Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5T

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
T. Arcadi - Two Man Sound
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van T. Arcadi tot en met Two Man Sound

Next T. Arcadi - Eclipse (Boni Records). Thema dat telkens terugkeerde in fillers van Radio Monique en waarop tevens een deel van één van de jinglepakketten werd geproduceerd.
Next T-Connection - Disco Magic. Dit nummer is afkomstig van de eerste elpee van de formatie T-Connection die werd opgericht in 1975 in Nassau op de Bahama's. Alle nummers op de gelijknamige elpee werden gecomponeerd door Theophilus Coakly. "Disco Magic" werd door Rob van der Meer op Radio Delmare gebruikt als tune in zijn ochtendprogramma in 1979.
Next Taj Mahal - Ain't Nobody's Business. Mike Hagler gebruikte dit nummer in 1973 als tune op Radio Caroline.
Next Tamba 4 - Watch What Happens. Een heerlijke jazzy samba afkomstig van de elpee Samba Blim uit 1968 op het A&M label. Het is een compositie van Michel Legrand en Norman Gimbel. Het was Peter Holland die de elpee erbij nam toen er een promospot diende te worden gemaakt voor Radio Noordzee: "Wilt U dit weekend wel eens lekker eten, luister dan nu naar Arendsoog." Waarop er een recept volgde van de technicus "Arendsoog." Zijn eigen naam? Robert-Jan Mijnarends.
Next Tangerine Dream - Mysterious Zemblance At The Stand Of Nightmares. Dit nummer van de Duitse synthesizergroep Tangerine Dream, terug te vinden op de cd "Phaedra," werd op Radio Veronica gebruikt in een documentaire over het zendschip in een passage over de stranding. In de nachtuitzending van 2 juni 1974 kwam het nummer regelmatig langs.
Next Tante Leen - 't Is Voorbij. Een frase uit dit nummer werd gebruikt voor de eindjingle van het Tony Berk programma "Prijsbewust" op Radio Noordzee, een programma waarin vooral de huisvrouw opgewonden werd om de vele prijzen die er te winnen waren, mits men ongeveer de juiste prijs wist te raden.
Next Taste - What's Going On (Polydor). Dit nummer werd op Radio Seagull en later op Caroline gebruikt als geluidsbehang voor het voorlezen van de concertagenda.
Next T-Bones - No Matter What Shape Your Stomach Is In (Liberty). Carl Mitchell gebruikte dit nummer als tune in 1970 voor de RNI Top 40 Show. Op hetzelfde station gebruikte ook Dave Rodgers dit nummer als één van zijn tunes in 1972.
Next T-Bones - Sippin' 'n Chippin'. Dit nummer werd in 1966 door de formatie T-Bones op single uitgebracht. Het werd op Radio Caroline ingezet door Tim Yale, die overigens niet al te lang op de radio te horen is geweest.
Next Teach In - In The Summertime (CNR). Zangeres Getty zong op de intro een speciale jingle-versie voor Ferry Eden op Mi Amigo.
Next Teach In - Old Friends. Op het thema van dit nummer maakte de groep een afscheidslied voor Veronica in 1974.
Next Teach In - See The Sun. Getty van de Twentse formatie Teach In zong ook op de intro van dit nummer, hun laatste plaat op Radio Mi Amigo, een jingle voor Ferry Eden (Mi Amigo) in: "See the sun op Radio Mi Amigo met Teach In."
Next Teach In - Upside Down. Het uit 1976 afkomstige nummer "Upside Down" werd op Radio Mi Amigo gebruikt voor een 192-jingle.
Next Ted Brown & Company - Dardanella. Een Nederlands orkestje dat in 1974 heel oude nummers opnam voor de platenmaatschappij CNR en alleen drie weken Tipparade haalde. Joop Verhoof vond het nummer "Dardanella" in 1975, toen hij nog eens inging op het eerste levensjaar van Radio Mi Amigo, leuk genoeg om weer eens uit de platenkast te halen om te gebruiken als achtergrond bij zijn verhaal.
Next Ted Heath - Intermission Riff. In de beginjaren van Radio Veronica was er een aantal verzoekplatenprogramma's dat voorbestemd was voor bepaalde doelgroepen. Zo was er het programma: "Voor Vrij Contact," dat gericht werd op het personeel van de Koninklijke Luchtmacht. Dan Campagne was de presentator, die "Intermission Riff" inzette als tune van het programma.
Next Ted Heath - Swinging Sheppard Blues. Kan worden gezien als de allereerste herkenningstune van Radio Veronica. Het is het deuntje waarover Max Groen en Ellen van Eck in 1960 de naam van het station en de frequentie van uitzending regelmatig noemden.
Next Ted Heath And His Music - Boogie Man Boogie / Saturday Night Beat. Twee nummers van het orkest van Ted Heath waarbij het in feite gaat om een en hetzelfde nummer, alleen in een ander tempo en onder andere titel opgenomen. Jan van Veen gebruikte de versie "Saturday Night Beat" in het programma "Alle Remmen Los" op Radio Veronica. Oorspronkelijk werd het evenwel door Radio London gebruikt. Om die reden is het nummer ook te vinden op een dubbel-cd met Radio London-jingles en -promos (EAP). Het nummer is afkomstig van de KPM (Keith Prowse Music) Production Library, die tussen 1959 en 1971 als maandelijkse plaatuitgaven werden uitgebracht door Chappel Music in London. Toen kwam het uit onder de titel "Boogie Man Boogie" en die versie werd dus op Radio London gebruikt. Componist was Kenny Graham.
Next Ted Heath And His Music - 12th Street Rag. Steeds leukere souveniertjes in muziek worden er ontdekt. Zoals het nummer van Ted Heath, dat zo in een slapstick-film kan worden geplaatst. Het werd op Radio Veronica gebruikt als tune in het programma "Afspraak met Cees" van Cees van Zijtveld.
Next Ted Heath And His Music - Sabre Dance. De aloude klassieke compositie "Sabre Dance" van Aram Khachaturian werd in een vlot jasje gestoken door Ted Heath. Diens uitvoering kwam in 1962 uit op de elpee Big Band Bash op DECCA in de serie Phase 4 Stereo. De beginpingel van dit nummer werd door Lex Harding gebruikt als pingel tussen de diverse items in "Veronica's Popjournaal."
Next Ted Heath And His Music - The Champ. Deze Britse bandleider nam zowel voor, als na de Tweede Wereldoorlog veel muziek op met zijn band, daarbij volgens eigen zeggen geïnspireerd door Glenn Miller. Het nummer "The Champ" werd in 1961 gebruikt op het voor Zweden gelegen Radio Nord. Het Engelstalige programma van Ron Baxley, "Get Together" was voorbestemd om het nummer als tune te hebben.
Next Ted Heath And His Music - Riverboat Shuffle. In de loop der jaren is de muziek van de Britse bandleider Ted Heath diverse malen gebruikt als het gaat om tunes voor verschillende programma's op de zeezenders. Het programma "De Draaikolk" op Radio Veronica in de jaren zestig was tot nu toe nog niet genoemd in combinatie met Ted Heath. "Riverboat Shuffle" werd gebruikt als eindtune voor "De Draaikolk," het programma van Suhandi.
Next Ted Heath And His Music - Saturday Jump. Dit nummer is in vele uitvoeringen terug te vinden maar de juist gebruikte is die van Ted Heath and his Music. Het werd ingezet als tune voor het programma "Showtime" op Radio Veronica dat werd gepresenteerd door Cees van Zijtveld. "Saturday Jump" werd trouwens ook door Cees van Zijtveld op Radio Veronica gebruikt voor het programma "Voetjes van de Vloer", waarbij de intro werd gesproken door Jan van Veen die daarmee de platendraaier Cees van Zijtveld introduceerde om "de voetjes van de vloer te krijgen." Het nummer is afkomstig van de in januari 1964 op DECCA uitgekomen elpee Saturday Club.
Next Ted Heath Orchestra - Flying Home. Dit is een compositie van Benny Goodman en Lionel Hampton die in tal van uitvoeringen is terug te vinden. Die van Ted Heath and his Orchestra is op tal van verzamel-cd's te horen maar werd in 1966 al door Dave Lee Travis op Caroline South gebruikt toen hij de mensen die voor watersport op zee waren waarschuwde voor de enorm opkomende mistbanken.
Next Ted Heath Orchestra - Johnny One Note. Uit dit nummer, oorsronkelijk onderdeel van de musical Babes in Arms van Rodgers and Hart uit 1937, werd de allereerste Veronica Nieuwstune gemonteerd.
Next Ted Heath Orchestra - Rainbow Round My Shoulder (Decca). Tune van Mike Hayes op Radio 270.
Next Ted Heath Orchestra - Saturday Night Beat. Zie: Ted Heath And His Music - "Boogie Man Boogie" / "Saturday Night Beat."
Next Ted Heath Orchestra - Theme From Danger Man. Het thema van de gelijknamige televisieserie werd door Pete Brady gebruikt op Radio London.
Next Ted Heath Orchestra - Wigwam (Decca). Tom Edwards op Radio City en Radio Caroline. Het nummer werd deels gebruikt voor de oude nieuwstune op Radio Veronica. Ook dit nummer werd door Tony Prince op Caroline North gebruikt als tune voor "The Midnight Surf Party." (zie ook: Booker T And The MG's - "Outrage.")
Next Ted Weems Orchestra - Heartaches. Ted Weems and His Orchestra namen "Heartaches" verschillende keren op, voor het eerst in 1933 (Bluebird B5131). Het nummer werd in 1938, 1947 en 1956 in lichtelijk andere versies opnieuw uitgebracht. Het verschil zit vooral in de lengte en het tempo van de uitvoeringen en de vaardigheid en de naam van de kunstfluiter. De succesvolle (snelle) versie uit 1947 (RCA Victor 20-2175) werd in de vroege dagen van Radio Caroline North als filler gebruikt op Caroline North toen in januari 1966 de deejays een korte ode inzongen aan "Caroline on 199." Daarnaast werd het later gebruikt in de "Kolder-op-Zolder-Show" van Radio Veronica.
Next Teddy Moore Et Son Orchestre - Blues Java Accordeon. Welke muziek werd er op Radio Veronica gebruikt voor een tune met de tekst: "Zondagmiddag 5 uur met de benen op tafel. Een pint, een plaat en een praatje en tot zes uur relaxen met Gaston Huysman"? Heel lang is er gezocht naar de oplossing en die is uiteindelijk gevonden op onder meer een elpee met de titel: Themes Made in France, die in 1968 op DIM Record uitkwam. Daarop staat dus het nummer "Blues Java Accordeon," gespeeld door Teddy Moore en zijn orkest, dat de muziek voor de tune leverde.
Next Teddy Moore Et Son Orchestre – Mister Leclerc. Dit nummer is afkomstig van de in 1968 uitgebrachte elpee op het Dim Records-label met als titel Themes ... Made in France. Van dit Franse orkest kwam in de jaren zestig een aantal elpees uit. Het nummer "Mister Leclerc" werd door Gerard de Vries gebruikt voor zijn zaterdagochtendprogramma en begon met een lange intro: "'Schoon Schip', het zaterdagochtendprogramma van Radio Veronica. Met Hollandse allerlei, verzoekplaten, country-toppers en nieuwsberichten. Top 40 hits, interviews en nog veel meer. 'Schoon Schip', een programma van Gerard de Vries."
Next Tee Cees - Disco Love Bite. Een formatie die in 1978 een LP vol met discomuziek op de markt bracht. John Bennett gebruikte het nummer "Disco Love Bite" als tune op the Voice of Peace.
Next Tee Set - A Sunny Day In Greece. Werd door de groep in 1971 gebruikt voor het maken van een Kerst-jingle voor Radio Veronica.
Next Tee Set – Angely. Een van de vele nummers die door de Tee Set zijn opgenomen. Dit nummer stond in 1974 op de achterkant van het nummer "The Band Stand", hoewel het als A-kant in Turkije uitkwam. Tijdens de tipparade van de laatste uitzenddag van Radio Veronica op 31 augustus 1974, was op de intro van dit nummer een gezongen afscheidsboodschap te horen van de Tee Set: "Veronica, wordt dit nu een afscheid, Veronica raken we jou echt kwijt...?" Het nummer "Angely" werd gecomponeerd door Peter Tetteroo en Hans van Eijck.
Next Tee Set - Baby Let Your Hair Grow Long. Een in 1976 opgenomen single van de Haagse Tee Set op het Negram-label werd helaas voor de groep geen hit-succes. Maar wel werd er op de melodie van het nummer een mooie jingle opgenomen met de volgende tekst: "Hier is Stan Haag zijn jukebox show op Mi Amigo Radio. Het speelt zich af van zes tot zeven; dan is er heel wat te beleven. Zet de radio vanaf vandaag op de Jukebox van Stan Haag op de radio, Mi Amigo."
Next Tee Set - Ma Belle Amie. Deze hit van de Haagse groep werd in april 1970 op Radio Veronica gebruikt in een promo voor "Vier dagen met Veronica naar Zweden."
Next Tee Set - Wait. De Nederlandse formatie Tee Set is vooral bekend door de wereldhit "Ma Belle Amie," maar de groep nam nog de nodige andere singles op in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De ene succesvoller dan de andere. In 1977 verscheen op Negram een single met op de A-kant: "I'll Be Lost Without Your Love," dat helemaal niets deed. Op de achterkant stond het nummer "Wait" dat door Tee Set werd ingezongen ten bate van een naamjingle voor Joop Verhoof die begon met: "Listen to the station of the nation this is Mi Amigo Radio ..."
Next Telecast Orchestra - Sentimental (Chappell C562). Dit was, zo weten we nu eindelijk - het eindthema van Radio 390, waarmee de dag steeds afgesloten werd. Volgens Gerry Bishop - in diens boek "Offshore Radio" - ging het om "On A Clear Day" van Frank Chacksfield. Uitgebreid speurwerk leverde echter geen versie enkele van dit nummer op die door Chacksfield op de plaat was gezet. Chris Cortez ontdekte na lang zoeken uiteindelijk dat het ging om "Sentimental," een compositie van Adrian Foley & Ronnie Dale, uitgevoerd door het Telecast Orchestra onder leiding van Robert Farnon. Het nummer werd in 1957 opgenomen als "library music" voor Chappell Recorded Music Limited of London. Het staat ook op het album London Calling - Famous Themes Volume 3 (Grasmere GRALP30 (1988).
Next Temperance Seven - Black Bottom. We hebben het nu over de achterkant van de single "Charleston" van de Britse Jazzgroep Temperance Seven, die in 1961 uitkwam. Deze groep was gespecialiseerd in het herbeleven van de jazzstijl die geliefd was in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het nummer werd in 1972 door Tony Allen gebruikt voor het maken van een promospot voor zijn collega Brian McKenzie op RNI.
Next Temperance Seven - Charley My Boy. Het gaat hier om een Britse band die in jaren-twintig-stijl jazzplaatjes opnam. In 1961 werd "Charley My Boy" als een achterkantje uitgebracht en het was Louise Quirk die dit nummer op RNI gebruikte om een promospot in te spreken voor haar eigen programma.
Next Temperance Seven - Happy Feet. Een semi-instrumentale versie die Willy Walker als thema gebruikte op Radio London. Mogelijk gaat het hierbij echter om de uitvoering van Dave "Baby" Cortez (Chess 1874 (US.1961). Walker zelf kon zich, desgevraagd, helaas niet herinneren om welk van de twee het ging. Zie: Dave "Baby" Cortez - Happy Feet.
Next Temperance Seven - Pasadena / Chili-Bom-Bom. Deze Britse comedy-jazz-band, de voorloper van bekende surrealistische Britse pop-acts als de Alberts, de Scaffold and de Bonzo Dog Doo-Dah Band, begon haar optredens in 1957. In 1961 produceerde George Martin enkele singles voor de groep. De B-side van de derde single "Pasadena" veroverde de harten van het Engelse publiek en werd iets als een rage. De single is van belang voor onze lijst omdat de voorkant werd gebruikt voor een beginjingle voor Radio Noordzee's "Zondagmiddagtoestanden."
Next Temperance Seven - You're Driving Me Crazy (Parlophone). Radio City's meest smakelijke programma was zondermeer de wekelijkse uitzending van "The Auntie Mable Hour," met daarbij deze zeer mooie tune. Ook werd het nummer gebruikt voor promotiespots voor dit programma. Dit nummer werd, net als "Pasadena" van dezelfde groep, gebruikt voor de openingsjingle ten bate van het programma "Zondagmiddagtoestanden" op Radio Noordzee dat werd gepresenteerd door Peter Holland en Nico Steenbergen. Ook gebruikten ze het complete nummer als eindtune van hetzelfde programma. Op Radio City werd dit nummer ook gebruikt voor een promo voor "The Anti City Hour."
Next Temptations - Ball Of Confusion. Op Radio Caroline was in 1974 een hele lange spot te horen in een programma "A Gift of Peace and Love." In die spot passeerden zes nummers de revu, waarvan er vijf te plaatsen zijn: "Ball Of Confusion" van The Temptations, "Give Peace A Chance" van John Lennon and the Plastic Ono Band, "I Like To Teach The World To Sing In Harmony" van The New Seekers, een live-uitvoering van "We Shall Overcome" van Pete Seeger en tenslotte "Somebody To Love van Jefferson Airplane.
Next Temptations - Cloud Nine. Op "Cloud Nine" zitten, betekent voor Amerikanen dat je je geweldig gelukkig voelt – mogelijk is het een verwijzing naar Dante's negende en hoogste hemel, waarvan de bewoners het dichtst bij God's aanwezigheid verkeren. Je kan ook om andere redenen gelukkig zijn en daarnaar verwijst de albumtitel van de Temptations uit 1969. Met dat album voerde producer Norman Whitfield de Motown-formatie een nieuwe richting op: gezamenlijk maakten ze een van de eerste funk-albums. In het kielzog van die productie werd de uitdrukking "cloud nine" een synoniem voor het soul- en funk-gevoel. In 1972 gaf Paul May zijn soul-programma op RNI dan ook die naam mee en als thema-tune daarvoor maakte hij dankbaar gebruik van het titelnummer van het Temptations-album.
Next Temptations - Get Ready. De intro van dit prachtige nummer, uit de stal van Tamla Motown, werd in 1974 gebruikt op Radio Mi Amigo. Om precies te zijn op de zondagen als Eddy Emery begon met zijn programma, dat er via de 259 meter uit ging onder de noemer: "Rock at one o'clock."
Next Temptations - I Know I'm Losing You. Toen de Belgische autoriteiten in 1975 een inval deden in de studio van Radio Mi Amigo in Vlaanderen vluchtte Peter van Dam, die zijn programma's daar opnam, naar het zendschip Mi Amigo. Enige tijd presenteerde hij de Top 50 live van het zendschip en maakte daar enkele speciale jingles voor. Ondermeer werden de Temptations ingezet met de intro van "I Know I'm Losing You" voor een jingle voor de "Vliegende Vijftig."
Next Temptations - Papa Was A Rolling Stone. Dit nummer van de Motown-formatie Temptations werd op Caroline ingezet voor een promo voor de Caroline T-shirts van Jumbo met de stem van Tony Alan als voice-over.
Next Temptations - Psychedelic Shack. Dit nummer werd in 1970, in combinatie met een aantal andere muziekjes, gebruikt als opener voor het middagprogramma van Radio Veronica met Lex Harding.
Next Ten Years After - Gonna Run / The Band With No Name. Beide nummers zijn afkomstig van de elpee Watt uit 1970 en beide werden ze door Lex Harding gebruikt voor een promotiespot ten bate van Veronica's Popconcert op 26 juli 1971 in Naarden. Een popconcert waarvan de opbrengst voor de Nierstichting zou zijn. De betrokkenheid van Veronicamedewerkers bij de brand aan boord van de MEBO II van RNI was reden om het concert niet te laten doorgaan.
Next Ten Years after – One Of These Days / Baby Won't You Let Me Rock 'N' Roll You. Beide nummers zijn afkomstig van de in 1971 uitgebrachte elpee A Space in Time. In beide nummers zitten wat geluidseffecten die in hetzelfde jaar werden gebruikt door Lex Harding op Radio Veronica als een soort van ankeiler naar zijn tune, "The Kid", van André Brasseur. Het tweede gebruikte nummer werd rond dezelfde tijd ook gebruikt door Felix Meurders op Hilversum 3 in zijn "Rock and Roll Methode".
Next Ten Years After - Positive Vibrations. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next Ten Years After - Speed Kills. Dit nummer, dat met prachtige stoomtreingeluiden begint, is van de elpee Stonedhenge, die in 1969 verscheen. De aanwezigheid van de stoomtreingeluiden kwam Norbert goed uit want hij maakte er voor een van zijn programma's op Radio Mi Amigo een jingle mee: "Norbert Zaterdagse Showtrein", een drie uur durende ochtendshow met veel pop en shownieuws en boordevol verzoekjes.
Next Tennessee Ernie Ford - Sixteen Tons. De eerste vier seconden van dit nummer werden in 1960, het openingsjaar van Veronica, gebruikt voor een promotiespot.
Next Teresa Brewer - Music Music Music. Op Radio London werd dit nummer ingezet voor een jingle.
Next Terry Snyder And The All Stars - La Cucaracha. Een versie uit 1959 van het Mexicaanse vrijheidslied, dat oorspronkelijk werd geschreven in 1880 tijdens de opstand tegen dictator Diaz. Het is afkomstig van de LP Persuasive Percussion, Volume 2, dat geproduceerd werd door Enoch Light. Deze uitvoering fungeerde op Radio Mi Amigo als opener van het programma "Baken 16." Radio Mi Amigo gebruikte overigens weer een andere versie van "La Cucaracha" voor een reclame voor de Suzy Wafels.
Next Terry Snyder And The All Stars - Lady Of Spain. We kwamen Terry Snyder al vaker tegen met zijn prachtige productiemuziek die sinds enkele jaren ook op CD leverbaar is. Het was Bart van Leeuwen die "Lady Of Spain" gebruikte in 1976 om voor Radio Mi Amigo een promospot te maken voor de prijsvraag in de Top 40, waarmee 3.000 BFr. of 200 Nederlandse guldens waren te verdienen, best veel geld voor die tijd.
Next Terry Snyder And The All Stars - Mambo Jambo. Dit nummer is afkomstig van de elpee Persuasive Percussion, Volume 2, die nogal geliefd was in 1976 aan boord van de Mi Amigo als het gaat om productiemuziek. Het was de tijd dat het programma "Baken 16" werd geïntroduceerd en een van de programmaonderdelen "het recept van de dag" werd. Bart van Leeuwen koos in de eerste aflevering van het programma een recept voor gevulde broodjes en het nummer "Mambo Jambo" van Terry Snyder and the All Stars werd verkozen tot het ondersteunende muziekje. Een smakelijk geheel. Het nummer werd verder ook gebruikt voor productiewerk op Radio London. Stukjes werden gebruikt voor de jingle om acht uur 's ochtends wanneer ook de exacte positie van het zendschip in het programma werd vermeld: Radio London News in brief.
Next Thelonious Monk – Roundabout Midnight. Monk componeerde dit nummer samen met Bernie Hanighen en Cootie Williams en het werd in 1954 opgenomen. Eindjaren zestig van de vorige eeuw was er op Radio Veronica het programma "Te Twaalfder Ure". Het werd gepresenteerd door Karel Scholte en werd uitgezonden als dagafsluiter op de zondagen tussen middernacht en één uur. Een betere titel als tune is ondenkbaar.
Next Theo En Marjan - Hé Schat, Weet Je Dat. Dit was de jingle van de Tipparade van 30 september 1972, de dag van Radio Veronica's wissel van "192" naar 538, in de presentatie van Klaas Vaak. De plaat zelf stond die zaterdag op plaats 20 in de Tipparade. De eerste regels gingen ongeveer als volgt: "Hé schat, weet je dat, Veronica op 192 zat."
Next Therese Steinmetz - Jan Van Dam. Dit nummer werd in 1973 op het Philips-label uitgebracht. Het orkest stond onder leiding van Bert Paige en de producer van het nummer was Benny Vreden, terwijl Pieter Willem Goemans instond voor de compositie. Een herhaalde knip met de naam "Van Dam" werd in 1974 als een soort van naamjingle gebruikt op Radio Mi Amigo voor Peter van Dam.
Next Third World - Love Is Out To Get You. Als je denkt aan de reggae-achtige LA-jingle "Special announcement to the universe" dan is de opener van het nummer "Love Is Out To Get You." In dezelfde LA-spot werd ook het al eerder gememoreerde "Once There's Love" van Third World gebruikt.
Next Third World - Once There's Love. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club - "It's A Miracle," Lionel Ritchie - "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music - "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," Third World - "Love Is Out To Get You," en War - "The World Is A Ghetto".
Next Third World - You've Got The Power (To Make A Change). Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next Thomas Jefferson Kaye - L.A. Het nummer "L.A." is van een uit 1974 afkomstige LP First Grade en de titel stuurt ons dan ook terecht richting de Loving Awareness van Radio Caroline. Het was Tony Allen die dit nummer gebruikte voor een "LA-jingle" met de tekst: "It costs you absolutely nothing." Voor die prachtige "DA-LA" spot op Caroline gebruikte Tony Allan een aaneenschakeling van korte fragmenten uit verschillende songs. Veel daarvan zijn in deze discorafie terug te vinden. In het rijtje hoort ook Pink Floyd thuis met "Any Colour You Like" en ook het nummer "L.A." van Thomas Jefferson Kaye kan daar aan worden toegevoegd.
Next Thompson Twins - Lay Your Hands On Me. Als we stellen dat de Thompson Twins een van de formaties is die groot zijn gemaakt door intens te zijn geplugged via de programma's van Laser 558 dan is dit helemaal correct. Toen deze formatie in 1985 een nieuwe single op de markt bracht met als titel "Lay Your Hands On Me" werd er dan ook een begeleidend spotje door de leden van de groep gemaakt ter promotie van Laser 558.
Next Thor Hofstad - Truckers Jo (Monopole). Werd door Tony Houston op Radio Atlantis gebruikt als tune voor het programma "Muziek voor de soldaten".
Next Three Degrees - If And When. Dit nummer is afkomstig van de elpee The Three Degrees, die in 1973 verscheen. Op de intro heeft de helaas in 2009 veel te vroeg overleden leadzangeres Fayette Pinkey in 1973 een jingle ingesproken die gedraaid kon worden door Ferry Maat op het einde van het programma "Herrie met Ferry" op Radio Noordzee: "Thank you for listening to the Ferry Maat Show and I hope that you tune in too the next time ..."
Next Three Degrees - Love Is The Message. Op Radio Atlantis was in 1974 een programma te beluisteren genaamd "Import," dat werd gepresenteerd door Houston. In de intro van het programma was een knip te horen uit het toepasselijk getitelde nummer "Houston" van Dean Martin alsmede een knip uit dit nummer van The Three Degrees.
Next Three Degrees - We Wish You A Merry Christmas. Op de melodie van deze kerstklassieker was het de Amerikaanse damesformatie uit Philadelphia die in 1976 een speciale kerstjingle inzong voor Radio Mi Amigo.
Next Three Degrees - When Will I See You Again. Dit nummer werd in 1974 door Ferry Maat op RNI gebruikt als slot-tune. De zangeressen maakten er bovendien hoogstpersoonlijk ook nog eens een jingle van met de tekst: "Nutty Radio 220 RNI on your dial."
Next Three Dog Night - Mama Told Me Not To Come (Stateside SS8052). Stevie Mericke gebruikte een deel van deze track uit 1970 bij het begin van zijn show op RNI. Hetzelfde nummer werd op hetzelfde station ook nog eens gebruikt voor een "RNI-seventies" jingle, waarop daarna ook nog "Nathan Jones" van The Supremes te horen was.
Next Three Jacksons - Accordeon Potpourri 54. Uitgekomen in 1964 in een lange serie van potpourri's werd deze single van de Three Jacksons ondermeer gevuld met "Swiebertje," "Hello Dolly" en "Hoempa Hoempa." Zoals bekend waren de technici bij Radio Veronica befaamde knippers en ze maakten met deze potpourri een spot voor het oproepen van sponsors voor de "Kolder van Zolder Show." Wie het gelach dat in de spot te horen is, op zijn naam heeft staan is onbekend.
Next Threshold Fear - Sally Saddle Pain (Negram). Threshold Fear, het latere Alquin, was een Nederlandse groep, die onder contract stond van het label Negram. Hun versie van "Sally Saddle Pain," en niet die van T-Bones, was Dave Rodgers' tune op RNI en in zijn laatste periode op Radio Atlantis.
Next Thijs Van Der Molen - Dat Is Mis. In 1974 uitgekomen op basis van een eerdere jingle van het programma Prijsbewust (RNI) en wel "die is met het gatje in de Noordzee gevallen." Thijs van der Molen maakte er dus een liedje van onder de titel "Dat is mis."
Next Thijs Van Leer - Rondo (Op de eerste elpee Introspection en dus ook op de dubbel-CD Introspection 1 en 2 - CBS). Het was de tune die ds. Toornvliet gebruikte in zijn religieuse programma's op Radio Mi Amigo en die later ook door ds. van Gendt, de opvolger van Toornvliet, werd gebruikt.
Next Tijuana Voices With Brass - We Wish You A Merry Christmas. Iedereen die wel eens naar Radio Veronica luisterde rond de Kerstdagen herinnert zich de prachtige rondloper, die men gebruikte. Het is als volgt terug te vinden in de discografielijst: Herman's Hermits - East West (EMI). Uit de laatste maten van dit nummer knipte Veronica de beroemde kerstbel-rondloper. Daaraan voorafgaand was er een "We Wish You A Happy Christmas" te horen. In de maand mei 2015 wisten ze bij JingleWeb te melden de oplossing te hebben gevonden wie verantwoordelijk waren voor de intro. Men schreef ondermeer: "Het zijn The Border Brass and singers met "We Wish You A Merry Christmas" van de elpee Tijuana Christmas uit 1970." Volgens de door ons gevonden informatie op disclogs is die elpee echter uit 1968 afkomstig. Maar, het is niet de eerste originele bron waar het nummer op stond want hetzelfde nummer staat ook op een elpee met als uitvoerenden: "The Tijuana Voices with Brass Sing Merry Christmas" uit 1967. Beide elpee's zijn geproduceerd door (Maurice) "Bugs" Bower. En beide nummers klinken gelijk. Blijft alleen de vraag over welke elpee op de draaitafel kwam bij Radio Veronica om te komen tot het produceren van de prachtige rondloper.
Next Tim Davies - Morning Sun. Het beginstuk van dit nummer werd als doorloper gebruikt voor de promo's van de Drive-In-Show van Radio Atlantis.
Next Tim Moore - Love Enough. Deze Amerikaanse singer-songwriter nam in de jaren zeventig en tachtig vijf prachtige LP's op bij het Asylum label. Hij staat vooral bekend om het fantastische nummer "Second Avenue." Tony Allen waardeerde de muziek van Tim Moore dermate dat hij het nummer "Love Enough" verkoos om er een "LA" jingle mee te maken.
Next Timebeats - Saint Louis Blues (Populaire Platenkring). In 1976 startte Ferry Eden met hulp van een paar andere Utrechtse piraten een illegale zender in de Domstad, "Hof van Holland". Een van de programma's die hij deed was "De Gouden van Dagen". De tune van dat programma was de "St. Louis Blues" in de uitvoering van de Timebeats en afkomstig van een EP-tje dat Ferry Eden had opgedoken in de kelder van een oude platenzaak. In een ruildeal met Ad Roland verzorgde Ferry voor de TROS een aantal Sonovox-jingles van Jack Duijzer en kreeg Ferry daar speciaal voor zijn piratenzender ingesproken jingles voor terug, onder meer met de stem van Ferry Maat. Een ervan was de bekende tekst: "De gouden van dagen, de hits van gisteren, Ferry Eden draait ze, kom en luister mee naar het hitverleden met Ferry Eden." Niet lang nadien had de TROS opeens ook een programma "De Gouden van Dagen" ... Het eerste programma van Ferry Eden bij Mi Amigo was najaar 1977 tussen 19 en 21 uur te beluisteren. Het was het studioprogramma "De Hof van Eden", met een knipoog naar de Utrechtse piratenzender. Eenmaal aan boord, begin november 1977, werd op de 319 meter middengolf de Mi Amigo zendtijd ingekort tot 19.30. Ferry introduceerde toen een half uurtje "De Gouden van Dagen", oftewel de Flashbackshow. De openingstune was (net als eerder bij zijn piratenzender) weer de "Saint Louis Blues" door de The Timebeats. In de Caroline fonotheek vond Ferry de single van Ron Goodwin's "Lingering Lovers" die als eindtune werd gebruikt. Beide tunes en ook de naam "Gouden van Dagen" werden op de M.V. Mi Amigo alleen door Ferry gebruikt. De Flashbackshow werd als Ferry niet aan boord was ook door andere live-deejays verzorgd en liep tot voorjaar 1978. Ten tijde van Mi Amigo 272, de periode juli tot en met september 1979 toen men vanaf de Magdelena de programma's verzorgde, werden beide tunes door Ferry Eden opnieuw gebruikt. Tussen 19 en 21 uur was er de gouwe-ouwe-show "Gouden van Dagen", waarbij de tune van de Timebeats aan het begin was te horen en Ron Goodwin Orchestra op het eind. Zie ook: Ron Goodwin Orchestra - Lingering Lovers.
Next Timebox - I Wish I Could Jerk Like My Uncle Cyril. Er is een periode geweest dat er allemaal instrumentale dansmuziek uit kwam. "Come On Do The Jerk" was in 1964 een grote hit. De Britse formatie Timebox speelde erop in door in 1967 op het Piccaddilly-label op de achterkant van "Soul Sauce" het nummer: "I Wish I Could Do The Jerk Like My Uncle Cyril" op te nemen. De outro van dit nummer werd op Radio Veronica in 1969 gebruikt door Lex Harding voor het maken van de jingle: "Veronica met veel meer muziek."
Next Timmy Thomas - Why Can't We Live Together. Zowel op Caroline als de Voice of Peace gebruikt voor idealistische promo's.
Next Tisley Orchestra - Scheherazade. Dit nummer werd door Bill Hearne tijdelijk gebruikt op Radio London, toen hij voor een korte periode Mark Roman verving in the Late night show.
Next Titanic - Sultana. Dit nummer werd door Mike Mourkens gebruikt in de middageditie van de "Mike Mourkens Show" op Radio Mi Amigo.
Next Toby Rix - Dag En Nacht Muziek. De Nederlandse artiest die de bijnaam 'de toeteraar' kreeg heeft vele Spike Jones-achtige nummers opgenomen waaronder "Dag En Nacht Muziek." Het einde van dit nummer werd gebruikt voor de jingle "Waarom heb je Radio Veronica niet aan staan?"
Next Toby Rix - Heer In 't Verkeer (Phonogram). Van deze plaats is het "Oh, wat jammer" afkomstig zoals gebruikt op Radio Veronica in de "Will Luikinga Show". Hier dient ook nog aan toegevoegd te worden dat het einde – "Hoi Hoi" – werd gebruikt voor een jingle voor Will Luikinga op Radio Veronica.
Next Toby Rix - Mijn Vader Is Mooie (Vuilnisman). Werd in 1953 uitgebracht, waarna het eerst in 1962 werd gebruikt op Radio Veronica ter ondersteuning van een Pepsi-Cola-spot. In 1973 werd een deel van het nummer gebruikt op Veronica in de "Fop Out Show".
Next Todd Rundgren - Breathless (Bearsville). Werd gebruikt voor jingle voor de Tipparade op Veronica.
Next Tod Rundgren - Hello It's Me. Zie: Jethro Tull.
Next Tom Clay - Desiderate. Abe Nathan gebruikte ooit ooit de instrumentale B-side van Tom Clay's "Desiderate" voor het inspreken van "Be on good terms with other people." Men hanteerde bij het station overigens een aparte serie "carts" met songs die waren gecategoriseerd onder de noemer "Peace Songs." Enkele daarvan waren "And I Love You So" van Andy Williams, "Imagine" van John Lennon, "Reach Out And Help Your Fellow Man" van Junior Campbell en "We Shall Overcome" van Pete Seeger.
Next Tom Clay - What The World Needs Now. Zowel op Caroline als de Voice of Peace gebruikt voor idealistische promo's.
Next Tom Dissevelt - Intersection [US title: "Twilight Ozone"]. Dit nummer werd door Adje Bouman op Radio Veronica gebruikt binnen de ABTT.
Next Tom Dissevelt - Syncopation [Amerikaanse titel: "Orbit Aurora"]. Eind jaren vijftig maakten Dick Raaijmakers – Kid Baltan – en Ton Dissevelt in het Philips Natlab in Eindhoven hun eerste elektronische composities. Deze instrumental werd op Veronica gebruikt ten bate van "Televersum". Verder was dit wel het meest bekende nummer uit de Kolder op Zolder Show, terwijl het ook werd gebruikt voor een van de vele commercials op Veronica voor Televersum. Tom Dissevelt is trouwens geruime tijd de pianist van Toon Hermans geweest. Andere nummers van Disseveld die voor jingles dan wel rondlopers werden gebruikt in de Kolder op Zoldershow waren: "Vibration" [US title: "The Visitor from Inner Space"] (zie ook hieronder) en "Whirling" [US titel: "Sonik Re-Entry"]. Ook de "Song Of The Second Moon" van Kid Baltan werd voor de Kolder op Zolder Show gebruikt. Het nummer werd verder ook gebruikt voor een promotiespot ten bate van RNI in augustus 1974. Uiteraard werden de frequenties genoemd en het eindigde met "RNI, the Voice of Europe, the Sound of the World."
Next Tom Dissevelt - Vibration [US title: "The Visitor from Inner Space"]. Afkomstig van de LP The Fascinating World Of Electronic Music en gebruikt voor de Adje Bouman Top Tien en de Lexjo.
Next Tom Dissevelt - Whirling. Op Radio Veronica werd "Whirling" veelvuldig gebruikt in de "Kolder op Zoldershow", maar er is sprake van een veel vroeger gebruik en wel in het jaar 1962 toen het werd ingezet als tune voor het programma "Plock I slvarlkivet". Vrij vertaald zou je dat "een duik in de archieven" van Radio Syd kunnen noemen.
Next Tom Dissevelt And Kid Baltan - Song Of The Second Moon. Ook dit nummer werd op Radio Veronica veelvuldig gebruikt in de "Kolder op Zoldershow". Een geluidseffect (2m25sec) werd verder gebruikt voor de Veronica-jingle "Chiel Montagne's hittip." Dit in combinatie met een fragment uit "Topless Dancers Of Corfu" van Dick Hyman.
Next Tom Jones - Funny Familiar Forgotten Feelings (Deram). Met begeleiding van het orkest Les Reed. Fungeerde als achtergrond voor de actie-jingle van Veronica: "Help, help, help Veronica aan land."
Next Tom Jones - It's Not Unusual. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Tom Jones - This And That. Dit nummer werd in december 1966 gebruikt voor een promo "modern radio for modern people" op Radio Hauraki. Dit gebeurde in combinatie met fragmenten van Bobbie Graham, Paul Revere and the Raider en Petula Clark.
Next Tom Jones - What's New, Pussycat. Op Mi Amigo was er regelmatig reclame te horen voor de diverse LP's die op het Pussycat label werden uitgebracht. "De hoes met de poes," zo luidde de slogan en steevast eindigde men met een klein stukje van dit nummer van Tom Jones. In een programma van de Emperor Rosko was daarnaast een promo te horen voor een programma van Robbie Dale, namelijk de "Heinz Baby Show," een gesponsord programma gericht op babyvoeding. ook deze promo werd ondersteund met de muziek van dit nummer.
Next Tommy Dorsey - Sunny Side Of The Street. Werd gebruikt door Simon Dee op Radio Caroline. Was onder meer te horen op de openingsdag van Caroline, in maart 1964, waarbij Simon vertelde hoe de studio aan boord van de MV Fredericia er uit zag.
Next Tommy Dorsey And Orchestra - I Get A Kick Out Of You (RCA). Compositie van Cole Porter die gebruikt werd door Bill Hearne op Radio London en Caroline.
Next Tommy James and the Shondellas - Money Money. Dit was een van de vier nummers die werden gebruikt te ondersteuning van een promotiespot voor de "Laser Sixties Sunday." De andere drie waren: "I'm A Believer" van de Monkees, "Reach Out And I'll Be There" van de Four Tops en "Can't Buy Me Love" van de Beatles.
Next Tommy Roe - Dizzy. Dit nummer werd gebruikt voor een naamjingle ten bate van Rob Out op Veronica. Het gaat om het trommelroffeltje dat na 10 seconden in dit nummer te horen is. Het staat op de Veronica-dubbelelpee met 100 jingles en Veronica-tunes (jingle 24: Rob Out en lachen) uitgebracht na het stoppen van een deel van de zeezenders voor de Nederlandse kust, middels het invoeren van de anti-zeezenderwet.
Next Tony Ashton - Celebration. Werd in de late jaren zeventig gebruikt voor een promospot voor het LA Festival in Stonehenge op Radio Caroline.
Next Tony Bennet - I Left My Heart In San Francisco. Lyrisch was ik bij het horen van een spot op Radio 390 waarin de winnaars bekend werden gemaakt van een competitie die was gehouden rond Tony Bennet en Count Basie. Het was in het programma "Tea Time Tunes" met Jonathan Hall dat de namen van de winnaars bekend werden gemaakt. Na een kort fragment met: "I Left My Heart In San Francisco" met Tony Bennet, werd het prachtige "Walk Don't Run" van Count Basie gebruikt.
Next Tony Bravo - Holiday. Werd gebruikt als tune op Radio Mi Amigo voor "Beaches of Playa de Aro". Het nummer werd op 31 maart 1977 op het zelfde station ook nog eens gebruikt voor een spot die bij herhaling aankondigde dat de spullen van Radio Mi Amigo in Playa de Aro in de uitverkoop lagen. De spot werd aangekondigd door Marc Jacobs en betrof natuurlijk een 1-april-grap.
Next Tony Camillo's Bazuka - Theme From Police Woman. Dit nummer werd in 1976 uitgebracht en is beslist niet de uitvoering die werd gebruikt in de populaire televisieserie met Police Woman Pepper Anderson, een rol die werd gespeeld door Angie Dickinson. De originele versie is van Morton Stevens. In ieder geval gebruikte Ton Schipper op Mi Amigo in het programma Keukenpret bij het voorlezen van de recepten de uitvoering van Tony Camillo's Bazuka.
Next Tony Crombie And His Orchestra - Slow Boat. Dit nummer werd gebruikt op Radio London voor het gesponsorde programma "Revelli Sounds Off" in presentatie van Ray Robberts.
Next Tony Hatch And The Cherry Children - Yoko. In 1970 was er op Radio Nordsea International een item in de Alan West show, genaamd "RNI Kids Call," waarvoor dit vocale nummer van Tony Hatch voorbij kwam.
Next Tony Hatch Orchestra - Crosstown Commuter. Elk radiostation vanaf zee had in de programma's met regelmaat een spelletje gekoppeld aan een adverteerder, waarbij de luisteraar verwend kon worden met een prijs. Uiteraard diende dan wel een goed antwoord gegeven te worden op een vraag. Weetabix was bijvoorbeeld een fabrikant van ontbijtartikelen en verleende medewerking aan "Radio London Swinging Sound of Silver Competition." En juist die afleveringen, waarbij Weetabix sponsor was, werden ondersteund met de muzikale begeleiding van Tony Hatch Orchestra met "Crosstown Commuter."
Next Tony Hatch Orchestra - Daydream. Tony Hatch, componist, arrangeur en orkestleider en bovendien schrijver van grote hits, zoals "Downtown" van Petula Clark, nam met zijn orkest het nummer "Daydream" op dat aan boord van Radio 270 weer werd gebruikt voor een zogenaamde in-huis-commercial. Uiteraard dienden de producten van mede aandeelhouder en baas Will Proudfoot in de programma's te worden gepromoot en daar diende "Daydream" als basis voor.
Next Tony Hatch Orchestra – Man Alive Theme Tune. Herkenningsmelodie van de zeer populaire Britse televisieserie, die liep van 1965 tot en met 1981. Het nummer werd gecomponeerd door Tony Hatch, die in 1939 ter wereld kwam als Anthony Peter Hatch. Hij werkte onder meer voor Top Rank Records en Decca als orkestleider, componist, arrangeur en pianist. Hij stond aan de wieg van grote carrières van onder meer Adam Faith, Petula Clark en Jackie Trent. "Man Alive Theme Tune" werd door Chris Cross op Radio City in 1965 gebruikt als filler op weg naar het nieuws in het programma "Hit Sounds". Chris liep, in de week dat Reginald Calvert Radio Sutch overnam, het kantoor van Calvert binnen. Kreeg een week, onbetaalde, proeftijd op Radio City en kon daarna enige tijd voor 5 Pond per week werken op Shivering Sands.
Next Tony Hiller Orchestra - Melody One (Vogue DV 14780). Deze single lag aan de basis van een van de tunes die Bert Bennett in 1973 op Radio Atlantis gebruikte.
Next Tony Hiller Orchestra - Where The Rainbow Ends. Dit prachtige instrumentale nummer uit 1969, met een fluitende persoon die hoofdrol speelt, werd door Theo van de Velde op Radio Atlantis gebruikt als filler in zijn programma "Muziek voor iedereen." Tony Hiller heeft als componist meer dan 500 songs voor diverse artiesten geschreven en was de drijvende kracht achter ondermeer the Brotherhood of Man.
Next Tony Marshall- Komm Gib Mir Deine Hand. De promo's van de RNI / Muziek Parade drive-in-shows begonnen met een radio-a-go-go jingle, gevolgd door "Hey," weer gevolgd door een deuntje. De promo's werden afgesloten met de zinsnede "Hey, it's a wonderful weekend." Gezien de hoorbare "knips" gaat het hier om een stukje muziek uit een jinglepakket. Het stukje "Hey" is evenwel afkomstig van de Duitstalige Beatles-cover "Komm Gib Mir Deine Hand" van Tony Marshall. Deze uitvoering eindigt namelijk met dat bewuste "Hey".
Next Tony Newman - Let The Good Times Roll / Soul Thing. Weer twee van de vele muziekjes die specifiek door Terry Davis op RNI werden verkozen tot filler. Newman was een Britse sessie-drummer die solo één single opnam, die in 1968 zowel op het Parrot- als het Decca-label verscheen. Het bleef ook zijn enige solo-single. Het prachtige "Soul Thing" werd door Dave Rodgers op RNI in 1971 als tune gebruikt. Maar ook maakte Dave Rodgers in de zomer van 1971 van "Let The Good Times Roll" gebruik op RNI bij het maken van een nieuw programmaoverzicht voor de internationale service van het station. Er kan aan worden toegevoegd dat Crispian St. John, als invaller voor Mike Ross, het nummer inzette als tune op RNI. Hij gebruikte het als tune in het programma "Drive Time" en dat gedurende de "Summersound of RNI."
Next Tony Nolte - People. Werd in de beginmaanden van Radio Mi Amigo als stationtune gehanteerd. Dit nummer werd trouwens jarenlang gebruikt in het televisieprogramma "1 van de 8" bij de AVRO en wel op het moment waarop Mies Bouman zei: "Licht uit, spot aan."
Next Tony Nolte En Rob Franken - Koning Klant / Tita Tovenaar. In 1973 doken beide heren achter de piano om een onvervalste Boogie-Woogie elpee op te nemen, die op het Omega-label onder de naam Boogie Woogie TV Tunes werd uitgebracht. Eén van de nummers op die elpee Koning Klant / Tita Tovenaar werd door Victor van Rijn op Radio Atlantis gebruikt als zijnde zijn tune.
Next Tony Osborne Orchestra - Big Deal (HMV). Dit nummer werd volgens Brian Webb door hem gebruikt als tune op Radio Scotland. Kenners weten dat we het hebben over de deejay die later bij RNI ging werken als Brian McKenzie. Ian Damon was op zijn beurt wijs met dit nummer op Radio London.
Next Tony Osborne Orchestra - Holiday For Strings. Dit nummer werd door het orkest van Tony Osborne in 1957 opgenomen en uitgebracht op het RCA-platenlabel. Het kwam op de elpee A Trip to Romance terecht. De elpee was onderdeel van een serie waarin "Hi- Fi Stereo" werd geïntroduceerd en was nummer 11 in de rij elpee's van deze serie. Op Caroline North werd het nummer ingezet voor de uitgebreide promotie voor het vakantie-eiland Isle of Man.
Next Tony Osborne Orchestra - Turkish Coffee. Werd op Veronica gebruikt voor het item "Turkse Koffie" – de naam van de fanclub van Joost den Draayer. Ook werd het instrumentale nummer gebruikt voor het lied "Turkse Koffie" van Joost en Tineke.
Next Toon Hermans - Kump De Zomer. Toon Hermans werd twee keer door Peter Holland voor een "knip" gekozen in dezelfde band en zo verschenen stukjes van het nummer "Kump De Zomer" en "Laat Me Zingen Van De Zon" (zie aldaar) achter de bekende Smashplay-jingle.
Next Toon Hermans - Laat Me Zingen Van De Zon. In de zomer van 1972 maakte RNI deejay Peter Holland verschillende montages met de prachtige jingle "RNI's Smash Play," ingesproken door Hans ten Hooge. Peter monteerde er telkens een kort fragment achter gericht op de zomer. Daarbij gebruikte hij allereerst "De Zomerzon" van de Makkers. Toon Hermans werd twee keer door Peter Holland voor "de knip" in de band gekozen en zo verschenen stukjes van het nummer "Kump De Zomer" (zie aldaar) en "Laat Me Zingen Van De Zon" achter de Smashplay-jingle.
Next Toots (Hibbert) And The Maytals - Spitual Healing. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline. Het nummer werd door de groep ook gebruikt voor het inzingen van "The Mighty 319" jingle in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor Radio Caroline.
Next Toots Thielemans - Bluesette. In augustus 1971 maakte Klaas Vaak een mooie promo voor het nog uit te komen Veronicablad. Daarbij werd naast de instrumentale brug van Led Zeppelin's "Whole Lotta Love" ook dit nummer van Toets Thielemans gebruikt: "Ter land, ter zee, constant in de lucht en nu ook in zwart wit."
Next Toots Thielemans - Dat Mistige Rooie Beest. We wisten al welke muziek er werd gebruikt achter één van de twee commercials voor het NOVA Park Hotel in Zürich, namelijk Les and Larry Elgart met "Song of India." De tweede is na vele decennia ook ontdekt en wel in 2016. Het gaat om het nummer "Dat Mistige Rooie Beest" afkomstig uit de film Turks Fruit.
Next Torero Band - All My Loving. Deze groep, die Tijuana-achtige muziek maakte dat werd uitgebracht op het MfP label ofwel Music for Pleasure, nam ooit een LP op met Beatles composities. Hun versie van "All my loving" werd gebruikt voor een eindeloos gedraaide spot op Radio Mi Amigo om vooral te komen adverteren op het radiostation, waarbij men contact kon opnemen met het kantoor in het Spaanse Playa de Aro.
Next Torero Band - From Me To You. Deze Beatles-cover werd gebruikt als herkenningstune van "Anoniem" – een non-stop muziek- en cabaretprogramma op de zondagmorgen op Radio Mi Amigo. De productie werd verzorgd door Joop Verhoof. Het nummer werd ook gebruikt voor Playa de Aro promo's.
Next Torero Band - Please Please Me. Afkomstig van een elpee met Tijuana-achtige uitvoeringen van composities van de Beatles. Een elpee op Music for Pleasure, die vaker bij Radio Mi Amigo werd gebruikt voor tunes of productiewerk. In 1976 was er op de zondagochtend tussen negen en half tien een programma voor de duivenliefhebbers, die het "Duivenuurtje" werd genoemd en in presentatie was van Lieven Colijn. "Please Please Me" werd ingezet als tune voor het programma.
Next Torero Band - Walk In The Black Forest. Van de Torero band is niet veel bekend alleen dat men voornamelijk Tijuana-achtige muziek met veel trompetgeschal opnam. Zo werd de prachtige compositie, de we kennen uit 1966 van Horst Jankowski, opgenomen in voornoemde stijl. Toen Radio Atlantis haar uitzendingen verzorgde op de 312 meter was het Dave Owen die het als tune gebruikte in zijn programma.
Next Torero Band – Yellow Submarine. Daar is andermaal een nummer van de Torero Band waar we alleen van weten wat ze hebben opgenomen en dat hun muziek werd uitgebracht via het MFP-label. Die afkorting, ook dat weten we, staat voor "Music for Pleasure". Eén van de elpees heet Lennon & McCartney Tijuana Style, waarop ook "Yellow Submarine" staat. Dit nummer werd door A.J. Beirens gebruikt om een liedje te zingen over het Beatles-item in zijn programma: "You're tuned into six-two-zero-five ..."
Next Torero's - Desperado. Nee, geen naar Tequila smakende bier maar de naam van een zogenaamde Nedergitaargroep uit Hilversum, die in 1962 werd opgericht door Hans Hollestelle. Zijn broer speelde mee in de groep en de roots lagen bij zijn vader die jarenlang leider was van het Nederlands Omroeporkest. In 1964 werd "Desperado" uitgebracht op RCA en zelfs in Egypte op de markt gebracht. In maart 1966 hoorden we het nummer als productiewerk ter promotie van een spot voor de Radio Veronica Dansshow in Anna Paulowna.
Next Tornados - Bird Rocker (Decca / Liberty). Werd gebruikt door Ted Bouwens op Radio Noordzee.
Next Tornados - Chasing Moonbeams (Decca / Veronica Label). Deze compositie van Roger LaVern werd, met de nodige galm, omgebouwd tot de tune van het programma "Will Wil Wel" van Will Luikinga, dat eerst te beluisteren was op Radio Veronica en later op Radio Caroline.
Next Tornados - Early Bird. Instrumentaal nummer gecomponeerd door Joe Meek ter gelegenheid van de lancering van deze vroege communicatiesatelliet in mei 1965. Het nummer werd gespeeld door een groep uit de stal van Joe Meek die voorheen de begeleidingsgroep van Billy Fury was. Het werd de eerste nummer-1-hit voor een Britse groep in de Amerikaanse Hot 100. Op Radio Scotland werd het nummer gebruikt als tune voor het programma "Blast off."
Next Tornados - Globetrotter. Als je op RNI naar de programma's van Terry Davis luisterde was dat een lange show van jingles en fillers. Geen moment werden je gedachten met rust gelaten, warm, snel en fantastisch. Hij gebruikte een diversiteit aan fillers, zoals deze van de Tornados.
Next Tornados - Ice Cream Man. Eén van de groepen die door de bekende Britse producer Joe Meek werden geproduceerd en bovendien ook jaren de back up groep was voor Billy Fury. Maar ook zelf brachten ze instrumentale platen uit, onder meer dit uit 1963 stammende "Ice Cream Man," dat in 1967 door Don Allen in zijn programma op Caroline North werd gebruikt als filler.
Next Tornados - Love And Fury. Tom Collins gebruikte dit nummer enige tijd als tune op Radio Veronica.
Next Tornados - Red Rocket. Alvorens over te gaan naar de zaterdagavond uitzending van Ds. Toornvliet gaf Peter de Vries in februari 1980 via Radio Caroline een overzicht van de programmering van de daarop volgende zondag om vervolgens afscheid te nemen met "de groetjes vanaf de Noordzee." Als afscheidstune gebruikte hij daarvoor "Red Rocket" van The Tornados.
Next Tornados - Stars Fell On Stockton (EMI). Tune van Dick Dickson op Radio City.
Next Tornados - Stompin' Through The Rye. Dit nummer is de achterkant van "Early Bird," dat op single in 1965 werd uitgebracht op het Columbia-label en behoort tot de zogenaamde "Meekville Sound," ofwel: het is een typische Joe Meek-productie. Het werd op Radio Scotland gebruikt als tune van een van de tientallen programma's, namelijk "Pop Scotch."
Next Tornados - Telstar / Jungle Fever (Decca). Uitgebracht in 1962 en een goedgebruikte single: de A-kant werd onder meer gebruikt als tune voor de ASPRO-show op Veronica, een gesponsord programma uit de jaren zestig, gepresenteerd door Stan Haag. Ook werd het nummer door Radio 270 enige tijd geadopteerd als stationstune. John McDonald koos het als tune op the Voice of Peace. Ray "Ugly" Terret gebruikte de B-kant van deze Tornado's hit als tune op Caroline North. "Jungle Fever" was daarnaast ook de tune van het "Muziek Museum," een gouwe-ouwe programma van Tom Collins op Radio Veronica. Op "Jungle Fever" werd verder in 1968 ook voor het programma "Help er zit een olifant in de tram" van Radio Veronica een jingle ingesproken door Henk van Dorp.
Next Toto – Child's Anthem. Het betreft het openingsnummer van de eerste elpee van de Amerikaanse formatie Toto, die de naam van de groep meekreeg en in oktober 1978 uitkwam. Heel opmerkelijk dat een elpee met een instrumentaal nummer begon. Toto was destijds een zesmansband en alle nummers van Toto (de elpee dus) waren gecomponeerd door David Paich. Voor de opname kozen ze Studio 55 in Hollywood. De outro van "Child's Anthem" werd gebruikt voor een zeer korte jingle op Radio Mi Amigo 272 in 1979, slechts vier seconden van lengte.
Next Trace - Progression (Vertigo). Werd in augustus 1974 gebruikt op Veronica ter ondersteuning van promotie voor Deejay-productions.
Next Tramps - Murder. "Murder" is een nummer van de Belgische formatie The Tramps die in de zestiger jaren niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten behoorlijk succesvol was. Het nummer werd door Brian McKenzie in zijn "Rock and Roll Special" op kerstavond 1973 gebruikt als eindtune.
Next Trammps - Penguin At The Big Apple. Op de instrumentale versie van het nummer "Zing Went The Strings Of My Heart," dat op de b-kant van de single voorkwam en dus een andere titel had, zong Graham Gill in 1973 aan boord van de Mi Amigo zijn eigen versie in, waarbij ook namen van Caroline-collega's als Robin Banks, Bert Bennet en Dick Palmer voorbij kwamen. Het nummer werd ook gebruikt op Laser 558 en wel voor een Nederlandstalige spot waarin radioreclame werd gepromoot: "Waar bent U nu mee bezig, autorijden, lezen? Grote kans dat U gelijktijdig de radio heeft aanstaan. Dat is nu het fantastische van radio, het is het constante gezelschap, waar U ook heengaat, wat u ook doet ..." enzovoorts, enzovoorts.
Next Trammps - Scrub Board (Buddah). Peter van Dam gebruikte het nummer enige tijd op Radio Mi Amigo als eindtune van zijn programma. Werd ook door Marc Jacobs gebruikt voor een liedje over Caroline en Mi Amigo gezamenlijk vanaf één zendschip. Waarbij nog vermeld kan worden dat het de instrumentale versie is van het nummer "Hold Back The Night". Jeff Boland gebruikte het als tune op Radio Caroline. Het nummer werd ook gebruikt op Laser 558 voor een promospot ten bate van Laser Chart Action. Op Radio 199 fungeerde het in 1972 ook als tune voor Jan Troost, die kortstondig als deejay werkte op Radio 199. In juli 1973 in de begindagen van Radio Atlantis vanaf de MV Mi Amigo was het Luk van Kappellen die "Scrubboard" gebruikte als begintune van zijn programma. Peter Brian gebruikte het nummer op Radio Caroline in 1973, de latere Peter van Dam op Radio Mi Amigo.
Next Trammps - Zing Went The Strings Of My Heart. Zie: Trammps - "Penguin At The Big Apple."
Next Trevor Duncan - Charleston. Dit nummer werd op Radio Veronica gebruikt voor de bekende jingle "Luikinga, Luikinga, jongentje wat doe je daar?"
Next Trinity - I'm Gonna Get You. Op basis van dit nummer zong zangeres Sofie van de Belgische groep Trinity zong een aantal jingles in met de zinsnede: "Kom en luister mee naar de Ferry Eden Show op Mi Amigo radio."
Next Trinity - El Cumbanchero Part 1 And 2. Deze Vlaamse formatie maakte een dubbelzijdige instrumentale single met dezelfde titel. Het werd in juni 1973 op het Pink Elephant-label uitgebracht en door Mike Mourkens op Radio Atlantis als tune gebruikt, als ook later tijdens zijn uitzendingen via Radio Mi Amigo.
Next Trio Cees Schrama - Satin Doll Red Bullet Productions / Dayglow Music "Wishes You A Happy 1969". Zeldzaam productieplaatje uit december 1968, waar de plannen voor het eerste jaar worden ontvouwd. Een 45-toerenplaatje met hilarisch commentaar van Willem van Kooten, steeds onderbroken door het voltallige personeel dat steeds "Happy New Year to you" zingt (onder leiding van Pia secr. Van van Kooten aan de telefoon). Koelewijn is daarna in het Duits te horen, Freddy Haayen in het Engels (allemaal geroep door elkaar, "Ome Bull" is duidelijk te horen). Op kant B: (na 2:42) een aanprijzing van Willem van Kooten met de grootste hits uit de eerste maanden: Cees Schrama - Soul Tango ("arranged by Frans Mijts," zegt hij erbij), Kom Uit De Bedstee, Dong Dong Dikki Diki Dong - Golden Earring, Sjaantje van Eddie Becker, Don't You Cry - Shoes, In The Beginning - Boots, Soul Body - Free (uit Rotterdam). En alvast vooruitkijken naar nieuwe hit: Little Bit Of Peace In My Heart - Golden Earring, leuk en absoluut uniek.
Next Trio Los Paraguayos - Bell Bird. Afkomstig van de groep die ons de wereldhit "Malaguena" bracht. Dit prachtige instrumentale "Bell Bird" kwam in Nederland in 1959 uit op het Philips-label en werd op Radio Veronica in 1964, door één van de vele presentatrices van het station gebruikt als tune en dan hebben we het over Linda Goedhart.
Next Trio Los Paraguayos - Pajaro Campana. Een exotisch deuntje dat werd ingezet in 1963 op Radio Veronica als tune voor het gesponsorde programma "Spar Fiësta," dat werd gepresenteerd door Linda Goedhart.
Next Troggs - I Can't Control Myself. De intro "Oh no!" van het nummer "I Can't Control Myself" van de Troggs werd gebruikt voor de reclamespots op Radio Mi Amigo ten bate van de Free Radio Roadshow. Klaas Vaak gebruikte het begin van dit nummer – "Oh no" – in 1971 voor een jingle. De tekst daarvan luidde: "Luisteraars, op de 192 meter is dit Hilversum, Oh no, Radio Veronica."
Next Troggs - Wild Thing. De eerste vier seconden van dit nummer werden op RNI gebruikt in een "Hello Sailor"-promo voor de Graham Gill Show.
Next Trombones Unlimited - These Boots Are Made For Walking. Het door Lee Hazelwood gecomponeerde nummer, dat tot een wereldhit werd gezongen door Nancy Sinatra in 1966, kreeg al vrij snel een instrumentale versie in de uitvoering van de Trombones Unlimited. Het werd op Radio 355 ingezet door David MacKay die er een promotiespot voor de "Mark Sloane Show" voor insprak, dagelijks te beluisteren tussen 12 en 15 uur op het station. Het nummer was afkomstig van de elpee These Bones Are Made For Walking dat uit werd gebracht op het Liberty-label. Voornaamste leden van de groep waren Frank Rasolino en Mike Barone.
Next Tubes - Don't Touch Me There. Van origine was deze formatie afkomstig uit Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. In de mid-jaren zeventig van de vorige eeuw zochten de leden hun geluk in Californië en tekenden een contract bij A&M Records. In 1977 werd de tweede elpee Young and Rich opgenomen, waarop ook "Don't Touch Me There" staat. Het nummer werd in 1977 gebruikt op Radio Caroline voor een promospot ten bate van de Loving Awereness SPF Jacket, die te bestellen was bij Music Radio Promotions in New Bond Street in London.
Next Tutti Camarata Camarata (Tutti's Trumpets) - Surf Del Amore. Op KING Radio en Radio 390 gebruikte John Ross Barnard dit nummer als tune en daarnaast ook "Happy Days Are Here Again" van Si Zentner.
Next Twee Pinten - Zwaaien En Zwieren. In het programma 65- van Hans Molenaar op Radio Noordzee in 1973 werd er reclame gemaakt voor het "Voetbal Nieuws op Radio Noordzee." In de promospot werd gebruik gemaakt van dit nummer van de Twee Pinten.
Next Two Man Sound - Que Tal America. In januari 1985, enkele weken na de officiële start van Radio Monique, werd er - via een promotiespot - aangekondigd dat het station spoedig met een eigen discoshow van start zou gaan, waarbij tevens werd vermeld dat het boeken van de discoshow al mogelijk was. Een kreetje en een stukje van het instrumentale deel van "Que Tal America" werd voor deze spot gebruikt. Het nummer werd door het Belgische trio Two Man Sound in 1977 uitgebracht.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes