Logo  
  | home   authors | new | about | newsfeed | print |  
volume 13
april 2011

Speciale frequenties op de korte golf

 

  Bespreking van:
  • Michael Marten, Spezial-Frequenzliste 2009/10, Band 2. Baden Baden: VTH Verlag, 2011 (16e druk; 576 pagina's; ISBN 978-3-88180-692-3)
door Hans Knot
Previous
  Vers van de pers verscheen van Michael Marten's Spezial-Frequenzliste, inmiddels alweer de 16e druk. Voor luisteraars naar de korte golf is het een handige hulp, schrijft Hans Knot in dit korte signalement.
 
 

In het liefst 576 pagina's dikke boekwerk van Michael Morton wordt beschreven wat er zoal op de korte golf kan worden ontvangen buiten de normaal functionerende radiostations met onderhoudende uitzendingen. Te denken valt aan de kustwacht, weerstations, vliegtuigcommunicatie, berichtenradio voor diplomaten, tijdssignalen, militaire radio en gecodeerde signalen. Zeer uitgebreid is in het boek een frequentielijst van de bekende gebruikers opgenomen. Het is de 16e bijgewerkte versie van het handboek Spezial-Frequenzliste, die dit keer geldig is voor de periode 2011/2012.

Deze uitgave is de meest uitgebreide versie tot nu toe van de Spezial-Frequenzliste 2009/10 Band 2. Ook is er een uitgebreide afkortingenlijst gepubliceerd, evenals een overzicht van alle betreffende stations, geclassificeerd naar land. Ook wordt duidelijk aangegeven van welke stations een QSL-kaart kan worden ontvangen na het insturen van een ontvangstbericht.

  Het boek is zonder meer een handige hulp voor de korte-golf-luisteraars bij hun zoektochten door de ether. Voor de radio-amateur heeft uitgeverij VTH overigens veel meer te bieden. Voor alle nieuwe publicaties van deze uitgeverij verwijs ik U graag naar alle informatie die terug is te vinden op de website www.vth.de. Via deze site kan Morton's boek, op bestelnummer 413 0057, ook worden aangeschaft, en wel voor de prijs van 22,80 euro, excl. verzendkosten.
   
Previous
  2011 © Soundscapes