Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5U

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
UB 40 - Uriah Heep
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van UB 40 tot en met Uriah Heep.

Next UB 40 - Love Is All Is Alright. Dit nummer werd door Mike Hagler en Tony Allan gebruikt voor een van de Loving Awareness-promo's van Radio Caroline.
Next Ultra High Frequency - We're On The Right Track. Het intro van dit nummer werd gebruikt als één van de jingles in het programma "Zaterdagse Showtrein" van presentator Norbert op Radio Mi Amigo. Het programma werd in 1974 en 1975 tussen 9 en 12 uur op de zaterdagochtend uitgezonden. Het was een productie van Norman Harris en Stan Watson terwijl Norman samen met Alan Wander stond voor de compositie van het nummer dat werd uitgebracht op het Wandlabel. In 1973 werd het nummer opgenomen in de Sigma Sound Studios te Philadelphia.
Next Uncle Harry And The Ovaltiney's - We Are The Ovaltineys. Deze klassieker, die van herkomst stamt uit de jaren dertig van de vorige eeuw, werd op Radio Caroline in 1965 van stal gehaald om als tune te dienen voor de Ovaltines Children Requests, een gesponsord programma van een kwartier dat werd gepresenteerd door Carl Conway.
Next Unit Gloria - Don't Upset Yourself. In 1969 zong de Utrechtse formatie Unit Gloria een aantal jingles in voor Radio Veronica. Voor de jingle "Listen to your station Radio Veronica" gebruikte de groep als basis hun song "Don't Upset Yourself."
Next Unit Gloria - Farewell (Imperial). Werd gebruikt in de Kolder op Zoldershow op Veronica.
Next Unit Gloria - Heartaches And Sorrow (Imperial). De instrumentale backing van dit nummer werd door Veronica gebruikt voor de jingle: "Sound of the nation, this is Veronica."
Next Universal Sounds Orchestra - Alias Smith And Jones Theme. Deze instrumentale opname is afkomstig uit het jaar 1972, uitgekomen op MCA Records. Alias Smith and Jones was een Amerikaanse televisieserie, gemaakt van 1971 tot 1973. De hoofdrollen werden gespeeld door Pete Duel en Ben Murphy. Het thema werd in 1972 door Tony Allen op RNI gebruikt als tune voor zijn programma.
Next Untamed - Diversen (Cherry Records, RPM). The Untamed is een typische groep van Radio London die nooit echt is doorgebroken. In 2001, zo'n 35 jaar nadat het eerste platenmateriaal door de groep werd opgenomen, werd de cd The Untamed uitgebracht met tussen verschillende nummers in jingles voor Radio London. De groep nam deze jingles destijds op voor Dave Dennis en slechts enkele hebben daadwerkelijk de radio gehaald. Een daarvan was de bekende retorische vraag: "If you stay with Big L today, can you put up with this DJ?" Voor het inzingen van de jingles werden de volgende nummers gebruikt: "Evening," "Gimme, Gimme Some Shade," "Hey Baby" en "Kids Take Over."
Next Uriah Heep - Easy Livin' (Island). Werd ook weer gebruikt door Veronica voor één van de vele actie-jingles en wel voor een actiespot "Veronica aan land".
Next Uriah Heep - Gypsy. In 1970 werd dit nummer op de eerste elpee uitgebracht van de Britse hardrockformatie Uriah Heep. De elpee kreeg als titel mee: ... Very 'Eavy ... Very 'Umble. Op ongeveer 4,5 minuut in het nummer hoor je het stuk muziek dat door Lex Harding werd gebruikt in 1973 voor het maken van de jingle "Donderdagmiddag vijf uur, in de Lex Hardingshow tijd voor de Scholieren Top 15" en dat natuurlijk op Radio Veronica.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes