Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5P

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Paco De Lucia - Proxyon
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Paco De Lucia tot en met Proxyon.

Next Paco De Lucia - Entre Dos Aguas. Een Spaanse flamengo-gitarist die in februari 2014 op 64-jarige leeftijd kwam te overlijden en eigenlijk Francesco Gustave Gomes heette. Onder meer nam hij in 1976 het mooie "Entre Dos Aguas" op dat in 1977 werd gebruikt voor het inspreken van een promotiespot ter gelegenheid van "de week der liefde," die van 23 tot 30 september dat jaar werd gehouden in Playa de Aro. Een spot die veel te snel werd ingesproken door Michelle en die werd uitgezonden op Radio Mi Amigo.
Next Paco Paco - Taka Taka. In maart 1974 werd het Atlantis-schip een middag bezet door de zogenaamde Taal Aktivisten (TAK), die op die manier hun idealen via de zender van Atlantis wilden uiten. Ze gebruikten zowaar een tune: "Taka Taka" van de Spaanse formatie Paco Paco.
Next Palais All Stars - Potato Chips. Dit nummer, gecomponeerd door Frank Rothman, komt voor op een LP met productiemuziek met als titel Come Dancing. Het werd uitgebracht door "De Wolfe Music," een firma die zich specialiseert in zogenaamde Library Music. Op Radio London werd dit nummer als tune gebruikt door Earl Richmond.
Next Pali Gesztros - Vole Traineau. Voor uitleg inzake deze tune dienen we ver terug te gaan in de tijd en wel naar het jaar 1962. Het was de tijd dat op Radio Veronica veel gesegmenteerde programma's werden uitgezonden met een zeer korte uitzendduur. "Van Amstel en Donau" was in die tijd een programma gevuld met zigeunermuziek, dat werd gepresenteerd door Fred van Amstel en iedere zondagmiddag was te beluisteren. Pali Gesztros was een Russische zigeunermuzikant die afwisselend werd bijgestaan door andere zigeunermuzikanten. In Nederland werd ooit van hem een LP uitgebracht met de titel Speel zigeuner, speel.
Next PAMS Productions - Series 33: "Fun Vibrations". In 1967 gaf productiemaatschappij PAMS Productions een deel van haar jingleserie uit, met het nummer 33. De plaat was geproduceerd in Dallas en stond vol met jingle-materiaal. De muziek had, zoals de firma zelf zei, een "Good Vibrations" sound en droeg een psychedelisch karakter. Actrice en gelegenheidszangeres Trella Hart fungeerde als soliste. De opnames belandden aan boord van de zendschepen van zowel Radio Northsea International als bij Radio Caroline. Tony Allan gebruikte de riedel op RNI, evenals Robbie Dale op Caroline en later de TROS. Ook Ton Schipper gebruikte de deun in de Persoonlijke Top 10 op Radio Mi Amigo. In de beginjaren zeventig werd de riedel ingezet ten bate van de nationale deejay-competitie.
Next Pantheon - Day Break. Een prachtig nummer uit 1973 van de Arnhemse formatie Pantheon dat werd geproduceerd door Tony Vos. Het nummer haalde nooit de hitlijsten, maar werd opgemerkt door Andy Archer, die het gebruikte voor een commercial voor pijptabak die heel kort in 1973 op Radio Caroline te horen was.
Next Pat Benatar - Sex As A Weapon. De deejays van Radio Monique maakten van dit nummer van Pat Benetar gebruik voor het maken van een jingle ter promotie van het station in 1985. Ferry Eden, die de jingle realiseerde, herinnerde zich ruim vijftien jaar later: "Sex As A Weapon" heb ik in Januari 1986 in de Monique-studio gefabriceerd met de tekst: "Snel — gaaf — eigentijds." Vanwege de titel, zo voegde hij daar aan toe, herinnerde hij zich de jingle nog goed.
Next Pat Boone - Remember You're Mine. Hij had vele hits in zowel Amerika als in Europa en was bekend om vertolker van nummers, die officieel in sommige staten door donkere artiesten tot een hitje waren gemaakt. In 1957 nam hij "Remember You're Mine" op. We hoorden het begin ("remember, remember") terug als een knip van het nummer en dus als gouwe ouwe jingle in een programma van Radio Veronica in juli 1974.
Next Pat Matheny Group - Off Ramp. Soms denk ik dat de keuze van een bepaald nummer als tune of filler totaal onterecht is. Dat heb ik ook met de muziek die door Caroline in de eind-jaren tachtig werd gebruikt voor een experiment op de 6210 kHz korte golf. Er werd ingeluisterd naar andere stations en verhaal gedaan van de resultaten welke korte golf-piraten men had gehoord, daarbij "Off Ramp" gebruikend. De gelijknamige elpee werd trouwens bekroond met een Grammy Award in 1983 voor de best Jazz-Fusion-plaat van het jaar 1982.
Next Pat Prilly – Un Soir À Munich / La Defilé Des Moustiques. Pat is een dochter van Jean Jacques Perry en samen met haar vader nam ze de elpee Moog Generation op in 1972. Beide nummers werden, verknipt, gebruikt door Peter van Dam op Radio Mi Amigo in zijn programma's "Kassa" en "Cash Casino".
Next Patricia Paay - Tell Me You're Never Gonna Leave Me. Eén van de vroege solo singles van Patricia. Stond een tijdje in de Tipparade in 1970 en 1971. Voor het Kerstprogramma op Radio Veronica zong ze op de outro van het nummer een eigen versie van de "jingle bell, jingle bell" song.
Next Patrick Juvet - Ou Sont Les Femmes. In 1977 was er een duidelijk tekort aan deejays voor Radio Caroline aan boord van de Mi Amigo. Besloten werd de avonduitzendingen van Radio Mi Amigo tijdelijk te verlengen. Ondermeer aan boord was Hugo Meulenhof die "Waar zijn de vrouwen" gebruikte als filler in zijn programma.
Next Paul Eakins - Marche Militaire, Opus 51, nr 1. Een orkestrale uitvoering onder leiding van Paul Eakins van deze compositie van Schubert. Het werd als eindtune van het zondagse programma van Paul Beresford op Radio 390 gebruikt als afsluiter van het programma.
Next Paul da Vinci - Your Baby Ain't Your Baby Anymore. Paul da Vinci, de leadzanger van The Rubettes, zong op de melodie van dit nummer in 1974 een jingle in voor Radio Noordzee: "Radio Northsea, this is Holland's number one."
Next Paul Jones - I've Been A Bad Bad Boy. Op Caroline North viel ooit een jingle te horen ter promotie van deejay Jerry King. Die jingle werd door Bob Stewart over de tonen van dit nummer ingesproken. En, op Britain Radio was er in 1967 een zogenaamde in-huis-reclame voor de Top Ten Spectacular LP die alleen via het station leverbaar was voor de waanzinnige prijs van 10 shilling plus 2 shilling voor porti en handelingskosten. In de promotiespot hoorde je deze muziek van Paul Jones.
Next Paul Mauriat. Zie: Le Grand Orchestre De Paul Mauriat.
Next Paul McCartney And The Frog Chorus - We All Stand Together (The Humming Version). Dit prachtige en tevens overbekende nummer van Paul McCartney werd door Gert van der Zee, die geen tijd had om te douchen omdat hij 's ochtends heel vroeg een programma diende te presenteren, gekozen tot eindtune. Zijn eerste programma "Opstaan met Monique" werd in augustus 1985 uitgezonden op Radio Monique. Het verhaal deed later de ronde dat zijn collegae op een bepaald moment de brandslang ter hand hebben genomen om Gert een verfrissende douche te geven.
Next Paul McCartney And Wings - Give Ireland Back To The Irish. Deze single, die tegenwoordig als bonustrack te vinden is op de CD-uitgave van het eerste Wings-album Wild Life uit 1971, werd vaak gedraaid op Radio Caroline waarbij het nummer werd opgedragen aan Ronan O'Rahilly.
Next Paul McCartney And Wings - Jet. In 1974 werd dit nummer op Radio Atlantis gebruikt voor een jingle: "Twelve miles from the coast of Europe ... this is Atlantis ... music in '74."
Next Paul McCartney And Wings - Singalong Junk (Apple). De instrumentale versie van dit nummer is afkomstig van de in 1970 verschenen elpee McCartney en was het debuut soloalbum van Paul McCartney, uitgebracht op 17 april 1970 door Apple Records. McCartney nam het in het geheim op, meestal met behulp van eenvoudige thuisopnameapparatuur in zijn huis in St John's Wood. Het mixen en sommige opnamen vonden plaats in professionele Londense studio's. Afgezien van incidentele bijdragen van zijn toenmalige vrouw Linda, voerde McCartney het hele album alleen uit door te overdubben op vier-sporen-tape. Het was Paul de Wit (Erik de Zwart) die op 9 december 1979 voorgoed afscheid nam van zijn collega's en de luisteraars van Radio Caroline, waarbij hij gebruik maakte van "Singalong Junk". Maar toen Mi Amigo in de tweede helft van de jaren zeventig veelvuldig in het nieuws kwam werd "Singalong Junk" door Marc Jacobs ingezet voor het maken van een lange protestspot die begon met: "Er wordt de laatste dagen weer veel geschreven over Radio Mi Amigo. Helaas niet in een al te gunstige zin. Mi Amigo is nog steeds een doorn in het oog van de Belgische en de Nederlandse regering. Deze regeringen proberen via justitiële manipulaties Mi Amigo de nek om te draaien ..." Ook werd dit nummer dagelijks door de nieuwslezers op Veronica gebruikt in de middag na het nieuws van zes uur, als men afscheid nam van de luisteraars. Het nummer werd ingeleid door een jingle die was gebaseerd op Bolland And Bolland's "Good Old Times" (zie aldaar). In de jaren negentig fungeerde het nummer bovendien op de Voice of Peace als tune voor het programma "Night Beat." Herman zette het nummer in 1978 op Radio Mi Amigo in tijdens het voorlezen van "de berichten van boord," waarbij ondermeer codeberichten voor de organisatie aan wal voorbijkwamen. Verder gebruikte Ruud Doets dit nummer als tune in een van zijn zeldzame nachtuitzendingen op Radio Veronica.
Next Paul Revere And The Raiders - Shake It Up. Dit nummer is de achterkant van de single "Kicks" en werd in Keefer's Uprising, het ochtendprogramma op Caroline South door Keith Hampshire in 1967 gebruikt als filler.
Next Paul Revere And The Raiders - The Great American Airplane Strike. Dit nummer werd in december 1966 gebruikt voor een promo "modern radio for modern people" op Radio Hauraki. Dit gebeurde in combinatie met fragmenten van Bobbie Graham, Petula Clark en Tom Jones.
Next Paul Revere And The Raiders - You Can't Sit Down. Dit nummer is afkomstig van de in 1966 uitgekomen LP Here They Come. Bladerend door deze discografielijst valt op te maken dat nummers van deze LP nogal populair waren op Radio Caroline voor productiegebruik. Eind 1966 werd "You Can't Sit Down" gebruikt voor de promotie van de "Caroline Saturday Night Out" spots.
Next Paul Weston And His Orchestra With Warren Covington (trombone) - The Shadow Of Your Smile. Andermaal een tune boven water van Radio 390 en wel die werd gebruikt voor het programma "Dinner at eight."
Next Peddlers - Gassin' (Columbia). Andermaal een door Tony Blackburn gebruikt nummer, terwijl het ook één van de tunes van Chuck Blair op Radio London was. Er was nog een derde Big-L-deejay die dit nummer gebruikte, namelijk Lorne King. Hij gebruikte het nummer tijdens zijn laatste periode op de Galaxy.
Next Peddlers - Girlie P.S. I Love You Girlie (Columbia). Werd door Radio Veronica gebruikt als tune voor de aankondiging van de elpee van de week. Werd tevens gebruikt voor een Veronica-filler. Werd op Veronica ook gebruikt voor de jingle "1-9-2, It's for you." Op Radio Mi Amigo International hanteerde de Australiër Graham Kaye een mooi instrumentale outtake uit dit nummer als tune.
Next Pedro Garcia (?) - Scheherazade. Dit nummer werd door Bill Hearne tijdelijk gebruikt op Radio London als tune. En wel toen hij voor een korte periode Mark Roman verving in "the Late night show."
Next Pedro Lavagna And His Mexican Brass - Happened In Mexico. Als iemand de naam van een vaak beluisterd radioprogramma uit het verleden hoort, komt daar ook vaak automatisch een tune in gedachten bij. Dat overkwam mij bijvoorbeeld met "Schijven voor Bedrijven," een programma van Radio Mi Amigo. Maar dat programma kende meer dan een tune. Eerder noemden we al de Chocalat's met "Viva Rio," maar hieraan kan "Happened In Mexico" worden toegevoegd. Het is afkomstig van de elpee Happy Mexican Trumpets.
Next Pee Wee Hunt - Muskat Ramble. Deze jazz-trombonist ging in 1943 naar Hollywood, niet om de filmindustrie in te gaan maar om te gaan werken als radio deejay. Geboren als Walter Gerhardt Hunt veranderde hij zijn naam in Pee Wee Hunt en nam tal van platen, al dan niet met andere bekenden, op. Muskat ramble werd als tune gekozen op Radio Mercur voor het programma "Teenagertimen," dat werd gepresenteerd in 1962 door Pedra Biker.
Next Peggy Lee - Fever. Op Radio Veronica werden in 1974 een aantal nummers gebruikt ter promotie van de dubbel-Veronica, 40 Million Sellers. Behalve dit nummer van Peggy Lee waren dat "Memories Are Made Of These" van Dean Martin en "Rum And Coca Cola" van de Andrew Sisters.
Next Peggy March - I Will Follow Him (RCA Victor). Werd gebruikt op Radio Mi Amigo voor de jingle: "Marc Jacobs, Marc Jacobs, Marc Jacobs, Mi Amigo Amigo." En ook nog voor de jingle "Top 100, top 100, top 100," bij de Tophonderd Allertijden.
Next Pepper And Salt - See The Girl Around Me (Pink Elephant 22.034). Het intro van dit nummer dat met een spinet begint, is gebruikt voor een Veronica-jingle, ingezongen door Melanie. Na dit intro zong zij met hese stem: "This is Radio Veronica, la, la, la, li.
Next Peppers - Blue Ballade. Een rustig instrumentaal synthesizer geluid. Het nummer "Blue Ballade" werd op 25 augustus 1974 door Mr. Galaxy, in de Frank van Leeuwenshow op Radio Atlantis gebruikt. Dit in het allerlaatste programma van de Vlaamstalige service van dit station.
Next Peppers - Pepperbox. Andy Anderson gebruikte ondermeer dit nummer van The Peppers als eindtune voor zijn programma op Radio Atlantis International. Hetzelfde nummer werd door Bert Bennet in het programma "Rondom Bert Bennet" op Radio Atlantis gebruikt als filler. In de zomer van 1973 werd "Pepperbox" ook door Hans Mondt gebruikt op het einde van zijn programma "Ook Goeiemorgen" op Radio Veronica. Hij stelde zelfs twee exemplaren in de studio te hebben voor het geval het opvullen van de tijd op naar het nieuws te lang bleek te zijn voor dit instrumentale nummer.
Next Peppers - Pinch Of Salt. Dit nummer werd in 1973 in Parijs opgenomen en uitgebracht op de elpee A Taste of Pepper, a Taste of Honey en wel op Sirocco Records. De formatie, die voornamelijk electro-pop speelde, had al eerder verrast met het nummer "Pepperbox". Het nummer "Pinch Of Salt" werd in september 1973 op Radio Atlantis als eindtune gebruikt door Fred van den Bosch in zijn middagprogramma, waarin hij het nog steeds over Atlantis 385 had, weken nadat het station op de 259 meter van start was gegaan.
Next Peppers - The Hot Caramel. Deze Amerikaanse band had instrumentale successen, vooral in Frankrijk en België. Hot Caramal, afkomstig uit 1974, werd gebruikt voor de productie van de jingle "Joop Verhoof's hittip" op Radio Mi Amigo.
Next Percy Faith And His Orchestra - 1, 2, 3. Het grote success van Len Barry werd in 1966 in een instrumentale versie opgenomen door het orkest van Percy Faith en die uitvoering staat op het album Themes for the Incrowd. Op Radio Scotland werd het nummer als filler gebruikt door Eddie White in zijn programma om ondermeer het verzoekplatenprogramma op "242" te kunnen promoten dat iedere vrijdagochtend eruit ging onder de noemer "Snowball Request."
Next Percy Faith And His Orchestra – Besame Mucho. Een compositie van Consuelito Velázques Torres, een Mexicaanse componiste en pianiste. Op 16-jarige leeftijd componeerde zij al het prachtige "Besame Mucho" ofwel "Kus Me Veel". Het werd voor het eerst in 1944 opgenomen door Andy Russell begeleid door Al Sock en zijn orkest. Honderden versies zijn er opgenomen en deze versie van Percy Faith werd door AJ Beirens in januari 1974 gebruikt ter afsluiting van zijn RNI World Service-programma met de woorden: "Now, from me, AJ, it's goodbye, see you next week, be good and be carefull, Au revoir and cheerio," waarna deze prachtige uitvoering van "Besame Mucho" volgde.
Next Percy Faith And His Orchestra - Christians Awake / Carol Of The Bells. We gaan naar middernacht, precies op eerste kerstdag 1966. Onder aanvoering van Mike Lennox zijn het de Radio London-deejays op dat moment aan boord van de MV Galaxy die "Christmas greetings" brachten. Aan het begin werd daarbij het nummer "Christians Awake" gebruikt, terwijl aan het einde het nummer "Carol Of The Bells" voorbij kwam. Beide nummers zijn afkomstig van de elpee Percy Faith Christmas.
Next Percy Faith And His Orchestra - Climb Every Mountain. Op de tonen van deze instrumentale versie van dit nummer nam Jerry King op 14 augustus 1967 voorgoed afscheid van zijn luisterpubliek op Radio Caroline North.
Next Percy Faith And His Orchestra - Crunchy Granola Suite (CBS). Het nummer werd geschreven en ook op de plaat gezet door Neil Diamond. In de uitvoering van Percy Faith was het de tune van het zondagmiddagprogramma op Radio Veronica "Fietsen rond de tafel." In 1974 werd het nummer op Veronica ook gebruikt voor de live sportuitzendingen van Leo de Later. In het zelfde jaar werd het de tune van de actie "Veronica moet aan land" en "Veronica aan het strand." In juni van 1974 maakte Radio Veronica onder die laatste titel namelijk een serie programma's langs de stranden van Nederland en ook daarvoor werd "Crunchy Granola Suite" als tune gebruikt. Op 7 juli 1974 liet het station elk uur op deze muziek de volgende tekst horen: "Elk uur van de dag, Veronica komt aan land." Die tekst was ingesproken door Lex Harding en wel in het kader van het gegeven dat op die dag de leden van de Eerste Kamer beslisten over de toekomst van het station en de andere zeezenders. Ook bij Radio Noordzee werd het nummer ontdekt en gebruikt voor de jingle: "Het huwelijk is als een zendschip, de ene dag is er storm de andere dag is er een vlakke zee, maar Buitengaats hoort in het water!" (tekst: Gerard Smit). In de zomer van 1974 gebruikte Tom Collins het nummer ook als tune in zijn programma "Ook Goeiemorgen." In het verlengde daarvan kan worden gemeld dat Peter Koelewijn in juli 1974 Vader Abraham, die op vakantie was, verving en dus op Veronica, dit nummer ook als tune gebruikte. In 1976 werd het gebruikt door de Vereniging van Vrije Radio voor een promotiespot op Radio Mi Amigo. Op Radio Noordzee werd dit nummer ingezet voor de jingle: "Omdat wij dat willen, twee uur live van zee, Buitengaats hoort bij het water." Het nummer diende verder als tune voor een hele reeks van Top-Veertigs. Zo gebruikte Frans van der Drift het nummer voor de openingsspot van de Top 40, die hij enkele weken presenteerde op Radio Mi Amigo. Verder gebruikte hij de welbekende Top 40 tune en achtergrondmuziekjes, zoals die door Veronica ook werden gebruikt. Tony Allan gebruikte het als promospot voor "The International Top 40" op The Voice of Peace. We zijn er nog niet: bij Radio Veronica werd het nummer namelijk nog voor twee jingles ingezet en wel voor "Het station waar muziek in zit" en voor "De Top 40, de eerste, de beste." En aan de lange lijst kan nog worden toegevoegd dat op Radio Caroline het in 1977 werd gebruikt voor een jingle ten bate van de All Time Album Top 100 en tegelijkertijd als filler in dit programma tijdens het geven van de regelmatige overzichten van dezelfde hitlijst. In de eindjaren tachtig werd het nummer ook nog eens als tune gebruikt door de Voice of Peace voor haar International Top 40. Verder gebruikte Peter van Dam het nummer als tune in de Britse Top 30, de lijst die wekelijks op Radio Mi Amigo in 1974 werd uitgezonden. Op de dubbel-elpee met tunes en jingles die later door Veronica werd uitgegeven, staat het nummer overigens abusievelijk omschreven als "Grunchy Granola Suite". Fout dus. "Grunchy" bestaat niet, "crunchy" wel en dat betekent "knapperig"; volledigheidshalve: granola is een soort müsli.
Next Percy Faith And His Orchestra - Day By Day. In de begin jaren zeventig waren er diverse uitvoeringen, zowel instrumentaal als vocaal, te beluisteren op de radio. Op RNI gebruikte Graham Gill deze versie op het einde van zijn late avond show om afscheid te nemen van zijn luisterpubliek.
Next Percy Faith And His Orchestra - El Bimbo. Andermaal een voorbeeld van een programma met een eigen naam, dat in de loop der jaren door verschillende mensen werd gepresenteerd en waarbij het niet bij één en dezelfde tune is gebleven. Het programma van Radio Mi Amigo, "Schijven voor bedrijven," had het nummer "El Bimbo" op een bepaald moment als tune, terwijl er met dit nummer ook een jingle voor dit programma werd gemaakt.
Next Percy Faith And His Orchestra - El Paso. Dit nummer is terug te vinden op een elpee die door CBS in 1974 werd uitgebracht en die als titel Country Bouquet meekreeg. Het nummer werd door Haike Debois op Radio Mi Amigo op 13 februari 1978 geïntroduceerd als filler voor een nieuw programma-item, genaamd: "Beauty Shop". Ze vertelde dat ze al vier jaar met het idee rondliep een dergelijk item in haar ochtendprogramma te doen, gevuld met tips voor de schoonheid van de vrouw. Ze meldde tevens dat ze officieel schoonheidsspecialiste van beroep was.
Next Percy Faith And His Orchestra - Enter The Dragon. Een track van het album Corazon die tevens op de achterkant van de single "Crunchy Granola Suite" stond. In 1973 opgenomen in Los Angeles. In 1978 werd dit nummer verkozen tot tune voor het programma "Tussen Wal en Schip" op Radio Delmare, dat werd gepresenteerd door Astrid de Jager.
Next Percy Faith And His Orchestra - Estrellitta. Deze compositie is van Manuel Ponce en was voor het eerst te beluisteren in 1957 op de elpee van het orkest van Percy Faith getiteld Viva Mexico, hoewel het ook in dat jaar verscheen onder de titel Viva Espagne. Om het helemaal een internationaal tintje te geven werd het voor de Deense kust en dus Radio Mercur gebruikt voor een gesponsord programma van "Aero Lloyd" ter promotie van reizen naar Mallorca. Presentatie was destijds in 1960 in handen van Han Vangkilde.
Next Percy Faith And His Orchestra - Get Me To The Church On Time. Reeds in het jaar 1956 werd dit nummer, uit de musical My Fair Lady, door Percy Faith en zijn orkest aan het vinyl toevertrouwd. Op eerste Kerstdag 1967 hoorden we Martin Kayne op Caroline North met een special programma "Music from the Stage," dat hij voor zijn vertrek van boord had opgenomen. Als tune gebruikte hij het nummer "Get Me To The Church On Time."
Next Percy Faith And His Orchestra - Go Go (CBS). Dit was de tune van "The Basildon Request Show" op Radio City.
Next Percy Faith And His Orchestra - La Balanga. Dit nummer staat ook in de lijst in de uitvoering van Bimbo Jet. In 1977 kwam een andere uitvoering, die van het orkest onder leiding van Percy Faith, regelmatig voorbij op Radio Mi Amigo in een door Haike Debois ingesproken promo voor de Mi Amigo Jeans. Het nummer is afkomstig van de elpee Summerplace '76. Zie ook: Bimbo Jet - "La Balanga".
Next Percy Faith And His Orchestra - Make Someone Happy. Op BBMS, Britain's Better Music Station, was er een programma op doordeweekse avonden, dat verplaatst werd naar de zaterdag- en zondagmiddagen, telkens tussen 2 en 3 uur. Het programma heette "Strictly Instrumental" en vanwege de programmawijziging maakte Mark West een lange spot met ondersteuning van "Make Someone Happy" in combinatie met "Somewhere My Love" van de Ray Connif Singers, "The Brothers Go To Mother's" van Henry Mancini and his Orchestra en "Warsaw Concerto" van Liberace.
Next Percy Faith And His Orchestra - Mexican Hat Dance. De RNI jingle "Té gék..." heeft een heel kort instrumentaal begin dat werd geleend van dit nummer.
Next Percy Faith And His Orchestra - Mongonucleosis. Ook de muziek van deze Canadese orkestleider was zeer populair voor de productie van spots op de zeezenders. Dit nummer werd, in juli 1977, aan boord van de Mi Amigo door Marc Jacobs gebruikt voor de productie van een spot over de mogelijkheid om te adverteren op het station.
Next Percy Faith And His Orchestra - Mucho Gusto. Werd door Leo van der Goot gebruikt op Radio Noordzee voor de jingle: "Het weekend begint op Radio Noordzee ..." In juni 1974 zette Gerard Smit het in voor het programma Buitengaats, ook op RNI. Op Radio Noordzee werd hetzelfde nummer ook door Ferry Maat werd gebruikt voor de jingle: "Hebben jouw ouders een luisterkaart? Dan is jouw vijf gulden een lidmaatschap waard." Ferry Eden gebruikte "Mucho Gusto" in 1978 om de volgende jingle in te spreken: "De 3-1-9 zaterdagmiddag-marathon met de Belgische Nationale Top 50 en Marc Jacobs."
Next Percy Faith And His Orchestra - Oscar Main (CBS). De "Main Title From The Movie Oscar" was de stationtune van Radio 355. Tony Windsor gebruikte het nummer ook als de close-down van dit station.
Next Percy Faith And His Orchestra - Sha Bumpin'. Dit nummer werd gebruikt als herkenningsmelodie voor het programma Stuurboord op Radio Mi Amigo vanaf de MV Mi Amigo.
Next Percy Faith And His Orchestra - So Long Farewell. Eén van de mooiste orkesten met het in 1959 opgenomen "So Long Farewell," afkomstig van de LP Sound of Music met composities van Rodgers en Hammerstein. Het werd gebruikt als eindtune van een programma op Radio 390 dat werd gepresenteerd door Jonathan Hall. Helaas is de naam van het programma niet bekend. Het ging vooraf aan "Serenade" maar er was een aantal programma's dat daar in verschillende periodes aan voorafging.
Next Percy Faith And His Orchestra - Summer Place '76. In 1959 nam Percy Faith met zijn orkest het nummer "Theme From A Summer Place" op, dat zeer succesvol werd. In totaal twee keer is het nummer in bewerkte versie opnieuw opgenomen. Die uit 1976 is meer in de toen populaire discoversie. Het werd door Stan Haag en Marc Jacobs gebruikt om tijdens de 1 april grap van Radio Mi Amigo in 1977 allerlei onzinnige brieven voor te lezen. Teksten die grotendeels van de hand van Stan waren. De 1-april-grap werd trouwens bedacht tijdens een borreluurtje in de Kings Bar in Playa de Aro.
Next Percy Faith And His Orchestra - The Syncopated Clock. Dit nummer werd gecomponeerd door Leroy Anderson en de meest bekende uitvoering van het nummer is wel die van Percy Faith and his Orchestra dat voor het eerst op Columbia Records werd uitgebracht in 1951 en wel op 78-toeren. Op Skanes Radio Mercur werd het gebruikt in 1959 voor de productie van een spot ten bate van "Framtidsplaner," dat Zweeds is voor "toekomstplannen."
Next Percy Faith And His Orchestra - The Wailing Of The Willow. Ook het orkest van Percy Faith werd vaak ingezet voor productiewerk. Voor een mooie lange jingle "de zomer van 1972" gebruikte Leo van der Goot dit nummer op RNI. Ook Ferry Maat gebruikte het nummer als een filler in de Noordzee Top 50 in juni 1973. In het kader van de "Hou 'em in de lucht actie" kwamen er veel programma's live vanaf het zendschip MEBO II, zo ook de toen vier uur durende Top 50. Terry Davis gebruikte het nummer als filler in het RNI programma "Cloud Nine" in 1972.
Next Percy Faith And His Orchestra - Theme For Young Lovers. De man met zijn mooie donkere stem die voor verschillende organisaties, die een zeezender runden, heeft gewerkt is Ed Moreno. Zo was hij te horen op Radio Invicta, Radio City, Britain Radio en RNI. Wat echter niet zo bekend is kan het presenteren van gesponsorde shows worden genoemd. Zo was er op 19 december 1965 een programma voor Serphina, een fabrikant in verlovings- en trouwringen, te beluisteren op Radio Veronica, alwaar door Moreno "Theme For Young Lovers" werd ingezet als tune.
Next Percy Faith And His Orchestra - Theme From Shaft. Dit nummer is afkomstig van de in 1972 uitgekomen elpee Joy. Het werd op Radio Delmare ingezet voor de jingle "Hier is Radio Delmare, het enige radiostation dat programma's uitzendt die U leuk vindt."
Next Percy Faith And His Orchestra - Tico Tico. Het uit 1945 stammende nummer "Tico Tico" van de Canadese orkestleider en arrangeur Percy Faith, werd in 1964 ingezet als opener van Radio Noordzee vanaf het REM eiland, nadat omroepster Sonja van Proosdij de luisteraars een warm welkom had gewenst op het nieuwe radiostation.
Next Percy Sledge - Warm And Tender Love (Atlantic). Valt niet weg te denken als je de combinatie Caroline en Johnnie Walker voor de geest haalt. Johnnie gebruikte dit in zijn avondprogramma "Johnnie Walker Fiasco" bij de "Lovers spot". In 1974, dus zeven jaar later dan Johnnie Walker op Radio Caroline, werd het nummer toegepast op Radio Atlantis, toen Ray Warner het wekelijks liet terugkeren bij het item "Sixty seconds of non-stop kissin'."
Next Peret - Boroquito. Dit nummer werd op Radio Veronica gebruikt voor een hitpromo in de Rob Outshow.
Next Perrey And Kingsley - The Moog (Vanguard). Het gaat hier om een duo van Franse computermuzikanten, Jean-Jacques Perrey en Gershon Kingsley, die in Canada een tweetal computerplaten opnamen: The In Sound from Way Out! en Kaleidoscopic Vibrations. Samen met Walter Carlos' Switched-On Bach, maakten deze albums de elektronische muziek geliefd binnen het terrein van de populaire muziek. De beide heren hadden ook veel aanhangers onder deejays, getuige de onderstaande opsomming van titels die veelvuldig op de zeezenders werden gebruikt. Jean Jacques Perrey maakte overigens zelfstandig onder meer ook nog de albums Good Moog en Moog Mig Mag Moog.
 • Baroque Howdown - filler bij Radio Noordzee in 1971
 • Brazilian Flower (Veronica als filler)
 • Electronic Can Can (Radio Atlantis International Service voor jingle)
 • Flight Of The Bumble Bee (Internationale service Radio Atlantis als filler)
 • Gossipo Perpetuo (Atlantis Internationale service als filler)
 • Gypsy In Rio. (Was te horen op Veronica te horen aan het eind van een spot die door Tom Collins werd ingesproken voor Volendam Hoog, een elpee die was uitgebracht ter ondersteuning van betreffende voetbalclub)
 • Hello Dolly (Radio Atlantis voor Carnaby spot; in 1979 ook gebruikt op Radio Caroline voor de prachtige Christmas Song van dat jaar door Stuart Russell)
 • Hey Hey (Van dit nummer bestaaan twee versies: een van Perrey and Kingsley en een van Gershon Kingsley alleen. In zijn show op Radio Mi Amigo gebruikte Rob Hudson de eerstgenoemde versie nummer tweemaal voor een autosticker-promo voor de Mi Amigo Fanclub: "... sent money and you get stickers." Op Veronica werd de versie van Kingsley gebruikt voor het programma Telesport met Barry Zand Scholten. In 1978 gebruikte Radio Mi Amigo de eerstgenoemde versie nogmaals voor de commercial "Adverteren op Mi Amigo, een uitstekend idee.")
 • Little Ship (Atlantis Internationale service als filler)
 • Main Street Electrical Band (RNI)
 • Mary France (Atlantis, Noordzee en Veronica met hemels zingende dames in deze filler; werd ook gebruikt voor de "Veronica Flight-In Show naar New York")
 • Mister James Bond (Veronica en Atlantis Internationale service als filler; en verder ook voor de jingles: "Een trein kan niet uitwijken ..." en "Sportvissen op de Noordzee.")
 • One Note Samba (Veronica en Atlantis Internationale service als filler)
 • Spooks In Space (Tom Collins gebruikte dit nummer bij Radio Veronica voor de veilig verkeerspot: "Auto starten met stroomverbruikers aan ...")
 • Strangers In The Night (Radio Atlantis)
 • The Elephant Never Forgets (Radio Atlantis International Service voor jingle)
 • The Menuet For The Robots (Atlantis Internationale service als filler)
 • The Mexican Cactus (Atlantis Internationale service als filler)
 • The Savers (Radio Atlantis International Service voor jingle; Bart van Leeuwen gebruikte het nummer als afsluiter van het eerste uur van "Ook Goeiemorgen" op Radio Veronica om vervolgens het tweede en derde uur te laten presenteren door college Hans Mondt, wat gebruikelijk was in 1974)
 • The Unidentified Flying Object (Radio Atlantis, maar ook op Radio Caroline, waar Rita Producties in februari 1973 verantwoordelijk was voor de werving van reclameboodschappen. Een promospot daarvoor werd ingesproken op de tonen van dit nummer)
 • Third Man Theme (Radio Atlantis)
 • Umbrellas Of Cherbourg (Werd in 1976 gebruikt, in combinatie met Marvin Gaye's "Let's Get It On" voor het maken van een LA-jingle op Radio Caroline.)
Next Perrey And Kingsley - Jungle Blues From Jupiter. Weer een nummer van de Moog-virtuozen Perrey en Kingsley. "Jungle Blues From Jupiter" werd op Radio Veronica ingezet om autobezitters duidelijk te maken vooral ook een veiligheidsgordel aan te schaffen voor een kind. "Fl. 43,50 kan de redding zijn van het leven van uw kind. Fl. 43,50 is de prijs van een autogordel." Een spot ingesproken door Tom Collins. Het was afkomstig van de elpee The Insound from Way Out!
Next Perrey And Kingsley - Winchester Cathedral. In het programma "Prijsbewust" van Tony Berk werd de instrumentale versie van het nummer van de New Vaudeville Band gebruikt als nadenk-muziekje als een deelnemer een prijs van een product diende te raden. Op Radio Atlantis werd deze instrumentale versie door Steve England en Andy Anderson ingezet als achtergrondmuziekje bij het voorlezen van de luisterpost in de zomer van 1974. De originele versie was uiteraard een grote hit voor de New Vaudeville Band in 1966.
Next Pete Seeger - I Ain't Scared Of Your Jail. Verliefd op de banjo, folk en protestsongs en eens lid van The Weavers. Pete Seeger en zijn "I Ain't Scared Of Your Jail," een nummer deels gesproken en deels gezongen. En juist dat laatste deel werd door Robbie Dale op 15 augustus 1967 ingezet om duidelijk te maken dat met luisterde naar "The sound of Caroline International, Caroline serving Europe, Caroline serving the British Isles, serving you," gevolgd door "I want my freedom."
Next Pete Seeger - We Shall Overcome. Werd door Johnny Walker gebruikt op Caroline International om de vrijheid in de ether nogmaals te benadrukken. Op Radio Caroline was in 1974 een hele lange spot te horen in een programma "A Gift of Peace and Love." In die spot passeerden zes nummers de revu, waarvan er vijf te plaatsen zijn: "Ball Of Confusion" van The Temptations, "Give Peace A Chance" van John Lennon and the Plastic Ono Band, "I Like To Teach The World To Sing In Harmony" van The New Seekers, een live-uitvoering van "We Shall Overcome" van Pete Seeger en tenslotte "Somebody To Love van Jefferson Airplane. Uit de prachtige documentaire over het leven van Abe Nathan die werd geproduceerd door Eytan Harris, blijkt tot slot dat dit de allerlaatste plaat was, die de Voice of Peace op 1 oktober 1993 via haar zenders uitstraalde nadat Abe Nathan afscheid had genomen. De plaat werd voor de gelegenheid zelfs twee keer achter elkaar gedraaid.
Next Peter And Gordon - Nobody I Know. Dit Lennon / McCartney-nummer werd gebruikt voor een jingle op Mi Amigo, gezongen door Marc Jacobs: "Dit is Ton Schipper op Mi Amigo."
Next Peter Fenton - Marble Breaks Iron Bends (Fontana). Pete Drummond's tune op Big L.
Next Peter Gabriel - Steam. Werd samen met een aantal andere songs gebruikt voor een lange stationpromo van Laser Hot Hits 576: "Returning to your radio sets – Laser is back, more powerfull than ever before." Zie ook: Amazulu - "Montego Bay"; Bangles - "Walk like an Egyptian"; Love Affair - "Everlasting Love"; en Status Quo - "In The Army Now".
Next Peter Gosling - Peace. Zie: Peter Hallett - "Peace."
Next Peter Hallett - Peace (Sonet SON 2012; Polydor 2050 396). Dit nummer dat in Duitsland brede bekendheid verwierf, werd geschreven door ene Peter, maar niet de verder onbekende Peter Hatlett die de zang voor zijn rekening nam. De componist en producer was Peter Gosling. Het nummer werd allereerst door RNI in 1970 gebruikt voor ondersteuning van acties voor charitatieve doelen als Unicef en Oxfam. Zo werd het in 1970 op deze zender door Axel gebruikt voor de promotie van "The International Campaign for the Rights of the Child". Later zouden ook andere zeezenders deze plaat regelmatig gaan draaien. Zo maakte Frank van der Mast ooit nog eens een spot voor Radio Mi Amigo met de tekst: "Vaar met ons mee op de muzikale golven van Radio Mi Amigo 212," waarbij dit nummer als muzikale backing diende. Een Caroline 3-1-9-promo werd in 1978 ondersteund met dit nummer, met daarnaast "Words Of Love" van The Beatles: "All through the night love, peace and good music." Het was tot slot ook niet te vermijden dat het voor een jingle werd gebruikt op The Voice of Peace. In de tweede helft van de jaren tachtig werd dit nummer aan boord van het Vredesschip zelfs iedere ochtend om zes uur als een soort van dagopener gedraaid.
Next Peter Hamilton Orchestra - Telstar. Van origine was dit natuurlijk een hit van de Tornados. Maar, ook Peter Hamilton nam dit nummer met zijn orkest op en zijn uitvoering verscheen onder meer in 1972 op de elpee Romance. Het begin van deze versie werd op Radio Noordzee in de laatste nacht gebruikt voorafgaand aan de tune voor het programma van de drie technici van de landstudio: Pieter Damave, John de Mol jr. en Leo Visser. Zie ook: Larry Page Orchestra - The Loneliest Time.
Next Peter Henn - Flip Flap. Dit nummer werd gebruikt als filler door de Vlaamse service van Atlantis. Op Radio Delmare werd het door Eddie Marel gebruikt als tune. Hier kan aan worden toegevoegd dat Bart van Leeuwen het in 1973 gebruikte als eindtune voor zijn onderdeel van "Ook Goeiemorgen" dat 's ochtends tussen zes en zeven werd uitgezonden op Radio Veronica.
Next Peter Jay And The Jaywalkers - Solitaire. Een instrumentale groep uit Engeland die werd geproduceerd door Joe Meek. In de begin jaren zestig van de vorige eeuw waren ze actief en hun roem was dat ze zowel met de Beatles als met de Rolling Stones op tournee zijn geweest, voordat ze in 1966 stopten met optreden. Hoewel Bob LeRoi slechts kortelings bij Radio City heeft gewerkt stelt hij drie verschillende tunes te hebben gehad, waarvan "Solitaire" er een van is.
Next Peter Koelewijn - Kom Van Dat Dak Af. Op de Eerste Kerstdag van 1971 was op Radio Veronica een muzikale kerstwens te horen van Peter Koelewijn. Hij gebruikte daarvoor een instrumentale brug van "Kom Van Dat Dak Af" met als tekst: "Jongens ik ben op den antenne. Langs deze weg wil ik gebruik maken, want Veronica blijft zolang als het gilt ..." Zie ook: Corry - Hoog Daar In De Hemel; George Baker Selection - Mama Oh Mama.
Next Peter Koelewijn En Zijn Rockets - Angeline (M'n Blonde Sexmachine). Op Veronica werd in 1973 op de melodie van dit hitsucces een commercial voor Blue Band ingezongen.
Next Peter Kreuder - Tokyo 64. Een aangenaam pianodeuntje dat al in 1963 door deze Peter Kreuder werd opgenomen want in december 1963 werd het al als filler gebruikt door Anushka op Radio Veronica in het programma "Muziek bij de lunch."
Next Peter Moesser's Music - Happy Time. Dit nummer werd door AJ Beirens op "RNI Goes DX" als filler gebruikt.
Next Peter Nero - Theme From A Summer's Place. Dit nummer werd gebruikt door Veronica ten bate van de documentaire "Veronica Sorry," die in augustus 1974 al op de radio werd gepromoot en vanaf de eerste week van september van dat jaar in de winkels leverbaar was, inclusief een overzicht van de laatste programma's van het station als zeezender.
Next Peter Nero - Yellow Rose Of Texas. Ook een verrassende vondst na vele decennia. Een gezongen jingle, ter promotie van de Jerry Leighton Early Show op Radio Caroline North, werd gemaakt op de tonen van deze uitvoering van "Yellow Rose Of Texas."
Next Peter Sellers - A Hard Days Night / Help! In 1965 verscheen deze single met een persiflage op twee bekende Beatles-nummer in een schitterende klassieke voordracht van Peter Sellers. Beide nummers werden ingezet ter ondersteuning van promo�s voor The Beatles Show op Radio Veronica.
Next Peter Sellers - Balham Gateway To The South. In 1973 kaatsten tussen RNI en Radio Caroline een aantal humoristische "toad-spots" heen en weer, waarin Mike – the Toad – Ross op de hak werd genomen. Voor een daarvan – vervaardigd en ingesproken door Robb Eden (RNI en Radio Caroline in 1973) – werd dit nummer van Peter Sellers gebruikt. De tekst ging als volgt: "We enter Toad-ham through the grasslands of Knee-deepersly Park and at once we are aware that here is a land of happy, contented toads who go about their daily tasks in true democratic spirit. Toads from all over the world come to this quaint little town to join in the annual Gloaters Festival. As many as two thousand toads have been known to gloat at each other for hours on end. And so, as the long night draws on, the gloating stops. It's finished for another year. Next year, one never knows how many people will come to Toad-ham the land of milk and honey." Daarna klonk Peter Sellers's stem: "Honey's off, dear." Zie ook: Uitvoerenden Onbekend - "Land Of Hope And Glory"; Uitvoerenden Onbekend - "Pomp & Circumstance March No. 1"; Vera Lynn - "Land Of Hope And Glory."
Next Peter Straker And The Hands Of Dr Teleny - The Spirit Is Willing. Een instrumentaal deel van dit nummer werd als rondloper gebruikt door Bert Bennet voor zijn programma "Welkom in de wereld der wakkeren" op Radio Mi Amigo.
Next Peter Thomas Sound Orchester - Raumpatrouille Orion. In zijn "Goud van Out"-show van 31 januari 1967 liet Rob Out twee tunes horen die hij in die periode gebruikte. De eerste was de tune van de fameuze Duitse televisieserie Raumschiff Orion die Out op Radio Veronica — samen met "Limbo Rock" van de Champs en "Blue Tango" van Sid Ramin and Orchestra — zelf gebruikte als de eerste tune van de Tipparade en de Top 40. Verder draaide hij van B. Bumble and the Stingers het nummer "Nut Rocker." Zie ook: B. Bumble and the Stingers - Nut Rocker; Champs - Limbo Rock; Sid Ramin - Blue Tango.
Next Petula Clark - I Couldn't Live Without Your Love. Dit nummer werd in december 1966 gebruikt voor een promo "modern radio for modern people" op Radio Hauraki. Dit gebeurde in combinatie met fragmenten van Bobbie Graham, Paul Revere and the Raider en Tom Jones.
Next Petula Clark - Sign Of The Times. Het nummer is afkomstig van de LP My Love, die in februari 1966 werd uitgebracht en was opgenomen door Petula Clark in de Pye Studios in Marble Arch (Londen). Daarbij werd ze ondersteund door Tony Hatch als producer terwijl hij samen met Jacky Trent voor de teksten zorgde. Ondersteunend was het nummer ook tijdens de documentaire 1111 Days at Sea op Radio Hauraki. Dit nummer werd ook gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Petula Clark - This Is My Song / The Show Is Over (Pye). Brian McKenzie gebruikte de B-kant als eindtune voor zijn programma op RNI, terwijl Klaas Vaak het begin gebruikte bij het einde van zijn programma voor het instarten van zijn eigen tune. Het leek origineel, maar het nummer blijkt in de jaren zestig ook al te zijn gebruikt en wel op Caroline North door Dave Lee Travis.
Next Phantoms - I'll Go Crazy. In een promotiespot voor de Delmare Fan Club werd de intro van dit nummer van de Eindhovense formatie The Phantoms gebruikt.
Next Phil Allen - Something. Een instrumentale versie van dit nummer van de Beatles, uitgevoerd door Phil Allen, werd in maart 1973 gebruikt door Andy Archer en Peter Zonneveld als eindtune voor de Caroline Club Requestshow.
Next Phil Collins - It Don't Matter To Me (Virgin). Het intro van dit nummer werd gebruikt op Radio Monique ter ondersteuning van de reclamecampagne "Happy sigaretten".
Next Phil Collins - You Can't Hurry Love. Bij het afluisteren van een programma van Holly Michaels op Laser 558 uit het jaar 1985 kwam ik een promospot tegen voor het programma "Sixties Sundays" met een tekst die ging als: "Going back to the original hits on Laser 558 on Sixties Sundays." In de intro van de spot hoorde ik Phil Collins en in de outro.
Next Phil Coulter - Runaway Bunion (Pye). Don Allen's tweede tune op Caroline.
Next Phil Coulter - The Londonderry Air. Een echte traditional die stamt uit 1851 en ook wel bekend staat onder de titel "Danny Boy". Don Allen gebruikte dit nummer in de uitvoering van componist, producer, arrangeur en orkestleider Phil Coulter als tune voor zijn Country and Western Jamboree.
Next Phil Spector Sound - Here Comes Santa Claus. Rond de Kerstdagen van 1979 viel op Radio Caroline een jingle te beluisteren met de tekst "commercial break," waarvoor dit nummer werd gebruikt.
Next Phil Woods And Chris Swansen Orchestra - Guess What. Dit nummer, uitgevoerd met een groot orkest en uitgebracht op het album Round Trip uit 1969, werd door het Driemaster-team gebruikt als filler op Radio Noordzee. Ook later was dit nummer nog te horen. Op Radio Delmare hadden ze op een bepaald moment op de zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur "The Sunday Special" met onder meer Kees Kaas Mulder en Ronald Bakker. Ieder uur werd geopend met dezelfde tune, gebaseerd op dit nummer van "hard bopper" Phil Woods.
Next Phil Woods And Chris Swansen Orchestra - How Can I Be Sure. Dit nummer is afkomstig van de elpee Roundtrip uit 1969. Velen zullen zeggen dat dit onjuist is omdat David Cassidy er pas in de jaren zeventig een gigantisch succes mee had. Wel de originele versie kwam al in 1967 uit in de uitvoering van de Young Rascals. De uitvoering van Phil Woods werd door Terry Davis op RNI gebruikt om lekker overheen te praten in zijn programma.
Next Philarmonics - For Elise. Het komt niet vaak voor dat er een verwijzing is naar een programma of programmamaker van The Voice of Peace. De bewerking van Beethoven's "Fü Elise" in het jasje van de Philarmonics uit Engeland werden geproduceerd door de uit België afkomstige Jean Kluger en "For Elise" werd door Carl Kingston in 1977 op de VOP als tune gebruikt. In Nederland werd de elpee The Masters in Philadelphia uitgebracht, waar het nummer ook op staat. Een andere elpee, Philadelphia Disco bevat ook deze compositie. Let wel: "Philarmonics" met slechts één "h," dit zowel op de elpee-hoes als het label. In de VS heeft het nummer een notering gehad in de Bilboard Hot One 100, namelijk 1 week op nummer 100!
Next Philharmonic Overture Orchestra - Boléro, M.81 (Maurice Ravel). Ravel's populaire klassieker viel te beluisteren in het allerlaatste uur van Radio Noordzee op 31 augustus 1974 en wel op het moment dat de Zwitserse directie afscheid nam via een toespraak, die vervolgens door Brian McKenzie in het Engels werd vertaald. Lang is er naar de gebruikte versie gezocht maar we denken met de vondst van de Philharmonic Overture Orchestra de juiste versie te hebben gevonden.
Next Philip Oakey And Giorgio Morodor – Together In Electric Dreams (instrumentale versie). Philip Oakey, singer, songwriter en mede-oprichter van de Human League nam in 1985 een elpee op samen met de Italiaan Giorgo Morodor waarop onder meer het nummer "Together In Electric Dreams" stond. Dit nummer werd door Maarten de Jong, ofwel Paul Lek, gebruikt als eindtune van zijn programma "Windkracht 4 tot 6" op Radio Monique in december 1985. Het betreffende album droeg overigens de toepasselijke titel Philips Oakey & Giorgio Moroder.
Next Philip Upchurch Combo - You Can Sit Down (Sue). Een instrumentale versie van het nummer van The Piltdown Men. Werd als tune gebruikt door Ben Healy op Radio Scotland. In 1965 werd het nummer gebruikt voor de productie van een promospot voor het Caroline T-shirt.
Next Philly Groove Orchestra - Love Freeze. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo in het seizoen 1974/'75 gebruikt als filler.
Next Philly Groove Orchestra - The Soul Train Of Love. Wat was de naam van de tune die Norbert (van Slambrouck) gebruikte voor zijn Norbert Show op Radio Mi Amigo? Die vraag bleef onder de jingle-verzamelaars lang onbeantwoord. We weten het nu: het was "The Soul Train Of Love" uitgevoerd door het Philly Groove Orchestra.
Next Pickel Nick Orchestra - Pim Pam Pom. De formatie van Peter Joosten uit het Limburgse Kessel – in zijn woonplaats gaat Joosten onder de bijnaam Pickel Nickel door het leven – scoorde een grote hit met dit instrumentale nummer dat door Radio Mi Amigo werd gebruikt als tune voor de "Joepie Top 50".
Next Pierre Arvay - Pantalone. De muziek van deze Franse componist staat vooral bekend in de categorie 'Library Music,' muziek die speciaal kan worden aangekocht voor gebruik in films, documentaires en reclamespots. Het nummer "Pantalone" werd in 1960 gecomponeerd en in 1965 op Radio Veronica gebruikt als tune voor het programma "Leut zonder beeldbuis," dat werd gepresenteerd door Harmen Siezen en Gerard de Vries. Zie ook: Spike Jones And His City Slickers - "I Went To Your Wedding."
Next Pierre Brachet Et Son Orchestra - Telegrammes. Dit Franse orkest nam in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw veel dansbare muziek op. Het was in 1962 dat het nummer "Telegrammes" aan het vinyl werd toevertrouwd. Dit nummer werd als tune gebruikt bij Radio Antwerpen. Van twaalf uur tot half een in de middag viel daar het programma te beluisteren dat werd geopend met: "De groeten van Uilenspiegel, Radio Antwerpen programma van gevraagde plaatjes."
Next Pierre Henry - Psyche Rock. Pierre Henry, een Fransman uit Parijs, wordt gezien als een pionier op het gebied van electronische muziek. In 1968 nam hij het nummer "Psyche Rock" op dat in 1974 werd gebruikt voor de jingle: "Luister elke dag naar het meest swingende geluid van midden, oost en west Europa. Radio Atlantis op de 312 meter middengolf ..."
Next Pierre-Alain Dahan - Auto Moto Rallye. Dit nummer is afkomstig van de in 1972 verschenen elpee Continental Pop Sound, een plaat vol met synthesizer-muziek gecomponeerd en gespeeld door Pierre-Alain Dahan. Hij overleed in 2013 op zeventig-jarige leeftijd en was componist en veelzijdig muzikant. Het nummer "Auto Moto Ralley" werd tweevoudig ingezet op Radio Veronica in de nacht van 22 september 1972. Het fungeerde als openingstune en ook telkens als filler op weg naar het nieuws in een speciaal nachtprogramma ter gelegenheid van de "derde nachtautorally", georganiseerd door de Veronica Rally Sport Stichting en Radio Veronica. Het zes uur durende programma werd gepresenteerd door Tom Collins.
Next Piet Noordijk - Misty. Van deze saxofonist is het mogelijk vele pagina's te vullen aan prestaties en alle orkesten waarmee hij wel niet heeft meegespeeld. Om een paar te noemen: Skymasters, Ramblers, Malando en Metropole Orkest. Maar hij maakte ook de nodige soloplaten. In 1975 verscheen het nummer "Misty" op single, terwijl het ook op een aantal verzamelelpees voorkomt. Het nummer werd door Stan Haag gebruikt op Radio Mi Amigo als hij zijn dagelijkse item "De horoscoop van Stan Haag" voorlas.
Next Piglets - Johnny Reggae. Dit nummer van producer en zanger Jonathan King, uitgebracht onder de naam Piglets met voor de vocals een studio-meidengroep, werd gebruikt door Tony Allan op RNI. Zie ook: Jonathan King. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat in januari 1974 technicus en presentator Bob Noakes in een lange jingle op basis van dit nummer werd toegezongen als de nieuwe "259"-er.
Next Piltdown Men - Piltdown Rides Again (Capitol). Werd door Klaas Vaak gebruikt in zijn middagprogramma op Veronica. En, Kenny Everett gebruikte het nummer als filler op Radio London
Next Pim Jacobs En Het Orkest Rogier Van Otterloo - How High The Moon. Tijdens eerste kerstdag 1976 waren er op Radio Mi Amigo prachtige programma's te beluisteren met ondermeer Stan Haag, Bart van Leeuwen, Marc Jacobs en Frank van der Mast. Zowel live vanaf boord als vanaf band opgenomen in Playa de Aro. Voorafgegaan door prachtig klokgeluid en fragmenten van John Lennon and the Plastic Ono Band en "Give Peace A Chance" en John Lennon met "Happy Xmas (War Is Over)" werd ieder uur als tune "How High The Moon" gebruikt, en wel in de uitvoering van Pim Jacobs en het orkest van Rogier van Otterloo. In 1977 kwam op Radio Mi Amigo het programma "Kassa Cash Casino" in een nieuw jasje terug op de radio en wel onder de noemer "Bellen met Michelle," waarbij luisteraars iedere zondagochtend konden bellen tussen 11 en 12 uur om mee te doen aan een raadspelletje. De prijs was 100 gulden en Marc Jacobs sprak de promotiespot in met gebruik van "How High The Moon." Het was op 16 oktober 1978 dat in het programma "Baken 16" op Radio Mi Amigo Marc Jacobs een achtergrondmuziekje erbij pakte. "How High The Moon" viel dus te beluisteren toen hij vertelde dat de volgende zondag het afscheidsprogramma van Ton Schipper, die in militaire dienst ging, zou worden uitgezonden. Verder meldde hij onder meer dat de verhalen rond Radio Hollandia onjuist waren, waarna hij eindigde met: "Wij blijven bij U en dat is een afspraak." Vier dagen later verdween het station, dat vanaf de MV Mi Amigo opereerde, voorgoed uit de ether.
Next Pink Floyd - Any Colour You Like. Voor de prachtige "DA-LA" spot op radio Caroline gebruikte Tony Allan een aaneenschakeling van korte fragmenten uit verschillende songs. Veel daarvan zijn in deze discografie te vinen. In het rijtje hoort ook Pink Floyd thuis met hun "Any Colour You Like" en ook het nummer "L.A." van Thomas Jefferson Kaye (zie aldaar) kan aan het rijtje worden toegevoegd.
Next Pink Floyd - Cirrus Minor. Het is een nummer afkomstig van de soundtrack van de film More uit 1969 en werd door Will Luikinga gebruikt voor een promotiespot voor het Veronica Popconcert 192, dat in juni 1971 zou worden gehouden op de Vesting te Naarden. Geplande entreekosten: 10 gulden per persoon; en het verwachte aantal bezoekers: 30.000. Uiteindelijk werd het concert afgelast naar aanleiding van de bomaanslag op de MEBO II.
Next Pink Floyd - Echos. Simon Barrett leende "Echos," afkomstig van de LP Live at Pompeii. Het nummer werd ingezet voor de jingle: "Open up your mind to Loving Awareness."
Next Pink Floyd - Have A Cigar. Dit nummer van de elpee Wish You Were Here was te horen op Radio Caroline in een programma van Stevie Gordon op 28 augustus 1978 in een jingle voor de Caroline Fun Bus. Zie ook: Beatles - Being For The Benefit Of Mr Kite; Doors - Hello I Love You.
Next Pink Floyd - Money. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club – "It's A Miracle," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Pink Floyd - One Of These Days. Dit nummer komt voor op de elpee Meddle, die in 1971 werd uitgebracht, en is een praktisch geheel instrumentaal nummer waarin slechts één zin wordt uitgesproken door drummer Nick Mason: "One of these days I'm going to cut you into little pieces." In 1974 werd het nummer gebruikt voor een reclamespot voor een nieuw radiotijdschrift dat niet alleen aandacht besteedde aan het nieuws over de BBC en de "Independant Local Radio" maar zeker ook aan Radio Caroline. Heel wat mensen hebben toen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een exemplaar te bestellen bij Script Magazine, Box 400, Kings Langley in Hertfordshire.
Next Pink Floyd - Time. Het nummer "Time" is een track van de in maart 1973 uitgekomen achtste studio-elpee van Pink Floyd, een roemrucht album met als titel Dark Side Of The Moon. Het werd in 1977 op Radio Caroline gebruikt voor een promotiespot om adverteerders warm te maken reclamezendtijd in te kopen: "Radio Caroline is the only album station in Europe and with an audience of five million listeners in the UK and the continent the most listened too commercial station ..." De lange instrumentale intro van het nummer werd door Charlie Wolfe gebruikt op Laser 558 tijdens de jaarwisseling van 1984 naar 1985.
Next Pipes And Drums Of The Kings Own Scottish Borderers Fanfare - Pibroch Of Donald Dhu. Altijd afgevraagd wat voor muziek werd gebruikt voor de jingle "We present, the Admiral Robbie Dale"? Juist, dat was dit nummer dat trouwens ook door Johnnie Walker werd gebruikt als filler op Radio Caroline International. Dit nummer werd overigens ook gebruikt voor het produceren van een naamjingle ten bate van Norman Barrington op Radio Seagull.
Next Pipes And Drums Of The Royal Scottish Dragoon Guards - Amazing Grace. Een instrumentaal nummer dat wereldwijd een hit was in 1972 en werd door Chiel Montagne op Veronica ingezet als filler richting het nieuws in hetzelfde jaar.
Next Plastic Ono Band - Give Peace A Chance (Apple). Dit door John Lennon geschreven nummer werd jarenlang door de Voice of Peace ingezet als stationstune.
Next Platters - Twilight Time. Tune van het gelijknamige programma op de Voice of Peace.
Next Pointer Sisters - Walk On. Een nummer afkomstig van de in 1974 uitgekomen elpee Live at the Opera House en gecomponeerd door T. Salisbury. De Pointer Sisters hebben in totaal liefst 16 studioalbums, 4 live albums en 51 singles tot medio 2018 uitgebracht. "Walk On" werd in 1974 direct opgepakt door Ad Petersen (Roland) om in zijn studio in de Betuwe de volgende tekst in te spreken op een luidruchtige toon: "Ladies and gentlemen, right now between three and four o'clock it's the right time for the one and only Soul Show on Radio Mi Amigo. This is your host for today," waarna Frans van der Drift het programma opende.
Next Pop Concerto Orchestra - Aphrodisiac. The B-side of "Only A Souvenir" (Delphine 64008 - F.1974). Dit nummer werd gebruikt op Atlantis als een "filler". En ook op het Vlaamse Radio Atlantis kwam dit deuntje van het Pop Concerto Orchestra als filler voorbij.
Next Pop Concerto Orchestra - Costa del Sol. Dit was de tune van Tony Houston op Radio Atlantis.
Next Pop Concerto Orchestra - Pop Concerto. Tune van Tony Houston op Radio Atlantis. Daarnaast gebruikte ook Pierre Deseyn dit nummer in het VVVR programme op Mi Amigo dit nummer als filler.
Next Popcorn Makers - Toad In The Hole. De A-kant van de betreffend single was "Popcorn" en dat was de synthesizer-hit van 1972. Het nummer op de achterkant, "Toad In The Hole," kwam voorbij in september van dat jaar op Radio Veronica, en wel op diverse momenten tijdens de verslaggeving van de "Veronica Rally Sport"-uitzendingen als promospot en als uurafsluiter.
Next Pop Telescoop - Pop Telescoop 02. Ook deze plaat was in de winkel te koop en werd op Mi Amigo gebruikt als commercial (zie: Goudhaantje).
Next Premiata Forneria Marconi - Celebration. Uit 1971 stamt het nummer "Celebration" van deze progressieve Italiaanse rockgroep. Het was Mike Haggler op Radio Caroline die het nummer gebruikte voor het inspreken van een promospot ten bate ban het Caroline LA Free Festival in Stonehenge, dat in juni 1974 werd gehouden.
Next Pretty Things - Midnight To Six Man. Wel het meest bekende nummer van de Pretty Things dat een grote hit was in 1966 en werd geschreven door Phil May en Dick Taylor. Het werd op Radio City gebruikt in een promospot ter voorbereiding van de jaarwisseling. De inzet was om de "Midnight to Six Special" van het station te promoten waarbij men een etmaal lang feestelijk het nieuwe jaar 1967 mee inluidde. Het nummer werd in de spot gebruikt in combinatie met het nummer "Countdown" van Lorenzo Smith (zie aldaar).
Next Pretty Things - Parachute. Eind 1972 gebruikte de International Service van RNI dit nummer om haar programma's tegen zes uur in de ochtend, en dus voor de start van de Nederlandse service, af te sluiten. In de maand augustus van 1973 werd het prachtige nummer als mix met de officiële tune van RNI werd gebruikt als herkenningsmelodie van het station.
Next Pride Of The 48 Band - Life On The Ocean Waves. In 1973 maakte Veronica-deejay Stan Haag een kort lied, genaamd "Veronica Moet Er Zijn," dat in de programma's van het station werd uitgezonden vanaf band. Het is dus nooit officieel uitgekomen. Hij zong het lied op basis van het nummer "Life On The Ocean Waves" van The Pride of the 48 Band.
Next Prince Buster - Al Capone. In combinatie met het nummer "Chump Change" van het orkest onder leiding van Quincy Jones werd de scheurende intro van het nummer "Al Capone" gebruikt door Ferry Maat op Radio Noordzee voor een spot. Het ging om een antislipcursus op het circuit van Zandvoort bij Rob Slotemaker. Leden van Radio Noordzee kregen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 10% korting.
Next Prince Buster - Dance Cleopatra, Dance. Werd door Veronica gebruikt voor een promo voor: "Het gedrukte exemplaar van de Veronica Top 40."
Next Private Lives - Living In A World. Dit nummer vond toepassing in een Loving-Awareness-spot.
Next Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale (Deram). Werd op Veronica gebruikt voor een actie-jingle.
Next Procol Harum - Boredom (Fly). Dit nummer is afkomstig van de elpee A Salty Dog uit 1969. Het werd gebruikt ten bate van Nieraktie / Eemeroord op Veronica. Op hetzelfde stastion werd het in mei 1970 in het programma "Help, er zit een olifant in de tram" zowel als begintune als eindtune gebruikt.
Next Procul Harum - Long Gone Greek. Dit redelijk ruige nummer van de Britse formatie Procul Harum werd in het jaar 1973 in de zomer gebruikt ter ondersteuning van een promotie op Radio Veronica om het nieuwe T-shirt van het radiostation aan de luisteraar te koop aan te bieden.
Next Procol Harum - In Held 'Twas In I. Van de elpee Shine on Brightly uit 1968 is dit nummer afkomstig en werd op Radio Veronica gebruikt in het programma "Help, er zit een olifant in de tram" als filler bij het onderdeel "mededelingen."
Next Procol Harum - The Devil Came From Kansas. Een nummer van de in 1969 uitgebrachte derde elpee van Procul Harum. Dit nummer werd door Henk van Dorp op Radio Veronica gebruikt voor de productie van de jingle "Help, er zit een olifant in de tram, elke vrijdagnacht van twaalf tot twee, een programma waar je mee doen mag wat U wilt."
Next Procol Harum - Wreck of the Hesperus. Dit prachtige nummer werd op Radio Veronica gebruikt als filler.
Next Propaganda - P Machinery. "P Machinery" was een bijna-toptien-hit in Nederland in 1985 van de Duitse new-wave-formatie Propaganda. Het was de derde single van hun eerste elpee Secret Wish dat werd uitgebracht op ZTT Records. Op Radio Monique gebruikte men delen uit dit nummer om een vlammende promotiespot te maken voor de toen nieuwe Monique Discoshow, die het daglicht zag in december van 1985.
Next Proxyon - Space Travellers. Deze tune brengt ons naar het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw toen Radio 819 een nieuwe discoshow introduceerde onder de naam "Joy Ride," een programma gepresenteerd door onder meer Rene Bovee. De Nederlandse groep Proxyon nam het op in 1989 op de LP Beatbox.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes