Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5W

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Waikikis - Wynder K. Frog
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van de Waikikis tot en met Wynder K. Frog.

Next Waikikis - Hawai Tattoo. Werd op Radio Mi Amigo in 1975 gebruikt voor de promospot: "Met Radio Mi Amigo op reis naar Hawai."
Next Waikikis - Hawaiian Lollipops. Radio Scotland, dat haar uitzendingen verzorgde vanaf het voormalige lichtschip de Comet, is nog geen twintig maanden in de ether geweest. In het overzicht van de programma's op de zeezenders tel ik liefst 75 namen voor programma's die op het station in die periode zijn uitgezonden. Eén ervan is "Knockabout Pop," dat werd gepresenteerd door Stuart Henry. Als tune gebruikte hij "Hawaiian Lollipops" van The Waikikis.
Next Waikikis – Rudolph The Red Nosed Reindeer. Een versie van dit nummer dat al in 1966 op Radio Dolfijn werd gebruikt in een promospot waarin de medewerkers beloofden het kerstfeest en de jaarwisseling naar 1967 nog leuker te zullen maken met hun programma's. De Waikiki's waren Belgische studiomuzikanten, die werden geproduceerd door de Duitser Horst Fuchs, een voormalige productiechef van Ariola Records. In 1965 kwam de elpee Merry Christmas in Hawaï uit, zowel op het Kapp- als het Pye-platenlabel, waarop "Rudolph The Red Nosed Reindeer" ook was vertegenwoordigd.
Next Waldo de los Rios. Zie: Orchestra Manuel de la Falla.
Next Walker Brothers - My Ship Is Coming In. Deze plaat werd zowel op Radio London (1967)als op RNI (1974) als op Atlantis (1974) melodramatisch opgevoerd op de laatste dag van de uitzendingen.
Next Wally Scott Orchestra - The Westminster Walz / London Pride. Deze keer gaat het om een productiewerk met de stem van Paul Kaye. Het handelt om een wensspot waarin artiesten en deejays alsook ander personeel van Radio London een ieder een voorspoedig 1967 wensen; een spot die even voor middernacht op Oudejaarsavond 1966 werd gestart. De spot begint met het overbekende "Big L Theme," waarna een deel van de voornoemde medley werd gebruikt. Wally Scott was een Britse componist, arrangeur en orkestleider die met vele grote namen samenwerkte als Dianna Dors, Dusty Springfield en Marlene Dietrich.
Next Wally Whyton. Zie: Arnold - "(How Much Is That) Doggie In The Window".
Next Walt Disney Originals - Who's Afraid Of The Big Bad Wolf (Disneyland Records). Werd door Charlie Wolfe op Laser 558 gebruikt als openingstune van zijn programma.
Next Walt Disney Originals - When You Wish Upon A Star (Disneyland Records). Werd eveneens door Charlie Wolfe op Laser 558 gebruikt.
Next Walter (Wendy) Carlos - Brandenburger Concert Opus Nr 3 In G Major (CBS). Afkomstig van de elpee Switched on Bach werd deze gecomputeriseerde elpee door de internationale service van RNI gebruikt voor de nieuwsjingles en de intro's van andere jingles. Op Radio Atlantis was het nummer in 1974 te horen als filler in het programma van Andy Anderson. "Brandenburg Concerto No. 3 - II, het Andante-deel, werd gebruikt op Radio Mi Amigo voor de jingle: "Dit is de Haike Debois Show", sporadisch gehoord op het radiostation.
Next Walter (Wendy) Carlos - Suite From Anna Magdalena Notebook. Andermaal een nummer van Walter Carlos van zijn Switched-on Bach-variaties. Een plaat die onbetaalbaar is voor verzamelaars. "The Suite From Anna Magdalena" hoorden we voor het eerst in maart 1974 toen AJ Beirens via de World Service van RNI reclame maakte voor het NOVA Park Hotel, je weet wel: "More than just a hotel." Tijdens de laatste twee uren van RNI World Service op 31 augustus 1974 kwam het nummer ook weer terug als filler. Het was dezelfde AJ Beirens die vertelde over de plannen om Radio Nova vanaf 25 september van dat jaar in de ether te krijgen vanaf de MEBO II. En wel startende vanaf een positie ter hoogte van de Belgische kust, al varend uitzendend naar een nieuwe ankerpositie in de Middellandse Zee. We weten allen dat dit project niet is doorgegaan.
Next Walter (Wendy) Carlos - Switched on Bach. Op de Eerste Kerstdag van 1971 was op Radio Veronica een promo te horen voor het vernieuwde 192, later algemeen bekend als Het Veronicablad. Hiervoor werd een deel gebruikt van Walter Carlos' album "Switched on Bach."
Next Walter (Wendy) Carlos - Title Music From A Clockwork Orange. Dit nummer werd voor een "Buitengaats" promo gebruikt door Gerard Smit op RNI.
Next Walter (Wendy) Carlos - William Tell Overture. De overture uit de gelijknamige opera van Givachino Rossi in een jaren zeventig van de vorige eeuw gestoken jasje door Walter (Wendy) Carlos werd door Andy Archer gebruikt om tijdens de eerste kerstdag 1973 een speciale uitzending te verzorgen waarbij bemanning en deejays de groeten aan de familie konden doen en de champagnekurken konden laten knallen.
Next Walter Murphy - A Fifth Of Beethoven. In 1979 viel op Radio Caroline het programma "Eet Smakelijk" te beluisteren. Dat programma werd gepresenteerd door Tom van der Velde en die gebruikte dit nummer daarbij als tune. Het was Bart van Leeuwen die dit nummer ook gebruikte als eindtune in het programma "Baken 16" op Radio Mi Amigo in juli 1976.
Next Walter Murphy - Dance Your Face Off. Dit nummer werd iets in up tempo gezet aan boord van de Mi Amigo en vervolgens in 1978 als tune gebruikt voor zowel de Tipparade als de Belgische Nationale Hitparade.
Next Walter Murphy - Gentle Explosion. De uit New York afkomstige Walter Murphy was vooral een componist voor muziek in Amerikaanse televisieseries. Zo nu en dan nam hij een uitstapje, wat in 1976 onder meer leidde tot een geweldige hit met zijn Big Apple Band, "A 5th Of Beethoven", dat onder meer de eerste plaats behaalde in de VS. Het nummer "Gentle Explosion", uit 1978, werd door Ton Schipper gebruikt voor het inzingen van een jingle voor Haike Debois op Mi Amigo. Dit gebeurde in de nadagen dat het station vanaf de Mi Amigo actief was en dus door velen is deze jingle nooit gehoord.
Next Walter Wanderley - Call Me. Werd samen met die andere compositie van Wanderley, te weten "Summer Samba," gebruikt als boordfillertjes bij Veronica, ondermeer bij het voorlezen van de sportuitslagen.
Next Walter Wanderley - On My Mind. Werd gebruikt door Joost den Draayer op Veronica in het programma "Voetjes van de vloer".
Next Walter Wanderley - Summer Samba (So Nice) (Samba de Verao). Dit nummer Werd samen met die andere compositie van Wanderley, te weten "Call Me," gebruikt als boordfillertjes bij Veronica, ondermeer bij het voorlezen van de sportuitslagen.
Next Wama's - Liebestraum Twist (Decca FM 264 439 ). Dit nummer van het populaire duo uit 1962 werd door Radio Veronica gebruikt voor de Alarmschijf-jingle: "Hé, let op, hier komt de nieuwe Alarmschijf!"
Next Wama's - Met De School Een Dagje Naar Buiten. Het begin van dit nummer werd gebruikt voor de jingle "De pechvogel wordt een geluksvogel" uit het programma van Tineke op Radio Veronica.
Next War - All Day Music. Een nummer van de gelijknamige LP van de Amerikaanse band War, die ook met Eric Burdon hebben samengewerkt. De LP is afkomstig uit 1970 en door Tineke werd een poging ondernomen om een jingle op dit nummer in te zingen, een jingle die helaas de radio niet haalde op Veronica, maar wel in de archieven bewaard is gebleven.
Next War - Introduction. Begin 1974 produceerde Andy Archer de promo "Radio Caroline declares War" voor het eenmalige gelijknamige programa. Daarvoor gebruikte hij de "Introduction by E. Rodney Jones of Radio Station WVON, Chicago, Ill." van het dubbelalbum "War Live" uit 1973. In de promo komt ook nog een stukje terug van War's "The Cisco Kid," waarschijnlijk van hetzelfde live-album.
Next War - The World Is A Ghetto. Onder de songs die Tony Allan en Mike Hagler op Radio Caroline gebruikten ten bate van de Loving-Awareness-spots op dat station, valt ook dit nummer – zie onder meer ook: Cat Stevens - "Peace Train," Culture Club - "It's A Miracle," Lionel Ritchie - "Love Will Find A Way," Pink Floyd - "Money," Roxy Music - "Love Is The Drug," Stevie Wonder - "The Words Of Love," Stylistics - "Love Is The Answer," en Third World - "Once There's Love".
Next Warner Brothers Star Instrumentalists - 77 Sunset Strip. Op Radio Mi Amigo gebruikte Joop Verhoof in september 1976 de herkenningsmelodie van de Amerikaanse televisieserie "77 Sunset Strip," die eindjaren vijftig, beginjaren zestig in diverse landen werd uitgezonden. Het nummer werd gecompeerd door Jerry Livingstone en Mack David.
Next Warren Kime And Brass Impact - On My Mind. Een filler gebruikt door het boordteam van Radio Veronica.
Next Wavemaker - Double Helix. Wavemaker was een groep die experimentele muziek maakte en waarvan de elpee Who are We, Captain? in 1975 op het Polydor-label verscheen. In november 1976 gebruikte Mike Stevens het nummer "Double Helix" als filler voor het brengen van een programma-overzicht en om de luisteraar, afsluitend in zijn programma, te wijzen op de mogelijkheid om zes uur in de avond om te schakelen van de 192 naar de 259 meter middengolf, alwaar de ontvangstmogelijkheden veel beter zouden zijn.
Next Wavemaker - Oracle. Wavemaker was een groep die experimentele muziek maakte en waarvan de elpee Who Are We, Captain? in 1975 op het Polydor-label verscheen. Het was vooral Mike Stevens op Radio Caroline die deze elpee gebruikte. Naast "Double Helix" (zie aldaar) gebruikte hij het nummer "Oracle" op het einde van zijn programma waarbij hij ook een overzicht gaf van de rest van de programma's van dat etmaal.
Next Wayne Fontana And The Mindbenders - Game of Love. Op de melodie van dit nummer zong Tony Blackburn in de jaren zestig een jingle voor Radio Caroline in: "Have your self a time, tune in to Caroline." Daarnaast werd het nummer gebruikt voor een "Cardboard Shoes - Keith Skues" jingle op Caroline South.
Next WB Tanner - The Spirit Of St. Louis. Een track van een jingle-pakket van WB Tanner dat via een demoband aan boord van de Mi Amigo was gekomen, werd in oktober 1978 door Ferry Eden gebruikt bij de opening van de derde uur, tussen acht en negen uur, van het programma "Ook Goeiemorgen." Hij noemde het uurtje trouwens "De Ochtendkriek."
Next Weather Report - Birdland. Productiewerk wordt bijna nooit genoemd in de discografielijst als het gaat om Laser 558 omdat de medewerkers van dit station vooral gebruik maakten van de elpeeserie met productiemuziek genaamd LA Force uit Fresno. Echter was het Liz West die in mei 1985 het nummer "Birdland" van de formatie Weather Report verkoos om informatie voor te lezen over de Laser Concert Agenda en de Laser Roadshow. Het nummer werd in 1977 gecomponeerd door Joey Zawinul en werd door diverse artiesten opgenomen.
Next Web - Monday To Friday. Met dit nummer uit 1968 haalde de groep Web niet de hitladders. Dat lukte ze wel met hun "Baby Won't You Have Me Closer". Op basis van "Monday To Friday" maakten ze evenwel een jingle voor Lex Harding. Ze maakten overigens ook een jingle voor Robbie Dale, die toen ook voor Veronica werkte.
Next Werner Drexler Orchester - World Cup Fanfare 1974. De in 1928 in Nürnberg geboren Duitse componist, pianist, orkestleider en arrangeur Werner Drexler heeft met zijn orkest tal van platen opgenomen, waaronder ook "World Cup Fanfare 1974" op het RCA-label. Dit ter gelegenheid van de eindronden van het Wereldkampioenschap Voetbal, dat in dat jaar in Duitsland werd gehouden. Het was onder meer de tune van de Atlantis Top 40 in 1974. Ook Ferry Maat op Radio Noordzee gebruikte het een tijdje in 1974 als tune in "Herry met Ferry". Een derde vermelding betreft die andere Ferry: Ferry Eden, die het als tune gebruikte voor de Nederlandse Top 40 op Radio Mi Amigo in 1978. In het voorjaar van 1978 werd er een nieuwe versie van de commercial voor Frans Vlaeminck geïntroduceerd op Radio Mi Amigo. Ook daar kwam de muziek van de "World Cup Fanfare 1974" voorbij. Het nummer werd verder onder meer gebruikt door Eric Mess als tune op Radio Mi Amigo 272 en wel tijdens de Tipparade in 1979. Hij zocht een tune, Ferry Eden had een band vol tunes meegenomen aan boord van Mi Amigo 272 en de oplossing was daar.
Next Werner Müller Und Sein Orchester - Fiddle Faddle. Bij de eerste keer aanhoren van het nummer "Fiddle Faddle" gaan de gedachten al snel uit naar het nummer "Typewriter" van LeRoy Anderson. Het nummer komt dan ook voor op een in 1964 uitgebrachte elpee met als titel Werner Müller Plays LeRoy Anderson. Maar op de elpee Gitane, die in 1967 voor het eerst uitkwam, staat de juiste versie die op de 259 meter werd gebruikt. In 1973 was er in de avonduren, na de close-down van Radio Atlantis, een korte tijd het programma "Joepie" te beluisteren, dat gepresenteerd werd door Bart van der Laar. "Fiddle Faddle" werd gebruikt voor de productie van een jingle voor dit programma.
Next Werner Müller Und Sein Orchester - Holland Medley. In 1964 nam Werner Müller met zijn orkest de elpee Auf grosser Europa Tournee Nr. 1 op. Op deze elpee stond ondermeer de "Holland Medley." Deze medley begint met een instrumentale versie van "Tulpen Uit Amsterdam" en dat stukje werd door Will Luikinga bij Radio Veronica gebruikt voor het inzingen van "Als het effe kan dat sturen wij het bloemetje van de dag," een item in het programma van Tineke.
Next Werner Müller Und Sein Orchester - Let's Dance. In 1974 door Jason Wolf gebruikt als tune voor de RNI Request Show.
Next Wes Dakus And The Rebels - Las Vegas Scene. Dit was Tom Edward's programmatune op Caroline South. Het was de centrale tune die hij gebruikte op de Mi Amigo. Keith Hampshire's tune voor zijn "Keefers Commotion" was "Sidewinder," ook van Wes Dakus en Tom Edward haalde zijn tune van hetzelfde album. Robbie Dale vervaardigde overigens de intro met de vele echo's.
Next Wes Dakus And The Rebels - Sidewinder. Dit instrumentale nummer werd door Keith Hampshire (Keefers) gebruikt in zijn programma Keefers Commotion dat via Caroline in de jaren zestig werd uitgezonden.
Next Wes Dakus And The Rebels - Twine Time. Op Radio London voerde Tony Blackburn een jingle met een tekst die als volgt ging: "If you're travelling along / Keep your radio on / You want the best / Perhaps a request / On the Tony Blackburn Show." Achter die jingle zat dit nummer van Wes Dakus en zijn rebellen geplakt.
Next Wes Montgomery - Just Walkin'. Als je dit prachtige nummer beluistert en je ogen sluit krijg je de neiging om te gaan wandelen. Het nummer is afkomstig van het album Bumpin' dat op het Verve-label uitkwam. De muziek van Wes Montgomery is uitermate geschikt voor het maken van jingles. En dus gebruikte Mart Smeets deze muziek voor het maken van de jingle: "Vanmorgen lekker lui luisteren, straks de wei in." En dat voor gebruik in het programma Algemeen Dagblad Sport en Sportwereld op Radio Noordzee in 1972.
Next Wes Montgomery - Willow Weep For Me. Dit nummer van de bekende jazz-gitarist werd in 1969 gebruikt op Radio Veronica in een programma met Henk van Dorp en Hans van der Stad – oftewel Henk Terlingen.
Next Wes Montgomery - Windy. Bepaalde instrumentale artiesten herken je direct. Ik denk aan Jimmy Smith, Jimmy McGriff maar zeker ook Wes Montgomery. Hij heeft een geheel eigen gitaarsound die ook terug te vinden is in "Windy," dat op Caroline International in 1968 werd gebruikt door Stevie Merike als filler.
Next Whisky David - Ruby Ruby Baby. Dit nummer van het album Rusty Rock van Whisky David – echte naam: David Waterston – werd gebruikt als doorloper voor de regelmatige promospots van de Radio Mi Amigo Drive-In-Shows. Bij de productie van een spot ten bate van "een grandioos grootse talentenjacht, speciaal voor mensen die geen talent hebben," te houden in Bar Dancing Discotheek King's Club in Playa de Aro in 1978, werd van een instrumentaal deel van "Ruby Ruby Baby" een rondloper gemaakt om vervolgens de promospot in te spreken.
Next Whistling Jack Smith - I Was Kaiser Bill's Batman (Deram). "I was Kaiser Bill's Batman" werd in maart 1974 door Brian Anderson op Radio Mi Amigo gebruikt op naar het tijdsein van zeven uur in de avond met de mededeling dat bij het accurate tijdsignaal een ieder de gelegenheid had de klok gelijk te zetten. Vaak was er wel een afwijking van seconden met de juiste tijd op sommige van de zeezenders. De tune is geschreven door Greenaway en Cook en was oorspronkelijk getiteld "Too Much Birdseed". Het werd als single voor Deram Records opgenomen door platenproducent Noel Walker, met behulp van studiomuzikanten samen met de Mike Sammes Singers. Het fluiten op de plaat was gedaan door John O'Neill, een trompettist en zanger met de Mike Sammes Singers, die bekend stond om zijn fluitvaardigheid. Door Robbie Dale werd het nummer gebruikt op Caroline South, Caroline International en Radio Veronica. Zie ook: Whistling Jack Smith - "The British Grin And Bear."
Next Whistling Jack Smith - South Africa. Werd gebruikt voor de jingle "Atlantis is here".
Next Whistling Jack Smith - The British Grin And Bear. Dit was de B-side van de hitsingle "I Was Kaiser Bill's Batman" (zie ook hierboven). Op dit nummer werd een promo gemaakt voor Robbie Dale's "The Admiral beats you!" Ook werd dit nummer door Steve Merikke gebruikt op Caroline International als tune, gedurende een periode dat hij Robbie Dale verving.
Next Whistling Jack Smith - Tom Hark (Deram). Dit nummer is te vinden op een Deram LP uit 1968 en werd door A.J. Beirens gebruikt voor "Atlantis is here," het lied over de internationale service van Radio Atlantis. Op een recente cd-uitgave van Whistling Jack Smith staat het nummer overigens vermeld onder de titel "South Africa." Er bestaat overigens ook nog een andere versie van het Beirens-lied dat in de laatste uitzenddag – op 31 augustus 1974 – van "RNI Goes DX" werd gedraaid. In deze versie luidt de tekst: "You're tuned to the 6205 in the 4-9 metres band, the big RNI."
Next Who - Baba O'Riley. Van de intro van deze compositie van Pete Townsend – het openingsnummer van het sterke album Who's Next uit 1971 – maakte Robb Eden een prachtige rondloper die hij op RNI gebruikte voor het programma "In Concert".
Next Who - Magic Bus. Dit nummer werd op Radio Caroline in de eindjaren zeventig gebruikt voor de "Caroline Fun Bus Tour".
Next Who - Overture from Tommy. Op Tweede Kerstdag 1972 werd op Radio Noordzee de Top 100 over het jaar 1972 uitgezonden. Ferry Maat sprak de "top of the hour" jingles in: "De Top 100 over 1972, dit is het tweede uur." Voor deze jingle gebruikte hij dit nummer van de Who.
Next Who - The Ox. Dit instrumentale nummer is afkomstig van de debuutelpee van The Who My Generation uit 1965. Het is zelden live gespeeld. De enige bekende live-uitvoering is die van 27 september 1969 in het Concertgebouw in Amsterdam. In ieder geval maakte Emperor Rosko op Caroline in de zomer van 1966 gebruik van dit nummer als filler op naar het hele uur om vooral Caroline te promoten als "Britain's first 24 hours daily Major Market Marine Station."
Next Who - The Seeker. Een aanloop naar de Lex Hardingshow in 1970 werd vooraf gegaan met de wel overbekende zeemeeuwgeluiden van Radio Veronica en fragmenten van Love met het nummer Doggone, King Crimson - "Cat Food," de Flock - "Tired Of Wating For You," Frijid Pink - "House Of The Rising Sun" en de Who met "The Seeker." Een doorsnee dus van de muziek die Harding in zijn programma destijds ten gehore bracht.
Next Who - Theme From Tommy. De herkenningsmelodie van de bekende rock-opera werd in 1971 op Radio Veronica gebruikt voor de jingle "De LP van de Dag." De tune werd ingesproken door Lex Harding.
Next Who - Underture. Dit nummer is afkomstig uit de popopera Tommy en werd in de herfst van 1971 ingezet voor het maken van een tijdelijke begintune voor de Mike Ross Hitback Show op RNI.
Next Who - Won't Get Fooled Again. Mark Slade maakte op dit nummer een promo voor de Breakfast Show met Marc van Amstel op Radio Noordzee.
Next Wil De Bras Combo - Nooit Op Zondag. Officieel heet dit nummer "Ta Pedia Tou Pirea," een compositie van Manos Hadjidakis. Groots werd de hit in de Duitse versie van Lale Anderson in 1960 en in Engelstalige landen kwam dus de plaat uit onder de titel "Never On Sunday." Tal van instrumentale versies zijn er opgenomen, waarbij deze uitvoering van Wil de Bras Combo werd gebruikt door Fred van den Bosch op Radio Atlantis als tune voor zijn Vlaamstalige Top 15 in 1974.
Next Wild Cherry - Don't Go Near The Water. De intro van dit nummer werd gebruikt voor een Radio Mi Amigo jingle: "Mi Amigo 259, Mi Amigo 259."
Next Will Glahé - Bayerische Polka (Solo Für Posaune). Polka is een muzieksoort die lang niet bij iedereen in de smaak valt. De uit Duitsland afkomstige Will Glahé boekte evenwel vele successen met deze muzieksoort en kreeg bij leven de bijnaam "Polka King". Het nummer "Bayerische Polka" werd in 1970 uitgebracht en in 1974 gebruikt op Radio Noordzee in het programma "Buitengaats" voor de spot ten bate van het item "De Frustraten". "Zijn wij, de collegae en ik, de overtuiging toegedaan dat één op de twee Nederlanders lijdt aan een vorm van frustratie ... etc." De spot werd ingesproken door Gerard Smit.
Next Willeke Alberti - Morgen Ben Ik De Bruid. Dit nummer werd op Radio Mi Amigo door Nobert gebruikt voor een reclamespot voor het modehuis Miss Sheila. Heel toepasselijk, want het ging om bruidsjurkjes.
Next Willie Bobo - Sunshine Superman. Op Radio City werd tijdens de "Auntie Mable Hours" creatief omgesprongen met het voorhanden zijnde songmateriaal. Zo zong "Tatty" Tom Edwards ondermeer in de Kerstuitzending van 1966 op een instrumentale versie van het nummer "Sunshine Superman", gecomponeerd door Donovan, een ode aan zijn collega's. Tom gebruikte de uitvoering van de in New York geboren jazz-percussionist Willie Bobo, die vooral bekend werd in het genre Latin Jazz.
Next Willie Mitchell - Everything Is Gonna Be Alright. Als trompetist, orkestleider en producer was Mitchell een van de drijvende krachten achter de soul-explosie van de jaren zestig en zeventig. Zijn compositie "Everything's Gonna Be All Right" werd gebruikt voor een Johnnie Walker promo op Radio Caroline South.
Next Willie Mitchell - Sticks And Stones. De in 2010 op 82-jarige leeftijd overleden Willie Mitchell heeft meer dan twintig LP's opgenomen, maar hij was niet alleen muzikant maar ook arrangeur en producer. Zo was hij ondermeer verantwoordelijk voor het succes van Al Green. Zelf nam hij voornamelijk covers op zoals "Sticks And Stones" dat door Keefers ofwel Keith Hampshire op Radio Caroline South als filler werd gebruikt.
Next Willy And His Giants - Ajoen Ajoen (Artone). Op Radio Noordzee, dat actief was vanaf het REM-eiland, was dit nummer de tune van het programma "Hallo Den Haag," dat werd gepresenteerd door Ben Zwaan.
Next Willy Alberti - Geef Mij Maar Holland. Alleen die vier woorden in gezongen vorm door Willy Alberti werden bij herhaling door Peter Holland in zijn programma "Kop op" op Radio Noordzee in 1971 en 1972 gebruikt. Het is van origine een lied van Joseph Schmidt met als titel "Santa Marina."
Next Willy Schobben - Beach Party. Op Radio 819 haalde Krijn Torringa dit oude nummer uit de mottenballen voor zijn tune. Zie ook: Willy Schobben - "Mexico."
Next Willy Schobben - Beach Party
Next Willy Schobben - Mexico. Werd met Schobben's "Beach Party" door Krijn Torringa gebruikt als tune op Radio 819.
Next Willy Sommers - Bruiloftsklokken. Dit nummer werd gebruikt voor de promospot: "Huwelijk Bert Bennett Mi Amigo." Bij dezelfde gelegenheid werd ook het nummer "Zo'n Mooie Dag Als Vandaag" ingezet van Hanny en de Rekels.
Next Wilma - Ik Heb Een Vraag. Dit nummer werd in 1971 door Wilma Landscroon bewerkt voor een gezongen Kerst-jingle op Veronica.
Next Wilson Pickett - In The Midnight Hour. In de eindjaren zestig en de beginjaren zeventig was op Radio Veronica korte tijd het programma "In the Midnight Hour" te beluisteren. Het werd gepresenteerd door Lex Harding, die voor dit programma dit nummer als openingstune gebruikte, waarvan de intro was ingesproken door Jan van Veen. Het ook werd gebruikt in de promotiespots voor de optredens van de Radio London deejays in "The Starlite Ballroom" in Greenford. Deze uitvoering werd er gebruikt in combinatie met de uitvoering van Booker T and the MG's. Zie ook: Booker T And The MG's - "In The Midnight Hour." Later werd de instrumentale versie in de uitvoering van Little Mac and the Boss Sounds als tune voor het programma gebruikt. Presentator van het programma "In the Midnight Hour" was Lex Harding en hij kondigde de wijziging van tune aan in de Lex Hardingshow, waar hij het nummer van Little Mac and the Boss Sounds eenmalig als eindtune voor gebruikte in 1968. Hij meldde toen dat het de nieuwe tune werd voor het nachtelijke programma op Veronica, dat er op zaterdag en maandag nacht was te beluisteren op de 192.
Next Wilson Pickett - Land Of 1,000 Dances. Dit nummer begint met een stukje waarin de maat wordt aangegeven: "One, two, three." Precies dit korte stukje werd gebruikt op Radio 270 voor de jingle: "One, two, three ... Radio a go go, Radio 270."
Next Wilton Place Street Band - Disco Lucy (I Love Lucy) (Island). Ruim vijf minuten duurt de disco-bewerking van het thema van de bekende jaren vijftig televisieserie "I Love Lucy," die te horen was op de A-side van de eerste 12-inch-single van het Island-label uit 1976. Een stukje ervan werd in 1979 gebruikt op Radio Caroline 1979 voor een promo voor de Roadshow. Later schakelde het station hiervoor overigens over op "We Will Rock You" van Queen.
Next Wim Kan - Conference. In een spot op Radio Veronica was de volgende zin te horen: "U luistert naar het Klaas Vaak Radio Drama ... daar gaat een wereld van onbegrip voor je open." Het laatste gedeelte is een knip uit een conference van Wim Kan.
Next Wim Kan - Souvenir Humoresque. In een promospot voor Radio 227 werd een onderdeel van Wim Kan's Oudejaarsavond-conference gebruikt. Daar becommentarieerde de grootmeester van het Nederlandse cabaret de viool in Dvořák's compositie "Souvenir Humoresque" als volgt: "Voor muziek kun je me altijd wakker maken ... ik vind het niet prettig ... maar je kunt me wakker maken. Hoor ... viool ... Viool is altijd zo gevoelig ... Weet je wat ook gevoelig is ... Twee violen." In de promospot van Radio 227 werd dat laatste antwoord vanzelfsprekend vervangen door: "Swinging Radio 227."
Next Wim Sonneveld - "Kunt u mij ook zeggen hoe laat het is?". Uit Sonneveld's bekende conference "De Kroketten" werd dit zinnetje geplukt en geplaatst voor de eindtune van Buitengaats op Radio Noordzee, dit tezamen met uitspraak van de Zangeres Zonder Naam: "Het is voorbij." Ook aan het eind van het programma "Hou Maat met Ferry Maat" op Radio Noordzee was deze combinatie overigens te horen.
Next Wim Sonneveld - Weet Je Nog Wel Oudje. Gekoppeld aan "Het Hondje Van Dirkje" werd dit nummer in 1961 door Wim Sonneveld op het Philips label opgenomen. Het was van origine uit 1928 geschreven en gezongen door Louis Davids. We gaan er vanuit dat "de meester" Ad Bouman het op Radio Veronica tot een gouwe ouwe jingle knipte.
Next Wing And A Prayer Fife And Drum Corps - Baby Face. Even naar Ton Schipper want in zijn programma van 20 oktober 1978, het allerlaatste programma dat door Radio Mi Amigo vanaf de Mi Amigo werd uitgezonden, eindigde hij met dit nummer. Het werd snel weg gefaded door Marc Jacobs om vervolgens de Mi Amigo-tune te laten horen van de formatie Bronx en de woorden "Luisteraars, dit is Marc Jacobs voor Radio Mi Amigo. Wegens onvoorziene omstandigheden gaan wij nu uit de lucht."
Next Winifred Atwell - Black And White Rag. Winifred Atwell was afkomstig uit Trinidad en Taboga en was een Boogiewoogie- en ragtimepianiste, die onder andere in Groot-Brittannië, Australië en de Verenigde Staten veel succes boekte. Het nummer "Black And White Rag" kwam ook nog wel eens op de Nederlandse radio voorbij en werd ondermeer tijdens de kerstdagen van 1968 op Veronica gebruikt als filler.
Next Winter Orchestra – Island In The Wind. Het was in de herfst van 1971 dat dit nummer werd opgenomen door de broers Thomas en Cees Tol, die ook al beiden een paar jaar lid waren van BZN, in die tijd nog een rockgroep. Thomas stond garant voor de compositie van "Island In The Wind" en werd daarbij, volgens eigen zeggen, geïnspireerd door de muziek van de componisten Bach en Mozart. Het beleefde een zeer korte geschiedenis als filler. In de vijfde van de zes speciale door Coca Cola gesponsorde programma's op Radio Noordzee werd deze compositie gebruikt als filler op weg naar het nieuws, hetgeen slecht zeer kort was. Trouwens, het programma werd gepresenteerd door Peter Holland met assistentie van Karel Prior.
Next Wishbone Ash - The Pilgrim. Dit nummer is afkomstig van de elpee Pilgrimage uit 1971. Het album laat een variatie aan muziekstijlen horen van folk, progressieve rock, close-harmony en jazz. "The Pilgrim" werd ingezet in april 1974 om één van de bedrijven van eigenaar van Radio Atlantis, Van Landschoot, te promoten in een reclamespot. "Opgelet: jaarlijkse seizoen uitverkoop ... ongelofelijk. Moet wel Carnaby zijn!"
Next Wiz Stars - A Brand New Day. Het themalied uit de gelijknamige musical uit 1978 werd een jaar later door Jeroen Woelwater op Radio Caroline gebruikt door telkens zijn ochtendshow met dit nummer standaard te openen.
Next Wizzard - See My Baby Jive. Dit nummer werd gebruikt door Dick Palmer voor de jingle: "Tune in and turn on to Caroline." Ook Steve England maakte er driftig gebruik van voor de productie van een jingle op Caroline.
Next Wolfman Jack - Hoodooin' Of Miss Fanny DeBerry. Dit nummer is allereerst uitgekomen als b-kant van de prachtige single "To Make My Life Beautiful" van Alex Harvey die het ook schreef, terwijl het in 1978 verscheen op de elpee The Gambler van Kenny Rogers. Een meer onbekende versie kwam voor op de elpee Wolfman Jack van de Amerikaanse deejay Wolfman Jack, die uitkwam in 1972. En vervolgens kwamen we het tegen in een fluisterende jingle voor Ferry Maat op Radio Noordzee, hetgeen gebeurde op de intro van de versie van Wolfman Jack.
Next Woods Band - Noisey Johnny. Eerlijk gezegd hadden we er nooit van gehoord maar dit nummer van deze formatie was daadwerkelijk heel lang te horen in de Nederlandstalige uitzendingen van RNI in het programma van Kop Op met Peter Holland.
Next Woody Herman - Hallelujah Time. "Hallelujah Time" werd gecomponeerd door Oscar Peterson en in 1964 uitgebracht door het orkest van Woody Herman. "Cash Casino" was een programma dat op Radio Caroline in de jaren zestig zowel als begintune en eindtune een nummer had van Woody Herman. Ingezet werd met "Hallelujah Time," terwijl werd afgesloten met "The Strut". Al in een zeer vroeg stadium, namelijk in 1964, werd het nummer al ingezet als tune voor het programma "Plaatje Om" van Tineke op Radio Veronica. Het was Ferry Maat op Radio Noordzee die het nummer in 1971 gebruikte als tune voor het programma "Hou Maat."
Next Woody Herman - Keep On Keepin' On. Werd gebruikt als filler in de live programmering van Radio Noordzee Internationaal.
Next Woody Herman - Light My Fire. Decennia lang is dit orkest onder leiding van Woody Herman actief geweest. Niet alleen eigen composities maar vooral prachtige arrangementen van composities van anderen werden er uitgevoerd. Zo ook het nummer "Light My Fire" dat uit de hoek van The Doors komt. Het werd in augustus 1971 gebruikt door Andy Archer op RNI als filler naar het nieuws toe.
Next Woody Herman - Pontieo (Philips). Het Driemasterteam verkoos die nummer zeer terecht als achtergrond bij de behandeling van de luisterpost op Radio Noordzee. Deze legendarische van "Driemaster" werd ook gebruikt op Radio Delmare en wel door Ronald Bakker en het programma "Sunday Special," wat niet van veel originaliteit getuigde.
Next Woody Herman - The Good Earth. Van Radio Essex, één van de stations uitzendende vanaf de forten, is heel weinig materiaal bewaard gebleven, hoewel de laatste twee jaren opeens een aantal programma's op goede kwaliteit tevoorschijn kwam. Ondermeer het programma "Big Band Show," dat werd gepresenteerd door David Sinclair. Als tune gebruikte hij voor dit programma het nummer "The Good Earth."
Next Woody Herman - The Strut. Cash Casino was een programma dat op Radio Caroline in de jaren zestig zowel als begintune en eindtune een nummer had van Woody Herman. Ingezet werd met "Hallelujah Time," terwijl werd afgesloten met "The Strut".
Next Worcester Band - Finchley Central. Dit nummer, ook en misschien beter bekend in de uitvoering van de New Vaudeville Band uit 1967, werd door Radio London gebruikt ter ondersteuning van haar T-shirt-campagne.
Next WPFDC - Baby Face. Het programma van Ton Schipper van 20 oktober 1978 was het allerlaatste programma dat door Radio Mi Amigo vanaf de MV Mi Amigo werd uitgezonden. Schipper eindigde het programma met dit nummer van de formatie WPFDC, voluit Wings and Prayer Five and Drum Corps. Het nummer werd snel weg gefaded door Marc Jacobs om te worden vervolgd met de Mi Amigotune van de formatie Bronx en de woorden "Luisteraars, dit is Marc Jacobs voor Radio Mi Amigo. Wegens onvoorziene omstandigheden gaan wij nu uit de lucht."
Next Wynder K. Frog - Dancin' Frog. Daffy Don Allen gebruikte dit nummer op Radio Caroline North als filler gedurende een "nighttime marathon."
Next Wynder K. Frog - Harpsichord Shuffle. Andermaal Northern Soul van Wynder K. Frog en dit nummer is afkomstig van de in 1968 uitgekomen elpee Out of the Frying Pan. In hetzelfde jaar werd het gebruikt op Radio Veronica tijdens de "Top 100 Aller Tijden" als er weer een overzichtje van tien gedraaide platen werd gebracht.
Next Wynder K. Frog - Hi Heel Sneakers. Wynder K. Frog is de artiestennaam van Mick Weaver, die vanaf het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw een aantal leuke LP's met muziek van het hammondorgel gebruikte, waarbij hij vooral soulachtige nummers opnam. Zo ook het nummer "Hi Heel Sneakers." In het najaar van 1968 was Lex Harding enige tijd presentator van "Ook Goeiemorgen" op Radio Veronica en hij gebruikte dit nummer als afsluiter van de drie uur durende show.
Next Wynder K. Frog - Shook, Shimmy And Shake. Het was de later in Traffic spelende Mick Weaver die het Hammondorgel bespeelde in de uit Bolton - Lancashire - afkomstige groep Wynder K. Frog. Het nummer "Shook, Shimmy And Shake" is van origine een vocaal nummer gecomponeerd en gezongen door Owen Gray. Op Caroline North werd de instrumentale versie door Jerry Leighton gebruikt als filler. Niet veel later, in de maand augustus 1967 nadat Caroline International was geworden, gebruikte Johnny Walker het nummer als eindtune voor de Lunchtime Show.
Next Wynder K. Frog - Sunshine Superman. Dit nummer werd in 1966 gebruikt als filler door Paul Kaye op Radio London en wel tijdens de testuitzendingen die in december plaats vonden op de 277 meter.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes