Logo  
  | home   authors | new | colophon | newsfeed | print |  
volume 1
november 1998

Soundscapes Zeezender Discografie 5Z

 

  Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of -jingle:
Zack Laurence - ZZ En De Maskers
  door Hans Knot (redactie)
Previous
  Bijna alle deejays op de zeezenders gebruikten tunes om zichzelf of hun radioprogramma's kenbaar te maken. Vaak werden die ontleend aan min of meer bekende songs. Dat geldt ook voor veel jingles. Deze songs zijn hier samengenomen in een vijfde categorie. Deze verzameling bestrijkt het grootste deel van onze discografie en is daarom – op alfabet en naar artiest – verdeeld over verschillende pagina's. Hier: van Zack Laurence tot en met ZZ en de Maskers.

Next Zack Laurence Orchestra - A Taste Of Honey. Werd gebruikt voor de jingle: "Uw weekend begint bij Radio Noordzee Internationaal."
Next Zack Laurence Orchestra - Spanish Veil. Jaren geleden werd aangenomen dat voor de prachtige jingle "Muziek de klok rond op Radio Noordzee" het nummer "Summertime" van Jimmy McGriff werd gebruikt. Recentelijk kwam er een opname boven water waarin op een zondagochtend Hans Hogendoorn, die ook de jingle insprak, in 1972 "Spanish Veil" gebruikte als filler in zijn programma. Reactie van Hans Hogendoorn: "Ik ben wel blij met dit fragment, want voor het eerst in ruim veertig jaar hoor ik hoe de muziek verder gaat."
Next Zack Laurence Orchestra - Stiletto. Dit nummer werd gebruikt voor de jingle: "Zit U op de weg dan rijdt U naar huis met de swingende klanken van Radio Noordzee Internationaal," ingesproken door Hans ten Hooge, die niet alleen een goede stem maar ook altijd weer een uitstekende muziekkeuze had bij de productie van jingles. In 1971 werd op dit nummer een promotiespot ingesproken voor het internationale nieuws op RNI: "RNI International News and weather, fast, factual and compherensive. Every hour on the top of the hour from eight AM till three AM ..."
Next Zangeres Zonder Naam - Ach Toe Vader Lief Toe Drink Niet Meer. Met een bewerkte versie van dit nummer nam de Zangeres Zonder Naam destijds op 31 augustus 1974 afscheid van Radio Veronica.
Next Zangeres Zonder Naam - Dierbare Vriend. Op dit thema maakte de Zangeres Zonder Naam in 1974 een afscheidslied voor Veronica.
Next Zangeres Zonder Naam - Het Is Voorbij. Tezamen met de zin "Kunt U mij ook zeggen hoe laat het is?" uit Wim Sonneveld zijn conference "De kroketten" werd "Het Is Voorbij" gebruikt voor de eindtune van "Hou Maat met Ferry Maat" op Radio Noordzee.
Next Zangeres Zonder Naam - Wat Is Het Heerlijk. De gelijkluidende zin uit dit nummer werd gebruikt aan het einde van het programma "Buitengaats" op Radio Noordzee.
Next Zangeres Zonder Naam - Het Soldaatje. "Veronica: dat is een schip dat nooit vergaat," aldus de tekst die in 1971 door Mary Servaes werd ingezongen op melodie van dit levenslied.
Next Zen - I Love Your Sigh. Zen was een beatgroep uit Amsterdam die in diverse samenstellingen tussen 1967 en 1977 heeft bestaan en platen uitbracht op het Philips-label. De meest bekende hit is wel het nummer "Hair" dat wekenlang op nummer 1 stond in de Nederlandse Top 40. Samen met Ad Bouman werd er een aantal jingles opgenomen in de Veronicastudio op basis van hun nummers. Een daarvan was het intro van het nummer "I Love Your Sigh."
Next ZZ En De Maskers - Batman Theme. Werd op Radio 227 door Leon Kleerekoper alias John van Doren als tune gebruikt.
Next ZZ En De Maskers - Beatgirl. Was op Veronica in 1964 de tune van het programma Teenbeat Club.
Next ZZ En De Maskers - Northsea Melody / Greensleeves (Artone). Werd gebruikt door Radio Noordzee / TV Noordzee als herkenningstune vanaf het REM-eiland.
   
Previous
  1998-2021 © Soundscapes