Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5S

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Sailor - Symphony Orchestra
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Sailor tot en met Symphony Orchestra.

Next Sailor - Jacaranda. Werd op Radio Mi Amigo als filler gebruikt.
Next Sailor - Sailor. In 1976 viel er op Radio Mi Amigo een week lang een fake-commercial te beluisteren. De luisteraars kregen het aanbod van een cruise met een grote roeiboot van Spanje naar de ankerplaats van de Mi Amigo te varen. In deze spot, met het stemgeluid van Peter van Dam, werd deze song van de gelijknamige groep gebruikt.
Next Saint Preux Et Danielle Licari - Concerto Pour Une Voix. Een prachtige klassieke deun afkomstig van de elpee Saint Preux uit 1969. Voor de fanatieke luisteraar van Radio Mi Amigo destijds zeer herkenbaar verbonden met de reclamespots van een van de vaste adverteerders op het station: "Homediscountcentrum te Gent, na een jaar aan de top met zijn nieuwe trend in meubelverkoop ..."
Next Sakkarin - Sugar Sugar. Een van de vele producties van Jonathan King. Het werd gebruikt voor een promo voor de Tony Allen show op RNI, een spot vreemd genoeg geproduceerd door Kenny Everett.
Next Salix Alba - Sweet Time. Salix Alba valt onder de categorie "knotwilgen" en dus is het niet helemaal duidelijk waarom de Belgische formatie Salix Alba die naam koos. Was het om snel te stijgen in de diverse hitlijsten? Hoe het ook zij, in 1973 kwam de single "Oh Mamma" uit waarvan de achterkant "Sweet Time" deels werd gebruikt voor de tune van de Mi Amigo Drive In Show aankondigingen.
Next Salsoul Orchestra - Get Happy. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo (272) als filler gebruikt en voor een promo voor een boottocht naar de MV Magdalena.
Next Salsoul Orchestra - Magic Bird Of Fire. Het was Vincent Montana, voorheen de arrangeur, componist en musicus van MFSB, die in 1974 besloot een nieuw orkest op te richten in New York, the Salsoul Orchestra. Enkele andere leden van MFSB volgden zijn voorbeeld. Dit orkest maakte ook succesvolle elpees, waaronder Magic Journey die in 1977 verscheen. Afkomstig van die elpee is het nummer "Magic Bird Of Fire," dat Marcel Stevens in 1979 als eindtune gebruikte op Radio Delmare.
Next Salvage - Hot Pants. Dit nummer werd gebruikt voor een promo van de "Hot Pants Verkiezing" op Radio Veronica door Rob Out - samen met een andere, vooralsnog onbekende tune.
Next Sam Fonteyn - Please Sir. De herkenningstune van de populaire televisieserie "Please Sir" werd door Tony Allan op RNI gebruikt voor een jingle: "This here is Tony Allan ..." Allan gebruikte ook de tunes van de populaire televisieseries Catweazle en On the Buses, respectievelijk bekend als "Busy Boy" en "Happy Harry" en beide in de uitvoering van het London Weekend TV Orchestra. Voor "Please Sir" genruikte hij de originale versie die pianist/ componist Sam Fonteyn makte voor de Boosey & Hawkes Music Library. Zie ook: London Weekend TV Orchestra - Busy Boy (Catweazle Theme); en: London Weekend TV Orchestra - Happy Harry (On The Buses Theme).
Next Sam Spence - Wie ein Blitz. Zie: Orchester Sam Spence.
Next San Remo Golden Strings – Festival Time. Deze formatie, afkomstig uit Detroit, ging eerst door het leven als de San Remo Golden Strings. Eén van de huisorkestjes van Tamla Motown. In 1971 kwam het nummer "Festival Time" uit dat door Peter van Dam in december 1976 werd gebruikt om een prijsvraag te promoten op Radio Mi Amigo. Luisteraars werden opgeroepen om de nummer 1 van de top 100 over het jaar 1976 te raden. Op 31 december zouden de uitslag en prijswinnaars bekend worden gemaakt.
Next San Remo Golden Strings - Hungry For Love. Dit prachtige, vrij onbekende nummer, werd opgenomen in de studio van Tamla Motown in Detroit. Het werd in de studio van Atlantis in Oostburg, Zeeland, gebruikt door Luk van Kappellen, toen hij programma's daar opnam. Ook werd het gebruikt door Will Luikinga in de zeventiger jaren als eindtune voor "Nachtclub." Het was een Veronica-programma dat afwisselend door verschillende presentatoren werd gevuld met rustige muziek en ieder had ook een of meerdere instrumentaaltjes, die men als tune gebruikte.
Next Sandie Shaw - Together (Pye). Bij Veronica gebruikt voor één van de vele ledenwerfactie-spots: "Wordt nu lid."
Next Sandra En Andress - Mary Madonna. Op de intro van dit nummer maakte het duo in 1971 voor Veronica de "A Merry Christmas" jingle.
Next Sands - Nefertiti. Over deze formatie en dit instrumentaal nummer valt nergens enige informatie te vinden behalve dan dat het nummer als filler in de zomer van 1975 werd gebruikt door Joop Verhoof op Mi Amigo en als zodanig werd aangekondigd.
Next Sandy Coast - I See Your Face Again (Relax). De groep maakte op de intro een jingle voor Veronica's zondagmiddagprogramma "Sangria": "Sunday afternoon is Veronica afternoon with Sangria." Verder was er bij de Beatles Marathon in 1972 op hetzelfde station een mooie stationsopener te horen van Tom Collins, waarin in het Engels de frequentie van 1572 kHz werd genoemd. Hiervoor werd ook de intro van "I See Your Face Again" gebruikt.
Next Sandy Coast - True Love That's A Wonder (Polydor). De instrumentale backing van dit nummer werd gebruikt voor de zeer bekende Veronica-jingle: "192 – Is for everybody and you."
Next Sandy Coast - Two Little Creatures. Werd door Veronica gebruikt voor een jingle
Next Sandy Coast - We'll Meet Again. De single werd door Chiel Montagne op Veronica af en toe gebruikt op het einde van zijn show.
Next Sandy Nelson Orchestra - Drumming Up A Storm. Op Veronica in 1962 gebruikt door Joost den Draayer voor het programma "Vrienden van Veronica".
Next Sandy Nelson Orchestra - Drums A Go Go. Dit nummer van de geweldige drummer Sandy Nelson werd op Radio Caroline gebruikt ter ondersteuning van de promo's voor de Caroline Music Show in 1980.
Next Sandy Nelson Orchestra - Quite A Beat. In 1967 werd dit instrumentale nummer van Sandy Nelson gebruikt als tune op Radio 270 door Bob Snyder.
Next Sandy Posey - Single Girl. Deze overbekende hit van de Canadese zangeres Sandy Posey stamt uit het jaar 1966. Het nummer werd door Johnny Walker op Caroline South in 1967 uitgebracht om ook de vrijgezelle dames te nodigen om naar zijn avondprogramma vanaf 9 uur te luisteren onder het motto: "Go steady with your single boy Johnny Walker."
Next Santa And Johnny - Sleep Walk. Achter een aankondiging voor het programma "Memory Lane" op Caroline North met als presentatrice Ann Shelton viel dit mooie nummer uit 1959 te horen.
Next Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood. Op Radio Delmare viel in het programma van Jan Römer een mooie tune als afsluiter te beluisteren, waarvoor een muzikale brug uit deze song werd gebruikt als rondloper.
Next Santa Esmeralda - Sevilla Nights. Eén van de nummers afkomstig uit de Amerikaanse discofilm Thank God It's Friday die in 1978 uitkwam. Het nummer werd door René de Leeuw in 1979 gebruikt als eind-tune voor zijn ochtendprogramma op Radio Delmare, dat tussen 10 en 12 uur werd uitgezonden. De film Thank God It's Friday werd gedraaid onder regie van Robert Klane, met in de hoofdrollen onder anderen Jeff Goldblum, Donna Summer en Valerie Landsburg. Speciale gasten waren de Commodores.
Next Santana - All The Love In The Universe (CBS). Was gedurende een korte periode de tune van Radio Seagull. Het einde van hetzelfde nummer werd gebruikt voor een Top 40 promo van Radio Veronica. Het stond op de elpee Caravanserai en van hetzelfde album werd het nummer "Look Up" gebruikt voor de Veronica Top 40. Samen met het nummer "Space Hymn" van de groep Lothar and the Hand People werd dit nummer verder in 1973 gebruikt als opener van de avondprogramma's van Radio Seagull, een spot ingesproken door Norman Barrington. Zie ook: Lothar And The Hand People – "Space Hymn".
Next Santana - Evil Ways. Dit nummer werd gebruikt voor een gezongen jingle op Radio Veronica en wel voor "Hey hey Lex Harding."
Next Santana - Jingo Lo Ba. Op hun eerste album uit 1969 coverde Santana het nummer "Jin-go-lo-ba" (kortweg "Jingo") van de Nigeriaanse percussionist Babatunde Olatunji. Voor de uitgave werd de titel lichtelijk aangepast. Het instrumentale intro van deze cover werd op RNI in 1970 gebruikt als filler door Andy Archer tijdens de presentatie van de Top 40 en wel telkens wanneer hij een overzicht gaf van de laatste tien gedraaide platen. En, iedere zondagmiddag draaide Fred van den Bosch op Radio Atlantis een overzicht van de nieuwe releases. Op het einde van het programma gaf hij een overzicht waarbij "Jingo Lo Ba" als achtergrondmuziekje werd gebracht.
Next Santana – Look Up. Dit nummer stond, net als "All The Love In The Universe" (zie aldaar) op de elpee Caravanserai. Het nummer "Look Up" werd gebruikt voor de Veronica Top 40.
Next Santana – Mother's Daughter. Een nummer gecomponeerd door Gregg Rollie dat terug te vinden is op de tweede studio-elpee van Santana, Abraxis, uit september 1970. Terzijde: dit is de eerste elpee van de groep die op nummer-een kwam in de Amerikaanse LP Top 100. "Mother's Daughter" werd in 1973 op Radio Veronica door Lex Harding gebruikt voor het inspreken van een promospot voor een popconcert dat op 28 september van dat jaar werd gehouden in de Vliegermolen in Voorburg. Onder auspiciën van de Nierstichting traden tal van groepen, waaronder Kayak, Cats, Smyle en Jen Rog, op. De entreeprijs was vijf gulden, een bedrag dat rechtstreeks naar de Nierstichting ging. Met andere woorden alle artiesten en organisatie deden belangeloos mee.
Next Santana - Para Los Rumberos. Dit nummer is afkomstig van de elpee Santana III, die in 1971 op CBS werd uitgebracht. Het nummer is echter een cover van de compositie van Tito Puento, die het met zijn orkest al vastlegde op het vinyl via de elpee Cuban Carnival in 1956. Santana's versie werd gebruikt op Radio Noordzee in "AD Sport en Sportwereld" als het programma toe was aan de volleybal-agenda.
Next Santana - Samba Pati. Dit nummer van Carlos Santana en zijn band werd op Radio Veronica ingezet ter promotie van de ledenwerfactie die ondermeer de 'Doe Het Zelf Beurs' in Rotterdam aandeed in 1973 waar deejay Will Luikinga 30.000 gulden aan prijzen zou gaan weggeven aan een luisteraar.
Next Santana - Song Of The Wind. Het was in januari 1974 dat de allereerste LP Top 20 was te beluisteren op Radio Seagull, een programma met de voor die tijd betere popmuziek. Andy Archer presenteerde de show voor de eerste keer en zette "Song Of The Wind" in als tune voor het programma.
Next Santana - Soul Sacrifice. Het is altijd weer moeilijk om een bepaald muziekje te kiezen waarin je als deejay een overzicht kunt geven van de laatste tien gedraaide muziekjes. Andy Archer presenteerde in maart 1970 de Top 40 op RNI en presteerde het zelfs om in 1 min en 47 seconden de eerste 30 songs, die hij gedraaid had van de Top 40, op te sommen en daarbij gebruik makend van het instrumentale nummer "Soul Sacrifice," afkomstig van de debuut LP van Santana uit 1969.
Next Sarr Band - Magic Mandrake. De eerste tonen van dit nummer werden door Ton Schipper gebruikt op Radio Mi Amigo voor een commercial voor de destijds bekende meubelzaak "Vermeer - Thijs en zonen" uit Westerlo. Dit in combinatie met Jean Jacques Perrey en "The Old Bell Ringer" (zie aldaar). Het fragment werd veel gebruikt en dat was waarschijnlijk, volgens Ton Schipper, de enige airplay die het nummer destijds kreeg.
Next Savers - Help Me. Dit nummer valt in de zogenaamde categorie: "Space Disco" en werd opgenomen door de Belgische formatie "Savers" op het Omega International Label. Het werd gebruikt voor de "uuropener" van Haike du Bois op Radio Mi Amigo.
Next Scaffold - Do You Remember (Parlophone/EMI). Werd door Veronica gebruikt voor de productie van een gouwe ouwe jingle.
Next Scott Fitzgerald En Yvonne Keely - If I Had Words. We kunnen hier duidelijk zeggen te maken te hebben met een megahit. Het was een eenmalige samenwerking tussen Scott Fitzgerald en Yvonne Keely, de zus van Patricia Paay. Met medewerking van het St. Thomas Moore School Choir werd het in 1977 een nummer-een-hit en verbleef het 17 weken in de hitlijsten. Een jaar later werd het op Radio Mi Amigo gebruikt in de programma's van Dominee Toornvliet waarbij de assistente van Toornvliet de luisteraars opriep tot financiële ondersteuning van het Pastorale Centrum aan de Vijverweg 8 in Bloemendaal.
Next Scotty Moore - Don't Be Cruel. Het nummer "Don't Be Cruel" werd door Elvis Presley en Otis Blackwell geschreven en tot een hit gezongen in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In 1964 was het de uit Tennessee afkomstige Scotty Moore die een elpee opnam onder de titel: The Guitar that Changed the World met ondermeer een instrumentale uitvoering van het nummer. Scotty's versie werd op 8 januari 1974 gebruikt als tune voor de Elvis Presley-middag op Radio Veronica als ook voor de Elvis Presley-prijsvraag, een spot ingesproken door Lex Harding.
Next Screaming Lord Sutch - Jack The Ripper. Het enige nummer dat kan worden omschreven als stationstune ingezongen door de leider van het gelijknamige station Radio Sutch. Alhoewel met zeer laag vermogen en kort in de ether heeft Lord Sutch destijds zijn naam duidelijk in de media geplaatst. Screaming Lord Sutch, die altijd tijdens zijn bestaan aandacht trok, zette samen met zijn manager een eigen radiostation op, Radio Sutch. Ging in lokale, regionale en nationale verkiezingen als een uitzonderlijke persoon telkens weer de publiciteit in en scoorde kleine hits. Het nummer "Jack The Ripper" werd door Dave Rodgers op RNI een tijdje gebruikt voor een beginjingle van zijn nachtprogramma: "It's midnight, the time when people sheltered behind drawn curtains, the clock strikes ... Welcome to the Dave Rodgers Show."
Next Sealegs - Music Loving Girl Veronica. Werd gebruikt ten bate van één van de vele Veronica-actie-jingles. Rick van der Linden (zie aldaar) maakte een instrumentale versie, die weliswaar nooit werd uitgebracht maar wel veelvuldig werd gebruikt op Veronica.
