Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5V

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Vader Abraham - Vrije Jongens
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Vader Abraham tot en met de Vrije Jongens.

Next Vader Abraham - In't Kleine Café Aan De Haven. Op Radio Monique was er een speciaal programma van de Nederlandse Vereniging van Amusementsmuziek. Eén keer per week was het te beluisteren waarbij de luisteraars gevraagd werd lid te worden onder het motto: "Redt het Nederlandstalige lied." Tal van artiesten presenteerden het programma. Met andere fragmenten van andere artiesten werd de spot ook ondersteund door een fragment van "In't Kleine café aan de haven."
Next Vader Abraham Showorkest - Ay Ay Don José. Uit de rijke compositiekast van Pierre Kartner komt ook dit nummer dat in december 1973 uitkwam op het Elf Provinciën Label en een 19e plaats haalde in de Top 40. In exact dezelfde maand werd het verkozen tot de eindtune van "De Techniekshow," een onregelmatig programma op Radio Veronica. Hier kan aan worden toegevoegd dat het nummer ook werd gebruikt in de tweede helft van de jaren tachtig als tune van de Vader Abraham Show op Radio Monique.
Next Vader Abraham Showorkest - Koekoeroekoekoe Paloma. Het gebruik van dit nummer geschiedde op Radio Veronica in mei 1974 toen het als filler, ofwel instrumentaaltje naar het hele uur werd gebruikt in het programma "Koffietijd met Tineke." Een filler dus; het verschil met een tune is dat er niet in de plaat langdurig werd gepraat en afscheid van de luisteraars werd genomen. Het werd in hetzelfde jaar een bescheiden hit in de Top 40.
Next Vader Abraham Showorkest - Vader Abraham Had 7 Zonen. Dit instrumentale nummer, dat overigens in deze versie nooit op plaat of cd is verschenen, werd door Vader Abraham gebruikt als tune voor zijn programma vol Nederlandstalige nummers op RNI.
Next Valerie Mountain And Eagles - Some People (Pye). Bob Leroi's tune op Radio City. Hij gebruikte ook een nummer van het George Martin Orchestra.
Next Van Alexander And His Orchestra - Way Down Yonder In New Orleans. Officieel heette deze orkestleider, die in 2015 op 100-jarige leeftijd kwam te overlijden, Alexander Van Vliet Feldmann. Hij was arrangeur, componist en orkestleider en werkte veel in de filmindustrie en televisiewereld. Het voornoemde nummer werd op Radio Dolfijn gebruikt voor de lange spot: "Radio Dolfijn, gezellige muziek vanaf "s morgens zes uur tot 's avonds twaalf uur. Dat presenteert U Radio Dolfijn. Stem af op de 227 meter van Radio Dolfijn." Exact dezelfde tekst werd gebruikt met andere begeleiding. Zie: Kurt Edelhagen - Down By The Riverside.
Next Van Doren - Huntington Beach. Een instrumentaal nummer op het Britse Hickory Label, dat gekoppeld was aan "Surfin' Liza." Afkomstig uit 1964 werd het nummer gebruikt door Tom Lodge op Radio Caroline North als tune voor het programma "The Midnight Surf Party."
Next Van Doren Hawksworth Collection - Pinball. Na een aantal soloopnamen besloot Ronald Van Doren in het midden van de jaren zestig te gaan samen werken met Johnny Hawksworth, waardoor de Van Doren Hawksworth Collection ontstond. Een van de nummers die men opnam, "Pinball," werd in de midjaren zestig gebruikt door Dave Dennis op Radio London als eindtune. In de beginjaren zeventig werd het op RNI gebruikt voor de "This is RNI World Wide News" jingle. Het waren Mark Hammilton en John Stewart die "Pinball" ook hebben ingezet als tune en wel voor het programma "Showboat" in 1965 op KING Radio en het programma werd als duo gepresenteerd.
Next Van Halen - 1984. De titel van de openingstrack van de zesde elpee van Van Halen is gelijk aan die van het album: 1984. Aangezien de elpee in januari van 1984 uitkwam kreeg het deze titel mee. De gelijknamige track is een prachtig kort nummer dat al vrij snel werd opgepakt door de programmamakers van Radio Caroline om de luisteraars op te roepen hun favoriete Top 10 in te sturen naar het Caroline-adres in New York. Op die manier werd het mogelijk de "Caroline All Time Top 500" samen te stellen voor uitzending met Pasen dat jaar.
Next Van McCoy - Change With The Times. Dit nummer werd op Radio Caroline gebruikt ter ondersteuning van advertenties.
Next Van McCoy - Nightwalk. Naast het zelf maken van muziek was deze, in Philadelpia gevestigde, componist verantwoordelijk voor veel werk van onder meer Ruby and the Romantics, Barbara Lewis en The Stylistics. Het instrumentale "Nightwalk" werd op Radio Delmare door Astrid de Jager gebruikt als tune voor het programma "Tussen wal en schip."
Next Van McCoy - Theme From Star Trek. Dit nummer is afkomstig uit 1976 en stond op de elpee The Real McCoy. Het werd op Radio Mi Amigo in 1977 gebruikt als eindtune van een van de ochtendprogramma's met Haike Debois.
Next Van McCoy And The Soul City Symphony - African Symphony. Dit nummer werd als filler gebruikt door Ferry Eden op Radio Monique maar tevens in 1978 als tune van de "Zaterdagmiddagmarathon" op Radio Mi Amigo. Een blok van zeven uur aan programma's dat om 11 uur in de ochtend al begon met de "Top 50," gevolgd door de "Flashbackshow," "de Nederlandstalige Top 10" en afsluitend het onderdeel "Alles Nieuw."
Next Van McCoy And The Soul City Symphony - Hey Girl Come And Get It. Dit nummer is afkomstig van de in 1975 uitgekomen elpee Disco Baby van Van McCoy. Een jaar eerder kwam de vocale versie uit, die we kennen van de Stylistics. McCoy was toen ook verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie. De instrumentale versie van Van McCoy werd door Ton Schipper gebruikt op Radio Mi Amigo in 1978 als eindtune voor het programma "Keukenpret".
Next Van McCoy And The Soul City Symphony - Love Is The Answer. Het gaat hier om een instrumentale versie van het succesnummer van de Stylistics dat onder die naam ook in deze lijst staat. Het werd in de uitvoering van Van McCoy And The Soul City Symphony gebruikt op Radio Mi Amigo als tune voor de Discoshow, die iedere zondagmiddag in 1978 tussen vier en zes uur werd uitgezonden.
Next Van McCoy And The Soul City Symphony - The Hustle. Een prachtige disco-song gecomponeerd door Van McCoy en uitgebracht in april 1975. Van McCoy heeft in zijn korte leven op meer dan 700 songs meegespeeld, gezongen of deze songs gecomponeerd dan wel geproduceerd. Een hartaanval maakte al in 1979 een einde aan zijn leven op de leeftijd van slechts 39 jaar. "The Hustle" werd in 1975 door Michelle op Radio Mi Amigo gebruikt als eindtune voor het programma "Koffie Met of Zonder." In de zomer van 1979 werd het nummer als filler op naar het tijdsein op de top van het uur gebruikt door Johan Vermeer in de Top 50 van Radio Mi Amigo 272.
Next Vangelis - Alpha. Geboren als Evanghelos Odysseas Papathanassiou, maar bekend geworden als Vangelis. Hij was eerst lid van de formatie Aphrodite's Child met onder meer Demmis Roussos en is een Griekse componist, muzikant en multi-instrumentalist die veelal gebruik maakt van synthesizer, piano, keyboards en andere elektronische instrumenten. Zijn compositie "Alpha" werd in 1977 door Tony Allan gebruikt op Radio Caroline voor de productie van de spot: "Another Caroline's first. Britain's only round the clock public subscription album station." Als het ware een oproep om het station financieel te gaan ondersteunen.
Next Vangelis - Nucleogenesis, Part 1. Dit nummer is afkomstig van de studio-elpee van Vangelis uit 1976 met de titel Albedo 0.39. Een zeer uptempo nummer dat uitstekend werd bevonden in 1977 om reclame te maken voor het toen nieuwe Caroline T-shirt en sweatshirt dat eigenlijk een reprint was de het bekende shirt uit de jaren zestig van de vorige eeuw, het shirt met de "skull and crossbones" en de woorden "Radio Caroline."
Next Vangelis - Spiral. Werd gebruikt op Radio Caroline tegen het einde van de jaren zeventig voor de productie van de zogenaamde "15- seconds-commercial" promo, ingesproken door Stevie Gordon.
Next Vasilis Avlonitis - Karoidho Ghabre. Een stukje Griekse komedie afkomstig van een van de beste Griekse komieken die vooral via film werden geopenbaard. Vasilis Avlonitis werd in 1904 geboren in Athene en overleed daar in 1970. In 1965 kwam de elpee The Best Gags of Comedians of Greek Cinema, 1955-1965 uit, waarop het nummer staat. Het werd gebruikt op Radio Veronica voor de jingle: "En opa, hoe vindt U Radio Veronica?" Hoe kwam deze elpee destijds in de discotheek van het radiostation? Ongetwijfeld via Dimitra, die het programma "Griekenland zingt" in die tijd wekelijks presenteerde.
Next Velvet Fog - Telstar '69. Werd op Radio Veronica gebruikt in het programma "Parels voor de Zwijnen".
Next Ventures - A Go-Go Dancer. Deze track werd gebruikt bij Veronica voor de "Seven O'Clock Show". Zie oook: Billy May And His Orchestra - "The Sheik Of Araby."
Next Ventures - Bird Rockers (Liberty). Een minder bekend nummer van deze gitaargroep die door een minder bekende deejay werd gebruikt, te weten Pete Bowman op Radio 270. Bowman gebruikte dit nummer overigens ook als tune op Radio Scotland, alwaar hij program controller was.
Next Ventures - Blue Star (The Medic Theme). Dit nummer verscheen op tal van verzamelelpee's van de Ventures maar ook als single op Dalton Records, een onderdeel van Liberty. In 1966 was het de A-kant terwijl op de B-kant "Comin' Home Baby" stond. Het nummer "Blue Star" werd op Radio 270 gebruikt ter promotie van het Radio 270 t-shirt dat in 1966 werd aangekondigd als "Radio 270 t-shirt offer."
Next Ventures - Choo Choo Train. Deze groep heeft een flink aantal vermeldingen in deze zeezenderdiscografie. In dat rijtje hoort ook het nummer "Choo Choo Train" dat afkomstig is van de elpee Horse. Dat nummer werd namelijk gebruikt op Radio Delmare in 1979 door Rob van der Meer in het programma "Muziekfabriek". Het werd op werkdagen uitgezonden tussen negen en tien uur in de ochtend. Het was een verzoekplatenprogramma voor bedrijven met minimaal twee werknemers.
Next Ventures - El Cumbanchero. De Amerikaanse gitaarformatie The Ventures nam gedurende haar carrière meer dan 250 verschillende LP's op. In 1963 nam de groep als single op het Dolton platenlabel "El Cumbanchero" op en als tune was dat nummer te horen in het programma van Bob Scott op Radio Atlanta in 1964.
Next Ventures - Green Grass (Liberty). Deze instrumentale versie van het succes van Gary Lewis and the Playboys werd door Roger Day gebruikt zowel op Swinging Radio England als op RNI. In de kerstshow van 1966 op Radio Caroline werd verder een promotiespot gedraaid voor het programma van Keith Hampshire. Als achtergrondmuziek was daarachter dit nummer te horen. Hetzelfde nummer was overigens ook de tune van "Bubbling under Britain" met Klaas Vaak op Radio Veronica.
Next Ventures - Hawaii Five-O (Liberty). Dit nummer, het thema van de gelijknamige televisieserie uit 1969, werd op Radio Veronica gebruikt in de Tipparade. In de tijd waarin Veronica haar programma's op de 538 meter uitstraalde, was er verder een spot te horen waarin de herhaling van de beste twintig songs uit de Top 40 werd aangekondigd. Ook voor die spot werd dit nummer van de Ventures als backing gebruikt. Op hetzelfde station fungeerde het nummer verder als tune van het programma "Herhaling van de Top 20" dat werd gepresenteerd door Tineke. Op Radio Mi Amigo werd dit nummer in 1978 gebruikt door Rob Hudson als tune voor het programma "Bakboord." Bij Radio Caroline hanteerde Hudson het een jaar later weer als tune voor het programma "Gangboord". Ook gebruikt op Radio Mi Amigo als tune van de Top 40. Ronald Bakker gebruikte dit nummer als tune op Radio Delmare. Het was in 1976 dat er kortstondig een wekelijks sportprogramma was te beluisteren op Radio Mi Amigo. Het programma heette "De Sportshow" en als tune voor het programma werd dit nummer van de Ventures gebruikt.
Next Ventures - Jingle Bells. Deze instrumentale versie werd ingezet door Keith Hampshire als tune voor zijn programma's op Caroline South rond Kerstmis 1966.
Next Ventures – Little People. Dit instrumentale nummer van de Ventures kwam in 1972 uit als B-kant van het nummer Sky Lab. Het nummer zou vervolgens op tal van verschillende elpees van de groep terugkeren. "Little People" werd door Arnold Layne op RNI begin juli 1973 gebruikt als eindtune van zijn programma. Op de betreffende zaterdagavond ging het station, ongebruikelijk, om even na middernacht uit de ether zodat in de nacht onderhoud aan de zenders kon worden gepleegd.
Next Ventures - Monday Monday. In 1966 namen The Ventures de LP Go op. De hits van het jaar werden in een instrumentale versie in het typische Ventures-soundje gegoten. Het nummer werd in de zomer van 1968 door Roger Day weer op de draaitafel gelegd voor het gebruik als filler naar de top van het hele uur.
Next Ventures - Percolator. Soms heb je het dat een deuntje steeds maar door je hoofd gaat maar je het niet kunt plaatsen. Dat had ik ook met de tune van het wekelijkse programma van Karel van der Kemp op Radio Veronica, de "Rock 'n Roll Revival Show." Gelukkig is na tijden de oplossing daar. Het waren de Ventures met "Percolator" en het nummer is afkomstig van de elpee Ventures Play Telstar and the Lonely Bull.
Next Ventures - Rudolph The Rednose Reindeer. Een van de bekende kerstliederen waarbij deze keer een instrumentale uitvoering van de Ventures. Het nummer werd in december 1966 uitverkoren door Caroline South deejay Dave Lee Travis om te gebruiken als filler naar het hele uur en het nieuws dat die middag werd gelezen door Bob Larkins.
Next Ventures - Satisfaction. Dit nummer werd gebruikt voor de Radio Hauraki Music Policy Spot in 1966. Zie voor een overzicht van alle nummers uit deze lange spot: Frank Sinatra - "Strangers In The Night."
Next Ventures - Secret Agent Man. Op Radio London waren er in 1967 wekelijkse promotiespotjes te beluisteren voor "Big L at Greenford," waarbij iedere zaterdagavond een optreden was van muziekgroepen begeleid door deejays van Radio London die ook het omlijstende programma verzorgden. De optredens vonden trouwens plaats in the Starlight Ballroom in Greenford. Voor ondersteuning van de promotiespots werd de instrumentale versie van "Secret Agent Man" gebruikt in de uitvoering van de Ventures.
Next Ventures - Shanghied. Dit nummer is afkomstig van de elpee Twisting with the Ventures uit het jaar 1962 en het werd op Veronica gebruikt als tune voor de "Rock and Roll Revival Show." Dat was de naam van een programma dat op een bepaald moment werd geprogrammeerd op de woensdagavond tussen negen en tien uur. De presentatie was in handen van Karel van der Kemp. Hij volgde in 1971 Gerard de Vries op die naar de TROS ging. Ook presenteerde Karel het programma "Country Time."
Next Ventures - Slaughter On 10th Avenue (Liberty). Dit was de tune van het programma "Hits uit Zee" van Jan van Veen op Veronica. Ook Will Luikinga gebruikte dit nummer als tune. Op Radio Mi Amigo gebruikte Walter Galle dit nummer als tune van 5 september 1976 tot 27 maart 1977 voor het onderdeel "Verzoekjes voor Vrije Radio." Tony Berk, tenslotte, gebruikte ditzelfde nummer op Radio Monique. Disco Bolland, een onderneming van Fred Bolland, betaalde mee aan de LP over Caroline die in 1972 werd uitgebracht. In ruil daarvoor kreeg het bedrijf ondermeer een reclamespot op Radio Caroline, die werd ingesproken door Leon Keezer. Voor deze commercial gebruikte men het telefoongeluid van "Telephone Baby" van The Johnny Otis Show (zie aldaar), gevolgd door "Slaughter On 10th Avenue" van The Ventures. Disco Bolland speelde overigens ook een rol bij de tendering van de zeezenders en een aantal zeezenderprojecten. Gelijk aan andere zeezenders had ook Radio Scotland bepaalde artikelen in de aanbieding, zoals de Radio Scotland Biro Pen - een destijds populair product van BIC, vergelijkbaar met de luxe Parker-pen destijds in Nederland. Een promospot voor deze Biro-pennen werd begeleid door "Slaugter On 10th Avenue."
Next Ventures - The Bat. Soms vraag je jezelf af hoe een jingle op de radio kan komen. Viel er dan helemaal niet over te worden gediscussieerd alvorens de jingle de ether inging? Een voorbeeld is de jingle "Ha ha ha ha, mad Tony Prince" die in 1967 te beluisteren was op Radio Caroline North. Voor het maken van de jingle gebruikte men het nummer "The Bat," afkomstig van de elpee Ventures in Space uit 1964.
Next Ventures - The Man With The Golden Gun. Dit nummer werd in 1975 gebruikt in een oproep via Radio Mi Amigo voor nieuwe deejays ten bate van de Costa Brava Drive-in-Show.
Next Ventures - Theme Airport 1975. Thema van de rampenfilm uit 1974: Airport 1975 dat een opvolger was van Airport 1970. De Ventures mochten het thema voor de film opnemen op United Artists. Bert Bennett gebruikte het nummer in 1975 om het toen nieuwe Mi Amigo t-shirt, met de afbeelding van het zendschip, in een reclamespot te promoten.
Next Ventures - Walk Don't Run '64 (Liberty). Dit was de tune van Tony Berk op Radio Noordzee. Berk gebruikte dit nummer overigens ook in zijn programma's, in 1985, als tune op Radio Monique. In een middagprogramma op Radio Noordzee in 1974 gebruikte verder ook Marc van Amstel dit nummer als tune.
Next Ventures - Walk Don't Run '66. Ferry Maat gebruikte enige tijd dit nummer van The Ventures gebruikte – een nummer dat overigens afwijkt van de originele versie die uit 1960 stamt.
Next Ventures - Wild Thing. In januari 1977 waren er op twee zaterdagen Franstalige programma's te horen op Radio Mi Amigo in de presentatie van de deejays Coco, Germaine en Leon. De programma's waren dermate slecht dat ze na twee weken van uitzending alweer werden stopgezet. In juli 1978 kreeg het Franstalige programma een kortstondig vervolg met als presentator ene Denis. Als tune werd het nummer "Wild Thing" in de uitvoering van The Ventures gebruikt.
Next Ventures - Wild Trip. Nadat de MV Mi Amigo op 2 januari 1973 weer op zee was teruggekomen, nadat enkele dagen voordien er een overval op het schip was geweest door muitende bemanningsleden, was het Ron Dolman die het station weer opende en daarbij het nummer "Wild Trip" van The Ventures gebruikte als tune.
Next Ventures – Wildwood Flower. Een prachtig instrumentaal werkje van de Ventures dat in 1964 op de elpee The Ventures Play the Country Classics uitkwam, maar tevens dat jaar ook als single verscheen op het Capitol-label. In januari 1965 gebruikte Dave Cash het nummer als opener van een herhaling van de Fabulous 40, voor diegene die de eerste uitzending van het Radio London-programma hadden gemist. Het nummer "Wildwood Flower" is meerdere malen opgenomen door verschillende artiesten maar de originele versie, van de Carter Family, kwam in 1928 al uit.
Next Ventures – Wipe Out (On Stage 1965). Nummers van The Ventures zijn hier al vaak genoemd, en daar voegen we hier de live-versie aan toe van "Wipe Out". Deze uitvoering van het nummer werd door Mark "The Empire" Roman op Radio London gebruikt als zijn tune. Zie ook: Surfaris - "Wipe Out".
Next Ventures - Ya Ya Wobble. Een nummer van The Ventures dat in 1962 al werd gecomponeerd door David Gates en Billy Strange voor The Ventures en vijf jaar later werd gebruikt voor de productie van een jingle voor "the late and early show" met Jerry Leighton op Radio Caroline North.
Next Ventures - Yellow Jacket. Op Caroline South gebruikte Robbie Dale dit nummer voor het programma "Robbie Dale's Diary."
Next Vera Lynn - From The Time You Say Goodbye. Zie: Vera Lynn - "We'll Meet Again."
Next Vera Lynn - Land Of Hope And Glory. Dit nummer werd diverse malen gehoord tijdens de diverse close-downs van de verschillende stations maar werd ook gebruikt in "The Toad's Fight for Freedom," geproduceerd door Brian Anderson en uitgezonden op Radio Mi Amigo International en Caroline. Met de Toad werd natuurlijk Mike Ross bedoeld. Zie ook: Peter Sellers - Balham Gateway To The South; Uitvoerenden Onbekend - Land Of Hope And Glory; Uitvoerenden Onbekend - Pomp & Circumstance March No. 1.
Next Vera Lynn - We'll Meet Again. Op 6 augustus 1972 was de laatste Prioriteiten te beluisteren op Radio Noordzee Internationaal. Zestig weken lang was dit, een uur durend, zondagochtend programma met easy listening muziek te beluisteren geweest in presentatie van Karel Prior, technisch ondersteund door Juul Stevenhagen. Toen hij afscheid nam draaide hij "We'll Meet Again" en "From The Time We Say Goodbye" van Vera Lynn.
Next Veronica Unlimited - What Kind Of Dance Is This (Philips). Dezed single werd in 1977 uitgebracht en valt daarmee dus eigenlijk buiten de jaargrenzen van deze lijst. Het is niettemin vermeldenswaard, want in het nummer is een hele reeks Veronica-spots uit de goede oude tijd verwerkt.
Next Veronica-deejays - Veronica. De plaat "Veronica" van de Veronicadeejays uit 1971 werd in 1972 hergebruikt voor een jingle. Uit de song werd daarvoor de passage "Er ligt een schip op de Noordzee dat uitzendt op ..." geknipt. Het daarop volgende tekstsgedeelte "192" werd vervangen door "538."
Next Vic Barell And His Orchestra - Dalida Mon Amour. Het is waarschijnlijk dat Pelle Nyström van Radio Syd een plaat met het materiaal van het Belgische orkest van Vic Barell in zijn bezit had. We kwamen namelijk elders al dit orkest tegen met een tune voor een van zijn programma's. Pelle presenteerde ook op Radio Syd de "Tippa Topp 10" dat wekelijks werd uitgezonden en werd gesponsord door Metroname. Het nummer "Dalida Mon Amour" werd als tune voor dit programma ingezet.
Next Vic Barell And His Orchestra - Footing. Dit is een tune van de buitencategorie en afkomstig van een EP'tje van dit orkest onder leiding van de Belg Vic Barell. Hij introduceerde, nog voordat Ray Connif het deed, het meezingen op het thema van de muziek. "Footing" werd in 1963 op Radio Syd gebruikt als tune voor het programma "Namnsdagkvarten" met presentator Pelle Nyström.
Next Victor Feldman Quartet - A Taste Of Honey. Op een bepaald moment werd op Radio City een wekelijks programma geïntroduceerd dat werd gepresenteerd door Warren Ashton. Ondermeer, zo werd in de promospot genoemd, werden topartiesten geïnterviewd. Voor de promo werd een prachtige uitvoering van "A Taste Of Honey" ingezet, gespeeld door het Victor Feldman Quartet.
Next Victor Silvester And His Ballroom Dance Orchestra - Happy Birthday To You, I'm Twenty-One Today. Officieel heette de leider van het orkest Victor Marlborough Silvester. Hij leidde, in verschillende samenstellingen, meer dan een halve eeuw zijn orkest en verkocht tussen 1930 en 1980 liefst 75 miljoen platen. In 1958 werd dit nummer opgenomen en het was Daffy Don Allen op Radio Caroline North in 1967 die het bij herhaling gebruikte om een luisteraar in zijn programma te feliciteren met haar of zijn verjaardag.
Next Victor Sylvester Orchestra - Auld Lang Syne. Een weloverbekend nummer voor gebruik tijdens de jaarwisseling in de uitvoering van Victor Sylvester en zijn orkest uit 1958 van de elpee Celebration Party Dance. Op 1 januari om middernacht waren zowel op Caroline North als Caroline South de klanken van de Big Ben in Londen te horen en sloegen de klokken 12 keer. Direct daarna was het nummer "Auld Lang Syne" te horen. Op Caroline North was er de "Midnight Surf Party" met Bob Stewart en de Nederlandse bemanningsleden.
Next Victor Sylvester Orchestra - I'll See You In My Dreams. Deze uitvoering werd gebruikt op Veronica in het programma "Help, er zit een olifant in de tram," waarin Henk Terlingen allerlei soorten grappen stopte.
Next Victor Young And His Orchestra - Around The World, Part 1. Dit nummer werd gebruikt als tune voor het programma "Music to midnight" op Radio Mercur, dat werd gepresenteerd door Freddie Albeck.
Next Vier Wieken Orkest - The Last Train. Het Vier Wieken Orkest was het huisorkest van het platenlabel Vier Wieken. In mei 1974 brachten zij de single "Call Me" uit met op de achterkant "The Last Train." De voorkant was een typische tune voor een TROS-ledenwerfspot, terwijl "The Last Train" op de achterkant werd gebruikt door Frank van Leeuwen, die slechts enkele weken bij Radio Atlantis werkte, en wel in het afscheidsprogramma van de Vlaamse service op 25 augustus 1974 als achtergrondmuziek bij het voorlezen van een niet op te houden stroom aan wensen en verzoeken van luisteraars.
Next Village People - In Hollywood. De uitloop van het nummer werd gebruikt voor de "Nieuws van de Caroline Music Show" uit 1979. "Music Action dance, dance, dance" werd als rondloper hiervoor gemonteerd (luister vanaf 2:45 min). Jan Hendrik Kruidenier zegt hierover: "Ingesproken door Nico Volker, hij gebruikte de Hollywood Mix - Volume One gemaakt en geplakt door Ed Smit, deze verkocht dit plaatje in de discotheken hier in de stad."
Next Village Stompers - A Taste Of Honey. Een instrumentaaltje, dat werd gebruikt als tune voor Veronica's sportuitslagen door Arend Langenberg en/of Freek Simon
Next Village Stompers - Sweet Water Bay. Een Amerikaanse groep die valt in de categorie "folk-dixie" en bekend van het nummer "Washington Square." "Sweet Water Baby" werd in 1965 opgenomen en ondersteunend gebruikt in het eerste uur van Radio Hauraki om te vertellen over de mensen die betrokken waren bij het station: "They're under 30, some married, some single ... People with radio in their blood."
Next Vincent Bell – Airport Love Theme. Een prachtig instrumentaal nummer gecomponeerd door Alfred Newman en in 1970 opgenomen door de Amerikaanse gitarist Vincent Bell, op het DECCA-label. Het nummer werd datzelfde jaar nog door minimaal vijftien orkesten opgenomen waaronder die van Henry Mancini, Ronnie Alrdrich, de Living Strings en Roger Williams. Op Tweede Kerstdag 1975 opende Stan Haag zijn ochtendprogramma op Radio Mi Amigo met deze tune waarbij hij vertelde dat die dag een aangepaste muziekdag zou worden zonder de standaard programma's en dus ook niet met Stan Haag deel 1 en 2.
Next Vip Connection - Please Love Me. Dit nummer werd als tune gebruikt op Radio Mi Amigo in 1975. Een jaar eerder werd overigens het nummer "Do Me Right" van het Armada Orchestra voor dit doel gebruikt en een jaar later "Villa Rides" van het Dream Express Orchestra.
Next Viscounts - I'm Going But I'll Be Back. Het was in de allerlaatste 'Kolder op Zoldershow' op Radio Veronica, die in de nacht van 31 augustus 1974 werd uitgezonden, dat de makers via een lange productiespot nog eens een overzicht – via jingles – van het Veronica presentatieteam gaven. Daarbij werd "I'll Be Back Again" van The Viscounts gebruikt, in combinatie met "I'll Be Back" van de Beatles en het nummer "I'll Be Back Again" van Edgar Allan Poe.
Next Vital Lecompte – Milaan-San Remo. Bij het aanhoren van dit stukje accordeonmuziek gingen de gedachten direct naar de lange Musette-commercials op Radio Mi Amigo. Maar, dit nummer hoort in de categorie Driemaster Radio Noordzee te worden geplaatst. Over Vital Lecompte is verder niets bekend behalve dat hij voorkomt op diverse elpees in de serie Accordeon Festival, die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw uitkwamen. In de zondagse afleveringen van "Driemaster" was op een bepaald moment een vervolgserie te horen: "De Onware Avonturen van Jochie". Leo van der Goot was de bedenker en produceerde het samen met Nico Steenbergen. Leo: "Een serie vol bolle waanzin, meer geluidseffecten dan teksten en het ging over een jochie dat onzinnige avonturen beleefde in de ruimte." Zowel aan het begin als einde van elke aflevering kwam Lecompte voorbij met "Milaan–San Remo".
Next Vrije Jongens - Nationale Vrije Radio Tune. Dit nummer werd gebruikt bij Radio Caroline in de Will-Wil-Wel-show in 1980. Ook op Radio Monique werd het gebruikt en wel in 1985 – zie hiervoor: Lifeline - Nationale Vrije Radio Tune.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes