Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 1
mei 1998

Gezichten van de popradio

 

  Foto's van de opening van de wisseltentoonstelling "Popmuziek 1960-1990. Beeld en geluid van de jongerencultuur"
  door Hans Knot
Previous
  Op donderdag 14 mei opende het Omroepmuseum in Hilversum haar wisseltentoonstelling over: "Popmuziek 1960-1990. Beeld en geluid van de jongerencultuur". Bij die opening lieten zich veel bekende gezichten zien van de radio en de televisie uit die periode. Hieronder gunt Hans Knot de lezers een kijkje in zijn foto-album.

1 Bij de opening werden de genodigden kort, maar krachtig toegesproken door twee bekende Nederlanders: Ad Visser (links), zelfstandig muzikant en ooit het gezicht van het roemruchte Top Pop, en Willem van Beusekom (rechts), directeur van de NPS — de Nederlandse Productie Stichting — en voormalig VARA-DJ. De heren arriveerden in een heuse Cadillac uit de jaren vijftig. Het was zonnig en warm en veel tegenlicht. De gezichten zijn dus niet goed te zien, maar het zijn ze echt.
   
2 Beter in beeld komt Van Beusekom bij zijn speech.
   
3 En dat geldt ook voor Ad Visser, die hier even stil staat bij Top Pop.
   
4 Daarna barsten de informele gesprekken los met ondermeer Bert van Rheenen, beter bekend als Chiel Montagne.
   
5 En dan van links naar rechts: weer Chiel Montagne, Hans Knot, Ad Bouman — waarschijnlijk de man met de meeste dienstjaren bij Veronica — en Juul Geleick, producer van de TROS en bekend van het radioprogramma Poster.
   
6 En tot slot: Penny de Jager samen met Bull Verweij. Net als Ad Visser kreeg Penny de Jager bekendheid met het programma Top Pop. Ze trad daar op als danseres en choreografe. Bull Verweij was ooit de grote man achter Radio Veronica. Penny en Bull kwamen elkaar voor het eerst tegen, toen de Nederlandse popgroep Ekseption oefende in de boerenschuur op het erf van Verweij. Penny had toen een relatie met toetsenist Rick van der Linden. Ze ontmoetten elkaar hier na afloop weer na jaren.
   
Previous
  1998 © Soundscapes