Next Sea Train - Sweet Creek's Suite (A&M). Van het album Seatrain vernoemd naar de uitvoerenden kwam ondermeer het nummer "Sweet Creek's Suite." In het programma Sterrenteam van Will Luikinga op 28 augustus 1974 gebruikte hij dit nummer als tune voor een programma op Radio Veronica gelijk aan een wereld vol fantasie. Hij stelde dat de luisteraar het Gooise Matras in het programma zoals nooit tevoren zou zien, waarbij de gossip fictief gebracht zou worden door Felix Vulpen. Het nummer werd op Veronica ook gebruikt in diverse "Kolder op Zolder Show"-jingles.
Next Searchers - Don't Throw Your Love Away.In de zomer van 1967 waren op Radio Scotland verschillende promo's te horen voor het "Sunset Scotland Clan Ball" in de Locarno Ballroom in Glasgow. Voor een daarvan werd deze hit van de Searchers als achtergrond gebruikt. Voor een soortgelijke promo werd ook "Western Union" van de Five Americans gebruikt (zie aldaar). Radio Scotland had iets met dit nummer, want het op dit station ook gebruikt in een promospot voor de "Blast Off Show".
Next Searchers - Goodbye My Love, Goodbye. In 1977, in zijn laatste show op Radio Mi Amigo, gebruikte Bart van Leeuwen een "knip" uit dit nummer dat hij bij herhaling voorbij liet komen.
Next Searchers - Western Union. Zo rond eind juli, begin augustus 1967 viel op Radio Scotland bij de "Lunch Time Show" een promo te beluisteren voor het "Scotland Clan Ball". Voor deze promo diende de hit "Western Union" van The Searchers gebruikt.
Next Second City Sound - A Touch Of Velvet. Werd direct na deze release uitgebracht op het Major Minor Label, flopte en werd in 1969 nog een keer uitgebracht met hetzelfde resultaat. De groep was afkomstig uit Engeland's tweede stad, Birmingham. Werd vooral door Caroline gebruikt als tegenhanger van de versie van Mood Mosaic (zie aldaar). Tijdens het programma "Tipparade" op Radio Veronica gebruikte Klaas Vaak dit nummer in 1972 als filler.
Next Second City Sound - Grieg One. Het gaat bij dit instrumentale nummer om de tweede single van een vijfmans formatie uit Birmingham die, voor zover bekend, twee maal werd gebruikt. Op Radio Veronica was het Tom Collins die het inzette als eindtune voor "Ook Goeiemorgen" op 23 augustus 1974. Het nummer werd in Engeland op Decca uitgebracht in 1966. "Grieg One" werd tevens in 1978 door Ton Schipper en Haike du Bois gebruikt als tune voor Radio Mi Amigo's "33-Toeren Op Zijn Best" " evenals in de "Cocktailshow" op Mi Amigo.
Next Second Life - Reggae Shop. De Belgische groep Second Life maakte in 1979 een speciale versie van hun nummer "Reggae Shop" voor Radio Caroline.
Next Seekers - The Times They Are Changin'. Deze compositie van Bob Dylan in de uitvoering van de Seekers werd gebruikt in de documentaire 1111 Days at Sea die in het laatste uur van Radio Hauraki vanaf zee, in 1970, werd uitgezonden. Het werd gebruikt op het moment dat verteld werd dat het zendschip, de Tiri, naar internationale wateren vertrok.
Next Seekers - Waltzing Mathilda. De van herkomst uit Australië afkomstige formatie The Seekers scoorde in de jaren zestig van de vorige eeuw de ene hit na de andere. Ook een typisch Australisch folklorelied, "Walzing Mathilda," uitgevoerd in de Queensland versie, behoorde tot het repertoire. In de kerstperiode van 1971 was er op Radio Veronica eenmalig een programma dat was opgenomen door Henk Brinkman in de studio van ABC in Canberra. Voormalige landgenoten, woonachtig in Australië, konden op deze manier de groeten doen aan hun familieleden en vrienden in Nederland. Voor het programma werd deze versie van "Waltzing Mathilda" gebruikt.
Next Seekers - Whistling Rufus. Het was de Amerikaan Kerry Mills die dit nummer in 1899 al schreef en het zelf het liefste op gitaar zag uitgevoerd als een soort van "2-step polka." Het nummer is de daarop volgende eeuw door tal van artiesten opgenomen ondermeer door de Seekers. Judith Durham speelde daarbij de belangrijkste rol, namelijk het bespelen van de piano. Het werd in 1966 uitgebracht en een jaar later pikte Ross Brown op Caroline International het deuntje op om te gebruiken terwijl hij de luisteraars een preview gaf van wat hij die dag in zijn programma "Brown Beat" zou gaan brengen.
Next Seemon And Marijke - Room 44. Dit instrumentaaltje fungeerde rond het eind van 1972 of het begin van 1973 als filler op Radio Noordzee.
Next Sensational Alex Harvey Band - Dance To Your Daddy. Een nummer afkomstig van de elpee SAHB uit 1976 was op 1 oktober 1978 in de middag op Radio Mi Amigo te beluisteren, dat wil zeggen de lange outro. Die was namelijk voor de gelegenheid gemixed met het geluid van zeemeeuwen. De discoshow startte een kwartier te laat en opende met de filler, gevolgd door jingles en Ferry Eden. Er heerste storm op de Noordzee, windkracht 9 en bovendien was nieuwslezer Johan Visser zeeziek in zijn bed gekropen.
Next Serendipity Singers - Freedom's Star. Tijdens de introductie van Radio Hauraki in 1966 werden er verschillende songs heel kort als voorbeeld gegeven van de te volgen muziekgenres op het nieuwe radiostation. Ook het nummer "Freedom's Star" kwam daarbij voorbij.
Next Serendipity Singers - Sing Out. Deze Amerikaanse folk groep was te vergelijken met de in West--Europa destijds populaire New Christy Minstrels. Ze werden vooral bekend met hun succes "Don't Let The Rain Come Down." Maar het nummer "Sing Out" werd gebruikt op Radio 390 als tune voor het programma "Sing Song."
Next Sesam - She. De jingles voor Peter de Vries op Radio Caroline in 1979/'80 zijn destijds deels gemaakt door het Noord-Hollandse Sesam. Een van de jingles die de groep voor De Vries maakte, was gebaseerd op hun single "She".
Next Seventh Wave - Things To Come (Gulf). Gebruikt bij Veronica voor de jingle: "24 Uur per etmaal."
Next Sgt. Barry Saddler - Ballad Of The Green Barets / Green Barets (RCA Victor). De instrumentale achterkant werd door Johnny Walker gebruikt op Caroline voor zijn: "Men's fight for freedom," dat voor het eerst om middernacht werd gedraaid op 15 augustus 1967 toen Caroline "International" werd. Dit in combinatie met Pete Seeger's "We Shall Overcome". De instrumentale achterkant werd gespeeld door het orkest van Alan Moorhouse.
Next Sha Na Na - Rock And Roll Is Here To Stay. Dit nummer kennen de ouderen onder ons vooral in de eerste uitvoering, en wel die van Danny and the Juniors. In 1969 werd het nummer opgepikt door de Amerikaanse Doo-wop-groep Sha Na Na. Het nummer kwam, in een live-uitvoering, op de gelijknamige elpee uit. Op 1:54 begint een instrumentaal gedeelte dat in augustus 1971 werd gebruikt voor een promotiespot op Radio Veronica: "Heb jij al van 192 gehoord?" Dit om wat later het Veronicablad werd, in de markt te zetten. In de spot werd ook de toenmalige prijs van het blad genoemd: slechts 45 cent!
Next Shadows - 36-24-36. Dit instrumentale nummer is in Nederland vooral bekend van het legendarische VARA-televisieprogramma met Herman Stok. In een vroege versie van "Goud van Out" op Radio Veronica in de zomer van 1969 gebruikte Rob Out het nummer echter ook als tune.
Next Shadows - Atlantis (Columbia). Deze song werd in 1973/1974 door Radio Atlantis dankbaar gebruikt als stationstune. In 1963 was het een hit: binnengekomen in augustus; hoogste notering: 6; aantal weken: 4. Het nummer werd daarna nog diverse malen heruitgebracht op single, elpee en cd, onder meer in 1973 door de Spoetniks en door King Harris / Peter van Dam.
Next Shadows - Big 'B'. Dit instrumentale nummer dateert uit 1962 en heeft een geweldige drumsolo, die werd uitgevoerd door Brian Bennet. Hij volgde een jaar eerder Tony Meehan op bij de Shadows. Het nummer komt voor op de elpee Dance with the Shadows. Veronica 192 was de eerste naam van wat later het Veronicablad werd en er werden speciale spots uitgezonden op Radio Veronica om de luisteraars steeds weer op de hoogte te brengen van de inhoud van het meest recent verschenen nummer. Lex Harding was de stem en "Big 'B'" werd een tijdje als ondersteuning voor de spots gebruikt.
Next Shadows - Bongo Blues. Instrumentaal nummer uit de film Expresso Bongo (1960). Cliff Richard speelde een rol in die film. In juni 1971 werd de Veronica Noordzee-zeilrace georganiseerd en was er 45 uur live uitzendingen vanaf de Norderney. Het totaalprogramma werd geopend door Rob Out met "Bongo Blues" als tune. Het was tevens de allereerste tune van het programma "Teenager Muziek Expres" op Radio Veronica. Later zou men kiezen voor "Rocking Goose" van Johnny and the Hurricanes.
Next Shadows - Cavatina. Daniël Boolen was een van de deejays van Radio Mi Amigo 272 en hij gebruikte dit nummer als tune voor zijn programma.
Next Shadows - Chattanooga Choo Choo. Een instrumentale versie van dit nummer in de uitvoering van The Shadows en afkomstig van de elpee Dance with the Shadows werd in 1972 gebruikt voor een promo om een speciale elpee die in samenwerking met de Nederlandse platenindustrie werd uitgegeven ter gelegenheid van twaalf jaar Radio Veronica, onder aandacht te brengen. Slechts één tientje en de kopers kregen er ook nog eens vier weken het blad 192 bij.
Next Shadows - Chelsea Boot. Dit instrumentale nummer van de Shadows is afkomstig van de elpee Jigsaw uit 1967. Het nummer werd tien jaar later gebruikt voor de productie van een spot voor adverteren op Radio Mi Amigo. Reeds in 1967 werd het nummer gebruikt voor de productie van een spot ten bate van de Radio Veronica Drive-In Show met Jan van Veen en Chiel Montagne.
Next Shadows - FBI. Op dit instrumentale nummer van de Shadows werd door Keefers op Caroline South een promo ingesproken met de oproep om lid te worden van de "Caroline Club". Lex Harding gebruikte het nummer in oktober 1973 als filler op het eind van zijn Lexjo en op weg naar het nieuws op Radio Veronica.
Next Shadows - Foot Tapper. Dit nummer kwam in 1967 voorbij in een reclamespot op Radio London, waarin Kenny Everett de "Saloon Car Racing" promootte en waaraan ook zijn collega Tommy Vance meedeed. Op Radio Mi Amigo werd het in 1976 als programmatune gebruikt door Lieven Colijn in zijn programma "Tot elven op de koffie." Op de Voice of Peace was het Geoff Fitch die het nummer gebruikte als filler in zijn programma.
Next Shadows - Genie With The Light Brown Lamp. De bekende gitaargroep achter Cliff Richard had in 1960 een zelfstandige hit met "Apache" en daarna volgde mog menig succes. Zelf de opkomst van de beatmuziek betekende niet het einde voor de groep rond de gitaarvirtuozen Hank Marvin (Brian Rankin) en Bruce Welch. Eind 1964 haalden ze bijvoorbeeld nog een kleine hit met "Genie With The Light Brown Lamp". Op de zeezenders ging dit nummer niet verloren. Herinner je je nog de Radio City song (Chris Cross)? Wel, dit nummer van de Shadows lag daar aan ten grondslag. Zo'n acht jaar na dato, in 1972, gebruikte Terry Davis dit nummer verder op RNI als filler in zijn programma RNI Target Ten. Ook Haike Dubois gebruikte het nummer, naast haar andere tunes, voor haar programma "Schijven voor Bedrijven" op Radio Mi Amigo.
Next Shadows - Guitar Tango. De formatie die lang als begeleidingsgroep van Cliff Richard door het leven ging, was populair onder de deejays van de verschillende stations vanaf internationale wateren. Het nummer "Guitar Tango" kan aan de lange lijst worden toegevoegd met dank aan Roger Day die het nummer in augustus 1967 als filler gebruikte op Caroline South. Het was Bart van Leeuwen die het nummer in de laatste week van uitzendingen van Radio Veronica in augustus 1974 gebruikte als eindtune. Ook in de studio van Radio Mi Amigo in Playa de Aro kwam de "Guitar Tango" in 1976 op de draaitafel als filler op weg naar het nieuws en weerbericht in de "Flashbackshow" van Joop Verhoof.
Next Shadows - Happy Birthday. Werd op Veronica in 1966 ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Teenbeat gebruikt. Op 19 juni 1969 werd dit nummer bij herhaling werd gebruikt om aandacht te besteden aan de verjaardag van Gerard de Vries op Veronica. In zijn avondprogramma op Radio Veronica gebruikte ook Frans van der Beek het nummer bij herhaling gebruikte om jarigen te feliciteren.
Next Shadows - Little 'B'. Voor velen vormden de Shadows de gitaargroep van de jaren zestig van de vorige eeuw. Staat elders in deze discografie hun nummer "Big 'B'" tegen, dat werd gebruikt voor een promospot, hier gaat het om "Little 'B'" dat in 1962 werd uitgebracht op de elpee Out of the Shadows. In 1974 werd het nummer enige tijd gebruikt voor de productie van de promotiespots voor de "Mi Amigo Drive In Shauw," zoals de Vlamingen het noemden.
Next Shadows - Man Of Mystery (Columbia). "Man Of Mystery" kwam in 1961 op Columbia uit als EP waarop ook "Apache," "FBI" en "The stranger" stonden. De EP stond liefst 28 weken op nummer 1 in de zogenaamde EP Hitlijst van Engeland. Het nummer was de tune van Hall York op Radio 270. "Man Of Mystery" werd ook door Hans Brouwers op Radio Mi Amigo gebruikt als tune voor het programma "Nieuwe Platen," dat gedurende een periode op de zaterdagmiddag werd uitgezonden tussen vijf en zes uur.
Next Shadows - Maroc 7 (Columbia). Dit nummer werd door de deejays aan boord van de Mi Amigo in phase gezet en gebruikt ter ondersteuning van het brengen van de diverse overzichten in de Mi Amigo's Top 50. Ook door Ferry Eden gebruikt op Mi Amigo 272.
Next Shadows – Quartermasters Stores. Weer een instrumentaaltje uit de stal van de Shadows. Dit nummer kwam in 1960 uit op het Columbia-label. Producer Norrie Paramour wilde het op een A-kant van een single maar zijn dochter vond een ander nummer mooier en zo werd "Apache" op de voorkant gezet. Van origine is "Quartermaster Stores" een lied dat veel werd gezongen door de Britse troepen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens kampvuursessies binnen de scoutingbeweging komt het lied nog steeds voorbij. Op Radio Mi Amigo was het Joop Verhoof die het nummer als filler, op naar het hele uur, gebruikte. Tevens kan worden vermeld dat deze tune ook werd ingezet op KING voor het programma-item "Lucky Numbers". Luisteraars konden hun eigen "Lucky Number" ook insturen en dan maar afwachten of de aangevraagde plaat werd gedraaid. Adres was: KING, Oxfordhouse, Folkestone in Kent.
Next Shadows - Riders In The Sky. Een nummer dat vocaal "Ghost Riders In The Sky" heet en in 1948 werd gecomponeerd door Stan Jones. Een jaar later waren er een paar uitvoeringen uitgebracht en werd die van Vaughn Monroe een hit. In 1979 werd de versie van de Shadows uitgebracht en dit instrumentaaltje werd door Carl de Jong (Peter Teekamp) op Radio Caroline in 1980 gebruikt als eindtune voor het programma "Espresso." En, het was Tom van der Velde die het programma "Wekker Radio" op Radio Caroline in maart 1980 liet eindigen met dit nummer.
Next Shadows - Shadoogie. Mi Amigo had in de jaren zeventig een Flashback Show die was ingepast in de "Zaterdagmiddaggebeurtenis." Hierin verder de Top 40 en de Tipparade. Als Ron van der Plas de Flashbackshow presenteerde, gebruikte hij dit nummer van de Shadows als tune.
Next Shadows - Shazam (Columbia). Was de herkenningstune van Mike Marriot die kortstondig bij Caroline North werkte.
Next Shadows - Shindig. Dit nummer van de Shadows werd iedere avond op Radio London gebruikt voor Ed Stewart's "School Spot".
Next Shadows - Stars Fell On Stockton (Columbia). Werd door Dick Dickson gebruikt op Radio City.
Next Shadows - Stingray. Een van de mij beter in het gehoor liggende instrumentale nummers van de begeleidingsgroep van Sir Cliff Richard, de Shadows. "Stingray" was een nummer dat in 1965 verscheen op het Columbia-label. Het was Paul Kaye op Radio London die het als filler gebruikte op weg naar het halve uur en dus een bulletin van het Big L news team.
Next Shadows - Sweet Dreams (Columbia). Radio City deejay Johnny Flux, hoewel zeer kort werkzaam bij dit station, had dit nummer als tune. Op Radio London werd het nummer gebruikt door Ian Damon.
Next Shadows - Tales Of A Raggy Tramline. Dit nummer, afkomstig van het album "Out of the Shadows" uit 1961, werd tussen 1963 en 1968 op Radio Veronica gebruikt als tune bij de "Cliff Richard and Shadows Show." Dit programma werd aanvankelijk iedere maandagavond uitgezonden tussen 19:00 en 19:15. Na 1964 stond het, samen met de "Elvis Presley Show," op de zaterdagavond geprogrammeerd en wel om 22:00 uur. Jan van Veen en Rob Out schiepen er nogal eens het genoegen in om de fans van Cliff Richard en de Shadows te pesten door een plaat van Elvis Presley tussen die van Cliff Richard en de Shadows te stoppen. Bij de Elvis Presley Show deed Cees van Zijtveld in 1967 oveigens het omgekeerde door een plaat van Cliff Richard tussen die van Elvis te stoppen. Dat leverde woedende reacties op van de fans. Het programma rond Cliff en de Shadows werd trouwens samengesteld door de Cliff Richard and Shadows Fanclub "Dynamite" en wel door hun medewerker Henk Schaap uit Rotterdam.
Next Shadows - Temptation. Bij speciale uitzendingen horen natuurlijk speciale tunes. Het was in april 1974 dat RNI met deejay Ted Bouwens een speciaal uitstapje maakte naar het Spaanse Benidorm om niet alleen de Spaanse badplaats te promoten, maar ook het programma "Muziek Parade" op te nemen. Als tune werd deze instrumentale versie van het nummer "Temptation" ingezet. Na zijn uitstapje bleef Ted het nummer trouwens gebruiken als tune voor het programma.
Next Shadows - The Frightened City. Met dit nummer werd het programma Vaak's Fiasco op Radio Veronica instrumentaal afgesloten.
Next Shadows - Temptation. Bij speciale uitzendingen horen natuurlijk speciale tunes. Het was in april 1974 dat RNI met deejay Ted Bouwens een speciaal uitstapje maakte naar het Spaanse Benidorm om niet alleen de Spaanse badplaats te promoten maar ook het programma "Muziek Parade" op te nemen. Als tune werd de instrumentale versie van het nummer "Temptation" ingezet.
Next Shadows - Wonderful Land. Dit nummer werd door Dick Dickson op Radio Sutch als tune gebruikt. Tijdens de allerlaatste uitzending van de programma's voor de Socialist People's Libyan Arab Jamahiriyah Broadcasting Corporation vanaf het zendschip de El Fatah, voorheen de MEBO II, voor de kust van Libië, was het Robin Banks die afscheid nam van de luisteraars en dankte voor de gastvrijheid die men vanuit Benghazi in de daaraan voorafgaande maanden had gehad. "Wonderful Land" werd daarbij gebruikt ter ondersteuning in combinatie met "Aria" van Mr. Acker Bilk en "Man of Action" van het Les Reed Orchestra.
Next Shake Spears - The Saint (Ronnex 1366). De Rhodesische formatie The Shake Spears, woonachtig in België, bracht in 1966 de single "The Saint" / "Lucifer" uit. Tien jaar later, eind 1975, werd een spot gedraaid op Radio Mi Amigo waarin werd vermeld dat het zo aantrekkelijk was om te adverteren op een station met meer dan zes miljoen luisteraars. Die promospot werd ingesproken door Bert Bennett en begon en eindigde met een stukje uit dit nummer. Daartussenin was ook nog een stukje van het wondermooie "München '74," gespeeld door het orkest van Rogier van Otterloo (CBS), te horen. Op hetzelfde station werd in 1976 een spot gedraaid voor The Free Radio Road Show. In die promospot werd eerst gebruik gemaakt van "The Saint" met daarna een stukje van "The Kid" van André Brasseur.
Next Shanes - Gunfight Saloon. Dit nummer werd in maart 1963 in Zweden uitgebracht op het Odeon-label en is afkomstig van de Zweedse rock and roll-formatie Shanes. Het werd door presentator Syd Lennart Christiansson ingezet als tune voor het programma "Chrichan met Fixat, Trixat o Mixar" op Radio Syd in hetzelfde jaar 1963.
Next Shangrilas - Past, Present And Future. Dit nummer staat al in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt in een prachtige jingle "verbazing over het succes van de Lex Harding Show" op Radio Veronica. In deze jingle werd ook gebruik gemaakt van een deel van het nummer: "On Her Majesty's Secret Service" van het orkest van John Barry.
Next Shangrilas - Remember, Walking In The Sand (Red Bird). Gebruikt bij Veronica voor de ledenactie onder de noemer "240024".
Next Shariff Dean - Do You Love Me. De woorden uit de titel van deze "one hit wonder" van de Vlaamse zanger Shariff Dean werd in 1973 in de Jukebox op Radio Veronica gebruikt, dit in combinatie met de naamjingle van de presentator Stan Haag.
Next Sheila And The Black Devotion - Love Me Baby (instrumentaal). Wie dit nummer nu hoort denkt wellicht dat het ooit een grote hit is geweest, maar het kwam bij verschijnen in 1977 niet verder dan de 24ste plaat in de Top 40. Dat het toch bekend klinkt komt misschien omdat de instrumentale versie, die het zelfde jaar op de elpee Singing in the Rain verscheen een tijdje later werd gebruikt voor het Mi Amigo-liedje dat begon met "Mi Amigo 3-1-9, geen regering houdt ons tegen, wij gaan heel lang door, daar zijn wij voor ..."
Next Sheila Et Ringo – Les Gondales À Venice (instrumentaal). De achterkant van de hitsingle "Les Gondales À Venice" is de instrumentale uitvoering van het nummer. Uitgebracht in 1973 op het Carrere-platenlabel. Gerard Smit op Radio Noordzee had een fake-reclamespot gemaakt voor een elpee met zelfgemaakte liedjes waarvoor hij diep in de Radio Noordzee discotheek was gedoken. De persiflage op de K-tell-spots gebruikte op 21 seconden deze instrumentale versie voor zijn song "Ik Moet Niezen". Overigens heeft Sheila — haar loopbaan begon reeds in 1963 — in de loop van de decennia meer dan 85 miljoen platen verkocht. Ook werd ze wereldwijd bekend als de frontvrouw van Sheila en de Black Devotion (zie aldaar).
Next Sheila McKinlay - I Remember (Spark Label 144.446 A). Dit singletje werd bij Radio Noordzee gebruikt voor een jingle. Les Humphries en Jimmy Bilsbury componeerden het. Les Humphries was ook de arrangeur en voerde bovendien de muzikale leiding. Maar pas op: later hoorden we de uitvoering van the New Gospel Singers, waarvoor – zo blijkt – dezelfde orkestband is gebruikt. Waardoor de vraag ontstaat welke van de twee uitvoeringen is geknipt aan boord van de MEBO II voor het produceren van die mooie jingle. Zie ook: New Gospel Singers - "I Remember".
Next Sheila Southern - Everybody Gets To Go To The Moon. Eén van de vele mooie composities die Jimmy Web leverde aan tal van artiesten. Sheila Southern is er een van en de intro van "Everybody Gets To The Moon" werd door Nico Steenbergen op Radio Noordzee gebruikt voor het maken van de jingle: "Op Radio Noordzee elke dag van 12 tot 2 en op zondag van 11 tot 1 Joost op toast met uw gastheer Hans ten Hooge." Duidelijk was hier sprake van het vervangen van Joost de Draayer bij zijn afwezigheid.
Next Shelby Flint – Angel On My Shoulder. Shelby kennen we in Europa vooral van het in 1966 uitgekomen "Cast Your Fate To The Wind", maar in 1961 haalde ze ook de Hot 100 in de VS met "Angel On My Shoulder" en die song verdient zeker een plek in deze zeezenderdiscografie. Het plaatje kwam in Nederland uit en deed niet zoveel. Het was de toenmalige programmaleider Tony Vos die er wel raad mee wist. Een tijd lang begon hij avond na avond de presentatie van het programma "De Jukebox" met deze song speciaal voor de heer V. te E. Na een periode nam hij contact op met de platenmaatschappij om te zien of zijn actie ook invloed had op de verkoopcijfers. En inderdaad, in eerste instantie waren er 300 exemplaren geperst, maar al spoedig dienden er 500 te worden bij geperst. En die heer V. te E. was gewoon Tony Vos te Eindhoven. Herinnering via interview vastgelegd door Meindert van der Meulen.
Next Shirley Bassey - Big Spender. Dit nummer werd ingezet voor een promotie ten bate van "The Shirley Bassey Special" op de Voice of Peace.
Next Shirley Bassey - Light My Fire. Een kort instrumentaal stukje van deze cover werd gebruikt in de prachtige openingsjingle van Alan West op RNI en zijn "Queen Victoria's Watercloset." Na het doortrekken en de opmerking "That was quit a royal flush" startte een tweede instrumentaal nummer en wel "Red Beans And Rice" door Brian Auger and the Trinity.
Next Shocking Blue - Mighty Joe. De hit van de Haagse formatie uit 1970 werd in dat zelfde jaar door Carl Mitchell en Andy Archer op RNI gebruikt voor een promo voor Hannibal.
Next Shocking Blue - Send Me A Postcard. Mariska Veres, de zangeres van deze groep, zong de intro van het nummer opnieuw in voor een kerstwens in 1971 op Veronica. Op Veronica werd ook een kort stukje van dit nummer gedraaid in combinatie met de jingle "Hits uit Zee" als er weer een verzoekplaat in dit programma voorbij kwam. Het nummer werd daarnaast in 1972 gebruikt aan het eind van een reclame voor het Veronica-blad, waarvoor ook "Farewell In The Rain" van de Shoes werd gebruikt (zie hieronder).
Next Shoes - Farewell In The Rain / What In The World Is Love (Polydor). Het instrumentale gedeelte van "Farewell In The Rain" werd in 1972 op Veronica gebruikt voor een promo van het Veronica-tijdschrift. Aan het eind, bij de vermelding van het adres waarop de luisteraars zich konden abbonneren, klonk ook nog "Sent Me A Postcard, Darling" van Shocking Blue (zie hierboven). Het nummer werd op Veronica daarnaast gebruikt voor het inzingen van een commercial voor Esso Mix, die veelvuldig op het station werd gedraaid. Van de B-kant, "What In The World Is Love," leende Veronica de tussenpingel voor de jingle: "Popjournaal." Het instrumentale deel van dit nummer werd in verlengde vorm ook nog eens gebruikt voor een veilig-verkeer-spot, ingesproken door Tom Collins, op Radio Veronica.
Next Shoreline - Donna. De instrumentale backing werd gebruikt voor de jingle: "Mi Amigo Radio, Internationa ... aal" ("Als ik wakker wordt voel ik me alleen").
Next Showaddywaddy - Remember Then. Zo te plaatsen in de categorie "Bubble Gum music." Gemakkelijk en het liefst massaal meegezongen muziek door jonge meiden. Het nummer was ook gemakkelijk voer voor de deejays van RNI want zij gebruikten "Remember" voor het maken van een gouwe ouwe jingle.
Next Si Zentner - Happy Days Are Here Again. Op KING en Radio 390 gebruikte John Ross Barnard dit nummer als tune en daarnaast ook "Surf Del Amore" door Tutti Camarata.
Next Si Zentner - Up The Lazy River. De volledige naam van deze orkestleider was Simon Hugh Zentner, maar Si lag duidelijker in het gehoor. Zijn gelijknamige Big Band scoorde volop toen de meeste andere big bands minder succesvol waren geworden. Het nummer "Up The Lazy River" van een gelijknamige LP, werd door Neil Spence op Radio Atlanta, "the station that's rocking the nation," in 1964 opgepikt als tune voor zijn programma "Music of the moment" dat op doordeweekse dagen tussen half 6 en 6 uur in de middag stond geprogrammeerd. Neil Spence was later als Dave Dennis te beluisteren op Radio London.
Next Sid Ramin And Orchestra - Blue Tango (RCA). Bij dit nummer, afkomstig uit 1959 en de tune van Veronica's Top 40, dient te worden vermeld, dat er door het betreffende orkest twee verschillende versies zijn opgenomen. Sid schreef later het nummer "Music To Watch Girls By" dat in de instrumentale versie van de Bob Crewe Generation door Annette van Trigt werd gebruikt, maar dan hebben we het al over de legale periode van Veronica als omroep. Het werd in de jaren zestig gebruikt door Gerard de Vries op Veronica. Tevens werd het nummer op Veronica gebruikt ten bate van de Zonnebloem-acties. Ook op Veronica werd dit nummer gebruikt, en wel — samen met "Limbo Rock" van de Champs en "Raumpatrouille Orion" van het Peter Thomas Sound Orchester — voor een jingle in de uitzendingen van de Top 40. Zie ook: Champs - Limbo Rock; Peter Thomas Sound Orchester - Raumpatrouille Orion.
Next Sid Ramin And Orchestra - Granada. Gedeelten van dit nummer werden gebruikt voor een filler, voor onder de overzichten van de Veronica Top 40. Het onverknipte origineel staat op een LP uit 1963 van RCA (LSP 2658) met de titel Threshold In Sound.
Next Sid Ramin And Orchestra - Holiday For Strings. Dit nummer is een echte Amerikaanse klassieker die tientallen malen is opgenomen en in 1943 al werd gecomponeerd door David Rose en uitgevoerd werd door zijn eigen orkest. In 1945 was er een komische versie van Spike Jones, terwijl Sid Ramin het nummer "Holiday For Strings" opnam met zijn orkest. Tien jaar later gebruikte Bart van Leeuwen die laatste versie op Radio Veronica voor een promo ten bate van het "Bart Tel Spel." Hij draaide dan een aantal fragmenten uit de Top 40. Elk had zijn eigen positie in de lijst en alles bij elkaar opgeteld diende dan een oplossing te leveren waarmee een prijs kon worden gewonnen.
Next Sid Ramin And Orchestra - I'm Looking Over A Four Leave Clover. Gebruikt op Veronica ter ondersteuning van promospots voor het Oranjebal.
Next Sid Ramin And Orchestra - Stiletto (Main Theme). Thema van een film uit 1969, dat op RNI werd gebruikt als herkenningstune voor de wekelijkse Top 30.
Next Sid Ramin Orchestra - The Poor People Of Paris. Een instrumentale versie van het in 1955 al door Edith Piaf gezongen lied. De instrumentale versie staat op de elpee The Big Sound of Sid Ramin uit 1963. Op Veronica werd het gebruikt als filler in het programmaonderdeel "Bart's Telespel."
Next Sidewalk Swingers - Freight Train. Afkomstig van de LP Swinging Harpsichord With 12 String Guitar uit 1964 met ondermeer Glenn Campbell op gitaar. Dit nummer werd gebruikt als tune voor het programma Folk Time op Radio 227, dat doorgaans werd gepresentateerd door Dick Weeda.
Next Sidney Bechet - Dans Les Rues d'Antibes. Een oudje uit de jazz-wereld. Geboren in 1897 in New Orleans en gestorven in Frankrijk in 1959. In 1966 werd het nummer "Dans Les Rues d'Antibes" opgepikt door Look Boden op Radio Dolfijn om er de tune voor de Top 30 van te maken.
Next Sidney Torch Orchestra - Coronation Street. De al decennia lang bekende opener van het Britse televisieprogramma "Coronation Street" van het Sidney Torch Orchestra fungeerde onmiskenbaar als voorbeeld voor de tune van Klaas Vaak op Veronica. De stoomfluit die daarin te horen valt, is overigens exact dezelfde als die uit de intro van "Scarlett O'Hara" van Jet Harris en Tony Meehan.
Next Silver Apples - Whirly Bird (MCA). Werd gebruikt als filler in de Adje Bouman Top Tien op Veronica. Ditzelfde geldt voor andere nummers van deze formatie: "Love Fingers," "Misty Mountain," "Oscillations" en "Velvet Cave".
Next Silver Convention - Get Up And Boogie. In deze song valt de frase te horen: "That's right." Dit stukje werd gebruikt voor de jingle "This is the Voice of Peace 1540 on your AM dial," waarop dan het betreffende "That's right ..." volgde. Dit nummer werd daarnaast gebruikt op de Voice of Peace voor het maken van een promotiespot voor het programma "Disco Night," dat rond 1976 op de vrijdagavond werd uitgezonden en werd gepresenteerd door ondermeer Norman Lloyd. Op de Voice of Peace werd het fragment "that's right" uit het lied overigens ook gebruikt voor de jingle: "1540 on the radio dial, you'll find the Voice of Peace, that's right: Music Power."
Next Silvetti - Spring Rain (Dutch Ramshorn Records / Salsoul Records). In 1976 leverde deze track de Europese producer Bebu Silvetti een grote en wereldwijde discohit op. Het nummer werd twee keer uitgebracht op verschillende labels, respectievelijk in 1976 en 1983. Op Radio Mi Amigo 272 sloot Wim de Groot in 1979 met deze song als tune zijn avond en het station af. In 1978 werd het nummer ook gebruikt voor de reclamespots ten bate van de Caroline Newsletter op het gelijknamige station. Ook Johan Vermeer gebruikte het nummer op Radio Mi Amigo 272 ter afsluiting van het eerste en tweede uur van het programma "Ook Goeiemorgen." Op Radio Mi Amigo liep in 1977 een reclamespot voor een andere nevenactiviteit van de "Roadshow", namelijk het muzikaal en informatief ondersteunen van modeshows voor wie zoiets op touw wilde zetten. Achter de organsiatie, die zelfs een podium en mannequins kon leveren, zat Patrick Valain.
Next Silvetti - Travel Check. Dit nummer – de b-side van "Lluvia De Primavera" oftwel "Spring Rain" – werd door Marc Jacobs op Radio Mi Amigo als filler gebruikt. Verder was dit nummer nog the horen in een lange promo voor de Costa-Bravo-Drive-In-Show op Radio Mi Amigo, waarvoor verder ook nog stukjes uit de volgende songs werden gebruikt: Michael Zager Band - "Let's All Chant" en American Eagles - "Kokka (Amore, Amore)." Bovendien fungeerde het ook nog eens als filler op de Voice of Peace.
Next Silvetti - Voyage Of No Return (Hispavox). Dit was de tune van het programma "Drie om drie" op Radio Monique.
Next Simon And Garfunkel - Homeward Bound. Johnny Jason draaide dit nummer in 1975 bij herhaling op Caroline omdat de medewerkers de slechte bevoorrading meer dan zat waren.
Next Simon And Garfunkel - Mrs. Robinson Reprise. In 1968 kwam de film The Graduate uit met in de hoofdrol Anne Bancroft die Mrs. Robinson speelde. Het lied "Mrs. Robinson," geschreven door singer-songwriter Paul Simon, kende een lange en korte versie. De lange "Reprise" versie heeft een instrumentale uitro die via een knip in de studio van Veronica belandde en door Lex Harding in 1969 als een filler werd gebruikt.
Next Sinatra Family - Merry Christmas. Een jingle op basis van deze uitvoering viel in 1973 te horen in het programma RNI Goes DX van AJ Beirens. Robin Banks deed het uitstekende productiewerk en maakte voor hetzelfde programma onder meer nog kerst-jingles in miniformat op basis van Darlene Love's "White Christmas" en "Happy Christmas" van de Anita Kerr Singers (zie aldaar).
Next Singers Unlimited – Have Yourself A Merry Little Christmas. Afkomstig van de elpee Singers Unlimited en een compositie van Hughes Martin en Ralph Blane. Door velen opgenomen, waarbij deze uitvoering wel een van de mooiste is. Singers Unlimited werd in 1971 opgericht door Gene Puerling, die eerder furore maakte in de vocal groep de Hi-lo's. Doel van de nieuwe formatie was commercials en jingles in te zingen, maar al vrij spoedig werd de platenstudio verkozen. Tot in 1982 was groep goed voor vijftien elpees. Eddie Ouwens gebruikte de intro van "Have Yourself A Merry Christmas" als openingsjingle voor zijn kerstprogramma op Radio Monique.
Next Sir Christian Steinway - Liebestraum. Het klassieke "Liebestraum Nr 3" van Franz Liszt werd in 1975 door Sir Christian Steinway op de plaat gezet. Het is een van de drie composities van Liszt die puur zijn gecomponeerd voor solo pianospel. De compositie uit 1850 werd door Stan Haag op Radio Mi Amigo gebruikt als muziekje waarop hij het kerstverhaal in 1976 vertelde. De naam Steinway was niet de echte naam want de beste man werd geboren als Malcolm Lockyer
Next Sir Christian Steinway - Moonlight Sonate. Een prachtige slepende uitvoering van de compositie van Beethoven werd in 1977 gebruikt door Stan Haag, Ron van der Plas en Marc Jacobs voor het afscheidsprogramma van Radio Mi Amigo, dat uiteindelijk een 1 aprilgrap was. Deze uitvoering komt van de elpee Classical Mosaic uit 1975.
Next Sir Christian Steinway - Waltz In A Flat. Echte naam van deze pianist en orkestleider was Malcolm Lockyer, maar hij ging ook als Howard Shaw en hier dus ook als Sir Charles Steinway door het leven. Onder die laatste naam nam hij met zijn orkest een elpee op getiteld Classical Mosaic en wel in 1975 op het Omega-label. Het nummer "Waltz In A Flat" werd op Radio Mi Amigo hetzelfde jaar nog gebruikt voor een uitgebreide promotiespot voor Playa de Aro dat, zoals het heette, op weg was het centrum van de Costa Brava te worden. Luisteraars werden opgeroepen te investeren en dat kon door contact op te nemen met RADO in Playa de Aro met als leider dhr. Tack.
Next Sir Douglas Quartet - She's About A Mover. Deze uitvoering van "She's About A Mover" en dan specifiek de eerste tonen fungeerden als een soort van rondloper voor een jingle voor Kenny Everett in zijn Radio London tijd.
Next Sir Henry And The Buttlers - Camp. Een Deense formatie onder leiding van "Sir Henry" Bredahl die decennia lang aan de weg timmerde. In het najaar van 1967 brachten ze dit instrumentale nummer uit dat een internationale hit werd, vooral in Nederland, België en Duitsland. Het werd multifunctioneel door Andy Archer gebruikt in de zomer van 1971 op RNI, bijvoorbeeld bij het lezen van verzoekjes, het geven van een overzicht van de programmering, de nieuwe binnenkomers in de Top 50 en meer. Telkens kwam Camp dus voorbij in zijn programma. En verder moet hier de naam worden genoemd van Peter van Dam, die bij de zeezenders Caroline, Atlantis en Radio Mi Amigo heeft gewerkt. Op Radio Atlantis gebruikte hij in de zomer van 1973 dit nummer als eindtune van zijn programma. Verder was het Stan Haag die "Camp" ook nog eens op de draaitafel liet leggen om in juli 1976 op Radio Mi Amigo een paar minuten voor negen uur in de ochtend een programma-overzicht voor die dag te geven en vervolgens het programma af te sluiten met dit instrumentaaltje.
Next Sir Peter And His Oldtimers - So Tanzt Eddie. Het gaat hier om de in mei 2020 op 94-jarige leeftijd in Lugano overleden Peter Thomas. Samen met zijn orkest was hij gedurende vijftig jaren actief. En niet zo maar, want ze namen platen op onder meer dan tien verschillende namen. Het nummer "So Tanzt Eddie" werd in 1966 gebruikt voor een gezongen jingle op Radio 270.
Next Sister Sledge - We Are Family. Dit nummer werd in 1979/1980 gebruikt op Radio Caroline en wel om een actie voor Green Peace te promoten. De deejays van Radio Caroline draaiden deze plaat in 1979 met enige regelmaat voor de collega's van Radio Delmare, als dezen weer eens onnodig de collega's van Radio Caroline beschimpten.
Next Siw Malmkvist - Tunna Skivor. Andermaal een Zweeds nummer. Het betreffende nummer is een vertaling van "Everybody Is Somebody's Fool" van Connie Francis en werd in 1961 gebruikt voor een promotiespot op Radio Nord.
Next Sjakie Schram - Glaasje Op, Laat Je Rijden. Dit nummer werd in 1971 op Veronica gebruikt ten bate van een prijsvraagpromo van de Nierstichting.
Next Sjef Van Oekel - Inleiding. Het is de titel van het eerste nummer van de LP Waar moet dat heen van wat eens een Haagse Barbier en operazanger was. Ontdekt in het begin van de zeventiger jaren van de vorige eeuw was hij vooral voor radio en televisie actief via de VPRO. Warrige teksten die aandacht trokken, vooral geschreven door Wim T. Schippers. Van het nummer "Inleiding" werden verschillende montages gemaakt ten bate van het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee.
Next Skatalites - Bam Guns Of Navaronne. In 1964 kwam de film "The Guns of Navaronne" in de bioscopen. De titeltrack uit de film werd door de Skatalites uit Jamaica omgezet in ska-muziek. In 1967 kwam het uit op de elpee Stretching Out en later ook op single. Stevi Merike gebruikte het nummer als filler in oktober 1967 in "The Roger Day Breakfast Show" op Radio Caroline South International. Stevi verving Roger tijdens een verlofperiode aan land.
Next Skeeter Davis - The End Of The World. In de commercial voor de "RCA Teleflight" die de platenmaatschappij in samenwerking met Radio Veronica organiseerde, werden een vijftal country-songs gebruikt, te weten: "Yakety Yak" van Chet Atkins, "I Love You Because" van Jim Reeves, "I Wanna Go Home" van Bobby Bare, "The End Of The World" van Skeeter Davis en, tot slot, "Please Help Me I'm Fallin'" van Hank Locklin.
Next Skitch Henderson, His Piano and Orchestra - All (Theme From "Run For Your Wife"). "All," het thema uit de in 1965 uitgebrachte Amerikaanse film Run for Your Wife en dan in de uitvoering van Skitch Henderson, werd op Radio 270 gebruikt als filler in de zomer van 1967 door Vince "Rusty" Allen. De in 1918 in Minnesota geboren Lyle Russel Henderson had als bijnaam "Skitch" omdat hij muziek in verschillende toonsoorten kon verwerken tot een nieuwe melodie. Hij kwam in 2005 te overlijden.
Next Skitch Henderson Orchestra - Come Thursday (Columbia / CBS 43300; US 1965). Werd gebruikt door Gerard de Vries op Radio Veronica.
Next Skitch Henderson Orchestra - Curaçao (CBS). In liefst drie verschillende jingles van de Lexjo op Radio Veronica werd dit nummer van Skitch Henderson uit 1965 gebruikt. In een daarvan was ook een stukje van het nummer "Headline News" van de Alan Bown Set te horen.
Next Slade - Get Down And Get With It. Dit nummer begint met een schreeuwerig gezongen "Allright everybody!" Op dezelfde melodie zong Slade de jingle "Allright this is the Lex Harding Show" in en deze werd uiteraard door Lex gebruikt op Radio Veronica.
Next Slide Hampton Octet - Milestones. Een nummer in 1958 gecomponeerd door Miles Davis en ook door hem opgenomen. Maar het was de versie van het Slide Hampton Octet dat op Radio Mercur werd gebruikt als tune voor het programma "4aargodtgondt" en dat in 1962.
Next Sly And The Family Stone - Dance To The Music. Een nummer afkomstig van de gelijknamige elpee van Sly and the Family Stone, die in april 1968 uitkwam. Psychedelische Soul met alle nummers gecomponeerd door Sylvester Stewart en in arrangement en productie van Sly Stone. De "Family" bestond uit acht vrouwen en mannen en de elpee kwam uit op zowel Epic als CBS. "Dance To The Music" werd korte tijd ingezet voor een korte jingle "Radio Veronica op de 192 meter," die voor het eerst te horen was in april 1969. Daar bleef het niet bij. In 1974 werd op Veronica voor het zesde jaar in successie de "Top 100 Aller Tijden" uitgezonden. Een rondloper van "Dance To The Music" werd meerdere malen in het programma gebruikt, maar ook ingezet voor de spot: "De Top 100 Aller Tijden is samengesteld door tienduizenden Veronica-luisteraars, die elk een favoriete Top 10 hebben ingestuurd ..."
Next Sly And The Family Stone - In Time (Epic). Sly and the Family Stone was een Amerikaanse funk-, soul- en rockband uit San Francisco, Californië. Ze waren actief tussen 1966 en 1975 en scoorden een aantal hits. Hun nummer "In Time" werd gebruikt voor een promo ten bate van het Veronicablad. Op Radio Veronica werd het gebruikt voor een promospot voor het boek "Veronica, speelbal van de golven."
Next Sly And The Family Stone - Thank You. Dit nummer werd in 1970, in combinatie met een aantal andere muziekjes, gebruikt als opener voor het middagprogramma van Radio Veronica met Lex Harding.
Next Small Faces - All Or Nothing. In een programma van Radio Veronica uit 1966, in de presentatie van Jan Jaap ter Laan, werd reclame gemaakt voor de oktober-editie van het muziekblad Muziek Expres met een ultra lange spot. Daarbij werd een aantal nummers gebruikt, te weten: "Summer In The City" van The Lovin' Spoonful, "All Or Nothing" van The Small Faces, "Just Like A Woman" van Bob Dylan en tenslotte "Sunshine Superman" van Donovan.
Next Small Faces - Grow Your Own. Swinging Radio England organiseerde onder meer de "Tour of Swinging 66" waar deejays en artiesten op lokatie optraden. Dit instrumentale nummer van de Small Faces, de flipside van hun eerste echte hitsingle "Sha La La La Lee" (Decca F12317) – uitgebracht op 28 januari 1966 – werd gebruikt voor de promospots voor deze onderneming.
Next Small Faces - Hey Girl. Voor de promotiespot op Swinging Radio England ten bate van The Swinging Radio England Fun Tour of the Year werden een viertal songs gebruikt. Naast "Hey Girl" van de Small Faces waren dat: Crispian St. Peters - "Pied Piper"; Neil Christian - "Oops"; en: Dave Berry - "Mama".
Next Smokey Robinson and the Miracles - Going To A Go Go. Op Radio 270 werd dit nummer gebruikt voor de promotie van de "270 Big Night Out 1966."
Next Smokey Robinson And The Miracles - Tears Of A Clown. Ingezongen door A.J. Beirens op Atlantis voor een jingle ten bate van de "Michael O'Soul Show On The Go".
Next Smyle - It's Gonna Be Alright. De Haagse groep Smyle, met in de bezetting Bas Muys, Peter van der Vossen, Mark Boon en Paul van de Vossen, bracht dit nummer uit in 1972. Het werd gebruikt for promo's van de Veronica Drive-In-Show.
Next Snelbinders - Dat Is Te Gek Zeg! (BASF). Komt van de elpee Barend Servet Peuneveu-Show. Zanger in deze groep was Robert Long. Gebruikt voor jingle in de Adje Bouman Top Tien op Radio Veronica.
Next Soft Machine - 10-30 Returns To The Bedroom. Dit nummer is gebruikt door Jan van Veen op Radio Veronica ter promotie van de Top 40 in de tijd dat deze lijst nog iedere zaterdagmiddag werd uitgezonden tussen 14:00 en 16:00 uur.
Next Sonny Charles - Lazy Susan (Stax). Werd door Crispian St. John gebruikt op RNI.
Next Soul Iberica Band - African Song. Het nummer is de achterkant van het in 1976 op Pink Elephant verschenen nummer "Funky Flamenco" en gelijk aan de voorkant werd dit nummer ook in 1989 gebruikt door Radio 819 als filler in de programma's.
Next Soul Iberica Band - Funky Flamenco. Ook in de nadagen van de zeezenders werden er melodietjes opgepikt om te gebruiken als filler. Zo werd er een nummer van de Soul Iberica Band, dat in 1976 uitkwam, in de eind jaren tachtig op Radio 819 ingezet.
Next Sound Effect Studio - Coal Hoist Winch Room. Een LP vol met geluidseffecten was er ook aan boord van de MEBO II van RNI. Ter voorbereiding van het eerste officiële uur van het station, dat op 28 februari 1970 werd uitgezonden, was het geluid van de lift in een kolenmijn te horen als startgeluid van het openingsuur. Dit geluidseffect keerde trouwens ook terug in een jingle ter promotie van deejay Hannibal op RNI.
Next Sound Effects, Nummer 17 (Dureco). Op deze elpee staat een aantal nummers dat door Veronica voor jingles is gebruikt: "Pittige en vlotte muziek nummer drie" voor de Kolder op Zoldershow; "Pittige en vlotte muziek nummer 4" voor de Kolder op Zoldershow, en "Achtergrondmuziek nummer 9" voor de reclamespot voor Centrale Verwarming Loosdrecht.
Next Sound In The Round - Music Box. Afkomstig van de elpee Echoes of the Storm opgenomen op het Audiophile label in 1956. Op de elpee-hoes staan geen uitvoerenden genoemd. Het is een elpee vol met muziek voor filmische sound-effects en werd in Zweden uitgebracht. Het is een thema uit een muziekdoos die als een rondloper tot je komt. Het nummer werd door Britt Wadner in 1963 op Radio Syd gebruikt als tune voor het programma "Söndagsposte."
Next Sound Sixty-Six - The Bouncer. Op Caroline North in 1967 was "Martin's Mini Request Show" een van de vele gesponsorde programma's. Ook dit programma had een tune en wel "The Bouncer" in uitvoering van Sound Sixty-Six. Het was een nummer dat verscheen op het Decca platenlabel in 1966 en het was een samenwerking tussen twee orkestleiders uit die tijd. Larry Page zorgde voor de productie terwijl Alan Moorhouse de componist was. "The Bouncer" stond op de B-kant van "Flight 4864."
Next Sounds Incorporated - Go (Decca). In oktober 1965 werd dit nummer voor het eerst uitgebracht op het Columbia-label en in 1967 werd het ondermeer ingezet door Ben Healy die deejay was op Radio Scotland, dat op de 242 meter haar programma's uitstraalde. Eén van de programma's die hij presenteerde was "Show Beat" en daar gebruikte hij "I'm Coming Through" als tune voor. Tony Prince gebruikte "Go" zowel op Caroline North en South. Van dezelfde formatie gebruikte hij "I'm Coming Through" (zie aldaar) als tweede tune.
Next Sounds Incorporated - Crane. Sounds Incorporated was een instrumentale groep die veel meer deed dan de andere soortgelijke groepen, ze kwamen namelijk met een eigen sound. In noord-west Kent onstond de formatie in 1961 en men kreeg in 1963 de vraag de muziek te maken voor de televisieserie The Crane. Het nummer werd op Radio Caroline South in juni 1966 gebruikt door Rick Dane om te promoten dat het station in het vervolg ook in de nacht tussen 12 en half drie was te beluisteren.
Next Sounds Incorporated - I'm Coming Through (Columbia). Naast "Go" (zie aldaar) van dezelfde formatie was dit de tweede tune van Tony Prince.
Next Sounds Incorporated - Last Night. Werd voor diverse promo's gebruikt op Caroline North. Op hetzelfde station diende het ook als tune voor Daffy Don Allen in "The Actionshow."
Next Sounds Incorperated - Light Calvary. Van origine is het nummer een klassieke compositie van Frans von Suppé en in een bewerking van Elmes werd het in 1964 opgenomen door Sounds Incorporated. In de beginperiode van Radio Caroline kwam er met regelmaat een jingle voorbij die met deze uitvoering was geproduceerd: "On your dial is Caroline, your all day music station. Music to you fourteen hours a day, seven days a week." Diegenen die naar Radio Caroline North hebben geluisterd, herinneren zich ongetwijfeld de intense promospots voor the Isle of Man. In augustus 1967 werd via een spot ook nog eens de vrijheid in radio bekrachtigd in relatie tot het eiland Man, hetgeen gebeurde met de muziek van Sounds Incorperated.
Next Sounds Incorporated - On The Brink. Dit nummer dat we oorspronkelijk uit 1965 kennen van Mike Vickers (Manfred Mann) werd in 1966 door de formatie Sounds Incorporated opgenomen en in mei 1967 was het Bob Spencer die het gebruikte als filler op Radio Scotland om de live-muziekshow van de 242 deejays in "Rise en Stars" te promoten.
Next Sounds Incorporated - Rinky Dink (Columbia). Naast de eerder gememoreerde versie van Johnny Howard Orchestra gebruikte Tom Lodge ook deze uitvoering op Caroline North en South.
Next Sounds Incorporated - Sounds Like Locomotion. De van origine uit Dartford in Kent afkomstige instrumentale groep Sounds Incorporated viel vooral op door het veelvuldig gebruik van de saxofoon. Ondermeer onder productie van Joe Meek nam de groep diverse singles op. In 1962 werd "Sounds Like Locomotion" aan het vinyl toevertrouwd en drie jaar later verkozen tot tune voor het programma "Muziek voor U" op Radio Veronica, dat gepresenteerd werd door Anuschka.
Next Sounds Incorporated - Sounds Like Movin'. Een Britse instrumentale groep die het geluk had dat de Britse wetgeving destijds geen toestemming gaf aan Amerikaanse artiesten hun eigen begeleidingsgroep te mogen laten optreden in Engeland. Sounds Incorporated, afkomstig uit Dartford in Kent, begeleidde daardoor artiesten als Gene Vincent, Brenda Lee, Little Richard, Jerry Lee Lewis en Sam Cooke tijdens hun tournees door Engeland. Later werden ze de begeleidingsgroep van Cilla Black. Maar hun eigen instrumentale repertoire mocht er ook zijn. Het nummer "Sounds Like Movin'" werd op Radio Caroline South gebruikt voor de promospots voor de Big C Club in Hampshire, die vier dagen per week in de avond open was en waar Caroline-deejays de presentatie deden.
Next Sounds Incorporated - Wilhelm Tell Ouverture. Dit nummer werd op Caroline North als tune gebruikt door Jimmy Gordon en als filler door Big Jim Murphy. Tevens werd het nummer ingezet voor de jingle: "Tijd om op te staan met een stampende gouwe ouwe op verzoek van jou!" Dit laatste uiteraard in het programma "Ook Goeiemorgen" op Veronica.
Next Sounds Orchestral - Blues For Pussy. Dit nummer is afkomstig van het album Sounds Orchestral Meets James Bond, dat vol staat met materiaal dat uitermate geschikt is voor productiewerk. Aan boord van de MV Fredericia kwam het album met dat doel ook een aantal malen op de draaitafel. "Blues For Pussy" werd gebruikt op Caroline North voor een van de "It's happening on the Tony Prince Show" jingles.
Next Sounds Orchestral - Cast Your Fate To The Wind. Dit orkest staat met verschillende nummers in de discografie maar het meest bekende nummer van Sounds Orchestral ontbrak tot nu toe. Het werd gebruikt ter ondersteuning van de documentaire: "Introducing Radio Hauraki," die in december 1964 werd uitgezonden.
Next Sounds Orchestral - Image. Tune van London after midnight op Big L zoals gepresenteerd door Paul Kaye. Bij Radio Scotland was er genoeg materiaal om aan "de man te brengen." In de warme zomer van 1967 werd door Ben Healy een spot ingesproken om de vrouwelijke luisteraars over te halen vooral een Radio Scotland Beach-Top aan te schaffen. Image werd voor het eerst uitgebracht in juni 1966 op het Piccadilly-label en was een productie van John Schroeder.
Next Sounds Orchestral - Many Moons Ago (Naila). Het betreft hier een opname van de in 1964 opgerichte Sounds Orchestral uit 1965 en wel van hun tweede elpee The Soul of Sounds Orchestral, die in december 1965 uitkwam. Het nummer verscheen later ook op een aantal verzamelelpees. Het gaat om een bewerking van de balletmuziek "Naila" van de Franse klassieke componist Léo Delibes uit 1866. Het nummer werd gebruikt op Radio Hauraki in de documentaire 1,111 Days at Sea, die op 1 juni 1969 werd uitgezonden. Het werd gebruikt als filler om te vertellen dat het station uiteindelijk een legale status had verkregen en men er voor zou gaan om een private organisatie aan land op te zetten.
Next Sounds Orchestral - Solitaire. Dit nummer is afkomstig van de in 1965 uitgebrachte elpee Sounds Orchestral Meets James Bond en is gecomponeerd door P. Jay. Sounds Orchestral kennen we ondermeer van het nummer "Cast Your Fate To The Wind," een instrumentale versie van het succes van Shelby Flint. Het orkest werd in 1964 opgericht door John Schroeder en Johnny Pearson. "Solitaire" werd gebruikt in 1967 op Radio Caroline North voor de productie van een andere jingle: "It's happening on the Prince Tony Show."
Next Sounds Orchestral - Something's Coming. In het vroege begin van Radio London werd het nummer "Something's Coming" in de uitvoering van Sounds Orchestral ingezet als closedown tune voor Radio London. Kenny Everett merkte op een bepaalde avond op dat het eigenlijk geen juist einde van de dagelijkse uitzendingen die toen nog om 21 uur plaats vond, was en vanaf dat moment werd de Big Lil tune ingezet voor de closedown van Radio London.
Next Sounds Orchestral - Sounds Anonymous. Heel populair is dit orkest geweest als het gaat om gebruik voor productiewerk op de zeezenders. "Sounds Anonymous" is al een vroege compositie uitgevoerd door het orkest in 1962. Het werd op Caroline International gebruikt voor een van de vele promotiespots om vooral het toerisme van het eiland Man te bevorderen. Ook werd het mooie nummer ingezet voor de promotie van Beatwave, een tijdschrift dat zich in 1967 inzette voor promotie van de vrije radio vanaf zee en het popnieuws uit die tijd. Dat gebeurde onder meer via een promotiespot uitgezonden op Caroline South.
Next Sounds Orchestral - Spectre. Andermaal een nummer afkomstig van het album Sounds Orchestral Meets James Bond uit 1965. Het begin van het nummer "Spectre" laat een "car crash" horen en het is juist die crash die terugkeert in een verkeersinformatiespot van Caroline North: "Now in the interest of public safety a word of the wise from the Caroline goodguys," met daarna informatie rond te hard rijden.
Next Sounds Orchestral - Theme From Exodus "Theme from Exodus" is een zeer dramatisch stuk muziek en terecht dat dit nummer werd gebruikt ter ondersteuning van drama in de documentaire 1111 Days at Sea die in het laatste uur van Radio Hauraki in 1970 werd uitgezonden. Men koos voor de uitvoering van Sounds Orchestral.
Next Sounds Orchestral - Theme From Pink Panther. In 1966 werd dit nummer in Engeland op het Pye label uitgebracht en acht jaren later gebruikte Jason Wolfe het als eindtune voor zijn nachtprogramma's op RNI.
Next Sounds Orchestral - Theme From Thunderball (Pye). Gebruikt als backing voor de jingle van "Veronica's zaterdagmiddaggebeurtenis".
Next Sounds Orchestral - When Love Walks Away. Een nummer afkomstig van het album The Soul of Sounds Orchestral uit 1965 op Pye. Het orkest stond destijds onder leiding van John Schroeder, met aan de piano Johnny Pearson, die enkele jaren later het stokje zou overnemen. Beiden waren componist van het nummer dat op Radio Scotland in 1966 werd ingezet voor het maken van een spot ter promotie van "Become this summer a 242 girl" en dat kon dan via de aankoop van een speciale 242-blouse.
Next Sounds Orchestal - When Your Love Has Gone. Dit Britse orkest werd geproduceerd door John Schroeder en had ondermeer Johnny Pearson als pianist. Het nummer "When Your Love Has Gone" werd op Radio Veronica gebruikt als Hans Mondt in zijn programma de Zwollenaar en bekend astroloog, Ed Noordman, te gast had. Toekomstvoorspellingen werden dan gedaan met dit muziekje op de achtergrond.
Next Soundtrack Buggs Bunny. Van het einde van de eindplaat van deze soundtrack haalde men het zinnetje "That's all folks" en plaatste het in het laatste uur van de internationale service van Radio Atlantis.
Next Soundtrack Flower Drum Song. Het fameuze duo Oscar Hammerstein II en Richard Rogers bracht in 1958 de Broadway-musical Flower Drum Song uit. Het stuk werd in 1961 onder regie van Henry Koster verfilmd. De overture werd door Albert Josef Beirens, oftewel AJ Beirens, op RNI gebruikt als tune voor zijn "RNI goes DX." Beirens nam ook een kerstwens op basis van dit nummer opnam, die in programma's van andere deejays van de internationale service werd gedraaid.
Next Soundtrack Sound Of Music - Do Re Mi. In 1965 kwam misschien wel het grootste kassucces, als we het over musicals hebben, uit. Componisten Rodgers en Hammerstein stonden garant voor een wereldproductie. Op Radio 390 werd begin dat jaar op een zaterdagmorgen uitgebreid stil gestaan bij de "Sound of Music." Om het te programma te promoten werd een spot geproduceerd met gebruik making van het nummer "Do Re Mi" uit de originele soundtrack.
Next Space - Magic Fly. In de uitzendingen van de Nederlandse top 40 op Radio Delmare van 27 augustus en 3 september werd het nummer "Magic Fly" van de band Space gebruikt om een overzicht te geven van de 10 platen die net daarvoor waren gedraaid. Frank van der Mast op Radio Mi Amigo in juli 1977 gebruikte het nummer ook, en wel als eindtune in het programma "Stuurboord." Space was een Franse formatie die elektronische muziek maakte en de groep behoorde tot de eerste pioniers van de elektronische discomuziek en werd opgericht door Didier Marouani en twee vrienden. Met "Magic Fly" bestormden ze vrijwel alle hitlijsten in West Europa. Anno 2016 bestaat de formatie Space, hoewel in een andere samenstelling, nog steeds.
Next Space Art – Onyx. Space Art was een Frans duo dat tussen 1977 en 1981 drie elpees op de markt bracht met elektronische muziek en bestond uit Dominique Perrier en Roger Rizzitelli. "Onyx" komt van de gelijknamige eerste elpee van Space Art. Het is zo'n typisch deuntje dat blijft hangen bij herhaald horen. In dit geval werd het nummer gebruikt op Radio Mi Amigo bij een spot voor een van de belangrijkste adverteerders: "Wie kan Uw huis volledig inrichten met luxe meubelen voor minder dan 25.000 BFr? Juist, Vermeer, Thijs en Zonen aan de Boerenkrijglaan te Westerlo."
Next Spelbrekers - Katinka. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "Katinka."
Next Spencer Davis Group - Blues In F. Deze formatie was al drie keer vertegenwoordigd in de zeezenderdiscografie maar "Blues In F" kan toegevoegd worden omdat dit nummer als filler werd gebruikt op RNI door Terry Davis.
Next Spencer Davis Group - Gimme Some Lovin'. Werd deels gebruikt voor een rondloper op Veronica.
Next Spencer Davis Group - I'm A Man. Van een instrumentaal bruggetje in dit nummer werd op Radio Caroline North een looptape gemaak. Tegen die achtergrond verzocht Spencer Davis de luisteraars om "your local MP" te schrijven dat er geen wet tegen de zeezenders moest komen.
Next Spencer Davis Group - Strong Love. Ergens in de eindjaren zestig gebruikte Ad Bouman het intro van "Strong Love" voor een lus-tape op Veronica.
Next Spencer Davis Group - Trampoline. John Denny was een van de deejays op RNI die het kortstondig uithielden aan boord van het zendschip MEBO II. In juli 1970 gebruikte hij "Trampoline" als eindtune van zijn programma. Misschien met als doel snel op de tender te kunnen springen om zo weer aan land te kunnen zijn? Het instrumentale nummer was trouwens de B – kant van de 1966 hitsingle "When I Come Home."
Next Spike Jones And His City Slickers - Blowing Bubble Gum. Werd gebruikt in de Lexjo op Radio Veronica.
Next Spike Jones And His City Slickers - Carmen. Het gaat hier om de tweede kant van een elpee met daarop een wel heel bijzondere uitvoering van de opera Carmen van Georges Bizet. De plaat werd opgenomen in 1949 en uitgegeven in 1953 onder de veelzeggende titel Spike Jones Murders Carmen and Kids the Classics. In de laatste weken van de zeezender Veronica in 1974 had Wil Luikinga een spelletje waarin kandidaten hun kunsten op een bepaald instrument ten gehore konden brengen. De winnaars van deze spelletjes vormden samen het Sneeuwbal Orkest dat in de laatste "Will Wil Wel" op 31 augustus te horen was.
Next Spike Jones And His City Slickers - Clink, Clink, Another Drink. Werd gebruikt op Radio Veronica in de "Fop Out Show".
Next Spike Jones And His City Slickers - Cocktails For Two (RCA). Uit dit nummer werden alle vreemde geluidjes geknipt voor gebruik in de "Fop Out Shows" op Veronica.
Next Spike Jones And His City Slickers - Diversen. Peter Holland wist als geen ander om te gaan met het gebruiken van stukjes uit diverse nummers van Spike Jones ten bate van jingles op Radio Noordzee.
Next Spike Jones And His City Slickers - Hawaiian War Chant. Werd veelvuldig gebruikt door André van Duin op RNI.
Next Spike Jones And His City Slickers - I Went To Your Wedding. In dit nummer zit op 2.43 een aandoenlijke lach die weer werd gemonteerd in de tune van "Leut zonder beeldbuis" op Radio Veronica in 1965. Het betrof het nummer "Panatalone" van Pierre Arvay (zie aldaar).
Next Spike Jones And His City Slickers - My Old Flame. Zoals vaker in de nummers van Spike Jones zijn er ook in"My Old Flame" volop geluidseffecten aanwezig die bruikbaar zijn voor het maken van vreemde jingles. Zo is er voor het programma "Joepie," dat in september 1973 in de avonduren vanaf de Mi Amigo werd uitgezonden in presentatie van Bart van der Laar, de volgende spot gemaakt: "Nou nou, tjonge tjonge. Wat vind ik nou. Een Suzie-wafel in mijn Joepie?" Het nummer "My Old Flame" werd overigens al in 1947 uitgebracht. Dit nummer werd daarnaast gebruikt op Radio Veronica in 1972 voor de productie van een jingle: "En deze hebben ze ook weer opnieuw uitgebracht." Het was in een periode dat redelijk veel nummers opnieuw als single of als maxi-single in de markt werden gezet.
Next Spike Jones And His City Slickers - None But The Lonely Heart. Andermaal een weergaloos voorbeeld van een typisch nummer van Spike Jones, vallend in de categorie "Soaperetta." Na twee minuten horen we een heel kort fragment dat in 1972 eruit is geknipt door een van de programmamakers van Radio Caroline om te gebruiken voor een promo ten bate van de Caroline Roadshow.
Next Spike Jones And His City Slickers - Oh By Jingo. Een compositie uit 1919 van Albert van Tilzer met teksten van Lew Brown. Het werd voor het eerst opgevoerd in de Broadway-musical Linger Longer Letty. Jaren later werd het opgenomen door Spike Jones en diens City Slickers en weer veel later, in mei 1979, was het plotseling te horen op Radio Delmare. Op de intro van het nummer werd een bijna onverstaanbare jingle ingezongen: "We zijn het beste wat er is ... Delmare, ik draai de muziek die U het mooiste vindt ... Delmare." Gehoord in een studiotape van het programma "Tussen Wal en Schip" met Astrid de Jager en verder nooit weer.
Next Spike Jones And His City Slickers - Our Hour (The Puppy Song). Het was Lindley Amstrong Jones die als Spike Jones met het idee kwam naast normale instrumenten ook allerlei keukengerei te laten gebruiken door zijn orkestleden. Vanaf 1940 tot en met 1964 trad de formatie vele malen op in Canada en Amerika met "The Musical Depreciation Revue." Het waren vaak komische nummers die ontstonden die ook weer op de radio deels werden gebruikt vanwege de soundeffecten. Zo hanteerde Henry Morgan op Radio Caroline International het nummer "Our Hour" als filler voor het maken van pret in zijn programma.
Next Spike Jones And His City Slickers - Secret Love. We kennen dit nummer natuurlijk allemaal van de vocale versie van Doris Day, maar in 1956 kwam ook deze instrumentale versie uit op His Masters Voice-label en wel op 78-toeren-bakeliet. In 1968 werd deze versie gebruikt door Henry Morgan om een promotiespot te maken voor zijn eigen "Morning Show" op Caroline International. De echte naam van Morgan was weliswaar Gerald Frow, maar hij werd toch vooral bekend als de nieuwslezer Gerry Burke op Caroline.
Next Spike Jones And His City Slickers - The Sheik of Araby. Het einde van dit nummer werd gebruikt voor een jingle op Radio Caroline voor Hugo de Groot.
Next Spike Jones And His City Slickers - Wilhelm Tell Ouverture. Bij Radio Noordzee Internationaal werden vier fragmenten uit dit nummer gebruikt voor het produceren van evenzoveel jingles. De betreffende fragmenten staan op 13, 23, 31 en 39 seconden van deze uitvoering van de "Wilhelm Tell Ouverture" door Spike Jones And His City Slickers. Het nummer keert vaker terug in de zeezendergeschiedenis. Op Radio Nord, dat voor de Zweedse kust haar programma's verzorgde, werden de eerste tonen gebruikt als opener op de "Nordmorgan Show." Ook werd het nummer gebruikt voor het einde van de spot ter opening van "Keefers Carefully Calcutated Contention" op Radio Caroline South. Dezelfde spot waarin de intro van "You Keep Me Hanging On" van The Surpremes is te horen. Tevens werd het nummer gebruikt op Caroline South voor een promospot ten bate van DLT: "Five seconds to tell you about the Dave Lee Travis Lunchtime Show."
Next Spike Jones' New Band - Dominique. Tune voor het programma "Turntable '64" dat werd gepresenteerd door Tony Withers (Tony Windsor) op Radio Atlanta.
Next Spin - Grashopper. Spin was een Nederlandse band met een aantal artiesten dat deels al elders succes had geboekt. Spin werd opgericht door Rein van der Broek (ex-Ekseption) en bestond verder uit Jan Hollestelle, Hans Hollestelle, Jan Vennink, Hans Jansen en Cees Kranenburg. Het nummer "Grashopper" verscheen niet alleen op een elpee — die overigens zeer moeilijk is te vinden — maar ook als instrumentale a-kant op een single. Ze behaalden met het nummer de 95ste plaats in de American Hot 100 en verbleven twee weken in die lijst. In ons land haalden ze de hitlijsten echter niet. Peter van Dam gebruikte het nummer in 1976 als filler in zijn programma op Radio Mi Amigo. Het was in de maand november 1976 dat Bart van Leeuwen met een bandprogramma op Radio Mi Amigo het nummer "Grasshopper" ook gebruikte tot de top van het hele uur en dus tot het nieuwsbulletin, dat vanaf boord werd gelezen.
Next Splitsing - Wind En Zeilen. Splitsing is een van de Nederpop-bands die uit Groningen afkomstig is. De groep begon als vakantie-idee in de zomer van 1982 vanuit de toenmalige Theaterpopgroep Werk in Uitvoering. Hun "Wind En Zeilen" kwam de tipparade binnen op 20 juli 1985. Op Radio Monique werd er een jingle van gemaakt.
Next Spoetniks - Atlantis (Passe Partout). Nieuwe versie uit 1973 van het aloude Shadows-succes. Werd uitgebracht als herkenningstune van Radio Atlantis. Werd vooral door de Vlaamse service gebruikt, terwijl de internationale service na december 1973 voor de originele uitvoering van de Shadows koos.
Next Spoetniks – Saloon Dance. Dit nummer is de B-kant van het nummer "Atlantis" dat door de Vlaamse service van Radio Atlantis als station-tune in 1973 werd geïntroduceerd. De single kwam hetzelfde jaar uit op het Passe-Partout-label. "Saloon Dance" werd in 1974 door Frank van Leeuwen op Radio Atlantis gebruikt als tune voor zijn programma "Optimisten Club", dat in de zomer van dat jaar gedurende een periode tussen elf en twaalf uur in de ochtend werd uitgezonden op het station.
Next Spotnicks – Amapola. Een van de eerste successen van de gitaargroep de Spotnicks, afkomstig uit het Zweedse Gotenburg. Vaak traden ze verkleed op als waren ze astronauten. Het nummer kwam voor op de elpee Out-A-Space, die in 1963 op het Karusell-label uitkwam. Tweemaal is het nummer gebruikt als eindtune en wel eerst in 1966 door Rob Out op Radio Veronica en het programma "Dinsdagmiddag Speciaal" en vervolgens in 1979 op Radio Mi Amigo 272 door Ben van Praag in zijn vroege avondprogramma.
Next Spotnicks - Come Softly (Theme from The Godfather). Bert Bennet, die voor zowel Radio Atlantis, Radio Mi Amigo als Radio Caroline heeft gewerkt, gebruikte in september 1973 op Radio Atlantis het thema uit de film The Godfather als filler en wel in de uitvoering van de Spotnicks.
Next Spotnicks - High Flying Scotsman. Het is al vaker gezegd dat Radio Scotland in haar toch wel korte bestaan enorm veel programma's heeft gehad. Zo was er in de weekenden "Clan 242" een programma voor de fanclubleden. Men had voor dit programma wel een zeer toepasselijke tune uitgekozen. Het nummer "High Flying Scotsman" is afkomstig van de Zweedse formatie "The Spotnicks" en stond op hun elpee Spotnicks in London die in 1962 uitkwam.
Next Spotnicks - In The Mood (Polydor). Deze Zweedse formatie stak het aloude succes van Glenn Miller in de jaren zestig in een nieuw jasje. Op RNI was in 1970 een testuitzending te horen van zes uur lang, die afwisselend werd gepresenteerd door Horst Reiner en Roger Day. Roger Day had als tune het mooie "Soul Coaxing" van het orkest van Raymond Lévèfre (zie aldaar). Horst Reiner gebruikte in zijn gedeeltes deze uitvoering van de Spotnicks als tune. Reiner gebruikte "In The Mood" ook verder nog in 1970 als tune in zijn Duitstalige programma's op Radio Nordsee. Het nummer werd daarnaast gebruikt door Lennart Atterling op Radio Nord. Het overbekende "In The Mood" werd ook nog eens gebruikt op Radio Veronica als tune in het gastdeejay-programma "Welkom op 538," dat geruime tijd aan jongeren de kans gaf een uurtje gastdeejay te zijn. Het werd iedere avond tussen negen en tien uur uitgezonden.
Next Spotnicks - Spotnicks' Theme. In de vroege dagen van Radio Veronica gebruikte Pierre van Ostade dit nummer in zijn programma "Pierre van Ostade's Platenpalet". Het nummer werd op hetzelfde station later, en wel in 1965, ook gebruikt door Cees van Zijtveld voor het programma "Halverwege".
Next Springwater - I Will Return. Dit nummer, dat een van de eerste synthesizerhits was, werd op Radio Caroline gebruikt voor de jingle: "Spread a little love across the world." Daarnaast werd deze instrumentale plaat ook gebruikt voor een jingle voor Brian Anderson op Radio Mi Amigo International. Ook in een jingle voor de Mike Ross Show op RNI – "the start of something new" – was dit nummer te horen. Paul May gebruikte het op de RNI World Service als filler in zijn programma.
Next Spyro Gyra - Morning Dance. Ad Roberts gebruikte ondermeer dit nummer als tune tijdens zijn periode op Radio Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Monique en Radio 819/558. Zijn andere favorieten waren "Route 101" en "Fandango" van Herb Alpert en "Mezzoforte" van de formatie Garden Party.
Next Squeeze - Wild Sewerage Tickles Brazil. Dit nummer komt van de enige LP die deze Britse band heeft opgenomen. In landen als Australië en Nieuw Zeeland werd het uitgebracht onder de bandnaam "UK Squeeze" om verwarring met gelijknamige groepen te voorkomen. In 1978 werd dit nummer opgepikt door medewerkers van Radio Caroline om er een reclamespot voor allerlei merchandise voor het station op in te spreken.
Next Ss Christian Redich Orchestra - Windjammer Overture. In 1965 werd in samenwerking tussen Radio Veronica en het blad Muziekexpress de Noorzeekust Talentenjacht 1965 georganiseerd. Spots ter promotie bevatten twee muziekjes, te weten de "Windjammer Overture" van het Ss Christian Redich Orchestra, en een onbekende uitvoering van het nummer "Anchors Aweigh." De spots werden deels ingesproken door Suhandi.
Next Stan Freberg - The World Is Waiting For The Sunrise. Voor deze compositie tekenden Gene Lockhardt en Ernest Seitz in 1919 en het werd eerst als bladmuziek uitgebracht bij Chapell. Meer dan honderd verschillende versies verschenen er op vinyl, waaronder die van Les Paul and Mary Ford, Laurel and Hardy en Django Reinhardt. De versie met volop geluidseffecten was die van Stan Freberg en de laatste 15 seconden van die versie werden in 1966 door Don Allen op Caroline North gebruikt voor het produceren van een jingle ten behoeve van hemzelf.
Next Stan Getz - Desafinado. Werd in 1972 gebruikt door Klaas Vaak voor het maken van een promotiespot voor het Veronicablad.
Next Stan Kenton - Opus In Pastels. Er worden door diverse bronnen meerdere jaartallen aangegeven wanneer dit nummer voor het eerst is opgenomen. Als ondertitel van de elpee staan in ieder geval de jaartallen 1945 en 1952 genoteerd als zijnde de periode waarop de muziek op de elpee is opgenomen. Dit prachtige "Opus in Pastels" werd op Radio Mercur gebruikt als tune voor het programma "English by Music." Charles Richards was de presentator en beloofde: "A program of good music and conversational English."
Next Stan Reynolds - Trumpet Tamoure. Gebruikt door Don Allen op Caroline North.
Next Stanley Clarke - Lopsey Lu. Dit nummer is afkomstig van de tweede solo-elpee van Stanley Clarke, die als titel zijn naam meekreeg. Het kwam uit in 1974 op het Atlantic-label en alle jazz-fusion-nummers op de elpee zijn eigen composities die werden opgenomen in de Electric Lady Studio in New York. Het nummer "Lopsey Lu" werd door Richard Thompson op Radio Caroline gebruikt als eindtune voor de "Negentientig Show," die hij trouwens in het Nederlands probeerde te presenteren. Een deel van de live-programmering werd, wegens een tekort aan Nederlandstalige deejays, eind 1979 door de Britse deejays gepresenteerd.
Next Stanley Turrentine Orchestra Featuring Milt Jackson - Sister Sanctified. Dit nummer is afkomstig van de elpee Cherry die in 1972 werd uitgebracht. Het nummer "Sister Sanctified" werd door Ferry Maat op 1 januari 1974 gebruikt als filler tot het nieuws van vier uur en de start van het programma "Driemaster" op Radio Noordzee.
Next Starland Vocal Band - Afternoon Delight. Het nummer is een typisch voorbeeld van een zogenaamde "one hit wonder" en het kwam uit in 1976. Op de Voice of Peace verkoos men de titel van deze song voor een gelijknamig programma in de middag en werd het zowel als tune en als jingle gebruikt op het station, dat programma's maakte vanaf een Groninger coaster voor de kust van Israël.
Next Starlight Symphony - Just One Of Those Things. Van dit prachtige nummer van Cole Porter zijn talloze uitvoeringen te vinden. De uitvoering van het uit Engeland afkomstige Starlight Symphony werd in 1960 opgenomen op een elpee getiteld The Musical World of Cole Porter. Het orkest had als dirigent Cyril Ornadel en de arrangementen waren gemaakt door Brian Fahey. Het nummer werd gebruikt op Radio Mercur als tune voor het programma "Melodie og Møbler", dat werd gepresenteerd door Pedro Biker.
Next Status Quo - Caroline (Vertigo). De versie van het nummer van de Casuals door Status Quo werd eind jaren zeventig soms als alternative tune gebruikt en ook ingezet voor de productie van jingles en promo's. Overigens maakte de groep ook het nummer "Rock and Roll on my radio," een ode aan Radio Caroline.
Next Status Quo - Drifting Away. De naam-jingle "Peter Van Dam op Mi Amigo Internationaal" die dagelijks te horen was in het jaar 1976-1977 bij Peter Van Dam op Radio Mi Amigo, werd ingesproken door Walter Galle. Voor het intro werd de muziek gebruikt van het nummer "Drifting Away" van het album Vertigo van Status Quo. De jingle is fasend en met een weinig echo opgenomen.
Next Status Quo - In The Army Now. Werd samen met een aantal andere songs gebruikt voor een lange stationpromo van Laser Hot Hits 576: "Returning to your radio sets – Laser is back, more powerfull than ever before." Zie ook: Amazulu - "Montego Bay"; Bangles - "Walk like an Egyptian"; Love Affair - "Everlasting Love"; en Peter Gabriel - "Steam".
Next Status Quo - Rocking All Over The World. Dit nummer uit 1977 werd gebruikt voor een commercial voor Caroline Jeans, uiteraard in een Caroline-programma en wel in de zomer van 1978. De intro van het nummer werd als rondloper gebruikt voor het produceren van de commercial.
Next Steel Machine - Country Trip. Dit nummer werd door Mike Moorkens op Radio Mi Amigo werd gebruikt in 1974. Op de zaterdagmiddag was er op een bepaald moment om 3 uur de Hollandse Top 10 waarbij men het nummer "Country Trip" als tune gebruikte. In 1974 was het ook de tune van Rob Ronder op Radio Atlantis 312.Over de formatie Steel Machine is bij ons verder niets bekend.
Next Stelvio Cipriani - Spruzzi D'Acqua. Het thema uit de film Animo Veneziano uit 1970 onder regie van Enrico Maria Salerno. Het werd gebruikt in een zogenaamde 'in huis reclame.' Strengholt was de eigenaar van Radio Noordzee maar ook van ondermeer een uitgeverij die tal van publicaties op de markt bracht. Eén van deze was Ideaal Wonen, waarvoor een reclamespot, ingesproken ondermeer door Karel Prior, vaak op de 220 meter was te beluisteren waarbij deze muziek werd gebruikt.
Next Stephan Grappelli - Auf Wiedersehen. Wereldbekende violist die met vele groten binnen de muziekwereld heeft opgetreden. In 1962 werd zijn nummer "Auf Wiedersehen" op Radio Mercur gebruikt als eindtune van het programma dat werd gesponsord door Extra Bladet.
Next Steppenwolf - Born To Be Wild. In 1972 bracht Tom Collins op Radio Veronica de "Veronica luisterwedstrijd," een item dat later bekend zou worden onder de naam "Veronica Rebus." Hij gebruikte daarbij een rondloper van het instrumentale deel van dit nummer.
Next Steve Allen - I'm Here. Dit instrumentale nummer werd gebruikt als tune voor een van de gesponsorde programma's op Radio London, dat werd gepresenteerd door Tony Windsor in samenwerking met Kathie, een actrice die tussen 1962 en 1974 als huisvrouw ook optrad in tv-commercials in Engeland.
Next Steve Hillage - Radio. Werd op Radio Caroline in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebruikt voor een promo om bedrijven op te roepen te adverteren op het station.
Next Steve Miller Band - Journey From Eden (Capitol). Johnny Jason – Caroline en Seagull – kon maar geen definitieve beslissing nemen welke tune hij moest nemen en koos voor drie verschillende nummers, waaronder twee van de Steve Miller Band: deze van het album Remember The Beginning en "Welcome."
Next Steve Miller Band - Jungle Love. In de jaren tachtig was er een spot voor Toptracks te horen op Radio Caroline waarvoor dit nummer werd gebruikt.
Next Steve Miller Band - Living In The USA. Door de decennia heen hebben de diverse zeezenders vaak reclame gemaakt voor diverse races of autocircuits, waarbij soms ook eigen auto's werden ingezet. Op Radio Caroline was in 1978 een promotiespot te horen voor een dergelijke race, waarbij ook de Caroline Roadshow verscheen om het aanwezige volk te vermaken. De Steve Miller Band werd ingezet voor het maken van de promotiespot.
Next Steve Miller Band - Serenade. Er staat meer in de discografie van deze groep, die in 1966 werd opgericht in San Francisco. Het nummer "Serenade" is afkomstig van de negende elpee van de groep en die kwam in 1975 uit op CBS. Het intro werd gebruikt in de winter van 1976 om aan te kondigen dat diegene die radioreclame wenste en tijdens de Oudejaarsfeesten op Tenerife verbleef, telefonisch contact kon opnemen tussen 21 december en 2 januari met directeur Sylvain Tack, die in die periode verbleef in een hotel in de hoofdstad Porto de la Cruze.
Next Steve Miller Band - The Joker. Dit nummer werd ingezet voor een jingle ten bate van "De Lex Harding Hit-Tip" van Radio Veronica.
Next Steve Miller Band - Welcome (Capitol). Gebruikt door Johnny Jason op Seagull en Caroline. Zie van dezelfde band ook: "Journey From Eden."
Next Steve Race - Ring Ding (Race). Dit nummer is de b-kant van het nummer "Nicola" dat redelijk populair was in 1962. Trouwens zowel de a- als b-kant van de single werden destijds veelvuldig gedraaid op de radio. Het team van Driemaster, op Radio Noordzee, bracht het nummer in de jaren zeventig terug door het te gebruiken als filler. Hans ten Hoge stuurde me het nummer toe met als volgend commentaar: "Ik heb hetzelfde singletje hier nog steeds. Prachtpersing, het kraakt nog steeds niet, hoe vaak we het ook live in de uitzending gebruikt hebben. Nooit vanaf cart!"
Next Stevie Wonder - Fingertips. De kreet "We say yeh" uit dit nummer van Stevie Wonder werd door Kenny Everett bij herhaling gebruikt bij de productie van de promospot voor de "Big L Saturday in the Starlight Ballroom in Greenford."
Next Stevie Wonder - I Believe (When I Fall In Love It Will Be Forever). Een prachtig nummer van Stevie Wonder van de LP Talking Book dat door Mike Hagler op Radio Caroline werd gebruikt voor de jingle "Right now is a good time to try out Loving Awereness on someone."
Next Stevie Wonder - Isn't She Lovely. Op de intro van dit nummer werd op de Voice of Peace een jingle gemaakt met de strekking: "1540 isn't she wonderful?"
Next Stevie Wonder - Merry Christmas. Dit nummer werd in 1973 op de internationale service van RNI gebruikt voor een kerst-jingle.
Next Stevie Wonder - The Words Of Love. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club – "It's A Miracle," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto".
Next Stevie Wonder - Wondering. Dit nummer is afkomstig van de allereerste elpee van toen nog Little Stevie Wonder, waarop ondermeer "Fingertips." Wonder schreef zelf mee aan het nummer "Wondering" uit 1962. Het werd op Radio Caroline North in 1967 gebruikt voor een "in-huis commercial" voor een Caroline transistorradio.
Next Strange Power - Spring. Een formatie uit Zwolle die later bekend zou worden onder de naam "Scope." Ze speelden op een gedegen manier in op de Amerikaanse fusion/jazz van artiesten als Miles Davis, Herbie Hancock en Chick Corea. Op RNI werd in 1971 het begin van het nummer "Spring" gebruikt door Terry Davis voor de openingsjingle van het programma "Target Ten," terwijl het ook door hem en Mike Ross werd gebruikt als tune voor het programma.
Next Strangers - Amaiamai. De Strangers was een Antwerpse groep, die vooral bekendheid verwierf door humoristische - vaak maatschappijkritische - teksten in het Antwerps dialect, en dat op zeer bekende hit-melodieën te zingen. Dit nummer werd ingezet voor de productie van een jingle voor Ton Schipper op Radio Mi Amigo.
Next Strawbs - Ah Me, Ah My Uit dit nummer werd de acapella jingle "Lawaaididaaididaai Bart van Leeuwen" op Veronica gecreëerd – het gaat dus niet, zoals vaak abusievelijk gesteld wordt, om het numer "Is It Today Lord?"
Next String-A-Longs - Wheels. Dit werd in 1965 gebruikt in de promotiespot voor de Radio City Road Show. "Wheels" was het eerste nummer dat de String A Longs in 1960 opnamen en dit instrumentale nummer bereikte meteen de nummer-drie-positie in de Amerikaanse Top 100. De groep was afkomstig uit Plainview in Texas en de opname werd geproduceerd door Norman Petty. In mei 1974 was het een filler naar het hele uur in "A.J. on Sunday" op RNI. In Nederland werd "Wheels" opgenomen door de Jumping Jewels, die er ook een hit mee scoorden.
Next Stuart Hamblen - Battle Hymn Of The Republic. Deze versie van de "Battle Hymn Of The Republic" werd ingezet door Johan Maasbach in zijn programma's op ondermeer RNI, Caroline en Radio Monique. Welke radiominnende babyboomer herinnert zich niet de vaste opener: "This is the hour of gospelsongs and meditations by your Dutch Evangelist Johan Maasbach"? Maar ook wanneer hij bijvoorbeeld de luisteraars opriep voor "A prayer request and a copy of our magazine New Life" werd het nummer ingezet. Stuart Hamblin was de zingende cowboy die vooral scoorde met zijn compositie "This Old House."
Next Stud - Sail On. De formatie Stud werd in 1970 geformeerd door Richard Mccracken en John Wilson, die vlak daarvoor nog in de formatie Taste speelden. De progressieve LP, die ze voor Decca Deram opnamen, was dus hun eerste LP, waarop ook de track "Sail On" stond. Het werd door Mike Ross op RNI als filler gebruikt.
Next Studio 7 - Tabadab. Studio 7 was een groep uit de stal van Sylvain Tack's Start Studio. Op een bepaald moment werd de naam veranderd in Criminals en werden ze de vaste begeleiders van Paul Severs die, mede door de plugging op Radio Mi Amigo, enorme successen zou boeken. Het nummer "Tabadab" van Studio 7 werd veelvuldig ingezet onder meer als eindtune van een van de programma's van Nobert op het station. Tevens door zijn collega Peter van Dam in juli en augustus 1974 als eindtune en ook nog eens tijdje door Joop Verhoof.
Next Studio Orkest Onder Leiding Van Tony Vos - Feel Sorry. De slaperige begintune van Tineke 's avonds op Radio Veronica. Terwijl Tineke 's ochtends alleen maar een-dimensionele muziek draaide voor stofzuigende huisvrouwen, mocht ze 's avonds de allernieuwste lp's opzetten, en dat leidde tot vaak verrassende ontdekkingen, want verstand van muziek had ze na al die jaren bij Veronica wel. "Feel Sorry" is de achterkant van "The Girl With The Sun In Her Hair," reclamemuziek voor Sunsilk shampoo. Zo had haar (ex)-man ook nog wat aan de tune, want hij kreeg de Stemra-gelden. Collega's van Tineke zeggen dat ze sowieso altijd al een voorkeur had voor Philips-platen - het label waarvoor haar man groepen en zangers produceerde. Ook werd Sieb Kroeske gebruiker van deze tune op Radio Veronica.
Next Studio Orkest Onder Leiding Van Tony Vos - The Girl With The Sun In Her Long Blond Hair. Dit deuntje met de lange titel werd bij Radio Veronica in de jaren zestig gebruikt voor promotiespots.
Next Studio Orkest Onder Leiding Van Tony Vos - Thema Glazen Stad. Dit instrumentale nummer werd in 1975 gebruikt door Bert Bennett op Mi Amigo voor een promospot om te adverteren op Radio Mi Amigo – "Bel Alto 0934723388225."
Next Studio Six - When I See My Baby. Dit nummer van de formatie Studio Six uit Glasgow kwam in december 1966 uit op het Polydor-label. Ondermeer in het programma "Swing Across Midday" op Radio Scotland werd het nummer gebruikt ter ondersteuning van een promo-spot voor een avondje uit met "The Radio Scotland Beat," dat werd gehouden in de Raith Ballroom in Kirfkcaldy op 6 maart 1967. Naast enkele andere regionale formaties was Studio Six het middelpunt van de avond. Een foto van Studio Six stond tevens een keer afgebeeld op de cover van het maandblad van Radio Scotland, 242 Showbeat Monthly.
Next Stylistics - Love Is The Answer. In de loop van de jaren werd dit nummer op Radio Caroline ingezet voor tenminste twee verschillende L.A.-spots. Allereerst in 1975 in een van de eerste Loving-Awareness-spots die te beluisteren viel in een programma van "JJ" oftewel Johnny Jason. Aan het begin daarvan was dit nummer te horen met aan het eind "Love Is All" van Roger Clover And Guests. Ten tweede gebruikten ook Tony Allan en Mike Hagler dit nummer ten bate van een van hun vele L.A.-spots op dat station – zie verder ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club – "It's A Miracle," Lionel Ritchie – "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music – "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Third World – "Once There's Love," en War – "The World Is A Ghetto". Zie ook: Van McCoy And The Soul City Symphony - Love Is The Answer.
Next Stylistics - It's So Good. Dit nummer is afkomstig van de elpee Fabulous wat zondermeer kan worden gezegd van de sound van de Stylistics, een formatie die in 1968 werd opgericht. De groep behoorde tot de "Sound of Philadelphia" en scoorde menig hit. Het nummer "It's So Good" werd in 1977 gebruikt op Radio Caroline voor de jingle met de tekst: "Loving Awereness, try it. The change in your life will be amazing."
Next Styx - Grand Illusion. Afkomstig uit de Westcoast van Amerika kwam dit nummer voor op het zevende album van de formatie Styx. Het werd in 1977 uitgebracht. Twee jaar later werd het nummer gebruikt voor de productie van een jingle op Radio Delmare.
Next Sugar Hill Gang - Rapper's Delight. Dit is de groep die de wereld voor het eerst kennis liet maken met Hip Hop en wel in 1979. De intro van het nummer blijkt uitstekend geschikt voor het maken van een rondloper en als zodanig werd het ook gebruikt in de programma's van de VOP: "Peace is the word and the Voice of Peace is the station 24 hours a day."
Next Sunjet Serenaders Steelband - Polonaise. Het nummer is afkomstig van de elpee Sound of the Caribbean op het Columbia-label uitgebracht in 1966. Het nummer "Polonaise" werd meerdere malen ingezet door Willy Walker op Radio London als filler op weg naar het nieuws of naar het hele uur.
Next Sunset Strings - Leah. Voor dit instrumentaaltje gaan we naar "the home of the young New Zealanders." Het was Paddy O'Donnell die het bij herhaling als filler gebruikte in de begindagen van Radio Hauraki in 1966. Het werd uitgevoerd door de Sunset Strings en kwam voor op de elpee The Sunset Strings Play the Roy Orbison Songbook uit 1964.
Next Sunset Strings - Running Scared. Dit nummer is in de vocale uitvoering van Roy Orbison een gigantische wereldhit geweest in 1961. De instrumentale versie van de Sunset Strings werd op Radio Hauraki in december 1966 ondersteunend gebruikt in het openingsprogramma van het station.
Next Sunshine Band - Black Water Gold. Dit nummer fungeerde in 1978 als opvuller op Radio Mi Amigo.
Next Sunshine Band - Sunshine City. De zon schijnt niet alleen in de naam van de groep en de titel van het nummer maar ook in die van de elpee, waarvan het nummer afkomstig is. Die luidt namelijk "The sound of Sunshine. De elpee werd in 1975 uitgebracht op het RCA-platenlabel. Op Radio Mi Amigo zijn er diverse nummers van het album gebruikt als tune voor de "Top 50." Dit is er een van, gebruikt in de laatste maanden van 1977.
Next Supersister - Manke Boerenwals. De Nederlandse formatie Supersister, die ons trakteerde op bijvoorbeeld de prachtige song "Radio," bracht vele uitzonderlijke deuntjes, waaronder het nummer "Manke Boerenwals." Het was Dave Rogers die het in december 1971 gebruikte als filler in zijn programma "Northsea by Night" op RNI.
Next Supersister - She Was Naked (Blossom 2103002). De Haagse rockgroep Supersister – het eerdere Sweet O.K. Supersister – werd in 1968 opgericht en bestond uit het viertal Robert Jan Stips (zang en keyboards), Ron van Eck (basgitaar en gitaar), Marco Vrolijk (drums en zang) en Sacha van Geest (zang en fluit). "She was Naked" was de A-kant van de eerste single die de groep in 1970 uitbracht. Het gedeelte met lage zang werd gebruikt voor een Veronica jingle.
Next Supremes - Baby Love. "Laser Hot Hits 576" vervaardigde ooit een promo voor een eigen product, een negendelige LP-set met de titel "Laser 25 Years of Motown." In deze promo zat naast dit nummer van de Supremes onder meer ook "This Old Heart Of Mine" van de Isley Brothers verwerkt.
Next Supremes - Nathan Jones. Zie: Three Dog Night - "Mama Told Me (Not To Come)".
Next Supremes - Reflections (Tamla Motown). Het intro van dit nummer werd bij Veronica gebruikt voor een prachtige gouwe-ouwe jingle. Joop Verhoof gebruikte het begin van dit nummer ook op Radio Mi Amigo voor een slechte imitatie van de gouwe-ouwe-jingle voor zijn Flashback Show.
Next Supremes - Someday We Will Be Together. Op Radio Veronica was in augustus 1974 een jingle te horen met de tekst: "We houden van Veronica, Veronica moet aan land." Die jingle eindigde met een stukje van dit nummer van de Supremes.
Next Supremes - You Can't Hurry Love. Bij het afluisteren van een programma van Holly Michaels op Laser 558 uit het jaar 1985 kwam ik een promospot tegen voor het programma "Sixties Sundays" met een tekst die ging als: "Going back to the original hits on Laser 558 on Sixties Sundays." In de intro van de spot hoorde ik Phil Collins en in de outro The Supremes, beide keren met het nummer "You Can't Hurry Love."
Next Supremes - You Keep Me Hangin' On. De intro van dit nummer werd bij Radio Caroline South in 1966 ingezet voor een jingle ten bate van "Keefers Carefully Calculated Contention".
Next Surfaris - Wipe Out (London). Dit nummer van de Canadese surfgroep The Surfaris, een Amerikaanse nummer-2 hit uit 1963, Werd Jim Gordon op Caroline North als tune gebruikt. Op Radio Mi Amigo werd het intro gebruikt voor de jingle "Hallo, hallo dit is de Peter van Dam Hit Show." Het nummer vond bovendien toepassing in Veronica's jingle "Herinnert U zich deze nog?" Paul Rusling, ook wel bekend als Paul Alexander of Young Paul, gebruikte het nummer in juni 1973 op Caroline 389 als begintune. Daarnaast gebruikte hij "Groovin' With Mr Bloe" van Mr Bloe als filler – zie aldaar.
Next Surfers - Nite At The Beach. Dit instrumentale nummer is de achterkant van "Windsurfin'," de eerste single van een gelegenheidsgroep uit de Zaanstreek. Door samenwerking van een aantal artiesten van andere groepen werd dit nummer gezamenlijk opgenomen. Gek genoeg werd het nummer de zomerhit van 1978 en wel in diverse Europese landen. "Nite At The Beach" werd door Ben van Praag, deejay op Radio Mi Amigo 272, verkozen tot de tune van zijn programma "De Muziekdoos."
Next Sutherland Brothers And Quiver - Living In Love. Dit nummer werd door Tony Allen op Radio Caroline gebruikt voor een zeldzame LA-spot.
Next Swedanes - At A Georgia Camp Meeting (CBS). Tune van "Koffietijd met Tineke" op Veronica. Is leverbaar geweest op de dubbel-elpee met Veronica-tunes uit 1975. Zie ook: Buffalo Springfield - "Expecting To Fly."
Next Swedanes - The Wobbly Walk. Dit is een van die nummers die bijna nooit op de radio te horen zijn geweest maar toch een bepaalde herkenbaarheid hebben. Misschien is dat de reden dat Eddie Becker het op het eind van de jaren zestig bij gelegenheid als filler gebruikte in zijn programma's op Radio Veronica.
Next Sweet - Action. Eind jaren zeventig was er de Epivan Roadshow van Radio Delmare. In een spot voor de show werd dit nummer van The Sweet gebruikt.
Next Sweet - Ballroom Blitz. Slechts eenmaal werd het programma "Rock at one o'clock" in de presentatie van Secco op Radio Mi Amigo uitgezonden omdat hij daarna, in januari 1974, al vertrok. Aan het begin van zijn programma gebruikte hij de intro van dit nummer: "Are you ready, Steve?"
Next Sweet Sixteen - Peter. Peter Holland, toen van Radio Noordzee en nu van Radio 10, gebruikte deze hit van de meidengroep Sweet Sixteen uit de beginjaren zestig jarenlang voor zijn jingle "Ja, dat is Peter."
Next Swinging Soul Machine - Spooky's Day Off. Het was Iwan "Spooky" Groeneveld die een bepaalde periode vocaal verantwoordelijk was voor de songs van de Rotterdamse soulformatie Swinging Soul Machine. In 1969 was hij op een bepaald moment afwezig en besloot men een instrumentaal nummer op te nemen dat "Spooky's Day Off" als titel meekreeg. In 1974 gebruikte Theo van der Velde het als eindtune voor zijn programma op Radio Atlantis.
Next Swingle Singers - Fugue In D. Van origine natuurlijk een compositie van Johan Sebastian Bach, die in 1963 door de uit Frankrijk afkomstige Swingle Singers werd bewerkt. Het was in oktober 1967 dat op Radio Caroline International Johnny Walker een tijdje inviel voor Robbie Dale en hij de Robbie Dale show een tijdelijke eindtune meegaf met dit nummer van de Swingle Singers. Robbie Dale gebruikte het nummer zelf enige tijd ook als begintune van zijn programma op Radio Caroline.
Next Sy Mann (With Jean Jacques Perrey) - Jingle Bells. Radio Atlantis had een deejay genaamd Rob Ronder, die een synthersizer-versie van "Jingle Bells" gebruikte voor een naam-jingle. De betreffende uitvoering was afkomstig van de elpee Switched On Santa! (Pickwick Records SPCX-1007), een album van piano-arrangeur Sy Mann vol met kerstliedjes, allemaal gespeeld op de Moog-synthesizer.
Next Syd Dale Orchestra - Disc A Go Go. Deze uit York afkomstige componist en arrangeur is vooral bekend voor zijn vele library composities, waarvan "Disc A Go Go" er een is. Dit betekent dat hij vooral muziek voor radio- en televisieprogramma's heeft geproduceerd. Dit nummer, uit 1965, werd op Radio 270 gebruikt voor het maken van de jingle: "This is the super hit sounds of Radio 270, the biggest."
Next Syd Dale Orchestra - The Hell Raisers. Deze tune is vooral in Engeland bekend van de televisie via de Spiderman Cartoon serie. Het is afkomstig van een orkest dat zich vooral richtte op productiemuziek en afkomstig is uit de stal van KPM. Op Radio City gebruikte Phil Jay het nummer in augustus 1966 als filler op weg naar het hele uur. Trouwens KPM was gehuisvest op nummer 21 van Denmark Street in Londen, Radio City had nummer 7 als huisnummer.
Next Syd Lawrence Orchestra - Hawaiian War Chant. Dit nummer is afkomstig van de in 1975 door Philips op de markt gebrachte elpee Singing' n' Swinging van het voornoemde orkest uit Engeland. "Hawaiian War Chant" is een Amerikaans volksliedje waarvan de originele melodie en tekst in 1860 door prins Leleiohoku werd geschreven. Als filler in het programma en als promo gebruikte Peter van Dam dit nummer bij "De Landelijke Hitparade" op Radio Mi Amigo. Dit programma was een tijdje elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te beluisteren op het station.
Next Syd Lawrence Orchestra - On The Sunny Side Of The Street / Spanky (Philips). Werd gebruikt naast de uitvoering van Tom Dorsey door Simon Dee op Caroline. "Spanky," de B-kant van "On The Sunny Side Of The Street" werd ook gebruikt door de deejays van Caroline. In de jaren 1964/1965 werd op de muziek van dit nummer een aantal jingles ingesproken.
Next Symphony Orchestra - Grandstand Theme. Ray Warner, met als bijnaam "Ray on the Radio," ofwel Ray Anderson - zoals hij alom bekend is van East Anglian Productions en meer, gebruikte dit nummer als tune voor zijn weekend programma op Radio Atlantis. Het is de eerst gebruikte tune voor het BBC sportprogramma "Grandstand" dat tussen 1958 en 2007 op de televisie was te zien. De tune werd in 1971 door een ander nummer vervangen. Componist was Herbert Leonard terwijl het Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Ludo Philipp het nummer opnam.
   
Previous
  1998-2023 © Soundscapes