He is my life's strength, my eyes desire ..." Een onbekende orgeluitvoering van deze compositie werd op 17 april 1973 door Rob Out gebruikt voor een promotiespot of eigenlijk een lange preek getiteld "Morgen naar Den Haag." Zie ook: Edwin Hawkin Singers - Jesu Joy Of Man's Desiring.
Next Uitvoerenden Onbekend - La Cucaracha. Een onbekende versie van het Mexicaanse vrijheidslied, dat oorspronkelijk werd geschreven in 1880 tijdens de opstand tegen dictator Diaz, werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor een reclame voor de Suzy Wafels. Op dat zelfde Radio Mi Amigo werd het nummer ook gebruikt als opener van het programma "Baken 16." De laatste versie is bekend, en stamt van Terry Snyder And The All Stars.
Next Uitvoerenden Onbekend - La Culebra. Vrij vertaald "De Slang." Een instrumentaal deuntje in twee verschillende uitvoeringen. De eerste werd in juni 1973 door Klaas Vaak op Veronica gebruikt als filler naar het nieuws, terwijl de tweede uitvoering werd gebruikt door Hans Mondt en eveneens als filler naar het nieuws toe. Dit in het programma "Fietsen rond de tafel" in januari 1974 op Veronica.
Next Uitvoerenden Onbekend - Land Of Our Birth. Het nationale volkslied van het Eiland Man werd door Don Allen op 14 augustus 1967 rond middernacht gedraaid. De wet tegen de zeezenders ging toen weliswaar in voor het merendeel van Groot Britannië, maar Caroline North dat voor het eiland Man lag, kon nog legaal doorgaan tot 31 augustus dat jaar.
Next Uitvoerenden Onbekend - Land Of Hope And Glory. Dit nummer keert in een aantal jingles terug. Op een instrumentale versie werd bijvoorbeeld een jingle ingesproken voor "Mijn moeders hittip" ten bate van Veronica's ABTT. Het nummer werd ook, en weer in een onbekende instrumentale versie, in 1973 gebruikt voor de "Toad"-campagne op RNI and Caroline. Zie ook: Peter Sellers - Balham Gateway To The South; Uitvoerenden Onbekend - Pomp & Circumstance March No. 1; Vera Lynn - Land Of Hope And Glory. Op Radio London werd de Britse Postmaster General in een lange spot nogal voor schut gezet wegens zijn uitspraken over de zeezenders. Achter de tekst klonken eveneens de tonen van "Land Of Hope And Glory" in een versie waarvan de uitvoerenden vooralsnog onbekend zijn.
Next Uitvoerenden Onbekend - Let It Be. Een onbekende instrumentale versie van het bekende Beatles-nummer "Let It Be" werd ooit op RNI gebruikt voor een "Classic Beatles" jingle.
Next Uitvoerenden Onbekend - Little Bitty Pretty One. Van herkomst een hit van de Amerikaanse zanger Bobby Day in de beginjaren zestig. Maar als we echt teruggaan in de tijd dan komen we bij de originele uitvoering van Thurston Harris uit 1957. Een wereldwijd succes vervolgens voor de Jackson Five en in dit geval een onbekende instrumentale versie die door Mike Mourkens in 1974 op Radio Mi Amigo als tune werd gebruikt.
Next Uitvoerenden Onbekend - Magnificat 1 - Magnificat Anima Mea (BWV 243). Een onbekende uitvoering van het Magnificat 1, een compositie van Johan Sebastiaan Bach, werd op Radio Noordzee gebruikt voor de productie van een jingle: "Elke zaterdagmorgen van acht tot tien uur. Dit is Peter Holland Doorsnee Noordzee."
Next Uitvoerenden Onbekend - March Of The Toy Soldiers From The Nutcracker Suite (Opus 71a). Het was Pjotr Iljits Tsaikovski die de opdracht kreeg muziek voor zowel ballet als opera te componeren, waarvan de première in 1892 was. Een onbekende uitvoering werd door Rob Out op 22 mei 1971 gebruikt als tune voor het programma "de herhaling van de Top 10 van de Top 100 aller tijden."
Next Uitvoerenden Onbekend - Mi Amigo-Lied. In oktober 1977 deed Stan Haag op Radio Mi Amigo verslag van een feestavond in het kader van de "Week van de Liefde" in het Paledium van Playa de Aro. Tijdens deze bijeenkomst zou Sylvain Tak in de bloemetjes zijn gezet door het gemeentebestuur van Playa de Aro voor zijn aandeel in de promotie van de Spaanse badplaats. Bij deze gelegenheid werd een speciale mix van het Mi Amigo-lied van Norbert ten gehore gebracht. De uitvoerenden zijn tot nog toe niet bekend.
Next Uitvoerenden Onbekend - Mondschein Sonate. Een onbekende uitvoering van deze compositie van Beethoven werd door Stan Haag op 1 april 1977 gebruikt om een lang verhaal te vertellen: "Dit is het laatste uur van Radio Mi Amigo Internationaal op de 192 meter ..." Nee, het ging niet om een wijziging van de golflengte, maar om een 1-april-grap waarin gedaan werd of men moe en uitgestreden was en derhalve die dag de aftocht ging blazen.
Next Uitvoerenden Onbekend - Musik, Musik, Musik, Ich Brauche Keine Millionen. Deze tune ligt al een tijdje op de plank omdat de juiste uitvoering niet kan worden gevonden. Het nummer werd gecomponeerd door Peter Kreuder en werd in 1962 op Radio Nord gebruikt als tune voor het programma "Linkopingshalvtimmen."
Next Uitvoerenden Onbekend - My Bonnie Is Over The Ocean. Op Radio Invicta gebruikte Bruce Holland een onbekende uitvoering van deze shanty als tune. Onbekend zijn ook de uitvoerenden van de versie die in 1962 als tune werd gebruikt op Radio Nord in het programma Lyssnadi Radio Nord."
Next Uitvoerenden Onbekend – My Spanish Rose. Dit instrumentale nummer, geschreven door Jack de Nijs (Jack Jersey) schalde uit mening radiotoestel in 1975. Het werd toen gespeeld tot een hit door André Moss. In 1989 was het Krijn Torringa die een andere versie van "My Spanish Rose" gebruikte als zijn tune voor het programma "Koffietijd" op Radio 819. Welke? Dat hopen we ooit te weten te komen.
Next Uitvoerenden Onbekend - Nickle Song. Een uitvoering op piano van deze "traditional" werd op Radio London twee keer gebruikt. Allereerst voor een promo ten bate van een T-shirt van Big L en ten tweede voor een promo voor de School Spot. Beide keren stonden Kenny Everett en Ed Stewart garant voor de vocalen.
Next Uitvoerenden Onbekend - Omega Geluidseffecten Nr 1 en 10 (Omega). Geluid voor amateur-filmers en geluidsjagers zo luidt de ondertitel van een hele reeks genummerde grammofoonplaten. Veronica gebruikte er twee van, de nummers 1 en 10, en wel voor de zeemeeuw- en zeegeluiden die in diverse jingles voorkomen. Op nummer 1 van deze reeks staan de thema's Zee, Wind, Regen, Onweer, Water en Insecten. Het ligt voor de hand: Veronica bleek vooral geïnteresseerd in tracks A1 tot en met A7 "De Zee". Deze werden gebruikt voor de bekende zeegeluiden die Veronica liet horen. Nummer 10 draagt de titel "39 Vogelgeluiden" en daar staat de track "Zilvermeeuwen" op, die in de loop van de tijd min of meer synoniem werd met Radio Veronica. Dat het om deze bronnen gaat werd in 2017 nog eens bevestigd door Ad Bouman die decennia geleden de betreffende spots produceerde.
Next Uitvoerenden Onbekend - Onedin Line Theme, Adagio From Spartacus. Het komt niet meer zo vaak voor dat de uitvoerenden niet herkenbaar zijn. Nu is het wel zo dat van het thema uit de Onedin Line, een prachtige televisieserie over de zeevaart, ontelbare uitvoeringen zijn. Het werd in 1985 in ieder geval gebruikt voor de Windjammer Radio Caroline Cruise promotiespot voor "the holiday of your life."
Next Uitvoerenden Onbekend - Onward Christian Soldiers. Op de zeezenders was er een variatie aan religieuze programma's te horen, die er deels voor zorgden dat de stations financieel draaiende bleven. Zo was er op Radio 390 dagelijks het item "The Bible Story" en had iedere dag het een andere ondertitel, zoals "Sunday Story Time." Een onbekende uitvoering van het nummer "Onward Christian Soldiers" werd als intro van het programmaonderdeel gebruikt.
Next Uitvoerenden Onbekend - Parade Of The Wooden Soldiers. Van de uitvoerenden van de versie van "Parade Of The Wooden Soldiers" dan wel "Parades Des Soldats De Bois", die op Radio Mi Amigo in 1974 werd gebruikt voor de jingle "Haike Debois rijdt met U mee, lijkt U dat geen goed idee?" is het voor ons onbekend welke naam eraan geplakt dient te worden. De spot werd ingesproken door Ad Petersen.
Next Uitvoerenden Onbekend - Ploem Ploem Jenka. Op Radio Veronica werd een instrumentale versie van 'Ploem Ploem Jenka' gebruikt ten bate van een commercial voor de frisdrank Sunkist.
Next Uitvoerenden Onbekend - Pomp And Circumstance March No. 1. In 1973 kaatsten tussen RNI en Radio Caroline een aantal humoristische "toad-spots" heen en weer, waarin Mike Ross op de hak werd genomen. De eerste werd vervaardigd en ingesproken door Andy Archer (Radio Caroline in 1973) over Edward Elgar's compositie "Pomp And Circumstance March No.1." Archer vertelde hier achteraf over: "Norman Barrington mixte mijn beste "Churchillian" met het nummer, waarmee de eerste uitwisseling van "Toadisms" tussen Caroline en RNI een aanvang nam." De tekst luidde als volgt: "1971 Saw the birth of The Toad. Three years have now passed and still The Toad continues to serve Britain in his own inimitable way. 1974 will be the year when the whole world recognizes the talent of The Toad. In royal circles, heads of state are discussing the possibility of bestowing the world's highest award to this extraordinary creature. I speak of course of the Imperial Order of the Knee-Deep. Britain and the whole world should be proud of The Toad. Britain and the whole world need The Toad. And may The Toad go on forever, knee-deeping wherever knee-deeping is needed." Zie ook: Peter Sellers - Balham Gateway To The South; Uitvoerenden Onbekend - Land Of Hope And Glory; Vera Lynn - Land Of Hope And Glory.
Next Uitvoerenden Onbekend – Radetzky Mars. De Radetzky March, Op. 228, is een mars gecomponeerd door Johann Strauss Sr. en opgedragen aan veldmaarschalk Joseph Radetzky von Radetz. Het werd voor het eerst uitgevoerd op 31 augustus 1848 in Wenen en werd al snel populair onder de regimentsoldaten. Er zijn vele opnames van gemaakt. Een van die vele uitvoeringen werd gebruikt voor de jingle: "Frans van der Beek, gouwe ouwe van de week" op Radio Veronica. Deze jingle werd gebruikt in het programma "Telesport" en niet om een oud muziekje aan te kondigen maar een voormalige sporter die voorheen zeer succesvol was.
Next Uitvoerenden Onbekend - Roll Out The Barrel. De deejays van Radio London deejays gebruikten een hele reeks songs voor de spots die de T-shirts van het station moesten promoten. Voorlopig vallen ze nog allemaal in de categorie "uitvoerenden onbekend." Het gaat om: "Toot Toot Tootsie," "Swanee," "Yes Sir That's My Baby, No Sir" en "Roll Out The Barrel." De spots werden geproduceerd door Chuck Blair, Tony Brandon, Kenny Everett, Ed Stewart en Tony Windsor.
Next Uitvoerenden Onbekend - Rule Brittannia. Tijdens het Kerstprogramma 1966 van Caroline South gebruikte Mike Ahern een onbekende uitvoering van het Britse volkslied als filler in zijn programma.
Next Uitvoerenden Onbekend - Sa Lange Scuton Kanga (As Long As The Ship Will Sail). Dit is de tune van Radio Syd, die men gebruikte vanaf de Cheeta I en II vanuit internationale wateren voor de Zweedse kust en tijdens de eerste uitzendperiode vanuit Gambia.
Next Uitvoerenden Onbekend - Schubert - Military March Opus 51 Nummer 1. Het komt niet zo vaak voor dat in onze lijst een klassieke tune verschijnt. De toch wel vlot gespeelde mars, in compositie van Schubert, werd echter voor twee verschillende programma's gebruikt en wel op Radio 390 wanneer het werd ingezet als begin- en eindtune voor het programma "Sunday Music." Maar het nummer werd op de werkdagen ook gebruikt als tune voor het programma "Intermezzo" op hetzelfde station.
Next Uitvoerenden Onbekend - Soundtrack "Un Jour De Fête". De succesfilm van Jacques Tati. Het thema uit de film werd gebruikt als herkenningstune van het programma "La Douce France," een programma uit de beginjaren zestig op Veronica.
Next Uitvoerenden Onbekend - Spyder Theme. In zijn laatste programma op Radio Caroline North in 1966 vertelde Graham Webb aan zijn luisteraars dat zijn tune de titel "Spyder Theme" droeg en speciaal voor hem was opgenomen in 1957. Hij zei er helaas niet bij door wie.
Next Uitvoerenden Onbekend - Summertime. Het begin van dit nummer werd gebruikt voor de naam-jingles in het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee, zoals ingesproken door Hans ten Hooge.
Next Uitvoerenden Onbekend - Swanee. De deejays van Radio London deejays gebruikten een hele reeks songs voor de spots die de T-shirts van het station moesten promoten. Voorlopig vallen ze nog allemaal in de categorie "uitvoerenden onbekend." Het gaat om: "Toot Toot Tootsie," "Swanee," "Yes Sir That's My Baby, No Sir" en "Roll Out The Barrel." De spots werden geproduceerd door Tony Windsor, Chuck Blair, Tony Brandon en Ed Stewart.
Next Uitvoerenden Onbekend - Symphonie In D-Moll (César Frank; 1886). Uit deze symphonie werd het Allegro op twee manieren gebruikt door de programmamakers van Radio Noordzee. Allereerst voor het allerlaatste geluid waarmee Noordzee op 31 augustus 1974 mee uit de ether verdween. Verder werd een deel van het allegro gebruikt voor de jingle tijdens de week van de Kamerdebatten: "Totdat minister van Doorn komt met zijn nota communicatiebeleid."
Next Uitvoerenden Onbekend - Symphonie Nr. 5 c-Moll Opus 67. Het welbekende begin van deze symfonie van Ludwig van Beethoven werd gebruikt voor een spot van Capital Radio's luisterclub "Vrienden Van Vrije Radio". Een stukje uit deze symfonie, ook in een onbekende uitvoering, werd door de VOP gebruikt voor het maken van de jingle "We are the Voice of Peace."
Next Uitvoerenden Onbekend - Symphonie Nr. 9 In D Minor, Op. 125, Choral - 2. Molto Vivace. Er zijn twee goede redenen om deze compositie van Beethoven in deze lijst zetten. Het begin van dit nummer werd allereerst gebruikt voor de jingle "We are the Voice of Peace" en ook werd, ten tweede, hetzelfde stukje ingezet voor het maken van een naamjingle ten bate van deejay Dominique Vautrain op Radio Caroline in 1979.
Next Uitvoerenden Onbekend - Take The "A" Train. Van dit nummer is een uitvoering bekend van Ken Woodman And His Piccadilly Brass, die in onze discografie is opgenomen. Daarmee is echter nog niet alles over dit nummer gezegd, want een onbekende uitvoering van deze klassieker werd op Radio Mercur gebruikt als tune voor het "Lyt of Dance."
Next Uitvoerenden Onbekend - The Liberty Bell March. John Philip Sousa componeerde deze mars in 1893 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Chicago. Daar viel toen namelijk de Amerikaanse Vrijheidsklok te bewonderen. Het nummer werd ruim driekwart eeuw later, te weten in april 1971, door David Rodgers op RNI als filler gebruikt. De vertolkers van deze specifieke uitvoering zijn helaas onbekend.
Next Uitvoerenden Onbekend - The London Suite - III. Movement - Knightsbridge (componist: Eric Coates). Dit werk werd gebruikt op Radio Nord door Sten Hedman als tune voor het programma "Nordmorgon Manne för dagen."
Next Uitvoerenden Onbekend - The Man From U.N.C.L.E. Een heftige uitvoering van de tune van de bekende televisieserie diende in augustus 1967 als tune van Glen Adams op Radio Caroline International from the MV Mi Amigo.
Next Uitvoerenden Onbekend - The Stars and Stripes Forever. De bekende mars van John Philip Sousa uit 1897 – in Nederland ook wel bekend als "de soesa" of "de souza" – werd in een onbekende uitvoering gebruikt door Jack Spector op Caroline North in zijn tapes-programma's (uit New York).
Next Uitvoerenden Onbekend - These Are The Most Beautiful Things. Op Radio City werd tijdens de "Auntie Mable Hours" creatief omgesprongen met het voorhanden songmateriaal. Zo werden uit de Sound of Music ondermeer twee nummers gepakt en wel instrumentale versies van onbekende uitvoerenden. Zo werd "These Are The Most Beautiful Things" gebruikt om de luisteraars van Radio City vooral toch een zeer voorspoedig 1967 toe te wensen, niet wetende dat men spoedig daarna voorgoed uit de ether zou vertrekken. Daarnaast werd ook "Do Re Mi," eveneens in een onbekende uitvoering, gebruikt om diverse programma's te promoten. Zie verder ook: Sandie Shaw - "There's Always Something There To Remind Me," Ken Woodman - "That's Nice," Herb Alpert - "Work Song," Uitvoerenden Onbekend - "Sunshine Superman," en Uitvoerenden Onbekend - "Do Re Mi."
Next Uitvoerenden Onbekend - This Is My Song. De oorspronkelijke instrumentale versie van deze compositie van Charlie Chaplin, die bekend is uit zijn laatste film A Countess from Hong Kong (1967) met in de hoofdrollen ondermeer Marlon Brando en Sophia Loren, werd gebruikt als tune voor de "Spar Muzikale Familie Service," een gesponsord programma uit 1969 op Radio Veronica dat werd gepresenteerd door Pim Jacobs.
Next Uitvoerenden Onbekend - Tico Tico. We hebben hier te maken met een van de ontelbare versies van de compositie van Zequina de Abreu uit 1917. Vanuit Brazilië werd het nummer wereldwijd verspreid en door tal van orkesten en solo-artiesten opgenomen. Een ons tot nu toe onbekende uitvoering werd op Radio Mi Amigo gebruikt door Wil van der Steen in de "Ome Joep en zijn Soep Show," uitgevoerd door de NV List en Bedrog. Het programma werd iedere zondagavond opgenomen in de studio van Ad Roland, destijds in Culemborg. Wil nam dan tevens alle andere programma's, die daar waren opgenomen door Frans van der Drift en Ad Petersen mee naar de tender in Scheveningen, vanwaar het op maandag richting de MV Mi Amigo ging. De single-collectie van Ad Roland is naar het Rock Art Museum gegaan en noch Ad Roland noch Wil van der Steen (Willem Steentjes) weten nog welke uitvoering destijds werd gebruikt.
Next Uitvoerenden Onbekend - Toot Toot Tootsie. De deejays van Radio London deejays gebruikten een hele reeks songs voor de spots die de T-shirts van het station moesten promoten. Voorlopig vallen ze nog allemaal in de categorie "uitvoerenden onbekend." Het gaat om: "Toot Toot Tootsie," "Swanee," "Yes Sir That's My Baby, No Sir" en "Roll Out The Barrel." De spots werden geproduceerd door Tony Windsor, Chuck Blair, Tony Brandon en Ed Stewart.
Next Uitvoerenden Onbekend - Triomfmars (G. Verdi). Op Radio 390 waren er veel zogenaamde in-huis-reclames voor producten waar de stationsnaam aan was gekoppeld. Zo werd in het voorjaar van 1967 met bepaalde regelmaat een spot gedraaid voor de speciale Radio 390 transistorradio. De Triomfmars van Verdi werd ingezet voor de promotiespot.
Next Uitvoerenden Onbekend - Typewriter Rock. Werd gebruikt op Radio 390 ter promotie van het toenmalige "Radio News", een onafhankelijk tijdschrift dat over de zeezenders berichtte. Ook op andere stations liepen soortgelijke commercials.
Next Uitvoerenden Onbekend - Up Up And Away. Norbert gebruikte een onbekende versie van dit nummer in 1974, zowel als tune en filler in de Mi Amigo Nederlandstalige Top 15.
Next Uitvoerenden Onbekend - Vader Jacob. Op de melodie van dit aloude volksliedje werd een jingle ingesproken voor Adje Bouman op Veronica.
Next Uitvoerenden Onbekend - Valencia. "Valencia, es la tierra de las flores, de la luz y del amor," zo luiden de beginregels van dit klassieke volksliedje. Een trompetversie van deze ode aan het Spaanse Valencia werd op Radio Mi Amigo gebruikt bij de productie van een reclamespot voor Jet Air, Suzie Waffles en Mi Amigo voor de promotie van een gezamenlijke reis naar Spanje in 1975. De tekst werd ingesproken door Nobert.
Next Uitvoerenden Onbekend - Viva Espagna. Een onbekende instrumentale uitvoering van dit nummer werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor een spot die werd ingesproken door Haike Dubois. Het was een promo voor The King's Bar in Playa de Aro, die eigendom was van de directeur van Radio Mi Amigo.
Next Uitvoerenden Onbekend - Vivaldi's Vioolconcert In A Minor RV 356 (Opus 3, No.6) III. Presto). Een semi-klassieke uitvoering van dit prachtige nummer werd gebruikt als tune voor de uitzendingen van "Viewpoint," beginnende met de tekst: "Good evening and welcome to the program of Viewpoint 819, the Voice of Evangelism in Europe."
Next Uitvoerenden Onbekend - Where Do I Begin. Een onbekende uitvoering van dit nummer uit de film Love Story werd door Hendrik van Nellesteijn op Radio 819 gebruikt voor zijn programma "Muziek met de sokken los."
Next Uitvoerenden Onbekend - Yes Sir That's My Baby, No Sir. De deejays van Radio London deejays gebruikten een hele reeks songs voor de spots die de T-shirts van het station moesten promoten. Voorlopig vallen ze nog allemaal in de categorie "uitvoerenden onbekend." Het gaat om: "Toot Toot Tootsie," "Swanee," "Yes Sir That's My Baby, No Sir" en "Roll Out The Barrel." De spots werden geproduceerd door Tony Windsor, Chuck Blair, Tony Brandon en Ed Stewart.
Next Uitvoerenden Onbekend - You Can't Do That. Een onbekende uitvoering van dit Beatles-nummer, en wel op een hammondorgel, was te horen in een promo op Radio Veronica voor de wedstrijden om de wereldbeker hardrijden op de schaats in Den Haag in 1973.
Next Uitvoerenden Onbekend - Yvette Theme. Moeilijk traceerbaar is de tune die in de jaren zestig van de vorige eeuw werd gebruikt als basis voor alle commercials die op Radio London te horen waren voor Yvette, een make-up-leverancier. Paul Kaye presenteerde geruime tijd het late-avondprogramma "Make Up to Midnight," waarbij hij als eindtune het thema van de Yvette-commercials gebruikte.
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes