Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5R

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
R. Dean Taylor - Rijk de Gooyer
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van R. Dean Taylor tot en met Rijk de Gooyer.

Next R. Dean Taylor - Gotta See Jane. Een van de weinige blanke artiesten op het Tamla Motown Label die zeer succesrijk werd. De eerste acht seconden van dit nummer, waar je een met veel vaart remmende auto hoort, werd door Mike Ross gebruikt voor een jingle voor de Terry Davis show op RNI, een spot die trouwens werd ingesproken door Leo van der Goot.
Next Raffaella Carrà - A Far L'Amore Comincia Tu. In een programma van Hugo Meulenhof op Radio Mi Amigo in 1977 was een commercial te horen voor de Mi Amigo Kust Actie 77. Daarbij werd dit nummer gebruikt als muzikale ondersteuning.
Next Ragtimers - The Sting. Een nummer dat in 1902 werd gecomponeerd door Scott Joplin en op bladmuziek verscheen. Het werd door The Ragtimers in 1974 bewerkt en werd trouwens ook het thema van de film The Sting, maar dan in de uitvoering van Marvin Hamlisch. Steve England gebruikte het nummer in de uitvoering van de Ragtimers als filler om een overzicht in de "Radio Atlantis Hotline of Hits" voor te lezen; gek genoeg kwam het nummer die week zelf binnen op nummer 31.
Next Rah Band - The Crunch. Een Britse driemansformatie rond Richard Anthony Heuson (RAH), die bekend werd met dit instrumentale nummer uit 1977. Het nummer klonk Ferry Eden waarschijnlijk wel lekker in de oren, want hij gebruikte het in 1978 voor een promospot voor de Mi Amigo Top 50, die wekelijks in diverse bladen werd afgedrukt, waaronder in Joepie, het grootste popblad van de Benelux destijds.
Next Ralph Bendix - Baby Sittin' Boogie. In het seizoen 1979/1980 was op Radio Caroline Peter de Vries te horen met zijn programma "Eet Smakelijk". Bij de start van het uur waren vreemd gemaakte jingles te horen op basis van Harry Belafonte’s "Dear Lisa" en "Oh Sole Mio" van Robertino (zie aldaar). Ook gebruikte hij het baby-gehuil uit "Baby Sittin' Boogie" van Ralph Bendix te pas en te onpas. Zie ook: Johnny and the Huricanes - Reveille Rock.
Next Ramrods - Riders In The Sky (London). "Riders In The Sky" was de tune van het Radio City programma "Last Round Up".
Next Ramsey Lewis – Mother Nature's Son. Een prachtige uitvoering van deze Lennon en McCartney-compositie, afkomstig van de gelijknamige elpee uit 1969. Een elpee gevuld met allemaal composities van de Beatles. Ramsey Lewis werd orkestraal begeleid door een orkest onder leiding van de arrangeur Charles Stepney, die veel voor de Chess- en Cadet-platenmaatschappijen heeft gewerkt. Deze uitvoering van "Mother Nature's Song" werd in 1970 op RNI gebruikt voor de jingle "Every morning, Monday till Friday, from nine till twelve Andy Archer presents Archer's Housewifery."
Next Ramsey Lewis (And His Electric Band) - Love Song. De toevoeging "And His Electric Band" stond op het hoesje van de single om aan te geven dat Lewis had opgenomen onder medewerking van de formatie Earth, Wind and Fire. De jingle-makers van de zeezenders hadden het nummer waarschijnlijk echter van de elpee Sun Godess (zie ook hieronder), die in 1974 op het Columbia-label uitkwam. Die elpee stond waarschijnlijk standaard in de productiestudio van Radio Mi Amigo. Eerder was er al voor het maken van jingles gebruik van gemaakt. Voor de "Flashback Top 100" van 1975 was door Bert Bennet met het nummer "Love Song" een jingle geproduceerd.
Next Ramsey Lewis (Featuring Earth Wind And Fire) - Sun Goddess. Ramsey Lewis komt al vele malen voor in de zeezenderdiscografie, vaak met zijn instrumentale successen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. "Sun Goddess" is echter afkomstig van de gelijknamige elpee uit 1974, waarbij hij deels werd ondersteund door Earth Wind and Fire. Het nummer werd op Radio Mi Amigo in 1975 op 19 mei gebruikt als tune in de "Flashback Top 100."
Next Ramsey Lewis Trio - A Hard Day's Night. Een instrumentale versie van een van de successen van de Beatles werd in een soulachtig jasje gestoken in 1966 door het trio van Ramsey Lewis. Het kwam destijds uit op het Cadet-label en werd door Tony Blackburn in 1967 gebruikt op Radio London bij de presentatie van de "Fabulous Forty." Als hij een overzicht van andermaal tien platen aan de luisteraars gaf was dit nummer op de achtergrond te horen. In juni 1974 gebruikte Tom Collins op Veronica het nummer enige tijd aan het einde van zijn programma.
Next Ramsey Lewis Trio - Ain't That Peculiar. De man die met zijn trio de mooiste, voornamelijk instrumentale, hits bracht, komt een paar keer voor in deze discografie. Het nummer "Ain't That Peculiar" werd gebruikt op Caroline North in 1967 door Dave Lee Travis als filler. In de tijd dat de drive-in show van Radio Veronica nog niet officieel bestond werden er - met enige regelmaat - dansfeesten georganiseerd onder de noemer "Dansshow 192." Dit gebeurde onder meer in de maand november 1966. Deze feesten werden gepromoot op de 192 meter met spotjes, die werden ingesproken door Jan van Veen, waarbij hij deze muziek van Ramsey Lewis gebruikte. Op zijn beurt gebruikte Jan van Veen het in 1966 als filler naar het nieuws in het programma "Muziek bij de lunch" op Radio Veronica. Het werd ook op Radio Scotland gebruikt voor een jingle: "This is radio 242." Het nummer werd ook door Dennis Straney op Radio 270 gebruikt in september 1966 als filler op weg naar het Radio 270 World News. Het nummer is overigens terug te vinden op de elpee Wade in the Water, die een maand eerder, in augustus 1966, op het Chess-label werd uitgebracht.
Next Ramsey Lewis Trio - Hi Heel Sneakers. Dit nummer uit 1966 werd een jaar later, in juli 1967, als filler, op weg naar het nieuws, gebruikt door Mike Lennox op Radio London.
Next Ramsey Lewis Trio - Li'l Liza Jane. Een van de vele instrumentale nummers, die Ramsey Lewis met zijn trio aan het vinyl heeft toevertrouwd en dat nooit op de verzamelaars van het Trio voorkomt. Het werd in 1973 en 1974 op Radio Veronica gebruikt als eindtune voor het programma van Frans van der Beek.
Next Ramsey Lewis Trio - Money In The Pocket. Dit nummer stond in 1966 op de achterkant van de single "Uptight," maar was niet de originele uitvoering. Die kwam eerder dat jaar uit en wel in de versie van Joe Zowinul, die het nummer ook componeerde. Maar, Jan van Veen van Radio Veronica liet zich verleiden door de uitvoering van Ramsey Lewis om daarop een promotiespot in te spreken voor de "Dansshow 192," een productie van Dick Debois. De "Dansshow" was de voorganger van de Veronica-drive-in-show.
Next Ramsey Lewis Trio - The Incrowd. Dit nummer werd op Radio 227 gebruikt voor een promo voor het blad Humo, met ondermeer artikelen over het station zelf.
Next Ramsey Lewis Trio - Theme from Dr. Zhivago. Dit nummer was tweemaal te horen in het laatste "Fireside"-programma op Radio Scotland, dat eigenaar Tommy Shields op zondag 13 augustus 1967 presenteerde. Hij opende en eindigde dat programma namelijk met dezelfde tune en gebruikte daarvoor dit nummer.
Next Ramsey Lewis Trio - Travel On. Dit nummer kwam eerst uit in 1964 en wel op de elpee getiteld Bach to the Blues. In Nederland werd vervolgens een jaar later het nummer "Travel On" gekoppeld als b-kantje aan de hitsingle "The 'In' Crowd". Bij Radio Veronica was Herman Stok van de VARA in maart 1971 te gast in het programma van Lex Harding en het twee uur durende programma werd afgesloten met "Travel On" als eindtune. Het nummer was trouwens een compositie van Eldee Young en verscheen op het Chess International-label.
Next Ramsey Lewis Trio - Wade In The Water (Chess). "Neddy" Noel Miller gebruikte "Wade In The Water" als tune op Radio 270 in 1966. De track werd, ook in 1966, op Radio Veronica als tune gebruikt in het programma "Vrijdagmiddag Matinee," dat in duopresentatie werd verzorgd door Chiel Montagne en Rob Out. Weer in 1966 werd Rob Out presentator van "Dinsdagmiddag Special" en keerde het nummer terug als tune op Veronica. Dezelfde song werd daarnaast door Tony Allan gebruikt op RNI voor de jingle: "Dames en heren ik vraag Uw speciale aandacht ... hou maat met Ferry Maat, oops, on Radio Northsea International." In zijn eerste weken op RNI gebruikte ook Ferry Maat het nummer als zijn tune. Tevens kan worden vermeld dat het werd gebruikt voor de promotiespot op Radio 270 voor de "Farewel Dance Party," die in augustus 1967, onder leiding van Rusty Allen, werd gehouden. In de jaren zestig werd het nummer bovendien door Emperor Rosko gebruikt als filler in zijn programma's op Caroline South. En, Bert Bennet gebruikte dit nummer als tune in zijn programma "Rond Bert Bennet" dat in 1973 op Radio Atlantis werd uitgezonden. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat "Wade In The Water" ook werd gebruikt voor een "inhuis-promo" op Radio Mi Amigo in 1978 en wel voor de mobiele Mi Amigo Studio die kon worden geboekt voor bijvoorbeeld openingen van beurzen, winkels en bedrijven via Patrick Valain in België en Nico van der Stee in Nederland.
Next Randy And The Rockets - Rockin' Robin. Deze swamp-pop van de Cajun-rockers uit Louisiana, die onder meer te vinden is op de cd A Blast from the Past, werd in 1974 door Mike Mourkens als tune gebruikt op Radio Mi Amigo.
Next Randy Crawford - You Might Need Somebody. Dit nummer is in deze lijst terechtgekomen nadat Johnny Lewis het verhaal naar buiten bracht dat het het favoriete nummer was van Caroline directeur Ronan O'Rahilly en deze telkens opgaf om te draaien, als hij weer eens met een tender meekwam naar het zendschip in de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Next Raspberries – Don't Want To Say Goodbye. Dit prachtige nummer is afkomstig uit 1972 van de eerste elpee van de Raspberries die als titel de naam van de groep, onder leiding van Eric Carmen, meekreeg. Uitgebracht op het Capitol-label is de elpee voor velen nog een souvenir. In de nacht van 31 augustus 1974, nadat Brian McKenzie voor het laatst de Engelstalige service had afgesloten, startte enkele minuten later de allerlaatste dag in de geschiedenis van de Nederlandstalige Service van RNI. Het was Leo van der Goot die het programma opende met deze toepasselijke song van de Raspberries.
Next Ray Anthony And His Orchestra - Dragnet. Thema van de politieserie Dragnet dat in 1953 door Ray Anthony en zijn orkest op de plaat werd gezet. Het werd gecomponeerd door Walter Schumann en vijf jaar later gebruikt op Radio Mercur als tune voor een science-fiction-verhaal dat in delen werd voorgelezen, met de nodige sfeergeluiden, door Axel Stroby.
Next Ray Anthony And His Orchestra - I'll See You In My Dreams. Dit nummer werd door Roger Gomez als tune gebruikt voor de "Kingsize Breakfast Show" op KING radio.
Next Ray Anthony And His Orchestra - Slaughter On Tenth Avenue. Voor de bron van een jingle dienen we dit keer terug te gaan naar het 78-toeren-tijdperk toen dit nummer voor het eerst in 1952 op het Capitol-label werd uitgebracht. Het nummer "Slaughter On Tenth Avenue," gecomponeerd door Richard Rodgers, werd gebruikt in 1966 voor de jingle: "Tonight from the North Sea it's Robbie Dales Diary."
Next Ray Baretto - Señor 007. Geboren in Puerto Rico werd Ray Baretto, mede dankzij Robbie Dale, in Nederland pas bekend met het nummer "Soul Drummer" maar daarvoor maakte hij al acht jaren lang diverse LP's waaronder in 1965 Señor 007. Het was in 1967 dat Mark Roman het titelnummer "007" van dit album gebruikte voor de reclamespots op Radio London voor "The book of knowledge," waarbij hij de jeugd aanzette zich te abonneren op deze losbladige encyclopedie.
Next Ray Bryant – Little Suzie. Een ontdekking van Kees Brinkerink was een nummer waarvan hij altijd dacht dat het afkomstig was van het Ramsey Lewis Trio. Vele platen heeft hij beluisterd tot hij plotseling "Little Suzie" van Ray Bryant hoorde. Ray Bryant speel dezelf de piano en hij werd bijgestaan door Tommy Bryant op bas en Sonny Brown op drums. Het nummer werd in 1964 in New York opgenomen. En het is in het prille begin van de Veronica Drive In Show gebruikt voor het maken van promo's.
Next Ray Brown Orchestra - Polo Pony. "Polo Pony" is het openingsnummer van de elpee Music from the Adventurers van het Ray Brown Orchestra. Het is een compositie van de hand van Antonio Carlos Jobin en het werd geproduceerd door Quincy Jones. Bij Radio Noordzee in het programma "Buitengaats" werd het nummer gebruikt door Gerard Smit voor een verkeersveiligheidsspot met een nogal harde tekst om mensen duidelijk te maken een taxi te nemen bij een glaasje op. Hetzelfde nummer werd door Mike Ross gebruikt als tune voor de "Album Show." Ook hanteerde Ross het als filler bij het voorlezen van weerbericht.
Next Ray Charles - Hallelujah I Love You So. Werd op Radio Mercur, dat voor de Deense kust actief was, gebruikt als een showopener.
Next Ray Charles - Let's Go. Dit nummer komt voor op de elpee Genius + Soul = Jazz uit 1961 op het Impulse-label, geproduceerd door Creed Taylor. Het was voor Ray Charles een eenmalig uitstapje naar een puur jazz-label. "Let's Go" werd door Mark Hammilton en John Stewart gebruikt als begintune voor hun programma "The Hammerstew Show" op KING radio, waarbij het niet duidelijk is of het ooit is uitgezonden. En, Op Radio Caroline South hoorden we onder meer Gary Kemp en hij ging duidelijk voor dit nummer.
Next Ray Charles - One Mint Julep. Zowel Mark Hammerton als John Stewart, zoals ze op Radio KING door het leven gingen, hebben een kleurrijke loopbaan op diverse zeezenders gehad. Gezamenlijk maakten ze "The Hammerstew" show op KING waarbij ze zichzelf en gezamenlijk aan het uittesten waren of ze goed genoeg waren om radio te maken. Volgens Mark zijn de programma's wel uitgezonden en John stelt dat ze nooit de ether hebben gehaald. Ze staan wel in de lange lijst met programmanamen van de zeezenders, dus ik geef een licht voordeel aan Mark's mening. In ieder geval werd het nummer "One Mint Julep" van Ray Charles gebruikt als eindtune van het programma.
Next Ray Columbus And The Invaders - The Cruel Sea. We gaan naar Nieuw Zeeland waar tussen 1964 en 1966 the formatie van Ray Columbus and the Invaders redelijk succesvol was. Op de achterkant van de single "She's A Mod" stond destijds "The Crual Sea" en dat nummer, hoe is het mogelijk, werd als filler gebruikt door John Dicks op Radio Hauraki.
Next Ray Conniff - On The Street Where You Live. In maart 1964 en de vroege dagen van Radio Caroline gebruikte Carl Conway dit nummer als programmatune. Eveneens op Radio Caroline hanteerde Andy Archer dit nummer in 1973 als filler. Het nummer is afkomstig van de elpee The Ray Conniff Hi-Fi Companion uit 1958. Twintig jaar later werd het nummer "On The Street Where You Live" door Johan Visser op Radio Mi Amigo als tune gebruikt voor het programma "Koffie met Scheepsbeschuit".
Next Ray Conniff - Smoke Gets In Your Eyes. Tony Allen gebruikte de uitvoering van het nummer "Smoke Gets In Your Eyes" door de Ray Conniff Singers in 1971 voor de productie van een spot voor de rubriek: "Tea Time Tune" in de Steve Merikke show.
Next Ray Conniff - Somewhere My Love. Op BBMS, Britain's Better Music Station, was er een programma op doordeweekse avonden, dat verplaatst werd naar de zaterdag- en zondagmiddagen, telkens tussen 2 en 3 uur. Het programma heette: "Strictly Instrumental" en vanwege de programmawijziging maakte Mark West een lange spot met ondersteuning van "Somewhere My Love" in combinatie met "Brothers Go To Mother's" van het orkest van Henry Mancini, "Warsaw Concerto" van Liberace en "Make Someone Happy" van Percy Faith and his Orchestra.
Next Ray Conniff And Billy Butterfield - Beyond The Blue Horizon. Dit nummer is afkomstig van de elpee Conniff Meets Butterfield uit 1959 en kwam op de draaitafel terecht in de studio van De La Mar, het reclamebureau dat voor Radio Veronica in de beginjaren vele gesponsorde programma's produceerde in Amsterdam. Onder meer leverde men het programma van Delial, een product van Bayer, waarbij presentator Rijk de Gooyer met oubollige grappen het programma afsloot, onder gebruik dus van "Beyond The Blue Horizon."
Next Ray Conniff And Billy Butterfield - Oh, What A Beautiful Mornin'. Deze song vormde de basis van de tune van het programa "Morning Melody" op Radio 390 uit 1967.
Next Ray Conniff And Billy Butterfield - Put Your Arms Around Me Honey. Wat is het orkest en koor van Ray Conniff veelvuldig gebruikt als tune of filler. Tezamen met Billy Butterfield werd in 1963 de elpee Just Kiddin Around waarop ondermeer het nummer "Put Your Arms Around Me Honey" staat. Het werd vijf jaren later door Eddie Becker op Radio Veronica gebruikt als filler in het programma "Ook Goeiemorgen" en wel op naar het hele uur.
Next Ray Conniff And Billy Butterfield - South Of The Border. Dit nummer, afkomstig van de in 1959 verschenen LP Conniff meets Butterfield, werd in het midden van de jaren zestig op Radio 390 gebruikt als tune voor het gelijknamige programma.
Next Ray Conniff And Orchestra - For All We Know We May Never Meet Again. Dit nummer is op een wel heel aparte manier verbonden met Radio Caroline. Op de legendarische datum van 30 september 1972, de dag dat de BBC het vijfjarig bestaan van Radio One vierde, zond de Britse publieke zender het nummer namelijk als een "looptape" gedurende een groot deel van de dag op de 259 meter uit. Naar eigen zeggen ging het om een test-tape. De benaming "pest-tape" was meer toepasselijk geweest.
Next Ray Conniff And Orchestra - Moonlight Serenade (CBS). Dit was de tune van het programma "Tijd voor Melodie," zoals die op Radio Antwerpen werd uitgezonden.
Next Ray Conniff And Orchestra - 'S Wonderfull. Dit nummer werd op Radio 355 gebruikt om het station te promoten. De Lufthansa Top 20, destijds uitgezonden op Radio Nord in 1961, had dit nummer ook als tune.
Next Ray Conniff And Orchestra - The Continental. "The Continental" is afkomstig van de elpee Continental, die in 1961 werd opgenomen. Het typisch herkenbare geluid van Conniff en de zijnen werd in de zomer van 1973 door Joop Verhoof gebruikt als tune op Radio Caroline. Eerder al, in 1968, werd het nummer gebruikt door Don Allen op Caroline International.
Next Ray Conniff, His Orchestra And Chorus- An Affair To Remember. Andermaal een prachtig nummer van Conniff en de zijnen, afkomstig van de elpee You Make Me Feel So Young uit 1963. Het laatste deel van het nummer werd gebruikt op Caroline North in "The Midnight Surf Party" door Jim Murphy en wel voor de jingle: "Oh you're back again."
Next Ray Connif, His Orchestra And Chorus - Patricia! It's Patricia. Een prachtige bewerking van het alom bekende nummer van Pérez Prado. Het outro van dit nummer werd aan boord van de MV Fredericia van Radio Caroline North gebruikt voor het maken van een jingle ter promotie van de nummer-1-positie in Caroline's "Fab Fifty in 1965."
Next Ray Conniff, His Orchestra And Chorus - They Can't Take That Away From Me. Dit nummer is afkomstig van het album Hi-Fi Companion. uit 1957. Het werd in februari 1974 gebruikt door Crispian St. John op Radio Atlantis als eindtune voor zijn programma, waarbij hij enigszins verward eindigde. Hij kon niet op de naam komen van de programmamaker die na hem zou komen en zei toen dat Henry Morgan na hem kwam. Morgan was echter nooit op Atlantis actief maar op Radio Caroline.
Next Ray Conniff, His Orchestra And Singers - Say It With Music. Gedurende een bepaalde periode was er op Radio 390 ook een thema-programma weggelegd waarin alleen maar muziek van dit orkest en koor werd gedraaid. Dit gebeurde onder de programmatitel: "Conniff and Rhytmn" en uiteraard werd: "Say It With Music" als tune voor dit programma gebruikt.
Next Ray Conniff Singers - A Banda (A&M). In 1970 werd dit nummer gebruikt voor het programma "Coffeebreak" op RNI.
Next Ray Conniff Singers - Duelling Voices (CBS). Werd op Radio Mi Amigo door Michelle gebruikt voor het programma "Schijven voor Bedrijven" en was later ook nog te horen als tune van de Persoonlijke Top 10 en het item "Geef Me De Vijf". Na het vertrek van Michelle werd de tune overgenomen door Haike de Bois. Hier kan nog aan toe worden gevoegd dat het nummer rond de Kerstdagen van 1973 werd gebruikt door Dennis King op Radio Caroline voor het inspreken van de spot voor de "Toad Appreciation Society."
Next Ray Conniff Singers - Jingle Bells. Uit documenten die in 1968 werden meegenomen van de MV Galaxy, blijkt dat twee jaar eerder, in 1966 dus, de deejays de opdracht kregen om een commercial in te spreken voor een Pantomime-uitvoering in Ipswich en Southend in november van dat jaar. De commercial diende, zo luidde het bericht, te worden ingesproken door Pete Drummond. Er stond tevens bij vermeld dat daarbij de nummers "Pussycat" van het orkest van Quincy Jones en "Jingle Bells" van de Ray Conniff Singers moesten worden gebruikt. Bij het nummer "Pussycat" ging het overigens om de hit "What's New Pussycat" van Bacharach en David.
Next Ray Conniff Singers - Mame. Gedurende zijn laatste periode op RNI gebruikte Ted Bouwens dit nummer van de Ray Conniff Singers als tune voor het zondagochtendprogramma.
Next Ray Conniff Singers - People Will Say We're In Love (Hallmark). Dit was de tune voor het programma "Men vraagt en wij draaien" van Frans Nienhuys op Radio Veronica. daarnaast werd het ook op Radio Delmare gebruikt bij het programma 'Muziekfabriek' van Rob van der Meer.
Next Ray Conniff Singers - That's What Happiness Is. Dit nummer werd door Don Allen verschillende malen in jingles gebruikt, eerst op Caroline North en later op RNI. Bovendien werd de commercial voor Kent Cigarettes – "Taste the fine tabacco" – op RNI op dit nummer ingezongen. Het werd vaker gebruikt, namelijk in 1973/1974 op Radio Atlantis voor een jingle voor Luc van Kappellen. Op Radio Veronica gebruikte ook Joost den Draayer het in zijn programma's.
Next Ray Connif Singers - The Christmas Song (Merry Christmas To You). Ik vond het altijd een genoegen tijdens de Kerstdagen en de tijd dat de zeezenders populair waren een aantal uren te luisteren en soms op te nemen. Zo is er een opname van een kerstprogramma in 1966 op Caroline South waarin Mike Ahern, Johnny Walker en Keith Hampshire voor de presentatie tekenden. Van de deejays die niet aan boord waren was er een persoonlijke boodschap op tape. Tommy Vance's kerstwens werd uitgesproken voorafgegaan van een flits van "The Christmas Song" van The Ray Connif Singers, waarna het instrumentale "Sleighride" was te horen in de uitvoering van The Living Strings.
Next Ray Conniff Singers - The Song From Moulin Rouge. In 1964, in de begindagen van Radio Caroline, koos Carl Conway voor zijn programmatune dit nummer uit de fraaie selectie songs van de Ray Conniff Singers die toen al beschikbaar waren.
Next Ray Conniff Singers - You'd Be So Nice To Come Home To. Het programma "Spitsuur" werd uitgezonden op Radio Noordzee vanaf het REM-platform. Andermaal een prachtig nummer van Ray Conniff werd gebruikt als introductie ofwel tune van het programma.
Next Ray Conniff Singers - You're The Cream In My Coffee. Dit mooie nummer van de Ray Conniff Singers werd op RNI gebruikt voor een promo voor Buitengaats. Ook was het in 1970 de opener van het programma: "Tijd voor een kopje koffie met Capital Radio."
Next Ray Ellis - Let's Get Away From It All (Veronica Story dubbel-elpee, BR Music). Werd gebruikt als tune door onder meer Hans Mondt op Veronica bij het programma "Muziek terwijl U werkt".
Next Ray Martin Orchestra – Belle Of The Bell. Een mooie compositie van Leroy Anderson die in 1953 door Ray Martin en zijn orkest werd opgenomen. Het verscheen als B-kant van het nummer "Blue Tango" op het Columbia-label. Op Radio Mercur werd het nummer in 1958 gebruikt als tune voor het programma "Gæster i byen", gepresenteerd door Ole Georg Hansen. Daarin korte (nietszeggende) interviewtjes met buitenlanders in Denemarken.
Next Ray Martin Orchestra - Diversen. In 1964 werd er op het London-label de elpee Sound of Sight 4, Music for an Experimental Imagination uitgebracht vol met heerlijke dramatische hoogtepunten. Twee jaar later wist Kenny Everett er wel raad mee want hij produceerde een lange promospot voor de "Radio London Kenny Everett Showtime Showprogram, a new concept in radiodrama a.s.o." Hij gebruikte stukjes van de volgende nummers: "Overture To End All Overtures," "A Whale Of A Tale," "Flagwaver" en "Westorama."
Next Ray Martin Orchestra - Egyptian Epic. Dit mysterieuze nummer is afkomstig van een Phase 4 Stereo-elpee gevuld met muziek en geluidseffecten en kreeg als albumtitel The Sound of Sight mee. Het nummer "Egyptian Epic" werd op Radio London in 1966 gebruikt voor een promo voor het programma van Mike Lennox.
Next Ray Martin Orchestra - Theme From F.B.I. Geen enkel ander station heeft zoveel dragende muziek gebruikt ter ondersteuning van documentaires als Radio Hauraki. Op 4 december 1966 werd het station officieel bij de luisteraars geïntroduceerd en werd vooral verteld wat eraan vooraf ging en wat er allemaal fout ging. Het speciale programma werd afgesloten met deze uitvoering van het thema uit de televisieserie van destijds genaamd "F.B.I."
Next Ray McVay Orchestra - Kinda Kinky (Pye). Tune van Bob Stewart op Caroline North. Ook Paul Kramer gebruikte dit nummer als tune op Radio City.
Next Ray McVay Sound - Revenge (Pye). Werd door Tony Withers (Windsor) gebruikt, zowel op Radio Atlanta als op Radio London. Later zou hij "Walzing Mathilda" van Frank Ifield gebruiken. Dit nummer, zowel het begin als het einde, werd ook gebruikt voor nieuwsjingles op Radio City. Tevens dient vermeld te worden dat Martin Kayne het nummer tot tune koos in de periode dat hij voor Radio 355 werkte. Daarnaast gebruikte ook Bob Spencer dit nummer op Radio Scotland in zijn programma "Breakfast Beat."
Next Raymond Guiot And Luis Peña - Baroque Bounce / Scarlatti Sound. Een dubbele titel voor hetzelfde nummer is zeer opmerkelijk. Baroque Bounce werd in 1968 uitgebracht door Background Music Publishers op het album Scarlatti Sounds. Een gelijkwaardige elpee met dezelfde titel werd in 1970 in Frankrijk uitgebracht door Tele Music. Toen kreeg het betreffende nummer opeens de titel "Scarlatti Sound" mee. Het werd in ieder geval in 1971 gebruikt voor een inhuis-reclame van de firma Strengholt, die ook achter de Nederlandse service van RNI zat. Een rondje "Ideaal Wonen" is het gevolg.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - A Whiter Shade Of Pale. Vooral dankzij plugging op Radio Caroline in de jaren zestig van de vorige eeuw is dit orkest populair geworden. Deze uitvoering van de bekende Procol Harum-song werd in 1974 door Marc van Amstel op Radio Noordzee gebruikt als filler.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Harmony. We kennen dit nummer uiteraard van het enorme succes van de Ray Connif Singers. Deze instrumentale versie van het orkest van Raymond Lefevre komt voor op de elpee Le Palmarès des Chansons, Volume 16 en het werd door Peter Holland in 1973 gebruikt als filler in het programma "Doorsnee Noordzee" op RNI.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Irrésistiblement. Dit nummer verscheen als vocale hitsong in 1968 door Sylvie Vartan aan de hithorizon. Het werd ondermeer door Raymond Lévèfre opgepakt voor een mooie instrumentale versie die voorkwam op de elpee Palmares des Chansons, Volume 7. Op RNI werd deze uitvoering gebruikt ter promotie van "The big holiday season of the year" in 1971 toen er meer dan een week lang 24 uur per etmaal werd uitgezonden.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Puppet On A String. Op een van de elpees die via Radio Caroline werden geadverteerd in de serie ""Palmarès des Chansons" van het orkest van Raymond Lévèfre was dit nummer te beluisteren. Het werd op Radio Caroline North door Jerry King in zijn programma als filler gebruikt.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Soul Coaxing (Barclay en Major Minor). Deze fraaie instrumentale compositie ontleende Raymond Lévèfre in 1967 aan de Franse zanger Michel Polnareff, die de muziek en de (Franstalige) tekst schreef, en eerder dat jaar op de plaat zette. Het nummer heette "Âme Câline." Ook Peggy March zette het lied op haar repertoire; in het Engels werd de titel van haar versie "If You Loved Me." Het nummer staat dus bekend onder tenminste drie verschillende titels. Van de versie van Lévèfre, die in 1968 werd uitgebracht, werd rijkelijk gebruik gemaakt op de zeezenders. Zo was op RNI in 1970 een testuitzending te horen van zes uur lang, die afwisselend werd gepresenteerd door Horst Reiner en Roger Day. Horst Reiner gebruikte in zijn delen "In The Mood" in de uitvoering van de Spotnicks (zie aldaar). Roger Day gebruikte daarentegen het mooie "Soul Coaxing" als tune. "Soul Coaxing" was verder de tune van Andy Archer op RNI en Caroline in de jaren zeventig. Ook Graham Gill gebruikte het als tune als hij op RNI de wekelijkse "Kent Requestshow" presenteerde. Het nummer werd verder in 1971 op RNI gebruikt door Steve Merike voor het programma-item "Tooth Brushing Time". Dat zelfde jaar gebruikte Klaas Vaak op Veronica het als filler op weg naar het nieuws. Over dit nummer raken we niet uitgeschreven. Het was namelijk ook de tune van de "Flashback Show" op Radio Mi Amigo ten tijde van de presentatie van Nico van der Stee. Tevens werd het gebruikt door Martin Kayne op Caroline North. Ook werd het gebruikt op de RNI World Service met Kerstmis 1972 en wel als tune door Brian McKenzie. Op Radio Noordzee kwam op een bepaald moment op zaterdag "AD Sport en Sport Wereld." In eerste instantie werd het gepresenteerd door Alfred Lagarde en was er live sportnieuws, voorgelezen vanaf de MEBO II. Als filler hiervoor werd ondermeer "Soul Coaxing" gebruikt. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat in april 1985, toen Radio Caroline haar 21-jarig bestaan vierde, er een "Caroline Deejays All Time Top 200" werd uitgezonden. Op die dag begon en eindigde iedere presentator zijn programma met "Soul Coaxing." En verder werd het nummer in 1985 ook nog eens opgepikt door Frits Koning op Radio Monique als filler van het programma-uur naar het daarop volgende nieuwsbulletin.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Un Homme Et Une Femme. Een uiterst romantisch nummer dat het thema was uit de gelijknamige film uit 1966. Een van de vele films van regisseur Claude Lelouch en deze film betekende zijn grote doorbraak. Het is een verhaal van een weduwnaar (Jean-Louis Trintignant) en een eenzame vrouw (Anouk Aimée). Hij is een autocoureur, zij een scriptmeisje. Samen proberen ze de uitgedoofde liefde in hun bestaan nieuw leven in te blazen met een romance. Maar een relatie combineren met een carrière en het ouderschap blijkt niet altijd even gemakkelijk. Het themanummer werd door Ad Roberts in de begindagen van Radio Monique in 1984 gebruikt als tune voor zijn ochtendprogramma.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Vivre Pour Vivre. Werd door Dick de Graaf gebruikt voor het inspreken van een jingle voor Robin Banks op RNI.
Next Raymond Lévèfre And His Grand Orchestra - Western Fingers. Kwam van de tweede elpee van dit Franse orkest dat onder de titel Palmares des Chansons no 2 heftig werd gepromoot op Caroline aangezien het werd uitgebracht op het Major Minor Label van Philip Solomon, mede-directeur van het station. Het nummer "Western Fingers" werd door Joost Verhoeven weer opgepikt als achtergrondmuziekje om er overheen te praten in zijn programma's op Radio Noordzee en Caroline.
Next Raymond Lévèfre And His Orchestra - Wigwam. Al in de zestiger jaren werden we via Radio Caroline getrakteerd op de prachtige muziek van dit Franse orkest. Voornamelijk popsongs verschenen er op diverse elpees, waarvan gretig werd gebruik gemaakt voor fillers en meer. Zo werd door Robb Eden de instrumentale versie van Bob Dylan's "Wigwam" in de uitvoering van Raymond Lévèfre op RNI gebruikt voor een filler om alle moeders een plaat op te dragen na de drukke tijden van Kerstmis en het Nieuwe Jaar.
Next Red Price Combo - Theme From Danger Man (Parlophone R4789). Radio London's Pete Brady gebruikte deze cover-versie van de tune van de roemruchte televisieserie Dangerman, uitgebracht in juni 1961, als tune. Deze versie van het Red Price Combo kan worden teruggevonden op compilatie-albums zoals Your Favourite TV and Radio Themes (Various HMV CLP1565) uit juni 1962 en "Instrumental Greats of the 60's" (Music for Pleasure CD CC260) uit 1990. Zie ook: Edwin Astley Orchestra.
Next Red Prysock - Hand Clappin'. Jack Spector (Radio Caroline) gebruikte dit nummer vaak als eindtune. Het nummer werd ook als tune gebruikt door Gary Stevens, die net als Jack Spector werkte bij WMCA New York. In de periode dat Swinging Radio England in 1966 in de ether was stuurde hij zijn programmabanden naar dat station. Vanaf november 1966 tot medio februari 1967 was hij te horen op Radio City. Wilbert "Red" Prysock had met dit nummer in 1955 een hit in Amerika.
Next Refugee - Papillon. In augustus 1974 liet Andy Archer "een boodschap voor meneer van Doorn" horen. Archer gebruikte daarbij dit nummer, dat begin 1974 was uitgebracht. In de bezetting zat toen ook nog Patrick Moraz, die later bij "Yes" speelde. Archer gebruikte het nummer een paar weken lang als tune.
Next Reg Guest Syndicate - Underworld. Op Radio Caroline South hanteerde Steve Young dit nummer als thema-song voor zijn nachtelijke programma voorzover dat werd gesponsord door het Up All Night Casino in Londen. Het nummer was niet de keuze van Young zelf, maar door de sponsor aangedragen.
Next Reg Owen - Manhattan Spiritual. Dit nummer vormde de basis van de tune die Keith Skues – nadat Tony Windsor was vertrokken – op Radio London gebruikte tijdens de "Coffeebreak".
Next Reginald Dixon - Under The Lindentree. Een instrumentale uitvoering van een lied dat afkomstig is uit de operette Das Kätzchen (1892), geschreven en gecomponeerd door de Oostenrijker Hugo Felix. Naast een aantal vocale versies zijn er instrumentale versies waarbij die van Reginald Dixon ons brengt bij de tune van het programma "Masters of the Organ" dat via Radio 390 in de jaren zestig van de vorige eeuw was te beluisteren.
Next Rein Van Den Broek - Tarantuella. Trompetist Rein van den Broek begon zijn muzikale loopbaan ooit bij het VARA Dansorkest, gevolgd door lidmaatschap van The Jokers. Van 1967 tot en met 1989 was hij betrokken bij Ekseption met ondermeer Rick van der Linden, Hij maakte ook vele composities en was verantwoordelijk voor een aantal muziekjes die bekend zijn van het programma "Radio Tour de France." Daaronder vinden we ook het nummer "Tarantuella" dat al vele jaren de tune is die gebruikt wordt bij de dagelijkse finishreportage. Tony Berk op Radio Monique dacht het ook maar te gebruiken, maar dan op het einde van een programma-uur als filler naar het nieuws toe.
Next Rekels - Veronica. In 1971 verscheen de elpee Veronica Blijft Als U Dat Wilt (Elf Provinciën). Op deze elpee staat werk van een groot aantal artiesten uit de stal van Vader Abraham, waaronder de Rekels met het nummer "Veronica". Het valt na te lezen op onze pagina met singles met in de tekst de naam van stations of medewerkers. Maar dit nummer hoort in deze tune- en jongle-categorie te worden beschreven, aangezien de begintekst van dit nummer als tune werd gebruikt voor een verzoekplaten-jingle op Radio Veronica. Met scheepshoornbegeleiding: "Hallo, Hallo Ouwe. He, hallo Veronica kunt u misschien een plaatje voor mij draaien?" Een tekst die werd ingesproken door Veronica-deejay Chiel Montagne.
Next René And His Alligators - Guitar Boogie. Werd gebruikt voor een jingle in de "Goud van Out Show" op Veronica.
Next René And His Alligators – In The Mood. Een veel voorkomend nummer in de discografie met tot op heden, september 2021, acht diverse vermeldingen. De uitvoering van René and his Alligators kwam in 1962 op het Philips-platenlabel uit. Het werd gebruikt op Radio Veronica in 1972 door Tom Collins voor het inspreken van een lange spot ten bate van het jaarlijkse Oranjebal, dat gehouden werd in de benedenzalen van Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, met deelname van twaalf orkesten en groepen. Organisatie en productie lagen in handen van Dick DeBois in samenwerking met de Dansschool Wim van de Beek. Opmerkelijk was dat het Oranjebal in 1972 het niet werd gehouden op 30 april maar op 1 mei.
Next Resonance - OK Chicago. Buitengaats was een radioprogramma dat 's avonds tussen 18.00 en 20.00 uur "live" vanaf de MEBO II op Radio Noordzee Internationaal werd uitgezonden. In het laatste jaar was de opener van het programma gebaseerd op dit nummer van Resonance met daaroverheen een gesproken tekst van Dolf "Sjef van Oekel" Brouwers. Het nummer werd daarnaast in juli 1974 gebruikt voor een promo voor de "Mi Amigo Drive-In Show. In een Toppers 20 van RNI uit 1974 maakte verder Roger Kent gebruik van dit instrumentaaltje bij het oplezen van de overzichten van de hitlijst. Nobert gebruikte het nummer in de zomer van 1974 het als eindtune voor zijn programma op Radio Mi Amigo. In de jaren zeventig gebruikte Mike Haggler een kort fragment van dit nummer in samenhang met "The Approaching Storm" van de formatie Chicago (zie aldaar) en een fragment uit "Sinfonia India" van Carlos Cháves (zie aldaar) voor de productie van een LA-spot op Radio Caroline.
Next Resonance - Yellow Train. Dit is de B-kant van "OK Chicago," het instrumentale "Yellow Train" dat je als filler of tune zeker had verwacht in het programma van Klaas Vaak (Tom Mulder) maar niet als filler in de Top 50 op Radio Noordzee in presentatie van Ferry Maat. Hij gebruikte het nummer, dat in 1973 op het Alco-label werd uitgebracht, in 1974 om de overzichten tijdens de Top 50 voor te lezen.
Next Rex Garvin And The Mighty Cravers - Sock It To Me JB. Werd door The Emperor Rosko gebruikt op Caroline South en door Robbie Dale op Radio Caroline. Ook op Radio 355 werd dit nummer gebruikt als tune, en wel door Stephen West voor The Saturday Night Rhytmn and Blues Show. En, in 1967 werd "Sock It To Me JB" ook gebruikt voor de productie van de jingle met de tekst "This is Caroline on 2-5-9 with happiness, with friendliness, freedom, forever!"
Next Rhinoceros - Apricot Brandy. Mike Ross gebruikte dit nummer als tune bij zijn "Hitback Show" op RNI.
Next Rhinoceros - Satin Doll (Elektra). Op Veronica werd dit nummer gebruikt voor de jingle: "Listen to Veronica."
Next Rhythm Heritage - Theme From Rocky (Gonna Fly Now). Het was weer eens tijd voor het maken van een nieuwe jingle voor het programma "Scheepsplaat" op Radio Caroline en dus pakte Marc Jacobs de elpee Last Night on Earth uit 1977 van Rhythm Heritage uit de discotheek van de Mi Amigo en maakte er met het nummer "Theme From Rocky" de volgende jingle mee: "Van 9 tot 10 Scheepsplaat, een non-stop muziekprogramma voor fabrieken en bedrijven."
Next Rhythm Heritage - Theme From S.W.A.T.. De herkenningsmelodie van de televisieserie "S.W.A.T." haalde in 1975 de Amerikaanse Pop- en R&B-lijsten. Op Delmare fungeerde het als tune voor het programma "Muziek Fabriek" dat van negen tot tien in de ochtend werd uitgezonden. Op hetzelfde station kwam het nummer bij herhaling voorbij als filler tijdens de presentatie van de Delmare Top 30. Hier kan nog aan worden toegevoegd dat Bart van Leeuwen het gebruikte op het einde van het eerste deel van het programma "Ook Goeiemorgen" op Radio Mi Amigo in april 1976. Destijds was het eerste uur live vanaf boord, de andere uren werden gepresenteerd door respectievelijk Michelle en Joop Verhoof. In mei 1976 zou de nieuwe zomerprogrammering van start gaan en werden alle drie uren vanaf dat moment live vanaf de MV Mi Amigo gepresenteerd.
Next Rich Kids - Rich Kids. Deze Britse new wave band bestond tussen maart 1977 en december 1978 en kwam uit Londen. De groep was opgericht door Glen Matlock, nadat deze de Sex Pistols had verlaten. De groep maakte een enkele LP en bracht drie singles uit. Eén ervan, "Rich Kids," werd op Radio Caroline in 1978 gebruikt voor het maken van een promotiespot voor de Caroline Roadshow. En om het helemaal rond te maken kan hierbij worden gemeld, dat tijdens de Roadshow er een live optreden was van dezelfde Rich Kids.
Next Richard "Groove" Holmes - Groove's Groove. Tony Symonds op Radio Caroline South gebruikte dit prachtige nummer in de zomer van 1967 als filler in zijn programma's. De in 1991 op 60-jarige leeftijd overleden Richard Holmes was vooral een vertolker van de zogenaamde hard bop en soul jazz. Hij was afkomstig uit New Yersey.
Next Richard Harris - McArthur Park. Het instrumentale deel van dit nummer werd gebruikt bij Radio Veronica in de "Top 1000 Aller Tijden". Het instrumentale gedeelte van dit nummer werd ook gebruikt op RNI in 1971 en wel door Robb Eden voor een promo ten bate van "The International Prediction Hit 40 Show". Het instrumentale deel werd in 1971 op Radio Noordzee daarnaast gebruikt voor de jingle "Hallo meneer, heeft U misschien onze verzoekplaat gezien?"
Next Richard Harvey - The Theme From Terrahawks (Anderburr Records). Dit was de tune van Radio Monique dat in december 1984 haar programma's begon. Maar het was een jaar eerder, op eerste kerstdag 1983, dat Caroline deejay Simon Barret het nummer al gebruikte als filler voor het brengen van het uitgebreide kerstweerbericht.
Next Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II - Flower Drum Song. Zie: Soundtrack Flower Drum Song.
Next Rick Dees - Disco Duck / Disco Duck Instrumental (Polydor). Deze gekke single, gemaakt door één van de topdeejays in de VS, was aanleiding voor Marc Jacobs de instrumentale B-kant te gebruiken voor één van zijn Mi-Amigo-liederen. Bepaalde effecten uit de plaat werden gebruikt voor de promo's ten bate van de "Costa Brava Drive Inn Show" op Radio Mi Amigo.
Next Rick Delisle - Disco Radio Action. De promo voor de Franstalige deejay Dominique Vautrain op Radio Caroline in 1980 is het begin van de a kant van de lp Disco Radio Action met Rick Delisle uit 1979. Daarop praat deze deejay een boel discostampers aan elkaar. Ook is er van de intro van de LP nog een knip gemaakt voor een jingle "Disco Radio Action," die door diverse deejays op Radio Caroline in 1979/1980 werd gebruikt.
Next Rick Nelson - Garden Party. In een promo voor de LP Veronica MCA Superstars werd een groot aantal nummers verwerkt. Naast dit nummer van Rick Nelson waren dat: "Song Song Blue" van Neil Diamond, "Jesus Christ Superstar" van Murrey Head, "Gypsies, Tramps And Thieves" van Cher, en ook nog eense "Walking In The Rain With The One I Love" van The Love Unlimited.
Next Rick Van Der Linden - GX 1. Rick van der Linden was de toetsenist en belangrijkste man achter de succesvolle formatie Ekseption. Nadat hij na grote meningsverschillen uit de groep was gezet, maakte hij vele solowerken, waaronder in het najaar van 1977 de elpee GX 1. De titelsong werd vrijwel direct ingezet door Ton Schipper als eindtune van zijn ochtendprogramma op Radio Mi Amigo vlak voor de Kerstdagen van dat jaar.
Next Rick Van Der Linden - Music Lovin' Girl Veronica. De instrumentale versie van het gelijknamige nummer van Sealegs (zie aldaar). Werd nooit uitgebracht maar wel veelvuldig gebruikt op Veronica.
Next Rick Wakeman - Anne Boleyn The Day Thou Gavest Lord Hath Ended. Dit nummer is afkomstig van een geheel instrumentale elpee getiteld The Six Wives of Henry the VIII die in 1973 uitkwam. Op de elpee liet Rick zich begeleiden door leden van zowel de formatie Yes als de Strawbs, groepen waarin hij zelf ook had gespeeld. Na 3 minuten en 4 seconden in het nummer valt het deel te herkennen dat Lex Harding op Radio Veronica gebruikte voor een promo van het vernieuwde 8-pagina's dikke exemplaar van de gedrukte versie van de Top 40.
Next Ricky Gordon - Ik Droom Van Jou. Deze Vlaamse zanger, die in 1947 geboren werd, had vooral in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw grote successen. Hij nam gedurende een lange periode zijn muziek op in de Start Studio van Sylvain Tack, die hem dan ook in 1970 ontdekte. De echte naam van deze Vlaamse zanger is Eric de Clerck. Het was Bart van der Laar die op Radio Mi Amigo aardig met de schaar overweg kon, want de eerste drie woorden van de song "Ik Droom Van Jou" werd kundig geknipt en geplakt aan het welbekende intro van de Joepie-commercials op Radio Mi Amigo.
Next Righteous Brothers Band - Rat Race. Dit nummer werd gebruikt voor de jingle die Veronica begin jaren zeventig draaide in het wekelijkse overzicht van de US Top 100 om de hoogste nieuwe binnenkomer te introduceren: "Direct from the stateside Hot 100 this is an American chart breakout."
Next Rimshots - Who's Got The Monster. Een uit 1974 afkomstige soul-track, die gekoppeld was aan het nummer "Soul Walk." Een vijftal jaren later werd het nummer opgepikt door John Anderson op Radio Delmare, die "Who's Got The Monster" tot zijn tune verkoos.
Next Ringo - Tentation. Het was Gerard Smit die zijn muzikale talenten soms via gezang liet horen in het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee. Op een bepaald moment werd er een persiflage gemaakt op de schreeuwerige K-Tell-reclamespots en wel voor "De Beste van Gerard Smit ... ga kijken bij je platenhandelaar." Fragmenten van een aantal nummers kwamen in de spot voorbij, waaronder als eerste het nummer "Geld, Ik Ben Gek Op Geld", een nooit verschenen song van Smit zelf. "Tentation", een nummer uit 1973 van Ringo werd voor het inzingen gebruikt. De betreffende Ringo was overigens niet de Beatles-drummer, maar de mannelijke helft van het duo Sheila en Ringo die in het voorjaar van 1973 een mooie hit scoorden met "Les Gondoles À Venise".
Next Rita Corita - Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie. Voor een hele vroege spot van Radio Veronica, zo rond 1962, voor Tineke's "Koffietijd" werden "Koffie, Koffie, Lekker Bakkie Koffie" van Rita Corita en "Omdat Ik Zoveel Van Je Hou" van Beppie de Nooy Sr en Johnny Jordaan gebruikt.
Next Rita Hovink - Ay Ay Dolores. Het muzikale intro werd gebruikt op Radio Mi Amigo voor de jingle "Playa Tip". Van hetzelfde nummer werd de intro gebruikt voor de jingle: "Dit is onze Mi Amigo Playa Tip."
Next Rita Hovink - Laat Me Alleen. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "Laat Me Alleen."
Next Ritchie Family – Brazil. Een compositie van Ary Barrosso en Bob Russell dat door de Ritchie Family in 1975 op het 20 Century-label werd uitgebracht en redelijk hoog scoorde in diverse landen. Het was niet alleen op single leverbaar maar ook op de gelijknamige elpee. Peter van Dam, op Radio Mi Amigo, gebruikte het als filler in zijn programma "Met Peter Gaat Het Beter". Niet alleen om te draaien richting de klok van het hele uur maar ook om vrouwelijke bezoekers van de studio in Playa de Aro groeten aan vrienden te laten doen. De Ritchie Family waren drie dames die door Jacques Morali waren samengebracht en die als groep actief waren vanuit Philadelphia.
Next Riz Ortolani And Nino Oliviero - Ti Guardero Nel Cuore. Dit is de soundtrack van de film Mondo Cane uit 1962. Een pracht stuk muziek dat in vele verschillende uitvoeringen en tempo's is opgenomen, ondermeer door Frank Sinatra en het orkest van Quincy Jones en wel onder de titel "More." Muziekkenner bij uitstek Stan Haag pakte de soundtrack op en gebruikte het als tune voor het programma "Nachtclub" op Radio Veronica, dat enige tijd op Radio Veronica in de jaren zeventig was te beluisteren.
Next Roaring Sixties - We Love The Pirate Stations (Marmelade). Een protestsong tegen het verdwijnen van de zeezenders uit 1966. Achter de naam Roaring Sixties ging een aantal leden van de Britse popgroep Ivy League schuil. Het nummer werd als eerste door Kenny Everett gebruikt ten bate van een jingle voor: "The New Sounds on Big L." Het werd daarna, nog in de jaren zestig, door diverse zeezenders gebruikt als "backing" voor de promotie tot behoud van de zeezenders, zoals opgezet door de Free Radio Association. Op Radio Caroline zowel als Radio Mi Amigo werd het in augustus 1977 gebruikt voor promospots om een gezamenlijk programma, op 14 augustus, te promoten. Beide spots werden ingesproken door Marc Jacobs.
Next Rob Franken - Sunflower. Een instrumenteel nummer, dat door Jan van Veen werd gebruikt voor zijn ochtend-show "Even Bijtanken," die in 1965 op de doordeweekse dagen tussen 9.00 and 9.30 op Veronica (192) werd uitgezonden.
Next Rob Hoeke Boogie Woogie Quartet - Racing The Boogie. Een nummer van de gelijknamige elpee op het Philips-label uit 1974, dat gezien kan worden als een soort van verzamelaar van de groep, geproduceerd door Tony Vos. Het nummer werd gebruikt na 23 seconden in de spot: "Dit is Radio Mi Amigo op 259 meter en 385 meter in de middengolf. Dit is een nieuw uur Joepie." Het programma was in het najaar van 1973 te beluisteren tussen zeven en acht uur in de avond in presentatie van Bart van der Laar.
Next Robert Farnon - Fifi De Paris. Muziek van deze Canadese componist, arrangeur en orkestleider komt wereldwijd nog regelmatig voorbij tijdens de herhalingen van de Britse televisieserie "Secret Army," waarvoor hij de muziek schreef. In 1967 riep de directeur van Radio 390, Ted Allbeury, de luisteraars in Frankrijk, Duitsland en Nederland op een brief te schrijven aan de Postmaster General in Londen om geen maatregelen te nemen tegen Radio 390. Hij deed dit door het nummer "Fifi De Paris" te gebruiken, een compositie van deze zelfde Robert Farnon.
Next Robert Farnon - A Lovely Way To Spend An Evening. Dit was de tune van het avondprogramma "Dinner at eight" op Radio 390.
Next Robert Long - Toe Maar Jongens De Beuk Erin. Werd op Veronica gebruikt voor jingles ten bate van de actie "Veronica moet blijven".
Next Robert Maxwell Orchestra - Four Corners Theme. Dit nummer wordt ook wel "The Last Patrol" genoemd. Begin 2016 maakte Andy Cadier op zijn facebook-pagina bekend dat hij zich eindelijk herinnerde welke tune hij gebruikte op Radio Essex in 1966, waar hij onder de naam Michael Cane de "Good Morning Show" presenteerde. De tune is deels gebaseerd op de klassieke compositie "Capricio Italia" van Tsjaikovsky.
Next Roberta Flack - Feelin' That Glow. De zangeres die ons, in de jaren zeventig van de vorige eeuw, prachtige muziek bracht in het genre "soft soul," stond ook garant voor het nummer "Feelin' That Glow." En dat werd weer gebruikt voor een promospot voor "Verzoekjes voor Vrije Radio" op Radio Mi Amigo.
Next Robertino - Oh Sole Mio. In het seizoen 1979/1980 was op Radio Caroline Peter de Vries te horen met zijn programma "Eet Smakelijk". Bij de start van het uur waren vreemd gemaakte jingles te horen op basis van Harry Belafonte’s "Dear Lisa" en "Oh Solo Mio" van Robertino. Ook gebruikte hij het baby gehuil uit "Baby Sittin' Boogie" van Ralph Bendix (zie aldaar). Zie ook: Johnny and the Huricanes - Reveille Rock.
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Amor, Amor, Amor. Werd in 1974 op RNI gebruikt in een promo voor "Skyline with Louise".
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Carioca. Dit nummer werd al in 1933 gecomponeerd door Vincent Youmans met teksten van Edward Eliscu en Gus Kahn voor de film Flying down to Rio. Het woord "Carioca" staat voor de inwoners van Rio de Janeiro. Er zijn tal van uitvoeringen van dit nummer en die van Roberto Delgado and his Orchestra is afkomstig uit 1967 en komt van de elpee Caramba Volume 2. Het werd in 1971 gebruikt voor een "in-huis-reclame" op Radio Noordzee en ingesproken door Jan van Veen en wel voor het tijdschrift Reizen. Je weet wel: "Eerst Reizen lezen, dan pas op reis gaan."
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Grazing In The Grass / Mas Que Nada. Beide nummers zijn afkomstig van de elpee Latin Dancing die in 1969 uitkwam op het Polydor-label. Beide werden ze gebruikt voor de productie van een promotiespot voor het Veronicablad in 1971. Schrik niet het weekblad kostte per kwartaal slechts 4,95 gulden en dan werd je wekelijks verrast met allerlei vaste rubrieken, zoals "Nieuw verschenen," "Will wil wel," "Top 40 en Tipparade," "Hallo Veronica" en veel meer.
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Island In The Sun. Een prachtige instrumentale uitvoering van "Island In The Sun", lang geleden, in 1957, tot een hit gezongen door Harry Belafonte. Belafonte schreef het nummer samen met Irving Burgie. Roberto Delgado nam het met zijn orkest op in 1970 en die uitvoering verscheen op een elpee getiteld Easy Listening, met materiaal van diverse orkesten. Aan boord van de MEBO II was deze elpee ook aanwezig want in de maand juli 1971 gebruikte Dave Rodgers dit nummer als afsluiting van zijn nachtprogramma, op naar het nieuws van drie uur.
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Mas Que Nada. Zie: Roberto Delgado And His Orchestra - Grazing In The Grass.
Next Roberto Delgado And His Orchestra - Wochenend Und Sonnenschein. Delgado werd geboren als Horst Wende in Saksen-Anhalt en was een Duitse dirigent, arrangeur en componist maar werd internationaal bekend onder zijn artiestennaam Robert Delgado. De Duitse versie van "Happy Days Are Here Again" werd "Wochenend Und Sonnenschein." Op Radio 270 werd een promospot voor de Andy Kirkshow op dit nummer ingesproken en kwam de plaat op hetzelfde station nogmaals op de draaitafel voor het maken van een gezongen promo voor "Mike Hayes is here again."
Next Robin Beck - The First Time (Instrumental Version). Het nummer "The First Time" is in principe bekend geworden van een Coca Cola-reclamecampagne en toen het eenmaal door Mercury, waar Robin Beck onder contract stond in 1988, werd uitgebracht werd het een gigantisch succes. Onder meer in Canada, Engeland en Nederland behaalde ze de eerste plaats met "The First Time". Beck was eerder bekend als achtergrondzangeres voor bijvoorbeeld Melissa Manchester, Cher, Leo Sayer en Chaka Kan. Maar ook was ze actief als jingle-zangeres voor Jam Creative Productions. Op Tweede Kerstdag bracht Caroline 558 een overzicht van de populairste platen van 1988 in presentatie van Steve Conway en hij gebruikte de instrumentale achterkant van "The First Time" als tune voor dit programma.
Next Robin Kenyatta - Last Tango In Paris. Deze versie van Gato Barbien's compositie "Last Tango In Paris Suite" werd op het Atlantic platenlabel uitgebracht in februari 1973. Robin nam deze versie op nadat arrangeur Eumir Deodato het nummer voor hem had bewerkt. Ian Anderson pakte het nummer twee maanden later op door het te draaien als filler in zijn programma op RNI.
Next Rocco Granata - Bueno Notte Bambino. Van de instrumentale intro van dit nummer werd in het begin van de jaren zestig een zogenaamde rondloper, ofwel looptape gemaakt. Deze werd gebruikt als tune voor het Italiaanse programma van presentator Mimo op Radio Veronica.
Next Rockets - Rock And Roll Drummer 2. Dit nummer werd in 1974 gebruikt voor een reclamespot op Radio Mi Amigo.
Next Rockin Rebels - Rockin' Crickets. "Muziek bij de Lunch" was één van de vele programma's die in de jaren zestig van de vorige eeuw door Jan van Veen op Radio Veronica werden gepresenteerd. Gedurende een korte periode gebruikte hij dit nummer van de Rockin Rebels als tune voor dit programma.
Next Rocking Rebels - Wild Weekend (Stateside). Richard Park kwam de Radio-Scotland-gelederen in september 1966 versterken. Hij gebruikte daar dit nummer als tune voor zijn shows.
Next Rocky - Original Motion Picture Score - Gonna Fly Now. Werd op Mi Amigo als filler gebruikt.
Next Rod Stewart - The Killing Of Georgie. Een nummer dat beschouwd kan worden als een historisch dieptepunt als het gaat om Radio Caroline. Het was de laatste plaat die werd gedraaid vanaf de MV Mi Amigo in maart 1980. Niet veel later zonk het schip in de Theems-monding.
Next Roger Glover And Guests - Love Is All. In 1975 viel in een programma van "JJ" oftewel Johnny Jason op Radio Caroline een van de eerste L.A.-spots te beluisteren. Aan het begin daarvan was "Love Is The Answer" van de Stylistics te horen en aan het eind klonk dit nummer van Roger Glover en zijn muzikale vrienden. In juli 2020 was Kelvin Carter te gast in het programma van Nigel Harris op Radio Caroline. Bij die gelegenheid vertelde hij onder meer dat hij enigszins afweek van de gewoonte een instrumentaal nummer als tune te gebruiken. In juni 1975 kwam Kelvin aan boord, midden in het L.A.-tijdperk en besloot hij "Love Is All" van Roger Glover and Guests als tune te gebruiken. Niet veel later kwam hij in botsing met de autoriteiten en toen hij toch weer aan boord kwam in november 1975 was dat onder de naam "James Ross".
Next Roger Miller - King Of The Road. Op de melodie van dit bekende nummer van Roger Miller Tenslotte zong een van de Radio-City-deejays een jingle in: "Just tune into your radio, Radio City."
Next Roger Ruskin Spear - I'm A Fly. Roger Ruskin Spear was een van de originele leden van de Bonzo Dog Doo-Dah Band en besloot, na het uiteenvallen van de groep, solo te gaan wat ondermeer resulteerde in de elpee Electric Shocks, die in 1972 uitkwam. Spear valt in de categorie "multi-instrumentalist" en is afkomstig uit Hammersmith in Londen. In 1974 koos Bob Noakes het nummer "I'm A Fly" als tune voor zijn nachtprogramma op RNI.
Next Roger Williams - Fascination. Een tune uit het jaar 1961. Het werd gebruikt op Radio Mercur voor het door Veko gesponsorde programma "Ugens lystspilsituation" met Ghita Nørby en Henrik Wiehe.
Next Roger Williams - Mister Sandman. Dit nummer is afkomstig van de elpee The Fabulous Fifties waarop Roger Williams allerlei hits uit de jaren vijftig speelde. De elpee is van 1957. Het nummer is gecomponeerd in 1954 door Pat Ballard en opgenomen door Vaughn Monroe en zijn orkest. De "pianoversie" van Roger Williams werd op het Deense Radio Mercur gebruikt als tune in 1959 voor het programma "Sondagspassior" met John Steenberg en Torben Wieth.
Next Rogério Duprat - Judy In Disguise. Luister eens goed naar dit nummer, op ongeveer 20 seconden ... En wat blijkt: De bekende reclamespot op Radio Mi Amigo "Van der Goes in Nootdorp" is met dit liedje gemaakt!
Next Rogier Van Otterloo - Help! De Dokter Verzuipt. Voor het afscheidsprogramma van RNI op 29 augustus 1974 werden de luisteraars opgeroepen om naar Scheveningen te komen om de deejays uitgeleide te doen bij hun laatste tocht naar het zendschip. Achter die oproep was de muziek te horen die Rogier van Otterloo schreef – en met een keur aan artiesten uitvoerde – voor de film Help! De Dokter Verzuipt. Het nummer verscheen in 1974 op het album Visions van Van Otterloo.
Next Rogier Van Otterloo – Lookin' Back. Het nummer "Lookin' Back" is afkomstig van de in 1974 uitgekomen elpee Visions en is een eigen compositie van Rogier van Otterloo. Hij was de zoon van Willem van Otterloo, grote naam binnen de klassieke muziekvertolking in Nederland. Rogier richtte, samen met klasgenoot Edwin Rutten, al tijdens de middelbare schooltijd het Gold Coast Combo op. Daarna was hij pianist bij cabaretgezelschap Lurelei. Vervolgens richtte hij zijn eigen orkest op en componeerde hij veel muziek, waaronder voor films. "Lookin' Back" werd in augustus 1974 gebruikt voor een van de spots ten bate van de ballonnenactie van Radio Noordzee. Zowel in Scheveningen als in Rotterdam werden ballonnen opgelaten voorzien van een label. De eerste 25 labels, die na vondst werden opgestuurd, waren goed voor een mooie prijs.
Next Rogier Van Otterloo - München '74 (CBS). Eind 1975 werd een spot gedraaid op radio Mi Amigo waarin werd vermeld dat het zo aantrekkelijk was om te adverteren op een station met meer dan 6 miljoen luisteraars. Die promospot werd ingesproken door Bert Bennett en begon en eindigde met een stukje uit "The Saint" van de Shake Spears. Daartussenin was ook nog een stukje van het wondermooie "München '74," gespeeld door het orkest van Rogier van Otterloo, te horen.
Next Rogier Van Otterloo En Pim Jacobs - How High The Moon. Prachtig nummer van de LP Music All-in Volume 2, die destijds in de zeventiger jaren werd uitgebracht als promotie voor de muziek, die werd gespeeld in het gelijknamige televisieprogramma van de TROS. Marc Jacobs nam het op advies van zijn moeder destijds mee aan boord om het met bepaalde regelmaat te gebruiken als filler op Radio Mi Amigo.
Next Rolling Stones - Congratulations (London), Satisfaction, It's All Over Now. Hitsingles van de Stones die door de Nederlandse groep Kraayeveld op de intro werden volgezongen voor de Rolling-Stonesdag op Radio Veronica in oktober 1971. Op de Rolling-Stonesdag van 1973 kwamen als jingles onder meer voorbij: "Paint It Black" – voor een jingle op ieder hele uur – en "The Last Time" – "Want ik hou van Holland, Veronica en de Rolling Stones" – en "As Tears Go By". Zie van de Stones op dit punt ook: "Empty Heart" en "It's All Over Now."
Next Rolling Stones - Dancing With Mr. D. Deze song werd geschreven door Mick Jagger en Keith Richard en kwam uit in 1973. In dat jaar was het op 12 oktober tussen 12 uur in de middag en 3 uur in de nacht Stonesdag op Radio Veronica en voor een promo, waarin ook Mick Jagger zelf deze special aanprees, werd "Dancing With Mr. D." gebruikt.
Next Rolling Stones - Empty Heart. Voor de Rolling-Stonesdag op Radio Veronica van oktober 1971 zong de zanger van de Bintangs, Gus Pleines, over het intro van dit nummer de tekst: "Op 12 oktober, Veronica en de Rolling Stones." Zie van de Stones op dit punt ook: "Congratulations" en "It's All Over Now."
Next Rolling Stones - Get Off My Cloud. Op Radio London werd in het gesponsorde programma van Alida reclame gemaakt voor een toernee van de Rolling Stones in 1966 ondermeer in London, Liverpool, Manchester en Ipswich. Daarvoor werden zowel "Get Off My Cloud" als "The Last Time" gebruikt.
Next Rolling Stones - Gimme Shelter. Dit nummer van de Rolling Stones stamt uit 1969 en is onderdeel van de elpee Let It Bleed. In 1978 werd het nummer op Radio Caroline gebruikt voor een promotiespot om adverteerders te interesseren om met Caroline Sales in zee te gaan: "Being the only album station in Europe, Radio Caroline naturally has a large audience ..."
Next Rolling Stones - I Wanna Be Your Man. In een promo voor het programma "Beatwave" op Radio 227, dat werd gepresenteerd door Dick Weeda, werd gebruik gemaakt van de song die John Lennon en Paul McCartney schreven voor de Rolling Stones.
Next Rolling Stones - It's All Over Now. Voor Radio Veronica zong de zanger van de Bintangs, Gus Pleines, hier de tekst overheen: "Want ik hou van Holland, Veronica en de Rolling Stones." Van deze jingle was overigens ook een Engelstalige versie in omloop met de tekst: "I love Veronica and the Rolling Stones." Zie van de Stones op dit punt ook: "Congratulations" en "Empty Heart." In 1971 verscheen voor het eerst de gedrukte versie van de RNI Top 50, die je dus - gelijk aan de Veronica Top 40 - wekelijks gratis kon afhalen bij sommige platenhandelaren. Op de internationale service van het station werd hier een promotiespotje voor gemaakt met gebruik van "It's All Over Now."
Next Rolling Stones - Lady Jane. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Rolling Stones - Not Fade Away. Een tussendoortje in deze reeks jingles en tunes: dit is namelijk de allereerste plaat die ooit door Radio Caroline, na de officiële start in maart 1964, werd gedraaid.
Next Rolling Stones - Off The Hook. Een nummer geschreven door Mick Jagger en Keith Richards in 1964 werd twee jaar later gebruikt op Radio London voor een zogenaamde Rolling Stones Competition. De tekst voor deze prijsvraag werd door niemand anders dan Mick Jagger zelf ingesproken. Het speelde zich af in de maand september 1966 waarin de Rolling Stones ook een concert gaven in The Royal Albert Hall in Londen.
Next Rolling Stones - Satisfaction. Op Radio London werd het "hey hey hey" uit dit nummer als een soort looptape gebruikt in een van de vele gesponsorde shows, namelijk voor "ALIDA". Regelmatig was er een competitie waarbij vele platen vielen te verdienen. De instrumentale brug werd als looptape gemonteerd en in phase gezet door Ad Bouman in 1967 en werd gebruikt als tune voor de Rob Out Show. Een live-versie van "Satisfaction" werd verder ingezet in een jingle voor Leon Kleerekoper alias John van Doren op Radio 227: "On your go-go Radio 227, dit is John van Doren, wild and whoopie ..." Dat is nog niet alles, want dezelfde live-uitvoering werd daarnaast ook nog eens op Veronica gebruikt voor de jingle: "Radio Veronica presenteert Hitvervoegingen in de toekomende tijd, dit is de Rob Out Show." De betreffende live-versie werd overigens niet opgenomen in de Royal Albert Hall in London, zoals het officiële album "Got Live If You Want It!" uit 1966 – op de hoes van de LP zowel als de insert van de CD – vermeldt, maar afkomstig van een show in Bristol Colston Hall op 7 oktober 1966. Op deze dag gaven de Stones twee shows. Tijdens welke van de twee precies de opname is gemaakt is onbekend.
Next Rolling Stones - Start Me Up. Johnny Lewis vertelde hij dat er zowel in zijn periode op Laser 730 als die op Caroline nummers van de Rolling Stones werden gebruikt voor het uittesten van de modulatie. Bij Laser 730 was "Start Me Up" veruit favoriet om het optimale uit de apparatuur te halen. Bij Caroline gebruikte men voor het testen van de apparatuur liever "Under Cover Of The Night."
Next Rolling Stones - Stoned (Decca). Deze B-kant van de hit "I Wanna Be Your Man" werd verkozen tot tune van "The Five by Four Show" op Radio City waarin zowel de muziek van de Stones en Beatles centraal stonden.
Next Rolling Stones - The Last Time. Werd door zowel Peter van Dam als Bart van Leeuwen gebruikt in hun afscheidsprogramma's op Radio Mi Amigo. Door Bart werden ook "It's All Over Now" van de Stones en "Goodbye My Love" van The Searchers gebruikt. Het instrumentale gedeelte van "The Last Time" viel daarnaast in maart 1971 te horen op RNI in een promo, gemaakt door Alan West, met de mededeling dat de luisteraars hun eigen kopie van de "Super Hit 50" (we zijn dan inderdaad in de vroege dagen van de Top 50) konden afhalen bij de lokale platenzaak. Verder werd ook in een promo op Radio Mi Amigo voor de Persoonlijke Top 30 van Bart van Leeuwen – zijn afscheidsuitzending van maart 1977 – een deel van dit nummer gebruikt. Op Radio London werd verder in het gesponsorde programma van Alida reclame gemaakt voor een toernee van de Rolling Stones in 1966 ondermeer in London, Liverpool, Manchester en Ipswich. Daarvoor werden zowel "Get Off My Cloud" als "The Last Time" gebruikt.
Next Rolling Stones - Under Cover Of The Night. Bij Caroline gebruikte men dit nummer voor het testen van de apparatuur. Ook bij Laser 730 gebruikte men overigens een Stones-nummer om de modulatie uit te testen. Hier was echter "Start Me Up" veruit favoriet om het optimale uit de apparatuur te halen.
Next Rolling Stones - We Love You. In de aanloop naar de hoorzitting over Radio Veronica op 18 april 1973 werden er tal van actiejingles gemaakt om de luisteraars op te roepen die dag massaal naar Den Haag te komen. "We Love You" werd daarbij gebruikt voor de spot: "Komen jullie ook 18 april?" Zo'n tien jaar later, rond 1976, werd hetzelfde nummer gebruikt door Stuart Russell op Radio Caroline voor de jingle "You're tuned into the loving vibrations from the Northsea."
Next Ron Goodwin Orchestra – Colonel Bogey And The River Kwai March. Een heerlijk vlot deuntje dat in 1958 werd gecomponeerd door Kenneth Alford en Malcolm Henry Arnold. Het kwam uit op het Parlophone-label en was de soundtrack voor de film The Bridge on the River Kwai. De uitvoering van dit nummer, door het orkest van Ron Goodwin, werd op Skanes Radio Mercur gebruikt als tune voor het programma "Önskeposten" met presentator Ivo Grenz. Zeg maar de "Jukebox" van Stan Haag maar dan uit Denemarken.
Next Ron Goodwin Orchestra - Elisabeth Serenade. Deze senerade viel op Radio 355 te horen als muziekje onder promo-requests. In juli 1967 werd het op hetzelfde station ook nog eens gebruikt voor en promo.
Next Ron Goodwin Orchestra - Laughin' Sailor. Eén van de vele nummers van Ron Goodwin. In Engeland verscheen het nummer al in 1958 als B-kant van "River Kwai March" en in 1964 werd het gebruikt als tune voor het programma "Skänes Bilradio Prämiär" en het idee dat dit "premium programma" van Radio Syd zich deels richtte op de middelbare scholier.
Next Ron Goodwin Orchestra - Lingering Lovers. In het programma "Gouden van Dagen" van Radio Mi Amigo gebruikte Ferry Eden in 1978 een tune die was samengesteld uit de uitvoering van de "Saint Louis Blues" door de The Timebeats en Ron Goodwin's "Lingering Lovers". Het eerste nummer ondersteunde het begin, het tweede het einde van de show. Zie ook: Timebeats - Saint Louis Blues.
Next Ron Goodwin Orchestra - Operation Crossbow. Dit nummer is de soundtrack van de gelijknamige film. Het is gecomponeerd door Ron Goodwin die het tevens met de leden van zijn orkest opnam in 1965. In oktober 1966 waren de testuitzendingen van Britain's Better Music Station (BBMS) te beluisteren via de 222 meter en een van de promotiespots werd gemaakt met gebruik van het nummer "Operation Crossbow."
Next Ron Goodwin Orchestra- Playtime On Pluto. Dit nummer is afkomstig van de elpee Music in Orbit uit 1958 en werd in 1962 ingezet op Radio Mercur door Anders Dahlerup als tune voor het programma "Natinë, det sisten program I reaken." Dit betekent dat het op een na meest recente programma in de regio was.
Next Ron Goodwin Orchestra - Red Cloak. Een prachtig up-tempo nummer uit de gouden jaren van de lichte muziek. Het nummer kwam in 1957 uit als B-kant van de "Elisabethan Serenade" op het Parlephone-label. Vele jaren later, in 1979, werd "Red Cloak" ingezet als tune van de "Radio Delmare Top 30" in presentatie van Ronald van der Vlugt.
Next Ron Goodwin Orchestra - Serenade To A Double Scotch. Veel tunes betreffende Radio Scotland zijn nog niet bekend. Maar er kan weer een worden toegevoegd aan de lijst en wel voor het programma "Elevenses," dat werd gepresenteerd door David Kinaird. Proost want "Serenade To A Double Scotch" werd tune van dit programma.
Next Ron Goodwin Orchestra - Swedish Polka. Interessant is om naar een programma te luisteren, waarvan je de taal niet meester bent, maar dan toch begrijpt wat er gebeurt. Zo kunnen we melden dat bovenstaand nummer op Radio Nord in het programma "Nordmorganshow" als filler werd gebruikt voor het live voorlezen van commercials en meer.
Next Ron Goodwin Orchestra - The Early Bird. In alle decennia dat de zeezenders actief waren hadden de verschillende deejays zo hun favoriete deuntjes waarmee ze de laatste minuten richting het nieuws vulden. Ron Goodwin en zijn orkest werd bijvoorbeeld in 1966 ingezet door Mike Lennox op Radio London.
Next Ron Goodwin Orchestra - Theme 633 Squadron. Werd als hoofdthema gebruikt op Radio Hauraki in de documentaire van de laatste uitzenddag "1,111 Days At Sea". Het nummer werd verder nog door Herman de Graaf gebruikt bij de opening van Radio 319.
Next Ron Goodwin Orchestra - Threat. Dit nummer uit de soundtrack "Battle of Britain" werd in het programma van Klaas Vaak op Radio Veronica gebruikt voor de spot: "Nederland herrijst."
Next Ron Grainer Orchestra - A Touch Of Velvet And A String Of Brass (CNR). Deze tune werd gebruikt door Bert Bennett op Radio Mi Amigo. Bennett hanteerde daarnaast overigens ook de originele versie van dit nummer van Mood Mosaic (zie aldaar). Volgens eigen zeggen gebruikte Ferry Eden dit nummer op Radio Mi Amigo als "praatplaat", ofwel filler.
Next Ron Grainer Orchestra - TV Series "Prisoner" Tune. Zowel de begin-tune (Main Title) als de eind-tune (End Title) van de roemruchte tv-serie The Prisoner werden in de jaren zeventig gebruikt voor de "Radio Caroline Album Countdown."
Next Ronald And Donald - Kwek, Kwek. Een instrumentaal nummer, een productie van een van de labels van Sylvain Tack, dat tot grote hoogte reikte middels het pluggen op Atlantis. Het begin van het nummer was de tekst "Hello everybody ..." die in 1973 ook werd gebruikt voor een jingle voor Mike Mourkens op Radio Atlantis. Op Mi Amigo werd het "Big L theme" gebruikt waarbij ditzelfde "Hello" van Ronald en Donald bij herhaling was in gemixed. Hetzelfde intro werd ook gebruikt voor een commercial voor de Mi Amigo Wafels. Op hetzelfde station werd het ook nog gebruikt door Frank van der Mast voor een spot waarin werd opgeroepen om op het station te adverteren. In 1974 gebruikte ook Norbert het nummer als filler in de Norbert show op Radio Mi Amigo.
Next Rondò Veneziano - Arlecchino. We hebben hier te maken met een Italiaans kamerorkest dat voornamelijk barokmuziek speelt maar dan wel met een modern tintje, waarbij naast van originele instrumenten uit de baroktijd ook gebruik wordt gemaakt van basgitaar, drums en synthesizer. "Arlechino" is afkomstig van de in 1981 uitgebrachte elpee La Serenissima. Het nummer werd op Radio Monique gebruikt in het programma "4xB" van Bert van Aalten, ofwel de Aal. Het werd niet alleen als tune gebruikt maar ook voor de momenten dat deze van huis uit tandarts zijnde presentator antwoord gaf op de vraag hoe je het beste je gebit kon verzorgen.
Next Ronettes - Baby I Love You. De titelfrase van dit nummer werd gebruikt voor een promo voor de Steve Merike-show op RNI, ingesproken door Alan West in 1971. Voor deze promo gebruikte hij daarnaast de intro van B.B. King's "Whole Lotta Love" in de uitvoering van CCS.
Next Ronettes - Sleigh Ride. Op 25 december 1972 was er een promotiespot te beluisteren op Radio Veronica, waarin een speciale Kerstmatinee van de Veronica Drive In Show werd genoemd, die op 26 december werd gehouden in Noordwijk aan Zee met deejays Tom Collins en Klaas Vaak. De laatste sprak de spot in en zette daarvoor het nummer van de Ronettes in.
Next Ronettes - Winter Wonderland. Werd in 1973 op Caroline gebruikt voor de kerstjingle: "Fun killing music holiday."
Next Ronnie En De Ronnies - Boem Boem Is Ho. In 1966 was het de eerste single van Ronnie en de Ronnies. Het idee en de productie was in handen van Peter Koelewijn en de leden waren afkomstig van de Utrechtse formatie The Jets. Ze hadden met "Beestjes" in 1967 een grote hit. "Boem Boem Is Ho," destijds uitgebracht op het Delta-label, begon met een aantal geluidseffecten en die werden in 1973 ingezet op Radio Veronica voor het maken van een jingle: "De techniek staat voor niets."
Next Ronnie Tober - Met Een Roos In Je Blonde Haren. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "Met Een Roos In Je Blonde Haren."
Next Rotation - Rotation. Het nummer is de A-kant van een single van de Franse formatie Rotation die in Duitsland werd opgenomen. Vreemd genoeg werd de B-kant door diverse deejays opgepikt en werd "Ra Ta Ta" een succes in ondermeer Rusland, Duitsland, België en Turkije. Het werd zelfs opgemerkt door James Last die het mijn zijn orkest ook het nummer aan het vinyl toevertrouwde. De A-kant echter werd door Joost den Draayer gekozen voor gebruik als tune in een van de gesponsorde programma's van RNI, de Toshibashow in 1971.
Next Routers - Let's Go (Warner Brothers). Dit nummer op Radio Veronica werd als tune gebruikt door Joost den Draayer bij de productie van een speciaal programma over het tienjarig bestaan van het station. Dennis King gebruikte dit nummer in 1977 op Caroline voor zijn Berlijnse programma. Op Caroline South was het Gery Kamp die het nummer adopteerde als tune. Hans ten Hooge maakte er een pracht jingle op voor het gouwe ouwe programma van Albert Keijser – de "Messiah of Soul" – dat in de nadagen van Radio Noordzee op de maandagavond tussen 7 en 8 uur in de avond was te beluisteren. Herinner de opsomming van jaartallen gemixed met namen van allerlei gouwe ouwe artiesten. Er ligt hier geen relatie tussen Kamp en Keijser. De laatste vond het nummer via een andere route. Roel Bentz van den Berg leende het nummer overigens later weer van Keijser voor VPRO's "Toga Party" op Radio 3, maar dat valt buiten de orde van deze zeezenderdiscografie. Ook Ben Healy gebruikte het nummer, en wel op Radio Scotland als tune voor de Top 50. Verder gebruikte Paul Graham het nummer in zijn programma's op Offshore 98, een kortstondig project van een weekend dat in 1999 heeft uitgezonden.
Next Roxy Music - Love Is The Drug. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club – "It's A Miracle," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Roy Buchannan - Sweet Dreams. Dit nummer is afkomstig van de elpee Roy Buchannan uit 1972 en destijds uitgekomen op Polydor. Roy werd wel "the best unknown gitarist in the world" genoemd. Het was Phil Mitchell, die eerder bij landpiraten als Radio Kaleidoscope werkte, die in 1975 bij Caroline aan de slag ging en zijn programma's altijd eindigde met "Sweet Dreams."
Next Roy Budd - Pick Yourself Up. Een nummer van de allereerste elpee van de Britse jazzpianist Roy Budd uit 1967, een elpee waarvoor hij samen met onder meer Tony Hatch de arrangementen schreef. Hij was toen nog maar twintig jaar oud en had nog een lange carrière voor de boeg waarbij hij vooral veel muziek voor ontelbare films schreef. In 1972 trouwde hij met de Duitse zangeres Catherina Valente, maar na zeven magische jaren was het voorbij. Het komt niet vaak voor dat er een promo wordt beschreven zoals gebruikt op Radio 355. In ieder geval pakte Dave MacKay (David Gilbee) de elpee erbij toen hij een promotiespot maakte voor het programma van John Aston, die we ook kennen onder zijn eigen naam John Hatt.
Next Roy C - Shotgun Wedding. Wanneer hij de hitparade presenteerde op Caroline South, liet Dave Lee Travis bij een nieuwkomer steevast de pistoolschoten die afkomstig zijn van "Shotgun Wedding" van Roy C.
Next Roy Hastings - C.A.R.O.L.I.N.E. (Decca) Van dit nummer, afkomstig uit 1963 maakte Caroline gebruik voor de produktie van de welbekende jingle: "C-A-R-O-L-I-N-E, Caroline ... Caroline, Caro ... line."
Next Royal Guardsmen - Snoopy's Royal Christmas (Laurie). Werd op Veronica gebruikt voor een jingle voor de kerstprogrammering.
Next Royaltones - Flamingo Express (Gold Disc). Op Veronica gebruikt in het programma "Meet The Beat" van Harry Knipschild.
Next Rubettes - I Can Do It. Radio Mi Amigo organiseerde in 1976 een tournee van de succesformatie The Rubettes langs een aantal plaatsen in Vlaanderen. Uiteraard werd dit gepromoot in de programma's en wel met de ondersteuning van dit nummer.
Next Ruffle - Go Mean Dit was de thema tune van Dave Dennis op Radio London. Het werd daarnaast ook nog eens in 1970 gebruikt als jingle voor het RNI World Wide News.
Next Rufus - Ain't Nobody. De intro van dit nummer werd in 1984 gebruikt door Rick Harris voor een promo voor Laser 558.
Next Rufus Featuring Chaka Khan - Once You Get Started. Een geweldige plaat in de categorie 'funk' werd in 1974 uitgebracht en op Radio Mi Amigo gebruikt voor de jingle: "Elke zondagmiddag tussen vier en vijf uur verzoekje voor vrije radio."
Next Russ Conway - Alley Cat. Hij werd geboren als Trevor Herbert Stanford en werd in 1955, pianospelend in een pub, ontdekt door iemand van de platenmaatschappij Columbia. Als Russ Conway had hij alleen al twintig hits in de Britse hitlijst tussen 1957 en 1963. Daar hoorde "Alley Cat" echter niet bij. De uitvoering van Bent Fabric op piano ging hem voor, terwijl Peggy Lee in 1963 een prachtige vocale uitvoering zong. Maar "Alley Cat" van Russ Conway werd gebruikt als eindtune van het programma "Mosterd na de Maaltijd" met Michelle op Radio Mi Amigo in 1975.
Next Rumba Tress - Amor Amor. Dit nummer werd gebruikt voor een promo van de Mi Amigo Drive-In-Show.
Next Russ Conway - Angelo. Dit uit 1962 stammende nummer was de tune van Rob Ronder op Radio Atlantis.
Next Russ Conway - Conway Capers 1, Part 2. Het wel overbekende geluid van de piano van Russ Conway is goed te horen in deze medley met allemaal korte stukjes van bekende hits zoals ondermeer composities van Lennon and McCartney, Pete Seeger en Mort Shuman. "Conway Capers 1, Part 2" werd in 1966 door Don Allen op Caroline North gebruikt voor het maken van een promospot voor de Swinging Caroline Club.
Next Russ Conway - Even More Party Pops (Medley): Ain't She Sweet / I Can't Give You Anything But Love, Baby / Yes, We Have No Bananas. In gedachten hoor je direct weer bij het lezen van de tekst van de korte, maar o zo krachtige, jingle die werd gebruikt in 1979 voor het wekelijkse country uur op Radio Caroline: "Country time, Caroline country time, music's fine on 319 with the Caroline country time," destijds ingezongen op dit nummer door Ton van Draanen.
Next Russ Conway - Lesson One. Het was Russ Conway aan de piano met "Lesson One" die op Radio Atlantis door Rob Ronder werd ingezet als tune.
Next Russ Conway - Lucky Five. Evenens gebruikt als tune door Rob Ronder (Radio Atlantis).
Next Russ Conway - Side Saddle. Als je het over de pianist van Engeland in de begin jaren zestig van de vorige eeuw spreekt dan heb je meteen in je geheugen het typische geluid wat hoorde bij het spel van Russ Conway. Op Radio 390 was er gedurende een periode "de Russ Conway Show," waarin een kwartier lang aandacht werd besteed aan zijn muziek. "Side Saddle" werd als tune gebruikt voor het programma.
Next Russ Conway - The Wedding Of A Painted Doll. Deze muziek is in 1972 gebruikt door Tony Allen op RNI voor een prachtige gezongen jingle voor zijn toen nieuwe collega bij RNI, Brian McKenzie: "Won't you come along and listen to the Brian McKenzie Show, the Brian McKenzie Show ..." Beiden werkten overigens eerder samen op Radio Scotland.
Next Ruud Bos - Glimmie's Theme. Op Radio Noordzee werd op Eerste Kerstdag 1972 een programma uitgezonden met daarin allerlei bekende en minder bekende artiesten. Het was opgenomen in Bistro "In den Vollen Pot" in Amersfoort. Centrale presentator was Tony Berk en als tweede begintune gebruikte hij "Glimmie's Theme" in de uitvoering van Ruud Bos.
Next Rijk De Gooyer - 'T Benne Krenge Van Dinge. Op een reclameplaat van de DAVO Haardenfabrieken was onder meer de stem te horen van Rijk de Gooyer die in zijn creatie van de Utrechtenaar Bartels "Goeiedag" zegt. Juist deze begroeting is uit deze plaat geknipt en veelvuldig gebruikt in de "Jut en Jul-Show" op Radio Veronica. Het ging om een flexiplaat waarbij de muziek werd verzorgd door het Meteoor Orkest onder leiding van Ger Hieselaar en de teksten kwamen van Eli Asser. Het "Goeiedag" van Rijk de Gooyer komt overigens ook voor op zijn singletje "'T Benne Krengen Van Dingen." Zie ook: Conny Stuart, Johan Kaart e.a. - "DAVO Haardenfabrieken Presenteren U: Het Mysterie Van De Koude Voeten."
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes